Annons

Arkiv: okt 2024

A September to remember

Jag bläddrade igenom mina bilder i mobilen igår kväll och insåg att september verkligen blev en månad att minnas. Av många olika skäl. Häng med!


Måndagen den 2 september lämnade jag tillbaka nycklarna till butikslokalen, som jag redan berättat om. Jag gjorde alla slutfakturor, drog ut den sista kassarapporten och stängde ner en satsning som förvisso varit rolig och lärorik men också fullkomligen dränerat mig på energi. Sånt tar emot att erkänna för sig själv, men jag är glad att jag satte punkt, innan det hade gått för långt. Två dagar senare vaknade jag upp här. På en liten ö i Grekland. Utan både man och barn. Jag som inte rest så på många, många år? Ett spontant beslut helt emot mina egna principer, men samtidigt det bästa jag gjort för mig själv på länge. Jag fick en vilsam vecka med ostörd sömn, gott om utrymme för egna tankar och skrivtid.


Väl hemma igen har jag så sakteliga börjat forma min nya vardag. Jag har bland annat gjort en del konsultuppdrag, men mer baserat på min tidigare karriär i reklambranschen. Inte som inredare. Och det har varit väldigt givande. Jag har saknat att få arbeta med det jag faktiskt är utbildad till (civilekonom) och att få jobba med personer i mer seniora roller, som utmanar mig intellektuellt – bortom form och estetik. Därmed inte sagt att jag vill sluta med det jag gör eller inte tycker om dem jag arbetar med annars, men någon kanske förstår? Behovet av att få skifta fokus och jobba med fler delar av hjärnan. Många frukost- och lunch- och fikamöten med dator på bordet har det i alla fall blivit i september just på grund av detta.


Jag har också försökt vara mer aktiv på instagram stories eftersom det känns friare och mindre kurerat än väggposter, men jag vet inte… Kan jag med det som 40+? Känner mig kluven av den eviga jakten på uppmärksamhet i sociala medier och ”se på miiig” känslan. Gillar att följa andra där, så dömer ingen, men har svårt att hitta min egen tonalitet och tempot. Fick i alla fall många frågor om den gröna västen efter den här bilden. Den är från franska Soeur (vanlig kund, inte sponsrad!). Köpt i våras så kanske finns på Vestiaire? Tycker (på tal om ålderstrevande) att det märket har en fin stil att inspiereras av som passar både yngre och ”äldre”.


Annars då? Jag har möblerat om en hel del och flyttat runt både möbler och växter här hemma för att försöka hitta sakers rätta plats. Tycker det tar lite tid att känna in gamla möblers nya hem när man flyttar. Här trivs jag i alla fall väldigt bra, med havet på ena sidan och vår eldstad på den andra.


På tal om havet så är jag väldigt, väldigt tacksam för att få bo så nära det nu. En spegelblank dag på badbryggan, i september.


Har också jobbat lite med detta projekt. Den nya utbildningen Certified Design Buyer som jag är med och utvecklar tillsammans med Berghs och Svensk form. Mer info kommer i oktober/november. Kursstarten är i januari 2025.


Sist men inte minst blev jag inbjuden till en intressant pressvisning/workshop i Småland där jag fick lära mig att reparera en möbel. Den resan förtjänar egentligen ett helt eget inlägg, så det ska jag samla mig till när jag har gått igenom alla bilder.

Sammantaget har september bjudit på ett nytt lugnare tempo, tid att testa nya saker och utrymme att utmana mig själv på olika sätt. Det hoppas jag hålla kvar vid, även i oktober.

Handbok i inredning – På Thailändska

Inlägget innehåller adlink och reklam för egen verksamhet

Här kommer två saker att sortera in under avdelningen ”saker jag aldrig trodde skulle hända”.
1) Att jag skulle få godkänna ett bokomslag till Thailand (!!). Lite svårt att korrläsa får man väl erkänna, men icke desto mindre roligt för det.
2) Att den svenska utgåvan av Handbok i inredning är slut i lager hos både Bokus och Adlibris, fem år efter lanseringen med över 50 000 sålda exemplar sedan dess (det finns några exemplar kvar hos Designtorget – adlink). Förra veckan låg Handbok i inredning till och med 3:a på Bokus topplista för Hem & Inredning, före flera nysläppta titlar som var med på Bokmässan, och den har till dags dato *peppar peppar* aldrig varit med på någon bokrea. Hoppas verkligen att detta inte upplevs som skrytigt utan bara som ett uttryck för hur oändligt tacksam och glad jag är över det här. Böckerna, och inte minst hur ni har mottagit dem, har ju verkligen gett mig den nya riktning jag önskade mig i det här inlägget. Tack snälla för det ♥