Annons

Arkiv: jun 2010

Nyhet! Svenskt Tenn lanserar webbshop

Efter månader av väntan har Svenskt Tenn äntligen dragit av skynket och lanserat sin nya webbshop. Tumen upp från mig! Det innebär att du kan handla från ikonbutiken på Strandvägen oavsett om du bor i Lycksele, Svedala eller på Östermalm. Ursprungskonceptet grundades redan 1924 av Estrid Ericsson, som tio år senare knöt Josef Frank till företaget och nu drygt 85 år senare finns den i digital form tillgänglig för hela världen. Grattis med dagen säger jag och lyfter på hatten! nu fick jag genast ett uppslag på vad jag ska köpa i bröllopspresent till min Kanadensiske vän som gifter sig i New Brunswick den 3 september.

Foto: skärmdump från Svenskt tenn

Nyhet! Tricia Guild för Bemz

Bemz som tillverkar nya sofföverdrag till IKEA-soffor har inlett ett nytt designsamarbete med Tricia Guild. En brittisk formgivare som är känd för sina färgstarka och stormönstrade textilier. I min bok hade hon sin storhetstid när teracottafärgade, knallröda och kornblå tapeter hade sin storhetstid i slutet på 90-talet, och jag har inte riktigt hämtat mig efter det. Men vem vet, det här kanske kan bli bra. Kul är det i alla fall att Bemz verkligen sätter sin egen prägel på IKEA’s möbler nu genom den här typen av samarbeten. Sist var det Marimekko som fick chansen och även det svenska stjärnskottet Lisa Bengtsson har en egen kollektion om du är intresserad av att förnya soffan i sommar. De nya tygerna från Tricia Guild går att beställa som soff-, fåtölj-, samt kuddöverdrag på Bemz hemsida från och med tisdag 22 juni.

Foto: pressbild Bemz

Nyhet! Vipp på väggen

Jag har VIPP-serien i badrummet och är helnöjd med allt från tvättkorgen till tvålpumpen men har skippat toaborsten, av ett enda skäl. Det hygieniska. Alla golvställda saker gör badrummet mer svårstädat och att hålla på och joxa runt med skurmoppen i slalom roar väl ingen. Därför blev ingen gladare än jag när pressreleasen från VIPP damp ner i mailkorgen idag. De lanserar nämligen en vägghängd modell av både toaborsten och tvålpumpen. Den senare passar ju alla som inte rymmer den på handfatet. Som en speciell finess kan produkterna också monteras ned så att de enkelt kan rengöras. De har också en integrerad låsmekanism så att de kan säkras på väggen när de väl sitter där de ska. Me like. Massor.

Foto: pressbilder från Vipp

Glad midsommar!

Nu tar jag en liten midsommarpaus från bloggen för att hänge mig helt åt att äta jordgubbar, dricka rosévin och ha långlunch/middag/kvällsmat under en strålande sol med klarblå himmel. Söker du dukningstips i sista minuten kan jag rekommendera Mateus inspirationsgalleri på webben som bjuder på massor av somriga tips. Önskar er alla en riktigt fin midsommar med allt som hör till! Vi ses igen om ett par dagar.

Foto: pressbild Mateus

Fantastisk reklamtext från Swedese

Vi hade en livlig diskussion vid frukostbordet imorse, om vad som definierar bra reklam. Varpå min kompis Sara, som är här och hälsar på oss över midsommarhelgen, dök ner i sin handväska för att fiska upp en knycklad liten papperslapp med en gammal annonstext från möbeltillverkaren Swedese som hon rivit ut från en flygtidning och sparat i sin plånbok i flera (!) år. Efter att ha läst texten förstår jag varför. Faktum är att annonscopyn är så bra att jag skulle vilja göra en tavla av den. Läs och begrunda.

Weekday work and holiday feast.
A night on the town or the morning after.
Making it big but keeping it small.
Bedtime stories, morning papers,
monthly reports.
Counting seconds or letting time fly.
Dressing up, dressing down, kicking back.
Meeting at eight and dinner for two.
Looking sideways while staring ahead.
Staying connected (or pulling the plug?).
Making a scene or watching a show.

Life as usual.

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

H&M Home, hur tänkte ni här?

Jag brukar inte vara särskilt kritisk i mina inlägg, utan bloggar mest om sådant som är värt att hyllas. Men när giganten H&M släpper nya pressbilder på sin höstkollektion för Home och de ser ut såhär… ja då kan jag inte låta bli att visa upp de nya pressbilderna ändå. Trots att jag inte gillar dem alls. När jag öppnade bildmappen åkte ögonbrynen upp i taket. För hur tänkte de här egentligen? Tidigare miljö- och inspirationsbilder från H&M Home har ju varit så otroligt inspirerande att man nästan ramlat av stolen. Och när man läste den tillhörande pressreleasen för hösten 2010, om hur de sneglat på 20-talets Paris, så gasades mina förväntningar upp – men när jag sedan såg bilderna blev jag minst sagt förvånad. Och det ska sägas mot bakgrund av att jag verkligen gillar H&M Home och till och med nominerade dem till Markets pris för bästa butik 2010. Men den här stylingen får verkligen inga toppbetyg från min sida. Vad tycker du?

Foto: pressbild H&M Home fall collection 2010

Tennljusstakar + Myran

Tennljusstakar gör sig nog som allra bäst ute på landet, men de kan också krockas lyckat med modern inredning. Som här, i en lägenhet från BoLaget i Malmö. En mäklarfirma som för övrigt är fantastiskt duktiga på att styla till och välja ut objekt med personlig smak. Att klicka sig runt bland deras objekt är nästan litegrann som att bläddra i en inredningstidning. Otroligt mycket fint att titta på!
Tennljusstakar i modern inredning, hemma hos i Malmö. Inredningstips!
Foto: BoLaget Fastighetsförmedling

Formen bakom bröllopet

En dag som denna kan man inte undgå att skriva om kronprinsessans bröllop. Men istället för att fördjupa mig i spekulationer om arrangemanget och de kungliga besökarnas kläder tänkte jag kika lite närmare på formen och färgskalan som tagits fram till dagens evenemang. En av nyckelpersonerna bakom den grafiska profilen är kronprinsessans nära vän Niclas Engsäll som till vardags är creative director på byrån Grow. Niclas är gift med kronprinsessans barndomskompis Andrea och har tidigare varit AD på dåvarande tidningsföretaget Hachette som bland annat har Elle Interiör i sin portfölj. Niclas har tillsammans med hovet och det blivande brudparet tagit fram den grafiska profilen till bröllopet. Färgskalan går i vitt, guld, mörkblått, crème, gult, serafimerblått samt lindblomsgrönt och ska dofta av lätt, ljus och försommar.

Originalmönstret tillkom i samband med Rikssalens renovering 1846 som initierades av Kung Oskar I och Drottning Josefina. Fredrik Wilhelm Scholander ritade den nya inredningen, inklusive mönstret. Den ursprungliga versionen har renodlats för att ge ett mer stiliserat intryck. Dessutom förstärks den personliga prägeln av den svenska tronföljarkronan. Enkelt och elegant. Stjärnan som skymtar är en variation på Nordstjärnan, som är en välkänd nationalsymbol.

Själv är jag mest förtjust i färgvalen, där s
vensk försommarträdgård har varit formgivarens utgångspunkt. De ska även återspeglas i dagens blomsterarrangemang där det vackraste Sverige har att erbjuda under denna årstid kommer att lyftas fram. Rosa rosor, pioner, luktärter, syrener och hortensior tillsammans med liljekonvaljer och brudslöja bryts med riddarsporrar i blå och vita nyanser. Lite gulligt är det ju också att man kombinerat svenska vilda blommor från Ockelbo med majestätisk rhododendron från Sofiero slott.

Ida Sjöstedts bröllopsklänning av IKEA-tyg

Under våren har IKEA kampanjat stort under temat fest i Slott och Koja, vilket avslutas på lördag i samband med kronprinsessans Victorias bröllop. Som kronan på verket visas nu en kreation signerad den svenska modeskaparen Ida Sjöstedt, som har skapat en brudklänning helt bestående av tyger från IKEA! Klänningen finns uppsydd i 17 exemplar, ett på varje IKEA varuhus i Sverige och på IKEA’s Facebook sida kan du se en film som visar hur hela designprocessen gick till. Filmen finns kvar t o m söndag!
IKEA Ida Sjöstedt brudklänning
Foto: skärmdumpar från brudklänningsfilmen IKEA Sverige/Facebook

Urban bondromantik á la sommaren 2010

Igår kom senaste numret av tidningen Market i brevlådan, där också min senaste krönika och trendspaning finns publicerad. Den här gången skriver jag om den urbana bondromantiken som slagit ut i full blom under försommaren 2010. I år bor bonden mitt i city, och det påverkar inte bara modet (tacka Hasbeens för klappret av träskor som numera hörs eka ljudligt mellan husen i innerstan), utan också vår inredning (någon mer än jag som noterat rustika träbord, ruffa ytor och råa material i en glossig tidning nyligen?) och resebranschen där Haycaytions är det allra senaste (400 gårdar i Sverige erbjuder övernattningsmöjligheter i sommar). Odd Molly hade till och med grisar som attiralj i sin lookbook (se bild). Men skynda skynda om du vill haka på. Jag tror nämligen den här lantliga vurmen sjunger på sista versen nu.

Foto: kollage av pressbilder från Hasbeens, Af Swedala, Atelier NL, Chanel, Odd Molly.

1 3