Gott nytt år!

Vi vänder snart kalenderblad till 2013 och bloggosfären fylls med årskrönikor av olika slag. Själv blir jag nästan yr av att tänka på allt jag hunnit med. För mig kommer 2012 att bli ihågkommet som året då jag sprang i 190 km/h och lanserade ett eget iPad-magasin med Bonnier, bytte kostym och ny logotyp på Trendenser, gjorde min första bok (med Marbodal), fick en stående sida om design i Göteborgs-Postens helgbilaga, började jobba med TV4, arrangerade Bloggforum i Göteborg och Formforum i Kosta Boda tillsammans med Milk, spelade in min första reklamfilm (för Volvo), gjorde min första föreläsning på engelska (i Amsterdam) och lanserade den digitala kursen "Bloggskolan" med Underbaraclara och Annakarin. Men 2012 var också året då jag lärde mig mycket nytt - den hårda vägen. Jag var nämligen en signatur ifrån att köpa in mig och bli delägare i ett bolag som ännu inte levererat enligt plan. Jag har också lagt alldeles för mycket tid och kraft på att samarbeta med fel sorts människor och jag skäms för att jag råkade göra en person besviken, av misstag. Det är inte lika roligt att prata om som alla framgångar, men det är en minst lika viktig del i min utveckling och kanske det som har lärt mig allra mest under året som gått. På det privata planet höll jag nyårslöftet att springa milen under 45 minuter, vilket jag är mäkta stolt och glad över och så, till slut - den viktigaste händelsen av allt. Jag blev gravid. Det är också något som jag tänker låta få prägla nästa år. Jag ser verkligen fram emot att sakta ner på farten en smula, fokusera på att bilda familj och att låta en ny liten människa bli huvudperson i vårt liv. Jag hoppas att du vill hänga med mig och bloggen även på den resan. Gott slut och nytt! Vi ses 2013.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Nyårsdukning och tips på enkla festdekorationer

Imorgon är det nyårsafton och jag fattar ingenting. Det är helt galet vad fort tiden går. Vart tog den här hösten vägen liksom? Nu har vi turen att vara bortbjudna på fest imorgon, så mitt största bekymmer är vad jag ska klä på mig och julkulan, men om du ska stå värd och ordna kalas och inte har hunnit tänka på dukningen kanske de här bilderna kan bjuda på inspiration till några enkla dekorationer.
Minns ni servettbrytningen med kavajen som jag gjorde för en studentdukning för hundra år sedan? Duka med dubbla servetter så kan du göra både frack och skjorta, justera färgerna till svartvitt och byt ut slipsen mot en fluga av sidenband så känns det genast lite mer uppklätt.
Gör egna drinkpinnar av glitterkartong och grillpinnar. Betydligt snyggare än de fräsigt prassliga som finns i affären. Ett annat tips är att kanta välkomstdrinken med svart strössel (eller svart flingsalt om det passar med smaken på drycken) och klä upp glaset med en fluga som du klippt ut av resterna från glitterpapperet. Svartvita sugrör finns att köpa på Lagerhaus och Leilas General Store. God fortsättning!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Nummer 7 av Trendensers iPad-magasin ute nu!

Sent igår släpptes ett nytt nummer av mitt iPad-magasin i AppStore. Om du har en iPad kan du ladda hem tidningen här. Ni som prenumererar får automatiskt en påminnelse i tidningskiosken (om du inte har stängt av push-notiserna). Här är en tjuvkik på det senaste numrets innehåll! Bland annat ett hemma-hos-reportage hos VIPP's designchef som bor i en totalrenoverad lägenhet i Köpenhamn. Flott!
Eftersom jag får många frågor från läsare som vill omskola sig och är nyfikna på livet som frilans, så bjuder jag även på en stor intervju med Louise Svensson som berättar öppenhjärtligt om hur det är att arbeta som inredningsstylist. Hur funkar det, vad tjänar man, hur skaffar man sig jobb och vilka för- och nackdelar det finns med yrket? Det är bara några av de frågor som vi får svar på. Som komplement har jag skrivit ihop en guide över utbildningar för dig som vill plugga till inredare eller inredningsstylist med listor på både bra skolor och kortare helg- eller distanskurser runtom i Sverige, Norge och Danmark.
Dessutom bjuder jag på en stor Washi-tejp-special och en guide över de bästa nätauktionerna med tips på olika fynd man kan göra där. Och som vanligt innehåller tidningen massor med inspiration och DIY-tips, månadens "real or replica" där jag lär dig se skillnaden på original och kopior av kända designklassiker liksom månadens budget- och stylingtips. Allt för bara 7 kr per nummer (vilket är det löpande prenumerationspriset om du tecknar dig för tre månader i taget). Hoppas du gillar't!
Foto: skärmdumpar från Trendensers iPad-magasin

Vintervit fototriss

Som pausmusik i mellandagsmyset bjuder jag på en vintervit fototriss från min närmaste närhet. Förevigade med min nya kamera som jag kämpar för att lära känna lite bättre. Först ut: Norrland, som bjöd på snötyngda träd och vita vidder. Väder man önskar att alla fick njuta av, varje jul.
Även tomten kom med sin beskärda del av vita skatter i år. Mer om julklapparna i ett senare inlägg, men de här fina ljusstakarna låg i ett paket som kom med bud hela vägen från Finland. Nyaste Nappula från Iittala, designade av Matti Klenell som jag träffade på Helsinki Design Week. Visst är de fina?
Sist och sötast. 2012 kommer antagligen att gå till historien som min karamelltätaste jul. Någonsin. Jisses så mycket smarrigt jag har bjudits på under de här dagarna. Allt från faster Märtas knäck till mammas kakor. Mums! Hoppas att ni också får njuta av både godsaker och ledighet. God fortsättning!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

24 december - dagens lucka i adventskalendern

Julafton och årets sista lucka. Förväntningarna brukar vara höga och i år tror jag inte att någon blir besviken. Vålamagasinet i Uppsala har nämligen laddat på med ett fantastiskt pris. I potten på dagens kalenderlucka ligger två designklassiker till ett värde av drygt 30 000 kr! En svart Jetsonfåtölj från Dux i skinn (butiksvärde ca 23 950 kr och en svart AJ-golvlampa från Louis Poulsen (butiksvärde ca 6 420 kr). Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att svara på följande frågor och skicka ditt svar i ett mail till: lucka24@trendenser.se Du har en vecka på dig! Se bara till att mailet kommit in före midnatt på nyårsafton - så är du säker på att du är med. Glöm inte att ange namn och postadress så att vi kan skicka varorna till dig om du vinner. Stort tack till Vålamagasinet i Uppsala för de fina priserna. Och lycka till!
 
1) Vilken av Dux möbler är din favorit, förutom Jetson fåtöljen? Motivera kort.
2) Om du skulle köpa en pendel från Louis Poulsen, vilken skulle du välja? Motivera kort.
3) Vad är det viktigaste för dig när du handlar möbler och inredning på nätet? Beskriv kort.

Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till Johanna Olofsson som Vålamagsinet utsett till årets vinnare. De kommer att kontakta dig inom kort!
*Tävlingen pågår tom 31/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av Vålamagasinet. Juryns beslut kan ej överklagas. En svart Jetsonfåtölj och en svart  AJ-golvlampa (tot. värde ca 30 000 kr) ligger i potten. Genom ditt deltagande i tävlingen medger du till kommande nyhetsutskick från Vålmagasinet och Trendenser. Du kan när som helst avbeställa nyhetsbrevet. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

God jul!

Innan jag laddar på med den sista luckan i årets adventskalender så vill jag bara passa på att tacka för i år och önska er som läser min blogg en riktigt god jul. Tack för att ni kikar in här varje dag och gör det så roligt att skriva och fota och bevaka inredningsbranschen. Jag önskar er massor av julgröt, knäck, klappar och nedkopplad tid - så ses vi igen efter de röda dagarna. God jul!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

23 december - dagens lucka i adventskalendern

Snart julafton, bara en ynka dag kvar. "Dan före dopparedan" till ära ligger ett riktigt fint pris i potten, sponsrat av finska designikonen Artek. Bakom lucka 23 döljer sig nämligen en Pall60 värd 1 900kr! Vinnaren får välja en jubileumsutgåva som finns med målad sits i färgerna svart, vit, gul, grön, orange (ben i lackad björk). Allt du behöver göra för att delta i dagens tävling är att svara på följande tre frågor i kommentarsfältet nedan. Du har som vanligt fram till midnatt på dig. Lycka till!

1.    Hur många år firar Arteks Pall 60 nästa år?
2.    Vilken känd svensk möbelbutik inledde Artek ett samarbete med under hösten 2012?
3.    Vilken funktion skulle pallen fylla i ditt hem? Berätta kort.

Tävlingen är avslutad. Stort grattis till Maja som svarade kl 14:49:39. Hör av dig så ska du få mer information om hur du hämtar din vinst!
*Tävlingen pågår tom 23/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av Artek. Juryns beslut kan ej överklagas. En pall värd ca 1900 kr ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.
 

Följ julbestyren på Instagram

Vill du hänga med mig på ett hörn under "julledigheten" och se vad jag håller på med under de närmaste dagarna så rekommenderar jag dig att kika in på mitt Instagram-konto. Där kan du följa delar av mina julbestyr via mobilen. Det formatet är ju så mycket lättare och snabbare att uppdatera när man är på språng, än att slå sig ner vid en dator. Du hittar mig om du söker efter Trendenser!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
 

22 december - dagens lucka i adventskalendern

Idag har en lycklig vinnaren chans att lägga vantarna på denna maffiga ljusbricka från THG Home, värd 1080 kronor och i färgen Black Oxidized. Allt du behöver göra för att delta i dagens tävling är att gilla THG Home på Facebook och svara på följande fråga i kommentarsfältet. Du har som vanligt dagen på dig!
 
1) Gillar du THG Home på Facebook?
2) Var skulle du placera ljusbrickan i ditt hem och varför. Beskriv kort.
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Anna E som svarade kl 17.43.06 Hör av dig med din adress så ser vi till att vinsten kommer med Posten inom kort!
*Tävlingen pågår tom 22/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av THG. Juryns beslut kan ej överklagas. En ljusstake värd 1080 kr ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren

21 december - dagens lucka i adventskalendern

Ny dag, ny lucka! Bakom denna hittar en av mina favoriter. LA BRUKET som tillverkar ekologiska kurbadsprodukter i Varberg. I potten ligger ett presentkort på 750 kronor i deras webbshop. Förutom att LA BRUKET's produkter bara innehåller bra grejor är förpackningarna också riktigt snygga, vilket gör att de tål att stå framme i badrummet.För att delta i dagens tävling ska du svara på följande två frågor. Lycka till!
 
1) Har du provat någon produkt från LA BRUKET? Om så, vilken/vilka?
2) Vilken av LA BRUKETS dofter tycker du verkar vara härligast och varför?

Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till Sara O som svarade kl 10.03! Hör av dig med din adress så ska vi se till att vinsten kommer dig tillhanda inom kort.

*Tävlingen pågår tom 21/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av LA Bruket. Juryns beslut kan ej överklagas. Ett presentkort värt 750 kr ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Trendenser utsedd till årets App of The Year i Newsstand!

Jag befinner mig i Umeå, hemma hos mina föräldrar och ska strax klappa ihop datorn för att ta julledigt, men innan dess måste jag bara korrekturläsa årets sista iPad-magasin från Trendenser som ska ut i AppStore under mellandagarna. Snön ligger vit på taken och endast Trendenser är vaken. Jo, lite så är det ju faktiskt just nu. Huset är knäpptyst och hela familjen sover men här inne i arbetsrummet lyser min laptop ikapp med granen och fingrarna dansar över tangenterna. Men jag klagar inte. Just nu är det faktiskt extra lätt att motivera sig. Apple utsåg nämligen Trendenser till årets App of the Year för iPads i Newsstand häromdagen! Det är så roligt att jag måste nypa mig i armen. På bilden ser ni en liten sneak peak av nästa nummer som släpps den 28 december. Har du inte testat tidningen än? Önska dig en prenumeration i juklapp vettja! Här hittar du en film som visar lite av hur iPad-magasinet funkar.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

20 december - dagens lucka i adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig ett riktigt fint pris från designföretaget Vitra. De har lagt två Corniches av Bröderna Bouroullec i potten, värde ca 2000 kr! Det är inte en vanlig hylla, utan består av enskilda delar som ser ut att växa ut genom väggen, inspirerade av klippblock. Placera dem som en nyckelhållare innanför dörren eller gör en installation med dina favoritsaker på en vägg. Allt du behöver göra för att delta i dagens tävling är att svara på följande två frågor. Lycka till!
 
1) Vad heter bröderna Bouroullec i förnamn?
2) Vilken är din favoritprodukt från Vitras sortiment (förutom hyllorna)? Motivera kort.
 
Tävlingen är avslutad. Vinnare meddelas inom kort!
*Tävlingen pågår tom 20/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av Vitra. Juryns beslut kan ej överklagas. Ett kit värt ca 2000 kr ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Snyggt så in i norden

Vi springer fortfarande på husvisningar. Tummar besiktningsprotokoll. Väger för och nackdelar. Följer budgivningar. Synar, utvärderar och analyserar. Men än har vi inte hittat Huset med stort H. Det tycks så mycket lättare att göra det i fantasin. Eller på nätet. Lite klipp och klistra, ett rum här, ett annat där, tjoff ner i grytan. Och så kryddar man anrättningen med orealistiska förväntningar på sånt man inte vet (läge, skolor, pendlingsavstånd) och vips har man slagit krokben för sig själv eftersom man aldrig kommer kunna hitta något som lever upp till visionen. Det här vardagsrummet till exempel, som nyss publicerades på Tant Johannas Lovelylife. Jag hade kunnat flytta in i det imorgon. Snyggt så in i norden!
Flödande dagsljus, fiskbensparkett, öppen spis och smakfull inredning. Tänk om det vore mer regel än undantag. Istället möts man så ofta av knarriga laminatgolv, fuskspisar med oljebrännare och panikrenoverade vi-ska-snart-sälja-huset-quick-fixade-kök. Här bor stylisten Sanna Fischer Nordström och jag fastnade för den grå bokhylleväggen. Har varit sugen på en sån sedan jag besökte Kafferosteriet.
Fler bilder hittar ni på Lovelylife. Heja er för att ni anstränger er och letar upp så mycket nytt och snyggt och plåtar det alldeles själva, exklusivt för er sajt. Tänk om fler inredningsbloggare också la manken till på samma sätt för att bidra med eget material, istället för att bara idissla tidningarnas magasinsbilder. Då tror jag att vi skulle få lite mer respekt i branschen. Kan vi inte jobba på det inför 2013?

19 december - dagens lucka i adventskalendern

Idag ligger ett helt te-kit från Eva Solo i potten, bestående av vattenkokare, deras nya tekanna, två lungomuggar och te-tepåsar. med ett totalt värde av 2040 kr. Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att svara på följande frågor, och hålla tummarna. Du har som vanligt en dag på dig. Lycka till!
 
1) Vad heter Eva Solos tre olika produktlinjer?
2) Viken är din personliga favorit bland Eva Solos produkter? Motivera kort.

Tävlingen är avslutad. Grattis till Jessica Hellström som svarade kl 18:42:12

*Tävlingen pågår tom 19/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av Eva Solo. Juryns beslut kan ej överklagas. Ett kit värt ca 2040 kr ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Skriva på smörgåspapper

Ett fint och väldigt enkelt tips för att skapa vackra effekter på julkort och julklappsetiketter är att skriva på vitt smörgåspapper. Texta med vattenfast penna och lägg det transparanta arket på svartvita foton, eller gema fast det på julkorten som jag gjort här. Tipstack till Charlotta som också textat åt mig. Det genomskinliga papperet med små glitterkorn som syns på bilden nedan finns att köpa som ark i butiken Rum för papper som ligger vägg i vägg med mitt kontor i Göteborg. Effekten blir skir som nysnö!
Ett annat tips för att skapa personliga snören och rosetter är att skriva med tusch på vitt silkespapper. Det ger samma känsla och kan vara ett fifigt sätt att få alla vackra citat att komma till användning. Billigt, enkelt, snabbt fixat och snyggare än färdigtryckta tomtar på rulle!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
 

Julklappsworkshop hos JoAnn Tann

I fredags var jag på Jo Ann Tanns Designstudio i Stockholm för en kreativ julklappsworkshop tillsammans med Petra från House of Philia och Emma från Attvaranågonsfru. Dagen bestod dels av en presentation av JoAnns arbetsprocess där vi fick se arbetet bakom olika skyltningar de gjort för NK, Moschino, Pucci och Excelsior i Milano, dels fick vi slå in julklappar på olika teman till ett event som görs i samarbete med Swedbank och Mastercard på Norrmalmstorg mellan den 19-23 december. Dit kan man nu gå för att få sina klappar vackert inslagna av designstudenter från Beckmans, enligt våra tre koncept.
Jag behöver väl inte ens säga det, bilderna talar sitt eget tydliga språk, men vi hade fantastiskt kul. Petra och Emma är precis så galna och roliga som man uppfattar dem i deras bloggar. Jag skrattade så mycket under dagen att jag hade träningsvärk i magen när jag kom hem i fredags kväll. 
Under ledning av Jo Ann Tanns personal fick vi i också slå in julklappar till vinnarna i den här tävlingen. Det blev inget presentpapper (det funkade inte med trycket) men väl så fina hang tags som alla som kommer till Norrmalmstorg också kommer att få välja mellan till sina paket. För er som inte tar er dit tänkte jag dela med mig av några nya inslagningsknep som jag snappade upp under dagen.
Den här fina pappersrosetten till exempel, den kan man lätt kan göra själv med hjälp av skrivarpapper som man klipper i remsor och fäster ihop med häftklammer och tejp. Jag blev också väldigt imponerad av den japanska inslagningstekniken av fyrkantiga paket som innebär att man ska lägga papperet på diagonalen för att få till snygga hörn. Här ser ni bilder som visar hur man gör i olika steg!
Stort grattis till citatvinnarna: FINA "Today is a gift, that's why they call it the present!" HANNA J "Att bry sig är att bry sig om" FRIDA "Yesterday is history, tomorrow is a mystery- but today is a gift" ANNA "Det minsta man är skyldig sina drömmar är att tro på dem" och slutligen JANA  "Nobody minds having what is too good for them". Hör av er så kommer vi överens om hur ni bäst får era paket tillhanda!

18 december - dagens lucka i adventskalendern

Idag har en lycklig vinnare chansen att ge bort ett rum till någon de älskar (eller till sig själva). I potten på dagens adventskalenderlucka ligger nämligen 3000 kr i presentkort hos Nordsjö Idé & Design. En butik fylld med produkter och inspiration för att förändra hemma. Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att svara på följande tre frågor, och hålla tummarna. Du har som vanligt en dag på dig. Lycka till!
 
1) Vilken svensk tapetleverantör lanserade nyligen en tapetkollektion med skandinaviska originalmönster av kända designers från 50-talet?
2) Vilken tapet skulle du själv vilja ha om du fick önska fritt? Och varför? (Motivera med max 20 ord.)
 
Tävlingen är avslutad. Vinnare meddelas här inom kort!
*Tävlingen pågår tom 18/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av Nordsjö Idé & Design. Juryns beslut kan ej överklagas. Ett presentkort värt 3000 kr ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.
 

Klassiker för kvistarna

När jag surfade runt på Blocket häromveckan sprang jag på de här fina juldekorationerna i plåt, tillverkade av Skånebaserade Wanja What. Jag beställde genast ett gäng till en fotografering för nästa iPad-magasin, men kan inte hålla mig från att visa upp några av dem här på bloggen nu direkt. Vasen med trollhassel står på vårt kontorsbord och jag har fått så otroligt många frågor om klassikerna som hänger i kvistarna.
Visst är de fina? Jag skulle vilja ha en hel gran full av dessa platta plåtpumlor, som den designnörd jag är. Annonsen verkar borttagen från Blocket men jag har kvar mailadressen som var kopplad till den. Vill du köpa samma lika kan du testa att maila wanja.what@hotmail.com. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

17 december - dagens lucka i adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig ett fräscht kit från Dofta®, ett nytt svenskt företag som tillverkar exklusiva doftprodukter. All produktion och design sker i Halmstad och bara de mest naturliga material ligger till grund för produkterna. Nu har du chansen att vinna ett set bestående av två doftljus, varav ett anpassat i resestorlek, samt en underbar amulette (inklusive lyxigt doftkoncentrat och aromasten) vackert smyckad med kristaller och pärlor från Swarowski® (ej med på bild). Allt till ett värde av 950 kronor. För att delta ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet. Du har fram till midnatt på dig!
 
1.) Dofta® är unika i Sverige med sin katalytiska doftlampa. Vad har en sådan för egenskaper?
2.) Dofta® erbjuder även så kallade ”Private labels” där de tar de fram unika doftprodukter anpassade exklusivt för enskilda varumärke – hur skulle din personliga doft utformas? Motivera varför?
 
Grattis till Anna P som svarade kl 09_40_50 Hör av dig med din adress så kommer vinsten med Posten!
 
*Tävlingen pågår tom 17/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av Dofta®. Juryns beslut kan ej överklagas. Ett kit värt 950 kr ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.
 

Glad tredje advent!

Efter en intensiv jobbvecka har helgen spenderats i horisontalläge och jag tänkte stanna kvar här i soffan, djupt försjunken i en bok om digital fotografering och min nya kameramanual. Jag har nämligen köpt mig själv en sprillans proffskamerautrustning och måste läsa på om hur allt fungerar. 2013 ska bli året då jag lär mig fotografera, på riktigt. Så, jag kikar mest in för att önska en glad tredje advent med en bild på en DIY-adventsljusstake modell vitmålade äpplen. Funkar kanske inte hela december men väl som middagsdekoration för en kväll. Ha en skön söndag så länge! Vi ses igen imorgon.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

16 december - dagens lucka i adventskalendern

Idag har en vinnare chans att lägga vantarna på ett presentkort värt 1000 kr hos Members.com Varje dag presenterar de nya erbjudanden från några av de mest exklusiva varumärkerna inom hem och inredning, kläder samt resor. Under de senaste veckorna har Members.com's medlemmar kunnat köpa produkter från Tiger of Sweden, United Colors of Benetton Marimekko, Voluspa, Diesel Home, Louis Vuitton samt Love Moschino. Alla kampanjer är alltid rabatterade upp till 80 %. Allt du behöver göra för att delta i dagens kalendertävling är att svara på tre frågor. Du har som vanligt fram till midnatt på dig. Lycka till!
 
1. Vilket varumärke skulle ni helst vilja se på Members.com?
2. Vilken produkt är det störst sannolikhet att ni handlar online?
3. Om du skulle rekommendera Members till en vän, vad skulle du säga? Beskriv kort.

Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Anna som svarade kl 10.51 Hör av dig med din adress så kommer vinsten med Posten!
*Tävlingen pågår tom 15/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av Members.com. Juryns beslut kan ej överklagas. Ett presentkort värt 1000 kr hos Members.com ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

15 december - dagens lucka i adventskalendern

Bakom dagens lucka hittar vi en SodaStream, som nyligen har lanseras i en mer minimalistisk form. Den nya maskinen heter Source och har ett maskinhölje av borstat stål och finns i en rad färger. Source har ett värde av 1600 kronor. Allt du behöver göra för att delta i dagens kalendertävling är att svara på några frågor. Du har som vanligt fram till midnatt på dig. Lycka till!
 
1) Source har designats av en världskänd designer som brinner för hållbarhet. Vad heter designern?
2) Vad tycker du är det bästa med kolsyrat vatten från SodaStream? Motivera kort.
 
Tävlingen är avslutad. Sodastream har utsett Nicklas motivering till den vinnande. Hör av dig med din adress så kommer priset på Posten!
*Tävlingen pågår tom 15/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av SodasStream. Juryns beslut kan ej överklagas. Ett en maskin värd 1600 kr ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Hang up på lärkträd

Jag är mer än lovligt insnöad på hemmafix just nu. Antar att det hör ihop med det klassiska "boandet" och isåfall kom ju den fasen ganska lägligt såhär kring jul. Min senaste hang up stavas lärkträd. Finns det några finare kvistar? Knappast. Har hört att sådana säljs på Blomrum i Göteborg, så imorgon är det jag som går dit och investerar. Den här bilden hittade jag på inspirerande webbshopen Cox&Cox. Kolla in!
Foto: Cox & Cox

14 december - dagens lucka i adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig 6 rullar valfri tapet ur Cole&Sons kollektioner. En tapetrulle kostar mellan 895-1500 kr så värdet på dagens vinst är lite beroende på vilket tapetmönster du som vinnare väljer. På bilden nedan ser ni Cole&Sons senaste kollektion Contemporary Restyled, där de numera klassiska trädstammarna fått sällskap av päron i guld. Allt du behöver göra för att delta i dagens kalendertävling är att svara på några frågor. Du har som vanligt fram till midnatt på dig. Lycka till!
 
1. När grundades företaget Cole&Son?
2. Tillsammans med vilken känd italiensk designer har Cole&Son gjort en tapetkollektion?
3. Vilken tapet från Cole&Son skulle du helst vilja ha och var skulle du tapetsera med den? Motivera kort!
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Emelie A som svarade kl 17.46.56 Hör av dig med din adress så kommer vinsten med Posten!
*Tävlingen pågår tom 14/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av Cole&Son. Juryns beslut kan ej överklagas. Ett kit tapeter ligger i potten, värde se ovan. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Triss i juldekorationer

Jag fyndade en hel påse gamla (och vackra) pepparkaksformar på loppis häromveckan och har inte riktigt vetat vad jag skulle göra av dem. Tills nu. Det känns ju så himla trist att slänga ner dem i en kökslåda, så värför inte göra som den Norska bloggaren AnMagritt och fästa dem i en krans, i taket.
Funkar lika bra på landet som i ett modernt kök om man gör kransen av tall istället för gran och låter den spreta snyggt som här. Jag fastnade också för hennes stil(rena) upphängning av svarta pappersstjärnor.
En sån här IKEA-vas har jag ju själv, någonstans i mina egna gömmor. Jag måste bege mig ner på förrådet och leta. Kombon svart, vitt, grått och brunt är oslagbart fin. Och ibland är det enkla det allra snyggaste.
Foto: lånade med tillåtelse av AnMagritt

13 december - dagens lucka i adventskalendern

Vad passar väl bättre än att fira Lussekattens dag (Lucia) med ett riktigt snyggt baknings-kit från butikskedjan Granit? Bakom dagens lucka döljer sig nämligen ett helt gäng bakprodukter till ett värde av 600 kronor. Allt du behöver göra för att delta i dagens kalendertävling är att svara på två frågor. Du har som vanligt fram till midnatt på dig. Lycka till!
 
1) I vilka länder finns Granit?
2) Vad gillar du bäst med Granits butiker, varumärke och sortiment.
Vad är det som gör att du vill gå dit och handla? Motivera kort.
 
Tävlingen är avslutad. Vinnare meddelas här inom kort!
*Tävlingen pågår tom 13/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av Granit. Juryns beslut kan ej överklagas. Ett kit ligger i potten, värde 600 kr. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

En bubblig julfest för Göteborgsbloggarna

Igår arrangerade jag en julfest på mitt kontor i Victoriapassagen, för inrednings- och livsstilsbloggarna som bor i Göteborg. Uppslutningen var fantastisk och Sodastream lånade ut en bartender som bjöd oss på drinkar och visade upp deras nya kolsyremaskin Source. Här är några bilder från minglet.
Runt jul är den lilla gränden Victoriapassagen kanske som allra vackrast. Hela huset glittrar av all belysning och kvällen till ära hade vi tänt upp några extra marschaller för att leda gästerna rätt. Det bjöds på bubbliga drinkar, ett stort buffébord av hembakt julgodis (jag bad alla inbjudna bloggare ta med sig sitt favoritjulgodis och så bytte vi recept sinsemellan) och så hade vi en utlottning av en ny Sodastream och en fin tavla gjord av Göteborgsbloggaren och konstnären Linda Vagnelind.
Stort tack till alla bloggare som kom. Bor du i Göteborg och blev utan inbjudan, kontakta mig så ska jag se till att du får hänga på nästa gång vi träffas och hittar på något kul! Här är en länklista till gårdagens gäster: Avenymamma, Anna och Mia från Bloggkommentatorerna, Blackbird, By Emma, Bodil, Calinas, Designbird, Frilansfrida Guts to Communicate, Sandra och Sandra från Göteborgsbloggarna, Hannas Inspo, Hemtrender, Kråks stuga, Linda Vagnelind, Nancy and I, Svenska Blomsterbloggar, Sarah Widman, Ida från Alvhem Har jag missat någon länk, lägg en kommentar så skriver jag in er!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

12 december - dagens lucka i adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig en väska från mitt danska favoritmärke Decadent. I potten ligger en 468 X- small shopper i färgen Ash. Värde ca 3 100:-i butik (Decadent finns bland annat på NK, det är där jag har köpt min). Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att svara på följande frågor i kommentarsfältet, med en kort motivering. Du har som vanligt en dag på dig. Lycka till!

1) Vilken av Decadents många färger på väskorna är din favorit?
2) Varför behöver just du förgylla vardagen med en snygg handväska av riktigt bra kvalité? Motivera kort.
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Jenny på Hemtrender!
*Tävlingen pågår tom 12/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av Yuminda. Juryns beslut kan ej överklagas. En väska värde 3100 kr ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Veckans DIY - julpimpad läsk

När jag letade inspiration till ett juljobb sprang jag på den här fiffiga idén via Pinterest som jag bara var tvungen att testa själv. Julpimpade öl- och läskflaskor, som fått Rudolf-liknande-julskrud med hjälp av piprensare, ögon och röda små bollar (finns att köpa på Panduro)! Enkelt pyssel att fixa sjävl och en kul grej att ställa fram på julbordet som dekoration och dryckesalternativ i ett. Veckans DIY-tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

11 december - dagens lucka i adventskalendern

Idag har en lycklig vinnare chans att lägga vantarna på en likadan matta som jag själv har i hallen. Svenska Pappelinas praktiska plastmatta som verkligen lever upp till bevis i dagar som dessa när slask och grus följer med hem under skosulorna. Den här mattan kastar man bara in i duschen och spolar av när den blir smutsig. Dagens lucka är generöst sponsrad av Borett och i potten ligger mattan Bob, i svartvitt, med måtten 70cm x 2 meter värde 1240:-. Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att svara på följande frågor i kommentarsfältet, med en kort motivering. Du har som vanligt en dag på dig. Lycka till!
 
1) Under vems namn har House Doctor lanserat en serie nya delikatesser?
2) Vilket är ditt favoritvarumärke i Boretts sortiment? Motivera kort.

Tävlingen är avslutad. Grattis till Viktoria som svarade kl 10.56.57 Hör av dig med din adress så kommer vinsten med Posten!

*Tävlingen pågår tom 11/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av Borett. Juryns beslut kan ej överklagas. En matta värde 1240 kr ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

10 december - dagens lucka i adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig ett tjusigt iPad-fodral från P.A.P i grå filt, sponsrat av Kyss Johanna. Snygg och säker förvaring av din läsplatta eller dator! För att delta i dagens lucka ska svara på följande frågor i kommentarsfältet, med en kort motivering. Du har som vanligt en dag på dig. Lycka till!
 
1) Var tillverkas P.A.P Accessories?
2) Hur många olika varumärken säljer Kyss Johanna?
3) Med vilka kläder och accessoarer från Kyss Johanna skulle du helst matcha ditt P.A.P fodral till en komplett "outfit"? Motivera kort.

Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Rebecka M. hör av dig med din adress så kommer vinsten på Posten!
*Tävlingen pågår tom 10/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av KyssJohanna. Juryns beslut kan ej överklagas. Ett P.A.P-fodral ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

9 december - dagens lucka i adventskalendern

Idag ligger två mönstrade påslakanset, i satinvävd bomull från Borås Cotton, i potten - sponsrat av Hemtex. Värde 499 kr st. För att delta i dagens lucka ska du gilla Hemtex på Facebook/gå med i deras grupp och svara på följande frågor i kommentarsfältet. Du har som vanligt en dag på dig. Lycka till!
 
1) Gillar du Hemtex på Facebook? 
2) Hemtex firar jubileum nästa år. Hur många år fyller de?
3) Om du fick vara tomte för en dag. Vad skulle du ge bort i julklapp om du fick välja fritt från Hemtex sortiment, och till vem skulle du ge paketet? Motivera kort.
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Nicklas som svarade kl 10.43.46 Hör av dig med din adress så kommer vinsten med Posten!
 
*Tävlingen pågår tom 8912 kl. 23.59. Vinnaren utses av Hemtex,. Juryns beslut kan ej överklagas. Två bäddset ligger i potten värde 499*2 kr. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

8 december - dagens lucka i adventskalendern

Idag har ni chansen att tävla om ett presentkort på 1500 kr hos Nordic Design Collective. Sajten som samlar utvalda unga och ännu "osignerade" formgivare under ett och samma tak. Här finns det verkligen möjlighet att hitta unika julklappar som kan bli en framtida investering. Vem vet vad dessa unga talanger kommer åstadkomma i framtiden? I webbshopen finns allt från posters och tavlor till snygga smycken och barnkläder. För att delta ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet. Ni har dagen på er. Lycka till!

1.) Vilken är din favoritformgivare på Nordic Design Collective? Motivera kort.
2.) Om du vinner presentkortet, vad kommer du att använda det till? Motivera kort.
 
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Jenny på Hemtrender!
*Tävlingen pågår tom 8/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av Nordic Design Collective,. Juryns beslut kan ej överklagas. Ett presentkort på 1500 kr ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

Veckans DIY - förvaring av washitejp

Idag sitter vi invirade i stickade filtar här på kontoret med julmusik i högtalarna medan jag gör mitt bästa för att knåpa ihop årets julkort med frusna fingrar. Det här med minusgrader och sekelskiftesfastigheter har visat sig vara en dålig kombination. Som pausfågel visar jag en bild på min sortering av årets washi-jul-tejp. En byxgalge från IKEA fick sätta livet till. Det var bara att dra ut den lilla spiken så att byxpinnen lossnade, trä på tejprullarna och montera tillbaka pinnen i sitt fäste. Hur enkelt som helst!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
 

7 december - dagens lucka i adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig ett presentkort på hela 2000 kr i moltazdesignshop, som bland annat säljer Arne Jacobsens serie DesignLetters, Jacob Pughs Birds, snygga posters från One must Dash, washitejp, modernt julpynt, vintagefynd och massor, massor av unika julklappar att antingen önska sig eller ge bort. För att delta ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet. Ni har dagen på er. Lycka till! PS. Om du har problem med att din kommentar inte syns kan du även maila in ditt svar till julkalender@moltazdesignshop.se
 
1.  Hur många olika muggar från DesignLetters, med bokstäver, finns det i butiken?
2.  Vad skulle du köpa hos moltazdesignshop om du vann presentkortet på 2000 kr?
Motivera kort varför du valt just dessa produkter
 
Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till AnnaJ som svarade kl 18:38:35 Hör av dig med din mailadress så kommer presentkorskoden till dig inom kort!

*Tävlingen pågår tom 7/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av moltazdesignshop,. Juryns beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Presentkortet är personligt, värde 2000 kr, som kan delas upp vid olika köp. Gäller 5 år. Presentkortskod erhålls av vinnaren.

Bilder från helgens bloggträff i Kosta Boda

Hopplöst sist på bollen kommer här en liten bildkavalkad från helgens bloggträff i Kosta Boda. Ända sedan 2009 har ju jag och Anna på Milk hjälpts åt att arrangera ett årligt "Formforum" för oss inredningsbloggare. Som en slags minikonferens för oss som skriver om form och design, där vi får möjlighet att träffas och utbyta erfarenheter, lära oss nya saker och skapa kontakter med företag i branschen. Årets upplaga gick av stapeln nere i Glasriket, i Småland. Här kommer en rapport om vad vi hade för oss!
På schemat för höstens träff stod bland annat ett besök i Kosta Bodas och Orrefors glashytta där vi fick testa på att blåsa glas under ledning av proffs. Jag lyckades åstadkomma en kopia på mig själv. Vi fick oss ett gott skratt över min glaskreations likhet med min nuvarande kroppsform.
Efter det studiebesöket bar det av till sliperiet där vi fick tillverka varsitt smycke. Sen väntade en timslång trendföreläsning med Nordsjö Idé & Design innan det dukades upp till glas- och vinprovning med Erika Lagerbielke (som bland annat har formgivit kronprinsessparets servis Divine).
Erikas föredrag var makalöst bra. Nu fick jag ju bara lukta på vinerna, men jag hade inte fattat hur stor skillnad ett glas form kan göra för doft- och smakupplevelsen innan hon visade oss prov på det. Dessutom var Erika väldigt behaglig att lyssna på, och oväntat rolig. Tack för en minnesvärd stund! Efter glasprovningen åt vi julbord och minglade med formgivare som Ludvig Löfgren, Lena Bergström, Erika Lagerbielke och Kjell Engman. Några av oss satt sedan kvar och bloggskvallrade tills de stängde stället.
Dag två startade vi med SPA, i arla ottan. Vi bodde ju på Kosta Boda Art Hotel och ville nyttja faciliteterna. Efter ett snabbt dopp i poolen och en presentation av konstverken vankades frukostbuffé, utcheckning och vidare färd mot Design House Stockholms glashytta Vet Hut några mil därifrån.
Här fick vi ta en tur på glasmuséet, kolla in produktionen av en kommande höstnyhet och träffa Lena Bergström som berättade om tankarna bakom sin kollektion Björk och Uman.
Jag som är otroligt förtjust i Lenas produkter och har köpt många av dem till mitt eget hem uppskattade den här programpunkten extra mycket. Efter lite shopping och en lättare lunch i Design Open (en outlet med massor av snygga saker) gick sedan färden hemåt igen.
Min egen kamera drog symboliskt nog sista suck under de här dagarna, så jag har ett påvert utbud av bilder att bjuda på. Vill ni läsa mer om vad några av de andra deltagarna har skrivit om träffen hittar ni länkar till fler inlägg från bloggträffen här: Allt om Bostad, Add Siplicity, By Emma, Fixa & Dona, Fröken Kumlin, Hemtrender, Ica Carlsson, Inredningshjälpen, Nancy & I, Linda, Room by Sofi, Kråks Stuga , Hemmariket och Sofia. Har jag missat någon är det bara att hojta så lägger jag till er!
Foto och bildlån: Frida Ramstedt, Gunnar, Nancy & I, Fixa & Dona och Little Miss fix it

6 december - dagens lucka i adventskalendern

Dagens lucka sponsras av det anrika svenska företaget Palmgrens, som tillverkar skinnprodukter av hög kvalité. I potten ligger en skinnkorg sydd i vegetabiliskt garvat kalvskinn, med bomullsfoder, för snygg förvaring (funkar exempelvis fint som tidningskorg, vedkorg eller för att samla ihop handskar och halsdukar i hallen). Skinnkorgen finns i ett flertal färger och har måtten 31-37cm x diameter 36,5cm. Värde 1995 kr! För att delta ska du svara på följande frågor i kommentarsfält. Du har till midnatt på dig!  
 
1) På vilken gata i Stockholm ligger Palmgrens butik (sedan starten 1896)?
2) Vad hette grundaren av Palmgrens?
3) Vad skulle du ha i din skinnkorg om du vann den?
 
Tävlingen är avslutad. Grattis till A. som svarade kl 11.08.57 Hör av dig med din adress så ser vi till att din vinst skickas med posten!
*Tävlingen pågår tom 6/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av Palmgrens. Juryns beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Värdet på dagens vinst är 1995 kr.

Dansk elegans hos VIPP's designchef

I nästa nummer av Trendensers iPad-magasin bjuder jag på en intervju, med exklusiva hemma hos bilder, från VIPP's nya designchef Morten Bo Jensenslägenhet. Blott 27 år gammal har han utvecklat det klassiska danska varumärket till att inkludera så mycket mer än bara pedalhinkar. Klart man är nyfiken på hur karln bor. Och jag lovar, om du gillar skandinavisk design kommer du inte bli besviken.
Här är ett smakprov från köket som också angränsar till hans hemmakontor. Väldigt avskalat, modernt, svart och maskulint (om man får skriva så i hen-tider). Givetvis skymtar VIPP's nya grejor lite här och där.
Jag tycker det är roligt med en formgivare som faktiskt inreder med sina egna produkter. Lägenheten har en öppen planlösning så köket flyter ihop med ett allrum som ni får se mer av i iPad-magasinet.
Här är en skymt av matmöblerna. Liksom en närbild på hans bokhyllor och konstvägg. Tjusigt, inte sant? More to come i nästa nummer av iPad-magasinet alltså. Det släpps till iTunes i mellandagarna. Jag måste bara låta det splirrans nya julnumret (som släpptes i veckan) kallna först. Det är en utmaning när man har så mycket fint på gång att man helst skulle vilja visa allt direkt!
Foton: fler bilder kommer i nr 7 av Trendensers iPad-magasin, som släpps i mellandagarna.

5 december - dagens lucka i adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig en klädhängare från svenska möbelföretaget HansK och deras hallserie Enter. Den finns i vitt, svart, oljad ek och oljad valnöt med matchande galgar (värde 1850 kr) För att delta ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet. Ni har som vanligt fram till midnatt på er. Lycka till!
 
1) Vilken Enter-produkt gillar du bäst i Hans K sortiment?
2) Vad är din drömmöbel i hallen och vilka mått  önskar du på den?
 
Tävlingen är nu avslutad! Stort grattis till Jessica! Hör av dig med dina uppgigfter så får du information från HansK ang. vinsten.
*Tävlingen pågår tom 5/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av Hans K. Juryns beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Värdet på dagens vinst är ca 1850 kr beroende på det utförande du väljer!

4 december - dagens lucka i adventskalendern

Idag har en läsare chans att vinna den populära bordslampan T Tab från Flos som finns i färgerna svart, vitt och en limiterad edition i rött! Värde ca: 2650 kr i butik Dagens lucka presenteras i samarbete med webbshopen och den fysiska butiken The Home  Company i Karlskrona.  För att delta ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet. Ni har som vanligt fram till midnatt på er. Lycka till!

1) Gillar du The Home Company  på Facebook?
2) Hur länge har Flos funnits?
3) Om du fick önska dig en annan julklapp från The Home Company, vad skulle du välja och varför?

Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till Emelie som svarade 2012-12-04 @ kl 10:58:06 Hör av dig med din adress så kommer paketet på Posten!

*Tävlingen pågår tom 4/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av The Home Company. Juryns beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Värdet på dagens vinst är 2650 kr!

Veckans DIY - adventsljusstake av gamla flaskor

Idag åt jag julfrukost hemma hos min kompis Ida, som hade fixat den här fina adventsljusstaken av gamla glasflaskor. Enkelt och snyggt. Och lätt att göra själv! Siffrorna hade hon målat för hand. Veckans DIY-tips om du ännu inte hunnit ordna en fyrarmad ljusstake till decembersöndagarnas nedräkningar.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

3 december - dagens lucka i adventskalendern

Bakom dagens lucka döljer sig ett helt kit med inredningsprylar för den som vill piffa upp sitt hem inför julen. Olsson Gerthel sponsrar med ett generöst "designpaket" bestående av 1 st. Gerthel Matta 80 x 250 cm (eller kortare om så önskas), 1 st. Ballet de Marionnette Poster av Carl-Eric Persson, 1 st. Etch Ljuslykta från Tom DIxon i mässing, 1 st. Frama E27 Taklampa i mässing, 2 st. Porslinsmuggar med Arne Jacobsens typografi valfri bokstav och 1 st. Afro Art Svart/Vit-randig kudde 50x50 cm. Det totala värdet på juklappspaketet är 3.538 kr! För att delta ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet. Ni har som vanligt fram till midnatt på er. Lycka till!

1. I vilka färger kan du beställa klassikern Eames Plastic Chair DSR hos Olsson Gerthel?
2. Kan du sortera på billigast vara i deras webbutik? Hur gör du då?
3. Vad tycker saknas på Olsson & Gerthels hemsida. Ge gärna exempel på vad skulle du önska fanns och varför? Det kan vara allt från specifika produkter till tekniska finesser på hemsidan, eller ren och skär information som du tycker det borde finnas mer av. Motivera kort.
 
Tävlingen är avslutad. Grattis till Jonna som svarade kl 16.23.49 Hör av dig med din adress så kommer vinsten med posten!
*Tävlingen pågår tom 3/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av Olsson Gerthel. Den läsare som gett bäst tips på fråga 3 vinner julklappen (med förutsättning av fråga 1 och 2 är korrekt besvarad). Juryns beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det totala värdet på dagens vinst är 3.538 kr!

Trendenser iPad magasin nr 6 - Julspecial

Lagom till första advent har också mitt senaste nummer av Trendensers iPad-magasin släppts i iTunes/Appstore. Den här månaden bjuder jag på en fullmatad julspecial med extra mycket bilder, tips och idéer för snygg inslagnging av julklappar, DIY-dekorationer, matpyssel och annat som sätter guldkant på firandet. Du kan ladda ner senaste numret här. Det är många som frågar men tidningen kan bara läsas på iPad än så länge. Ett lösnummer kostar 15 kr och en tremånadersprenumeration 22 kr.
Jag vill inte att tidningen ska kosta lika mycket som en vanlig inredningstidning, men den innehåller faktiskt lika många vertikaler som de etablerade magasinen gör när de översätter sina papperstidningar till läsplatta. Här ser ni några smakprov från det senaste numret. Bland annat paketinslagning på temat svartvitt/grafiskt, natur, rött och multifärgat. Har du ingen iPad kanske du kan önska dig en i julklapp?
Man behöver ingen värstingvärsting iPad med jättestort minne för att surfa och läsa magasin, 16 GB räcker väldigt långt (även om säljarna i butikerna gärna vill få oss att tro annat) och kommer du att använda läsplattan där det finns trådlösa nätverk så kan du skippa 3G-kortet (då räcker det att den har Wifi). Trendenser-appen finns i tidningskiosken som är standard på alla iPads!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

2 december - dagens lucka i adventskalendern

Idag firar vi första advent med ett riktigt praktpris. Bakom dagens lucka döljer sig nämligen de populära och supermjuka jersey-lakanen från svenska Beach House, till ett värde av 3040 kr. Vinnaren får ett bäddset till dubbelsäng i höstens storsäljare, mönstret Fold Stripe. Allt du behöver göra för att delta är att svara på följande frågor i kommentarsfältet. Du har dagen på dig. Lycka till!

1) Vilken Oeko-Tex certifiering har Beach House produkter?
2) Vilken är din favoritprodukt från Beach House? Motivera kort varför.
 
Tävllingen är nu avslutad. Stort grattis till Camilla! Hör av dig med din adress så kommer vinsten på posten.
*Tävlingen pågår tom 2/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av Beachhouse Juryns beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns två bäddset i potten värde totalt 3040 kr.

1 december - dagens lucka i adventskalendern

Bakom adventskalenderns första lucka döljer sig en julklapp från IKEA och deras nya PS-kollektion. I potten ligger två av dessa karmstolar, som finns i både rött och svart och som blir riktiga utropstecken i ditt hem! Värde 499 kr st. Allt du behöver göra för att delta i dagens lucka är att svara på följande frågor i kommentarsfältet. Du har fram till midnatt på dig. Lycka till!
 
1) Vem har designat IKEA PS 2012 karmstol med låg rygg?
2) Vilket år kom första IKEA PS kollektionen?
3) Om du vann de här två stolarna vart skulle du ställa dem? Motivera kort.
 
Tävlingen är nu avslutad. Stort grattis till Ingrid Hedström. Hör av dig med din adress så löser vi det så att vinsten kommer dig tillhanda!


*Tävlingen pågår tom 1/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av IKEA Juryns beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Det finns två stolar i potten värde 499 kr *2 st.

Annons
Annonsera