Lookalikes: Soffbord med flätad rotting

Tack för all positiv respons, alla mail och tänkvärda kommentarer på mitt förra inlägg om det höga tempot på nyhetsflödet och ombytligheten i vår bransch. Även om ingen av oss sitter på svaren (ännu) så tycker jag det är viktigt att vi vågar utmana varandra i de här frågeställningarna och lyfta det som skaver, inte sopa det under mattan av rädsla för att vi inte beter oss perfekt idag. Visst det är obekvämt. Men jag tror också att det måste få vara just det, för att vi ska komma till nya insikter och nya ageranden. Därför ser jag fram emot att fortsätta den här dialogen - både på bloggen och i andra sammanhang. På tal om nyheter så är ju det ju heller inte alltid första gången man ser allt som lanseras. Igår hade IKEA visning på sin nya Stockholmsserie och jag fastnade för de här borden. Kanske för att de påminner om Borge Mogensens klassiker 272 för Fredericia möbler från 50-talet. Eller vad säger du om de här, lika som bär? 
Bild 1: Nyhet! IKEA Stockholm 2017, bänk i ask & flätad rotting, 995 kr
Bild 2: Borge Mogensen, bänk i ek & flätad rotting. Auktionspris ca 3000 - 22 000 kr

Kommentarer
Postat av: Inredningshjälpen

Jag var på pressvisningen och såg produkterna igår, som faktiskt är lika fina irl som på bild ( inte alltid så med IKEA upplever jag)
Dock tycker jag att kulörens på textilierna är alldeles för skrikiga, blir för mycket clown för min smak.

Kram Anette

2017-02-09 @ 22:37:01
URL: http://inredningshjalpen.com
Postat av: Hannah

Intressant, det är ju helt klart någon som har låtit sig inspireras här...

2017-02-10 @ 08:00:20
Postat av: malin björling

Hej, helt klart en rip-off men med ett slags gott uppsåt dvs sprida en vacker design till en bred massa som antagligen aldrig ens sett originalbordet/bänken. Nu blir det ett snäpp vackrare i de svenska hemmen he he

2017-02-10 @ 11:57:41

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL