Annons

6 december – Dagens lucka i Upplevelsekalendern


Visste du att Hôtel Eggers i Göteborg är ett av Sveriges äldsta hotell som fortfarande är i drift? Det ligger mitt på Drottningtorget, ett stenkast från centralstationen i Göteborg. Det här är ett hotell med strategiskt läge och en anrik historia som inhyst dignitärer, kungligheter, kulturprofiler, semesterfirare och affärsresenärer i över 160 år.

Nu har du chansen att vinna ett presentkort på hotellpaketet ”Hemma på Eggers” för två personer. Värde totalt ca 2030:- för två personer.Du får popcorn och bubbel på rummet, valfri rätt från vår à la carte-meny, övernattning och frukost.

I paketet ingår:
– En övernattning i ett av Hôtel Eggers vackra dubbelrum
– Popcorn och bubbel på rummet
– Valfri rätt från à la carte-menyn, serveras i restaurangen eller på rummet
– En riktigt god frukost!


Hôtel Eggers har stort fokus på hållbarhet. Bland annat genom att tänka klimatsmart kring såväl mat och städning som vatten- och energiförbrukning. Hotellet har också ett helt eget vindkraftverk som förser hela hotellfamiljen med el. 

Här kan du läsa mer om hotellets spännande historia.

Frågor:
– Det finns många spännande berättelser om hotellet som sträcker sig så långt tillbaka som till 1800-talet. Nämn två kända personer som har bott på hotellet genom tiderna och fått rum uppkallade efter sig.
– Den bästa gåvan är ett presentkort fyllt med upplevelser att se fram emot! Vad skulle du köpa för ditt presentkort hos oss och vem skulle du ta med dig?
Motivera kort i kommentarsfältet nedan.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD.
Stort grattis till Katarina Hvittfeldt som tävlade 2020-12-06 kl: 18:09

Erbjudande!
Till er som inte vann denna gång lämnar Hôtel Eggers 20% rabatt på Historiepaketet om ni uppger koden “Trendenser” vid bokning. För att ta del av erbjudandet – boka före den 31/1 2021 med ankomst senast 31/3 202

*Tävlingen pågår tom 7/12 kl. 10.00 Vinnaren utses av en jury från Hôtel Eggers. Deras beslut kan ej överklagas. Ev vinstskatt betalas och redovisas av respektive vinnare. Ett presentkort ligger i potten.

Kategorier:

Kommentarer

 • Maria Makdesi skriver:

  Jag hade bjudit min syster på er skaldjursplatå om jag hade vunnit. Det hade varit pricken över i:er efter en härlig vistelse av avkoppling i Göteborgs hjärta.

  • Susanne skriver:

   På hotellet har bott både Zorn och Prins Bertil.
   Jag skulle ta med mina döttrar vuxna Carolina & Felicia för en helg tillsammans, vi har inte träffats på 15 månader❤️längtan är stor!

 • Alexandra skriver:

  1. Anders Zorn (rum 134), Prins Bertil, prinsens gemak (rum 125)
  2. Som göteborgare boende i Skåne skulle jag bjuda min väldigt historie intresserade skånske fästman på en stor dos Göteborg i form av Hotel Eggers Historiepaket.

 • S.J. skriver:

  1) Håkan Hellström och Jussi Björling

  2) Skulle när denna pandemi är över ta med mig min syster på en härlig Göteborgsweekend långt från snuviga barn och VAB.

 • Sanna skriver:

  Anders Zorn & Carl Larsson har bott på Eggers!
  Jag skulle bjuda min faster Marja på middag & övernattning. Jag bor i Helsingfors & Marja bor i Småland, så vi träffas alldeles för sällan!!! När jag var barn bodde min faster i Göteborg & då besökte jag henne & hon lärde mig om livets underbara ting! Som njutning & skönhet. Allt det som Eggers står för.

 • Clara skriver:

  Evert Taube och Povel Ramel har egna rum på Eggers.

  Jag skulle vilja komma tillbaka till hotellet vi för 10 år sedan spenderade vår bröllopsnatt! Den natten var rummet en present till min (blivande) man och en underbart kort promenad bort från trädgårdsföreningen där vi gifte oss😊. Nu skulle jag vilja promenera dit från vårt hem ca 6 km därifrån och spendera en mysig natt tillsammans utan våra underbara barn😂.

 • Catharina Winblad skriver:

  Anders Zorn och Håkan Hellström

  Jag skulle boka in mig och min kära man som ställt upp så mycket under min utmattning på hemma på Eggers.
  Bara få vara i den fina miljön, äta gott o sova sött.

 • Eva skriver:

  På Anders Zorns hotellrum – rum 134 – bildades Konstnärsförbundet år 1886. På hotellet har också Carl Larsson och andra kända konstnärer somHugo Birger, Georg Pauli, Eva Bonnier, Bruno Liljefors och Karl Nordström bott.

  Jag längtar ihjäl mig efter en natt ensam, utan familjen, efter att ha bott tätt inpå varandra i ett helt år. Skulle inte ta med mig någon annan än min egen skugga och njuta av att tänka till punkt.

 • Cim skriver:

  1. Fantastiske Evert Taube och Jussi Björling har rum uppkallade efter sig.
  2. Jag hade bjudit min bästa vän och skämt bort henne med spa-paketet, det är hon väl värd ett slitigt år inom intensivvården. Kan inte tänka mig ett härligare sätt att ladda batterierna än att bo fint, äta och dricka gott och som pricken över i:et ha en härlig dag tillsammans på Hagabadet.

 • Lisa Mann skriver:

  Anders Zorn och Prins Bertil bla.
  Jag hade förlängt helgen och valt paketet Sköna söndag med min underbara man som jobbar borta nästan hela året, dags för lite tid för oss också!

 • Malin Forsberg skriver:

  Håkan Hellström och Evert Taube
  Jag skulle ta med min kompis Malin, vi har inte setts så mycket detta år, mest digitalt. Det skulle vara underbart att bara ta det lugnt, äta god mat, dricka gott vin och prata ikapp!

  • Louise J skriver:

   1. Håkan Hellström och Evert Taube

   2. Jag skulle faktiskt ta med min älskade pappa på detta.
   Han är född och uppvuxen i Göteborg och det är hans absoluta favoritstad i hela världen. Han drabbades i början av året av en stroke och tack och lov repade han sig och blev bättre i början av mars. Precis som alla andra har vi haft ett väldigt tungt år och det enda man vill är att kunna umgås med sina nära och kära som vanligt. Min pappa har varit väldigt ensam, mer än vanligt, och jag längtar så efter att få umgås med honom och få möjligheten att skämma bort honom.

   Min pappa fullkomligt älskar historia och böcker och jag tror därför att ”Historiepaketet” hade passat honom ypperligt!

 • Jeanette R skriver:

  Ted Gärdestad och Håkan Hellström. Hade gärna firat 50-årig förlovningsdag med maken i något av de rummen på Annandagen och självklart valt klassiker som Råbiff, Rydberg och Brylé

 • ida skriver:

  1.Håkan Hellström och Evert taube!

  2. Jag skulle bjuda min älskade mamma som bor allt för långt ifrån mig! Efter att hon har haft en riktigt kämpig höst (hon jobbar som förskolelärare- inte en hit i coronatider) med extremt mycket stress och dessutom fått åka in och ut med hunden till akuten vill jag bjuda henne på riktig avkoppling och lyx- god mat, få komma bort och bara ha en mysig helg ihop!!!

 • Nina Andersson skriver:

  1. Sonia Henie & Håkan Hellström
  2. Jag skulle ta in på Eggers tillsammans med min bästa vän Rebecka. Vi är båda exil-göteborgare och vi skulle återerövra staden och njuta av ”La belle époque”. Äntligen färska skaldjur och spårvagnspling.

 • LOUISE skriver:

  1.
  Prinsessan Lillian och Anders Zorn är två kända personer som har bott på hotellet genom tiderna och fått rum uppkallade efter sig.

  2.
  Jag älskar Eggers och skulle ta med mig min man för en avkopplande helg i Göteborg. Jag skulle nyttja presentkortet till övernattning och blir det något över vore ett glas champagne eller en after noon tea trevligt eftersom det är så avkopplande och mysigt att sitta i en soffa på hotellet och blicka ut över rörelsen utanför.

 • Isabell skriver:

  Patti Smith och Alice Babs är några av de celebriteter som vistats på hotellet.

  Jag skulle köpt till ett extra presentkort och tagit med mig min mamma och syster. Det har inte blivit att vi har umgåtts bara vi sedan barnen kom för alldeles för många år sedan nu. Hade strosat runt i Gbg, en stad ingen av oss direkt varit i, där efter slappnat av på Haga spa och avslutat med en god middag på hotellet.

 • Erica Hjelm skriver:

  Prins Bertil har ett rum uppkallat efter sig, likaså har artisten Håkan Hellström som jag har sett live i Göteborg vid två tillfällen!
  Det finns många saker som lockar att använda ett presentkort till hos Hotell Eggers. Allra mest lockar paketet Lilla London, jag älskar tea partyn och skulle bjuda med min man Erik!

 • Camilla Sandmark skriver:

  Så spännande! Prinsessan Lilian och Ted Gärdestad är två av de många berömdheter som har bott på hotellet.
  1. Maken skulle ju få hänga med såklart. han har jobbat extra hårt hela året på grund av pandemin så det skulle vara behövligt att få komma bort, få ett miljöbyte och ladda batterierna.
  2. Vet inte om jag förstått frågan rätt men om jag skulle få ett presentkort som gäller hos er att fritt spendera som jag vill, ja då skulle jag välja Historiepaketet för jag älskar att läsa om flydda tider och här får man ju ta med sig boken hem. En perfekt gåva i gåvan!

 • Margot skriver:

  1. Anders Zorn och Evert Taube
  2. Jag skulle ge övernattningen till min bror som flyttat till Norge. Han kunde få ta med sin nya flickvän och visa henne vår hemstad Göteborg och så kunde han sjunga lite Taube för henne och berätta om hur han i släktforskningen hittat att vi faktiskt är släkt med ingen mindre än Anders Zorn!

 • Pontus Lundström skriver:

  1. Håkan Hellström, Ted Gärdestad
  2. Eggers på Haga, lät som ett trevligt alternativ som både jag och min fru skulle behöva.

 • Charlotte skriver:

  Povel Ramel och Håkan Hellström.
  Jag vill ta med mej min man och bjuda honom på ett Eggerspaket. Vi skulle njuta så av 3-rättersmiddagen och det fina rummet. Och av att få bara tänka på oss själva och få en välbehövlig paus.

 • Annicka Olsson skriver:

  Evert Taube rum 263, Anders Zorn rum 134.

  Jag skulle vilja ta med min bästa vän och uppleva detta fantastiska hotell igen! Kanske för bubblor och ostron… övernattning, deras fantastiska frukost!! Mysiga korridorer… ja det finns mycket att göra 😍

 • Hanna skriver:

  Jussi Björling och Evert Taube är två av många kändisar som fått rum uppkallade efter sig på hotell Eggers. Jag skulle plocka med min underbara man på hemester i Göteborg för att ha en fantastisk hotellvistelse och upptäcka alla godbitar som finns i vår fina stad. Extra roligt att få upptäcka pärlor i hemmamiljön i tider när man förflyttar sig som minst.

 • Elin S skriver:

  Håkan Hellström och prins Bertil!

  Om jag vann ett presentkort på Eggers skulle jag bjuda med min sambo på en härlig övernattning med god mat. Det är han värd efter att ha jobbat hemma i många månader utan att träffa kollegorna.

 • Emilia skriver:

  Polarna Anders Zorn & Carl Larsson har bott på Eggers, jag skulle också ta med mig min äldsta vän då vi tyvärr träffas alldeles för sällan och ännu mer sällan utan familjerna i släptåg. Vi skulle unna oss ostron och bubbel, i vår enskildhet på rummet!

 • Johanna B skriver:

  1. Prins Bertil och Anders Zorn
  2. Jag och min sambo Stefan skulle njuta av La belle époque med skaldjursplatå och gott vin. Sedan verkar hotellets miljö vara väldigt vacker och annorlunda vilket jag verkligen uppskattar. Det ser så mysigt ut. Vi skulle definitivt ta en god drink i baren och bara insupa atmosfären.

 • Eva skriver:

  Anders Zorn och Håkan Hellström

  Jag skulle ta med min man då vi besöker vår son. Golvet i studentlägenheten är hårt så en skön hotellsäng vore fint. I restaurangen skulle vi äta hälleflundra och broccoli med örtcrème, créme brûlée till dessert. Mmm så gott! Eller varför inte en Afternoon Tea!

 • Hanna skriver:

  Evert Taube och Jussi Björling är två av alla de kändisar som har varit gäster på hotell Eggers. Jag skulle vilja bjuda med min underbara man på en härlig hemester på Eggers. Att få njuta av god mat och popcorn på rummet innan vi upptäcker stadens pärlor i tider som man reser som minst vore underbart.

 • Carina Gustafsson skriver:

  Ted Gärdestad och Evert Taube.
  Jag skulle vilja ta med mig min arbetskamrat som även är en fin väninna. Vi arbetar på ett äldreboende och tycker det är mycket tungt nu, både fysiskt och psykiskt. Så vi behöver verkligen lite avkoppling.

 • Dennis skriver:

  Vi drömmer oss bort till Håkan Hellströms drömmarnas kaj för att sedan ta en tur till Brännö för en svängom på Brännö brygga till tonerna av Evert Taube med min underbara fru en varm sommarkväll. Efter det går vi uppför den vackert upplysta trappan på hotell Eggers för en ljuv natts sömn.

 • Josefin skriver:

  1 Håkan Hellström & Anders Zorn
  2 jag skulle ta med min syster, vi umgås aldrig bara vi längre sedan barnen kom. Att kunna prata till punkt och sova gott vore en dröm.
  3 vi skulle beställa upp biff rydberg och bubbel till rummet

 • Olivia skriver:

  1 Anders Zorn & Håkan Hellström
  2 jag skulle vilja att jag och min sambo får en lyxig övernattning för att fira min 30-års dag. När allt ställs in (inklusive fest såklart) så vill jag ändå gärna göra något mysigt denna stora dag

 • Linnea skriver:

  1. Anders Zorn (rum 134) och rum 125 kallas Prinsens gemak efter Prins Bertils besök.

  2 Jag skulle ta med mig min man för en riktigt mysigt besök, på hemmaplan. Vi hade planerat det i våras för att fira 15år tillsammans men corona gjorde barnvakt omöjlig då. Nu nästa år har vi barnvakt i stan det vore roligt att överraska honom med ett besök.

 • Tora Adamsson skriver:

  1. Rum 136 Jussi Björling & rum 133 Håkan Hellström

  2. Jag skulle bjuda med mig min fästman för en romantisk natt i Göteborg. Vi förlovade oss förra sommaren, bästa sommaren i mitt liv, med planer att gifta oss i år. Men pandemin hade andra planer, efter 9 månader av att jobba hemifrån har relationen satts på prov ett antal gånger och vi försöker hitta tillfällen för romantik i vardagen i vår lilla lägenhet.

  En romantisk natt på hotell Eggers skulle vara den finaste julklappen jag kan tänka mig att ge honom och kanske ett tecken på nästa kapitel för oss. Vår första resa till Sverige (han är från Schweiz) var till Göteborg och han älskade det! Antagligen en av anledningarna till att jag lyckades övertala honom att flytta med mig till Sverige.

  💕 För kärleken och god jul till alla här 🎄✨

 • Jenny Larsson skriver:

  Prins Bertil & Anders Zorn bl a

  Jag ÄLSKAR Eggers.
  Så himla mysigt hotell, fina rum, god mat och trevlig personal.
  Jag skulle ta med mig min vän Lyskekilar’n Sofie! Presentkortet spenderas på afternoon tea tror jag. Eller goda drinkar. Det beror på dagsformen antar jag 🎅

 • Karin skriver:

  Anders Zorn och Prins Bertil (prinsen rum) har rum uppkallade efter sig.
  Jag passerar Hotell Eggers varje dag på väg till jobbet. Skulle vara underbart att få bo över där och njuta av en kort hemester. Äta gott o njuta tillsammans med en god vän (s0m också läser denna sida och jag inte vill skall få veta).

 • Mikaela Moberg skriver:

  Povel Ramel & Evert Taube har egna rum på hotell eggers

  ❤❤❤Hotell Eggers levererar sann magi, tänk att få lämna stöket hemma & vara barnfri. En stund av avkoppling, det vore nåt, njuta champagne & massage plus äta något gott. Bjuder vid vinst med min kära man, till vardags jobbar han som snickare minsann. Då kan han lämna sin hammare & sin spik, för att med mig åka iväg på tu man hand romantik. Det är en minsann en bristvara under dessa småbarnsår, vid vinst skulle jag av glädje fälla minst en lyckotår! ❤❤❤

 • Märta skriver:

  1.Prins Bertil rum 125 och Jussi Björling rum 136
  2. Vill komma bort från vardagen och spendera en natt i ett härligt dubbelrum på
  Hotell Eggers , detta vackra anrika hotell.
  3. Älskar skaldjur, så en stor räksmörgås skulle jag gärna vilja ha.

  (Vinner jag får mannen följa med).

 • Frida A.E skriver:

  1. Anders Zorn och Evert Taube

  En hemsemester hade varit trevligt och upptäcka sin stad på nytt.
  Eggerspaketet hade varit ett mysigt att uppleva tillsammans med min make nästa år när vi firar blygsamma 5 år som gifta.

 • Petra skriver:

  1. Jussi Björling & Ted Gärdestad

  2. I en unik miljö skulle jag vilja känna historiens vingslag ihop med min sambo. Att fly vardagen och få stanna upp i nutiden och njuta av den unika miljön, ostron, drinkar, god mat och bara vara. Att få bli och få ta del av en liten, liten microsekund av hotellets historia. Jag är övertygad om att vi hade känt oss så Hemma på Eggers, så frågan är om vi ens hade lämnat hotellet?

 • Katarina Hvittfeldt skriver:

  SVAR: Anders Zorn och Jussi Björling.

  Sköna Göteborg bjuder magi,
  där Hotell Eggers florerar i min och makens fantasi.
  Rummen andas trivsel och romantik,
  perfekt för oss som älskar historik.
  Den gemytliga restaurangen låter servera,
  rätter som får smaklökarna att applådera.
  Känslan av lycka infinner sig förstås,
  om en hotellnatt blir verklighet för oss.
  En tripp till Göteborg kan bli det bästa som hänt,
  en romantisk överraskning och födelsedagspresent!
  ”Hemma hos Eggers” låter underbart,
  jag bjuder min härliga livskamrat!

  • Hôtel Eggers skriver:

   Kontaktuppgifter till oss kan vara bra också 🙂
   Du når oss på [email protected]

  • Hôtel Eggers skriver:

   Stort grattis till vinsten av ett presentkort för två personer av paketet Hemma på Eggers.
   Kontakta oss med dina kontaktuppgifter så skickar vi presentkortet till dig.

   Vi ser fram emot att få ta emot dig som vår gäst och önskar dig en god jul.

   Med vänlig hälsning,
   Jessica Vialleton, hotelldirektör på Hôtel Eggers.

 • Johanna skriver:

  1. Ted Gärdestad och Håkan Hellström
  2. Jag skulle använda mitt presentkort och bjuda med maken på en vistelse med champagne och en god middag i riktig Göteborgsanda!

 • Marianne A skriver:

  1. Jussi Björling och Anders Zorn
  2. Jag skulle ta med min man. Lilla London med afternoon tea.

 • Rikard skriver:

  Carl Larsson & Evert Taube
  Historiepaketet skulle locka både mig och min sambo. Vi är båda förtjusta i vackra byggnader, god mat och spännande historia, så på Eggers verkar vi få vårt lystmäte 🙂

 • Emilia skriver:

  1) Anders Zorn (rum 134), Prins Bertil, prinsens gemak (rum 125)
  2) Jag hade förlängt helgen och bokat paketet Sköna söndag! Man kan aldrig bo för länge på hotell och koppla av och äta gott 🙂

 • Johanna Lundberg skriver:

  Anders Zorn och Håkan Hellström

  Jag tycker Hemma på Eggers låter som ett fantastiskt erbjudande men måste säga att jag också lockas av Göteborgsvitsiga Lilla London-paketet. Hur härligt är det inte med afternoon tea liksom?! Och vågar man hoppas på att en engelsk drink är något med gin? Namnam kommer jag säga med presentkort på Lilla London.

  Med mig på detta tar jag älskade mamma. Av förklarliga skäl blir det inget umgänge med henne nu, så därför måste vi ta i ordentligt när vi väl får ses irl!

 • Jeanette Unfors skriver:

  Håkan Hellström och Ted Gärdestad

  Jag hade bland annat tagit en Afternoon Tea hos er med min fina vän Maria som varit helt i karantän sedan i juli pga graviditet och anhörig i riskgrupp. Hon skulle verkligen behöva komma ut och mysa lite!

 • Hanna skriver:

  1. Anders Zorn och Håkan Hellström

  2. Jag vill bjuda min vän Jenny på det Historiske paketet. Förutom att vi behöver kompistid jagar vi både inspiration till våra 1800-tals hus, sett till färger, detaljer, lösningar och härligt känsla.

 • Johansson ;Linda skriver:

  Håkan hellström och prins Bertil! Jag skulle helt klart vilja få chansen för min egen skull att komma bort lite och tvinga mig själv att koppla av och uppleva en helt ny miljö. Och att ta med min mamma är den enda jag vet kan få mig till det och som tur är har jag samma inverkan på henne.

 • Sara skriver:

  1. Håkan Hellström & Prins Bertil.
  2. Åh jag älskar atmosfären på Eggers! Har bara druckit vin där men skulle verkligen vilja testa restaurangen (råbiff såklart) och övernatta i de fina rummen. Har precis blivit kär så vill ta med min nyfunne pojkvän 😍

 • Madeleine skriver:

  1. Anders Zorn & Carl Larsson
  2. Efter ha botaniserat på detta mysiga hotels hemsida så hade jag velat bjuda med min blåljus-arbetande man på en härlig weekend. Tänk att få sjunka ner med varsitt glas bubbel i deras lobby och fått njuta av atmosfären och varandra. Sedan till middagen hade vi absolut valt varsin Biff Rydberg och en flaska Pinot vom Berg då vi med all säkerhet även valt till en råbiff till förätt. Magi både för själ och förhållande✨💞

 • Hillevi Blomster skriver:

  1) Povel Ramel och Prins Bertil!

  2) Kommer med tåget till Centralstationen tillsammans med min man! Vad skulle smaka bättre än att inleda en lördagsvistelse med Afternoon tea. Hur väl passar inte det på anrika Hotell Eggers!

 • Åsa Lissdaniels skriver:

  1. Prins Bertil och Håkan Hellström
  2. La belle époque!
  Ostron, hummer, räka,
  tänk så himla gott att käka!
  Krabba och kanske nån fisk,
  och att slippa ta reda på all disk.
  Vi vill byta vardagsmatens tristesser,
  mot havets delikatesser.
  Skaldjursplatå och romantiken,
  ingen av oss kommer att bli besviken.
  Tänk om jag hade sån enorm tur,
  att få överraska min man med bravur!

 • Maria Nyman Franzén skriver:

  Evert Taube och Håkan Hellström

  Jag skulle ta med min man och checka in för en avkopplande vistelse. Jag skulle köpa afternoon thé som skulle förgylla vistelsen.

 • Åsa skriver:

  1: Povel Rammel och Jussi Björling är två eminenta gäster som har rum döpta efter sig.
  2: Åh jag skulle vilja checka in med min man hos er! Vi skulle njuta av den vackra miljön, klä upp oss och dricka eleganta drinkar. Till middag skulle vi absolut välja favoriträtten biff Rydberg med något gott mustigt rödvin. Det vore oerhört romantisk ❤️

 • Li skriver:

  1. Anders Zorn & Prins Bertil är historiska gäster som har rum uppkallade efter sig.
  2. Jag skulle skicka mina föräldrar på denna upplevelse. Så att de utöver hotellets lyx och ett presentkort investerat i Afternoon tea även skulle få träffa sin son, min lillebror. Han är bosatt i Göteborg men har jobbat i Kina i över ett år. Han kom nyligen hem, men med rådande restriktioner och eget ansvar är han fortfarande väldigt långt bort ❤️

 • Johanna skriver:

  1. Prins Bertil och Prinsessan Lilian gästade ofta hotell Eggers, likaså Jussi Björling.
  2. Jag skulle överraska min fantastiska man på en övernattning hos er, men även på afternoon tea! Ett dygn utan måsten och krav, då vi endast kan ta hand om varandra hade varit underbart!

 • Elin SO skriver:

  Kända gäster var bland annat Prins Bertil i rum 125 och Zorn bodde som gäst i rum nr 34 (nuvarande rum 134).

  Om jag vinner vill jag bjuda min vackra man på en drink i den amerikanska baren, en stund av flärd och sen fortsätta med supé, ostron, champagne och en god bit fisk såklart! Efter en skön natts sömn, i ett vackert rum, kommer vi avnjuta en god lång frukost i sängen.

 • Nr skriver:

  Prins Bertil och mrs Lilian
  Craigs rum heter prinsens gemak. Håkan Hellström rummet finns bla också.

  Jag skulle bjuda min fantastiska flickvän och då faktiskt fria till henne 🌈♥️

 • Linda skriver:

  1. Håkan Hellström och Prins Bertil – bland en himla mångfald!
  2. Hit skulle jag nog vilja åka med maken, barnfritt för en gångs skull, och bara få njuta av att få prioritera bara oss en stund. Lite bubbel, lite god mat – och så bara lugn och ro.

 • Emily skriver:

  Anders Zorn och Håkan Hellström

  Jag skulle ta med min man på ”Hemma på Eggers” och bara njuta, efter (i) tuffa småbarnsår, utmattningar, tragiska händelser i familjen så skulle det vara underbart att bara komma iväg en sväng.

 • Sanna skriver:

  Det finns många spännande berättelser om hotellet som sträcker sig så långt tillbaka som till 1800-talet. Nämn två kända personer som har bott på hotellet genom tiderna och fått rum uppkallade efter sig.

  Svar: Håkan Hellström och Ted Gärdestad.

  Jag skulle gärna bjuda med mig min dotter Alva på ett äventyr i Göteborg. Det var länge sedan vi var där nu, och vi älskar ju staden och allt vad den har att erbjuda. Vi har aldrig övernattat på Hotel Eggers, men passerat hotellet många gånger och drömt oss in för en övernattning. Så ett besök nu under 2021 hade varit fantastiskt och något att längta och se fram emot (under alla tråkiga restriktioner).

  Kram Sanna

 • Malin skriver:

  Men jag hade ju köpt ”Hemma på Eggers” – med tre små barn så hade det varit ljuvligt att ha spendera en natt ihop bara jag och min man – äta en middag utan att slänga i sig maten för att minstingen inte orkar med, se en spännande film från början till slut utan att mellanbarnet vaknar av nattskräck, somna och vakna i varandras armar, sova sött med sovmorgon utan att vakna 05:30 när alla tre tydligen tycker att det dags att stiga upp, frukost som jag inte behövt laga eller ta fram själv – vad kan man mer begära?

 • CAROLINE HELLBERG skriver:

  1) Rum 125 heter prinsens gemak efter Prins Bertil.
  Rum 133 heter Håkan Hellström rummet efter att densamme spelat in musikvideo just där.

  2) jag älskar staycations, särskilt lyxiga sådana, därför hade jag använt det till paketet ni föreslog i tävlingen, låter alldeles magiskt med popcorn, bubbel och middag på rummet. Och innan dess njutit av drinkar i den vackert omsorgsfullt inredda baren och lobbyn. Att få känna sig kunglig ett dygn, det vill vi gärna, jag och min Joakim ♡

 • Martina skriver:

  *Prins Bertil och Prinsessan Lilian.
  *Med ett presentkort skulle jag ta med min kära storasyster på en weekend ”lilla London” för att på nytt fira hennes fyrtio-årsdag, den som skulle ha firats i Göteborg men slutade i magsjuka. Tänk att få en ny chans att ge henne den där presenten som det var tänkt!

 • Marissa skriver:

  1. Håkan Hellström och Ted Gärdestad

  2. Min make. För det är jag värd. (Och han också 🙂 )

 • Teresia Edh skriver:

  1. Anders Zorn och Jussie Björling!

  2. Jag skulle ta med mig mina två döttrar för lite flärd efter den turbulenta tid som har varit i år för oss med flytt och pandemi. Kanske vi hade fått en glimt av den värld som min mormor Axia jobbade i som ung.

 • Lena E skriver:

  Bland alla män (6 st) hittade jag 2 kvinnor – Prinsessan Lilian och Sonia Henie som har ett rum uppkallat efter sig.
  Jag skulle ta med mig min bästa vän och ge henne den lyxupplevelse som hon är värd.
  Presentkortet som jag skulle dela med henne är Eggers på Haga, för något som hon längtar efter är att få bli ompysslad efter hårt allt slit med att städa alla tåg som kommer och går.
  Hon är en osynlig vardagshjälte!

 • Helena S skriver:

  1. Håkan Hellström och Ted Gärdestad
  2. Skulle överraska min man med La belle époque, något vi båda skulle älska!

 • Sofia skriver:

  Zorn och prins Bertil.

  Jag hade inte krånglat till det mer än packat med mig mannen och bott flått på hotell. Vi bor precis utanför Gbg och hade mer än gärna tagit pendeln in till stan och korsat Drottningtorget för att checka in på Eggers. Tänk att vi aldrig ens gått in i lobbyn fast vi passerat det nästan dagligen på väg till jobb.

 • Pierre S skriver:

  1) Povel Ramel och Prins Bertil!

  Ett historiepaket skulle vara härligt. Avkopplande att sitta och blädra och lära sig mer i er fantastiska atmosfär. Jag och min käraste!

 • Pernilla H skriver:

  1. Jussi Björling och Anders Zorn
  2. Njutit av god mat och övernattning på Eggers tillsammans med min dotter på 9 år. En av hennes önskningar är att ta in på hotell och bara njuta (höjden av lyx enligt henne).

 • Anna L skriver:

  1. Håkan Hellström och Ted Gärdestad

  Skulle unna oss lite extra finess, en extra natt
  tina vinterfrusen kärlek med min skatt
  Lämna bakom oss ett år av tristess
  njuta lyxig välbehövlig finess
  Låta själen landa i historiska rum med stjärnglans
  tid att skapa nya minnen och få en stunds romans

 • Susanne skriver:

  Prins Bertil och Håkan Hellström.
  Kul att så många olika personer bott hos er!
  Jag skulle åka med min 11-årige son. Som äldst av tre bröder skulle han behöva lite egen tid med mamma och jag med honom. ❤️

 • Annika M skriver:

  1). Evert Taube (i rum 263) och Håkan Hellström (i rum nr 133).

  2). Jag hade valt paketet som det tävlas om, det vill säga ”Hemma på Eggers”, och tagit med min kompis Lisa. Vi har gjort många resor tillsammans och då lämnat hotellrummet tidigt på morgonen för att komma ”hem” sent – detta för att hinna uppleva så mycket av staden vi befinner oss i. Jag vet att vi har sagt till varandra att den riktiga lyxen snarare vore att stanna på hotellrummet från incheckning till utcheckning… Och ja, en pandemi senare verkar vi faktiskt ha ”landat” på riktigt, och har under flera veckor chattat om att så småningom göra just ett sådant här hotelldygn. En hemester på hotell vore bästa sortens upplevelse i dessa märkliga tider!

 • Petra M skriver:

  Anders Zorn och prins Bertil.

  Paketet La Belle Epoque och min älskling skulle få en överraskning med skumpa och skaldjursplatå.

 • Kerstin skriver:

  1. Prins Bertil och Ander Zorn
  2. Jag skulle bjuda med min man och överraska med en övernattning! Jag väljer alltid Hotel Eggers när jag är i Göteborg och jobbar – har berättat för honom om hotellet och den speciella atmosfären. Historien sitter verkligen i väggarna! När jag har checkat in och går uppför den vackra trappan tappar jag alltid för en kort sekund bort mig i tiden. Magiskt!

 • Maje skriver:

  Ted Gärdestad och Håkan Hellström

  Min sambo så klart, vem annars?! Skulle jag bjuda med till glada goa Göteborg. Äta gott, bo flott och njuta av storstadens puls. Nåt att se framemot i dessa dystra Coronatidet.

 • Petronella skriver:

  Evert Taube & Håkan Hellström.

  Jag skulle ta med min man då vi båda älskar Göteborg. För att lyxa till det lite extra hade vi tagit in skaldjursplatån.

 • Cecilia Löfholm skriver:

  Anders Zorn och Jussi Björling

  Jag skulle spendera vistelsen med min man och vi skulle äta Biff Rydberg. Har aldrig ätit det, men det står på min mat-bucket list.

 • Monnah skriver:

  1. Anders Zorn och Prins Bertil.
  2. Att ta med maken sedan 26 år och njuta av Romantikpaketet hade varit fantastiskt! Det är väl värt att fira att vi fortfarande älskar att hänga med varandra efter alla dessa år.

 • Catharina skriver:

  1. Håkan Hellström och Evert Taube
  2. Tänk att i Ostronbaren få hänga och minsta bekymmer utestänga
  Skåla med Håkan som glider förbi, känna historiens vingslags magi
  Av champagnen tar jag ännu en skvätt och ser fram emot 2021.

 • Decibel skriver:

  Försöker hinna tävla nu innan det bär av till jobbet 05.30, ty glömde bort er lucka igår! <3
  Två rum uppkallade efter Sonia Henie samt Jussi Björling äro rum jag med glädje vann en natt att övernatta i. Ser så mysiga och rogivande ut!

  Jag vill ta med mig min kära mamma. "Staycation" är något vi länge pratat om att göra tillsammans, inte bara för att sätta guldkant på tillvaron utan också för att många hotell står ju tomma i dessa tider, vilket är sorgligt. Mest av allt skulle jag uppskatta egentid med mamma och få skämma bort henne på "hemmaplan" eftersom vi båda bor strax utanför Göteborg men ändå inte alltid lyckas ses så ofta som vi borde. Skulle se så oerhört mycket fram emot att få överraska henne med denna vinst som julklapp. I år känns det som om det materiella har spelat ut sin roll på något sätt, och en upplevelse som denna är mer värt än någonsin förr. <3
  Mvh/ Decibel

 • Ida Löfqvist skriver:

  1. Två av de bästa – Håkan Hellström och Ted Gärdestad ❤️

  2. Jag skulle ta en afternoon Tea med en av mina äldsta vänner vilken jag lärde känna 2001 på en språkresa till Malta. Många resor genom landet har det blivit genom åren då hon alltid bott i söder och jag alltid i norr! Nu behöver man vardagslyxen av ett vackert hotell mer än någonsin!

 • Johanna skriver:

  Prins Bertil och Prinsessan Lilian!

  Jag vill bjuda min syster på världens bästa Biff Rydberg! Hon kämpar på med distansstudier, och vi båda skulle behöva ett härligt dygn tillsammans där vi bara kan njuta av varandras sällskap i vacker miljö.

 • Annelie Palmqvist skriver:

  1. Prins Bertil och Anders Zorn
  2. Eggerspaketet hade varit perfekt tillsammans med min man! Att strosa runt i Göteborg och bo hos er med god frukost, en drink i Eggers veranda och bara njuta av en ledig helg vore så härligt!

 • Julia V skriver:

  1. Håkan Hellström och Ted Gärestad

  2. Att få njuta av en afternoon tea tillsammans med min bästis som också älskar te och allt som är sött hade varit superhärligt! Vi båda behöver ett avbrott från hemmastudierna och skulle njuta av att bara sitta i restaurangen, titta på folk och prata!

 • Anna skriver:

  1. Sonia Heine (eftersom jag älskar konståkning) och Jussi Björling
  2. Jag skulle äta gott och njuta av interiören på detta hotell som jag passerat så många gånger men aldrig besökt. Sitta i en fåtölj, läsa en bok, lyssna på pianomusik och bara titta på folk! Jag skulle ta med mig min vän, sen snart 30 år, som står mig nära, men som jag bara hinner träffa över en lunch två gånger om året. Hon gillar samma som jag – äta gott och sitta och prata! Och hon älskar lokal historia och det som är vackert!

 • Alexandra skriver:

  Jussi Björling och Anders Zorn är två av alla kända gäster som fått rum uppkallade efter sig.
  Jag skulle ta med min sambo som aldrig varit i Göteborg och passa på att till fots försöka lära känna staden. Jag såg att Trädgårdsföreningen ligger precis intill och det är ett ställe jag verkligen vill besöka! I restaurangen skulle vi äta favoriten av husmanskost: Biff Rydberg och den ser ut att bäst intagas på er magnifika veranda.

 • Louise J skriver:

  1. Håkan Hellström och Evert Taube

  2. Jag skulle faktiskt ta med min älskade pappa på detta.
  Han är född och uppvuxen i Göteborg och det är hans absoluta favoritstad i hela världen. Han drabbades i början av året av en stroke och tack och lov repade han sig och blev bättre i början av mars. Precis som alla andra har vi haft ett väldigt tungt år och det enda man vill är att kunna umgås med sina nära och kära som vanligt. Min pappa har varit väldigt ensam, mer än vanligt, och jag längtar så efter att få umgås med honom och få möjligheten att skämma bort honom.

  Min pappa fullkomligt älskar historia och böcker och jag tror därför att ”Historiepaketet” hade passat honom ypperligt!

 • Maria skriver:

  1. Anders Zorn (rum 134), Prins Bertil, prinsens gemak (rum 125)
  2. Jag skulle ta med mig min man Robert. Vi skulle lämna vår son hos sina kusiner och unna oss ett av de första barnfria dygnen sedan pandemin slog till. Är säker på att ett underbart dygn på Eggers skulle göra oss redo för en härlig jul, med glögg utomhus med våra äldre föräldrar och julmys inne med de yngre.

 • Linnea skriver:

  Håkan Hellström & Anders Zorn
  Jag skulle ge min bror och hans (blivande) fru denna lyxiga övernattning i bröllopspresent!<3

 • 1. Sonia Henie & Anders Zorn
  2. Jag skulle unna mig och min man ett La belle époque- paket. Min man älskar skaldjursplatåer och vi har ätit ett par genom åren – därför hade det varit så kul att få möjligheten att testa er – detta i er magiska miljö!

 • Rebecka skriver:

  1. Prins Bertil och Anders Zorn
  2. En tripp till detta vackra hotell med mina två tjejer, det skulle vara fina grejer!
  Efter ett tufft år för oss alla så skulle egentid få oss att tralla. Att bara koppla av i ett vackert rum utan någon som stör förutom den vackra miljön, det skulle göra vem som helst glad!

 • Therese Ericson skriver:

  1, Två favoriter: Prinsessan Lilian och Jussi Björling
  2, Jag skulle ta med min syster för oj vad jag saknar henne i dessa tider. Vi älskar båda bubbel och afternoon tea så det ultimata blir att ta paketet hemma hos Eggers och hinna med ett afternoon tea med 🙂

 • Isabelle skriver:

  1. Anders Zorn och Håkan Hellström är två favoriter!
  2. Själv skulle jag ta med min favoritperson för ett härligt dygn på rummet med champagne och ostron.

 • Johanna Åkerström skriver:

  1. Prins Bertil ochLilian Craig (senare prinsessan Lilian
  2. Jag skulle ta med mamma! Min mamma som alltid finns med i vått och torrt och alltid är rolig att ha med på saker. Tror vi skulle få en härlig helg i fina Göteborg.

 • Britta skriver:

  Hej!
  Rum 125 är uppkallat efter Prins Bertil och rum 126 efter Prinsessan Lilian, på den tiden var rummen med sk Connecting Doors.
  Vilken kärlekshistoria! 💖
  Vid en vinst så skulle jag välja att bjuda min älskade livskamrat på en weekend hos er.
  Ett Hemma på Eggers låter helt ljuvligt!
  En hemester hos er med både mys och massa lyx. Koppla av totalt ifrån en ansträngande vardag.
  Massor av god mat!
  Hoppas på tur! 🍀💖

 • Britta skriver:

  Hej!
  Rum 125 är uppkallat efter Prins Bertil och rum 126 efter Prinsessan Lilian, på den tiden var rummen med sk Connecting Doors.
  Vilken kärlekshistoria! 💖
  Vid en vinst så skulle jag välja att bjuda min älskade livskamrat på en weekend hos er.
  Ett Hemma på Eggers låter helt ljuvligt!
  En hemester hos er med både mys och massa lyx. Koppla av totalt ifrån en ansträngande vardag.
  Massor av god mat!
  Hoppas på tur! 🍀💖

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.