Annons

Arkiv: dec 2014

Gott nytt år!

Dags att tacka för 2014 och önska ett nytt år välkommet! Vad jag kommer att minnas? Bloggforum, den härliga SUP-premiären i Varberg, Frankfurtmässan med liten bebis, Milano, semestern på Österlen och avslutningsmiddagen med nya och gamla bekantskaper, de fullsatta föreläsningarna på Formex, köksrenoveringen på kontoret i Victoriapassagen, Parmesan-festen, drömkontraktet på Spinneriet och allt fix i nya lokalen. Sist men inte minst, fintrimmningen av team Ramstedt. Det är fasen inte lätt att få den självklara jämställdheten i teorin att fungera i praktiken, och då menar jag både hemma och i omgivningens ögon (det vet nog alla arbetande och företagande mammor) men tack Niklas för att du stöttar och peppar! Och tack till min nya annonssäljare och samordnare Helén som varit en riktig klippa. Nästa år firar bloggen 10 års-jubileum. Det kommer märkas! Vi ses på andra sidan tolvslaget. Gott nytt år!
 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

2 x Lamp love

På tal om belysningsfavoriter så har jag sprungit på några nya guldkorn under min jakt efter skrivbordslampor till studion i Spinneriet. På lite oväntade ställen måste jag nog säga. Bo Concept är till exempel inte mitt förstahandsval när jag jagar inredning, men jag kanske får ompröva. Deras nya bordslampa Shelter är ju superfin! Kostar 2619 kr stycket. Och Lindholt studios retroeleganta Petit Machine finns bland annat att köpa på butiken Stilleben i Köpenhamn. Pris 3890 Dkr. 
Foto: 1) Lindholt studios och 2) Bo Concept

Instaweek v 52

Nu har vi vinkat hejdå till Umeå, vilket alltid känns lite sorgligt för mig som Norrlänning i exil. Men vilken fin vecka vi fick däruppe ändå. Mängder med snö och klar, vinterkall luft. Dessutom fick vi vara friska och pigga allihopa, vilket är bättre än de bästa av julklappar eftersom min familj där uppe drabbats av tråkiga sjukdomar under hösten. Jag tackar och bockar för ett härligt jullov i Norrland och bjuder på ett samlingssvep av veckans mobilbilder. Hoppas att ni också har haft en skön ledighet!
1) Umeå i vinterskrud. 2) Mina föräldrar bor alldeles intill Gammliaskogen och Hagaparken. 3) Där spenderades en och annan timme i minusgrader 4) …körandes skrana med Max och småkusinerna. Om och om igen. 5) From Norrland with ♥ Mina stickade vantar från Heart of Lovikka användes flitigt under veckan. 6) I år fokuserade vi mest på julklappar till de små, men ett litet vitt paket med röda snören låg och väntade på mig. Vad som var i det får jag visa vid tillfälle. 7) Min mamma klär alltid granen med de här. Bertil Valliens kristallornament från Boda, som gjordes på 60-talet. Jag budar så fort jag springer på dem på nätauktionerna. Har du några att sälja är jag spekulant! 8) Back in business, i alla fall för ett par dagar. Porten till mitt kontor i Victoriapassagen, Göteborg. Inte illa det heller. Västkusten bjuder ju på snöflister 9) … och jag peppar mig själv med pepparkakor. Idag väntar bokföringsrace. God fortsättning!

Let it snow…

Här kommer ett vykort från ett vintervackert Västerbotten som bjuder på just precis det jag önskade mig i julklapp i år. Snö. Massor av snö. Nedan en ögonblicksbild från dagens promenad i parken utanför mina föräldrars hus. Nu tänkte jag logga ut och vara lite offline ett tag för att hänga med familjen, äta god mat och göra snöänglar med Max. Jag önskar er detsamma. En riktigt lat, ledig och avkopplad julhelg. Missa inte morgondagens sista kalenderlucka bara, som innehåller ett finfint pris. Men ni har fram till nyårsafton på er att delta i lucka 24 så känn ingen stress. God jul på er!
Foto: Niklas Ramstedt, Trendenser.se

Veckans söndagssummering – v 51 – 2014

Vet ni vad. Det här blir faktiskt årets sista söndagssummering. Vecka 52 tänkte jag nämligen ta lite välbehövlig ledighet från svepet eftersom de flesta ändå håller på och firar jul och njuter av mellandagarna. Därav blir denna sammanfattning extra lång och därtill kryddad med en hel del vårnyheter. Dvs sådant som komma skall på andra sidan strecket. Förvånande mycket svartvitt faktiskt (just när man mättats lite och trodde pendeln skulle svänga?). Nåväl. Låt mig presentera 2014’s sista veckosvep med nyheter, bloggsnackisar och pressutskick. Tack för i år, hoppas ni ser fram emot nästa lika mycket som jag!
IKEA skickade ut en packe pressbilder i veckan som genast fick fötter i bloggvärlden. Bland annat visade de en serie anpassningsbara bord, liksom förvaringssystemet VALJE som hyllats på bred front.
Duka och matvarukedjan City Gross visade också lite nyheter ifrån sitt samarbete som släpps i butik under våren 2015. Den nya serien består av örtkrukor i tre storlekar med fat, redskapskruka, burk till flingsalt, slevställ samt ett gäng kryddstickor som är designade av Dukas designer Karin Steen.
På tal om effekten med matt och blankt på keramik (som Duka spelar med i ovan nämnda serie) så får ni inte missa H&M Homes nya servis på samma tema. Finns i butik nu.
String har släppt sina pressbilder för 2015 och som vanligt när Lotta Agaton står för stylingen så får innehållet vingar på webben. Alltså. Jag vet inte hur många som uppmärksammat detta. Grattis!
Även Åhléns har passat på att visa vårnyheter, och då framförall förlängningen av samarbetet med Design by Bernadotte & Kylberg. Den första kollektionen blev tydligen en försäljningssuccé och nu utvecklas de omtyckta mönsterbilderna i bl a gröna och orangea vårfärger samt i linne. Produkterna släpps vecka 11 på samtliga 77 Åhlénsvaruhus! Se mer HÄR! Min personliga favorit bland nyheterna är ändå denna. B&K Matta Kaleido, pris 999:- (Tillgänglig fr.o.m. vecka V. 20, 2015)
Veckans gulligaste bloggsnackis måste ändå vara VIPP’s nyhet, den lilla miniatyrtunnan. Fundamentalt onödig men så söt att hjärtat smälter. Åkte genast upp på min önskelista.
Och nu är det äntligen officiellt! Stockholm Furniture Fair fortsätter med sin populära satsning på Design Talks i samband med mässan även i vår och vet ni vad? Jag har fått äran att leda två av paneldebatterna under lördagen som är den enda mässdagen öppen för alla dvs ”allmänhetens dag”. Fråga mig inte varför jag tackar ja till sådana här kamikaze-projekt (jag är redan pirrig) men det ska bli SÅ kul. Kryssa in den 7/2 2015 i kalendern redan nu, och kom för att lyssna!
Årets kanske mest hypade blogg-jul-pynt näst efter den omskrivna ”granen i vas”. Kolla in Moraiva-stjärnan. Syns bl a hos House of Philia, Gingerbreadhouse och Tant johanna. Köps HÄR!
Veckans mest ombloggade hem då. Tja, det är inte ett Hemnet-godis i alla fall. Det är ett som är säkert. Många mäklare verkar ha stängt igen fabriken för jul. Däremot överraskade VIPP i veckan genom att skicka ut inspirationsbilder på sin senaste satsning. The VIPP Shelter. Idén med små modulhus som kan byggas ut och till, som det passar tomten påminner lite om Arne Jacobsens sommarhusprojekt Kubeflex som jag besökte i Trapholdt för några år sedan. Fast i modernare och mer uppdaterad skrud, förstås. Med de bilderna önskar ”söndagsssvepet” God jul och gott nytt år. Nästa nyhetssummering tar vi 2015!
Foto: IKEA, DUKA, H&M Home, String, Åhléns, VIPP, Gingerbreadhouse och VIPP (igen)

Instaweek

Den här veckan startade skit. Jag fick ett mastodontstort stenskott på min Kuga på väg in till Göteborg i måndags och blev tvungen att byta hela vindrutan. Jättekul extra ut-/uppgift när man redan har fullbokad slutspurtsvecka inför jul. Not so much. Men nu är det löst. Stort tack till Ford som kunde hjälpa mig rekordsnabbt. Annars då? Jag har fortsatt bygga studio med Martin (tack Hanna för att jag får låna honom lite), jag har betat av deadlines och gett mig själv en tidig julklapp. Bland annat. Nu har jag tömt mobilen och mina Instagram-konton på bilder igen, här har ni min ”instaweek” från v 51!
1) Först måste jag dementera ryktet att jag skulle ha klippt av håret. Det måste vara vinkeln här bara, jag har fortfarande kvar mina längder! 2) Studioväggarna är på plats. I veckan rev jag av tre premiärplåtningar i det här hörnet. 3) Pausfika hos Spinneriet-grannarna Östling & Schedin. Älskar deras marmorfat med trä. 4) I fredags köpte jag 21 (!) löpmeter hyllplan och 36 (!!) konsoler. Inspiererad av den HÄR Pinterestbilden ska det nu byggas hyllvägg i kontorsdelen. 5) Och på tal om Pinterest. Santa came early this year. Jag blev besatt av Célines Trio Bag efter att ha pinnat den på bild så jag gav mig sjutton på att hitta ett eget ex. Slutsåld förvisso, men skam den som ger sig. Titta! Årets julklapp to self. 6) Kan. Inte. Få. Nog. Av. Ljuset. Studiofönsterna är helt magiskt fina när solen vill vara med och leka. Nu längtar jag till våren… 7) Av flera anledningar. Det finns mycket värt att fira inför nästa år så tack Grönstedts för bubbelbudet! 8) Annars firas det ganska anspråkslöst hemma hos oss. Inga prettomatbilder här inte. Cyrano-pizza direkt ur kartongen och sista avsnitten av MadMen på Netflix. Det är lyx och vila för mig! Imorgon väntar adventsfirande och slutjobb innan jag tänker göra som… 9) den här lilla tomten och ta jullov. Snart så.

Dagens kontor

Efter en gråmulen vecka där plåtning efter plåtning har fått ställas in på grund av undermåligt dagsljus, täta moln och/eller ösregn upplever jag i detta nu ett närmast religiöst ögonblick i studion. Titta! Ser ni? Medan jag sitter här och tömmer min ovårdade inbox på olästa mail knackar solen på rutan. Halleluja! Det var verkligen i elfte timmen. Tack snälla för att utomhuslampan tändes just idag!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

DIY Art

Någon bad om en update på mitt abstrakta måleriprojekt från i våras. Tackar som frågar. Jag har låtit mig inspireras av… ähum storheter som Picasso, Miró, Malene Birger eller ja, kanske snarare ”valfri tvååring som gått loss med en bred pensel på vitt papper” om ni frågar min make. Jag kommer visa mer av nedan bilder nästa år, för de här ”tavlorna” är nämligen specialmålade för ett stylingprojekt. Jag kallar stilen improvesionism (he he… ”improviserande” eller ”improvement needed” det beror lite på hur man vill se det). I vilket fall blir det finare när man ramar in dem. Jag lovar. Ska som sagt visa mer av resultatet längre fram i vår. Men till dess, kladda på och köp snygga ramar. Dagens tips!
Vad man behöver? Inget märkvärdigt. Svart färg. En rulle vitt papper. Och en bred pensel. Om man vill göra det en smula mer avancerat – vattenfärg och akvarellpapper. Lite självdistans är också bra 😉 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Lookalike: Mässningslampa

Tom Dixons lampserie Beat blev så populär att han utökade serien med en modell helt i mässing. Inspirationen för designen kommer från de traditionella vattenkärl som än idag bärs på huvudet runt om i Indien. Beat-lamporna är tillverkade för hand i mässing med traditionella indiska hantverksmetoder. Döm om min förvåning när jag hittade en nästintill identisk lampa bland Madame Stoltz vårnyheter för SS15 (tipstack till Helena). Eller vad säger ni om de här, lika som bär? 
Originalet: Tom Dixons Beat light Fat, 3869 kr
Lookalike: Madame Stoltz taklampa 1125 kr, lanseras våren 2015

Veckans söndagssummering – v 50 – 2014

Bara 10 dagar kvar till julafton och tiden rusar för de flesta av oss. Det är mycket som ska hinnas med innan julledigheten och det märks även på inredningsföretagen och PR-byråerna som skickar ut pressreleaser för brinnande livet. Den här veckan har bjudit på en försmak om vad som komma skall på andra sidan årsskiftet, såväl produktyheter som butikslanseringar eller ska jag säga expansioner. Här kommer en nyhetssummering, som alltid på söndagskvällarna!
Vi börjar med House Doctor som fått mycket uppmärksamhet för sina nya pressbilder för vår/sommar 2015 som mailades ut i torsdags och spreds snabbt. Vill du se mer kan du göra det HÄR!
Vi går raskt vidare till en annan dansk nyhet som släpptes i veckan. Går du i köksrenoveringstankar och vill pimpa billiga IKEA-stommar till något mer personligt. Kolla in det nystartade företaget ReformCph som gör specialsnickerier för kök och skåp. De skeppar även till Sverige!
Svenskt tenn lanserar examensprojektet Fönstergrönska designad av Sebastian Hedengran, student på Carl Malmstens Furniture, där eleverna fick i uppgift att skapa något av en restbit av faner som blivit över vid tillverkningen av Svenskt Tenns möbler. Resultatet? En fönstervitrin som går loss på 9500 kr!
Provokativa Dirty Linen (vars sexiga/sexistiska (?) reklambilder diskuterats en del under året) expanderar och adderar nya färger och produkter till sin kollektion i vår. Förutom bäddset, en ny serie handdukar i frotté. Själv är jag mest road av det ”osexiga” produktnamnet ”Dirty White”…
Ni som samlar på David Ehrestråles poster får hålla utkik efter den nya upplagan som släpptes på Artilleriet under veckan som gick. ”Guide 2015 De La Ville de Paris”. Personligen måste jag dock erkänna att jag börjar bli rätt mätt på alla kartor och stadsmotiv som är i omlopp just nu. (F’låt…)
IKEA har också varit i ropet i veckan. De skickade nämligen ut en teaser på kommande nyheter som släpps i februari 2015. Vill du se deras sovrumsnyheter kan du göra det här. Även denna lampa, som släpps i vår, har fått mycket bloggkärlek. Läs mer om den HÄR och HÄR.
Ni som bor norröver i min gamla hemort Björkarnas stad har mycket roligt att se fram emot under 2015/16. För förutom att ovan nämnda IKEA ju öppnar varuhus i stan så blev det även klart i veckan att H&M Home etablerar sig i Umeå genom att man bygger ut butiken i Utopia med 250 kvm inredning. Kul! Här ser ni också ett urval av deras kommande vårnyheter 2015 som det skrivits en del om de senaste dagarna.
Veckans mest ombloggade hem då? Jag har sett en del lösa bilder florera på Pinretest från den här nyproducerade läggan för JM, men kanske allra mest från det här fantastiska stylisthemmet som är till salu. Ta trappen in till ett spektakulärt renoveringsprojekt och ett stycke livshistoria. Vill du veta mer om tjejen som bott där kan du läsa en fin intervju HÄR eller kolla på reprisen av Husdrömmar. Skön tredje advent till er!
Foto: House Doctor, ReformaCPH, Svenskt tenn, Dirty Linen, Artilleriet, H&M, Hemnet
1 3