Annons

Stylingtips: Optiska illusioner för snedtak

Att måla ett rum med snedtak kan vara klurigt. Vilka väggar man färgsätter (eller inte) ger olika effekt på rumsupplevelsen. Här är några inredarknep för att lura ögat med optiska illusioner om du vill förminska, förstora, förlänga eller förhöja. En fusklapp för dig som står i valet och kvalet, så att det blir som du vill direkt – utan onödiga ommålningar.
 

Kategorier:

Kommentarer

 • Lina skriver:

  Men! Precis vad jag funderade på! Tack!

 • Martin skriver:

  Ett annat tips är att måla både väggar och tak i samma färg. Kanske tar emot för att det har varit trendigt ett tag, men har man många konstiga vinklar och vrår tycker jag ofta att det känns betydligt större och lugnare när allt får en enhetlig färgsättning som inte bryter upp.

 • Julia skriver:

  Roligt inlägg! Jag håller med Martins kommentar. Efter många tapetkataloger bestämdes det att ha samma färg i tak som väggar och satsa på ett vackert golv. Det brutna taket med skuggor gör också att det händer mycket utan färg.

 • Marie skriver:

  Oi, interessant! Har du gjort det samme for vanlige rom tro, dvs, jeg mener et rom med rektangulær form med vindu i ene enden? Min stue er sånn. Nå er alt hvitt, vegger, tak, gulv, og jeg vil male. Vurderer grågrønne vegger og hvitt gulv og tak, men nå vet jeg ikke om det åpner eller stenger rommet 🙂

 • Trendenser skriver:

  Tack för input! Visst är det så. Jag var så insnöad på en fråga om fondväggar – men visst är det så, oavsett om man väljer ljust eller mörkt så är det oftast mer förlåtande att inte bryta ut med olika färger i ett vinklat rum.

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.