Annons

Hemnetgodis Sexstyversgränd 5 A

Kolla in Sexstyversgränd 5 A, som under 70 år var (en del av) konstnärsparet Hertha och Gösta Hillfons bostad och ateljé. Hertha Hillfon (1921– 2013) var en av 1900-talets främsta svenska konstnärer och keramiska skulptörer. Hon är känd för sina porträtt, byster och urnor av monumental storlek. Hon har bland annat gjort utsmyckningen vid tunnelbanestationen Danderyds sjukhus och skulpturen av Astrid Lindgren vid Astrid Lindgrens barnsjukhus. Hennes man Gösta Hillfon (1918-1995) var formgivare och utställningsarkitekt och är också den som ritat det här huset som gjordes om till lägenheter 2017. Detta är alltså en del av Herthas gamla ateljé som ligger ute till salu via Historiska hem.

Du som är nyfiken kan kika i mitt arkiv. Såhär såg det ut när huset var till salu 2014.
Foto: Fredric Boukari och styling Copparstad för Historiska hem

Kategorier:

Kommentarer

 • Karin skriver:

  Åh! Bara några kvarter från mig! Kommer ihåg det valåret 2014 och man ville får stället till ett museum och politikerna gav ett ihåligt löfte om det. Det blev en Hertha-utställning på Liljevalchs istället. Och fastigheten såldes till sonens klasskompis pappa i bostadsutvecklarbranschen. Men jag och några insta-kompisar hann gå dit på visning av vänföreningen som klämdes in mellan H:s frånfälle och försäljningen.

 • Hannah skriver:

  Så sorgligt att det inte blev museum men kul att se ändå. Den som bor där måste ju känna Hertha i ljuset.

 • Emma skriver:

  Så himla fint!

 • Josefin skriver:

  Så fint! Synd att det inte blev ett museum men underbara bostadskvalitéer, stoppar de inåtlutande fönsterna i inspo-mappen för en framtida husdröm 😊

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.