Gott nytt år!

Eftersom jag är lite allergisk mot självförhärligande årskrönikor där man staplar prestationer på rad så nöjer jag mig med att konstatera att 2013 har varit ännu ett häftigt år fyllt av nya upplevelser, uppdrag och utmaningar. Ikväll kommer jag framförallt att skåla för Max. För att vi fick en frisk och glad liten bebis som gett begreppet kärlek en ny dimension i mitt liv. Men ur ett mer bloggmässigt perspektiv så höjer jag glaset för många och modiga beslut, för att jag äntligen tog tag i min fotografering under 2013 (och lärde mig hur kameran fungerar) och inte minst för att jag hittade en ny samarbetspartner, kollega och vän. På BB! Ja, det är sant. Jag ska berätta mer om det senare. Mitt nyårslöfte inför 2014 då? Att skriva. Om 2013 gick i fotograferandets tecken så ska tangentbordet få jobba desto mer under nästkommande 12 månader. Jag vet inte om det kommer märkas så mycket här, men jag saknar verkligen reflekterandet och tänkandet och verkshöjden i mina texter som jag hade innan jag började blogga. Allt blir så kort och käckt i det här formatet. Så ja, jag får nog vädra mig verbalt någon annanstans. Men skrivandet vill jag hitta hem till igen, under 2014. Och så tänker jag sluta vara så himla duktig hela tiden och börja leva lite mer. Jomen faktiskt. Helt ärligt och uppriktigt. Jag kommer sätta livskvalité och njutning framför alles under 2014. Och det önskar jag dig med. Skål och gott nytt år! Vi ses på andra sidan tolvslaget.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Trendenser iPad magasin nr 19

Nu finns ett nytt nummer av Trendensers iPad-magasin för nedladdning i AppStore. Och vet ni vad. Det här blir det sista, i alla fall på obestämd tid. Efter en tuff jobbhöst med deltidsföräldraledighet och livspusslande så har jag insett att dygnet (som det så klyschigt men sant brukar heta) inte räcker till för att göra allt jag vill göra, riktigt bra. Därför har jag tvingats prioritera inför 2014. Och även om iPad-projektet har varit ett fantastisk roligt sådant med över 70 000 nedladdade appar, flera "highlights of the month" i iTunes, återkommande annonsörer som Orrefors, IKEA och Ellos samt sist men inte minst utmärkelsen "App of The Year i Newsstand 2012" från Apple - så hjälps det inte. Ekvationen har inte gått ihop och jag måste se över var jag lägger min tid nästa år. Så det får bli en paus nu, på obestämd framtid.
Är du nyfiken på nummer 19 så innehåller det inte mindre än två inspirerande hemma-hos-reportage frå två ganska olika skandinaviska hem. Vi får dels hälsa på i inredningsbloggaren Rebbeca Centréns nybyggda hus och dels i Instagram-stjärnan Emma Solveigsdotters sekelskifteslägenhet. Dessutom bjuds det på sedvanliga inslag som "instaweek", "hot or not", "real or replica", "get the look" och "preview news". Alla nummer kommer ligga kvar för nedladdning i arkivet och spara gärna appen på din padda tillsvidare - så missar du inte en eventuell comeback i framtiden. Glad läsning!
Foto: skärmdumpar från iTunes

Veckans snackisar och nyheter - v 52

Så var det då dags för årets allra sista söndagssummering. Vecka 52 må ha varit en ganska sömnig sådan med anledning av julhelgerna. Men, innan företagen gick på ledighet så fullkomligen pepprades det ut mail med julhälsningar och inemellan standardfraserna slank det ju med en och annan teaser om vad som komma skall inför 2014 också. Och några tappra bloggare har kämpat på bra även under mellandagarna. Därav finns det allt lite att förtälja även från de senaste sju. Let's scroll!
Vi börjar med Sandberg som skickade ut nya pressbilder dagarna innan julafton. Deras senaste tapetkollektion Carl innehåller sju olika slags ränder, som alla har hämtat inspiration i det svenska vinterlandskapet. Jag gillar akvarelliga Gryning. Lanseras i butik den 15 januari!
Och batikmönster med ton-i-ton-känsla verkar verkligen vara grejen nästa år. Här även på ny kudde från Lagerhaus som kommer in i butik under januari. Pris 139 kr. Håll utkik!
...liksom växter i form av blommigt och bladmönstrat. Marimekko har visat vårnyheter och förutom den nya färgställningen och porslinet som firar Unikkos 50-årsjubileum så lanserar de även Kurjenpolvi (som betyder Geranium på Finska) på allt från bädtextil till handdukar.
Strax innan jul lanserade Stockholm Furniture Fair sina trendteman (för mässan som går av stapeln i februari nästa år). Här kan ni läsa mer om de färger och stilar som Jan Rundgren tror på inför 2014!
På tal om möbelmässan så kommer ju designduon GamFratesi att vara Guest of Honours. De är dessutom aktuella med inredningen för The Standard i Köpenhamn. Mer info på Lottas blogg, samt här.
I bloggvärlden har det som sagt varit julledigt, med undantag för ett och annat mellandagsinlägg. Helt Enkelt meddelade häromdagen att hon 1) har tagit fram en egen fotokalender som kan beställas på förfrågan 2) kommer att lämna Sköna Hems sajt (!) sista december. Hon trivs inte i kontexten. En knäckfråga för de stora förlagens bloggportaler nästa år? Ja. Jag tror det.
Låt oss avrunda med ett haussat tidningsjobb från årets sista Plaza Interiör. Ett fint hemma-hos-reportage som fått rungande digitala applådernätet under senare delen av december. Bilderna är plåtade av Therese Winberg som också bor i lägenheten och styligen är signerad Anna Malmgren. Fler och större foton hittar du här. Happy clicking! Och ha en skön dag, innan det är dags att vända blad!

Happy Holidays!

Mellandagarna gör skäl för sitt namn i år. Jag skrotar mest runt i pyjamas, äter pepparkakor och njuter av att den lediga tiden går sådär extra långsamt som den bara kan göra mellan två storhelger som jul och nyår. Jag fick en trave böcker av svärmor i julklapp och har redan klämt två. Ja. Det gäller ju att passa på medan man har barnvakt av släkt och vänner. Nu ska jag ta en bloggrunda och kolla om det hänt tillräckligt mycket i veckan för att jag ska kunna bjuda på årets sista söndagssvep. God fortsättning så länge!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

24 december - dagens lucka i adventskalendern

Så var det då äntligen julafton och därmed dags att presentera den allra sista luckan i årets julkalender och av tradition är det Vålamagasinet i Uppsala (en av Trendensers allra första annonsörer som hängt med redan från starten) som står för priset idag. I vanlig ordning är det något i hästväg som ligger i potten. I år har ni chans att lägga vantarna på en riktig kvalitétssoffa från Fogia i valfri färg, värde 19 225 kr! (kampanjpris 14 900 kr). Modellen heter Alex och är en 2,5-sits med 218 cm bredd, med avtagbar klädsel. Du får själv välja färg på soffan i tyget Fiesta, samt om du vill ha ben i stål alternativ trä. För att delta i tävlingen ska du svara på nedanstående frågor innan klockorna slår vid midnatt på nyårsafton. Du har alltså en hel vecka på dig nu. Stort lycka till och riktigt GOD JUL!
 
1) Under 2013 har Vålamagasinet flyttat sin butik till ny adress. Vilken?
2) Vad är viktigt för dig när du väljer soffa, och varför? Beskriv och motivera kort.
 
Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till Elisabeth som svarade 2013-12-24 kl 12:36:18 Hör av dig med din mailadress och postadress så ser vi till att du får vinsten inom kort!
*Tävlingen pågår tom 31/12 kl. 23.59.59. Vinnaren utses av Vålamagasinet. Juryns beslut kan ej överklagas. En soffa ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

23 december - dagens lucka i adventskalendern

Dan före dopparedan hittar vi två superfina korgar från THG Home & Interior i potten, med handtag av läder och två olika storlekar 40-50 cm höga perfekta som tidningskorgar eller strumpkorgar eller returpapperskorgar. Totalt värde 1679 kr! Allt du behöver göra för att delta i tävlingen om det är att svara på följande två frågor i kommentarsfältet nedan. Du har som vanligt 24 h på dig. Lycka till!
 
1) Vilken är din favoritprodukt från THG Home & interior (kika gärna i den nya katalogen)
2) Vad skulle du förvara i dina korgar?
 
Tävlingen är nu avslutad Grattis till Annelie på Svartvittrött som svarade 2013-12-23 kl 12:14:11 Hör av dig med din adress så ser vi till att vinsten kommer dig tillhanda inom kort!
 
*Tävlingen pågår tom 24/12 kl. 12.00. Vinnaren utses av THG. Juryns beslut kan ej överklagas. Två korgar ligger i potten som skickas när januaris leverans kommit in. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Veckans snackisar och nyheter - v 51

Årets näst sista vecka är till ända och det är dags att summera vad som "släppts och sagts" i inrendingsbranschen under de senaste sju dagarna. Just nu är det inte mycket nytt som dyker upp i butik (förutom reaskyltarna på julpyntet) men det släpps desto fler pressreleaser inför 2014. Here we go!
IKEA har mycket spännande på gång. Bland annat släpper de BRÅKIG i februari, och en rad produktnyheter under våren. Den bockade plåthyllan BOTKYRKA 299 kr är en av mina favoriter (även om jag måste vara tråkig igen och säga att den påminner ganska mycket om VIPP's dito).
Midbecs nya tapetkollektion Back to nature sammanfattar vurmen efter varma naturliga nyanser väldigt bra. Liksom vår ökade efterfrågan på naturmaterial. Trä, metall, textil och sten.
 
Under 2014 firar Svenskt Tenn 90-årsjubileum! Vilket kommer uppmärksammas med en rad olika aktiviteter. Först ut är en utställning som lyfter fram samarbetet med det italienska designföretaget Fornasetti. Den måste jag kolla in! Pågår mellan den 4 februari-30 mars (med start under Stockholm Design Week!) i butiken på Strandvägen 5 i Stockholm.
Ett material som jag tror mycket på under nästa år är glas. Väldigt många varumärken visar produkter i glas inför 2014. Ovan ser ni en sneak peek på House Doctors vår och sommarkollektion som mailades ut i tisdags. Jag fastade för glasflaskan med den runda korken. Fin!
I veckan kunde man också läsa att delar av varuhuset NK's julskyltning kommer auktioneras ut på Bukowskis market när julen är över för i år. Intäkterna från auktionen skänks oavkortat till Childhood Foundation. En god anledning kolla in detaljerna i fönstret och Bukowskis-appen framöver alltså.
Och nere i Skåne har inredningsbloggarna haft bloggträff i veckan. Bilderna som visades upp från värdinnan Daniela Wittes hem såg mer än inbjudande ut. Överraskande snyggt med svarta fönster! Annars då? Hemnet går ju på lågfart just nu så jag avrundar veckans söndagssvep med en bild från den norska bloggaren Stylizimo som julpyntat i grått, grönt, svart, vitt och brunt! Ha en skön söndag. Och God Jul!
Foto: IKEA, Midbec, Svenskt tenn,House doctor, WhatsupSthlm.se, Purplearea, Stylizimo

22 december - dagens lucka i adventskalendern

Renoveringsluckorna har varit populära och för er som går i göra-om-tankar kommer här ännu en chans. Nordsjö Idé och Design sponsrar årets kalender med ett presentkort på hela 3000 kr som kan användas i deras butiker! Allt du behöver göra för att delta i tävlingen om det är att svara på följande två frågor i kommentarsfältet nedan. Du har som vanligt 24 timmar på dig. Lycka till!
 
1) Nordsjö Idé & Design utsåg nyligen årets färg för 2014. Vad kallar de kulören?
2) Vad skulle du spendera de 3000 kronorna på. Beskriv kort din inköpslista och ditt renoveringsprojekt!
 
Tävlingen är avslutad. Grattis till Malin Svensk Björck som svarade 2013-12-22 kl 12:55:45
*Tävlingen pågår tom 23/12 kl. 12.00. Vinnaren utses av Nordsjö. Juryns beslut kan ej överklagas. Ett presentkort ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Grannt under granen

Jag ska inte tråka ut er med bilder på vår julgran, för när det kommer till julen går jag faktiskt mer på trygghet och tradition än trender - så granen bjuder inte på så mycket inspiration eller nytänk därav. Röda kulor (matta, blanka och glittriga i olika storlekar) och spritsade pepparkakshjärtan. Inget konstigare än så. Men en sak vill jag gärna visa. Och det är vår nya julgransmatta som jag fått av min kompis Sofia. Tack snälla! Jag älskar den vintervita färgen, de diskreta broderierna och den tjocka flätan!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

21 december - dagens lucka i adventskalendern

Dagens lucka presenteras av Hemtex som har lagt 2st påslakanset "Frutto" i potten, mönstret är framtaget i samarbete med Sven Fristedt - en av Sveriges mest kända textilformgivare. Värde 1198:- För att delta i tävlingen ska du svara på följande två frågor inom 24 timmar. Lycka till!
 
1) Vad har Hemtex firat för jubileum under 2013?
2) Hur julpyntar du i ditt sovrum? Beskriv kort.

Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Sofie som svarade 2013-12-21 kl 12:14:12
*Tävlingen pågår tom 22/12 kl. 12.00. Vinnaren utses av Hemtex. Juryns beslut kan ej överklagas. Två bäddset ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

20 december - dagens lucka i adventskalendern

Dagens lucka är jag extra stolt över att kunna presentera. Varför? Minns ni mitt tapettupprop för några månader sedan. När jag skrev ett blogginlägg och bad Sandberg ta fram sin barntapet Kaspar i grått. Vet ni vad. DE GJORDE DET!! Och efter ett att ha skickat ett antal färgprover mellan varandra under hösten så hittade vi till slut den perfekta grå nyansen och nu är de första rullarna tryckta. Trendenser-versionen av Kaspar kommer säljas hos några testbutiker till att börja med (bl a Miniroom, Måleributiken i Alvik, Farmhouse, Färgbolaget i Borås och Halmstad Färghus). Cirkapriset på en rulle är 870 kr och 5% av försäljningen går till BRIS. I potten på dagens kalenderlucka ligger 6 st rullar, värde 5220 kr! För att delta ska du svara på nedan frågor i kommentarsfältet inom 24 timmar. Lycka till!
 
1) När släpptes Sandbergs allra första barnkollektion?
2) Hur ser ditt drömbarnrum ut? Beskriv kort.

Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Linda Leine Eriksson Hör av dig med din adress så kommer vinsten på posten inom kort!
*Tävlingen pågår tom 21/12 kl. 11.00. Vinnaren utses av Sandbergs. Juryns beslut kan ej överklagas.6 rullar av grå Kaspar ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Hemnetgodis på Kungsholmen

Det är lite glest med tittgodis på Hemnet just nu. Mäklarbranschen verkar ha lågsäsong när tomtenissarna får jobba övertid. Men imorse sprang jag på en lägenhet till salu på Kungsholmen, som bjuder på en del inspiration som man kan ta med sig oavsett om man är spekulant eller inte. Vadå? 1) Den stora tavlan ovanför soffan. Torde vara gamska lätt att fixa själv med en vit canvasduk från Panduro, lite svart färg och en bred pensel. Och 2) Köksbordet. En naken träskiva på bockben från IKEA. Enkel att anpassa bordsskivans längd och bredd efter de mått just du har i ditt kök/matrum. Här kan du se mer.
Foto: Fantastic Frank

19 december - dagens lucka i adventskalendern

Bakom dagens lucka hittar vi ett fint blombord från svenska Cult Design, inredningsföretaget med en förkärlek till de fyrkantiga formerna. Plant Table som premierades av European Consumers Award för sin innovativa och användarvänliga design har en naturlig plats för växter inbyggt i bordet och är framtaget av Cult Designs chefsdesigner Marita Lord. Vinnaren får välja fritt bland färgerna svart, vitt, pastellrosa, grönt samt i oljat trä. Värde 1 500 kronor. Allt du behöver göra för att delta är att svara på nedan frågor i kommentarsfältet. Du har som vanligt ett dygn på dig. Lycka till!
 
1) Cult Design lanserade nyligen serien Kitchen Farming som består av produkter som syftar till att man själv ska kunna odla fram sin egen mat. Nämn minst en produkt från serien.
2) Ge oss ditt bästa "gröna" tips till julbordet. Beskriv kort!
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Sandra som svarade 2013-12-19 kl 12:39:14. Hör av dig med din adress så ser vi till att vinsten kommer till dig inom kort!
*Tävlingen pågår tom 20/12 kl. 11.30. Vinnaren utses av Cult Design. Juryns beslut kan ej överklagas. eEtt bord i valfri färg ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Julinspiration från Sofa Mag

Eftersom jag själv gjort nära nog 20 nummer iPad-tidning nu i samarbete med Bonnier (och därmed vet hur mycket jobb som ligger bakom digitala tidningar) så blir jag alltid lika inspirerad och imponerad när det dyker upp nya välgjorda produkter på den arenan. Sist i raden är e-magasinet Sofa Mag eller Soffa som fokuserar på en målgrupp i mellan och östeuropa (men som även finns översatt till engelska).
Jag har haft lite kontakt med tjejerna som skapat tidningen (en av dem talar svenska) och de är oerhört ambitiösa. Missa inte deras fina julnummer som bjuder på massor av inspo! Du hittar det här!
Foto: skärmdumpar från www.soffamag.com

Drömskelistan 2013

Utan att gå in på detaljer så vill jag egentligen bara ha en enda sak i julklapp i år. Och det är att alla i min familj ska få vara friska och glada framöver. Men, eftersom sådana önskningar är lite svåra att slå in i presentpapper (och att visa på bild i ett drömkollage) så kommer här en sedvanlig (budgetbefriad) "drömskelista" bestående av betydligt mer ytliga prylar och ting. På begäran! Årets wish list till inredningstomten. Formeln? 3xL = ljus, läsning och långlivade klassiker!
1) En "platsbyggd" BILLY-special i vardagsrummet equals behov av presentkort på en hantverkare 2)... och till nyss nämnda hyllprojekt önskar jag mig även en klämspot eller två. Tolomeo från Artemide skulle sitta som en smäck! 3) En större kompis kompis till min lilla Gatto Piccolo från Flos 4) Ola Wihlborgs Code Basket från Asplund har legat på min önskelista i flera år. Så himla fin(a)! 5) Jag må vara en riktig motavalskärring men jag är redan trött på grått. Men också på svartvitt. Därför. Hej greige! Aristidia kan vara den finaste pläden i den färgskalan. 6) Mitt nyårslöfte är att bli bättre på matlagning och hemmafester. Kinfolk Table skulle funka som inspirationsbränsle på den resan. 7) Jag säger som Tant Johanna. Stora stenar och blingbling modell nyrik ryska. Inte jag. Små, små diamanter i öronen däremot. Jatackgärna! 8) Det här datorfodralet i ljus mocka från PAP skulle göra min jobbvår. Sneela Tomten?

18 december - dagens lucka i adventskalendern

Dagens lucka tillägnas alla som är sugna på att kakla om sitt kök eller badrum. Idag har ni nämligen chans att vinna nytt kakel från Kakeldaxgruppen, till ett värde av 5000 kr! För att delta i dagens lucka ska du svara på en enkel fråga och genomföra en uppgift. Hur då? Kakla ditt drömkök hos Kakeldaxgruppens Digitala plattsättare där du kan välja bland ett stort sortiment av kakel, klinker och mosaik. Du kan kakla väggen, golvet glöm inte att du även kan ändra bänkskivor och köksluckor! Bara din fantasi sätter gränserna. När du är färdig sparar du ner din bild eller tar en skärmdump och skickar in ditt svar och din bild till: tavling@kakeldaxgruppen.se
 
1) Frågan: Hur många butiker har Kakeldaxgruppen?
2) Uppgiften: Testa den digitalaplattsättaren! När du kaklat upp dit kök spara ner din bild eller ta en skärmdump och skicka in ditt svar och din bild till: tavling@kakeldaxgruppen.se
 
Tävlingen är nu avslutad. STORT grattis till Lovisa Stode. Hör av dig med din adress så ser vi till att vinsten kommer dig tillhanda inom kort!
*Tävlingen pågår tom 19/12 kl. 10.30. Vinnaren utses av Kakeldaxgruppen. Juryns beslut kan ej överklagas. ett presentkort på 5000 kr ligger i potten. Observera att presentkortet endast gäller för varor. Tjänster och hantverkare ingår ej i vinsten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

17 december - dagens lucka i adventskalendern

Idag ligger ett gäng väldoftande ljus från Yankee Candle i kalenderpotten. De tävlar ut 3 st Large Jars av julnyheten Snowflake Cookie som har en brinntid på 110-150 timmar och kostar ca 300kr i butik eller på www.yankecandle.se. Här kommer doftbeskrivning. "En ny jultradition som säkert får dig att smälta: en sötsak för julhelgen, ljuvligt dekorerade med söt rosa glasyr." För att delta i tävlingen ska du svara på följande fråga i kommentarsfältet, inom 24 timmar. Lycka till!
 
1) Yankee Candles fina Doftljus är ju en perfekt värdinnegåva på glöggfester och julmiddagar. Vad är ditt bäsa inslagningstips? Beskriv kort.
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Kim som svarade 2013-12-17 @ 18:21:16, Helena som svarade 2013-12-17 @ 11:27:49 och Karolin Granat som svarade 2013-12-17 @ 14:46:09. Hör av er med era adresser så kommer vinsten med i brevlådan inom kort!
 
*Tävlingen pågår tom 18/12 kl. 10.00. Vinnaren utses av Yankee Candle. Juryns beslut kan ej överklagas. 3 ljus ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Lika som bär: Godisskålar

Även om Armi Ratia, grundaren av Marimekko inte själv formgett de klassiska Maribowl-skålarna som hon en gång sålde in som koncept till Iittala så har de kommit att förknippas väldigt starkt med hennes varumärke. Och givetvis finns en mängd billigare "lookalikes" som gärna rider på popularitetsvågen som Marimekko skapat för den karelska glasskålen. Senast i raden är denna, som jag hittade på Chilli Store. Men lägg märke till detaljerna. Kontrollera klarheten i glaset, orginalet har inga bubblor eller ojämnheter i glasmassan. Granska också finishen i de sirliga detaljerna och tjockleken på skålens fot. Sist men inte minst, leta alltid efter den präglade logotypen som alltid finns på orginalskålens fot (om du vänder på den och kollar undersidan/botten). Maribowl finns i klarglas, frostat glas och en mängd färger. Och det gör dess lookalikes också. Men prislappen brukar vara den första signalen om de som här -  är lika som bär!
Orginalet: Maribowl från Iittala finns i kulört, frostat eller klarglas från ca 399 kr
Lookalike: Nicolina glasskål från Chilli Store, 149 kr

16 december - dagens lucka i adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig en riktig tapetskatt! Cole & Son sponsrar med 6 rullar valfri tapet från deras kollektioner (vinsten gäller alla tapeter med undantag för de digitala), tapetrullarnas värde varierar mellan ca: 900-1500 kronor/rulle, så det totala vinstvärdet beror på vad vinnaren väljer men som minst är värdet alltså 5400 kr! För att delta i tävlingen ska du svara på dessa frågor inom 24 timmar. Lycka till!
 
1. När och var grundades tapetföretaget Cole & Son?
2. Vilka tre ord förknippar du med Cole & Son?
3. Vilken tapet skulle du välja om du vann och vilket rum/vad skulle du tapetsera med den? Motivera kort!
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Stämningsfullt som svarade 2013-12-16 kl 10:22:23
*Tävlingen pågår tom 17/12 kl. 10.00. Vinnaren utses av Cole & Son. Juryns beslut kan ej överklagas. 6 rullar valfri tapet (ej digitala kollektioner) ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Veckans snackisar och nyheter - v 50

Ett par timmar försenat (förlåt!) due to personliga skäl, men här kommer en söndagssummering med nyheter och nätsnackisar från vecka 50. Vad vi bjudits på? En rejäl dos av mode  inredning, ett nytt nordiskt företagsförvärv och stilbildande Skandinavisk julinspo. Håll tillgodo!
Vi börjar med Filippa K som lanserat ett nytt årsmönster för Rörstrand. 2014's edition heter "Cut Out" och är inspirerat av vårens modetrender med grafiska färgblock, asymmetriska snitt och öppna partier.
Och på tal om mode + inredning så har ni väl inte missat släppet av Lovisa Burfitts nya posters för Rum21. En limiterad utgåva av modeillustrationer, med pressbilder stylade av Pella Hedeby. Heja!
När vi ändå rör oss i cross-over-trakterna. Visste ni att Calvin Klein släppt en ny holiday-serie doftljus i marmorkrus? Oerhört tjusiga. Men ack så svåråtkomliga. Tipstack till AMM!
En annan flott nyhet på modetemat är att HOPE ryktas utöka sitt samarbete med CSA till våren. Med rökfärgat / grått glas. Låter lovande måste jag säga. Tipstack till Lotta Agaton.
 
Annars då? Jo. Imorse läste jag ikapp veckans nummer av DI och fastnade för den här branschnyheten. Norska Stokke har sålt barnstolen Tripp trapp och barnvagnen Xplory till en Sydkoreansk speltillverkare (som enligt uppgift vill investera i västerländska varumärken). Prislappen? 3,2 miljarder kr.
Sist men inte minst, Tack till Tingelings för tipset om det här nya fotoprojektet med namnet WCAC. Årets välgörenhetsklapp månne? Låt oss också runda av veckan med några hajpade interiörbilder i vanlig ordning. Men eftersom mäklarna verkar gått på jullov i förtid så har tidningarnas juljobb tagit över stafettpinnen på den fronten. BoBedre måste ha slagit någon form av länkningsrekord i år. Hatten av för suverän Skandinavisk julinspo! Det var alles. Ha en skön start på årets sista jobbvecka!
Foto: Rörstrand, Kristofer Jonsson/Rum21, AMM, Hope, WCAC, BoBedre

15 december - dagens lucka i adventskalendern

Idag har ni chans att lägga vantarna på ett riktigt fint konstverk från Scandinavian Design factory, värde 895:-. I samarbete med konstnären Oskar Persson har Scandinavian Design Factory lanserat en limiterad upplaga av verket "Ansikte I" om 50 numrerade och signerande exemplar. Ett av dessa döljer sig bakom dagens lucka. Dessutom ligger två trötspriser i potten i form av en skärbräda med styckdetaljer, värde 250:- och en väggkalender för 2014, värde 345:-. Så idag har tre personer chans till vinst! Allt du behöver göra för att delta är att svara på följande två frågor i kommentarsfältet inom 24 timmar. Lycka till!
 
1) Vilken är din favoritprodukt i Scandinavian Design Factorys sortiment? Motivera kort.
2) Om du vinner, var i ditt hem skulle du då placera detta verk?
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Weronica som svarade 2013-12-15 kl 12:47:48 (tavlan), Catarina Nilsson som svarade 2013-12-15 kl 13:18:44 (skärbrädan) och Jessie som svarade 2013-12-15 kl 19:07:43 (kalendern)
*Tävlingen pågår tom 16/12 kl. 12.00. Vinnaren utses av SDF. Juryns beslut kan ej överklagas. Ett oramad tavla, en kalender och en skärbräda ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

På begäran

Sedan jag visade upp en liten grynig Instagrambild på vår Stokke-stol i iPad-magasinet så har jag fått så otroligt många frågor om vart vi köpt dynan. På begäran kommer därför svaret. Min mamma har specialsytt den åt oss. Hur hon gjorde? Mamma ritade helt enkelt av en gammal Stokke-dyna och sydde upp en ny i Svenskt Tenns svartvita elefanttyg i linne (eftersom jag inte gillade de standardmönster som det fanns att välja mellan hos Babyproffsen). Kardborreband och mjuk stoppning finns att köpa på sybehörsaffärer och den här dynan kan tvättas i maskin den med. Tro mig. Jag har testat. Många gånger.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

14 december - dagens lucka i adventskalendern

Vinsten som ligger i potten på dagens kalenderlucka har stått på min egen önskelista i flera år. Marimekkos fina tekanna Siirtolapuutarha, med grafiskt mönster av Maija Louekari, värd 755 kr. Allt du behöver gör för att delta i tävlingen är att svara på nedanstående fråga i kommentarsfältet, med en kort motivering. Du har som vanligt ett dygn på dig så skynda, skynda. Lycka till!
 
1) Vilket är ditt favoritmönster från Marimekko, genom tiderna? Motivera kort!
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Anna som svarade 2013-12-14 kl 11:18:50
*Tävlingen pågår tom 15/12 kl. 10.30. Vinnaren utses av Marimekko. Juryns beslut kan ej överklagas. Ett tekanna liggeri potten, värd 755 kr. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

13 december - dagens lucka i adventskalendern

Idag firar vi Lucia med en fin lucka där ni har chans att vinna 2000 kronor i presentkort på Indiska som har både mode och inredning och julpynt i sitt sortiment. För att delta i dagens tävling ska du svara på följande två frågor i kommentarsfältet och du har som vanligt 24 timmar på dig. Lycka till!
 
1) Vad tycker du om Indiskas webbutik? Vad är bra och vad tycker du vi ska förbättra?
2) Om du vinner presentkortet vad kommer du att spendera det på?
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Anna H som svarade kl 11.28. Hör av dig med dina uppgifter så ser vi till att vinsten kommer dig tillhanda inom kort!
*Tävlingen pågår tom 14/12 kl. 10.30. Vinnaren utses av Indiska. Juryns beslut kan ej överklagas. Ett presentkort ligger i potten, värde 2000 kr. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Erbjudande från Sköna Hem

Det hör inte till vanligheterna att jag går med på sponsrade inlägg, men den här kampanjen från mina kollegor på Bonnier var faktiskt så bra att jag har gjort ett undantag. Sköna Hem har nämligen tagit fram ett prenumerationserbjudande till Trendensers läsare. Teckna upp dig på 3 nummer för 99 kronor nu, så får du det här fina förvaringskitet i nudefärgad skinnimitation på köpet!
En perfekt julklapp att ge bort till dig själv eller en till en kompis kanske? På den här länken hittar du mer information om erbjudandet, villkoren och hur du registrerar dig. Fint va?
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se - inlägget presenteras i samarbete med Sköna Hem

12 december - dagens lucka i adventskalendern

Dagens lucka sponsras av Kyssjohanna som bland annat säljer produkter från det hajpade företaget D.L & Co. Kända för sin guldiga ananasskål och sina trendiga ljusstakar med förgyllda döskallar. Idag har du chans att vinna valfri produkt från D.L & Co som finns i Kyssjohannas sortiment! För att delta i tävlingen ska du svara på två frågor i kommentarsfältet. Du har en dag på dig. Lycka till!
 
- Vilket ljus har längst brinntid av D.L & Co
- Om just du vann paketet från Kyssjohanna - vad skulle du välja som vinst och var skulle du ställa din produkt från D.L & Co? Motivera kort varför. 
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Emmelie som svarade 2013-12-13 kl 08:26:14
*Tävlingen pågår tom 13/12 kl. 10.00. Vinnaren utses av en jury från Kyssjohanna. Deras beslut kan ej överklagas. Ett kit ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.
 

11 december - dagens lucka i adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig ett lyxigt ansiktskit från L:A Bruket i Varberg, värde 936 kronor. Deras ekologiska kurbadsprodukter och botaniska njutningsmedel kommer i supertjusiga förpackningar vilket gör att de är fina att ha framme som en liten prydnad i badrummet också. Om du vill ha chans att vinna ett kit till dig själv eller någon du tycker om ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet nedan senast imorgon kl 10*. Lycka till!

1) Hur skämmer du bort dig själv kring jul? Har du något tips?
2) Vem skulle du vilja glädja med L:a Brukets nya Ansiktsprogram i 4 steg och varför?
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Anna L som svarade 2013-12-11 10:35:07 Hör av dig med dina uppgifter så kommer priset med posten inom kort!

*Tävlingen pågår tom 12/12 kl. 10.00. Vinnaren utses av en jury från Alcro och deras beslut kan ej överklagas. 2000 kr i presentkort ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Take a bow

Istället för den där traditionella (och trassliga) bollen med blanka presentsnören. Sätt små rosetter på julklapparna i år. Man gör dem lättast genom att vika en bit tygband (eller varför inte matt sammet?) om en längre och dubbelvikt dito. Sen fäster man ihop de två delarna med lim eller tejp, och klistrar på den lilla rosetten på ett annat band som du virat stramt om paketet. Klart på en kvart som jag brukar säga!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Lika som bär: Moderna kammarljusstakar

Svenska Klong har lanserat en rad moderna ljusbärare, bland annat en uppdaterad variant på den klassiska kammarljusstaken. Deras Vesper tillverkas i massiv blankpolerad aluminium eller mässing och är formgiven av Axel Bjurström. Namnet kommer sig av det romerska ditot för afton- och morgonstjärnan Venus. Den billigare kopian finns på Hemtex och heter... Johan? Lika som bär inte sant?
Orginalet: Vesper i aluminium från Klong, pris från 400 kr
Lookalike: Ljusstake Johan från Hemtex i stål, 79 kr

10 december - dagens lucka i adventskalendern

Dagens lucka tillägnas alla som går i tankarna att måla om en vägg i höst. Kanske i någon nyans av grått, med en lyxigt helmatt finish. Känner du igen dig? Ta chansen! 2000 kr i presentkort på Alcros nya färgserie ad.pashmina ligger i potten (det räcker till ungefär 10 liter färg vilket motsvarar ett rum). Allt du behöver göra för att delta är att svara på följande två frågor i kommentarsfältet. Lycka till!
 
1) Vilken är din favoritkulör ur Alcros senaste kollektion ad.pashmina?
2) Vilket rum skulle du måla om hemma och varför? Motivera kort.
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Linda Jensen. Hör av dig med dina uppgifter så ser vi till att priset kommer dig tillhanda inom kort!
 
*Tävlingen pågår tom 11/12 kl. 10.00. Vinnaren utses av en jury från Alcro och deras beslut kan ej överklagas. 2000 kr i presentkort ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

9 december - dagens lucka i adventskalendern

En rolig utveckling med årets adventskalender på Trendenser är att flera företag har valt att lägga riktiga rariteter i potten. Idag är just en sådan dag. Bakom lucka 9 döljer sig nämligen en limiterad utgåva av den klassiska ljusstaken Stella, designad av Stina Sandwall för ASPLUND, men i specialfärgen Deep Blue som bara finns i 15 exemplar! Ljusstaken kommer vanligtvis i stål eller i vit lackad metall men nu har de alltså tagit fram den i en mycket limiterad specialvariant. Ett blivande samlarobjekt! För att delta i dagens tävling ska ni svara på följande två frågor i kommentarsfältet inom 24 timmar. Lycka till!

1) Stella har en "syster", även den ritad av Stina Sandwall för ASPLUND Collection. Vad heter den?
2)  Om du skulle ge bort en Stella i julklapp, vilket blir ditt bästa julklappsrim?
 
Tävlingen är avslutad. Grattis till Lisa som svarade den 2013-12-09 kl 12:58:41 Hör av dig med dina uppgifter så kommer priset till dig inom kort!
*Tävlingen pågår tom 10/12 kl. 10.00. Vinnaren utses av en jury hos ASPLUND och deras beslut kan ej överklagas. En ljusstake ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Veckans snackisar och nyheter - v 49

För nytillkomna läsare så avrundar jag varje vecka med att scanna av branschen och bloggarna för att summera de senaste nyheterna. Den här söndagen är inget undantag, även om det verkar ha varit lite bloggkalender- och julfirarstiltje på sina håll. De gångna sju gångna dagarna har i alla fall bjudit på Skandinaviska utropstecken. Ett danskt bloggevent, ett finskt företag i ropet och ett svenskt modeprojekt till exempel. Och så lite nya Nordiska jultrender på det. Här har ni vecka 49, i korthet!
VIPP höll ett food styling battle event i Köpenhamn för inbjudna bloggare i tisdags. Jag fick erbjudande om att åka men kunde tyvärr inte komma på grund av bebis. En tröst är dock att man kunnat ta del av det fina resultatet i en massiv bildkavalkad på distans. Ett kul koncept som fått bra spridning!
Samma dag som eventet ägde rum outade Elin Kling ett nytt inredningsprojekt by Acne. De har gjort en limiterad serie om 50 vaser. Spännande! Jag vill också veta mer. De ser ju ohyggligt fina ut.
Och på tal om mode + inredning så lanserade svenska Prettypegs en ny kollektion möbelben i veckan under parollen "shoe your furniture". En hel rad nya och mönstrade skodon till IKEA's möbler. Grymt koncept och ett smart sätt att skapa personlig prägel på dussintillverkade möbler.
Och i veckan plingade det här till i inboxen! Angående en branschnyhet som jag helt missat att rapportera om. Finska Artek har köpts upp av Vitra! Vilket år Artek haft, med 80-årsjubileum för 60-pallen och My Tea Trolley i samarbete med ikoner som Lotta Agaton, Ilse Crawford, Ben Gorham, Terry Ellos och Keiko Kitamura. Och nu kör de konsumentkampanj på samma tema via Facebooksida. Kolla in den här!
Eftersom det varit glest med omskrivna hem i veckan, så väljer jag att avrunda svepet med en hemma-hos-bloggar-bild som verkligen summerar juldekorationerna anno 2013. Näst efter rumsgranen spås nämligen kala kvistar med kottar, pappstjärnor i grupp utan belysning och Cederträd utan tingeltangel bli årets trendpynt. Med Inredningshjälpens fina foto önskar jag er en fin start på v. 50!

8 december - dagens lucka i adventskalendern

Idag har en lycklig vinnare chans att lägga vantarna på ett riktigt härligt sovrumskit från svenska Beach House, värde 4638 kr! I julpaketet ingår 2 set Fold Pebble/Smoke (1 set= 1 st Duvet Cover + 1 st Pillowcase) värde 1520:-/st samt 2 st Bathrobe Softie White i valfri storlek, S, M eller L. Värde 799:-/st Allt du behöver göra för att delta i dagens tävling är att svara på följande tre frågor i kommentarsfältet nedan. Du har till imorgon kl 12.00 på dig. Lycka til!

1) Vad heter Beach House nya kollektion där bland annat filtarna ingår?
2) Vilka två modeller/färger ingår i Beach House Autumn/Winter kollektion av Jersey Sheets?
3) Vilka 3 ord tycker du bäst beskriver Beach House Company och deras produkter?

Tävlingen är avslutad. Grattis till Sofie som svarade 2013-12-08 kl 20:31:49

*Tävlingen pågår tom 9/12 kl. 12.00. Vinnaren utses av en jury Beach House och deras beslut kan ej överklagas. Ett kit ligger i potten värde 4638 kr. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Lika som bär: Kubistiska ljusstakar

I den här kategorin lyfter jag inte bara raka kopior, utan också produkter som påminner så mycket om varandra att det inte kan vara en slump. Den här kubistiska ljusstaken från Netto kvalar därför in, även om designavdelningen möblerat om orginalet litet. Ändå, det går inte att ta miste på varifrån inspirationen kommit. By Lassens ikoniska serie kanske... Eller vad tror ni? Tipstack till Ica Carlsson.
Orginal: Kubus by Lassen finns i en mängd varianter, pulverlackat stål med ljushållare formgivna efter funktionalistiska och geometriska principer. Kubus 4 kostar 1149 kr
Lookalike: Nettos nya ljusstake (i butik from v 50) med plats för 4 ljus kostar 69 kr

7 december - dagens lucka i adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig ett presentkort hos Fabulous Arts som skapar inredning av konstverk och samarbetar med konstnärer som vill ge nytt liv åt sina alster. I första kollektionen har Nina Jacuccis motiv fått sätta form på alltifrån kuddar, brickor, pallar och rullgardiner. Samtliga produkter tillverkas i Sverige. Nu har du chans att vinna produkter till ett värde av 2 000 kronor. Du väljer själv fritt på fabulousarts.se där du finner nio olika motiv i flertalet produktkategorier. För att delta i dagens lucka ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet nedan. Du har 24 timmar på dig. Lycka till!

1) Motivet Royal Kindness avbildar ett vackert djur - vilket?
2) Vilken inredningsdetalj (som inte finns i sortimentet idag) skulle du vilja se med något av Fabulous Arts motiv som dekoration? Beskriv och motivera kort.
 
Tävlingen är avslutad. Grattis till Pernilla som svarade 2013-12-07 @ 15:22:32 Hör av dig med dina kontaktuppgifter så kommer vinsten till dig inom kort!
*Tävlingen pågår tom 8/12 kl. 10.00. Vinnaren utses av en jury från Fabulous Arts och deras beslut kan ej överklagas. Ett presentkort ligger i potten värde 2000 kr. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Hemnetgodis i Malmö

Jag tycker det är svårt att hitta inspirerande barnrumsinredningar på Hemnet, så när jag sprang på lägenheten som är till salu på Munkgatan i Malmö blev jag glatt överraskad när jag kom till det här lillgamla krypinet. Vad jag tar med mig? Den fina järnsängen på hjul, den mjuka jakttrofén (H&M Home va?) och de kaxiga hängslena som dekorativt inslag. Fint! Resten hittar ni här.
Foto: Bo-Laget.se
 

6 december - dagens lucka i adventskalendern

Nu är jag riktigt avundsjuk på er som får tävla. Bakom dagens lucka döljer sig nämligen en fin kvalitétsväska från det anrika svenska varumärket Palmgrens. En bordeauxfärgad weekendbag i vegetabiliskt garvat kalvskinn, värd 6995 kr! Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att svara på följande tre frågor i kommentarsfältet nedan. ni har som vanligt 24 timmar på er. Lycka till!

1) Vilket yrke hade Johannes Palmgren som grundade Palmgrens?
2) Villen typ av läder sys Palmgrens produkter främst i?
3) Vart går första resan med din nya Palmgrens bag? Beskriv kort.
 
Tävlingen är avslutad. Vilken fantastisk respons. Palmgrens fick rekordmånga motiveringar att läsa igenom för att utse vinnaren! Stort grattis till Mathilda som svarade 2013-12-06 @ 10:43:21 Hör av dig med din postadress så ser vi till att väskan kommer innan... förlossningen! ;)
*Tävlingen pågår tom 7/12 kl. 10.00. Vinnaren utses av en jury från Palmgrens och deras beslut kan ej överklagas. En väska ligger i potten, värde 6995 kr. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

5 december - dagens lucka i adventskalendern

Dagens julkalenderlucka har ett riktigt fint pris, men ett lite annorlunda upplägg. Den här tävlingen riktar sig till er som har ett Instagramkonto. Så plocka fram mobilen! Rum21.se har nämligen lagt en Eames gungstol från Vitra i potten och uppdraget går ut på att ta en inspirerande julbild på temat inredning och tagga den med följande sökord: @rum21 #rum21jul #trendenser
 
Vem har 2013 års snyggaste och mysigaste julfixade fönster/plats/rum/hem? Ta en bild från ditt hem, posta den på instagram och tagga @rum21se #rum21jul #trendensersjulkalender
 
Tävlingen är avslutad. Vinnare meddelas här inom kort!
 
*Tävlingen pågår tom 6/12 kl. 10.00. Vinnaren utses av en jury från Rum21.se och deras beslut kan ej överklagas. En gungstol ligger i potten, värde 4650 kr. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Juli(h)us

Såhär dags är det nog bara jag, Max och tidningsbudet som är vakna på vårt kvarter. Men det gör inte så mycket nu i december, när vi fått celebert sällskap i mörkret av tindrande adventsljusstakar och pappstjärnor som glimrar i vart och vartannat hus. Själv köpte jag ett par Juliusekfot till vårt köksfönster lagom till första advent. Och just den här tiden på dygnet känns den investeringen extra fin. För trots sin strama form så höjer de små lamporna både julstämningen och mysfaktorn - avsevärt!

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

4 december - dagens lucka i adventskalendern

Idag har en lycklig vinnare chans att lägga vantarna på en blivande designklassiker från 20-årsjubilerande Norrgavel. Nirvans Richters nya 3-benta pall är tillverkad av massiv ädel valnöt med en lätt skålad (och hålad) sits. Värde 3250 kr. Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att svara på följande frågor i kommentarsfältet. Och du har som vanligt 24 timmar på dig. Lycka till!
 
1) Vilken är din personliga favoritprodukt från Norrgavels sortiment? Och varför?
2) Vad förknippar du med Norrgavel? Beskriv kort vad du tycker att varumärket står för.
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Gunilla Falk som svarade 2013-12-04 kl 18:32:29
 
*Tävlingen pågår tom 5/12 kl. 10.00. Vinnaren utses av en jury från Norrgavel och deras beslut kan ej överklagas. En pall ligger i potten, värde 3250 kr. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Dagens kontor

Jag är fortfarande föräldraledig på deltid med vår lilla son (som fyller 7 månader imorgon!). Men, det har blivit hög tid att ta nya tag inför nästa år - så imorse bytte jag nappflaskor och barnvagnspromenader mot hårspray och smattrande kamerablixtar för en stund. På schemat stod nya porträtt- och pressbilder till olika intervjuer som dyker upp i tidningarna under början på 2014. Här är några "behind the scenes" från dagens kontor. Stort tack till stylisten Sofia och fotografen Sara för en rolig plåtning!
Foto: mobilbilder/instagram + Sara Brodén, ImageU

3 december - dagens lucka i adventskalendern

Idag ligger ett riktigt hett och eftertraktat pris i potten. Eftersom ryktet tydligen spridit sig har jag redan fått förfrågningar på mailen från folk som vill betala dyrt för postern. Men nej. Ingen kommer få köpa den separat. Dagens vinst är nämligen ett designpaket från Olsson Gerthel bestående av fyra varor varav bl a David Ehrenstråhles omåttligt populära motiv "Guide to Manhattan" i måttet 70x48 (värde slutsåld!). Lägg därtill en Kubus ljusstake i svart eller vit från By Lassen samt två valfria värmeljuslyktor ur Kin-serien från Skultuna! Allt du behöver göra för att vara med i tävlingen är att besvara nedan fråga i kommentarsfältet. Du har som vanligt 24 timmar på dig att delta i dagens lucka. Lycka till!

Välj en vara ur Olsson & Gerthels sortiment och skriv ett julklappsrim till den. Bäst rim enligt Olsson & Gerthels eminenta jury vinner detta designpaket!
 
Tävlingen är avslutad. Stort tack för den fantastiska responsen. Det var svårt att välja bland alla fina rim men O&G har till slut utsett vinnaren. Grattis till Lotta, som svarade 2013-12-03 @ 10:43 Hör av dig med din adress så ser vi till att paketet kommer dig till tillhanda inom kort!
 

*Tävlingen pågår tom 4/12 kl. 10.00. Vinnaren utses av en jury från Olsson Gerthel och deras beslut kan ej överklagas. Produkterna som listas ovan ligger i potten. För värdet av varorna se länkar till produktsidorna. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Tips på oväntat omslagspapper

Om du liksom jag har pysslat upp allt julpapper redan i juli eeh... glömt att köpa hem inslagningspapper med julmotiv i år. Släpp stressen och öppna kökslådan istället. Har du lite oblekt bakplåtspapper hemma så är det lugnt. Finaste julklappen fixar du nämligen med just det, plus vita snören och en grönt kvist. Klart på en kvart som jag brukar säga. Bästa sista-minuten-tipset, såhär i bråda glöggmingel och julfestartider. Tänk bara på att tejpa dubbelt upp mot vad du brukar (eller använda washi-tejp).
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

2 december - dagens lucka i adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig den fyrkantiga emaljerade gjutgärnsgrytan Carronde från det franska kvalitétsmärket Chasseur, värde 1595 kr. Rymmer 3 liter! Varje produkt som lämnar deras fabrik genomgår en grundlig kvalitetskontroll som utförs av en hantverkare. Allt du behöver göra för att delta i dagens lucka är att svara på dessa två frågor i kommentarsfältet. Du har 24 timmar på dig. Lycka till!
 
1) Fungerar gjutjärn på induktionshäll?
2) Vilka två färger skulle du vilja att nästa Chasseur Limited Edition ska ha? Motivera kort.
 
Tävlingen är avslutad. Grattis till Matilda som svarade 2013-12-02 @ 12:49:13 Hör av dig med dina kontaktuppgifter så ser vi till att vinsten kommer med posten!
*Tävlingen pågår tom 2/12 kl. 10.00. Vinnaren utses av en jury från JA Sundquist och deras beslut kan ej överklagas. En gryta värd 1595 kr ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Veckans snackisar och nyheter - v 48

Nu har ännu en vecka (och månad) passerat och det är dags att summera de senaste sju dagarnas nyheter, bloggsnackisar och produktlanseringar. Vecka 48 har bjudit på en flod av grått, härlig julinspiration i grönt, en fin kändislägga till salu och en fräck "marknadsföringskupp". Scrolla och kolla!
Låt oss börja med det bästa. Amerikanska inredningsbloggaren A Merry Mishap har inlett samarbete med Twig Creative. Resultatet? Hon har formgett en ny gungstol för barn, som premiärvisades i veckan. Heja!
Och ingen ny vecka i höst utan fler nya gråa nyheter verkar det som. Anrika Swedish Grace har lanserats i en trendriktigt stengrå nyans som lägger sig fint i den mönstrade reliefen.
Samma sak med Iittalas nya Vitrini. Inte bara ny form utan också färg. Lite, lite gråtonad i glaset. Näst efter grått kommer onekligen allt grönt. Och grönskande! Riika har fått lovord för sina jultips på temat.
Liksom Petra Bindel och Emma Persson Lagerberg som har gjort det igen. Den här gången i form av en julstyling för Elle Interiör som verkligen inte går av för hackor. Så himla fin. Och hyllad
Veckans taskigaste nyhet stod SkandiaMäklarna för när de i veckan utsåg Sveriges Topp 100 Bästa Inredningsbloggare. Låt mig upprepa. Etthundra! Ändå tyckte de inte att Trendenser förtjänade att en plats bland dem. Alls. Helt ärligt gjorde det mig riktigt ledsen. Men om vi bortser från det...
... och istället leker med tanken att samma mäklarfirma skulle utse landets 100 (återigen, etthundra!) bästa inredningstidningar. Och sedan skickade ut en stor gratisannons som de gärna ville att alla skulle publicera som tack för det "fina priset". Förlåt. Men tror ni tidningarna skulle gå på den lätta?
Inte? Då förstår ni vad jag menar med "marknadsföringskupp". Punkt. Veckans mest ombloggade lägenhet då? Ja, det är onekligen modeprofilen Elin Klings lya som är till salu på Hemnet just nu. Så här såg det ut när hon bodde i den. Inspirerande! Det var allt för den här gången. Ha en skön start på vecka 49!

1 december - dagens lucka i adventskalendern

Då kör vi igång! Bakom den allra första luckan döljer sig ett rejält presentkort på Ellos sortiment, värt hela 3000 kronor! På Ellos.se hittar du julklappar för hela familjen och mängder med inredningsdetaljer, inte minst nu inför juletider. Allt du behöver göra för att vara med och tävla i dagens lucka är att svara på två frågor i kommentarsfältet, med korta motiveringar. Du har 24 timmar på dig. Lycka till!
 
1) Vad tycker du saknas i Ellos sortiment? Var gärna kreativ i ditt svar!
2) Vilken produkt från Ellos sortiment skulle du rekommendera som den bästa julklappen? Motivera kort.
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Kylie Larsson som svarade 2013-12-01 @ 23:20:48 Hör av dig med dina kontaktuppgifter så ser vi till att du får vinsten inom kort!
 
*Tävlingen pågår tom 2/12 kl. 11.00. Vinnaren utses av en jury från Ellos och deras beslut kan ej överklagas. Ett presentkort värt 3000 kr ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Trendensers julkalender 2013

Det är många som har undrat om det blir någon julkalender på bloggen i år. Självklart! Det har ju gått lite inflation i sådana de senaste åren men jag har ju haft min sedan Hedenhösarnas tid så varför ändra ett uppskattat koncept? Varje dag fram till jul får ni som vanligt en ny vinstchans med 24 timmar på er att delta*. Förra året fick vi dock in så många svar på vissa tävlingar att kommentarsfältet kraschade när det nådde maxgräns. Vi får hålla tummarna att det inte händer igen, men om tekniken skulle strula så är det kanske bäst att förtydliga att de då bara är de registrerade bidragen/tävlingskommentarerna som är med och tävlar. Man kan inte maila in svar. Så är det något du är riktigt sugen på vänta inte med att kommentera till kvällen. Du behöver heller inte taktiktävla. Eftersom varje företag utser den bästa motiveringen för sin egen lucka så kan samma person faktiskt vinna flera luckor under december. Och som vanligt ligger massor med fina priser och julklappsidéer i potten. Nedan är några exempel på företag som är med i år men kolla in varje dag så får du se samtliga. Snart öppnar vi den första luckan. Lycka till!
* varje lucka startar och stänger inom 24 timmar utom den sista som öppnas på julafton, där har ni möjlighet att tävla ända fram till nyårsafton 31/12 2013.

Annons
Annonsera