Annons

Arkiv: nov 2018

Old in – Snöbollen

Minns ni min loppisletarlista 2018? Där jag skrev att jag skulle söka efter barndomsminnen. Det här är just ett sådant fynd. 15 kronor på Erikshjälpen. Vad får man för det nuförtiden? Inte ens en GB-glass. Kanske måste man vara född på 70-talet för att förstå den nostalgiska kraften i den av etablissemanget så bespottade Snöbollen, men må så vara. Formgiven av Ann Wolff 1973 för Kosta Boda. En vanlig svensk souvernir och folklig klassiker. För mig är den synonym med fredagsmyset när jag växte upp, och nu glimrar det en likadan på mitt eget soffbord.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Annons: Julstädat på Spinneriet med Bona

*Inlägget presenteras i samarbete med Bona

Att vårda det man redan har istället för att slita ut och köpa nytt känns viktigare nu än någonsin. Förra året ytbehandlade vi det gamla trägolvet i studion på Spinneriet i samarbete med Bona (läs mer om färgvalet på pigmenten här). Bonas Greenguard certifierade produkter  funkar lika bra i privata hem om du har en parkett som behöver fixas till. Det känns viktigt att underhålla den fina finishen även för framtiden. Inför julen har vi därför storstädat och rengjort golvet med deras smarta mopp. När man rengör trägolv ska man använda så lite vatten som möjligt för att undvika att att golvet slår sig och blir ojämnt eller fogar blir missfärgade. Bona Spray Mop är en smidig lösning med mopp och rengöringsmedel (refill) i ett och samma system. Den doserar rätt mängd vätska direkt och lämnar inga tråkiga ränder eller rester på golvet. Dessutom är den enkel att förvara mellan användningarna. Såhär blev resultatet! Nyfiken på att testa inför årets julstädning? Beställ en mopp från deras webbshop, den vi använde kostar 449 kr.Cleanern för oljade trägolv (den som står på golvet bredvid moppen) återfuktar ytan så det håller sig vackert och levande längre.  Moppen är också enkel att ha hemma, om man behöver snabbstäda under matbordet mellan måltiderna när man har små barn 😉 Såhär blev resultatet hos oss! 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

 
Inlägget är ett betalt reklamsamarbete med Bona

Stylingtips: Tips för fondväggar

Är fondväggen ute? Om ni visste hur många som ställer den frågan när jag föreläser. Vad jag brukar svara? Strunt i det och använd ”fondväggsknepet” om du har behov av effekten. Vad jag menar? Jo, vilken vägg du väljer att måla/tapetsera, om du bara ska göra det på en enda, ger olika rumsupplevelser. Det tycker jag är viktigare att ta hänsyn till och använda medvetet – än att grubbla på om fondväggar anses trendigt eller inte. Precis som valet av mönsterstorlek är valet av vägg viktigt för slutresultatet. Här är några visuella exempel.

Lookalikes: Moravia Star

Ett tag fanns den hypade Moravia-stjärnan bara att köpa på Artilleriet och Byggfabriken. Jag lyfte en lookalike häromåret men i år har ju nästan varenda tillverkare av julbelysning sin egna variant. Eller vad säger ni om de här, lika som bär? 
Bild 1: Artilleriet Moravia (finnsi flera färger)  600 kr
Bild 2: Jotex Maya (finns i flera färger) pris 199 kr

Veckans inredningsnyheter – v. 47 / 2018

Bara sju dagar kvar till första advent och dags att räkna ned nu. Här kommer en summering av inredningsnyheterna från vecka 47. Rosa, mörkrött och stort fokus på köksregionerna. Så skulle man kunna sammanfatta det. Hoppas du hittar något du gillar!
Nordiska kök och Food Pharmacy har gjort ett konceptkök i mörk ek.
Vintagehandlaren Temporärt, konsthandlaren The Ode To och designstudion TypeO öppnar LUX – en nytänkande julmarknad på Kronobergsgatan 9, Stockholm.
Betonggruvan har lanserat nya enheter av Norrländsk furu till deras hyllsystem Portal.
Trendstefan har lanserat en kollektion broderikit med Folklore company.
Tigron & Floyd har lanserat nya blomstrande tapeter i samarbete med hyllade danska floristen Poppykalas – Thilde Maria Kristensen.
VIPP har lanserat en inspirationsbok om sina kök och kökskunder.
I veckan bjöd Olsson Gerthel in till pressvisning för sin nya digitala stylingtjänst.
Notiser 
– IKEA varslar 7500 personer
– Royal Copenhagen har visat årets Julbord i Köpenhamn
– Lagerhaus börjar sälja sitt sortiment på Åhléns.
– Formex har utsett sina 25 Design Talents som kommer visas på mässan 2019
– Thau & Kallio gör Greenhouse på Stockholm Furniture Fair 2019
– Röhsska muséet öppnar 23 februari 2019
– Möbelmässan i Göteborg byter lokaler 2019, från Bananpiren till Svenska mässan.
Food Pharmacy är inte bara aktuella med ett eget konceptkök, de har också tagit fram egna redskap som de hade pressvisning för precis. Har inte hittat något hemnetobjekt som fått spridning denna veckan så avrundar med nyheten att H&M tar sitt cafékoncept vidare och lanserar It’s Pleat i Uppsala. Det var alles för nu. Ha en fin start på december!
Foto: Nordiska kök, Lux, Betonggruvan, Tigron & Floyd, Folklore, Olsson Gerthel, H&M

Stylingtips: Runda mattor och runda bord

Efter mitt inlägg med tips på proportioner och storlek på mattor fick jag en fråga om mattor under runda bord. En tumregel många inredare använder är ”samma form på mattan som på bordsskivan – fast större”. Väljer man en rund matta bör man ta till 60-70 cm extra bredd runtom hela bordsskivan för att stolarna ska få plats även när de är utdragna. Annars finns det risk att två stolsben hamnar på mattan, och två av dem utanför vilket sällan är bekvämt. 

Dagens kontor – Jakten på det försvunna dagsljuset. Plus framtidspepp.

Det låter som ett sällskapsspel, men det är mitt arbetsliv i ett nötskal just nu. Jakten På Det Försvunna Dagsljuset. November är en hopplös månad för den som mestadels fotar i dagsljus. En stor del av min tid går åt till att jaga solstrålar i studion. Idag har jag även haft en anställningsintervju (håller på att rekrytera en ny assistent) och så har jag bokat en föreläsning i november 2019. Alltså om 12 månader! Overkligt att skriva på det kalenderbladet redan nu. Men det gör mig också orimligt glad. Att jag kommit så pass långt i mitt företagande att jag inte behöver gå in i ett nytt år med oro och ont i magen. Snarare pepp och förväntan. Det tog några år, men så jäkla värt. Nu har jag ju verkligen vett att uppskatta det. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Reklam: Gör personliga julklappar med Önskefoto

*inlägget presenteras i samarbete med Önskefoto 

Ni som följt mig ett tag vet att jag alltid använder Önskefoto när jag gör fotoböcker efter events och uppdrag i jobbet. Det har jag visat och tipsat om tidigare. Och just därför är jag så himla glad att äntligen ha fått till ett toppenerbjudande med dem, såhär inför jul – som ger er en grym rabatt om ni vill testa att göra en personligare julklapp i år med deras webbtjänster. Antingen kan du göra en present med foton till familjen eller släkt och vänner. Eller så kan du beställa en fotobok från året, sommarsemestern, en familjefotografering, årets instagrambilder eller födelsedagar? Verktyget är superenkelt, det finns färdiga layouter och fina textilomslag. Min favorit är den i naturfärgat linnetyg. 

JUST NU – 40% RABATT 
Den här veckan får du som läser Trendenser ett superbra erbjudande: 40% rabatt på alla fotoböcker om du anger koden 40TRENDENSER (gäller t o m 25 November 2018). En bra morot att ta tag i fotoboksprojektet och bli klar med julklapparna – i god tid!

25% RABATT 
Till er som inte hann med att beställa innan rabattkoden ovan slutade gälla kan jag trösta er med en förlängd rabatt på 25% om du anger koden TRENDENSER25 (gäller t o m 9 december 2018).

Beställer gör du här!

Med risk att avslöja årets julklapp till gammelmormor (tror det ska gå bra, hon läser inte min blogg) så blev min familjefotobok på barnen såhär. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Veckans inredningsnyheter – v.46/2018

Det märks inte bara att det lackar mot jul, utan också att vi går mot ett nytt år att döma av pressreleaserna. Här är en summering av inredningsnyheterna från vecka 46, 2018.  
Georg Jensen har visat fina pressbilder på sin julkollektion 2018
Tapettillverkaren Engblad & Co har lanserat en ny kollektion med namnet Graphic World 
Domo design byter namn till Design Of och har samtidigt släppt bilder på våren 2019!
Form och Wingårdhs gör arkitekturpodd ihop. Premiär för Planeten!
Wästberg är aktuella med ljuskällan Holocen som lanserades i veckan. 
Mimou har visat vårnyheterna inför 2019 som bland annat består av en utökad serie keramik med namnet PURE. Kollektionen finns i butik i slutet av april 2019.
Iittala lanserar servisen Teema i en ny färg under våren 2019. Puder lanseras i januari 2019 i sex olika utföranden: kaffemugg, tallrik i tre storlekar, skål samt djup tallrik.
 
 Notiser
– Fastighetsbyrån har tagit dokumentära foton med Minna Ridderstolpe för att bryta trenden med generiska mäklarbilder. 
– Maria Kingsley från programmet Bygglov inleder samarbete med Caparol
– Filippa K har släppt mugg nr 32 för Rörstrand, med grafiska mönstret Bold. 
– EM Home tvingas stänga butiker 
– Jula öppnar 8 nya varuhus i Sverige
– Clas Ohlsson ökar med 56% 
– Morris stämmer H&M på miljonbelopp efter designsamarbetet.
 
IKEA skippar Black Friday i år och satsar istället på att uppmärksamma Den Store Strammedagen (som uppmuntrar till en hållbar livsstil). Dessutom är årets IKEA julbord fullmatat med fler vegetariska alternativ. Hatten av för det!
I en hårt konkurrensutsatt bransch där kopiering och plagiering slår hårt mot originaltillverkarna tar nu Moooi till med en digital knapp som man kan scanna för att kontrollera om lampan är äkta eller inte. Är det här första steget mot digital autenciering, som skapar tryggare köp för konsumenterna? Veckans mest ombloggade och omdiskuterade lägenhet till salu? Elsa Billgrens barndomshem. Kolla in våningen här.  
Foto: Georg Jensen, Engbladh, Design of, Wästbergs, Mimou, Iiitala, IKEA, Moooi, Wrede

Reklam: Nya solskyddsvävar från svenska Sandatex

Inlägget presenteras i samarbete med Sandatex


Sandatex som är kända för
sitt högkvalitativa markistyg lanserar nu nya kollektioner för rullgardiner, plissé-, honeycell-,lamell- och effektgardin. De går både att få enfärgade, eller med vacker mönsterdesign av Emma von Brömsen! Som en tapet, eller ett smycke för dina fönster. Kollektionerna finns att köpa hos de återförsäljare man kan hitta på sandatex.se. Där kan man även beställa hem vävprover, kostnadsfritt. Återförsäljarna hjälper även till med mätning då alla solskydd är måttanpassade efter kundens fönster. 
Hela Sandatex sortiment av vävar finns på lager lokalt i Borås vilket innebär kortare transporter till deras återförsäljare i norden.
Foto: Sandatex

* Inlägget är ett reklamsamarbete med Sandatex

1 3