Annons

Arkiv: aug 2014

Veckans söndagssummering – v 35

Söndag och dags att summera en händelserik vecka. Det har bjudits på en rad pressvisningar, kollektionssläpp och nyhetslanseringar. Så många att allt omöjligen kan klämmas in i ett snabbt svep. Hemtex har öppnat pilotbutik för ett nytt exklusivt sovrumssortiment, Boråstapeter har smygvisat bilder på en kommande kollektion som släpps i butik 16 september, IKEA har skickat ut pressbilder på sina oktobernyheter och Rättviseförmedlingen tillsammans med Isabelle Mc Allister har öppnat upp för årets ansökningar till stipendiet för kvinnliga hantverkare. Bl a. Nyfiken på mer? Scrolla ner!
I onsdags premiärvisade Skultuna sin nya serie ljuslyktor och bokstöd i samarbete med smyckesformgivaren Lara Bohink, vilket uppmärksammats av många bloggare. SÅ fina!
Tom Dixon utökar belysningssortimentet i höst. Nya Plane Chandelier, som består av 18 frostade klot med mässingsstomme, har smygvisats inför inför nästa veckas mässa Maison & Objet!
Och nya tapetserien från Mr Perswall (Daily Details) med tillhörande miljöbilder har fått stående ovationer i bloggosfären. Färgskalan här känns väldigt aktuell i inredningssvängen AW 2014/15.  
Muuto har också lanserat nyheter i veckan, bland annat ljusstaken GRIP av Jens Fager och en snygg modern take på den klassiska kaffepressen med en skandinavisk (kul) tvist. 
Norrgavel är aktuella med en ny serie möbler (jag fastnade för det smäckra sidobordet med tunn kalkstensskiva), pastelliga pressbilder och ett nytt exponeringskoncept i butik som de kallar kollage. Kolla in HÄR! En annan omskriven nyhet från vecka 35 är öppningen av Bolias webbshop. Och soffbordet Brass Moon (som får avrunda min söndagssummering) är nog den möbel som fått flest digitala applåder
Foto: Skultuna, Tom Dixon, Mr Perswall, Muuto, Norrgavel, Bolia

Hej Drömfabriken!

Idag har jag haft en riktig måstenypa-mig-i-armen-dag. Minns ni det HÄR inlägget? Och vet ni hur länge jag har letat efter den perfekta fotostudion? I en gammal industrilokal, med högt till tak, stora fönster, bra dagsljusinsläpp och kort pendlingsavstånd hemifrån. Jag har kollat på ungefär femhundrasjuttioelva lokaler, hoppats, flyttat in mentalt, men vänt i dörren på visningen, tagit nya tag och letat vidare. Så länge. För länge! Jag trodde till slut att jag skulle tröttna på mig själv och göra slut. Men så dök den här annonsen upp. 200 kvadrat, 4 meter i takhöjd, 12 minuter hemifrån, tillträde på måndag. Och saken var biff. Jag signade på kontraktet med Lindome Spinneri för en timme sedan. Jag behåller kontorsplatsen i Victoriapassagen tillsvidare, men här kommer det kreeras och fotas så att skjortan står rätt ut. Och ja, jag vet att det egentligen är en dag kvar till helg men nu korkar jag upp en skål för att fira årets, ja blogghistoriens, roligaste arbetsvecka. Hej Drömfabriken! Vi kommer ha mycket kul ihop framöver.

Foto: Frida och Anna Ramstedt, Trendenser.se / Lindome Spinneri

Mina favoriter från Åhléns

I höst lanserar Åhléns en ny kollektion med inspiration från andra världsdelar. Asiatiska och Afrikanska mönster, härliga naturmaterial och exotiska influenser. De är nyfikna på hur det ser ut när världen flyttar in hos dig. Fota din Åhlénsfavorit hemma, posta bilden på Instagram och tagga din post med #åhlenshosmig @ahlens så har du chans att vinna ett presentkort på 500 kr. Varje månad (fram till 31/12) utses två nya vinnare. I samarbete med dem har jag också valt ut mina favoriter från deras höstsortiment. 
Jag fastnade för den här fina förvaringskorgen av palmblad, och en linnepläd med långa fransar. Jag tycker också att Åhléns har ett bra utbud av vaser och de här tre som inspirerats av origami får två tummar upp från mig. Saker som kommer hålla för ögats slitage, länge! Alla nyheter från Åhléns hittar du HÄR!
Foto: Frida Ramstedt, trendenser.se inlägget presenteras i samarbete med Åhléns.se

Les Femmes

En av mina absoluta favoritbloggar, Garance Doré, har ju gjort en kollektion för Rifle Paper. Och även om det känns lite, lite tidigt att tänka på 2015 redan nu så är jag väldigt glad att jag har säkrat hem ett eget ex. av hennes kalender Les Femmes. Så fina blad att jag nästan funderar på att riva ut dem och rama in istället. En väggalmanacka med 12 månadsillustrationer kostar 350 kr (finns bl a att köpa i butiken Rum för Papper som ligger vägg i vägg med mitt kontor i Victoriapassagen i Göteborg). Kan bli en riktigt fin tavelvägg. Tack snälla Mia och gänget för världens finaste välkommen-tillbaka-till-jobbet-present!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Hemnetgodis på Södra Vägen

Åh, det finns så många fina lägenheter till salu just nu att jag inte riktigt vet vart jag ska börja. Men låt oss kika lite närmare på den här tvåan som ligger ute via Stadshem i Göteborg. Vilken liten pärla! Kul med en tydligt egen personlig stil (för visst känns den inte bara mäklarstylad, utan som att någon på riktigt har valt och tänkt för eget bruk?). Och så blev jag vansinnigt sugen på den där Baldakinen från Artilleriet igen. Jag har hela tiden tänkt att den kräver sitt rum, men som här inklämd i ett litet sovrum. Tja, varför inte?
Foto: beskurna bilder från Stadshem.se

Lika som bär: Tom Dixon

Man behöver inte gå på Formex för att förfäras över de skamlösa kopiornas storhetstid i branschen. En titt i möbelkedjornas kataloger duger gott som bränsle till den irritationen. Man undrar ju lite om det överhuvudtaget finns någon stolthet hos en formgivare som väljer att rita och ta fram något så uppenbart inspirerat som detta. Mios nya lampa Nina, en rak ripoff på Tom Dixons storsäljare Beat Tall. Fast med kopparfärgad insida. Inte okej, om du frågar mig. Visst är de här lika som bär?
Orginalet: Tom Dixons Beat Tall, pris 3870 kr
Lookalike: Mios nya lampa, Nina pris 299 kr

Veckans söndagssummering – v 34

Här på Västkusten har ett mullrande åskoväder dragit in över himlen ikväll, så detta söndagssvep skrivs i sällskap av skarpa blixtar och regnsmatter mot rutorna. Jag fattar mig därför kort, för att förekomma ett eventuellt strömavbrott. Vad veckan bjudit på? Ganska mycket nytt för det dukade bordet. Och överlag, väldigt många flirtar med 70-talet. Plus, ny inrednings-Tvodd. Scrolla och kolla!
Vi börjar med en uppmärksammad nyhet som egentligen slirar lite på veckointervallet. Royal Copenhagens lansering av Black Fluted. Mörkt OCH matt från en leverantör som annars är mer känd för skirt och sirligt. Om inte det befäster ett paradigmskifte i porslinsvärlden så vet jag inte.
Fler stilförändringar ser vi hos (tidigare bohemiska) Indiska som nu tagit in strama stylisten Lotta Agaton till sin webbkatalog för lanseringen av nya inredningskonceptet HOME. Resultatet? Snyggt!
Stelton har släppt sina nya säsongsfärger på den klassiska termoskanna EM77. Beige, mässing och grått. Man tappar inte hakan av förvåning direkt. Däremot kändes nya fina tekannan Theo lite oväntad.
Veckans dundernyhet i bloggosfären var dock Monica Försters kollektion för Rörstrand som det tisslats om i flera år. Inwhite & InBlue. En helvit och en sampling av serierna Koka Blå och Blå Eld, i nytappning.
Lotta Agatons bloggtips om Ilse Crawfords utställning i Köpenhamn, The Residency, fick genast fötter på nätet. Dessa bilder har visats upp både här och där. Värt att kolla in även i verkligheten kanske?
I skrivande stund publicerades ett överraskande inslag från Stefan Nilsson på Facebook. En ny inrednings-veckosummering i Tvodd-format. På engelska. Vågat! Och antagligen ett försök att nå internationell ”kändisstatus”. Just nu 12 tittare, men kanske blir det fler efter denna länk.
Sist men inte minst, lite färgnyheter. Om Alcro släppte en rejält skruvad kollektion med Martin Bergström i veckan, så är Jotuns nya pressbilder lite mer sansade och finstämda. Och desto mer omskrivna ur ett Nordiskt bloggperspektiv. Lady Balance – supersnygga pressbilder signerade Kråkvik & D´Orazio som får avrunda veckans svep. Fler foton kan du finna här! Skön söndag till dig.
Foto: Royal Copenhagen, Indiska, Stelton, Rörstrand, The Residency, Jotun

DIY: Tidningsstaplar på hjul

När jag var hemma och hälsade på min kompis Ida häromveckan fastnade jag för de smarta anordningarna hon grejat för att göra sina tidningshögar mer mobila. Jag vet inte hur det är med er men jag har oerhört svårt att slänga mode- och inredningsmagasin, och staplar dem därför gärna på höjden längs väggarna i mitt arbetsrum. Men det blir ju ett aber så fort det ska städas. För hur flytta utan att de tippar? 
Med inspiration från Granits träplattor för tvättboxar har Ida sågat till MDF-skivor från bygghandeln (i tidningsstorlek) och monterat hjul under. Och vips är städproblemet löst. Vill man inte ha dem träfärgade som på bild, så kan man ju lätt måla skivorna i valfri kulör. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Back in the office

Det är ju inte bara semestern som är över för min del, ”mammaledigheten” är det också. Nu arbetar jag heltid igen och är därmed tillbaka på kontoret inne i Göteborg de dagar jag inte är bokad på foto-, stylinguppdrag eller föreläsningar på annan ort. Kluvna känslor, det tror jag alla småbarnsföräldrar som har gått igenom den här fasen förstår. Men förskolan som vi fått plats på känns toppen och det är för all del härligt att få komma tillbaka till rutinerna igen. Och till Victoriapassagen… 
För just precis HÄR har jag mitt kontor. Jag älskar huset (byggt 1894!), den lummiga gränden, de små butikerna, doften av nybryggt kaffe från DaMatteo, ljudet av slamrande koppar och sorlet från Vallgatan som letar sig upp och in genom våra vidöppna fönster. Pittoreskt så det förslår…

…även om det råder uppstartskaos kring skrivbordet på våning två. Vad man kan se på bild är rekvisitapåsar, blomsterrester från dagens jobb och ett halvfärdigt moodboard. Vad som däremot inte syns lika tydligt är den kreativa ångesten som ligger likt en dimslöja över rummet just nu. Men det ger sig, det brukar det alltid göra. Bara man kommer igång och får styrfart i projekten. Kom an hösten, nu kör vi!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Hatten av för tavellisten

När vi var på stan och handlade kläder inför semestern i somras stack det plötsligt ut ett bestämt litet pekfinger från barnvagnen när vi passerade den här (?) grå miniatyrhatten på Zara Kids. Och efter mycket ”dadadaDADAA!” (läs: tjat) fick den till slut följa med hem i påse. Eftersom Mr Mini redan har väldigt bestämda åsikter blev hatten ett närmast obligatoriskt inslag i hans sommargarderob. Med eller utan kläder till. Men nu har ju temperaturen svalnat, förskolan startat och de varmare (mer praktiska) mössorna måste plockas fram. Därför har favorithatten fått en annan uppgift…
…. som väggdekoration! Nu hänger den nämligen här,  på en hylla i hans lekrum. Jag har skruvat upp några tavellister (utom räckhåll) där jag har placerat vackra barnböcker och små babygalgar med pytteplagg att spara för framtiden. En variant på den här idén, i väntan på att han snart kommer vilja bestämma över inredningen själv. Enkelt att variera efter säsong och humör. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
1 3