Annons

Arkiv: maj 2012

Pipor och posters

Idag har jag och Bodil svept som en septemberstorm över Magasinsgatan med omnejd för att plåta av mina allra bästa butikstips i kvarteret till mitt kommande Ipad-magasin. Inne på Grandpas blev jag återigen påmind om dessa fina posters. Typsnittet Garamond tolkat i… skelettdelar. Eller benpipor. Kostar bara 300 kronor stycket. Grafiska posters modell perfektion för en läkare eller sjuksyrra?

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Grattis Hanna!

Idag firar vi att min fd. praktikant Hanna tar sin examen. Om än lite på distans. I väntan på att få träffas och skåla i fysisk form skickar jag mina grattiskramar med ett fång blomster via bud, hela vägen från Victoriapassagen till Växjö. Hanna är fantastiskt duktig! Notera till exempel kökslampan som skymtar på bilden, som hon fixat genom att näcka skärmen av ett loppisfynd!

Foto: Hannasinspo

Dagens detalj(er)

Jag vet. Jag är Sveriges sämsta bloggare just nu. Inga uppdateringar på evigheter och bara en massa jobb. Förlåt! Jag kilade förbi och hälsade på Tant Johanna imorse (vi har kontor i samma byggnad!) och vi pratade en stund om det här fenomenet. När man som bloggare hamnar i inläggskoma. Det verkar som man inte gör någonting alls men i själva verket sliter man som en liten Gnu – fast offline. Jag härmar henne och bryter isen med en dagens. Från kontoret. Här är det moodboards in the making för ett hotellrum som ska inredas, korrekturläsningar av boken som går i tryck imorgon bitti, Ipad-tidningsproduktion med Bonnier, klädplanering inför en stor intervjuplåtning med Aftonbladet imorgon och manusknattrande för en reklamfilmsinspelning tillsammans med Volvo i Stockholm, på fredag. Otroligt kul. Jag lovar att uppdatera med nya friska tag så snart jag är i fas. Hejhej!

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Ny väggkonst från Göteborg

Ni har väl inte missat den Göteborgsbaserade grafiska formgivaren Anna Larsson som gett sig in i posterbranschen med prints och egen webbshop. Alldeles pinfärsk är den senare. Öppnade i helgen om jag förstått det hela rätt. En endimensionellt kryddhylla till köket, någon?

Foto: lånad från shop.annalarsson.se/posters/the-spice-rack

Dukningstips för student och examen

Idag gick min studentdukning upp på IKEA Livet Hemma. Missa inte den om du är på jakt efter inspiration till kommande student- och examenskalas. Som omväxling till det traditionellt blågula valde jag att låta bordet gå i studentmössans tecken, svartvitt och grafisk (surprise, surprise). Idén med det uppklädda kexet och brieosten inspirerades jag av via Pinterest. Fiffig plockmat till studenten, inte sant?

Styling: Frida Ramstedt Foto: Bodil Bergqvist för IKEA Livet Hemma

Fredagsgodis

Jag har ju helt glömt bort att tipsa om jobbet som jag och Bodil fotade så hemlighetsfullt för IKEA häromveckan. Det ligger nu uppe i skarp versionLivet Hemma. Vi dukade till dop och barnkalas och fixade söta tilltugg för både stora och små. Min favorit? Marshmallows på pinne, doppade i smält choklad och karamelligt strössel. Det kanske kan fresta en fredag som denna?

Foto: Bodil Bergqvist

Nyhet: 10 gruppen + Rörstrand = Sant

Tiogruppen, det kända svenska textilkollektivet från 70-talet, ger sig in i porslinsbranschen i samarbete med Rörstrand. I höst kommer de att lansera en kollektion muggar, som bär 10-gruppens karaktäristiska mönster. Här är en liten glimt av resultatet. Raka, rena, och grafiska dryckesdon som rymmer 30 cl. Formen får mig väl inte att hoppa upp och hjula av förvåning, men dekoren känns väldigt Tiogruppen. Muggarna som kommer att kosta 169 kr styck ska finnas i butik från och med 3 september.
Foto: Rörstrand pressbild

Hur många inlägg per dag?

Även om jag har förmånen att få jobba heltid med min hobby just nu, så kan jag omöjligen se själva bloggandet som ett jobb. Jag gör ju det här för att jag tycker det är så himla himla roligt och för att jag är näst intill sjukligt intresserad av inredning, form och design. Och jag har fortfarande inte riktigt fattat att jag med bloggen som motorväg för andra sidouppdrag, föreläsningar och frilansjobb numera kan försörja mig på mitt intresse som bara är 110% kul. Det kommer alltid kännas overkligt. Så mot bakgrund av just det (att jag fortfarande skriver lite happ som haver från hjärtat) blir jag alltid lika perplex när någon frågar vad jag har för inläggsstrategi? Det ska tydligen finnas tumregler för allt. Därför vänder jag på frågan istället. Om du fick välja. Hur många inlägg skulle jag posta per dag? Hur många mäktar man med egentligen? 1, 2, 3 eller fler? Är det för mycket, eller för lite, just nu. Skriv gärna en rad. I’m all ears!

Leka med maten

Idag lägger vi sista handen vid bokprojektet för Marbodal och jag ägnar min tid åt att leka med maten. Vissa av de inskickade läsartipsen saknar foton. Så då får jag rycka in med min stora kamera. Och det gör jag med glädje. Såhär illustrerade jag till exempel Paolas recept med egna kryddblandningar för fågel, fisk och mittemellan. Jag är snart tillbaka som vanligt igen. Simma lugnt så länge!

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Urban Deli

Vilken underbar sommarvärme Stockholm har bjudit på idag! Jag var på besök i huvudstan för att hålla en trendföreläsning på Hornbachs invigning i Sundbyberg, inte för att gå på kungakalas, men jag kan bara tänka mig vilken solig inramning lilla Estelles dop måste ha fått. Själv smet jag in på det här stället för att svalka mig från hettan under eftermiddagen. Efter väl förättat värv tog jag en tidig middag på Urban Deli, tillsammans med min fd kollega Cattis, och avhandlade en halv livstids branschskvaller över ett glas rött och en tallrik charkuterier. Älskar taklamporna. Visst är de fina?

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
1 3