Diamanter till salu

Vi har rensat kontoret inför hösten (ommöblering pågår) och det innebar att jag tvingades ta avsked från den fina fåtöljen som jag lånat av min stylistkompis Louise hela våren (se bild nedan). Kruxet är bara att Louise också är trångbodd just nu. Diamanten söker med andra ord ny ägare. Är det månne någon därute som är på jakt efter Harry Bertoias Diamond Chair i svart svetsat stål med patina (orginal, inropade på auktion för ett par år sedan)? Louise har två och säljer dem nu för 6000 kr styck, eller 11 000 kr för båda (fårskinnet ingår ej). Intresserad? Maila till louise@guts.se Först till kvarn!
 
Fåtöljerna är nu sålda. Stort tack för alla mail. Till er som fortfarande jagar kan jag tipsa om Dusty Deco i Stockholm, Blocket och Bukowskis app för iPhonen. Där dyker det upp liknande stolar ibland!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
 

Snygga taklampor från Bauhaus

Vilken respons det blev på bilden jag visade från Idas hem. Jag har aldrig fått så många likes på en Instagram-bild, någonsin. Eller så många frågor om inredningen i ett rum. Många har undrat om de vita lamporna som hängde ovanför bordet. De kommer från Bauhaus. Ida köpte ett gäng i olika storlekar som hon hängde i olika höjder och sedan lät seriekoppla. Riktigt snyggt! De finns i fyra storlekar från 199 kr till 349 kr styck. Och ett hemma hos reportage blir det, lite senare i höst.  
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Snyggaste skärmsläckaren till din dator

I somras bekantade jag mig med en ny utländsk inredningsblogg, tack vare Instagram. A Merry Mishap heter den. Har ni missat Jennifers bildflöde måste ni bege er dit genast. Hon bor i USA men har en smak som känns väldigt Skandinavisk. Hennes nya medskribent Deborah bjöd nyligen på de här egentagna bilderna som åkt bloggvarvet runt i veckan. Men, vad många missat att uppmärksamma är skärmsläckaren. Visst är den snygg! Plötsligt vill man ju ha datorn i viloläge. Jämt. Här kan du ladda hem ditt eget exemplar. Funkar på både Mac och PC. Tipstack till Jenny, igen. 
Foto: Deborah för A Merry Mishap

Inspirerande hem

Idag är jag hemma hos min kompis Ida för att fota ett glasögonjobb till Allums kundtidning, som vi roddar ihop en gång i månaden. Ida är AD till yrket, vilket märks i hemmet. Om man säger så. Sedan jag kom hit imorse har jag gått runt och "Oooat!" och "Aáaaát!" mig. Att hon och hennes familj bor i en sekelskiftesdröm i Linné är årets understatement. Så mycket fint att titta på. Här är en bild jag smygfotade på språng inemellan vårt egentliga uppdrag för dagen. Vad säger ni, vill ni ser mer? 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Tips till griffeltavlan

Jag sökte på snygga griffeltypsnitt till ett tidningsjobb och sprang på en veritabel guldgruva. Den här sidan får mig verkligen att vilja låsa in mig i ett rum med en ask kritor och en svart vägg som enda sällskap. Massor av härliga video-tutorials på hur man skriver vackert, för hand. Och även om tipsen avser konstverk med mjölig krita så känns det inte omöjligt att testa på papper. The Lost Art of Hand Lettering appelerar till den insomnade pysseltokan i mig. Hatten av för Dana Tanamachi. Dagens länktips!
Foto: lånad från The Lost Art of Hand Lettering

Burfitt i brevlådan

Jag måste rusa ner till Posten pronto. Har ni sett de nya frimärkena som vår statliga brevduva har lanserat signerat Lovisa Burfitt. Hur fina? Jag ska köpa på mig ett mindre lager. Lika bra att passa på så man har ett gäng till kommande födelsedagshälsningar och ja, varför inte julkort? De här är så fina att de tål att bunkras. Går även att beställa via Postens e-shop!
Foto: pressbild från Posten, tipstack till Hemtrender och Stämningsfullt

Taveltrender och Playtype Posters

Jag vet inte vem som slog först. Det var nog jämnt skägg mellan Olle Eksells Kakaoplansch och Moderna muséets Andy Warhol citat. Men runt 2007-2010 ansågs dessa svartvita posters vara höjden av elegans. Svåråtkomliga som de var också, för storstadsfrånvända lantsortsbor som mig. Sedan kom Therese Sennerholts citatprints med försäljning via webben och en våg av aforismer svepte över Sverige (med många kopior i hennes kölvatten). Näst på tur tycks vara en mer korthuggen variant av denna vurm för grafiska väggprydnader. Det hetaste du kan ha i höst? Danska Playtypes specialgjorda typon, och då helst med träram av ek. Kan beställas här för 250 danska kronor stycket!
Foto: Playtypes posters förevigade på bild via Pinterest, Lotta Agaton och Pella

På min önskelista: Pall med lädersits

Jag har en svårartad "hang up" på möbler med läderdetaljer just nu. Den här nyheten från House Doctor åkte därför raka vägen upp på min önskelista efter att jag fått provsitta den på Formex i förra veckan. Problemet? Den finns i två olika storlekar (höjder och sittbredder) och jag kan inte bestämma mig för vilken av dem som skulle passa bäst hemma hos oss. I väntan på beslutet lägger jag upp den här på bloggen, som en mental påminnelse till mig själv. Visst är den fin!
Foto: pressbild från HouseDoctor.dk

Dagens kontor

Idag har jag och Bodil varit ute hos Henrick / Kråks stuga på Orust och plåtat ett hemma-hos-jobb för en tidning. Vissa arbetsdagar är onekligen härligare än andra. Jag menar, vem är jag att klaga när det serveras marängtårta modell skyskrapa till lunch. Mums!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Nämen titta...

Jag kilade förbi Artilleriet igår, för att titta till butiken efter mitt sommaruppehåll från innerstan. Och vad skådade mitt norra öga om inte det här. Ser ni vad jag ser? Kuddhavet med Afro Arts lertryck från Burkina Faso, etniska mönster och elefanter (liksom en svartvit Zebra, som tyvärr hade simmat ur bild här). Jojomen. Då var jag kanske inte så fel ute med min mönsterspaning från Formex. Och på tal om något helt annat. Har ni sett att House of Philia precis har slängt ut sin klassiska Howard för just en sån här soffa? En Gervasoni med vit klädsel i skrynklat linne. Stort. Paradigmskifte i bloggmått mätt.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Going gray

På tal om grått fångade jag några nyfunna favoriter på bild igår. En mjuk pläd från Elvang, Marvis tjusiga tandkräm, Commes des Garcons doftagott i snyggförpackning och min nya älskling. Ett italienskt anteckningsblock, med papper gjort av krossad sten! Galet skönt att skriva på. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
 

Lotta Love

Hopplöst sist på bollen på grund av Formexrapporteringarna, men det struntar jag i. Ni får bara inte missa Lotta Agatons styling av en lägenhet för Folkhem till boutställningen i Annedal. Även om de snurrat bloggvarvet runt och många kanske redan har sett dem. De här bilderna tåls att ses igen. Inte minst eftersom de garanterat kommer bli stilbildande. Vänta bara. Grått och stickat, anyone? 

Veckans budgettips

Medan jag svär över icke-fungerande FTP-uppkopplingar och krånglande nätverk i deadlinetider, så tänkte jag bjuda på lita pausmusik i form av ett riktigt budgetkap. Jag köpte en ny mjuk bomullsmatta till sovrummet, med klassiskt gåsöga-mönster på Åhléns till det facila priset av 229 riksdaler. En bloggläsare som såg min shoppinglycka på Instagram skrev att hon använde sin som dörrmatta (!) men jag hävdar bestämt att den gör sig bra längre in i hemmet också. Basta.
 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Formex: Mönsterspaning med mobilen

Årets Formexmässa var (precis som så många föregående mässor) dominerat av en dämpad färgskala med en gråsvart bas, mängder av shabby chic the vintage version (tänk bort det vitmålade och addera istället skavda möbler, nyproducerade antika (?) detaljer, patina på steroider och volanginferno 2.0 i skrynklat linne). Men det var något nytt som spirade om man kikade bortom det uppenbara. Jag tyckte mig ana en ny mönsterbild med "Afrikanska" influenser. Jag vet, det är vanskligt att uttrycka sig så, Afrika är ju en hel kontinent (känns lite som att säga att "Europa är trendigt") men det var många formgivare som pratade sig varma om just Nordafrikanska hantverkstekniker, mönsterbilder och exotiska djurpälsar. Voilá! Här är min mönsterspaning modell mobilbilder. Grafiskt + Africa = Grafrica?
1. Mateus nya porslin "The Africa Collection" 2. Zebramönstrad pall från Mimous monter 3. Mattor med "etnomönster" från Coffi 4. Nytt prickmönster från 10-gruppen på en tallrik i porslin 5. Mönsterprakt från Anna O 6. Kuddargalore från Afro Art 7. plädar med exotiska djur från Klippan 8. Afro Arts textilier infärgade med lera från Burkina Faso 9. Klippan, igen 10. Mönster inspirerade av Nordafrikanska hantverkstraditioner 11. Fair Trade plädar i handspunnen bomull från Afro Art 12. Mateus solgula monter med varma vindar från Afrika

Formex: Årets trendzoner

Varje år får någon stylist (eller grupp av stylister) i uppdrag att sammanställa en trendutställning på Formex. I år var det Coco Form och mina förhoppningar var höga. Det är ju alltid kul när det kommer in lite nytt blod och nytänk. Men, jag begrep faktiskt ingenting. 
Jag antar att det är just precis i sådana här lägen det märks att jag inte är skolad i design (för kanske hade jag kunnat dekrytpera det stora i mastodontjobbet de lagt ned på detta om jag inte vore en trist fyrkantig ekonom i grunden?) men för mig blev det för mycket extra allt i "Walk the line" och "Silly Walk" (bilden ovan). De andra miljöerna (som syns på bilderna nedan) däremot var inte fullt lika tokiga.  

Memory lane med retrotouch innehöll en hel del godbitar. Bland annat fastnade både jag och Bodil för den grå vaggan som skymtar i bild längst ner till vänster. Kommer från La Chambre Moulin Roty.
"Milky Way", fylld med sockervaddsfluffiga pasteller och extravagant 40-talskänsla, blev min favorit av de vimsiga zonerna. Den vita soffan med träben från Finn Juhl är ju bara to die for. 
Foto: 1) Bodil Bergqvist 2, 3 och 4) Frida Ramstedt, Trendenser.se

Formex: Trendbattle mellan Moderådet och Promostyl

Ett nytt och roligt grepp på Formexmässans många föreläsningar var Moderådet och Promostyls "trend battle" som ägde rum på fredagen. Jag bänkade mig och lyssnade nyfiket. Efter en rafflande genomgång av de båda organisationernas syn på framtiden (som jag inte vet om jag får redogöra för i textform) ägnades en liten stund åt att diskutera begreppet "trender". 
Spelar trender någon roll längre? Det är ju så många som säger att de inte bryr sig om dem, överhuvudtaget? Oavsett var man står i den frågan menade Lotta Ahlvar att det är viktigt att vara påläst och kunnig som konsument. Jag kan bara hålla med henne. Att säga att man är totalt ointresserad av trender är som att säga att man struntar i vad som pågår runtomkring en. Därmed inte sagt att man för den skull måste anamma varenda strömning som poppar upp och byta inredningsstil en gång i kvarten som värsta konsumentterroristen. Tvärtom. Men är man vaken, påläst och intresserad så tror jag det blir lättare att fatta långsiktiga beslut. Tack för ett givande seminarium. Det här vill jag se mer av!
Foto: Bodil Bergqvist för Trendenser.se

Formex: The Odd Nest

Bakom årets mässrestaurang stod inredningsföretaget OddBirds. Den här ytan tyckte jag summerade höstens hetaste trend allra bäst. Mat. Och ombonad, rustik, hemtrevnad. För om det var något jag direkt reflekterade över när jag strosade mellan montrarna i år så var det just hur stor plats maten, framförallt den ekologiskt närodlade och hälsosamma, har fått i inredningsbranschen nu. 
I taket hängde Vatt & Vekes stora plåtlampor över bordsskivor klädda med Marrakech färgglada och blommönstrade kakelplattor, lutade mot grönmålade bockben.
 
Utställningen gick i vinrött, falurött, terracotta, grågrönt och senapsgult. Själv fastnade jag för den fina muggsamlingen som hängde på en av dörrarna till de små omgivande skafferiutställningarna. 
Jag tycker att OddBirds har gjort ett alldeles strålande jobb med att samla ihop olika produkter från de många utställarna på plats, under ett gemensamt tak. Heja er!
En annan detalj jag verkligen fastnade för var Oddbirds plansch med ingredienserna för en överdimensionerad tigerkaka i snyggt typo. Väldigt, väldigt fin. Den vill jag ha i ett framtida kök. 
Känslan skulle vara att alla samlades i köket, hemmes hjärta. På det här bordet dukades lunchbuffén upp. Och den gick inte av för hackor. Raw-food, hälsosamma och fräscha sallader till kyckling och lax. Mums! Förrätten bestod av smushi (sushi och smörgåsliknande smårätter). 
Här, en bild på min förrättstallrik. Riktigt smarrigt. På några ställen hade OddBirds placerat skärbrädor i patinerat trä som huserade samlingar av glasvaser i olika storlekar som bordsdekoration. 
Trälådor med rotfrukter och grönsaker syntes überalles, både här och i monterlandskapet. Och rättikan, ja den verkar vara årets trendpryl. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Formex: Hej Helsingfors!

Puh vilken dag. Jag har sprungit runt som ett jehu och filmat med TV4, försökt låna produkter till morgondagens direktsändning från studion (inte lätt, de flesta utställare vill ju såklart behålla sina prover för att kunna visa kunderna på mässan) och inemellan det, tidningsintervjuer. Först klockan 16.30 kunde jag ta mitt första varv i hallarna och plåta till bloggen. Här kommer några bilder från dagens räd. Först ut? Det första man ser när man kliver innan för dörrarna på Formex. Moi Moi Helsinki, en utställning som hyllar Finsk design eftersom Helsingfors utsetts till "World Design Capital 2012".
Det var också här som pressfrukosten inleddes tidigt tidigt imorse. Föreställ er 400 yrvakna journalister i isblått solariesken. Joråsåatteh. Man har ju känt sig snyggare om man säger så. 
Utställningen bjuder på mycket ögongodis för skandinaviska designnördar. Från klassiska formikoner till nytänkande ung design från de tusen sjöarnas land. Själv gillade jag lampsamlingen i taket allra bäst.  
En annan personlig favorit var Matti Klenells nya ljusstake Nappula. Finns i svart och vit, liksom i en tjusigt havsblå och en vackert guldig mässingsvariant.
Artek är jag ju också svag för, som ni vet. Här ser ni den klassiska drinkvagnen och på den, en skymt av nya porslinsserien Sarjaton. Mycket fin. 
Bakom utställningens urval och koncept står Svenska Moderådet. På bilden ovan ser ni deras VD Lotta Ahlvar under pressfrukostens inledning. Hon håller alltid ett gäng uppskattade föreläsningar under mässan. Ska du dit i dagarna får du inte missa dem. 
Jag passade på att nypa en kram av Stefan Nilsson från Trendgruppen. Jag som inte alls gillar att vara med på mingelbild blev så illa tvungen när han och Viktor var framme med kameran. Missa inte Stefans nya blogg Eat & Greet. Kul läsning för oss som gillar både mat, trender och design. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Off to Formex!

Strax hoppar jag på tåget tillsammans med Henrick (nya Ernst Kirchsteiger?) och gör honom sällskap under resan till Stockholm och höstens Formex. Nordens största mässa för hem och inredning. Imorgon är det pressfrukost för bevakande media och när den är avdiskad väntar rapporteringsmaraton deluxe på höstens alla nyheter. Förutom att jag som vanligt satsar på att ha den bästa bevakningen av mässan för er läsare kommer jag även att spela in med TV4 Nyhetsmorgon. Håll utkik i rutan på fredag! I år laddar jag som vanligt med cerat, men också med ansiktsolja. Luften brukar vara vansinnigt torr i mässhallarna. Det ska bli så himla, himla kul att träffa alla utställare, bloggare och branschkollegor. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

IKEA-katalogen 2013

Idag släpps nya IKEA-katalogen. Det fanns en tid (när jag bodde 35 mil från närmsta IKEA-varuhus) då den här dagen närmast var att likna med julafton. Då häckade jag runt brevlådan likt en äggsjuk höna. Nuförtiden? Not so much. För mig har katalogen blivit mer av ett praktiskt verktyg, för att snabbt ta reda på mått och specifikationer (i och med att hemsidans sökfunktion är rätt knepig). Döm därför om min förvåning när årets upplaga faktiskt innehåller flera inspirerande miljöer. Här är mina favoriter. 
Skrynkligt linne och lager på lager. Kisar man så känns det nästan lite Maison Martin Margiela över det här rummet. Jag gillar också hur de har plockat in papperstrenden och mjukat upp det kritvita med vintagedetaljer och samlarscenografiska stilleben av icke-IKEA-pryttlar. 
Ett annat kataloguppslag med plus i kanten är den moderna lösningen på en walk in closet som ni ser nedan. Perfekt om man inte har ett extra rum. Dela av kortsidan på sovrummet med draperi och klädstång. Snyggt, och smart. Och vad skådar mitt norra öga om inte svartvit mode-foto-konst.
Här tycker jag att de har lyckats fånga vurmen för naturmaterial och jordtoner på ett väldigt snyggt sätt. Och mer "sofistikerat" och mjukt än den råa, nästan nakna, trätrenden som vi såg för ett par år sedan. Känns inte den här bilden lite i linje med Emma Olbers styling av pressbilderna för Stockholm Wood? Har du bläddrat och kikat i katalogen ännu? Vad tycker du?  
Foto: pressbilder från IKEA samt lån från Jenny Wik's blogg

Obsessive Pillow Disorder

Är det någon mer än jag som lider av denna åkomma månne? När vi kom in till stan efter semestern kändes luften i lägenheten en aning instängd, så jag tog på mig uppdraget att vädra ut och damma av. Varpå jag drabbades av plötslig sjukdomsinsikt. Stackars make. Jag börjar faktiskt förstå varför han klagar högljutt varje gång sängen ska bäddas upp. Min stapel av kuddar som omsorgsfullt ska bilda hög på närmsta stol (för att slänga dem på golvet... otänkbart!) blir bara värre och värre.
Igår insåg jag att jag även lider av samma åkomma vad gäller antalet plädar i vårt hushåll. Vädringsproceduren såg så lustig ut att jag var tvungen att ta en bild. Att vi bor på en yta motsvarande spatiös tändsticksask tycks icket bekomma mig. Möbelkurragömma, anyone? Ser ni ens Eames-stolen därunder? Mina favoritfiltar (utan inbördes rangordning) är en grå mohairpläd från Balmuir, Pia Walléns Crux och Cross i svartvitt samt IKEA's finfina ullpläd PS Sticka i svartvitt.
 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Lokal sökes!

Imorgon när jag vänder kalenderblad så börjar min höst. På riktigt. En av de första sakerna jag ska ta itu med (förutom Formexmässan nästa vecka) är att skapa en mer funktionell lösning för mitt fotande. Kontoret i Victoriapassagen är visserligen fantastiskt och det kommer jag att behålla för det dagliga arbetet, kundmöten och inte minst för kursverksamheten som jag ska starta upp i höst (mer om det senare), men jag behöver en fotoateljé också. Som komplement. Projekt leta lokal har därmed startat. Bor du i Göteborg, Mölndal eller Kungsbacka-området och har koll på något ledigt, ljust och luftigt till rimlig peng (gärna där man kan få fritt spelrum med innanmätet). Hör av dig! 
Jag behöver stora fönster, väggar som tål att vitmålas och ordentligt med plats för kamerautrustning, blixtar, fonder och... inte minst all min rekvisita som jag samlat på mig genom åren. Gamla ruggiga industrilokaler avskräcker icke. Tvärtom. Bara det finns el och vatten, toalett och låsbara dörrar. Och ligger inom rimligt pendlingsavstånd från Göteborg. Alla tips emottages tacksamt!
Foton: Lånade från Pinterest

Årets sommarfavorit

Här, i den knarrande rottingfåtöljen. Framför en sprakande brasa i sällskap av en mjuk filt och en bra bok har jag spenderat en och annan kväll nu i sommar. Och just precis där, under sena semesterkvällar, har jag också upptäckt en ny grej som verkligen satt guldkant på min favoritplats.
Jag pratar om S'mores (tack Amy och Ebba) som jag "lagat till" fort tillfälle har getts. Grillade marshmallows mellan kex, som jag upptäckte i Sommar med systrarna Von Sydows kokbok. Galet gott. 
Man lägger bara en välgrillad marshmallow mellan två kex, och vips har man det smarrigaste tilltugget du kan tänka dig. De här jumbomodellerna hittade jag på Ica i Kungsbacka. Igår satt jag och svärmor och kurade med varsitt grillspett i högsta hugg, och åt tills magen stod i fyra hörn. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Hej från landet!

Vi bestämde oss för att börja med en kortvecka, som mjukstart efter semestern. Därför säger jag hej från landet idag. Här kurar vi i stugan under regntunga moln, med varsin kopp kaffe och ett parti Alfapet. Riktigt skönt. Min favoritmugg från Lovisa Burfitt, som jag fick i julklapp av Eva, har fått flytta ner hit permanent. Perfekt storlek och jag gillar att den är fin både på insidan och utsidan. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Nyshoppat!

När jag fick nys om den här fina nyheten igår var jag inte sen att lägga en beställning. Limiterad utgåva av Carl-Eric Perssons tecknade Ballet de Marionette. Den kommer att sitta som en smäck på vår tavelvägg i vardagsrummet. Trycks i 365 exemplar, går loss på 750 kronor. Veckans tips!
Foto: pressbild 

Semestervykort

Sofia bad om att få se lite semesterbilder. Handen på hjärtat. Jag har knappt några. Förutom korten jag plåtat till Österlenguiden (som kommer i nästa nummer av iPad-magasinet) så har jag bara fotat med mobilen och Instagrammat. Jag har varit helt urkopplad och avkopplad och låtit hjärnan gå på kreativ tomgång. Skönt, men stackars systemkameran har mest legat i väskan och blängt på mig som en försmådd flickvän. Jag lovar att jobba desto mer med den i höst. Hur som. Det här har varit en av de bästa semestrarna i mitt liv och något att minnas för livet. En mix av saltstänkt västkust, böljande skånska fält och sommar i city. Här är en sneak peak. Fler finns på Instagram.
 
1.) Efter två veckor på västkusten checkade vi in på Kafferosteriet 2.) Pizzerian på innergården fick ett och annat besök 3.) Långa somvmorgnar och lata dagar som kändes alldeles suddiga i konturerna 4.) Det blev ett och annat parti Alfapet under äppelträdet även i år. Och jag förlorade vartenda ett. 5.) Milslånga stränder och inte en kotte så långt ögat kunde nå. Ljuvligt! 6.) Vi svenskar borde skämmas som åker utomlands istället för att ta vara på det finaste vi har. Visst, det är visserligen inte så mycket paraplydrinkar och ompa ompa hemmavid, men titta. Havet är ju ljuvligt när vädergudarna är snälla. 7.) Ett snabbt stopp på Drakamöllan hanns också med. Hit vill jag återvända! 8.) Bärbuffé i Sjöbo. All you can eat av hallon, blåbär, jordgubbar och vinbär. Jag var i himlen! 9.) Ljudet av vågor som kluckar mot en brygga kan få vem som helst på bra humör. 10.) Jag hittade en gammal cykel hos svärföräldrarna som jag gjorde till mitt sommarprojekt att renovera upp 11.) Premiärturen! 12.) Västkustkärlek. Faktum är att jag åker tillbaka till de här solvarma klipporna redan ikväll. Man får passa på medan man kan.

Pyssla med washi och japansk tejp

Vad gör man inte för att skingra tankarna när en av ens nära vänner ligger på förlossningen? Jag bestämde mig för att testa ett nytt pysselprojekt med Washi, eller japansk papperstejp som det också kallas. Med tandpetare, tejp och en vass sax fixar man snabbt fina vimplar till cupcakes modell mini. 
Tejpa, klipp och stick ner. Lätt som en plätt. Tejpen finns i en mängd olika färger och mönster. Jag har köpt mina rullar på Rum för papper som ligger vägg i vägg med mitt kontor här i Göteborg, men liknande tejp finns också att beställa på nätet. Bland annat i min bloggkollega Henricks webbshop
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Fint från Ferm Living hösten 2012

Nu börjar alla höstnyheter och pressreleaser inför nästa veckas Formexmässa att ramla in i mailkorgen. Bäst hittills är danska Ferm Livings katalogsläpp. Jag fastnade för den nya trådkorgen som funkar lika bra till barnens större leksaker och mjukisdjur som till vedklabbar (om man nu har begåvats med öppen spis hemma). Den verkar komma i flera färger, bland annat svart, rosa och gult. 
¨
I år har Ferm tagit hjälp av ett danskt 60/70-talshus och stylisten låter årets nyheter sola sig i glansen av danska designklassiker från samma era. Allt runtomkring tar lite av fokuset från det nya, men visst blev det unika bilder. Det här har man inte sett sig mätt på direkt. 
Bastuväggskänslan förstärker också de nya mustiga höstfärgerna på gamla Ferm-favoriter som kuddarna och plädarna med geometriska mönster. 
Foto: pressbilder från Ferm Living hösten 2012

Sophora i terracottaskrud

Lycka (okej... väldigt ytlig lycka i alla fall) är att komma hem och upptäcka att favoritplantan har överlevt sommarsemesterns påvra vattentillförsel. För er som följer mig på Instagram via mobilen är det här yesterdays news, men för er andra bjuder jag på en bild av min Dvärgkowai - Sophora prostata. Nej, det är banne mig inget vackert namn på en så rar ärta, men visst är växten fin i all sin sköra enkelhet? Stort tack till Calinas som gav den här plantan till mig i present, tidigare i våras.   
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Att vara tillbaka i stan

Efter tre härliga semesterveckor är vi tillbaka i stan igen. Hejdå lantluft och sköna sovmorgnar. Välkommen vardag och rediga rutiner. Men okej, jag är knäpp. Jag har faktiskt längtat lite efter allt roligt som väntar i höst. För att skola in mig själv i vad som komma skall smygstartar jag med en halvveckas jobb på hemmakontoret. Som sällskap har jag finaste kaffemuggen från Form Us With Love som jag fick i present av min bloggkompis Sara. Idag tänker jag extra mycket på henne eftersom hon befinner sig på BB för att föda barn. Jag håller tummarna hårt, inemellan tangentbordsknattrandet.
Det enda jag inte uppskattar med att vara tillbaka i stan är bullret. Det pålas för en utbyggnad av stadsbiblioteket just nu och det är ingen skön ljudkuliss. I ett desperat behov av arbetsro sprang jag därför ner på Avenyn och köpte mig ett par Aviators. Hörlurarna är större än mig, men de hjälper att stänga ute det värsta. Så med Maria Callas och Carmen på högsta volym, nu kör vi!
 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Annons
Annonsera