Dagdrömmen

Foto: kollage av bilder från Uppvik.nu 

Jag fångar den med pekfingret i vardagens små mellanrum. Plitar ner stödord och stolpar i mobilens anteckningsfunktion. En dagdröm spunnen av lösa målbilder, sammanvävda till en tankemässig snuttefilt. En plats att blunda och resa till - i fantasin. Jag kan se flyttfågelstrecken mot den höga vårhimlen. Känna doften av mylla och solvarm tallskog när vi cyklar på den slingriga vägen ner mot Sandhammaren. Jag hör bränningarna på avstånd. Havet som rullar in. Den fina timglassanden som gnisslar under fötterna. Jag ser de vitkalkade husen. Gruset som frasar när jag sneddar över innergården. En brasa knäpper i kaminen. Kvällsljuset glöder och dansar över takbjälkar och brädgolv, tummade kokböcker och inbodda rum. Där finns ett stort köksbord, sovplatser till alla och gott om utrymme för nya minnen. Tiden står stilla medan vinden går i vågor genom fälten utanför. Axen böljar och bugar sig. Mjukt. Och rogivande. Långt från intrampade legobitar i hålfoten, vanliga vardagsbestyr och min stapel av flyttkartonger med arvegods som ska packas upp och hitta nya sammanhang. Inte idag, kanske inte imorgon, men absolut någon gång i framtiden. Blir mitt fantasihus i Skåne familjens nästa knutpunkt?

Kommentarer
Postat av: Josefin

Så fint, hoppas din dröm blir verklighet! Mvh en annan dagdrömmare.

2019-05-04 @ 08:10:03
Postat av: Maria

Så vackert beskrivet <3

2019-05-04 @ 13:32:40
Postat av: Anna-Maria

Både sorg och glädje i din text. Jag är övertygad om att du hittar ”ditt ställe”. En dag.

2019-05-04 @ 18:44:50
Postat av: Jessica

Vad levande du beskriver saker, väldigt vackert!
Jag hoppas att du finner din dröm snart, men tänk vad härlig färden dit också kan vara.

Kram på dig

2019-05-04 @ 20:21:58
Postat av: Anonym

Du uttalar din dröm högt. Du har en tydlig målbild. Självklart kommer det bli verklighet! Underbart!

2019-05-05 @ 07:17:18
Postat av: Marie

Härlig dröm! Glöm bara inte att "Vägen är målet!"

2019-05-06 @ 20:19:03
Postat av: Sara Blomqvist

Är det här ditt drömhus månne? Puss från Sara, Hans, Lotta och Lasse.

https://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-arrie-vellinge-kommun-prastagardsvagen-18-16112183

För drygt en vecka sedan blev jag tipsad om ett underbart hus som kommit ut till försäljning i min och mannens hemstad. Jag och min man drog igång en känslosam diskussion som slutade i att vi på 8 dagar har fixat dagis och förskoleplatser i Karlskrona dit vi ska flytta. Jag fick förflyttning från mitt jobb på Tullkriminalen i Malmö till karlshamnskontoret, min man kommer jobba på distans till en början och fått ok från sin chef, vi fick drömhuset som vi blivit tipsade om och nu säljer vi vår älskade skånelänga 15 min utanför Malmö. Lite lik den du la ut:). Livet.... visst är det underbart!

2019-05-17 @ 16:39:26

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL