Annons

Arkiv: mar 2019

Veckans inredningsnyheter v 13/2019

Ny vecka, nya nyheter. Utmärkelser, jubilarer och klimatsmart produktutveckling. Här kommer en snabb scroll för att få koll på det senaste i från inredningsbranschen vecka 13! 
Biblioteket No.5, ett samarbete från Glommen Lindberg, Mats Theselius och Jägnefält Milton, har fått utmärkelsen Guldstolen för bästa inredning.
Den 2 april släpps en jubileumsutgåva av Wegners Y-stol med rygg av valnöt och en sits i rött getskinn. Säljs i begränsad upplaga för att hedra minnet av hans 105-årsdag.
Ladda upp inför påsken med Kay Bojesens nya äggkopp Menageri av FSC-märkt trä.
Före detta chefredaktören för danska Rum lanserar ett nytt printmagasin: Ark Journal.
Kasthall har inlett ett samarbete med Lara Bohinc som resulterat i konstverk till mattor.
Rebel Walls släpper en trendkollektion framtagen i samarbete med konstnärsparet Carl och Karin Larssons släktförening. Tapeterna finns tillgängliga från 25 april, 2019.
Arkitektbyrån Bjarke Ingels Group lanserar en serie badrumstillbehör i samarbete med danska D Line som består av 50-70% återvunnet stål.
Designtorget lanserar mattor gjorda av kasserade plastflaskor. Med hjälp av att återvinna plastflaskorna till petyarn – en hårtunn tråd, kan de användas på nytt. Resultatet är ett mjukt polyestergarn som både för ögat och handen påminner om ull. I butik från april.
 
Notiser
– NK Classic Home byter namn till NK Scandinavian Home
– Formex förändrar flödet i hallarna inför höstens mässa
– Wingårds ritar nya hotellsatsningen Blique by Nobis som öppnar i Stockholm 2019.
– Läs mer om IKEA’s framtidsplaner
– Och George Clooney uppmanar till bojkott av hotell 
 
Till sist. Avslutar svepet med ett omskrivet bostadsprojekt. 79park på Gärdet har fått stor spridning. Bilderna är snygga som tusan. Men ni som har läst min bok förstår vad jag tänker när jag ser skrivbordslampan. På hemmakontoret blir den mer ansiktssolarium än arbetsbelysning. Skön söndag till er alla!
Foto: Guldspaden, Carl Hansen, Kay Bojesen, Photowall, The Ark Journal, Kasthall, Designtorget, Erik Lefvander

Signeringar och föreläsningar i närtid

Vi håller som bäst på att spika datumen för vårens boksigneringar och föreläsningar och är inte riktigt klara med det, men eftersom många som inte kunde komma till Spinneriet har frågat om fler tillfällen där de kan få boken signerad så delar jag de datum som ligger närmst i tiden. Här hittar du mig under kommande två veckor. 

torsdag 4 april Göteborg 

frukostevent/signering kl 8.30-9.30

Designtorget Vallgatan Göteborg Obs! föranmälan krävs. 

torsdag 4 april Göteborg

kvällsevent/signering kl 18-20
Alvhem Södra vägen Göteborg. Ingen föranmälan krävs. 

lördag 6 april Kungsbacka

signering (återkommer med klockslag)
Magasin 7 Hede, Kungsbacka. Ingen föranmälan krävs. 

tisdag 9 april Ekeby/Skåne 

föreläsning/kundevent
Ekeby möbler, Skåne Obs! föranmälan krävs. Kontakta butiken för mer info.

torsdag 11 april Kungälv

föreläsning/kundevent
IEMS Kungälv Obs! föranmälan krävs. Kontakta butiken för mer info.

 

Vill du boka föreläsning? 
Här kan du läsa om vilka ämnen jag brukar prata om utöver boken.
Maila mer information om önskat datum och upplägg till [email protected]

 

Releasekalas för Handbok i inredning och styling

Inlägget innehåller reklam för egen verksamhet.
 
Stort tack till alla er som kom och firade boksläppet med mig ute på Spinneriet igår. Det blev en intensiv men minnesvärd dag med två fullsatta föreläsningar och många fina läsarmöten. Jag är så himla glad för att ni verkar tycka om boken och hoppas verkligen att den ska bidra till ett nytt perspektiv på inredning och fler hemtrevliga hem. Första upplagan är redan slutsåld hos förlaget (!) och nytryck är på väg men boken finns i lager hos de här butikerna och kan beställas hos Bokus och Adlibris. Här kommer ett bildregn från gårdagen!
På min instagram stories har jag delat besökarnas egna bilder. Kolla in @trendenser
Jag berättade bland annat om de rekommenderade mått för inredning som alla bör känna till och enkla formler för hur man kan räkna ut proportioner från min bok. 

Fick så mycket pepp och hejarop under dagen att tankarna brusade som sockerdricka.
Blomsterlandet hade sponsrat lokalen med grönska och vackra blommor.
Så mycket människor! Vill inte hänga ut någon därav suddiga bilder på besökarna. 
Jag fick öva på min autograf mer än 200 gånger under dagen.
Och så pratade jag om ett annat perspektiv på miljövänlig inredning. För mig handlar det nämligen inte bara om att välja klimatsmarta material utan också att inreda funktionellt utifrån den kunskap som finns om ergonomi i hemmet, annars kommer vi ju behöva byta ut det ganska snart och då är inte ens det hållbara särskilt hållbart i längden. 
En dröm. I uppfyllelse. Tack till er som kom och delade den med mig.

Foto: Alice J

Get the look: Planetbacken

inlägget innehåller reklamlänkar / adlinks 
 
Hur återskapar man stilen i Emma Elwins hus som är till salu på Planetbacken? Med blonda naturmaterial och kontraster i texturer istället för kulörer. Jag har försökt identifiera några detaljer och liknande möbler som syns på bilderna. Hoppas det kan vara till hjälp. Länk till inköpsställen (adlinks) nedan.
Stor vit rislampa Svenssons /stol Svenssons/ träfat Blommigt&prickigt / bäddset i 100% linne Ellos / hallmöbel trä Ellos /Kappa FilippaK /  Kanna Åhléns

Hemnetgodis: Planetbacken

Modeprofilen och hållbarhetsprofilen Emma Elwin säljer sitt hus i Nacka. Fåtöljen i vardagsrummet har hennes man byggt själv, av ett träbord de hade hemma. Hur händig? Kolla in hela hennes stilfulla hem här. Tipstack till Maria

Välkommen på Öppet hus – idag!

Inlägget innehåller reklam för egen verksamhet

Idag lördag den 30 mars håller jag öppet hus i min fotostudio på Spinneriet för att lansera min bok som släpptes i måndags. Istället för en traditionell pressträff för media vill jag bjuda er läsare på två fria föreläsningar och fika hela dagen lång (eller så långt lagret räcker kanske jag ska skriva reserverar mig för att vi har begränsat lager och plats i lokalen). 
 
10-16 Öppet Hus i Trendenser studio, Spinneriet i Lindome vån. 3
11.00-11.30 Föreläsning – Lär dig inredarnas knep 
14.00-14.30 Föreläsning – Lär dig inredarnas knep 

* Under de 30 minuter som föreläsningarna hålls stängs dörrarna för att skapa ro i lokalen, men öppnas igen så snart de är över.
 
När: Lördagen den 30 mars, kl 10-16 
Adress: Spinnmästarevägen 2, Lindome
Från Göteborg central: Pendeltåg Mot Kungsbacka, avstigning Lindome station därefter buss 761 avstigning Lundvägen läge A. Avgår varje halvtimme (kvart i och kvart över).
Lunch: Restaurang Lilla Spinneriet och Spinroad Café har öppet om du vill äta lunch, ta ett glas vin eller fika under dagen. Bordsbokning eller platsreservation är ej möjlig. 
Butiker: Här kan du läsa mer om de övriga verksamheterna och butikerna i huset.
Betalning: Om du vill köpa bok tar vi endast swish. Ingen kontanthantering.
Parkering: Begränsat med parkeringplatser. Samåk gärna. Tänk på att parkera tätt. 
 
Välkomna!
Foto: Frida Ramstedt,Trendenser.se 
 
 

DIY: Denim art

Jag fastnade för väggdekorationerna i den här lägenheten som är till salu på Erik Dahlbergsgatan. Kolla in tavlorna av jeanstyg och spillbitar. Så fint och så enkelt att fixa själv av gamla uttjänta plagg innan man lämnar dem på tetxilåtervinningen.

Foto: Fredrik J Karlsson för Alvhem Styling: Grey Deco

Talldungen på Österlen

Niklas överraskade mig med en födelsedagshelg på Österlen. En bättre plats att fira min 40-årsdag kan jag nog inte tänka mig. En ny bekantskap var hotellet Talldungen. Magiskt ställe. Matminnen för livet. Kameran fick vila i väskan eftersom jag ville vara ledig men vad gör väl det när Oskar Falck plåtat så fina pressbilder. Så jag lånar dem. Helt osponsrat besökstips, straight from the heart. Måste upplevas. 
Foto: Oscar Falck / Talldungen.se 

Up & coming: Spångossen

I massproduktionens tidevarv har det handgjorda blivit exotiskt. Att tälja till exempel. Någon mer än jag som skulle vilja snida sin egen smörkniv? Mitt plötsliga sug bottnar i tröttman på dussintillverkade saker utan själ. Inte blir jag mindre inspirerad av personer som Spångossen heller. Hans handgjorda slevar kaffemått och burkar av svensk björk är något att vårda och leva med ett liv. Kolla in hans rogivande instagramfilmer för en stunds visuell meditation @spangossen
Foto: @spangossen

Veckans inredningsnyheter v 12 / 2019

Veckorna rusar framåt. Söndag igen och dags att summera de senaste sju dagarnas inredningsnyheter. Det är som om företagen färgkoordinerar sina utskick. Denna vecka, tydligt tema jordbrunt, rosa och korall.
Tapetföretaget Midbec är aktuella med nya serien Lyckebo (Lyckans Bo) med mönster av Hanna Wendelbo. Noterar kolabrunt och dovt grönt som fin färgkombo.
Georg Jensen lanserar kollektionen Frequency i rostfritt stål.
HAY är aktuella med en rad vårnyheter, bland annat vasen Juice.
Prettypegs lanserar en ny serie knoppar för väggen som fått namnet Prettywall.
Emma Olbers har designat lampan Knixhult för IKEA, tillverkad helt i restbambu från andra produktioner. I butik redan nu.
 
Inredningshyrfirman Beleco firar ettårsjubileum. Visste du att deras hittills mest uthyrda produkt är stolen Ton 14 som hyrts ut 115 gånger! 
Habit bjuder på en Trendspaning inför 2020 av Li Edelkoort. Läs mer HÄR.
 
Chhatwal Jonsson är aktuella med vårnyheter och pressbilder stylade av Daniela Witte. 

 
Notiser 
– Cervera stänger butiker
– Jysk expanderar
– H&M Home öppnar ny konceptbutik i Malmö
– Japanska detaljhandelskedjan Usupso till Sverige
FM Mattsson är nu kranmärkta – de har beslutat att bara servera vatten från kranen.
– Hanna Wendelbo delar med sig av sina bästa tips för att skapa mönster av blommor och blad i sin första bok.
– Danska Anne Black stämmer Netto på tre miljoner dkk för plagiat på hennes keramiska alster.
 
IKEA är aktuella med ett nytt Art Event på textil (mattor) som har premiär 2 maj. I veckan släpptes en promotion video som ser superspännande ut. Veckans mest ombloggade hem? Johanna Bradford har visat upp bilder på deras nya hus i Borås. Ska bli spännande att se hur det blir när renoveringen är klar. Trevlig söndag!
Foto: Midbec, Royal Copenhagen, Georg Jensen, HAY, Prettypegs, IKEA, Svenskt Tenn, Beleco, Habit, Chhatwal Jonsson, IKEA & Johanna Bradford
1 4