Annons

Arkiv: dec 2008

God fortsättning och gott nytt 2009!

Idag är det nyårsafton och jag kommer att ha fullt upp med partyförberedelser hela dagen, så jag vill bara passa på att kika in lite snabbt och tacka er som har läst min blogg under året. Guldstjärnor i kanten till er allihopa. Ni läsare förgyller verkligen mina dagar. 2008 har varit ett fantastiskt bloggår med en enorm ökning av antalet besökare. I december snittade jag på över 30 000 unika i veckan (!) enligt Google Analytics, vilket är rekord för mig och jag har också fått flera spännande erbjudanden från olika företag, tidningar och TV-kanaler. Några som jag tackat ja till och några som jag efter moget övervägande faktiskt har valt att avstå ifrån. 2009 kommer därför att bli ett minst lika spännande bloggår eftersom några av de här projekten sjösätts under vårkanten. Bland annat kommer jag att få hjälp att spela in några videoklipp/videoinlägg till bloggen och så kommer jag att få åka ner på möbelmässan i Milano och trendspana åt er i april vilket ska bli riktigt roligt. Så, ett gott nytt 2009 önskar jag er alla! Vi ses på andra sidan.

Nyårskakor

De här cocktaildekorerade kakorna kanske kan vara något att satsa på till kaffet efter nyårsmiddagen. Instruktion om hur du ska skära till degen och hur du ska gå tillväga för att måla alla dessa drinkdelar hittar du här och i boken Cookie Sensations.


Foto: Chiccookiekits.blogspot.com

Avancerade vikningar till nyårsdukningen

Dunis hemsida får du massor med tips och kan se smarta instruktionsfilmer som visar exakt hur du ska göra för att skapa olika avancerade servettbrytningar på ett enkelt sätt. Kika in där redan nu och lär dig lite nya knep att briljera med under morgondagens festförberedelser och dukningen till nyårsmiddagen.

Foto: skärmdump från Duni.se

Svartvit lycka

Igår kom Jonas ner till Umeå igen, efter sitt veckolånga julfirande med familjen hemma i Boden och med sig hade han ett inslaget paket från svärmor. Under tjusigt papper och många snören dolde sig den här svarta godsaken. En neoprenklädd karaff från Eva Solo. Tusen tack Gudrun!


Foto: Frida Berglund

Årets julklappar

Om ni undrar varför det varit tyst här på bloggen i ett par dagar så beror det på att jag har hängett mig helt åt julledigheten och att umgås med familjen, äta julmat och julgodis i massor, mellandagsträna på IKSU och (förstås) att träffa alla hemvändande kompisar på årets Annandagsparty på Rex. Riktigt kul! Nu är det dock dags att ta tag i bloggandet igen och eftersom flera frågat mig vad jag fick i julklapp bjuder jag här på en lista över några av alla de fina klappar som låg under granen. Både inrednings- och designprylar men också lite andra favoriter. Många fina presenter blev det! Förvisso ingen apa, men jag fick ju en slant i julklappskuvertet, så jag kanske får anledning att köpa en sådan till mig själv under mellandagarna.

1) Duntäcke och dunkudde från Hemtex serie Excellence
2) Kokboken Leilas Middagstips (jag håller på att lära mig laga mat, remember?)
3) Anteckningsböcker från Ordning&Reda. Jag försöker skriva pappersdagbok så gott som varje dag, och gör då det i dessa olinjerade anteckningsböcker. I år fick jag en ny fin röd modell.
4) Favoritparfymen Clean (warm cotton) som även finns i form av en textilspray jag verkligen kan rekommendera. Hemma hos oss finns den i doften "Fresh Laundry".
5) Kabelgömman och hunden Woofy från Normann Copenhagen.
6) Två Margreteskålar från Rosti, design Sigvard Bernadotte.
7) Av Jonas fick jag en svart Mulberry Messenger. Ni som följt bloggen en tid vet att jag redan har en Bayswater sedan tidigare, men Messengern är en perfekt miniväska att rekommendera om du bara vill ha med dig plånboken och kameran över axeln.

Glöggprovning, igen

Ikväll var det dags för julens fjärde glöggprovning av de olika årsutgåvorna från Blossa. Vi har haft tillfälle att smaka på dem i flera sammanhang, både hos vänner och hemma. Efter noggrann testning kan jag konstatera att jag gillar 08 (blåbär) och 07 (kanel och havtorn) bäst, tätt följt av 05 (hjortron). Sämst betyg får 04 (med smak av vildäpple), även om den för all del var god den också, men ska man jämföra blir utgåvorna bara bättre för varje år.

Foto: Frida Berglund

Framme i ett vintervitt Umeå

Igår kväll kom vi efter en lååång bilresa så äntligen hem till Umeå och familjens hus på Gammlia. Och inatt har det snöat, massor. Stora, vita flingor över hela stan. Vi vaknade till ett vintervitt landskap. Så här såg det ut i trädgården tidigt imorse när jag var ute på en liten promenad. Vackert!


Foto: Frida Berglund

Utvilade och laddade

Nu är vi utvilade, mätta och belåtna efter en hel natts sömn och en god hotellfrukost på Uplandia. Redo att bege oss vidare norrut, de dryga 60 mil som återstår innan vi är hemma i Umeå. Jag vill passa på att tipsa er andra som ska ut i jultrafiken om Scandics julfridserbjudande som innebär att man bara betalar 590 kr per rum och natt. Hur billigt som helst. Vi upptäckte det av en slump, precis innan resan och bokade därför rummet online samma morgon som vi åkte dvs. igår morse men det funkade jättebra ändå trots sen bokning. Och betydligt bättre än att pressa hela resan i ett sträck.

Foto: Frida Berglund

Hej från Uppsala

Idag lämnade vi ifrån oss lägenhetsnycklarna till våra kompisar och hoppade i bilen för att åka upp mot Umeå och årets julfirande. Tidigare gånger när vi bilat norrut har vi kört hela vägen i ett sträck, vilket burkar ta ungefär 16 timmar, men den här gången passade vi på att ta en hotellnatt i Uppsala på halva vägen istället. Precis som förra resan fick jag en glädjechock när jag följde med Jonas som ville äta hamburgare. Den här gången var det Max som imponerade på mig. De här bilderna tog jag medan jag satt och väntade på hans beställning. Ser ni, inte mindre än fyra Zeppelin från Flos i taket. Design Marcel Wanders. Galet dyra och oväntade på ett sånt hak. Tummen upp till Max!


Foto: Frida Berglund

På önskelistan: Designdetaljer

Det är många som har undrat vad jag önskar mig i julklapp. Ju äldre man blir desto svårare tycker jag det är (och känns) att författa en lång lista på saker man vill ha. Speciellt om man som vi bor i en tvåa som redan är fylld med det mesta. Men visst finns det saker att tråna efter i inredningsväg, som kanske inte står högst upp på inköpslistan när man ser till akuta behov. Här är några av mina önskeklappar som kvalar in under kategorin ”kanske onödiga men ändå väldigt, väldigt fina designprylar” som skulle göra mig glad.

1. Norway Says och Muutos fina ljusstake Gloria 2) Caroline Wetterlings fina växthus Gro 3) Fler fina träfåglar från Architectmade 4) jag vet att jag är tjatig, men de fina korgarna Code Basket av Ola Wihlborg hänger med på önskelistaönskelista 5) Träapan från Kay Bojesen 6) Svenskt Tenns fina skydd för tändsticksasken, med kloka ord ingraverade på toppen 7) De fina ljusstakarna, gärna i två olika höjder, också de från Svenskt Tenn 8) Block Lamp från Design House Stockholm gärna en liten och en stor (hur man nu får tag på den mindre, för den ska tydligen ha utgått ur det ordinarie sortimentet) 9) de fina ekollonvaserna från Svenskt Tenn. efter

1 3