Annons

Mjuk rivstart


Första arbetsveckan efter semestern är över. Musklerna ömmar av att ha burit flyttkartonger och tunga möbler. Butiken har monterats ner i en rasande takt och hyllplanen är avtorkade och doftar såpa. I måndags fick jag nämligen ett erbjudande från hyresvärden om att flytta ur lokalen redan till sista augusti. Alltså en hel månad tidigare än planerat. Jag var inte sen att nappa på förslaget. Även om det förstås innebär en rejäl rivstart – så sparar jag ju också in hel månadshyra, en elräkning, en abonemangskostnad till STIM och Spotify Företag mindre, en larmkostnad, en månads sophantering, fönsterputs, försäkring, faktura för kassasystemen…  Jamen, ni fattar. Det är ganska många löpande kostnader förknippade med att ha en butikslokal som man kan göra roligare saker för. Speciellt när man har stängt ner sin butik. Så det kändes värt att gasa på ändå, trots att jag egentligen hade tänkt mig mer av en mjukstart innan vi gick på sommarlov.

Tidigare idag (söndag) stod jag prick här för att vinka av Serge Mouille golvlampan (som har sålts till ett fint hus i Billdal) och de låsbara förvaringsskåpen (som kommer att stå i en tvättstuga i en hyresfastighet i Varberg). Nu har jag bara det fina gamla träbordet kvar att sälja, sen kan jag boka flyttstädning och blicka framåt. Mot en mjukstart på blankt blad istället. Skön känsla ändå. 

Kategorier:

Kommentarer

  • Åsa Kjellberg skriver:

    Hej Nyfiken på bordet, bor i Kungsbacka. Finns det utlagt någonstans?

  • Lena skriver:

    Fin butik! Hoppas du landar fint i ditt nya med!
    Jag är lite nyfiken på hur golvet är behandlat. Har ett lackat furugolv som skulle må bra av en uppfräschning.

    • Frida Ramstedt skriver:

      Hej Lena
      Detta är ett furugolv (de delar jag kompletterat med har jag köpt från Baseco, inget samarbete!) som har målats med golvfärg från Jotun. Måste säga att jag är imponerad av hur det hållit sig med tanke på hur många som gått på det med ytterskor i regn, snö och slask.

      • Lena skriver:

        Fantastiskt resultat! Haft målade furugolv innan som inte höll så bra som min man önskade, så får köra en ny övertalningskampanj här hemma. Jotun får vi testa!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.