Annons

Nej, det blir ingen julkalender på Trendenser i år.

2008 var jag den första inredningsbloggaren att ordna en julkalender under december månad. En ny vinstchans varje dag, ända fram till julafton. Den blev snabbt uppskattad. Annonsörerna ställde sig på kö redan i januari för nästkommande år och vissa luckor hade så högt tryck att den tekniska plattformen slog bakut. Fler bloggare hakade på med liknande upplägg och värdet på vinsterna skenade iväg. Nästan så vi blev fartblinda.

 

Men vet ni hur jag kommer att fira årsdagen av konceptet?

Genom att lägga ner det. 

 

Att ha en stor blogg innebär ett stort ansvar. Jag vill visa att jag tar mitt genom att bryta en negativ trend jag själv varit med och startat. Det känns inte vettigt att fortsätta på den inslagna vägen, givet de klimatmässiga utmaningar vi står inför. Och det är viktigt för mig att inte bara prata om problematiken utan också agera på den, även i min egen affärsmodell. 

 

Vi behöver sakta ner på tempot och välja vår konsumtion med större omsorg. Därför har jag också gjort det. I år har jag handplockat fyra svenska möbelföretag med miljöfokus och hög hantverksgrad, som dessutom har kvar sin produktion i Sverige. De får släppa varsin tävlingslucka, varje advent – där de kan berätta lite mer om sin verksamhet och varför den är viktig. 

Håll utkik med start imorgon.

Kategorier:

Kommentarer

 • Linnéa skriver:

  Fint gjort! ??❤️

 • mallan skriver:

  Heja dig Frida! ❤️

 • mallan skriver:

  Heja dig Frida! ❤️

 • Klara skriver:

  Älskar alla dina steg ”i rätt riktning”! Så härligt!

 • Terese skriver:

  Heja Frida! Älskar att du kastar dig ut! Att du visar att världen inte stannar om vi släpper taget om shoppinghysterin. Vi har så mycket kvar att jobba med och de jag upplever som mest omedvetna om vad som sker är de som är 20 någonting. Jag drar absolut inte alla över en kam, utan de jag träffar genom mitt jobb kunde inte bry sig mindre tyvärr. Det är för jobbigt att tänka på, det påverkar inte dem osv. Den generationen måste vi komma åt. Märker att många av dem följer modebloggare slaviskt så där finns det mycket att göra. Om modeeliten skulle tänka lite mer på planeten så hade vi tagit ett stort kliv.

 • Carolina skriver:

  Heja! Vilket grymt bra firande av årsdagen! Fortsätt i denna riktning! Du går alltid i bräschen, för du är klok och ansvarsfull!
  Jag hejar på dig! ??

 • Carolina skriver:

  Heja! Vilket grymt bra firande av årsdagen! Fortsätt i denna riktning! Du går alltid i bräschen, för du är klok och ansvarsfull!
  Jag hejar på dig! ??

 • Lisa S skriver:

  Säger bara wow!!!!!!! Grymt klokt

 • Helen skriver:

  Tack, för att du gjort mig så otroligt mer medveten. Jag har en lång väg kvar men jag är mer medveten nu än tidigare. Kuddar byts inte ut längre för att de inte längre är inne, jag funderar mycket mer kring vad jag tycker om istället för trender. Inte en enda möbel har köpts detta är, flera har sålts på blocket. Alla köp är mycket mer genomtänkta nu. Fanatisk sopsortering och vegetariskt 5-6 dagar i veckan. Mycket kvar att lära mig, nästa mål är bättre tvättmedel och diskmedel, tips tack :). Små steg i taget och bättre att kännas att jag lyckas med målet jag satt upp.

 • Christine skriver:

  Jag brukar nästan aldrig kommentera, men du måste bara skriva att du ar grym!

 • Tove skriver:

  Hej jag har visserligen deltagit varje år men aldrig vunnit, men tänker att en grej som skulle varit kul som julkalender vore om du på temat ”re:use” publicerade 24 riktigt bra inlägg från alla dina år. Det finns en del inlägg som jag minns från dina tidiga år och en del jag nog skulle gilla igen. Och bara för att de är gamla och redan lästa betyder de ju inte att de inte är bra.
  Jag gillade tex när du var praktikant på ikea, och säkert är det många som minns när du skrev om hon som bodde i Holland eller om designsponge osv.. jag minns inte allt på rak arm men det hade kunnat vara kul.

 • Carin skriver:

  Så bra?❤️

 • Linda skriver:

  Jag tyckte jättemycket om Toves idé ovan!

 • Maria skriver:

  Kloka underbara Frida. Om ändå fler följde i dina spår. Önskar dig en riktigt mysig advent!

 • Maria skriver:

  Kloka underbara Frida. Om ändå fler följde i dina spår. Önskar dig en riktigt mysig advent!

 • Sara skriver:

  Bra beslut!❤️??

 • Johanna skriver:

  Du är så inspirerande Frida! Älskar att läsa dina inlägg och bli ännu mer pepp på att göra skillnad själv. Heja dig! Kram

 • Susanne skriver:

  Hurra för dig!

 • Lisa skriver:

  Heja dig ?? Så bra!

 • Sanna skriver:

  Vad grym, stark och modig du är! All pepp till dig som vågar förändra och ser hur du kan påverka folk!

 • Åsa skriver:

  Heja dig, Frida!!

 • Hanna La skriver:

  Tack för alla dina fina julkalendrar genom åren med de fantastiska priser du erbjudit! Jag ör en av dom som tävlat och rimmat och hållit tummarna utan att nånsin vinna men kul var det. Och lika stort tack för att du igen går i bräschen och är en förebild i din bransch genom att ta din del av ansvaret, dvs att uppmärksamma goda initiativ och företag och inte blåsa på ”vill ha” och köphetsen.
  Hatten av för dig Frida! ??????

 • Lars Sundvall skriver:

  Bra ställningstagande. Du är drivande i en svår förändring där väldigt många bromsar.

 • Josefin skriver:

  Helt rätt! Kör samma hemma och byter ut barnens hysteriska klappkalender mot advents-varianten med 4 saker var som är en upplevelse eller något de behöver ?

 • Josefine skriver:

  TACK Frida! Du agerar inte bara för miljön i och med detta, utan som du själv skriver, visar även på att tempot generellt behöver dras ner. Ofta i mitt jobb som läkare möter jag patienter som är stressade och utmattade, delvis för att "samhället" är som det är. Men vi ÄR samhället. Vi ALLA har ett ansvar att säga stopp och tänka om. Tack igen och ha en riktigt fin jul.

 • Linn skriver:

  Fantastiskt tänkt!

 • Hej! Jättekul att läsa din blogg, du skriver väldigt bra så det är bara att gratta till framgångarna/ mvh Gunills

 • Kim skriver:

  Superbra!
  Hade ändå känslan att samma människor vann väldigt ofta med sina långa rim.

 • Hanna skriver:

  Fantastiskt initiativ! Du bidrar med detta även till att minska den inre stressen, som iaf jag känner, – att man inte vill missa ett bra erbjudande! All stress och press som kommer med julen, såsom exempelvis julkalender måste skalas ner!

 • Väldigt bra initiativ!!
  /V
  http://fondofhome.blogg.se – från kråkbo till husdröm

 • Eva skriver:

  Fasen vad du imponerar, om och om igen!

 • Lina skriver:

  Men wow! Det måste ju kosta för dog aå stort att du gör det ändå. TACK!

 • Rebecka skriver:

  Heja Frida!
  Du är verkligen en "trendsetter" i flera olika bemärkelser.
  Ditt inlägg om flygresor, miljöpåverkan osv har verkligen satt igång mitt tänkande på vad jag måste göra för att ändra min livsstil -tack!

 • resfredag skriver:

  Bra där Frida, kul att följa hur du banar ny väg för branschen.

 • Rebecka skriver:

  Älskar detta beslut, så klokt och medvetet!

 • Pethra skriver:

  Underbart bra riktning du stakar ut. Precis sådana influencers vi och vår planet behöver! <3

 • Maria skriver:

  Klokt beslut. Gillar hur du tänker, men också att du agerar. Jag försöker själv ändra mitt sätt att bete mig, inte bara snacka och tänka – det är svårt, men nödvändigt! Tack för att du försöker driva på åt rätt håll.

 • Sanna skriver:

  Som att du öppnade ett fönster!! Underbart! In med mer frisk luft?

 • Ida skriver:

  Vilket klok och genomtänkt initiativ!
  Idassida.blogg.se

 • Ingela skriver:

  Way to go Frida!! Älskar att du lever som du lär (ut)!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.