Annons: Hemfrid gör din vardag mer hållbar

*Inlägget presenteras i ett reklamsamarbete med Hemfrid

När man tänker på klimathotet och på hållbarhetsarbetet i samhället är det lätt att fastna vid de stora frågorna. Men de små besluten, de som vi tar och upprepar varje dag i våra hem - de gör också stor skillnad. I samarbete med Hemfrid skulle jag vilja tipsa er om hur de kan hjälpa dig till ett mer hållbart vardagsliv, i dubbel bemärkelse. För visst känns det bättre att köpa hushållsnära tjänster från ett företag som som använder klimatsmarta rengöringsmedel och transportmedel, som har kollektivavtal, språkutbildningar och som arbetar med social hållbarhet och integration?
 

Visste du att

- Hemfrid har bytt ut en stor del av sin bilpark till elhybrider. På ett år har de minskat sina koldioxidutsläpp från egna fordon med 38 procent!

- Hemfrid har skrivit under FN:s Global Compact i februari 2017. Det innebär att man arbetar efter de 10 principerna och årligen rapporterar till FN om sina framsteg.

- Städprodukterna Hemfrid tagit fram och använder är miljömärkta med ”Bra miljöval”.

 - Förpackningarna till Hemfrids miljömärkta produkter är också producerade av grön polyeten - en innovativ miljöplast som består till 85 procent av förnyelsebara råvaror.

- Hemfrid använder endast förnyelsebar energi till sina kontor

- Alla nya medarbetare får en introduktionsutbildning i miljövänlig städning och hur man tar hand om ett hem på ett hållbart sätt.

- I sina kundundersökningar och fokusgrupper upptäckte Hemfrid att återvinning ofta kom upp som ett av de vanligaste problemen som skapar friktion hemma. Med de insikterna, och ambitionen att skapa mer hållbara tjänster i hemmet, har Hemfrid under 2017 jobbat med att hitta tjänster som hjälper deras kunder att återvinna.

 

10 enkla tips för en mer hållbar vardag hemma

1. Välj miljömärkta produkter till städskåpet. Att använda miljömärkta produkter utan farliga kemikalier är bättre för både hälsa och miljö. 

2. Var noga med doseringen och överdosera inte. Det blir inte renare för att du använder mer rengöringsmedel, golvet blir istället kladdigt eller halt och effekten blir inte lika bra. 

3. Använd rätt medel till rätt material. 

4. Tvätta på lägre temperaturer. Om du exempelvis tvättar kläderna på 40 grader istället för 60 minskar energikonsumtionen med nästan hälften, och du sparar dessutom pengar. 

5. Var även noga med dosering av tvättmedel. Tvätten blir inte renare för att du använder mer tvättmedel. Ett tecken på att du använt för mycket tvättmedel är när det skummar mycket i trumman när maskinen går.

6. Häng din tvätt istället för att torktumla. Torktumlaren drar mycket energi samtidigt som det sliter på kläderna. 

7. Spara på vatten och el. Tvätta, diska och torktumla när maskinerna är fyllda.
8. Använd miljömärkt handtvål i hela hemmet. 

9. Källsortera mera! Sortera plast, pappersförpackningar och lämna till återvinningen så blir det till nya förpackningar. 

10. Återvinn mer! Ge din kläder och gamla prylar ett nytt liv och en ny ägare. Du bidrar till ett mer cirkulärt samhälle.


Kommentarer
Postat av: Malin

Hej!
Jag undrar lite om den fantastiska sänkningen av koldioxid utsläpp som man säger sig göra genom byte till elbilar. Har man då räknat med det utsläpp som sker vid tillverkningen av batterierna? Bra att man skyndar på den utvecklingen så att man på sikt kan sänka utsläppen där med men man ska kanske ta hänsyn även till det när man presenterar siffror som låter så här bra.

Tack för en bra blogg!!

2018-05-20 @ 11:31:47
Postat av: Bettan

Jag vill bara tillägga under punkt 4, att underkläder, strumpor, handdukar och lakan inte skall tvättas under 60 grader, eftersom bakterier lever över då.

2018-05-20 @ 11:59:29
Postat av: Li

Jag tvättar alltid underkläder, lakan och handdukar på 40 grader. Tycker du ska ta det där med bakterier med en nypa salt. Tror det är rätt många som tvättar i 40 grader. Bra med miljötänk vid städningen.

2018-05-20 @ 19:31:21
Postat av: Alexandra

Håller med Li. Finns värre saker att oroa sig för.. Jag handlar mina städ och tvättprodukter på Hindens Eko. Ett litet företag som bara har hållbara grejer som är bra för miljön. Drivs av en tjej som är marinbiolog och brinner för vår miljö. Älskar särskilt ett mjukmedel med en isbjörn på. Luktar såå gott! 👌

2018-05-20 @ 21:10:19
Postat av: Estela

Så himla bra, tack.

2018-05-22 @ 11:44:19
Postat av: Maya

Om man ska välja riktigt bra grejer för både miljön, dig själv och plånboken så vill jag rekomendera Pure effect Sweden. Deras produkter är helt grymma! Och snygga! Jag kan inte längre tänka mig använda något annat.

2018-05-25 @ 13:52:07
Postat av: Eva

Älskar att du har tagit din blogg i den här riktningen. Det här är handfasta tips som gör att en kan dämpa sin miljöångest.

2018-05-26 @ 09:17:55

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL