Lookalikes: Små glasvaser

Svenskt Tenns storsäljare i vasen Dagg är det många inredningsintresserade som känner till, men dess småsyskon Stubbe och Kotte som faktiskt togs fram samtidigt av Carina Seth Andersson (år 2009) har inte riktigt nått samma kändisstatus. Men, med tanke på att Dagg kopierats in absurdum senaste åren blev jag inte förvånad när jag såg den HÄR nyheten i Jotex höstsortiment. Det skiljer en halv centimeter på höjden och några hundralappar på priset, men i övrigt är väl de här lika som bär? 
Bild 1: Vasen Kotte av Carina Seth Andersson för Svenskt tenn (höjd 9,5 cm) pris 300 kr
Bild 2: Vasen Hofors av Jotex (höjd 10 cm) pris 99 kr

Kommentarer
Postat av: Anna

Jättesnygga vaser båda två, tack för tips!

2015-08-06 @ 08:45:04
URL: http://annasfemtiotalshus.se
Postat av: Li

Fast jag tycker ju inte att de är så lika. Jag förstår resonemanget att formgivare som har arbetat hårt ska slippa få sina alster kopierade och jag håller helt med! Men på samma vis som jag inte köper kopian så tror jag inte att den som köper kopian skulle köpa originalet. Vi är helt enkelt olika kundgrupper. Utan att låta allt för kritisk så undrar jag varför denna kategori finns kvar? Om man läser kommenarerna (ovan inkluderad) så verkar många läsare missta den för ett bra tips! Är det möjligtvis så att dessa inlägg ibland rent av gynnar företagen som säljer kopiorna?

2015-08-06 @ 21:05:39
Postat av: Anonym

fina vaser:) kicka in på min blogg förresten:D

2015-08-07 @ 01:07:40
URL: http://netaforever.blogg.se
Postat av: Nathalie

Rätt absurt egentligen att fortfarande påstå att folk kopierar Dagg.. Kör en google sökning på t.ex. "hobnail vases". Carina Seth Andersson är definitivt inte en innovatör. Det finns t.o.m. exakt likadana "daggvaser" från runt 60-talet. Skillnaden är dock att de saknar ett fett märke med status.

2015-08-07 @ 05:48:41
Postat av: vita_margarita

Jotex har även ljuslyktan Flemminge som är så lik Holmegaards DWL ljuslykta att man skrattar.
Ja, design kan vara lika genom tiderna, men detta är ju en kopia rakt av.

2015-08-07 @ 05:55:27
URL: http://www.vitamargarita.blogspot.se/
Postat av: Anna

Strunt samma vad som formgavs först, vilket som är en kopia eller inte (väldigt tröttsam diskussion?). Fina vaser oavsett, schyssta inredningsdetaljer vilken man än väljer. Poängen är väl inte att man får tips på en billig kopia, utan att båda är vackra och inspirerande inredningsdetaljer?

2015-08-07 @ 10:06:21
URL: http://annasfemtiotalshus.se
Postat av: Anonym

Hur kan man säga att det är strunt samma om någon kopierar design? Det är väl olagligt. Inspiration är en sak och det är intressant att du lyfter dessa lookalikes eftersom set är kul att lära sig mer men vad är det för idiotkommentarer att det inte spelar roll med plagiat? Bra att du fortsätter visa dessa exempel!!

2015-08-07 @ 11:03:56
Postat av: Maria

Jag älskar lika som bär, fortsätt. Vad som anses status i inredningsprylar förändras snabbt så det gäller att ha det man själv tycker om och inte för att det är inne just nu. Men visst, man blir ju sugen på nyheter och jag älskar design i alla former. Tycker det är bra med alternativ, triggar uppfinnerikedom men tycker inte om en direkt kopia, såklart. Tycker om din blandning Frida som sträcker sig igenom olika prisklasser. Balans i livet är nog den högsta statusen.Solsken till alla♥

2015-08-07 @ 14:07:20
Postat av: Lisa

Blomsterlandet hade redan för 2-3 år sedan en väldigt lik kopia av kotten och den kostade bara 29:- har jag för mej....

2015-08-08 @ 20:39:11
URL: http://www.lisasbibliotek.blogg.se

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL