Annons

Arkiv: aug 2011

Linum lanserar kollektion designad av ELLE Decoration

Utomlands tycks ju gränsen mellan journalistisk integritet och marknadskrafter vara något suddigare än i Sverige. Jag vet inte om det har med skillnader i lagstiftning eller moral och etik att göra men när man går runt bland butiker i London och N.Y. är det inte ovanligt att man ser skyltfönster stylade av chefredaktörer och stylister från kända mode- och inredningstidningar. Man kan också springa på stora kampanjer, där tidningsredaktioner har valt ut ”favoritprodukter” hos kedjorna, som de rekommenderar kunderna via skyltar och allehanda garnityr. Här i Sverige görs det trevande försök ibland, men det är sannerligen glest mellan skotten i inredningssammanhang – till skillnad från den svenska modebranschen ska sägas – där exempelvis H&M utan problem kan få en chefredaktör från Bonnier (Elin Kling, StyleBy) att kisa för sitt ”oberoende” och formge en limited-edition-serie. Utan att det ifrågasätts av konsumenterna, och utan att det blir ointressant för andra mediahus att skriva om och skapa PR för plaggen. Därför blev jag lite nyfiken när jag såg att Linum nu lanserar en textilkollektion formgiven av det internationella magasinet ELLE Decoration på stundande Formex. Det ska bli spännande att se hur den kommer tas emot av den svenska redaktörskåren. Kommer Sköna Hem att skriva om den, tro? Vad är din gissning?

Foto: kollage av pressbilder från Linum

Frukostcloseup

Idag är jag uppe med tuppen, och det är redan… Eeeh. Kaos. Niklas jobbar i Stockholm den här veckan och jag har lämning på ett stort juljobb, så jag har passat på att förvandla vardagsrummet till temporär fotostudio. Lägenheten ser ut som hejkomochhjälpmig. Jag vadar i julgranskulor och leker hela havet stormar med mig själv för att ta mig runt alla fotofonder som ligger utspridda på parketten. Så, vi får nog starta morgonen med en frukostcloseup så länge. En väldigt tight närbild på den rostade müslin som ska agera bränsle idag. Ni skulle svimma om jag zoomade ut mer än så här.

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Småborden från Mimou

När jag visade bilder från stylingjobbet jag gjorde till Mimous katalog fick jag många följdfrågor om de små vita borden som stod intill sängen. De kommer från Mimous sortiment och finns i en rad olika färger och höjder. Jag är dock lite osäker på om de verkligen finns i alla tre tripp-trapp-trull-modeller som jag lånade eftersom rekvisitaförrådet även innehöll prototypmöbler men ring Mimou och kolla om ni är intresserade av att köpa dem. Några frågade också om fler detaljfoton. Det kommer, så snart jag fått de officiella pressbilderna av Mimou. Just nu har jag bara mina egna tafatta kameraklick att tillgå.

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Pick of the day

Idag har vi promenerat i skogen och plockat svamp. I massor. Och strosat vid havet som piskat sig skummigt mot klipporna. Sen blev det svärmors Västerbottensostpaj till lunch. Mums. Men, nu lider helgen mot sitt slut och det dags att åka in till stan igen. Inte utan att det tar emot lite. Jag får trösta mig med att det väntar en rolig ”jobbvecka”, på andra sidan, med bland annat fotouppdrag på temat jul och så är det ju Formexmässa! Hoppas att ni också har haft en skön söndag!

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Dagens detalj: Bärbart mellanmål

Sista helgen i augusti bjuder på tropisk värme och åska omvartannat. Vi har flytt innerstan för ett par dagar på landet tillsammans med svärföräldrarna, där sånt väder mest blir en stämningsfull kuliss till bärplockning, bokläsning vid brasan och laxluncher inköpta på rökeriet i hamnen. Här är resultatet från en promenad bland riviga björnbärssnår. En liter svart guld. Stora, mogna och oändligt söta. Fint såväl i frukostfilen, liksom som mellanmål. Och på bild. Inte sant?

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Nytt från afswedala 2011/12

Jag snabblunchade med min gamla kollega Jeanette häromdagen. Hon driver numera egna företaget afswedala, som gör helsvenska bäddset och textilier. Medan vi slevade i oss varsin sallad från Coffee and Deli hann jag övertala henne att visa de nya katalogbilderna som de precis hade varit och fotat. Oretuschade och allt. Men riktigt, riktigt fina. Jag fastnade bland annat för serien med svarta ”utanpåsömmar” som stylats snyggt med en svart Kelim på golvet och de krispigt vita lakanen med gula broderier som matchats med en sliten Safari-fåtölj. Jag gillar´t. Och bilderna är som sagt så färska att de inte ens hunnit lämnas till tryck ännu, men hon gav mig tillåtelse att visa en smygkik.

Foto: afswedala kollektion 2011/2012

Washi tejp

Nej. Jag kunde inte motstå dem igår. Innan dagen var slut hade ett helt gäng kulörta tejpkompisar följt med hem i påse. Men jag ska använda dem till något fiffigt, så jag har en ursäkt. Resultatet kommer att synas i en känd tidning om. Hm… Sisådär tre månader. Jag säger till när ni ska hålla utkik.

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Rum för papper, igen.

Minns ni att jag bloggade om en söt liten butik som jag passerar varje gång jag går in till mitt nya kontor i Viktoriapassagen. ”Rum för papper” heter den och ägarna är gruvligt duktiga på att skylta. Eller fresta, som jag kallar det. För en kartongofil som mig är det ju stört omöjligt att inte titta, eller vilja köpa. Typ. Allt. Varje. Gång. De. Skyltar. Om. Så här ser fönstret ut just nu. Vilket får mig att vilja införskaffa nya tejprullar. Herregud, de är ju som smågodis. Kulörta och söta. Och omöjliga att låta bli.

rum för papper
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Höstpimpa badrummet

Bloggläsaren Carolina hörde av sig och bad om tips på hur man snabbt kan höstpimpa ett tråkigt hyresrättsbadrum med plastgolv och vitt 15*15-tums kakel. Dekorfilm?, undrade hon lite förtvivlat. Nej. Även om det finns fina sådana, så är jag personligen inget större fan av kakeldekorer. Det blir så lätt ”måla-läppstift-på grisen-känsla” över det greppet. Mitt bästa råd är istället att ta fokus från grundförutsättningarna med ett iögonfallande val av duschdraperi, handdukar och badrumsmatta. Gärna en färgkombo som tar för sig och syns. Köp en liten träpall modell vintage som bryter av mot allt nytt och satsa på en fin korg att bunkra vita toarullar eller tidningar i och ställ fram en radda vackra flaskor. Och sist men inte minst byt ut standardspegeln! Köp en rejäl sak, som förvillar och får badrummet att kännas större än det är. Spara bara den gamla på förrådet, tills det är dags att flytta ut, och tänk på att täta ordentligt mot fukt om du gör nya hål i väggen. Paketet nedan skulle inte kosta mer än 1420 kronor.

Foto: Orangea tvättlappar H&M Home 49,50 kr, svart duschdraperi H&M Home 149 kr, badborstar i trä från Iris Hantverk från 165 kr, handdukar, badrumsmatta och korg från H&M Home 79,5 kr, 79,5 kr samt 199 kr, pall från House doctor 550 kr, oljor från Lilla Bruket i Varberg från 149 kr finns hos Artilleriet

På tal om paisley

När jag såg det paisleymönstrade bäddsetet i inlägget nedan, så kom jag att tänka på en annan blågrå skatt i textilform, som jag använde när jag stylade katalogjobbet för Mimou. Jag har inte fått några högupplösta pressbilder ännu, så ni får hålla tillgod med mitt foto av fotot från den tryckta versionen. Men visst är pläden ljuvlig. Liksom den slitna Thonet-stolen som jag hittade på butiken Minthas vintageavdelning i Ronneby. Och den svartvita muggen, som användes till samma plåtning, den måste jag också komma ihåg att notera till önskelistan. Jag slår inte ”två flugor i en smäll” som det heter i ordspråket, utan skaffar mig ”tre hangups på ett jobb istället”. Inte bra. Jag kommer att bli fattig av det här.

Foto: faksimil från Mimous katalog + Frida Ramstedt
1 4