Annons

Veckans inredningsnyheter v.25 – 2018

Trots midsommarfirande och sommarkänslor har det ändå trillat in en rad nyheter i inkorgen. Även om flera av pressreleaserna redan börjat gå i höstens färgtoner. Nedan är ett urval av inredningsveckan som gått – hoppas det kan inspirera!
HM Home tar steget från enbart accessoarer till egna möbler och lampor. Säljstart i slutet av juli.  Dessutom öppnar de tre nya konceptbutiker i Stockholm och Malmö i höst.
Karin Sköldberg, som arbetat för Kosta Boda och Målerås glasbruk i över tio år ställer nu ut ett personligt urval av svensktillverkat glas av bl a Carina Seth Andersson. Detta för att öka intresset för glaskonsten som på senare kommit i skymundan gentemot andra material. Utställningen visas i Spacethirtysix, Stockholm den 20-24/8. 
Svenska Bolon, internationellt kända för sina tåliga heltäckningsmattor, lanserar nu tekniken NoGlue som inte använder lim för fästning, vilket gör det enklare att ta bort, återanvända och återvinna. Dessutom är den 100% återvinningsbar. Plus i kanten!
IKEA är aktuella med ett nytt konstprojekt / samarbete under vinjetten FÖREMÅL, skapad tillsammans med konstnären Per B Sundberg.
Svenska sängklädesföretaget Midnatt visar nya pressbilder stylade/fotade av duon Josefin Hååg och Emilia Laye.
Stolab släpper en sittdyna ltillverkad för Carl Malmstens klassiska pinnstol Lilla Åland.
Maissi Bench är Skageraks senaste bänk för inomhusbruk. Tillverkad av ett danskt företag, ritad av en finsk designstudio, inspirerad av den japanska minimalismen och slutligen – utvecklad för en mexikansk utställning.
 
Notiser

Rum21 öppnar sin andra butik – den första i Stockholm!
– Alvhem har gått samman med mäklarfirman 55 kvadrat. 

– IKEAs kissreklam får fint pris i Cannes

– Ellos inleder samarbete med Bukowskis i höst 

– Plantagen öppnar popup-butiker
 
Artilleriet har tillsammans med Eldvarm tagit fram en helsvart variant av Emma Olbers design för dito. Eldvarm Emma Noir säljs exklusivt på Artilleriet. Och veckans mest ombloggade hem är förmodligen denna lägenhet från 1920 med bevarade orginaldetaljer. Inte konstigt att den är så fin kanske – då det är Elisabeth Ahlgren, tidigare chefsdesigner på Kvänum, och Stefan Jonsson, en av tre Kvänum-grundare som har denna som övernattningslägenhet i Göteborg. Till salu via Stadshem.
Foto: HM Home, The glass I like, Bolon, IKEA, Midnatt, Stolab, Skagerak, Artilleriet och Stadshem.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.