Annons

Min loppislista 2024

Efter flytten har vi fått 100 extra kvadrat att inreda så det förs flitiga anteckningar i mobilen om saker jag ska komma ihåg att hålla utkik efter på loppis. Har samtidigt lovat mig själv att vara extremt selektiv därför är unikt och oemotståndligt årets två ledord. Listan är som sagt lång och jag ska inte tråka ut er med alla detaljer, men här är fem exempel.

Vad finns med på din sökradar i sommar? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.


En skultptur
Vi har äntligen blivit med bokhylla. Från vägg till vägg, med en vitrindel i mitten. Här finns plats för massor av böcker, men jag är också på jakt efter en skultptur. Gärna i brons, sten eller tenn för att bryta av och bidra med runda former och blänk. GalerieStorm hade en perfekt, men den var tyvärr såld. Håller ögonen öppna efter något liknande och har börjat följa deras instagramkonto för att inte missa fler guldkorn.


Skålar på fot
Jag får ett oerhört inspirationspirr av alla inlägg på kontot @stocksundvintage. Men denna skål av munblåst glas Vicke Lindstrand högg till rejält. Skålar på fot känns underskattade, överlag. Noterar och har med på radarn.


Kapsylöppnare
Jag blev så inspirerad av loppiskontot @creative_craivings fina samling av kapsylöppnare och Galleri Storms brutalistiska modeller i mässing. Så fint att ha en sådan liggande i ett stilleben på soffbordet, eller matbordet.


Champagnestrutar / Gunnar Cyréns Helena
Jag är förmodligen inte ensam om att ha fått upp ögonen för dessa munblåsta champagnestrutar efter Svantes fina inlägg om hur Niklas samlat på dem i åratal, till dotterns studentfest och sedan packat ihop dem som en present till första bohaget. Jag är glad om jag får tag på några stycken. En fin sak men också en fin idé att inspireras av.


Växter
Sticklingar och krukväxter. Vi har inte bara väldigt många fler fönster att fylla nu efter flytten, jag vill gärna bredda min växtrepertoar med några roliga sorter för att få större mix i bladverken och gröna kompisar kan man faktiskt ha goda chanser att hitta på loppis. Allt från sköra sticklingar till välväxta äldre historier. Bilden på klätterfikusen är inspo från från @tittavadjagharloppat

Kategorier:

Kommentarer

  • Elisabet skriver:

    Vilken bra lista, och ”klok”!
    Och stort grattis till bokhylle-vägg 📚📚! (men kan ”varna” för att den snabbt blir knök-full, så att högarna under sängen växer igen 😉 🤦)
    (varför just böcker nu väcker sånt behov hos mig att… äga?)

  • Anna skriver:

    Ask med lock
    Bordsunderlägg
    Servettringar
    Smycken/Halsband med stora kulor (som kan göras om till servettring a la Table Love)
    Tavlor
    Träskärbrädor
    Vattenkanna

  • Hannah skriver:

    Älskar loppis! Själv letar jag efter
    1) sånt som kunde sålts på Artilleriet
    2) sånt som hade passat i Malene Birgers sommarhus
    3) sånt som Picasso hade kunnat ha i sin kreativa studio

  • Pernilla skriver:

    Bestick princess från Åhléns (blir alltid jättedyra på tradera)
    Tallrikar Svenska slott&herresäten (åt en kompis)
    Lampfötter keramik/glas (en kan inte ha för många)
    Keramiktavla Lisa Larson (blivit ännu dyrare på auktion/tradera efter hennes bortgång)
    Spegel teak (köpte häromdagen för 50kr på marketplace!)

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.