Annons

#helgenshygge och välstruken njutning


Finns det någonting som kan få textilier man redan äger att kännas så nya som när de är rena OCH välstrukna? Jag vet inte hur det är med er men i vår vardag finns det inte överdrivet mycket tid över för att okynnesstryka. Jag drar bara över det allra nödvändigaste, men det finns sällan någon lucka för att överraska mig själv så att jag kan öppna garderoben eller linneskåpet och tänka ”jamen just det, jag strök ju allt detta häromdagen”. Men OM jag får en stund över i helgen ska jag göra just det. Med en riktigt bra podd i lurarna, ett hett strykjärn och en sprayflaska linnevatten ska jag stryka mig igenom minst en garderob och / eller byrålåda. Ingen blir ledsen av det!

(bild lånad från Zara Home)

Kategorier:

Kommentarer

 • Malin skriver:

  Vi är i stort behov av en ny strykbräda och när jag såg denna studsade jag till. Kanske vet du var man kan köpa en ”vacker” och funktionell strykbräda? Letat i några år men nu sjunger verkligen den 20 år gamla vi fått ärva på sista versen.

 • vita_margarita skriver:

  Precis! Med bra musik som tillbehör går det galant att stryka. Personligen gillar jag inte att ta på mig ostrukna kläder, känns ofärdigt och ser ovårdat ut. (Obs, pratar bara om mig själv, andra får öra som de vill)

  • Frida Ramstedt skriver:

   Jag håller med 😀 Menar inte att jag går runt i ostrukna plagg, snarare att jag väljer bort att klä mig i plagg som kräver strykning pga tidsbrist om morgnarna. 😅💪🏻På min önskelista till framtiden står en kallmangel. Finns det något härligare än manglade lakan, örngott, dukar osv men i brist på tillgång till mangel ska linnedkåpet få bekanta sig med strykjärnet idag.

   • Maria W skriver:

    Jag har ärvt en kallmangel och för mig är det ren lycka att kunna mangla dukar, kökshanddukar och sängkläder. Känslan som infinner sig när jag lägger mig i en nybäddad säng med men nymanglade lakan är nog det lyxigaste och härligaste jag vet. Hoppas du får tag på en kallmangel 💛.

 • Tove skriver:

  Jag jobbar hemifrån pga corona, och har insett att jag faktiskt lär mig bättre av diverse olika utbildningar jag måste ta med regelbunden basis om jag står och stryker (lockas inte att kolla mailen/mobilen samtidigt då hehe), så just nu är det väldigt välstruket hemma! Njuter av det. Min mamma älskade att stryka och lyssna på godmorgon världen när jag var liten, hon strök lakan och hela baletten (DET orkar jag dock aldrig med – även om det vore ljuvligt!).

 • Sofia skriver:

  Tycker om att stryka- lyssnar på bra poddar eller ljudbok, finner ett lugn i att det blir slätt och tvätthögen försvinner. Har dock nu brutit armen så fick jobba med att vika skrynkliga kläder konstigt och låta bli strykningen….

 • Klara skriver:

  Har verkligen valt bort strykning på många sätt i vardagen, dvs valt kläder som ej behöver strykas mm. Men just ”okynnesstrykning” av tex diskhanddukar och örngott kan jag också ägna mig åt ibland för en ”lyxkänsla” 🙂 Linnevatten- ”bara” vanligt vatten, något enkelt att blanda eller något tips…?

 • Annika skriver:

  Min man är en mästare på att stryka kläder.
  Vi har ett ångstrykjärn och en extra bred strykbräda.
  En fröjd med prydliga högar av välstruken tvätt i garderoben.

 • Paula skriver:

  ”bild lånad från Zara” vad innebär det?
  jag var av den uppfattningen att låna bilder till sin blogg är mot upphovrätten – om man inte frågar om lov (vilken mkt möjligt kan vara fallet här). Eller möjligtvis om det är en pressbild (där det uttryckligen sägs att bilderna är fria att använda f ex. bloggare)?

  Inte kritik – bara nyfiken för att själv kunna använda bilder!

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hej, jag tror att du blandar ihop begreppen och vad jag syftade på i den texten. Det jag vände mig mot är influensers som ogenerat snor andras verk (bilder) utan att kontrollera källan, där en annan kreatör eller ett annat konkurrerande förlag än det man arbetar har bekostat lön och framtagning/arbetstid för att skapa material som sedan sprids som om det vore allmängods bara för att det ligger digitalt. Du kan inte publicera en bild random från Pinterest och använda Pinterest som källa eftersom det är fotografen som ska anges och som äger den kommersiella upphovsrätten. Det är därför många som rätteligen har fått räkningar från fotografer som skickat en faktura i efterhand eftersom de ansett sig misskrediterade eller inte ens tillfrågade. De har ju upphovsrätten på sin sida.

   Reklambilder (sk pressbilder) däremot har andra villkor kopplade till sig, ibland fotas de inhouse eller så friköper företagen rätten att sprida bilderna för att de ska kunna lägga dem i sina bildbanker som är fria för journalister att använda OM de anger källan. Det kan också variera mellan olika bolag så jag kan inte ge dig ett generellt svar men Zara homes bilder (som du frågade om) finns att ladda hem från deras bildbank när man är registrerad press/bloggare och dessa foton får användas i ”redaktionellt material” om man länkar till källan.

   Hoppas det gav lite klarhet!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.