Annons

Arkiv: jan 2013

Beautiful Business Awards 2013

Igår kväll fick inte mindre än två inredningsföretag ta emot utmärkelser på Beautiful Business Award i Stockholm. Med över 700 personer i publiken, Alice Bah Kuhnke, Miss Li och Annie Lööf på scenen och massor med spännande och driftiga företagare i det nominerade startfältet prisades förebilder inom kvinnligt entreprenörskap. Annica och Marie Eklund på Bolon utsågs till ”Årets företag” och jag, Frida Ramstedt från Trendenser, fick ta emot utmärkelsen ”Årets uppstickare” i form av diplom och stipendium. Tack! För mig som är civilekonom i grunden är det såklart extra kul att få pris för hur jag driver och utvecklar mitt företag. Stort tack till PWC, Tillväxtverket och Driftig.nu
Foto: Maria Richardsson från Nordic Design Collective (tidigare pristagare från 2010)

Veckans DIY – Pappershus i miniatyr

Låt mig börja med att poängtera att det inte råder solskensharmoni över alla projekt jag presenterar under min DIY-kategori (även om idéerna kan te sig relativt lättgjorda på bild). Det ligger en hel del svordomar och svada bakom de pilligheter jag tråcklar ihop. Så, med det sagt, misströsta inte om pysslet tar en stund att färdigställa även för dig. Men trots att jag misstänkte att så skulle bli fallet var jag bara tvungen att ge mig på DesignoForms söta pappershus häromdagen. Jag tog mig an projektet som en sann pysselsadist och efter fyra misslyckade försök och lika många ark kartong i papperskorgen fick jag till slut ihop ett par. Två hus gör visserligen ingen by, men kan vara väl så fint i ett stilleben. Veckans DIY-tips!

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
 

Mani på Monstera

Traditionen att köpa färska snittblommor på fredagar har fått konkurrens av grönare mått. I vår frossar jag i stora, vaxiga blad. De står ju så mycket längre och skapar en härlig känsla av grönska inomhus (inte minst nu, när minusgraderna kryper på därute igen). Just nu har jag mani på Monstera. Finns både som krukväxt och snitt. Dessa köpte jag på Blomrum i Göteborg. Trevlig helg på er!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Happy Days!

Den här nya väggkalendern från Ylva Skarp fick hänga med mig hem från Stockholm i förra veckan. Det är en ringbunden kalender med 28 textade veckodagar, printade på kraftig kartong. Samtliga sidor har en unik skrift med Ylvas tjusiga handstil. Genom att vända blad varje dag har man alltså en ny ”poster” att se fram emot, i 4 veckor. Jag ska använda mitt pressprov som rekvisita på en plåtning nu i veckan, men i väntan på att kalendern ska få jobba vilar den i vårt vardagsrum. I love it! Den känns lite som en levande tavla. Dessutom passar namnet ”Happy Days” väldigt bra som beskrivning på min tillvaro just nu.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Min första styling för Ellos

Minns ni det här inlägget? När jag spenderade ett par dagar i mina drömmars fotostudio tidigare i höstas. Well. Nu är jobbet publicerat och jag får berätta var jag befann mig någonstans. I Borås. Hos Ellos! Jag har nämligen fått uppdraget att styla deras stora webbkampanj för vårsortimentet inom kategorin ”Hem” som lanseras på Ellos.se i dagarna. Tänk pasteller och geometriska mönster galore!

Fondväggen som jag lät måla upp på kulissen tål ju även att testas hemma. Idén funkar lika bra i en köksmiljö som i sovrummet. Dessa bilder och mycket mer (fast proffsplåtat av Bodil) kan ni se på Ellos kampanjsajt från och med idag. Där hittar ni alla fyra miljöer som vi jobbade med och en översikt på de produkter som jag valt ut som mina favoriter i det nya vårsortimentet. Hoppas ni gillar!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Formex våren 2013 – Trender och tendenser

Formex är ett myller av montrar, människor och stilar. Utbudet är så brett att det känns omöjligt att ge en helt klinisk och objektiv bild av allt som presenteras hos de 800 utställarna. Om jag istället använder min egen smak som kompass och försöker mig på en avrundande summering av trender och tendenser inom den ”stil” jag bevakar så är det här mina fem tydligaste spaningar inför våren 2013.
Odlingskärlek. Överallt syntes referenser till odlingar av olika slag. Bered dig på att begrepp som ”urban farming”, ”apartment gardening”, härodlat och GIY (Grow It Yourself) kommer att vara frekvent förekommande i magasin och vokabulär framöver. Denna bild tog jag i Mateus monter.
Matta pasteller. Mjukt aprikos och persikofärgat möter smutsrosa, mintgrönt och turkost. Gärna i geometriska och retroinspirerade mönster med pudrigt torr yta. Denna bild tog jag hos Bloomingville.

Återvinnande design. Svenska Moderådet pratar om ”Remake” som årets starkaste gräsrotsrörelse. Miljömedvetenhet och uppfinningsrikedom i skön förening. Som dessa gungstolar av söndersågade och återvunna gamla pinnstolar, försedda med läderband. Denna bild tog jag i Mimous monter.

Bomullskvistar. Förutom att tulpaner och lökväxter verkar omåttligt poppis i vår, så tyckte jag mig räkna ihop tillräckligt många bomullskvistar för att våga benämna dem som årets stylingväxt. Neondetaljer mot neutraler och husformade hyllor får bli min sista spaning. Den senare så vanligt förekommande bland utställarna att jag utser hushyllorna till årets mässrekvisita (2012 minns jag som den korrugerade plåtens år och 2011 såg jag lastpallar i varenda monter). Nedan bild tog jag hos Ferm!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Formex våren 2013 – Fresh!

Svenska Moderådet står bakom årets trendutställning på Formex i vår, och paraplytemat är Fresh! Nystart, omstart, uppstart. De menar att det är precis vad vi behöver efter månader av höstmörker och prat om lågkonjunktur. Jag plåtade mig igenom utställningen och bjuder här på några snabba bilder. En mer utförlig rapport från mässan kommer ni att kunna läsa i nästa iPad-magasin som släpps i slutet på januari.
Utställningen består av små hus som fått olika namn för de olika typer av fräschör som de ska symbolisera. Instant fresh (vårfräscht och väldoftande), Re-fresh (återanvända och fräscha upp), Freshmen (nyheter och nya designtalanger) och Fresh-er (odlingar och vårprimörer).

Som mässbesökare känner man sig allt annat än ”fresh” idag efter gårdagens 12-timmarspass i hallarna, men nu är jag på’t igen. Det gäller att vara snabb så att man hinner beta av allt. Jag som annars är en vän av höga klackar har (som ni ser) fått konvertera till mer bekväma lågskor.
De mest bestående intrycken förutom färgpaletten orange, solgult och knallrosa? Mängderna av färska blommor, alla nya vaser och krukor i olika former liksom textilier med akvarell-/ vattenfärgseffekter – som syns i många utföranden i vår. Tillsammans med Alcro har Moderådet också tagit fram en egen färgpalett för våren 2013. Här ser du vilka kulörer de tror på i år.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Formex våren 2013 -The Odd Colony

Formex inleddes i sedvanlig ordning med en stor pressfrukost i B-hallens restaurang, tidigt i arla ottan. Även den här gången var det Oddbirds som hade fått i uppdrag att sammanställa den omgivande utställningen, vilket de som vanligt gjort med den äran. I år var temanamnet ”The Odd Colony” .
Här dignade det av torra pasteller, prunkande detaljer, doftande tulpaner och hyacinter, mylla, odlingskärlek och roliga detaljer. Lusten att låta de gröna fingrarna få komma ut och klia den egna jordlotten på ryggen var slående. Nytänk, tradition och glädje är säsongens ledord!
Restaurangen var byggd som en trappavsats. Och den lösningen ger jag faktiskt mitt enda minus. Under pressfrukosten blev det nämligen KNÖKFULLT (bildbevis här) och hur intressanta föreläsningarna än var där på morgonkvisten så hade jag svårt att spetsa öronen eftersom vi satt hopklämda som ett gäng båtflyktingar här på den smala lilla läktaren.
Ovanpå och runtom trappavsatserna fanns ett antal små butiker som dignade av vackra saker att titta på. Ska du dit imorgon? Ta ett varv här. Oddbirds är jätteduktiga på att plocka ihop det bästa från utställarna och lyckas alltid lyfta nyheter från såväl självklara aktörer till små och ännu oupptäckta godbitar.
Jag blev personligen väldigt förtjust i den gröna blomsterbutiken som bjöd på frodigt tittgodis från golv till tak, liksom i den fina belysningen i form av de små lamporna i taket. Bra jobbat tjejer!
Nedan ser ni en närbild på ljusslingorna, liksom namnen på några av de företag som bidragit med viktiga detaljer till interörerna. Mer information om utställningen hittar du här.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Formex våren 2013 – Sunny Day + Fresh!

Imorse gick startskottet för vårens Formexmässa i Stockholm och jag är givetvis på plats med kameran (om än något långsammare i år, som en konsekvens av att jag just nu har en liten inneboende med Zlatan-ambitioner). Årets temanamn är Fresh! Och det första som mötte oss besökare imorse var den här microutställningen i entréhallen, signerad Tina Hellberg. Som ett snabbt smakprov av vad som komma skall när man promenerar vidare in i hallarna. I år är det mycket färg, blommor och fågelkvitter.
Det senare i dubbel bemärkelse. Runtom entréutställningens bänkar hänger faktiskt hörlurar som spelar fågelkvitter på repeat, och som man kan dra ner över öronen när man vill ta en kort paus från mässans sorl. Men för min del hinns det inte pausas, jag är inne i pressrummet och vänder just nu men ska strax ut och ta några bilder till, sen kommer en uppdatering från pressfrukosten, den stora trendutställningen av Moderådet och montrarna vad det lider. Håll utkik!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Front + Stelton = Sant

Igår fick jag nys om att svenska Front har designat en helt ny glasserie för Stelton. Serien heter Frost och har en ”frostad” yta vilket ger en trompe l’oeil-effekt som gör att drycken ser nedkyld ut, hela tiden. Namnet ska också anspela på den svala, nordiska designen. Riktigt fina. Tipstack till Stefan!
Foto: pressbild från Stelton
1 3