Veckans snackisar och nyheter - v 15

Söndag och dags för summering av de senaste sju dagarnas mest omtalade bloggsnackisar. Den här veckan har ju Milanomässan gått av stapeln i Italien. Inredarnas lilla julafton, skulle man kunna säga. Själv kunde jag inte åka i år, eftersom jag är höggravid, så jag har följt rapporterna på distans via utländska sajter, tidningar och bloggare. Bästa svensken på att uppdatera? Stefan Nilsson! Läs hans blogg för bra överblick och reflektioner! Här är några av de nyheter som det skrivits om.

Iittala och Nokia bjöd in till en intim pressvisning för att visa resultatet av sitt nya samarbete. De har bland annat tagit fram en smart laddningsbräda i trä (bara att lägga mobilen på brickan så laddar den upp). Men mest spännande måste ändå ryktet om Iittalas kommande satsning på inredning och möbler vara. Lanseras i augusti 2013. Magnus Petterssons lampa Tint syns på alla bilder och filmer från frukosten. Kan glaslampan ingå i den kommande kollektionen tro? Butikssläppen för de båda verkar vara samma....
En annan lampa som fått mycket upmärksamhet är Philippe Starcks chapeau table lamp för Flos som premiärvisades på Euroluce. Hatthållare och bordsplampa i ett. Stativet med LED-belysning funkar för alla möjliga sorters huvudbonader. Smart, snyggt och personligt, i ett. Fler bilder hos Designboom.
Samarbeten verkar annars vara grejen i år. Tom Dixon + Adidas? Jo, det är sant. Det udda äktenskapet har bland annat resulterat i en 5-in-1 overall som kan förvandlas till en kappa, jacka, byxor, kjol eller shorts. Mer info här. Mest omtalad verkar dock Mooois installation ha varit. De nya produkterna presenterades mot en spektakulär bildserie med uppförstorad fotokonst.
Via Designboom kan du klicka dig genom hela utställningen. Mooois grundare Marcel Wanders är för övrigt övertygad om att jag väntar en pojke. Vi får se om han har rätt. Sist men inte minst, det mest ombloggade hemmet den här veckan? Måste nog vara begåvade inredaren Mija Kinnings hemma-hos-reportage i Expressen som turnerat hela bloggvarvet runt. Med all rätt.
Foto: Magnus Pettersson, Freshnessmag Designboom, Expressen/Caroline Tengen

Kommentarer
Postat av: lisasvilja

Tack för fina uppdateringar så man "hänger med"! ;)
Ha en toppenfin söndag!
Kram

2013-04-14 @ 10:06:15
URL: http://lisasvilja.wordpress.com
Postat av: Inredningshjalpen

Sitter på flygplatsen i detta nu på väg hem från Milano fulla av intryck från mässan.
Lite trött i fötterna som brukligt är.

Såg reportaget från Mija Kinnings hem och ja det är väldigt bra.
Duktiga fotografen Caroline Tengen var förresten hemma och gjorde ett liknande reportage hos mig som även det kommer i Leva & Bo inom kort :)

Kram Anette

2013-04-14 @ 10:34:24
URL: http://inredningshjalpen.com
Postat av: Om Ett Hus

Hej Frida! Jag var precis in och läste alla dina gästbloggsinlägg hos IKEA livet hemma.Suveränt bra allihopa! Heja dig! Jag älskar din härliga kreativitet med riktigt snygga DIY som alla klarar av plus till en billig slant! :) Du är helt enkelt för bra! :)

2013-04-14 @ 12:34:32
URL: http://ometthus.blogg.se
Postat av: Karin

Känns som att formen på Tints glas är väldigt lik essenceglasen. Låter absolut som ett spännande samarbete!

2013-04-14 @ 14:08:07
Postat av: Piazzan.blogspot.com

tack för fin sammanfattning återigen....och det mest spännande är att Mijjas hem börjar florera på bloggar först NU när det legat ute i en månad på nätet ...spännande det där vad som gör att det börjar rulla ...*ler

Kram
Pernilla

2013-04-14 @ 15:01:01
URL: http://www.piazzan.blogspot.com
Postat av: maria westerlund

Jag skrev om lampan Tint för en månad sedan och kombinerade den visuellt med den finska tallskogen - så när jag läser dina aningar tror jag helt på dem!
häls. miaw/åland
http://www.miawinredning.blogspot.com/2013/03/som-skogen.html

2013-04-14 @ 16:13:45
URL: http://miawinredning.blogspot.com
Postat av: Johanna B

Kul med Iittala!

2013-04-14 @ 18:15:55
Postat av: hej

ofta ni inte stött på blow it? blowituf.se hur grymt som helst

2013-04-14 @ 21:46:32
Postat av: Proforma - Irene

Kul med lampor! Beatlamporna som man ser i Mijas hem är så fina, har du förresten sett Brogyllen i Saluhallen? Där hänger flera, bl.a. den jättestora! Riktigt fräckt!
Jag är jätteglad för länkarna! Tack! :)

Lycka till nu, det kan väl knappast dröja längre!

2013-04-14 @ 23:23:57
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Kaffehörnan

Vad fint de är. Ha en fin dag

2013-04-15 @ 07:36:00
URL: http://www.kaffehornan.blogg.se
Postat av: Alex

Gillar verkligen den här kategorin Frida! Kul att du tar dig tid att sammanfatta vad som är aktuellt, för oss som inte hänger med i allt;)
HA en fin vecka.
/A

2013-04-15 @ 07:53:08
URL: http://www.alexochcarin.wordpress.com
Postat av: Helena Roomservice.blogg.se

:-) <3

2013-04-16 @ 16:33:34
URL: http://roomservice.blogg.se
Postat av: Sofia

Så härligt att få en sammanfattning då man inte alltid hinner kika runt hos alla fina bloggar.

2013-04-18 @ 13:56:17
URL: http://tingelings.elleinterior.se

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL