Grön påsk

Går du i påskpyntartankar men vill hålla dig från det traditionellt gula och testa något nytt kan jag rekommendera KLMDesigns fina bilder på temat grönt. Vackra glasvaser från Holmegaard och dekorativa detaljer på tallrikar och bord skapade med påskris, vitsippor, vårlökar och prickiga ägg. Lantligt rustikt möter modernt avskalat. Inspirerande så att det räcker och blir över.

Foto: KMLDesign.dk

Pyttan Åbergs krukmakeri

Fantastiska Skåne har så många fina krukmakerier att man kan bli alldeles kollrig för mindre. Ifjol påsk var jag på Konstrundan i Hovs Hallar och besökte Bissa Segersson och lite senare den sommaren blev det ett besök i Mölle vid deras fina krukmakeri. Båda tillfällena slutade med digra inköp och vackra vardagsting som nu används flitigt. I vår skulle jag vilka ta en tur till Pyttan Åbergs krukmakeri strax utanför Ängelholm. Hon gör fantastiskt fina muggar, karaffer och fat och ja allt möjligt tjusigt med en lantlig touch. Det är lite Urban Velvet över det. Och jag gillar massor. Faktum är också att Pyttan parallellt med de egna produktionerna även tillverkar en hel del av det fina som säljs i Mölle. Kul kuriosa!

Foto: pressbilder Pyttan Åbergs krukmakeri, Ängelholm

Fin tavelvägg

Låt udda vara jämnt och blanda lite på den populära "tavelväggen", gärna med lite udda objekt som du fyndat på loppis. Här är en annan fin bild av Ditte Isager som inte bara visar den fina kontrasten mellan grå fond och mörka träslag, utan också en tjusigt uppblandad vägg av tavlor och prylar.

Foto: Ditte Isager, bilder från Edgereps

Hullerombullerstyling av Ditte Isager

På tal om "hullerombullerstyling" av nytt och gammalt får ni inte missa Ditte Isagers fantastiska bilder. Några av dem drar nästan åt Alice i Underlandet temat och jag gillar det blågråsvarta tonerna mot trä (längst ner). Jag tror aldrig att jag har visat så många foton i rad i något inlägg tidigare, men den här gången kan det inte hjälpas. Omöjligt att välja bland alla fina motiv. Inspiration i kubik! Tipstack till Bella.

Foto: skärmdumpar av Ditte Isagers bilder från Edgereps

Anthropologie

En annan webbshop som har mycket stylinginspiration på temat loppis och mixmatch är Antropologie. De visar ofta olika teman för säsongen under huvudrubriken och har inte enbart frilagda produktbilder på det butiken säljer utan visar också sakerna i ett sammanhang. Man kan bli fast där ett bra tag om man börjar kika runt i sortimentet. Livsfarligt är det också. Hittar du en sak du gillar, tipsar de om en liknande, och så vips har du klickat bort en halvtimme eller två. Varning utfärdas alltså, men det är en ovärderligt bra källa till inspiration om du letar uppslag och tips på kreativ hemmastyling av nytt och nött.

Foto: Anthropologie.com

The Society Inc.

Australiensiska inredningsbutiken The Society Inc. är en helt fantastisk källa till inspiration med sina månatliga uppdateringar av aktuella trendteman och tolkningar av olika influenser som korsar inredningsbranschens magasin och arenor. De gör jättefina bilder med stilleben av både nya och gamla produkter, som också kan köpas i deras butik. Tyvär har man inte vägarna förbi så ofta och det blir rätt dyrt att beställa från utlandet men det hindrar inte att man kan klicka sig igenom deras bildspel och fynda liknande på loppis här hemma i Skandinavien. Jag tycker deras set designer och fotograf förtjänar all cred. Att klicka runt på deras webb känns lite som ett besök hos Rossana Orlandi i Milano, fast i digital tappning.

Foto: The Society Inc.

Renovering pågår!

Ni som har följt den här bloggen en tid vet att jag inte startade den i dess nuvarande namn. Anledningen till namnbytet har varit en jobbig och krånglig process, som jag varken får eller vill prata om. Men kort sagt har den inneburit många sömnlösa nätter för min del, så det känns väldigt skönt att äntligen få sätta punkt. Det sista rör mest tekniska frågor, som inte syns för er läsare eftersom det sker bakom kulisserna, men det innebär att jag inte kan logga in och blogga igen förrän allt är på plats. Därför kommer det bli dåligt med uppdateringar idag. Det kan också påverka kommentarsfältet och arkivet en kort tid, men ha tålamod. Det ska snart vara precis som vanligt igen. Ompekningen från husmusen.blogg.se bryts däremot från och med nu. Så om du har sidan inlagd som bokmärke på den gamla länken, glöm inte att byta adress i din webbläsare så att du inte tappar bort mig! Trendenser.se är det som gäller. För att fira att den här jobbiga fasen i min "bloggkarriär" äntligen är över tänkte jag också passa på att renovera och måla om lite i layouten under våren. När jag bytte namn och form i höstas var det många som tyckte att det blev lite för stelt och stramt och opersonligt för att kännas hemma, och det ska vi försöka råda bot på inom de närmaste veckorna. Så ha tålamod och håll utkik. Många förbättringar och spännande nyheter är på gång. Ha en fin fredag, så syns vi när det tekniska är på plats igen!

Glöm inte att byta adress i RSS-läsare och bokmärken till Trendenser.se!


Slottet brinner

Igår lanserades prins Carl Philips nya samarbete med Svenskt Tenn under en haussad pressfrukost i Stockholm. Kunglig närvaro tenderar ju att få de mest erfarna journalister att darra på rösten. Men tji fick man tydligen, för inga fria frågor fick ställas till prinsen. Synd. "Slottet brinner" är en finurlig skärm för eldstäder. När brasan är tänd skyddar skärmen i gjutjärn den omgivande miljön från flygande glödflis och sprakande eld och när man kikar på skyddet från sidan ser det ut som man kan föreställa sig att det gjorde, den där dagen när slottet Tre Kronor brann ner under slutet av 1600-talet. Väldigt lekfull och rolig idé. Lite "Designtorget" i premiumversion, även om produkten nog inte kommer att bli fullt lika folklig som deras brukar bli. En skärm kostar ju inte gratis. Pris i butik ligger på 13500 kr. Inte så plånboksvänligt men heller inte är så konstigt med tanke på omständigheterna och att skärmarna handtillverkas i Sverige på Lyrestads gjuteri. Men nu är jag nyfiken. Vad tycker du om "Slottet brinner"? Hiss eller diss?

Foto: pressbilder Svenskt Tenn

Retrorätt

Trärent och nötta träslag är poppis just nu, det är fattat. Vad jag gillar allra mest med den trenden är att stylisterna har börjat återanvända gamla trämöbler, som skogen redan har betalat för, när de skapar tjusigt retrorätta miljöer även i branschens finrum - de glossiga magasinen. Vi ligger möjligen lite efter i Sverige, men danskarna är experter på det. Se bara på tidningen Boliglivs bilder som alltid är så otroligt fina. Och hur snyggt blir det inte när man bryter av en annars minimalistist och avskalad miljö med loppismöblemang på det här viset. Jag gillar det massor och önskar att jag hade ett helt hus av rum att börja inreda på stört. Lägenheten jag bor i just nu är dock lite för liten för yviga tankar av det slaget. Så det får vackert vänta en stund. Tills dess grottar jag ner mig i Boligliv, BoBedre och andra danska tidningars gallerier på nätet. 

Foto: Boligliv.dk

Musselmalet Mega firar 10 år

Den danska designikonen Royal Copenhagens serie Musselmalet Mega (den allra finaste önskeservisen) fyller 10 år i år och firar 2010 med att lansera nya delar. Just nu pågår en utställning med dessa nyheter på Designgalleriet vid Odengatan i Stockholm, där man också har tolkat filmatiseringen av Alice i underlandet med en uppdukning av Mad Hatters teaparty. Så passande då att Johnny Depp (som spelar huvudrollen i filmen) håller i en tekanna som är väldigt lik Musselmaletorginalet på en av bioplanscherna, inte sant? Kan det verkligen vara en slump? I vilket fall står Musselmalet högt, högt, högt på den personliga önskelistan och vad passar väl då bättre än att lägga in dessa fina bilder på Royal Copenhagens servis, som slutvinjett på min egen födelsedag. Fotograf Morten Holtum. Nu ska jag ägna mig åt tårtätande. Ha en fin kväll!

Foto: Morten Holtum

Maria Grossmann

På tal om gråskaliga toner kan jag inte låta bli att nämna den tyska fotografen Maria Grossmann från Hamburg som har fotat helt fantastiska bilder på just det temat, med ljuvt rosa Magnoliablad som enda accent. Me like a lot. Klicka gärna runt i hennes portfolio för mer inspirerande stilleben.

Foto: Maria Grossmann

Grått är flott

Det finns faktiskt en rad grå godsaker som är värda att nämna som parafras eller förlängning på Svenskt Tenns tema "Going Grey". Eller vad sägs om de här nygamla klassikerna som numera även kommer i en grå kostym. Muutos Mhy har tagits fram i grått, liksom Asplunds byrå Snö. HAY's sideboard Dont Leave Me finns numera även i flera grå nyanser och Karamell från klippan finns även i grått som komplement till sina mer färgglada kompisar liksom kudden EKTORP från IKEA.

Going Gray på Svenskt Tenn

Innan jag åkte iväg med Alcro i lördags passade jag på att svänga förbi Svenskt Tenn för att kolla in utställningen Going Gray som sammanställts av illustratören Mats Gustafson och designern Ted Muehling. Den återhållsamt grå färgskalan ska spegla behovet av lugn som kontrast till alla impulser från stadslivet. Själv tycker jag det verkar som om betongrufft och grå toner har blivit den nya kaffelattefärgen som var så populär ett tag. Grupperingen av de fina ljusstakarna på soffbordet kan gärna få komma hem till mig.

Foto: pressbild Svenskt Tenn

Helgpaus för trendseminarier med Alcro

Just nu är jag på väg till Åland för att hålla i fyra trendseminarier för drygt 500 personer som är anställda hos Alcro. Resan är en del i firandet av deras 10-årsjubileum för Alcro Designers. Med på turen följer därför också en arkivutställning, med bilder och färgprover från åren som gått, som jag verkligen ser fram emot att få ta del av. Jag minns nämligen när min kompis Lotta drog med mig på premiärvisningen av Ad 00, på en färgbutik i Umeå, för en herrans massa år sedan. Vilken nostalgi. Då jobbade jag på Oz Interiör och hade inte börjat vare sig med utbildningen eller bloggandet. Och nu har jag fått uppdraget att hålla föredrag för dem. Ja, ni fattar att det känns väldigt roligt. Med anledning av resan kommer jag inte att uppdatera Trendenser i helgen, men passa på att njuta av vårvädret så länge och glöm inte att delta i tävlingen om två fina Vitriinis från Iittala (värde 899 kr styck) så ses vi igen på måndag!

Foto: bilder från Ad Designs arkiv, färgerna Tångruska och Blåbär

Carl Philip formger för Svenskt Tenn

Igår fick jag en spännande pressinbjudan från Svenskt Tenn med Posten. Den tog verkligen för sig i sitt sällskap av trista räkningar, ett och annat reklamblad och en katalog som låg och väntade när jag öppnade postfacket. I ett svart kuvert med guldtryck låg en smal papperssticka som doftade kraftigt av tjära, eller något som kunde liknas vid bränt trä och eller Laphroaig. I vilket fall, på dess baksida kunde man läsa att prins Carl Philip har formgivit en ny produkt för Svenskt Tenn. Inspirationen har han hämtat från dramatiken kring slottet Tre Kronor och av pressutskicket att döma får man väl anta att det inte är silverbestick den här gången. Mycket spännande. Pressvisningen sker i Stockholm, om en vecka, i prinsens närvaro. Attans att man inte kan åka dit. Det ska bli mycket spännande att se vad de hittat på.

Foto: kollage av bilder från Frida Berglund och Kungliga fonder

Intervju med mig i senaste Residence

I senaste numret av favorittidningen Residence finns jag med i en större artikel där jag och några till har intervjuats om vår syn på "God Smak". Intressant ämne, för vad är egentligen bra och dålig sådan. Och vem har rätt att definiera begreppet? Ni får ursäkta att jag ser osedvanligt sur ut på bilden, men så blev jag också tillsagd (på fullaste allvar) att inte le när kameran togs fram, vilket inte direkt är min bästa gren. Och det märks. Jag ser lite obekväm ut. I vilket fall är artikeln, som skrevs av Imke Janoschek, riktigt rolig och läsvärd så jag får bjuda på citronminen. Skynda köp innan tidningen tar slut i hyllan! Har du redan läst den är jag såklart nyfiken på hur du ser på frågan. Vad är god och dålig smak för dig?

Foto: Skärmdump av Residence samt foto av Danieljalmbratt.com

Spirande vårtecken

På tal om vårtecken så måste jag visa en bild på mina pelargonplantor som har börat sträcka sig mot solstrålarna i fönstret nu när det börjar bli ljusare på dagarna. Jag ska villigt erkänna att ett flertal av dem kroknade nästan direkt efter min omplantering häromveckan, men ekollonvaserna från Svenskt Tenn och den stora glaskupan som jag köpte ifjol verkar fungera fint tillsammans. Skotten som fick ta plats i den konstellationen har redan utvecklat rötter. Jag ser fram emot en somrig balkong full av rosa Mårbackor.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Mina favoritnyheter

I samarbete med Royal Design, som är en av mina annonsörer, har jag valt ut fem favoriter och en frestande färgskala från vårens alla designnyheter som finns i deras sortiment. Jag längtar verkligen efter sommaren nu, och då är det kanske inte så konstigt att mina ögon dras till havsturkosa, mintgröna och glasklara accenter. De påminner lite om vårsol och svensk försommar. Pappelinas matta Molly sammanfattar säsongens pastellkombinationer vädligt bra. Finns även i en rosa variant.

Smörbyttan i fler färger

Minns ni den vita smörbyttan från Mia Blanches Keramik som jag vann i en bloggtävling förra året. Den finns i fler färger. På Inreda.com kan man välja mellan tre olika nyanser. Ljus vit (vit lera + vit glasyr), mörk vit (mörk lera + vit glasyr) och så säsongens hetaste färg turkos. Mått: ca 11,5 x 10 cm, höjd ca 4 cm. Pris 240 kr. Skynda fynda.

Foto: bilder hämtade från Inreda.com

Dymo från Granit

Jag har länge varit spekulant på GRANIT's fina Dymo men varje gång jag kikat in den närmaste butiken, som ligger i Viktoriapassagen här i Göteborg, så har den varit helt slutsåld. I fredags passerade jag förbi lite spontant under lunchen när jag var på väg för att hämta en take-away, och vad lyckades jag pricka in då om inte en hel pall Dymos som precis kommit in. Jag slog till direkt! Jag hade främst tänkt använda den för att märka upp arkivlådorna i mitt hemmakontor, men efter lite funderande insåg jag att den även kunde användas i köket. Se bara så enkelt det blir att baka Arlas hurtbulle numera, när glasburkarna i skafferiet är märkta med de exakta måtten som behövs till en helglimpa.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Fler skoillustrationer

Bloggläsaren Sara (som till vardags är AD och illustratör) blev så inspirerad av mitt inlägg om skotavlor, att hon satte sig ner och skapade en egen på samma tema. Kul! Riktigt fin blev den också. Kolla in fler av hennes illustrationer på bloggen. Skotavlan finns att beskåda på den här länken.

Foto: Smäm.blogg.se

Uppdatering av önskelistan: En vitlackad Pilaster, check!

Nu är det dags att uppdatera statusen på önskelistan igen. Mitt senaste köp till vardagsrummet är nämligen en vitlackad Pilaster från Källemo, som länge varit ett drömsällskap till mina designböcker. Efter sparande, lite bök och mycket måttande sitter den äntligen uppe och därmed återstår bara att ta en tur till bokrean för att vittja den på de bästa form- och möbelbokköpen så att jag kan fylla fler hyllplan med intressant läsning. Det ska bli ett eget litet designbibliotek. Har du några bra boktips?

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Stelton firar 50 år

När danska Stelton firar 50 år som designikon och producent i branschen, så gör man det tillsammans med Paul Smith. Nu börjar det nästan bli tjatigt, men visst är det fantastiskt många samarbeten mellan mode och inredning/design ute på marknaden just nu? Och ibland blir resultatet inte särskilt förvånande, men som i det här fallet, ganska fint ändå. När klädikonen Sir Smith har satt sin prägel på Arne Jacobsens klassiska produkter har han adderat det mest självklara i hans värld, en rad pigga färger. I jubileumskollektionen möter det blanka stålet chockrosa, turkosblått, klargrönt och kanariegult. Resultatet ser du nedan.

Foto: pressbild Stelton

Nyhet från Iiittala våren 2010

Det händer verkligen inte särskilt ofta för oss inredningsbloggare, till skillnad mot de modebevakande bloggkollegorna, men ibland skräller PR-byråerna till och skickar nyhetsreleaser även till oss. Och ibland, med ännu större undantag, är det även ett pressprov inkluderat. Häromdagen kom ett roligt bud till byrån Forsman&Bodenfors i Göteborg där jag jobbar. En halv del rökfärgat glas i vadderat kuvert landade på mitt skrivbord. Jag kliade mig i huvudet. Förstod inte riktigt. Tills jag fick syn på det här fotot på ett litet litet vykort. Iiittala lanserar en ny serie i vår! Den heter Vitriini och består av ett gäng kulörta förvaringsaskar av glas. Och om jag hade kunat gå på pressvisningen i Stockholm igår hade jag, precis som branschens journalister, fått min andra halva och en komplett Vitriini. Smart drag av PR-byrån. Och fantastiskt fin produkt av Iiitala. De här små godsakerna passar ju lika bra till smycken som nycklar som ja, vad som helst som behöver en speciell liten plats därhemma.

Foto: pressbild Iiittala

NK startar eget märke inom inredning

Visste du att NK nu har börjat ta fram produkter under ett eget inredningsvarumärke? Det är avdelningen Glas, Porslin & Kök som ska producera eget under namnet:117. Kul! Idag har serien premiär i NK-varuhuset! Den 11 mars lanserar :117 sitt första designsamarbete i raden av vad som ska bli många flera. Och surprise surprise, än en gång är det kläder ♥ inredning som gäller. Först ut är nämligen modemärket Hope som har designat mönstret Map Print, som visar kvarteret runt Hamngatan i Stockholm i mitten av 1800-talet. Nu finns det på en kollektion svensktillverkade textilier och produkter för köket, endast på NK Glas, Porslin & Kök. Skynda till butiken för att kika!


Foto: Ibeyoprstudio

Fina museiplanscher

Som ni kanske märkt har jag fått en tillfällig hang up på museiplanscher. Sist ut i raden är den här, Sergelplanschen, från Arkitekturmuséet. Såg den för första gången i ett inredningsreportage i Sköna Hem och gillade samspelet på den svartvita tavelväggen. Häromdagen blev jag påmind igen och visst är den fin!

Foto: Arkitekturmuséet och Sköna Hem

På önskelistan: Retrofåtölj

Jag håller på att leta mig fördärvad efter en välbevarad retrofåtölj i ett mörkare träslag. Den ska vara jämnt och mjukt patinerad och gärna len i sin yta, om ni förstår vad jag menar. Jag har sökt och letat och googlat och Blockat och haft mig men icket. Ingen lycka än så länge. Den här juvelen på bilden tillhör bloggaren Door Sixteen och är ungefär precis exakt vad jag letar efter. Please pretty please with sugar on top har du några tips är jag idel öra. Och om du är på jakt efter en likadan kan jag tipsa om att det en gång tillverkades fina sådana ett företag som hette Getama Gested, som hade sin storhetstid på 50-talet med b la Wegners modeller GE-290, AP-16 och GE-270.

Foto: Doorsixteen

Fina fötter till väggarna

Rädda Barnen har nyligen lanserat en rad nya designprodukter i sin webbshop, som säljs till förmån för organisationens arbete med barns rättigheter. Min personliga favorit är skotavlorna av Lovisa Burfitt. Jag var ju spekulant på hennes motiv "1000 dollar shoe" hos Andyland tidigare, men det motivet blev så poppis att det snabbt sålde slut. Snyft. Värdiga alternativ på temat är dock Anders Kylbergs foto Shoes (underbart!) eller Moa Lindqvists litografi Drink om man föredrar lite mer färg på väggen. Fler fina fötter hittar du i Pia Jarkvists målning på höga klackar liksom i Lousine Hogtanians blyertsballerinor på Etsy.

Tavlorna uppifrån och ner, med start från vänster: 1) Anders Kylbergs Shoes från Andyland 2) Lovisa Burfitt från Rädda Barnen 3) Lovisa Burfitt från Wonderwall 4) Moa Bartling Drink från Andyland, 5) Lousine Hogtanians blyertsballerinor från Etsy 6) Pia Jarkvists målning på duk

Malmsten + Monocle = sant

Under våren gästas Malmstenbutiken av det globala trendmagasinet MONOCLE med dess legendariske grundare Tyler Brûlé i spetsen. Tillsammans har de två aktörerna skapat en fantastisk vårbutik inne i Malmstenbutiken där designsamarbeten med Malmsten, Comme des Garçons, Drakes, Porter presenteras och säljs i begränsad upplaga. Tanken var först att de bara skulle hålla öppet fram till den sista februari, men nu har du ytterligare ett par dagar på dig. Hela veckan faktiskt! De har nämligen förlängt öppethållande t.o.m. 14 mars. Skynda skynda om du bor i närheten!

Foto: Malmstenbutikens blogg

Måla en jordglob

Den utländska bloggaren Abbey på Aestetich Outburst visar ett smart sätt att återvända en äldre jordglob och göra den dekorativ med hjälp av lite färg och schabloner. Hon har målat den vit, men sparat bokstäver som formar ordet "this". Riktigt fint! Tipstack till Helena.

Foto: Aeastethic Outburst

Ctrl alt delete

Efter en marathonlång måndag känns den här klisterdekalen från Vinyldekor väldigt passande. Ctrl Alt Delete är nog det enda som kommer hjälpa för att få stopp på mina snurrande tankar ikväll. Nedan ser ni ett kollage på temat arbetsrum, som jag knåpat ihop på förfrågan av bloggläsare som undrat om inredningstips och inspiration för det lilla hemmakontoret till en billig peng. Här är ett förslag med möblemang under 2000 kr, baserat på industritrendstemat, där jag utgått från prisvärda produkter. Vill du kan du toppa det med en Tolixpall och nya Korbokorgen som precis lanseras i en högre modell. Vill du inte (läs söker du budgetalternativ även där) finns flera fina stolar och papperskorgar till en billigare peng.

Foto: Väggdekal Ctrl Alt Delete 99 kr. Klocka PUGG 149 kr, lampa FORSÅ 229 kr och skrivbord LEKSVIK 1399 kr allt från IKEA. Totalpris ca 1850 kr exkl. Tolixpall och korg från Korbo.

Nordqvists alfabetsplansch

Vad var det nu i påsen från Liljewalchs museibutik? Jo, Jörgen Nordqvists konstprojekt Alfabet, som han skapat med hjälp av kända varumärken. Såg den först på mitt förra jobb, där den försvann i ett konstlotteri. Sen dök den upp i Sköna Hem, i ett inredningsreportage med namnet Personligt i Posthuset. Och i lördags såg jag den då till sist i museibutiken i samband med vårsalongen och då var jag tvungen att slå till. Kändes som en lämplig väggprydnad, med tanke på att jag jobbar med reklam.

Foto: Sköna Hem och Frida Berglund, Trendenser.se

Vårsalongen på Liljewalchs 2010

Om ni undrar varför det har varit så tyst på bloggen under den gångna helgen så beror det på att jag har spenderat den i ett soligt Stockholm tillsammans med ett par kompisar från pluggtiden i Umeå. Vi hade superkul och passade bland annat på att besöka vårsalongenLiljewalchs för att kolla in alla de nya konstverk som ställs ut där fram till den 28 mars. Ett besöksmål värt att rekommendera. Själv shoppade jag ingenting därifrån, annat än en liten sak från museibutiken som skymtar i kassen på bilden. Vad det är i den rullen ska jag ska blogga mer om i ett senare inlägg, men nu måste jag kavla upp ärmarna och ta tag i en flytt. Ikväll är det nämligen kartongbärardags och skytteltrafik mellan Linnéstan och Avenyn som gäller. Och imorgon är jag sambo på riktigt. På återseende då!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Färgnyheter från Ferm

Fler härliga färgklickar finns också i Ferm Livings senaste vårkatalog. Fylld till bredden av pigga accenter och roliga detaljer i gult, aprikosorange och mintgrönt mot en grå botten. Även Ferm har stickade detaljer i form av golvpuffar och vaser med strumpor. Kul. Är det en trendens tro? Själv blev jag väldigt förtjust i det här fina överkastet som mer än gärna skulle få flytta in i mitt sovrum. Me like!

Foto: pressbilder Ferm Living DK

Kulörta industrilampor

Bloggaren In My House driver egen webbshop där hon bland annat säljer vintageprylar och utvald inredning i begränsad upplaga. Som de här ruffa stolarna från Frankrike eller de här fina fläktarna med patina. Eller de kulörta industrilamporna till exempel. Hur tjusiga som helst. Och vilka vitamininjektioner!

Foto: In My House

Ge mig sol, nu.

Nu är jag riktigt trött på vintern. Jag vill ha vårsol, värme och bländande krispigt dagsljus, varje dag. Nu. Genast. Kanske var det just därför som det här sovrummet hos Light Locations (som hyr ut platser för fotograferingar) lockade mitt trötta öga. En stickad gul filt kan också hjälpa till att tina upp en frusen själ såhär års. Fin, och väldigt passande till puffarna i det här inlägget.

Foto: Light Locations UK

Little Studio

Ni har väl inte missat att ännu en inredningsbloggerska har slagit mynt av sin talang och startat webbshop. Men, till skillnad från dem som gjort det tidigare kommer Mamamekko inte att sälja andras varumärken - utan sitt eget och då i form av tavlor för både stora och små. Jag har klickat runt lite i Little Studios sortiment och blev riktigt förtjust i de här sötsakerna. Kanske något att investera i som presenter, den dagen jag blir moster. Bra jobbat Mamamekko och all lycka med uppstarten!

Foto: Little Studio

Stickad puff

På tal om behovet av färgklickar i ett svartvitt hem så finns det faktiskt en liten sådan jag önskar mig just nu, i både bokstavlig och bildlig bemärkelse. Jag tänker på Christien Meindertsmas stickade golvkuddar Urchin Pouf som finns i massor av glada färger, och skulle passa perfekt som små vitaminpiller på mitt vardagsrumsgolv i väntan på vårkänslor och varma solstrålar. Inget nytt, de visades i Milano redan 2008, men är ju hur mysiga som helst. Kan beställas direkt via nätet. Urvalet av färger hittar du här.

Foto: pressbild Flocks

Träsmak med detaljfokus

Jag har som ni kanske såg i det förra inlägget en svartvit bas hemma hos mig. Väldigt simpelt men också lätt att leva med. Och som stylisterna klyschigt brukar säga; väldigt "praktiskt", eftersom man snabbt kan addera en färg efter humör. Den senaste tiden har jag dock märkt att jag snarare dras till trä som accent. När mina ögon ställer in på detaljfokus är det allt som oftast olika träslag jag zoomar in. Mörka sådana dessutom. Inte nödvändigtvis det ljusa, obehandlade trä man ser i inredningsreportagens trendbilagor just nu, som jag redan (förlåt!) känner att jag har sett mig mätt på. Jag vill ha nött, mjukt och slitet trä med sting. Via Husligheter och Extravagans hittade jag till James Tse's portfolio. Fantastiskt inspirerande bläddring med vad som verkar vara teak och valnöt(?). I vilket fall. Jag gillar, massor.

Annons
Annonsera