Annons

Arkiv: jun 2016

Min sommarkostym

Det bästa med att jag inte har några föreläsningar eller möten kvar innan semestern är att jag kan jobba på i vilka kläder jag vill. Jag kan till och med komma undan med samma outfit flera dagar i sträck #trasigtvättmaskin (sneeela Bosch, skynda er att skicka ut er tekniker till oss). Jag får så mycket frågor om mina kläder så på begäran tänkte jag börja tipsa om mina favoriter då och då i samarbete med ett affiliateföretag. Såhär har jag sett ut sedan i måndags, så även idag. Minus solglasögonen då förstås. Det regnar ju sidledes nu så jag ska dra på mig regnjackan och ge mig ut i ovädret för att köpa lunch! 
Min nya tröja från Hunky Dory som jag köpte på en butik i Kungsbacka förra veckan, mina solglasögon (som jag bytt glas på till slipad styrka hos en optiker) är RayBan’s Wayfarer, jeans gamla som gatan, sneakers från Vans, mattan Björk från Designhouse Stockholm och pall PK33 ett auktionsfynd från Fritz Hansen. 
 
* Inlägget är inte en annons, kläderna är mina egna men inlägget innehåller adlinks 

Efterlysning / Köpes: Norrgavels glasbord Kub

Är det inte typiskt. När jag äntligen bestämt mig för vilket soffbord jag vill ha till vårt vardagsrum (ni vet ju hur länge jag tvekat om detta) så har det plötsligt utgått ur Norrgavels sortiment. Buhu! Jag chansar och vänder mig till er läsare. Någon kanske har detta hemma och ska flytta dit det inte passar eller så känner ni någon som vill sälja sitt vidare? Jag skulle allra helst vilja köpa i såpad ek (eller ask) men i nuläget kan jag tänka mig (nästan) vilket träslag och ytbehandling som helst. Tips någon? 
Foto: pressbild från Norrgavel / auktionsbilder från Bukowskis och Lauritz

Sponsrat inlägg: Hängmattepremiär

Jag har precis betat av två skitjobbiga telefonsamtal (om ni ursäktar språket) varav det ena var ett som jag hade dragit på i snart 14 år… Skön sten att bli av med kan jag säga. Jag firar känslan med några bilder från gårdagens hängmattepremiär. Kvällsljuset är ju helt magiskt i juni och såhär såg det ut på vår baksida igår när jag och Max satte upp hängmattan för första gången i år. Jag tackar konsekvent nej till utskick av pressprover eftersom jag är så trött på all smygreklam som förekommer i sociala medier men när Odd Molly erbjöd sig att byta ut vår bedagade hängmatta gjorde jag ett undantag. Med villkoret att jag skulle få skriva just det – att hängmattan som syns på bilden är en sommarpresent som jag fått från Odd Mollys PR-byrå. 
Visst är den fin! Dubbelt så bred som den förra vi hade och med kraftigare fästen så jag hoppas den håller i många långa somrar framöver. Jag är också väldigt glad för vår lavendel som växer så det knakar. Den doftar ljuvligt och det surrar så gott av alla insekter som söker sig dit.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se *innehåller affiliate-länk 

DIY: Sängbord av konsoler och kakelplatta

Jag fastnade för det här sängbordet som Marie Ramse gjort för JM’s Hitta Hem. Hon utgick från en kakelplatta och sågade till en MDF i samma storlek som hon fäste med konsoler och målade in i väggen. Så smutt. Kanske ett tips att fixa i sommarhuset eller gästrummet under semestern? 
Foto: Sara Danielsson för JM

Lookalikes: Vaser

Svenska Smaeltas vas Vako har tokhyllats av de svenska tidningschefsredaktörerna i vår men jag undrar, är den inte lite väl lik DKBDs vas Phlox? Visserligen är Smaeltas gjord i genomskinligt glas men formen och tanken är ju synnerligen snarlik Karins kan jag tycka. Eller vad säger du om de här? Lika som bär?
Bild 1: DBKD’s vas Phlox (höjd 18 cm), pris 189 kr hos Trendsisters
Bild 2: Smaeltas vas Vako (höjd 18 cm) från Smaelta, pris 1750 kr.

Tips på fönsterlampa till barnrummet

Jag fick en läsarfråga på mail som jag tänkte att jag lika gärna kunde besvara i ett blogginlägg. ”Tips på fönsterlampa till barnrum?” Den här vita som står i Max lekrum har jag köpt på Clas Olsson för 79,90 kronor och sedan har jag pimpat den med två Maileg klättermöss som jag fyndade på utförsäljning när en barnbutik stängde här i Kungsbacka (ord pris ca 250 kr). Mailegs små möss har magneter i tassarna så de fastnar på själva lampstången. Gillar man inte den vita lampskärmen för 49 kr finns det ju möjlighet att välja vilken mönstrad eller färgglad som helst. Budgettips till barnrummet!
Lampan åker säkert i golvet 18 gånger per dag pga kast med liten leksak och trötta föräldrar som drar upp eller ned rullgardinerna alldeles för hårt – men glödlampan klarar sig alltid mirakulöst. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Veckans söndagssummering v 25 – 2016

Efter en historisk midsommarafton (och nej, jag tänker inte på vädret utan på Brexit) så har det blivit dags att summera de inredningsnyheter och snackisar som passerat revy under vecka 25! Än har vi ju några timmar på oss att njuta innan börskaos och annat väntas ta vid i Sverige. Håll i hatten!


Artilleriet Studio har släppt en egen film från sin ”femårsjubileumsutställning”, via Vimeo


Flos har lanserat en ny mindre modell av dyrgripen Taccia. Håll utkik efter Taccia Small
Grandpa och Scandic har slagit sina påsar ihop och tagit fram en Stockholmsguide för designintresserade. Kanske värt att kolla upp om du planerar ett besök i vår huvudstad i sommar? 
På tal om sommar och resor så får ni inte missa utflyktsmålet Strömma Farmlodge på Västkusten. Inredningsbloggaren Krickelin har gjort en ny fin bok om storyn bakom stället som lockat Nina Persson, Ebbot, Weeping Willows och många andra härliga sommarspelningarna. Boken köps HÄR!
Danska HAY är aktuella med en ny serie reseeffekter som togs fram till Milanomässan. Perfekt i semestertider. Eller vad sägs om en uppdaterad resenackkudde, tandborste, öronproppar och picknickkorg?
 
Några notiser: 
– Nu har Aftonbladets stora inredningssatsning Myhome.se stängt ner för gott. Tack för allt!
Astrid Lindgren + Lisa Larsson = nya keramikfigurer på G
– Vitvarusajten Tretti har sålts till Whiteaway för 250 miljoner kr
IKEA återkallar barngrinden Patrull pga bristande säkerhet. Kolla om du har den hemma!
– Stjärnmäklaren Fredrik Eklund har fått förtroendet att sälja Madeleines lägenhet i NY 
 
Till sist. Det har varit tunnsått med Hemnetgodis den här veckan… däremot har IKEA pepprat på med härliga pressbilder. Bland annat har de släppt foton på sina augustinyheter, några köksnyheter och en serie de kallar VARDAGEN. Det får avrunda veckans svep. Skön söndag till dig!

Foto: Artilleriet, Flos, Scandic, Krickelin, HAY och IKEA 

Hemnetgodis på Resarö

Okej, bara för att det är midsommardagen. Kolla in denna ursvenska Hemnet-pärla modell rött hus med vita knutar som är till salu på Resarö. Lite mer lantlig charm än jag brukar gå igång på i vanliga fall och jag hade möblerat rummen lite annorlunda, det hade jag gjort – men jag kan definitvt se mig själv tassa barfota på dessa solvarma trägolv, ta en kopp kaffe på den här farstukvisten, laga mat i det här köket, tupplura under myggnätet eller hänga tvätt i den här trädgården. Alla bilder hittar du hos Historiska Hem!

Foto: Historiska hem

Glad midsommar!

Vi firar traditionsenlig svensk midsommar idag med ömsom sol och ömsom duggregn från gråtjocka moln. Men jag kryddar dagen med ett rejält lass jordgubbar, grädde och kramar så spelar vädret mindre roll. Jag önskar dig en riktigt fin fredag, oavsett var och hur du firar idag. Glad midsommar! 
Foto: Trendenser.se

Stilige Hjem

Nu har jag ju varit hård mot inredningmagasinen på nätet den senaste veckan men minns ni att jag tipsade om danska ELLE och deras fantastiska hemma-hos-reportage under vinjetten Stilige Hjem? Nu har de laddat på med ett helt gäng nya bostäder och jag tittade girigt igenom den fullmatade inspirationsbanken av danska hem. En liten trendspaning på temat tavlor… Mer inspo HÄR.
Michael Kvium hade nyligen en utställning på Dunkers Kulturhus i Helsingborg. Jag vet att hans motiv betraktas som besynnerliga men jag dras av någon anledning till melankolisk konst och… 
..överlag tror jag just att tavlor med penseldrag och mänsklig handpåläggning (skisser, teckningar, målningar) kommer slå som diametral motsats till nutidens alla digitala prints. Håller du med?
Foto: Pia Winter och Line Thit Klein För Elle.dk
1 4