Annons

Boktips: Style – The art of creating a beautiful home

Jag fick en intressant fråga som berörde viljan att behålla sina möbler och sin inredningsstil när man flyttar till en ny hustyp. Alltså om man inte vill bli en ”ny person” för att man byter bostad. Många tips kring flytt och inredning handlar ju om det omvända, att man ska ta chansen att transformera sig. Jag ber att få återkomma med ett svar när jag har formulerat mina tankar i ämnet. Tills dess vill jag ge ett varmt boktips på temat att få hjälp att förstå vad man gillar, i grund och botten och kanske hitta svar på varför – så att man kan stå stadigare i det.



Jag berör ju också ämnet i mina böcker Handbok i inredning och Handbok i möblering, men ur ett lite mer praktisk och funktionellt perspektiv. Natalie Waltons bok Style – The art of creating a beautiful home djupdyker mer i känslorna runt ett hem och kring olika stilriktningar. Hon vägleder också med tankeväckande frågor och praktiska stylingövningar för olika rum och sammanhang. Den här titeln kom ut 2022, så ingen nyhet men det är en väldigt bra inredningsbok att läsa och att använda – inte bara att titta på för de vackra bildernas skull.




Av upphovsrättsliga skäl får man inte fota inlagan och sprida innehållet i böcker, därav dessa blurriga bilder för att visa några exempeluppslag – men ta mig på orden. Om jag bara fick rekommendera en enda bok som ett perfekt komplement till mina egna så är det denna. Finns i lager hos Engelska magasinet. Obs! Inte sponsrat inlägg och ingen adlink.

Kategorier:

Kommentarer

  • Josefine skriver:

    Intressant. Jag tycker att saker som stannar med huset vid en flytt – kök, bad, lister, handtag osv ska ”ges till huset”, dvs passa husets stil. Övriga möbler tycker jag får vara ens egen stil. Jag har bott i 20-talshus, 60-talshus och nu 50-tal. Jag tycker min stil och mina möbler passar förvånansvärt bra in i alla hus. Det gör inget med krockar. Kanske är det svårare om du anpassat din stil helt efter det hus du bor i.

    • Frida Ramstedt skriver:

      Håller med dig 100% om att allt som är väggfast ska respektera husets arkitektur och ålder eftersom det (i dagens samhälle) ju oftast lever kvar i fastigheten längre än vi själva gör i en bostad. Viss anpassning av möblemang och val/längd på textilier kanske görs i förhållande till takhöjd, rumsstorlek, arkitektonisk stil och estetik osv men i grunden är jag också för att ha ett bohag som följer med genom livet. Däremot förstår jag frågeställaren eftersom så många (framförallt yngre influencers som renoverar och flyttar och renoverar och flyttar igen – inför öppen ridå) oftast byter stil och möblemang helt vid varje flytt. Som jag sagt innan är det svårt att hitta inspiration till långsiktiga val i kanaler där förändring är det enda som är konstant 🙂 men ska se vad jag kan göra på det temat!

      • Julia skriver:

        Hej! Det var jag som ställde frågan för att jag själv står inför flytt till ett hus som är byggt 2010 men flirtar lite med 20-tal vad gäller panel och lockläkt utvändigt samt lister och dörrar invändigt, men annat i huset skvallrar om att man tänkt modernt med spottar och 7-8 m i takhöjd, ganska mörk parkett, glasräcken som sitter i kromade beslag osv. Tycker själv att invändigt och utvändigt gärna får rimma stilmässigt, men tidigare ägare har redan blandat lite så har svårt att hitta vilken tråd jag ska följa. Har en hel del klassiker som jag tycker gör sig fint i nästan alla stilar/åldrar på hus. Dessa får hänga med, men som du själv skriver behöver man oftast komplettera med olika ting och i vårt fall ska vi möblera från 127 kvm till 300. Det betyder att man lägger många h på marketplace och tradera för köper gärna återbruket och gärna ”färre men värre”. 🙂 tror jag har landat i att haka på lite mer modernt uttryck, takhöjden är vad den är, spottarna och glasräcken likaså. Det blir också för stort ingrepp tycker jag att slipa alla golv på så stor uta bara för att få det ”ljust och fräscht”. Bättre att acceptera :). Som tur är behöver köket göras (sitter ett mycket gammalt kök) så där kan vi välja själva när tiden är inne. Tack för all klokskap. Hör gärna vad du tänker så småningom 🙂

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.