Annons

Inredningsnyheter v.18 / 2019

Efter ännu en vecka som delats med röda dagar mitt på hållet har det blivit dags att summera de senaste nyheterna och pressutskicken från inredningsbranschen. 
I år är det 50 år sedan DUX introducerade samarbetet med Bruno Mathsson. I samband med 50-årsjubileet släpps en exklusiv jubileumskollektion av Jetson, Karin och Pernilla med nya specialframtagna klädslar i textil och läder.
Äntligen är de här. Habos nya fasadsiffror. Tänk om jag hade fått en krona varje gång någon frågat när de släpps. Nu finns de i webbshopen
Bemz utökar sin Loose Fit-kollektion av soffklädslar i sammet och linneblanding.
Onsdag 1 maj premiärlanseras My Pet Poster – det Stockholmsbaserade varumärket som skapar personliga posters av husdjur.
IKEA har haft släpp för sitt Art event med limiterad textxilkonst. Enligt Aftonbladet köade kändisar med kurirer för att köpa mattan på bild. Nöp du något?
Diplomats designsamarbete med Minimarket, som resulterade i en mörkgrön ytterdörr med mässingsdetaljer, blev en succé. Nu presenteras dörren i fler färger.
Hem presenterar sitt andra samarbete med den brittiska designern Max Lamb, det robusta bordet Max Table – som ska tåla att någon dansar eller hoppar på det.
Kathea är aktuella med nya mattan ”Herringbone Wild” formgiven av  isländska Katrín  Ólína Petursdottir. Handtuftad i 70% hårdtvinnad, nyzeeländsk kamgarnsull och 30% tvinnat lin.
Kolla även in svenska Vallonmässings nya hemsida. Ett inhemskt företag om gör alla sina produkter för hand i verkstaden i Söderköping.
Kosta Boda har traditionsenligt tagit fram pokalen till Eurovisionsschlagerfestivalen. Nytt för i år är att de även säljer små miniatyrmodeller i limiterad upplaga om 200 stycken.
 
Notiser 
– Plantagen uppmanar sina kunder att panta plastkrukor
– Bookbinders design inleder samarbete med Ylva Skarp
– Kvik gör rekordresultat 
Ny inredningskedja expanderar i Stockholm 
– Stort intresse för möbelmässan i Göteborg 
Inredningsprofilerna Emma Sundh (Emmas Vintage) Maria Soxbo (Husligheter) och Johanna Nilssons initiativ Klimatklubben blir bok i höst. Heja! Till sist. Veckans mest ombloggade bostad är nog denna västkustpärla till salu via Kvarteret mäkleri. 
Foto: Dux, Habo, Hem, Kosta Boda, Pet Poster, Diplomat mässing, Kvarteret mäkleri

Kommentarer

  • Emma Thun skriver:

    Tack för fin summering som vanligt!
    Haft bevakning på jetson på blocket och Bukowskis låååång tid nu men det verkar som att jag alltid är lite för långsam(gillar ju inte ha notiser påslagna på telefonen…) Kanske någon läsare här som har tips om vart man hittar en fin lagom sliten jetson, gärna i brunt skinn….?

  • Lisa S skriver:

    Hej! Intressant som vanligt! Vet inte om det är meningen, men det var inga länkar till varken Hemnet objektet el fasadsiffrorna! Tack o trevlig kväll, Lisa S

  • Stella i Italien skriver:

    Hej! Vill bara helt kort säga att du är outstanding när det gäller att presentera nyheter. Du är ofta ensam om att presentera vissa föremål/möbler/företeelser, i andra fall är du först på plan.Jag älskar ditt urval och brukar vänta med att läsa din blogg tills jag har en lugn stund så att jag kan följa länkarna också.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.