Annons

Lookalikes: Böjträstolar

Med pappa Michael Thonets patenterade stol Chair 14 (designad redan 1856) som förebild skapade sonen August Thonet senare stolen Chair 18 (år 1876) med lika sköna former. Idag tillverkas den fortfarande i samma fabriker och kan fås i naturlig finish, betsad i mängder av nyanser eller täcklackerad. I år firar IKEA 75 års-jubileum med att återta produktionen av gamla storsäljare, bland annat en snarlik modell av Chair18 som såldes på 50-, 60-talet. Jag förstår inte, är det mer okej att saluföra en lookalike nu, för att synden är gammal? Eller vad säger ni om de här, visst är de lika som bär?
Bild 1: Thonet chair 18, pris 1870 kr
Bild 2: IKEA BJURÅN, pria 895 kr

Kategorier:

Kommentarer

  • Tina skriver:

    Ikea har ju också haft stolen Öglan i sitt sortiment. Den är nästan ännu mer lik Thonets stol, men är inte i produktion längre.

  • sparris skriver:

    Hej!
    Apropå den här serien, har du sett Space Copenhagens fåtölj Swoon? Formligen skriker Eero Saarinens Womb Chair tycker jag, förstår inte varför man gör något så snarlikt?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.