Annons

Läsarfråga: Hur kontrollmäter man att soffan kommer in?

Hej
Vi ska köpa ny soffa och behöver få in den via ett trapphus från 40-talet. Dvs hyfsat snäva svängar och ej generöst tilltaget trapphus. Jag oroar mig för att soffan vi tittar på inte ska lyckas komma in hela vägen. Finns det någon enkel beräkningsmodell man kan ta hjälp av för att kolla det innan?


Den här frågan dök upp i Trendensers Facebookgrupp och jag vill tipsa alla soffköpare oavsett märke att kolla in Svenskt tenns eminenta mätguide. De har ju flera stora soffor i sitt sortiment (Liljevalchsoffan till exempel) och har därför tagit fram en pedagogisk beskrivning som steg för steg hjälper dig att ta viktiga kontrollmått på dörrar, rum, hissar och trånga passager i exempelvis trapphus eller korridorer. Du hittar Svenskt tenns mätguide här.


Illustration: Svenskt tenn / länk till alla deras mätråd hittar du här.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.