Annons

Inredningsnyheter v.29/2024

Semestertider och jag kanske inte är ensam om att vara dagvill. Söndagssummeringarna har blivit min hjälpreda för att hålla isär veckonumren 🙂 Hur som helst. Här kommer en radda inredningsnyheter (och besökstips) som jag har noterat och sparat sedan sist.


Har du vägarna förbi Skåne i sommar? Missa inte Kulturfestivalen Blå Sommar i Höganäs. En mässa som samlar konstnärer, formgivare och esteter från hela Europa med över 60 utställare inom konst, design, antikviteter, hantverk och mode. Pågår mellan den 19 – 21 och den 26 – 28 juli).


Lina Öhlunds Wildcrafted och Klässbols linneväveri har lanserat en serie Thalasso-handdukar som åkte rätt upp på min önskelista.

Iittala utökar sin serie Nappula designad av svenska Matti Klenell med en 2 liters vattenkanna. ”Available in stores soon”. Fin!


Tidigare Kafferosteriet hotell på Österlen, numera Örum 119, har hintat om en nysatsning på instagram. De öppnar bageri i Malmö, med inredning under överinseende av Norrgavels grundare Nirvan Richter. Spännande! Detta ska jag hålla utkik efter!



Om du besöker Helsingfors (närmare bestämt Keskuskadulle / Centralgatan) så har Artek en ”Stool Customization Workshop” där man kan designa en helt individuell Artek 60 pall genom att kombinera ben och sits efter eget önskemål. Utöver standarddelarna kan man nu även välja färdigklädda säten och ben målade i en specifik kulör. Bilder från Instagram @Artekhelsinki


Och är du i Greklands skärgård kanske ett besök på den bilfria ön Hydra kan locka. Där har danska Malene Birger öppnat en popupbutik som säljer en mix av mode och väl valda inredningsdetaljer/merch?. Bland annat fatet längst ner i bild, med MB-loggan i mitten. Öppet till och med 31 augusti.

Kommentarer

  • Kristin L skriver:

    Ja, var går egentligen gränsen mellan merch och inredningsdetaljer, tro? Och vad är egentligen grejen med dessa pop-up butiker på exotiska platser. Lite konstigt fenomen kan tyckas.

  • Anna skriver:

    Tack för veckosummeringarna! Ser fram emot dem varje söndag.

  • […] från sommaren? Här hittar du länkar till tidigare svep för vecka 32, vecka 31, vecka 30, 29 och […]

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.