Instaweek?

Det pågår en livlig debatt i bloggosfären kring ytlighet vs. realism och den stress som alla fina bilder skapar. Kritikerna hyllar mobilbilder via Instagram som vardagsrealistiskt alternativ till den perfektionism vi dagligen matas med i bloggflödet. Nja. Jag vet inte. Jag kan väl tycka att Instagram är lika overkligt som systemkamerafoton. Som någon sa "Man kan ju få en kladdig kebab att se arty och poetisk ut med den appen, bara man fotar i motljus och lägger på rätt filter". Hursomhaver. Idag har jag varit på Bonnier, och där tycker de att jag ska börja med Instaweek. En fredagssummering av veckan med några väl valda från Iphonen. Vad tycker du? Vill du hänga med i fickan, eller är det bara ointressant? Som test lägger jag upp foton från mina senaste 24 timmar. Ha en skön mittiveckanlördag!
1. Sen resa till Stockholm igår kväll 2. Incheck med Niklas på Sheraton (dit vi har pendlat 1-2 nätter i veckan senaste halvåret, men som jag aldrig pratar om) 3. Möte på Bonniers huvudkvarter 4. Utvecklingsarbete för den kommande Ipad-tidningen 5. Lunch på Grill! 6. Och nu väntar skål och bubbel med vänner för att fira en nyhet som jag hoppas kunna berätta mer om inom ett par veckor!

Kommentarer
Postat av: [room] by sofie

Stort lycka till med ipad-tidningen. Jag tycker det är SÅ häftigt!

Ang. att hänga med dig i fickan. Absolut JA. Tyckte du fick till en härlig mix av bilder idag och något liknande inlägg en-två ggr i veckan skulle va superinspirerande. Du är ju ute på massa spänannde saker alltid!Kram och trevlig helg! Sofie

2012-05-16 @ 15:13:39
URL: http://www.roombysofie.se
Postat av: Anette R

Hej!

Kul ide med en summering med bilder av veckan som gått, men bara om du känner att det är rätt. Då du verkar vara ute och resa en del så kan det fungera. Om man är hemma och kör samma rutin varje vecka är det nog lite mer krävande att hitta de intressanta bilderna...

Jag tycker att du har en intressant och inspirerande blogg precis som den är.

//Anette R

2012-05-16 @ 15:16:33
Postat av: Johanna Garcia

Haha, du har ju alltid underbara idéer!! Tycker absolut att Bonnier ska hänga på även denna ;) Trevlig långhelg, kära du!

2012-05-16 @ 15:44:03
Postat av: Karin

Men vad heter ditt konto på Instagram? Jag vill ju följa :) Eller håller du det privat?

2012-05-16 @ 15:47:08
Postat av: Hanna La

Om du tycker det är kul och utvecklande och inte minst, gör det bra, så varför inte. Men jag tycker de flesta faller i det du kallar som kebab-fällan (väldigt bra beskrivet!) och mest lägger upp bilder för att vinna arty/"hittade-det-först"-tävlingen, och då blir det väldigt ointressant och verkar mer ängsligt än intressant.Din bloggs kombo av både ord och bild är oslagbar. Ändra aldrig på det!

2012-05-16 @ 16:29:57
Postat av: Martina

Nej tack. Jag fullkomligt struntar i vad folk äter till frukost eller vad de har i handväskan eller hur deras träningskläder ser ut... Jag läser hellre dina blogginlägg! :)

2012-05-16 @ 16:56:08
Postat av: Lina

Yes, såklart vi vill se mer!

Tror att många med mig följer dig inte bara för "trendenserna" utan också för att du är en riktigt inspirerande tjej, en driven entreprenör med många roliga projekt som är kul att följa. Älskar din attityd och att du inte sticker under stol med att det är hårt jobb around the clock som gäller.Njut av långhelg!

Kram Lina

2012-05-16 @ 17:20:19
URL: http://vardagssnygg.se
Postat av: Linn

Jag säger nej tack till mobilbilder. Jag följer med här för att du är en fantastisk fotograf och skapar en speciell grafisk värld. Instagram-bilder känns billigt. Jag tycker att det passar i vissa världar, men inte i en hög-kvalitativ värld som den du byggt upp.

2012-05-16 @ 17:42:43
URL: http://frokenkraesen.blogspot.com
Postat av: Joacim

2012-05-16 @ 17:48:39
Postat av: Anonym

klart ska ska lägga ut via insta, inget snack...

2012-05-16 @ 17:49:45
Postat av: Emõke

Jag älskar såna här bilder, hur säger man, en bild säger mer än tusen ord :) en summering av veckan med bilder tycker jag är ett både smart och intresangt sätt att utrycka sig på ;)Önskar dig en fin lillördag.

Postat av: Tess [Istla.se]

Klart du ska ska ha instaweek. Alltid kul att få se lite annorlunda bilder från din arbetsvecka.

2012-05-16 @ 18:39:18
URL: http://istla.se/blog
Postat av: Karin

Hej :) Jag gillar dina riktiga bilder bättre, men jag följer gärna med under veckan. Vänlig hälsning, Karin

2012-05-16 @ 19:08:15
Postat av: Pella

Om du inte gillar det själv så tycker jag att du ska låta bli. Känns ju inte så inspirerande med den bakgrunden. Du är en duktig fotograf, så kör din grej med dina riktiga bilder. Trevlig helg!

2012-05-16 @ 19:39:08
URL: http://stilinspiration.se
Postat av: Daniel - Let me be inspired

Hej Frida, jag tycker det är en bra idé!! Kör på!!

2012-05-16 @ 19:42:29
URL: http://www.letmebeinspired.com
Postat av: Frida

Pella:

Jag har inte sagt att jag inte gillar det, jag tycker bara det är missvisande att presentera Instagram som något mer sanningsenligt och dokumentärt än bra plåtade bilder med systemkameror. Mobikameran med den appen förvränger ju bilden av vardagen lika mycket som ett riktigt bra objektiv gör, om inte mer. Men man måste ju ge Instagram att man är lite mer snabbfotad och spontan med det som verktyg, vilket man inte kan komma runt. Men är det mer av vardagen man vill följa? Jag är uppriktigt nyfiken på vad folk tycker om den saken.

2012-05-16 @ 19:45:16
URL: http://www.trendenser.se
Postat av: A Merry Mishap

I don't speak Swedish but what is your Instagram name? I would love to follow you, I'm such a fan of your blog as well!Thank you. :)

2012-05-16 @ 19:53:54
URL: http://amerrymishap.com
Postat av: Josefine - DECObasic

Tidningen låter som en väldigt intressant idé, en bra skäl (bl.a.) till att skaffa en ipad! Tack för inspiration!

2012-05-16 @ 19:54:49
URL: http://decobasic.blogspot.se
Postat av: Lisa

Fina! Roligt komplement till dina övriga superduper-bilder säger jag :)

2012-05-16 @ 20:01:19
URL: http://www.ideverkstaden.blogspot.com
Postat av: sofie

jag vill supergärna följa dig mer i vardagen!! och blir väldigt nyfiken på vad som kan 'avslöjas' om några veckor.. : )

2012-05-16 @ 20:13:41
URL: http://sofls.blogg.se/
Postat av: PL

Nej tack säger jag. Instämmer med någon som skrev att hon inte är intresserad av vad du äter till frukost eller vad du har i handväskan. Just dina fina, vältagna foton är något som fått mig att fastna för din blogg, och att blanda in instagrambilder känns lite sådär. När bloggen i övrigt håller sådan hög kvalitet, så tycker jag att eventuella instagrambilder är ett steg i fel riktning. Jag ser gärna att du publicerar vardagsbilder i en annan utsträckning än vad du gör idag, men jag tror att det finns bättre och mer tilltalande sätt att delge den informationen än via instagram.

2012-05-16 @ 20:21:56
Postat av: Frun på solåkra

Njä säger jag till instaflöde. tycker inte att I-flöde som ovan inte riktigt funkar. Ändå gillar j instagram själv. Kanske om du skulle göra mer forminriktade snapshots på snygg "vardagsdesign i farten" tycker jag skulle funka bättre med filter och trendenser.

2012-05-16 @ 20:23:06
URL: http://solakra.blogg.se/
Postat av: erica

Jag tycker du är en otroligt duktig fotograf så jag skulle gärna följa dig på Instagram! Skaffade själv ett konto tidigare i veckan (sist på bollen känns det som...) och har redan blivit beroende ;) Heter "frokensvane" om du vill se mina bilder :)Jag ser det som att alla bilder visar en verklighet, den kan bara vara mer eller mindre manipulerad med filer/photoshop/ljus/retusch. Men även en "rätt upp och ner"-bild utan nån som helst behandling visar ju en utvald del av verkligheten. Fotografen väljer ju vad som ska visas med bildutsnittet, så vad är egentligen "verkligt"? Jag väljer att bli inspirerad av ALLA vackra bilder, både diskbänksrealistiska och supermanipulerade :)

2012-05-16 @ 20:27:55
Postat av: Emma ::emmas designblogg::

Idén var ju knappast att spä på den skeva bilden av en bloggares vardag med bilder på lyxhotell och champagne, utan att visa att det finns en annan verklighet bakom den glättiga ytan. Men din värld ser ju uppenbart inte ut som oss andras, så fortsätt du med att visa ditt flashiga lyxliv så går jag och köper en kebab istället.

2012-05-16 @ 20:32:50
URL: http://emmas.blogg.se/
Postat av: Weronica - En mammas dag

En intressant diskussion. Det var ju ett varv i höstas också kring diskbänksrealism. Jag kan tycka att om man är medveten om vad man gör, så är det svårt att servera "som det verkligen är" i bildform oavsett format. Man har alltid ett filter med sig. Många instagrambilder är på sitt sätt lika stylade som andra typer av fotografier. Om man är intresserad av bild, form och styling så är det mycket svårt att bara knäppa av för att sedan presentera det uncut. Någon typ av filtrering blir det alltid. Tycker jag.Instagram här på bloggen? Om du själv vill och tycker att det tillför något till det du vill förmedla. Det blir onekligen en glidning till din person och vad du gör för tillfället, istället för att primärt vara en designblogg. Men saker och ting utvecklar sig över tid och det måste de få göra också.Trevlig långhelg!

2012-05-16 @ 20:34:12
URL: http://www.enmammasdag.com/weronica
Postat av: Lina

Svår fråga!! Å ena sidan är man ju nyfiken på dig och vill veta mer. Å andra sidan känns Instagr.am som något för dem som inte kan fota på riktigt och som desperat behöver skaka liv i sin sladdriga lunchkebab/diskberg/trötta liv för att få livet att verka mer glamouröst än det egentligen är. Du behöver ju inte suddiga mobilbilder, så kör ditt eget race!

2012-05-16 @ 20:35:51
URL: http://www.styleroom.se/blogs/StyleRoom
Postat av: Emma ::emmas designblogg::

Lina, vad betyder "fota på riktigt"? Är man duktigare för att man kan skapa en snygg bild med en superdyr systemkamera och professionell ljussättning än om man kan skapa en snygg bild med en enkel mobilkamera? Är det ena mer värt än det andra, och i så fall, varför?Jag tycker inte att man försöker få diskberget att se glamoröst ut genom Instagram, utan bara visa att en bit verklighet som många känner igen sig i inte behöver vara ful, utan att det handlar mer om vilka glasögon man väljer att se sin vardag igenom.

2012-05-16 @ 20:55:26
URL: http://emmas.blogg.se/
Postat av: Carolina

Om de bloggar jag läser ses som "tillrättalagda" eller "perfekta" - you name it - so be it! Jag väljer ju själv vart jag vill gå in och scrollakolla.För mig är hela idén med bloggar ett inspirationsflöde! Tycker man att det är deprimerande eller provocerande med dessa perfekta bloggar - väx upp och sluta gå dit, säger jag. Och DISTANSERA ER. Ta det för vad det är. Lite text och några bilder, come on!Och ang. inspiration (hjälp vilket utslitet ord) så finner jag just det här hos dig. Din blogg inspirerar, din karriär inspirerar och DU som person inspirerar mig. Att få följa med i din vardag genom instagram också - lite mer behind the scenes - tycker jag bara är roligt även om bilderna inte är lika vackra kvalitétsmässigt sätt som de brukar vara med din systemkamera. Långt utlägg kanske, men så tycker jag. Tack för mig!

2012-05-16 @ 21:37:43
URL: http://calinas.se
Postat av: Ninna

Ikke det bedste kamera i verden tager gode billeder. Det gør fotografen, som ser, og det synes jeg, at du er rigtig god til.

Instagram er en flimsy trend - hverdagsagtigt kan det jo altid blive. Det behøver man ikke at gøre det. Og iøvrigt kan man ikke se forskel på fotos taget med Instagram. Det kan man med et kamera. Fotografens personlighed slår bedre igennem.

2012-05-16 @ 22:23:36
Postat av: Mrs G

Jag föredrar nog riktigt fina och smaskiga bilder (som du alltid tar) före det där brusiga.

Härligt med nyheter som är positiva och roliga. Jag säger grattis utan att vet vad det är ;) huvudsaken är ju att du är glad :)Kram Mrs G

2012-05-16 @ 22:41:33
URL: http://ifalldayswereholidays.com
Postat av: Anonym

Fin blogg:) fortsätt med det för att du är bra på det.

2012-05-16 @ 23:07:26
URL: http://lcanseeu.blogg.se/
Postat av: underbaraclara

Jag gillar verkligen idén att få se lite mer av dig. Jag tycker att formatet med att sammanfatta en gång i veckan med instagrambilder är väldigt bra, för det konkurrerar på inget sätt ut det du redan gör utan ger bara en fylligare bild. Och jag ser gärna bilder på champagne och lyxhotell bland dessa ;) varför ska du INTE visa bilder som dessa?

2012-05-16 @ 23:24:38
Postat av: m

Hej Frida,

ibland bör du nog ha lite bättre korrekturläsning, se upp med svengelskan!

Kolla upp vad pollutionering betyder på svenska, det var nog inte din avsikt, hihi!

2012-05-17 @ 07:58:31
Postat av: Ida

2012-05-17 @ 08:55:52
Postat av: lina

Jag kan till viss del hålla med Emma, men jag antar att alla dina dagar inte alls ser ut som denna fantastiska dag. Jag vill inte gå jantelagen på dig, för jag tycker verkligen att du förtjänar denna framgång, men det får inte bli som när Sofi

Fahrman säger att hon bara köper dyra skor och väskor men att kläderna kommer från Forever 21 och H&M, det genomskådar en läsare efter en vecka. Alltså, om dina dagar nu mot förmodan alltid innehåller champagne vill jag helt inte se, för det stressar mig. Svår balans! Jag tror att det finns två sorters läsare här, de som vill inspireras till att uppfylla drömmar och de som vill inspireras i design och inredning.Ja, jag vill se mer av det "verkliga" livet. Nej, jag vill inte se strumpor på sovrumsgolvet i tjusigt ljus (...varje vecka). Gör som du själv vill och känner för helt enkelt. Oavsett kommer jag att läsa och inspireras på alla möjliga vis.

2012-05-17 @ 09:22:26
Postat av: Sara

Nej tack till instagram bilder, vill också i fortsättningen se dina vackra bilder med "riktiga" färger :)

2012-05-17 @ 09:43:59
URL: http://www.formbyran.fi
Postat av: Peter

Håller med flera som kommenterat och i detta fallet säger jag nej, fortsätt med de bra bilderna som du fotar själv. I Trensensers fall så är inte mobilisering förknippat med bloggen. Tycker att "Instaweek" är en riktigt gammal, dålig och B-idé! Förkasta!

2012-05-17 @ 10:14:11
URL: http://www.formrepubliken.se
Postat av: Anonym

Snapshots JA! Men de ska vara enligt ditt tycke så klart! Här kommer min replik på din fråga:http://bit.ly/JQZzQ4Och nej, jag vill inte ha total "ärlighet" från dig Frida. Estetik, estetik!

2012-05-17 @ 11:56:25
Postat av: Fanny♥

Hej!

allt bra med dig?

kraam<3

2012-05-17 @ 12:05:37
URL: http://fannywegebrands.blogg.se/
Postat av: Lars-Henric

Läser mellan raderna att du inte är helt såld på idén. Dessutom tror jag inte att Instaweek skulle tillföra mervärde till din redan utmärkta blogg.

2012-05-18 @ 12:59:48
URL: http://www.mikva.se
Postat av: Lina

Emma förlåt om jag uttryckte mig taskigt. Jag menade bara att jag hellre ser riktigt bra fotade bilder tagna av någon som kan och har kamerautrustningen hellre än halvdant knäppta kort med en Iphone av samma person - om jag får välja....

2012-05-21 @ 13:00:53
URL: http://www.styleroom.se/blogs/StyleRoom
Postat av: marie

Hej,

jag vill inte se en "vanlig kebabvardag". Tjusningen med din blogg är just att det är så fina bilder och inredningsinspiration. Och de gånger du visar något mer personligt så önskar i varje fall jag något mer glammigt! Det är ju det som gör det hela intressant. Allt gott!

2012-05-21 @ 21:55:41
Postat av: Charlotta

Förstår precis hur du känner, och lite så kan man tycka att det är överflödigt, MEN det är ju spännande att se liiite mer vad du gör.

2012-05-22 @ 22:32:35
URL: http://familjesmycken.se/

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL