Annons

Möbelkunskap: Tassar och skydd för utemöbler

Att använda möbeltassar inomhus känns knappast som något hårklyveri, men förvånansvärt många missar att skydda sina utemöbler (och uteplatser) enligt samma princip. Det kan inte bara rädda balkonggolv och altaner från fula skrap- och tryckmärken. Rätt tassar kan även göra att utemöblerna glider lättare på olika slags underlag så att de får färre fula märken och att benen vibrerar mindre när stolarna dras fram och tillbaka vilket minskar slitaget (och ökar livslängden) på dina utemöbler.

Vissa möbeltassar går dessutom att använda för att justera höjden, vilket är praktiskt om du ska ställa utemöblerna på ojämna underlag eller om du vill ändra sitt- eller bordshöjd (exempelvis om stolarna och bordet är från olika tillverkare/eller tillverkningsår och inte riktigt passar tillsammans).

Det är lätt att man förknippar begreppet ”möbeltass” med den enklaste modellen av självhäftande filt – men det finns tre huvudkategorier och en mängd varianter att välja mellan – inom varje. Har du till exempel Grythyttans Bryggeriserie kan denna utanpåliggande sko vara en lifesaver för trätrallen.


Jag avslutar med ett helt osponsrat länktips till Möbeltassen som jag också har lånat illustrationerna ifrån. En guldgruva för alla som letar efter den här typen av skydd. Man älskar ju nischade specialistbutiker, så dela gärna tipset vidare till dina vänner i sommar så att fler hittar dit!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.