Annons

Inredningskunskap: Stilettstolar

Hur kan det komma sig att ett trägolv ofta får värre skador av en människa i stilettklackar än av en elefant som väger flera ton? Det hänger inte bara på att elefanter så sällan blir hembjudna, utan på kontaktytan mot golvet. Stilettklackens smala spets pressar nämligen ner hela kroppsvikten på mindre än 1 kvadratcentimeter medan elefanters betydligt plattare fötter fördelar tyngden jämnare, på en större yta. Samma princip gäller även för möbler. Ju smalare avslut (och ju färre) ben en stol har, desto större risk är det för tryckmärken i golvet. Möbeltassar kan avhjälpa något, men över tid är chansen stor att de glider snett, speciellt på små spetsiga benavslut. Därför brukar jag avråda från ”Stilettstolar” om man är rädd för tryckmärken på sina lackade eller mjuka trägolv (exempelvis furu). Även värt att ha i åtanke ute på altanen i vår, så att inte den nylagda trätrallen får fula minnesmärken av dina trädgårdsmöbler.

Kategorier:

Kommentarer

 • Lina Åberg skriver:

  Hittade helfiltade fötter som jag tänkte sätta på Myran-stolar som jag ska fixa upp. Det finns ju original med filttass under men i detta fallet gör jag ett snedsteg från original.

  Dock är det tänkvärt om våra andra stolar också stilettstolar verkligen ska sättas tillbaka när vi nu gör vårt livs renovering.
  Tänkvärt Tack Frida

 • Lena skriver:

  Vi bytte ut våra kökstolar från mio. Trots att vi bytte tassar mer än en gång och försökte så gjorde dem ett hål i köksgolvets nylagda plastmatta. (eller är det plast?)
  Vi köpte 4 robusta stolar från Ikea och sonen som nyss flyttat hemifrån ville ha våra stolar. Hans golv tål dem, för det är mycket hårdare!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.