Annons

Inredningsnyheter v 32/2024

Danmark och inte minst Köpenhamns modevecka har bidragit med en del nyheter och snackisar i inredningsbranchen under vecka 32, 2024. Här kommer en snabb scroll för dig som vill hålla koll!


Danska Skall studio firar 10 år i år och höll sin visning av SS25 i vintage-möbel-butiken Fil de Fer’s lokaler i Köpenhamn. Kolla in bilderna/filmerna via deras instagramkonto för både mode och inredningsinspo!


The Garment visade upp sin SS25 på Thorvaldsens museum. Otroligt inspirerande miljö (noterar för framtida besök i Köpenhamn) och en fin inramning till deras middag. Noterar också att den stora smultrontårtan fått konkurrens av björnbär på toppen. Kolla in detta klipp för inspiration!


Under Copenhagen Fashion Week lanserade Marimekko sin satsning på ”Maridenim” med plagg i jeanstyg där bl a det klasssiska Unikko-mönstret tryckts blått, på blå denim. De har också lanserat en uppdaterad version av Carina Seth Anderssons ikoniska Marimekko-vas, i en jeansblå variant.


Sara N Bergman har gjort tre nya verk för AXLINGS LINNE som lanseras senare i höst. Detta mönster syns bland annat på en duk.


Danska FDB Møbler har inlett ett nytt samarbete med det danska märket Linolie og Pigment och lanserar en serie möbler som ska kombinera traditionellt hantverk och modern estetik.


Norm Architechts är aktuella med en ny bok om japansk estetik ur ett skandinaviskt perspektiv med foton av Jonas Bjerre-Poulsen. Utgivning via Gestalten.

Notiser
– När fastighetsbolaget Oscar Properties fick avslag på sin ansökan om rekonstruktion i veckan skickade företaget ut ett minst sagt känsloladdat pressmeddelande som blivit en snackis i både traditionella och sociala medier. Läs det i sin helhet här.
– Här är designtalangerna som har valts ut till årets Formex Talents!
– Stockholms Auktionsverk auktionerar ut danska designern Niels Gammelgaard’s ”furniture collection”. Visning online från 16 augusti, klubbas den 26:e. Ställ ett alarm så du inte missar!


Till sist! Danska PP Möbler lanserar Wegners skrivbordsstol i en ny variant med tre exklusiva träslag: wengé, valnöt och mahogny.

Kommentarer

  • […] Vill du läsa ikapp fler nyheter från sommaren? Här hittar du länkar till tidigare svep för vecka 32, vecka 31, vecka 30, 29 och […]

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.