Annons

Ingen julkalender 2019

Ni som följt min blogg en längre tid förväntar er säkert en lucköppning idag. Jag har vänt och vridit och funderat på hur jag ska förhålla mig till min traditionsenliga julkalender. Det har ju varit ett uppskattat annonsformat både hos samarbetspartners och läsare, men också en viktig inkomstkälla och trygghet för mig som bloggare. Inte minst nuförtiden när få företag vill köpa traditionella banners och annonser. Men det känns inte rätt i magen längre. Därför stryker jag den i år.

Det finns säkert massor med kreativa sätt jag hade kunnat skruva på upplägget – men hur man än vrider och vänder på det så måste man mäkta med också. Både idéandet, realiserandet och inte minst diskuterandet. För ibland känns det faktiskt lite hopplöst. Hur goda intentionerna än är kring hållbarhet och ställningstaganden så bjuder man alltid upp någon till dans för kritik och jag vill lägga min energi på annat. Därför gör jag det som är enklast. Inget.

Jag har redan gjort annonsörerna besvikna och nu är det dags att dra nästa plåster och meddela er som väntat på årets upplaga – vi stryker julkalendern på Trendenser i år. Jag tror det är bäst för alla.

Kategorier:

Kommentarer

 • Kajsa skriver:

  Heja dig! Jag blir ofta imponerad över det sätt du reflekterar och agerar i denna tid.

 • Anna skriver:

  Allt har sin tid och kanske hittar du en infallsvinkel som känns rätt i magen nästa år eller inte…
  Jag tycker att du är modig och viktig.
  Såklart har det ju också varit mycket fokus för dig på din bok och allt som varit kring den. Själv stod jag på kö innan boken var lanserad och om 10 dagar är det dags för min enda ledighet och andningspaus, årets semester… Då ska min/din bok med till Bali och på en vit strand med en klarblå himmel, lyckliga barn i baddräkt och med en drink i mammas hand, då, då är det dags att läsa den från pärm till pärm och Frida, om du visste vad jag har längtat efter den stunden…
  You just keep up the good work!
  Allt gott ♥
  Anna

 • Sofia skriver:

  Heja heja! Du är en förebild! Jag, och säkert många med mig, är ganska trött på annonssamarbeten och konsumtionshets, även om det är ”hållbara” produkter som görs reklam för. Konsumtion är bara olika grader av dåligt.

 • Malin skriver:

  Heja dig! Otroligt viktigt att ta utvecklingskliv och måtte du hitta ett bra sätt att låta din klokhet och kraft komma till nytta framåt!
  För egen del, jag bor i en mindre stad, har detta med konsumtionshets en ytterligare dimension. Om jag handlar billiga inredningsprylar på nätet, så går de få möbel/inredningsaffärerna här i staden miste om en intäkt. Hotet om att även bokhandeln ska ge sig, för att den stora bokhandelskedjan profil inte fungerade här i staden stör mig. Jag vill verkligen handla lokalt, vill att centrum i staden som ändå har 30 000 invånare ska rymma ett rimligt utbud. Så jag försöker att låta bli nätshopping.. försöker!

 • Jessica skriver:

  Inga problem – jag hade nog snarare tyckt det var konstigt om du hade dragit igång kalendern idag 🙂 med tanke på årets utveckling.

  Ditt utrymme – dina regler.

  //Jessica

 • Anna skriver:

  Roligt och ”oroligt”…. Förstår ju att annonsintäkter ändå behövs. Annars kanske detta betyder att de vettiga/bra profilerna lägger av och att de mindre samvetsgranna är de enda som finns kvar….

 • Anna skriver:

  Rätt väg att gå tycker jag! Glad att du hoppar kalendern. Själv skulle jag se fram emot fler hygge-inlägg 😉 Tack för att du, i stort, fortsätter med ditt nya hållbara koncept. Du hjälper i alla fall mig till nytt tänk. Glad advent!

 • Johanna skriver:

  Vi behöver börja göra annorlunda, och det gör du! Tack för att du ifrågasätter och utmanar, och jag hoppas att dina kloka annonsörer ser en möjlighet att göra detsamma!

 • Christine skriver:

  Att göra inget är inte enklast. Heja dig!

 • Eva skriver:

  Bra o rätt val!
  Så tröttsamt med bloggare som
  säger sig tänka på konsumtion o klimat
  och ändå lägger in en massa köplänkar.
  Ett exempel på en inredare (drömhus helena),som borde kunna leva av andra intäkter än köphets.

 • Sandra skriver:

  Bra där! 👏🏼

 • Susanne skriver:

  Hurra för kloka du 💕

 • Anna skriver:

  Jag som driver eget företag där jag säljer produkter tampas även med denna situation. Jag vill inte heller vara med och bidra till konsumtionshets, men jag vill gärna att människor ska bli hjälpta av mina produkter och jag har försökt paketera min produkt på ett så hållbart sätt jag kan.
  Jag säljer dagböcker och anteckningsböcker, så jag valde i år att göra en Julkalender där jag lägger ut 1 underlag till dagboksreflektion per dag under hela December månad.
  Älskar själv att använda December som Utvärderings- och Reflektionsmånad för året som gått, och vill gärna hjälpa fler att upptäcka hur självläkande dagboksskrivande kan vara.
  Hade ju GÄRNA sett en adventskalender hos dig med fokus på Hållbarhet? 😍 Kanske sammanfattande, handfasta tips på t.ex Zero Waste eller fördjupning på andra saker som du skrivit om tidigare?
  Kanske i samarbete med t.ex. WWF/Myrorna/Andra välgörenhetsorganisationer?
  Stor kram!

 • Amanda skriver:

  HEJA DIG FRIDA!!!!

 • Carolina skriver:

  Så rätt beslut! Heja dig Frida!

 • Martina Höglund skriver:

  Du gör helt rätt Frida!
  Julen är tid för att njuta, ge kärlek och vila upp sig. Räcker med allt hets även om det är bra grejer som hållbara saker så tycker jag det blir för mycket ändå.
  Va jag blir önskar mig i år är inget, i stället för i år är att jag gör goda gärningar i stället och tänka på andra som har det svårt. Som att ge blod (en självklarhet i mina ögon) skänka saker som jag och mina barn inte behöver till kyrkan och göra massa andra saker som gör mig och andra glad och känna frid. Du är en stor förebild mig och många andra och jag är så glad av att fått träffa dig några få gånger i
  Mitt liv och lyssnat på dina föreläsningar.
  Så God jul till dig och din familj. Och mycket vila!

 • Emma skriver:

  Helt rätt Frida!

 • Karin skriver:

  Hatten av för dig Frida, älskar ditt ställningstagande som tung influencer.
  Önskar dig allt gott,
  Karin

 • Åsa skriver:

  Starkt. Allt gott till dig.

 • Frida skriver:

  Lyfter på hatten och respekterar verkligen det att du försöker leva som du lär, trots att det säkert känns i plånkan!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.