Annons

Mitt nästa uppdrag – Ny designutbildning, i samarbete med Berghs och Svensk Form

REKLAM

Nu är nyheten offentlig och igår hade vi pressträff! I höst drar antagningen igång och i januari 2025 startar den nya utbildningen ”Certified Design Buyer” av Berghs i samarbete med Svensk Form. Jag och Stefan Nilsson kommer att vara utbildningsansvariga och utforma modulerna tillsammans med branschexperter och gästföreläsare. Målet är att stärka kunskaperna hos de personer som ansvarar för inköp av inredning, möbler och design i offentlig sektor och på företag.


Bild: Svensk forms bibliotek där några utbildningstillfällen kommer att vara. Här finns litteratur och forskning om möbeldesign / inredning samlad på armlängs avstånd.

Vem är utbildningen till för? Idag finns det inte någon självklar påbyggnadsutbildning för dem som vill fördjupa sig inom design, möbler och inredning – om man inte vill bli inredare eller formgivare. Därför lanseras den här kursen för dem som arbetar med inköp, är designchefer, produktutvecklare, marknadsförare eller har en annan nyckelroll med ansvar för möbler och design inom privat eller offentlig sektor. Programmet löper över ett halvår och tanken är att man ska kunna genomföra utbildningen parallellt med sitt arbete.

Varför gör jag det här? Inköparna har blivit de nya makthavarna i inredningsbranschen. De har väldigt stort inflytande över vilka produkter vi kommer att kunna kunna välja mellan. Ofta har de mer att säga till om än formgivarna. Men idag är det svårare än någonsin att vara beslutsfattare kring inköp av möbler- och inredning. Det är många branschspecifika frågor kring allt från riktmått, materialval och designprinciper till omvärldsanalys, PR och kommunikation som blivit mer komplexa. Jag vill gärna vara med och göra skillnad där, för jag är övertygad om att det kan påverka framtidens inredning.

”Certified Design Buyer” kommer bland annat att ge fördjupad förståelse för;

  • Grundläggande kvalitetsaspekter inom inredning och möbler
  • Designstrategier för en mer hållbar utveckling
  • Metoder för omvärldsanalys och trendskapande inom designsektorn
  • Juridiska och ekonomiska aspekter av designinköp
  • Kommunikationsstrategier för att stärka varumärken genom design

Läs mer om utbildningen och ansökningsprocessen här.

Kategorier:

Kommentarer

  • Mia skriver:

    Grattis till dig och hela branschen!! Den här utbildningen behövs verkligen!

  • Minna skriver:

    Vad roligt! Det låter verkligen som rätt kvinna på rätt plats.
    Önskar dig lycka till!

  • Elisabet skriver:

    Såg detta först nu, och håller med Mia, Grattis till dig, branschen, konsumenterna och 🌍!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.