Annons

1:a Advent – Vinn en möbel värd 10 000 kr från Stolab

* Inlägget är ett betalt samarbete med Stolab
 
Den första luckan i min adventskalender med hållbara svenska företag presenteras av Stolab. Många känner till deras designklassiker som exempelvis Lilla Åland av Carl Malmsten – men vad alla kanske inte tänker på när de jämför Stolab med andra leverantörer är att de tillverkar sina kvalitétsmöbler av massivt trä, i den egna fabriken i Smålandsstenar och har gjort så sedan 1907. Stolab är miljösäkrade enligt ISO 14001 och en stor del av deras sortiment är dessutom märkt med Möbelfakta som utgår både från svenska och internationella standarder för kvalité, hållbarhet och socialt ansvar. Kraven baseras på ”The Global Compact”, som har sin utgångspunkt i FN:s uppförandekod. Här hittar du alla Stolabs möbler som har Möbelfaktas märkning och här kan du se en film som visar några av de 60 yrkesskickliga personer som lägger sin hand vid deras möbler. 

Visste du att? Av spillbitarna som blir över från tillverkningen av Lilla Åland tillverkar Stolab pallen Lilla Snåland, formgiven av Marie-Louise Hellgren.

 
Nu har du chans att vinna valfri möbel från Stolab (till ett maxvärde av 10 000 kr). För att delta ska du svara på följande två frågor i kommentarsfältet, inom en vecka. Lycka till!

1.) Skriv tre ord du förknippar med Stolab.
2.) Ge en personlig motivering till vilken möbel från Stolab du drömmer om och skulle välja om du vann. Vilken roll och vilket slags liv kommer den att få i just ditt hem? 

 

Tävlingen är avslutad. Stort grattis till Maria som svarade 2018-12-07 @ 15:21:30. Hör av dig med dina uppgifter så kommer vinsten till dig inom kort!

Tävlingen pågår tom 9/12 kl 08.00 Vinnaren utses av en jury från Stolab. Deras beslut kan ej överklagas. OBS! Du måste vara 18 år för att delta. Vinsten skickas endast inom Sverige. Trendenser tar ej ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. Maxvärde 10 000 kr. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Genom att fylla i tävlingsinformationen samtycker du till att dina uppgifter lagras i bloggens databas för att vi ska kunna registrera deltagarna, vi kommer inte att använda dina uppgifter för kommersiella utskick. Läs mer om tävlingsvillkoren HÄR.

Kategorier:

Kommentarer

 • Malin S skriver:

  Hej, vilket bra initiativ att välja hållbarhet som fokus i årets julkalender. Det har jag själv gjort när det gäller årets inköp inför julen. Det blir en del second hand, närproducerat och ekologiskt i den mån det är möjligt och allt med tanke på vår planet. Vad förknippar jag med Stolab. Jag kände till företaget innan men läste på mer via länkarna och säger: hållbarhet, ansvar och kärlek. Med hållbarhet i fokus, med ansvar för vår jord och kärlek till planeten och hantverket. Så skulle jag sammanfatta Stolab. Min personliga favorit är Oxford. I ljus lack kommer den passa så fint in i mitt sovrum. Den får den platsen eftersom det rummet är mitt och där härjar barnen som minst. Fast även om de skulle härja i närheten av den så känns det som att Oxford skulle klara det, den är robust och skapad med just hållbarhet i fokus. På alla sätt. Men i mitt sovrum skulle den få stå länge och där skulle jag sitta och läsa och sticka när tystnaden lagt sig i huset. God jul.

 • 1. Kvalitet, klassisk, vacker.
  2. Jag skulle låta två svarta karmstolar lilla åland flytta in i vårt hem. Då barnen nu är större behöver vi låta barnstolarna få nya ägare och istället få mer solida stolar där både stora och små kan sitta. Karmstolarnas skulle bli ett välkommet tillskott vid matbordet.

 • Alexandra skriver:

  Hejsan,
  Jag förknippar Stolab med följande tre ord: Skandinaviskt, Hållbart och Stilrent.
  Jag skulle önska det höga prioskåpet (7073) i massiv björk. Den skulle göra sig så fin i mitt vardagsrum som just nu är relativt spartanskt.✨

 • Sanna skriver:

  Det jag tänker på när jag hör stolab är tidlös design, hållbarhet och Småland.
  Jag drömmer om en ljus arka i mattlackad Björk. Att stolen designades på 50-talet och lever idag säger vilken tidlös och klassisk design stolen har, den kommer alltid att fungera och aldrig kännas ur tid. Själv född i Småland och i Jönköpingslän skulle stolen få symbolisera hemma. Stolen skulle få placeras i vårt vardagsrum och ge plats för samtal och dialog. Under jultider hade det blivit stolen som tomten blev erbjuden att sitta ner på när det vankas klappar till de små och jag kan redan se hur vår son hade älskat att sitta i den och ”vila” enligt honom i all lek och spring. Jag hade kunnat luta mig tillbaka och känna att möbeln är tryggt tillverkad för oss medmänniskor runt omkring utan farliga ämnen och med hänsyn till miljön. Då jag föredrar att inte byta ut våra möbler så ofta hade den här stolen med sin tidlösa design gjort sig fantastiskt bra här som mitt punkt i vårt hem.

 • Ellen skriver:

  1.tidlöst,kvalitet,hållbart
  2. Jag skulle köpa svarta lilla Åland och byta ut mina felköpta köksstolar.

 • Mandi skriver:

  1. Bekväm, kvalitet, hantverk
  2. Miss Molly stol, de skulle få flytta in i vårt vardagsrum & ”biblioteksdelen”, där man kan sätta sig med en bok & koppla av.

 • Hanna Maria skriver:

  1. Stolabs MEDVETENHET bidrar till ett HELHETSANSVAR vilket resulterar i något BESTÅENDE.
  2. På tal om att ta ansvar för miljön och att se det vackra i enkelheten. Om jag skulle personifiera Stolab i en person skulle det vara min farmor. Som uppvuxen på landet var kvalitet helt avgörande vilket än idag sitter djupt rotat i henne. Köper hon en möbel ska den hålla – länge. Det har resulterat i ett hem som vid en närmare titt är fylld av idag svenska klassiker. Då – möbler hon valde utefter krav på kvalitet och tidlöshet. Lite luggslitna, men ännu vackrare idag när ett helt liv har präglat dem.
  Hon är inte bara min farmor, utan framförallt min bästa vän och förebild. Därför skulle jag vilja gå i hennes fotspår och välja en möbel som får mig att tänka på henne, och som kan följa med mig genom hela livet. En möbel som bidrar till att jag kan berätta om min underbara farmor för mina framtida barnbarn och föra hennes idéer vidare. Valet skulle landa på loungestolen ARKA. En sådan fasligt vacker möbel fylld av lekfullhet, design och framförallt – hållbarhet.

 • Anna-Maria skriver:

  Hållbart, svenskt, hantverk!
  Jag skulle välja Fåtöljen Wrapt. Som att sitta i en mjuk omfamning! Den är lättplacerad i vårt vardagsrum vid soffan, men också framför kakelugnen med en fotpall, och eftersom den inte är så stor kan jag bära den till uterummet, sitta skönt och njuta av trädgården.

 • Miljö, kvalite, svensktillverkade
  Första barnbarnet är på väg, jag vill ge en fåtölj Wrap till de snart nyblivna föräldrarna! En omslutande kvalitetsfåtölj till barnrummet, amningsfåtöljen de luxe?

 • Mari B skriver:

  1. Nogranhet, tidlöst, prisvärt
  2. Jag drömmer om stolar som heter Åland där det finns vanliga stora och en hög barnstol. Tycker det är mycket finare och en bra helhet när barnstolen och övriga stolar ser likadana ut. Varför ska barnet ha en annorlunda stol? Samma serie gör att barnet inte känner sig annorlunda. Så betydelse det kommer ge är framförallt ingen utanförskap men även en snygg helhetsbild av vårat kök.

 • Lisbeth Rosén skriver:

  1. Scandinaviskt, tidlöst och vackert med tillverkning i Småland av svenska råvaror, möbler som aldrig hamnar på soptippen, antingen ärver barnen dem eller så säljer man dem.
  2.Fåtöljen Wrap skulle passa bra i mitt lilla sovrum, en fåtölj att mysa i och titta på.

 • Lina Borg skriver:

  1 hållbart, tidlöst, värdefullt
  2 fåtöljen wrap skulle få flytta hem till oss på livstid. Det är så jag vill bygga mitt hem, med möbler som är hållbara både funktionsmässigt och vad gäller design. Därför överväger jag noga alla nya möbler då det inte är så många som kan uppfylla detta! Tack Stolab!

 • Caroline skriver:

  1. Tidlös, medveten och design.
  2. Pinnockio. Precis som STOLAB står för, hållbarhet, gör även den här stolen det. Det är en tidlös design, på en möbel som använts mycket varje dag. Vi sitter alltid vid köksbordet och äter våra måltider. Så det är verkligen en stol som kommer bli använd flera gånger varje dag, i flera år framöver. Hade känts fint.

 • Axel Lundgren skriver:

  1. Närproduktion, investering, skandinaviskt
  2. Som student i min etta är det värdefullt för mig att inreda med möbler som kan ha flera olika funktioner. Med stolen Arka hade jag haft möjlighet att ha både en karmstol och en fåtölj för tillfällen när jag får fler människor på besök. Detta är garanterat en möbel som jag kommer bära med mig och växa tillsammans med i resten av mitt liv :)))

 • Nina Anundsson skriver:

  1. Stolab är medvetet kontinuerligt nordiskt
  2 Miss Holly, vi har köpt ett litet 1700-talstorp som vi försöker bevara där Miss Holly-stolar skulle ge den klassiska känsla som vi söker efter.

 • 1. Hållbarhet, framtid och klassiskt design.
  Stolab är ett koncept som jag gillar. Att köpa en möbel som håller samt har en klassisk design som jag inte tröttnar på. Passar perfekt i ett samhälle som blir mer och mer medvetna om miljö.
  2. Min dröm vore Miss Holly! Ett bord i helt min smak av massivt ek. Att Miss Hollys tre ben inbjuder till att fler personer kan samlas runt bordet är rollen hon kommer spela i mitt hem. Att kunna bjuda in nära och kära till mitt hem, att sitta runt bordet och äta god mat. Det är drömmen och då mår jag som bäst!

 • Ida skriver:

  1. Livslångt, naturnära, form
  2. Miss Holly i ljust mattlack får gärna flytta in hos en ung barnfamilj. Hon skulle få hedersplatsen på änden vid köksbordet och följa med oss i livet: som sittplats för födelsedagsbarnet på kalas och när kompisar följer med hem från skolan. När man ältar livets besvärligheter till tidig morgon tillsammans med en vän över ett glas vin (eller fem) eller firar sin sista tentaskrivning någonsin. Kanske hamnar hon ett tag i ett torp vid havet och till slut på äldreboendet när jag fyllt sådär en 100 bast. Välkommen hem till oss, Holly!

 • Mia skriver:

  Vackert, klassiskt OCH modernt.
  Arka var alldeles underbar, hur kan jag ha missat Stolab innan? Ofattbart. Skulle ha den i vardagsrummet som en juvel att nyttja närhelst andan faller på. Precis så som klassiker skall avnjutas.

 • Mia skriver:

  Vackert, klassiskt OCH modernt.
  Arka var alldeles underbar, hur kan jag ha missat Stolab innan? Ofattbart. Skulle ha den i vardagsrummet som en juvel att nyttja närhelst andan faller på. Precis så som klassiker skall avnjutas.

 • Anna skriver:

  1.Lilla Åland är min barndoms köksstolar och mina föräldrar använder dem fortfarande varje dag 50 år senare. Stolab står därför för det genuina, det äkta och stor trygghet för mig.
  2. Just nu står jag inför stora omvälvningar med separation, nytt hem och rädsla inför vad framtiden ska innebära. Några stolar som ger lite av min barndoms trygga former skulle vara som en tröstande arm om ryggen under ledsna dagar.

 • Louise skriver:

  1.) Trä, kvalitet, långlivat
  2.) En Miss Holly hängare ribbstol med hylla i massiv ek i mörk grön skulle vara mycket fin och praktisk i vårt nya lilla hus.Här skulle vindjackor, flytvästar, tjocka tröjor, solhattar hänga.

 • Maria skriver:

  1.Stolab har tidlös design,bra kvalitet och är ett svenskt hantverk.
  2. Lilla åland alla gånger! Alla färger är så fina! Skulle få pryda i vårt kök i vårt lilla hus från 1923! Dessa vore outstanding att få vinna.

 • Therese skriver:

  1. Tidlöst, kvalitet, ansvarsfullt
  2. Lilla åland har stått på önskelistan så länge jag kan minnas. Denna tidlösa klassiker skulle få sin plats vid matbordet och nötas med kärlek av hela familjen vid både frukost, lunch och middag under många långa år ❤️

 • 1. Hållbarhet, miljövänligt och graciös design
  2. Har jobbat 20 år på fritidsgård med livliga ungdomar i Skellefteå. Kommunen har ett unikt samarbete med en kyrka och för många år sedan satsades det på stolen Lilla Åland, minst 20 stycken i dessa lokaler så jag vet hur hållbara dessa stolar är. Och nån gång om sänder så säger ungdomarna, ” Shit vilka bra stolar det här är”, Därför väljer jag Lilla Åland ?

 • Åsa skriver:

  Hej! Jag förknippar Stolabs möbler med mitt föräldrahem, sammanfattat med några värdeord skulle jag säga hållbar kvalitet och klassisk skönhet – det är ju inte alltid givet att man vill möblera som sina föräldrar, men här tycker vi lika.
  Jag försöker spara ihop till ett Miss Holly-bord, men är inte riktigt där än. Jag vill samla min familj kring det i vårt kök. Älskar nättheten, de mjuka formerna och det ljusa träet.

 • Elin Dahllöf skriver:

  1) jag har ett soffbord från stolAb som jag älskar – när jag tänker på stolAb så associerar jag det med doften av trä, runda mjuka hörn och en vacker design.
  2) jag har länge suktat efter matbordet Holly, så vackert i sin enkelhet. Idag har vi ett mycket gammalt Ikea-bord i faner som är slitet med repor och målarfärg – det bär på mycket historia med barnen, men nu är det dags för något nytt, barnen är lite större och kan förstå att målarfärg ska vara på pappret ? dessutom hade det matchat fint med soffbordet från stolAb.

 • Erica Ö skriver:

  Vad glad jag blir över att du gör samarbeten med hållbara företag! Vi har bara en jord!
  För mig representerar Stolab; medvetenhet, stilsäkert och hållbart. Inte bara miljömässigt och socialt hållbar, utan även hållbar design och praktiskt användbar på riktigt.
  Arka är en ljuv dröm som gärna får flytta in i verkligheten. Hos mig hade Arka blivit välanvänd och få stå i köket, bostadens hjärta. Där sitter jag med härliga vänner och pratar inpå småtimmarna, den använder min son till att stå på när vi bakar pepparkakor och på den rullar katten Mjau gärna ihop sig för en eftermiddagslur.

 • Anna skriver:

  1. Varaktighet, enkelhet och genomtänkthet.
  2. Stolen Arka har stått i hallen i mitt barndomshem, som i sin tur är ärvd från mina farföräldrars sommarställe. Jag drömmer om att få ha en likadan i mitt eget hem.

 • Tidlös hållbar design
  En Arka i ek att placera i hallen skulle användas varje dag,när skorna ska tas på för både gammal och ung

 • 1. Kavitet, miljö och socialt ansvar.
  2. Bordet Carl i ljus mattlack är helt underbar. Gilla Stolen lilla Åland av Carl Malmsten och tanken med bordet återspeglar StolABs värdegrunder. Den ska ersätter vårt matsalsbord i köket som har blivit väldigt sliten.
  Glad första advent!

 • Geniunt Inbjudande Ögonfröjd
  Miss Holly skulle få flytta in och bli min allra bästa stödjare och vän! När jag jobbar i kök eller med pyssel och stök eller stryker så det ångar av rök. Från fibromyalgi blir jag aldrig fri men med stabil och trogen vän att luta mig mot kanske jag lite lyckligare i vardagen bli.

 • Sara G skriver:

  1. Jag tänker först och främst på min MORMOR, hon köpte aldrig något slit och släng utan sparade pengar ihop för att kunna köpa saker(möbler, porslin, köksredskap textilier, ja egentligen allt man tar in ett hem) som var hållbara i både stil och FUNKTION. Hennes absoluta stolthet var ett Malmsten vitrinskåp som hon sparade ihop till länge. Förutom detta skåp så hade hon bland annat PINNSTOLEN "lilla Åland" både hemma och ute på landet. Detta var enligt henne den enda pinnstolen som gick att laga utan att det skulle bli snett och vint när man plockade isär för att limma om dom efter många års sittande.
  2. Jag drömmer om att få sitta på "Lilla Åland" vid mitt köksbord för resten av mitt liv, precis som min mormor gjorde. Jag vet att den står sig i tiden, och att den fortfarande kan gå i arv efter att ha burit både barn, vuxna och barnbarn. Min mormors stolar gick i arv, det vill jag att mina möbler också ska kunna göra.

 • Eva A skriver:

  formskönhet, långsiktighet och hantverk
  Jag skulle välja fåtöljen Wrap. Så vacker! efter den separation jag går igenom skulle den symbolisera en start på mitt nya liv men också när ensamheten slår in så skulle jag kunna wrap myself in it för att må lite bättre.

 • Jennie skriver:

  1. De tre ord som jag förknippar med Stolab är hållbart, skandinaviskt och hantverk.
  2. Jag skulle så gärna få bordet Bohus i julklapp. Jag flyttar in i min nya mysiga men trånga lägenhet den första januari. I den skulle jag behöva ett litet bord till kokvrån men gärna med möjlighet att göra större för när jag vill knô in några vänner på middag. Vid bordet kan jag sedan sitta och äta min frukost samtidigt som jag ser ut över Göteborgs inlopp och vara tacksam över det vackra hantverket såväl som den vackra utsikten. Bordet Bohus hade passat in perfekt.
  Tack på förhand. Med vänlig hälsning, Jennie

 • Sarah skriver:

  1. Tidlöst, nordiskt och hållbart
  2. Jag drömmer om det fina skåpet Prio i ljus Björk. Det skulle bli fantastiskt i vår hall, där det skulle fyllas med minnen och fina saker. Fotoalbum med bilder från resor och vardag, på barn och vuxna, och fina prylar som byts ut mellan varven runt om i huset.
  Jag tror att tidlös design och bra hantverk gör att möblerna får stanna i hemmet livet ut och bidra med och fyllas med minnen.

 • Sara H skriver:

  1. Hantverk, medvetenhet och känsla.
  2. Jag är så kär i my chair.
  Den skulle komma till användning (och lyst) i vår nya hall där fyraåring kan sitta och vänta på mamma (som aldrig blir klar) och där jag med min skadade rygg kan snöra på mig skorna och där pappan i huset kan landa efter arbetet.

 • Madelene skriver:

  1. Jag förknippar Stolab med barndom, skog och funktionella möbler.
  2. Hemma hos mig står stolarna Lilla Åland runt matbordet från mitt barndomshem, jag är så tacksam över att min mamma valde att köpa möbler för generationer. Om jag blir den lyckliga vinnaren skulle jag komplettera samlingen med två barnstolar i samma serie, en till min dotter och en till bebisen i magen. Pengarna skulle nog även räcka till en Lilla Snåland pall som får stå och liva upp ett tomt hörn i vårat hem.

 • Emma skriver:

  1. Design, hållbarhet och tidlöst.
  2. Hela hösten har jag letar efter ett runt soffbord i rätt mått. Bordet med mitt eget namn Emma verkar vara perfekt. Det skulle bli en fin och hållbar present till mig själv när jag fyller 40 i december och något som skulle överleva många födelsedagar framöver.

 • Nina J skriver:

  1.) Tre ord jag förknippar med Stolab är: eftertanke, omtanke och tradition
  2.) Vi drömmer om en Arka, den skulle få bo i vårat vardagsrum där dottern 3 år kommer använd den till att bygga kojor, sonen 1 år kommer använda den som klätterställning, min mamma kommer somna i den till Kalle Anka på julafton, svärmor kommer sjunka ner i den när hon tittar på nyheterna. Själv kommer jag dra fram den till öppna spisen, vika in bena under mig och njuta av en kopp te i den samtidigt som tankarna får vandra. Den kommer få se massor av skratt och en del tårar, för sådant är livet. Den kommer fyllas av vänner och familj och bli en del av ett helt vanligt Svenssonliv.

 • Elin E skriver:

  1. Tre associationer: superkvalitet, funktionella möbler med en designertvist, genuint hållbarhetstänk.
  2. 34 år gamla har sambon och jag äntligen köpt vår första gemensamma lägenhet. I köket står en köksö, men den saknar fortfarande stolar. Då vi har blivit kära i Miss Holly barstolar får ett par av dessa mer än gärna flytta in hos oss. Det är så svårt att komma överens om vilka möbler vi ska ha så det här hade verkligen varit årets julklapp till oss båda!

 • Katarina skriver:

  Stolab är hållbarhet, kvalitet och enkelhet.
  Miss Holly, du är min dröm!!
  Min familj växer fort och vi älskar att umgås. Vi har plats för alla, men inte bord. Jag skulle älska ett stort bod där vi alla (snart 12) får plats. Ett bord som blir vackrare med tiden och som tål små barns ibland brutala kärlek.

 • Therese skriver:

  1,Stolab förknippar jag med hållbarhet, vackert och tidlöst.
  2, När barnens framfarter äntligen har lagt sig hade ett Tureen set varit fantastiskt att få vila ögonen på. En central punkt och blickfång mitt i rummet, på en matta av återvunna jeanslinningar, bredvid en mörk soffa. Där hade det varit alldeles alldeles fantastiskt!

 • Sanna skriver:

  1. Miljö, socialt ansvar och hållbarhet.
  2. Om jag vann skulle jag köpa https://www.stolab.se/sv/mobler/bord/6065-6068-solo-bord/ till mina föräldrar. Vi är många som äter middag där, och själv är min familj en flitig besökare där trots att vi har flyttat hemifrån för länge sedan. Deras nuvarande köksbord/matsalsbord är slitet och förstört och det skulle verkligen behöva ett nytt. Detta bord skulle passa perfekt och ge de stor glädje nu till jul. För julen handlar väl ändå om att ge, och inte att få.
  Kram Sanna

 • Emmy Lillieberg skriver:

  1. Småländskt, gediget, klassiskt
  2. Arka stol. Väldigt klassisk, fin och stilren som skulle passa perfekt med en fårskinnspläd som sitthörna i vårt nya sovrum. Där skulle jag sitta med utsikt mot sjön, bara njuta!

 • Olivia skriver:

  1. Svenskt, tidlöst, generationer
  2. Jag skulle köpa de klassiska pinnstolarna lilla Åland. Mina föräldrar har förverkligat drömmen om en fjällstuga-byggd i hållbara och miljövänliga material, och nu behövs möbler i stugan. De planerar att köpa allt i andra hand; men dessa stolarna hade gjort det lilla extra.

 • Lotta M skriver:

  1. Äkta, unikt och i tiden.
  2. I mina drömmar finns svarta stolen Sture. Mina egna matstolar har gjort sitt, de går inte laga så nya behövs verkligen. Och jag tycker Sture är en vacker stol och han skulle passa så bra in hemma i matrummet. Ja, så Sture och jag möts i drömmarnas land.

 • Katarina skriver:

  Hållbarhet, stilrent och kvalitet
  Arka stol skulle passa så bra in i min hall och bli en vacker möbel både att sitta i när skorna ska tas på och att välkomnas av när man kommer hem, gärna med ett fårskinn i

 • Emma T skriver:

  1. Skandinaviskt, kvalitet, hållbart
  2. Arka loungestol – vill uppdatera vårt vardagsrum efter småbarnsår och flytt. Har inte köpt något som är tänkt just här för lång tid framöver. Stolen skulle passa perfekt i vårt 50-talshus.

 • Arvid skriver:

  1. Trä, genuint, hantverk
  2. Hundranian. Denna skulle göra sig perfekt på vårt lilla hemmakontor. Idag saknar vi stol där och lånar ständigt en av köksstolarna.

 • Therese skriver:

  Hållbarhet
  Tidslöst
  Svenskt
  Trist att Ponti utgår. Vi har ynnesten att inom ett par år få ärva svärföräldrarnas villa. Ponti i massiv björk har en given plats i den redan existerande läshörnan framför kaminen där den kommer att byta plats med svärföräldrarnas med åren unikt nötta ställningsbara fåtölj. På så vis kan vi ge vår Ponti sin egna unika prägel från kvällar av höst/ vintermys och släktträffar. Där får den stå tills det är dags för någon av barnen att ta över villan, och kanske får den stå kvar.
  Jag avser att inreda vårat framtida boende med både nedärvda och andra redan ägda möbelkompisar, samt ny hållbar design, att göra oss sällskap genom livet. Allt annat känns orimligt, och jag längtar så!

 • Louise skriver:

  1. Hållbart, skandinaviskt, vackert
  2. Jag skulle välja Miss Holly barstol. Skulle passa perfekt vid vår bardel. Här gör barnen läxor, ritar, vi hänger med gäster osv. Den skulle alltså bli en central del av vårt hem. Våra andra stolar har dessutom gått sönder så vi skulle behöva en mer hållbar som vi kan ha läääänge.

 • Louise skriver:

  1. Hållbart, skandinaviskt, vackert
  2. Jag skulle välja Miss Holly barstol. Skulle passa perfekt vid vår bardel. Här gör barnen läxor, ritar, vi hänger med gäster osv. Den skulle alltså bli en central del av vårt hem. Våra andra stolar har dessutom gått sönder så vi skulle behöva en mer hållbar som vi kan ha läääänge.

 • kajsa skriver:

  1. Tidlös design, kvalitet, genuint
  2. Jag har så länge drömt om stolen Arka. Den har på samma gång som den är enkel en helt unik design. Liten i storlek men stor i uttrycket. För mig är det den perfekta stolen i sovrummet när man vill smita undan och läsa en bok.

 • Sarah Ljunggren skriver:

  Jag förknippar Stolab med Småland, hantverksskicklighet och designklassiker.
  Jag är själv småländska och drömmer om att någon gång få ta hand om en Arka. Jag har alltid varit fascinerad över den tidlösa designen på denna massiva möbel. Den skulle placeras i direkt blickfång i hallen och låta gammal som ung, människa som djur, slå sig ned i denna klassiska yngve ekström-möbel. Alla är välkomna att få sin stund och allra skönast blir det i jubileumsutgåvan med sittdyna i ull!

 • Elin skriver:

  Jag har erfarenhet av Stolab dels genom mina Lilla Åland-stolar som jag sparat ihop till under många år, men även genom min systers köksbord från 1990 som vi hittade nedmonterat och invävt i spindelnät i ett garage som skulle rivas. Det har vi renoverat och lyckats få ihop igen genom att Stolab utan kostnad hjälpte oss med nya skruvar då de inte längre fanns kvar.
  1) För mig är Stolab:
  – kvalité
  – tidlöst
  – medvetenhet (dels om sin kund men kring miljö och materialval)
  2) Vi har nyligen flyttat till hus, och skulle så gärna vilja ha ett matsalsbord, och har kikat mycket och länge på ”miss Holly”. Bordet kommer ha den centralaste rollen i hela huset och göra oss sällskap i både vardag, högtid och fest. Ett bord som kommer agera matbord, kontorsplats när vi arbetar hemifrån, bjuda på diverse möten mellan familj och vänner samt för diverse pyssel med skolarbeten, julbak och allt annat som hör familjelivet till. En möbel för hela livet kort och gott.

 • Mariell Jonasson skriver:

  1.Småland,hantverk,kvalitet
  2.
  Mina drömmars stolar är lilla Åland
  själv är jag en kvinna från skogen i Småland
  Stolab gör pinnstolar av högsta klass
  med hantverket i fokus och design som är vass
  På Lilla Åland kan vi runt matbordet länge sitta
  och prata om livet och på varandra titta
  Jag skulle bli Sveriges gladaste kvinna
  om jag mina favoritstolar kunde vinna

 • Maria skriver:

  1) Hållbarhet, Arv och Kvalité
  2) Jag drömmer om ett vitrinskåp Prio hög. Den skulle fyllas med fint porslin jag ärvt efter mormor, visserligen udda delar men äntligen få visas upp så som de gjordes när hon hade dem i sitt. Vid väl valda tillfällen ska de plockas fram och fyllas med godsaker. Det skulle få stå i vårt torp i Dalarna som vi ärvt efter min mans underbara mormor som fortfarande är i livet men åldrig. Jag tror hon skulle uppskatta den charm skåpet tillför och att våra släkter förenas i en möbel. Torpet kommer hennes barnbarnsbarn så småningom ärva och så även möblerna och dess innehåll. Sorgligt hur snabbt ett liv går men ändå vackert att ting med minnen består.

 • Elise skriver:

  1. Kvalitet, svenskt, hållbart
  2. Jag skulle så gärna vilja ha ett Carl-bord, och skulle då kunna byta ut mitt nuvarande matsalsbord som jag haft sedan studenttiden och som har massor med fläckar på sig och i övrigt inte alls faller mig i smaken längre. Drömmer om ett runt matsalsbord då jag numera föredrar den mjuka formen på bord och tycker de även gör måltider mysigare!

 • Lena skriver:

  1. Tidlöst, kvalitet, hantverk
  2. Vi står inför en renovering av vårt hus byggt 1963 och ser fram emot att få ett nytt praktiskt och funktionellt och samtidigt vackert kök. Bland annat kommer vi att få en stor central köksö som förhoppningsvis kommer bli en plats där hela familjen kan umgås. Dagdrömmandet handlar därför till stor del om vilka möbler som kan passa in i köket och huset som helhet. Barstolen Miss Holly känner jag har allt det jag föreställer mig av en kvalitetsmöbel. Vacker design och gediget hantverk som flyttar in i vårt hem för att stanna och därmed skapar den centrala platsen där vi kan umgås i vårt hus.

 • nina skriver:

  1. Svenskt, kvalitet, klassiskt
  2. Tureen – så jag bryter av alla avlånga fyrkantiga möbler i vårt hus.

 • Maria Strandberg skriver:

  1. Jag tycker att medvetenhet, långsiktighet och helhetsperspektiv är ord som passar bra in på Stolab. Medveten design och tillverkning gör möblerna tidlösa och hållbara. Detta in sin tur visar på ansvar och ett långsiktigt tänkande. Det illustrerar vidare att de har ett helhetsperspektiv och ser det lilla i det stora och hur det hela hänger samman, vilket tydligt genomsyrar företaget.
  2. Har jag turen att vinna skulle jag vilja lägga vinsten mot en Wrap fåtölj. Jag förstår att man här nog skulle behöva lägga till lite pengar själv, men det tycker jag att det helt klart är värt då man får något som man verkligen gillar och som håller över tid. Jag tycker att den är oerhört fin, enkel, men samtidigt har den något väldigt speciellt och "talar för sig själv" utan att på något sätt bli för mycket eller helt ta över. Det är svårt att hitta dessa egenskaper i möbler, men är något som jag letar efter i och med att jag tycker att de gör dem mångsidiga utan att bli tråkiga. Jag ser helt enkelt framför mig att den kommer att bli en slags kameleont som kommer att följa med mig i olika hem och rum i framtiden.

 • Anna skriver:

  1. Tidlöshet, trä, kvalitet
  2. Dubbelsängen Serena. Vi saknar idag sänggavel och har fått erfara vad det innebär för vår ekologiska väggfärg… Så inför stundande flytt har jag bestämt att just sänggavel får bli nästa investering. När det var dags att köpa de där matplatsstolarna som vi ska ha hela livet föll valet på blå Lilla Åland och vi är supernöjda. Lika fina i kök som i matsal. På samma sätt ser jag framför mig att sängen Serena skulle få följa oss livet ut och kanske senare tas över av barn eller barnbarn. Det kan inte bli mer hållbart!

 • Lina skriver:

  1. Hållbart. Tidlöst. Supersnyggt
  2. Om jag vann skulle jag vilja ha Arka loungestol, antingen i ek eller björk. Den skulle få flytta in i vår enplans trävilla tillsammmans med en del andra klassiker från Stolab. Arka skulle få stå tillsammans med soffa och fåtölj vid vårt runda vardagsrumsbord, en fårskinnskudde skulle få vila i Arka och Arka skulle få bo hos oss livet ut och därefter skulle mina barn få ta hand om denna tidlösa klassiker.

 • Helena skriver:

  1. Tidlöst massivt trä
  2. Prio Vitrin skulle passa fint i en del av vårt vardagsrum bredvid matsalsbordet som är som gjort för ett vitrinskåp. Har idag ett loppisfyndat masstillverkat som jag gärna skulle byta ut mot Prio Vitrin som skulle bli rummets smycke. Det skulle fyllas med fina saker och att det går att få med belysning är en fördel för både intryck och för att kunna se bra när man tar ur och ställer in saker. För skåpet ska ju användas dagligen.

 • Camilla skriver:

  1 Hantverk, stilrent, hemtrevligt.
  2. Oxford fåtölj. Vi saknar en "morfars fåtölj". En sådan som fåtölj som går i arv. Där armstöden är nötta längst fram från två trygga händer som suttit i stolen i många år. En fåtölj som är en självklar sittplats för alla som kommer hem till oss, en möbel som har en dragningskraft som ingen annan möbel har. Såklart kommer en sådan fåtölj vara ny till en början, men drömmen om att vår dotter en dag skulle ta en sådan hållbar möbel med sig till sitt framtida boende skulle vara så mysigt, att hon skulle förknippa ett hantverk med värme och trygghet. Så viktigt för vår framtid, att den både är hållbar och trygg.

 • Johanna skriver:

  Klassiskt, nordiskt, hållbart.
  Skulle vilja ha Lilla Åland stolar runt vårt köksbord. En klassisk stol som man slipper byta ut. Något jag själv längtar efter då jag haft x anfal budgetstolar som varken håller kvalite eller som har någon som helst komfort!

 • Anna skriver:

  Skandinavisk, superkvalitet, och skönhet!
  Min hall är i kris –
  https://www.stolab.se/sv/mobler/forvaring-hall/7054-miss-holly-hangare-ribbstol-med-hylla/
  Miss Holly, med extra hjälp av ett par Totem –
  skulle fixa biffen på alla sätt och vis –
  och min entré skulle bli vacker, och inte länger ett problem!
  God jul!

 • Lena Axelsson skriver:

  1.
  Klassiskt, Skandinaviskt, Hållbart
  2.
  LOUNGESTOL Arka
  Den skulle göra sig perfekt i våran stora svårmöblerat hall mellan akvariet och öppna spisen

 • Anonym skriver:

  1. Klassiskt, hållbart och vackert
  2. Det runda matbordet Annie. För runda bord är den bästa sorten, där alla kan se varandra och umgås tillsammans. Jorden är inte kantig, den är rund och jag tror att runda och organiska former gör oss mer harmoniska.

 • Caroline skriver:

  1. Klassiskt, hållbart och vackert
  2. Det runda matbordet Annie. För runda bord är den bästa sorten, där alla kan se varandra och umgås tillsammans. Jorden är inte kantig, den är rund och jag tror att runda och organiska former gör oss mer harmoniska.

 • Caroline skriver:

  1. Klassiskt, hållbart och vackert
  2. Det runda matbordet Annie. För runda bord är den bästa sorten, där alla kan se varandra och umgås tillsammans. Jorden är inte kantig, den är rund och jag tror att runda och organiska former gör oss mer harmoniska.

 • Helen skriver:

  1. Design, tidlöshet, kvalitet
  2. Arka, har alltid varit en favoritmöbel för mig. Den skulle stå i min hall och vara välkomnande. Det första mina gäster ser när de kommet och en plats att sitta ner en stund Innan man går.

 • Mia skriver:

  1. Kvalitet, hållbart, tidlöst
  2. Lilla Åland, jubileumsversionen. Jag har en lilla Åland i ek vid mitt ritbord, och min man vill hela tiden sno den när han sitter vid sitt skrivbord. Denna stol skulle bli hans egen, en manligare färgversion av min, och användas varje dag.

 • Niklas skriver:

  1) För mig är Stolab:
  – Kvalité
  – Miljö
  – Hållbarhet
  2) Vi håller på att bygga ett ganska stort hus under 2019, men vi saknar så mycket möbler då vi bor i lägenhet idag.
  Jag är uppvuxen med ett miljövänligt och hållbart, kvalitétsbord av Carl Malmsten med Lilla Åland-stolar hos mina föräldrar. Jag önskar att jag fick möjligheten att fortsätta njuta av dessa underbara möbler vid middagsbordet och komplettera vårt nuvarande ekbord med två stycken Lilla Åland karmstolar i ek.

 • Toni Erdmann skriver:

  1. De tre ord som kommer till mig när jag tänker på Stolab är: ”Våra barns framtid”. För det är vad jag hoppas att Stolab också tänker, och ju mer jag läser på om företaget så känner jag att det faktiskt är just så – och det känns fint och oerhört viktigt.
  2. https://www.stolab.se/sv/mobler/stolar-pallar-bankar/9058-pinnockio-stol/ Denna stol hade mer än gärna fått flytta in hos oss, en trångbodd familj på fyra i stan. Mins barn skulle sedan få ärva dessa, och kanske sedan deras – vem vet? Men jag hoppas så att vår planet fortsätter leva.

 • Erika Wall skriver:

  1: Stolab står för trivsel, trend & tradition.
  2: Farmors Stolab-stolar från 40-talet söker en vän,
  bordet Miss Holly kommer passa, det har vi på känn!
  Här hemma är bordet centrum i livet,
  att satsa på kvalitet är därför givet!

 • Marianne skriver:

  1 svenskt, stilrent, naturmaterial.
  2.Fåtöljen wrap.Den skulle jag sitta och lösa korsord i.

 • Josefine Nilsson skriver:

  1) Hemma (är uppvuxen i Smålandsstenar, älskade Småland ♥️) Tidlös, Kvalitet
  2) I min farmors kök stod en Arka som jag alltid har älskat. Den stolen betyder så mycket för mig och jag önskar att jag kunde ha en likadan i mitt kök. Min farmor är min stora förebild i livet och jag önskar att mina barn (och förhoppningsvis barnbarn) kan få sitta i mitt kök och prata och vänta på att kakorna som vi bakat tillsamman ska bli klara. Precis så som jag har suttit i min farmors Arka i min barndom.

 • Maria W skriver:

  1. Kvalitet, hållbarhet och vackert.
  2. En svart Arka med en grå lockig fårskinnsfäll på är en dröm som jag hoppas blir sann någon gång. Den skulle få flytta runt i huset där den bäst behövs för tillfället. Med start i sovrummet.

 • Maria W skriver:

  1. Kvalitet, hållbarhet och vackert.
  2. En svart Arka med en grå lockig fårskinnsfäll på är en dröm som jag hoppas blir sann någon gång. Den skulle få flytta runt i huset där den bäst behövs för tillfället. Med start i sovrummet.

 • Johanna skriver:

  Äkta Hantverk Kärlek
  Jag skulle ge min 21-åriga dotter Lilla Åland-stolar för att det är grunden i ett hem..att umgås i köket..där livet utgår ifrån,där stolarna får i generationer nötas av vardags-glädje ..och vardagssorg..allt detta som är LIVET och som även i svåra tider får omslutas av kärlek från dom man bjuder in!

 • Christina Gradin skriver:

  1. Svenskt, kvalitet och tidlöst
  2. Jag skulle välja fåtöljen Arka. Jag har drömt om den fåtöljen sedan den dagen jag såg den för första gången. Den skulle passa så bra i vår hall.

 • Anonym skriver:

  1.Svenskt, hållbart och klassiskt.
  2.Lilla Åland skulle få flytta hem till oss! Har suktat efter dessa länge och de skulle få bli smyckena kring vårt gamla ekbord som behöver några vackra vänner som kan bidra till en smakfull helhet.

 • Kristina Burvall skriver:

  1. Dåtid
  2. Nutid
  3. Framtid
  Mitt val av möbel skulle landa på Loungestolen Arken i vitoljat trä. Den skulle få en central roll i vårat vardagsrum tillsammans med mitt favoritfårskinn som kommer från min granngård i Härjedalen. Att möbeln ska vara i trä får symbolisera arvet som skogsägare och för mig förknippat med trygghet. Stolen kommer att få omfamna både mig och min dotter i våra långa sagostunder. Och lyckan skulle få vara att senare i livet få ge stolen en resa i framtiden tillsammans med min dotter.
  Tack för att du tar ställning, Frida! Att du vågar välja ny och viktig riktning i miljöfrågorna. Du är en stor inspirationskälla.
  Vänliga hälsninga
  Kristina

 • Kristina Burvall skriver:

  1. Dåtid
  2. Nutid
  3. Framtid
  Mitt val av möbel skulle landa på Loungestolen Arken i vitoljat trä. Den skulle få en central roll i vårat vardagsrum tillsammans med mitt favoritfårskinn som kommer från min granngård i Härjedalen. Att möbeln ska vara i trä får symbolisera arvet som skogsägare och för mig förknippat med trygghet. Stolen kommer att få omfamna både mig och min dotter i våra långa sagostunder. Och lyckan skulle få vara att senare i livet få ge stolen en resa i framtiden tillsammans med min dotter.
  Tack för att du tar ställning, Frida! Att du vågar välja ny och viktig riktning i miljöfrågorna. Du är en stor inspirationskälla.
  Vänliga hälsninga
  Kristina

 • Viktoria skriver:

  1. Hållbart, stilrent, kvalité 🙂
  2. Miss Holly, ett runt bort i massiv ask skulle rädda vår kökssituation. Det skulle äntligen få plats fler runt vårt bord och vi skulle kunna bjuda över nära och kära oftare. Dessutom ett bord som skulle få flytta in ett låångt tag fram över.

 • Joanna skriver:

  1. Kvalitet, hållbarhet, tidlöshet
  2. När jag för 5 år sedan fick uppgiften att presentera en designklassiker i skolan föll mitt val på Arka. Den har sedan dess varit en ouppnåelig dröm. Den skulle passa orimligt bra i vardagsrummet tillsammans med TV-bänken från 50-talet som jag hittade på mormor och morfars vind.

 • Åsa skriver:

  1 svenskt, kvalitet, hantverk
  2 drömmer om barnstolen lilla Åland för familjens minsta rumpa och den stölrre stolen arka för större rumpor som ska ta på sig ytterkläder

 • Mi skriver:

  1. Rötter, kvalitet, användbarhet!
  2. Lilla Åland så långt pengarna räcker! Jag har tröttat ut de flesta i min närhet med min Lilla Åland-dröm. Det har funnits flera tillfällen då jag kunnat köpa andra pinnstolar men avstått. Alltid är det något som inte har stämt. Antalet pinnar i ryggen, formen på benen, ingen tvärpinne att ha fötterna på (bara tanken!). Drömmen lever vidare, ett matbord omgivet av Lilla Åland i olika nyanser!

 • Sanna skriver:

  Formskönt
  Småländskt
  Hållbart ?
  Den höga byrån Prio står högst på min önskelista. Jag blev förälskad första gången jag såg den. Genuin och tidlös. Vacker med hög kvalitèt.
  En oljad skönhet i ek som skulle leva länge hos oss och gå i arv i flera generationer.

 • Karin skriver:

  Ord jag förknippar med STOLAB:
  Mormor, mamma, jag
  Lilla Åland hos mormor, vid mitt barndoms köksbord, och nu hos mig. Stolarna från 40-talet som stod hos mormor har gått i arv och står efter omlackering i mitt kök. Tycker det säger det mesta om kvalitet och tidlöshet.
  Om jag skulle ha sådan tur att jag vann skulle jag tveklöst välja 115 cm Carl matbord i björk som skulle göra stolarna mer rättvisa än dagens IKEA dito med många år på nacken.

 • Birgitta skriver:

  1. Hantverk, stilrent, kvalitet
  2. Jag skulle välja stolen Luna. Den skulle jag använda som pianostol, och skulle bidra till många sköna stunder, både komfortmässigt och musikmässigt!

 • Johanna skriver:

  Förknippar Stolab med klassiskt, enkelt, vackert.
  Jag och min sambo har nyss flyttat till en mindre lägenhet som vi vill få till fin och hemtrevlig men pengarna räcker inte riktigt till! Om jag vann skulle jag välja en klädd miss holly stol <3 då en till sittplats är prio just nu.

 • Maria skriver:

  1.) Form, funktion och kvalité
  2.) Jag drömmer om Stolabs Palle i Grå 51 som verkar vara den perfekta möbeln; passar i exakt alla rum och får agera sängbord och extra sittplats och troligen flyttas runt, runt… För med två barn här hemma så kommer Palles funktion att testas, garanterat! Dessutom ör det möjligt att jag om många år släpper taget och skickar Palle med barn som flyttar hemifrån. Och köper mig en Palle Röd 61 istället!

 • Hannah skriver:

  1. Framtidstänk, skönhet, stil
  2. Jag drömmer om att få komplettera mina två ärvda stolar, Lilla Åland, med två till så att jag får en matgrupp. Det är en så vacker stol som inte går att tröttna på. Och i mitt hem skulle stolarna få en central plats i hemmets mitt med allas beundran riktade mot sig.

 • Fey Andersson skriver:

  Åhh!! Vilken underbar och mysig tävling! ❤️
  De tre orden för mig är: personligt, nytänkande och snällt.
  Personligt för att möblerna känns så “egna” på ett så hemtrevligt och mysigt sätt. Nytänkande för att möblerna är oerhört unika i både produktion, utseende, kvalité och hållbarhet. Slutligen snällt för att man samtidigt som man lyckats med allt ovan ändå är snäll mot vår fina planet. Underbart! ❤️
  Möbeln jag skulle välja är bordet Miss Holly! Jag tror att detta bord kan komma att bli oerhört viktigt för mig då jag precis, efter hela två års tänkande och velande, valt att lämna den relation jag har varit i i 13 års tid. Det här är utan tvekan det hemskaste som jag har varit med om i livet, av så många olika anledningar. Jag har stundvis tänkt att jag ska avlida av den smärta och extrema hopplöshet som jag har upplevt.Till det hela hör även till att jag nu behöver klara mig på egen hand med den lilla budget som jag har. Detta innebär att jag har ”inrett mitt nya hem med Ikeas absolut billigaste utbud, där majoriteten är inhandlat på blocket eller fått det som vänner och familj inte längre vill ha.
  Att jag mitt i detta då skall få ett så oerhört lyxigt och underbart bord, där jag kan äta middag, fika, bjuda över vänner, ha långa samtal och skratt med mina käraste, vore helt magiskt. Det här lilla bordet kommer bli mittpunkten i mitt hem- en möbel som står för att det inte alltid och överallt behöver vara sorgligt och ledsamt. Det finns ett ljus i tunneln!
  Stor kram önskar Fey Andersson

 • 1. Svenskt hantverk av högsta kvalitet!
  2. Min dröm är att byta ut mitt gamla furubord mot Allegro i grå bets 51. Det hade gett min matplats den eleganta stil jag så länge eftersträvat. Matplats och sittgrupp utgör två delar av mitt vardagsrum och jag älskar min Maralunga-soffa från Cassina, men saknar motsvarande känsla i matdelen. Där får oftast duken ligga kvar över bordet.

 • Joanna skriver:

  1) skandinaviskt, tidslöst, kvalitet
  2) ett par Palle-pallar som får åka fram när vi har flera gäster och inte ryms vid ordinarie stolar. De skulle alltså få en fantastisk nyckelroll vid stora middagar, fester, fikor och bruncher. Framtida dop, förlovningsfester och födelsedagar. En roll lika tidslös och fantastisk som pallen med andra ord!

 • Ingegerd skriver:

  1. Kvalitet, tidlös och svensktillverkad.
  2. Jag har länge haft en önskan om att äga Lilla Ålandstolen som gundstol. Vilken fröjd att sätta sig ner i gungstolen efter att arbetsdagen är avslutad och middagen och allt annat är avklarat!!!

 • Hanna skriver:

  1. Ett hållbart val
  2. Lilla ålandstolarna har stått på min önskelista sen jag köpte min första lägenhet, 10 år senare står de fortfarande där, högst upp på önskelistan. Så ett säkert och hållbart val i mitt mått mätt är lilla Ålands stolar från stolab.

 • Hanna skriver:

  1. Ett hållbart val
  2. Lilla ålandstolarna har stått på min önskelista sen jag köpte min första lägenhet, 10 år senare står de fortfarande där, högst upp på önskelistan. Så ett säkert och hållbart val i mitt mått mätt är lilla Ålands stolar från stolab.

 • Zeynep skriver:

  1 Kvalite, skandinavisk design och vackert
  2 . Köpte 4 stycken lilla Åland förra julen efter många års trånande . Behöver 2 stycken pallar till köket när barnens kompisar är på besök men tycker inte att ngt annat passar än Sgabello pall. Skulle bli överlycklig om jag vann så att jag kan komplettera köket. Längtar efter att få en helhetssyn över matplatsen.

 • Jenny L skriver:

  1. Jag förknippar Stolab främst med HÅLLBART och TIDLÖST HANTVERK.
  2. Jag drömmer om den vackra högra skänken Prio i ek. Jag håller på att inreda källaren i mitt lilla hus, och alla pengar går till klinkers och väggfärg. När mitt nya sovrum står klart framåt våren skulle det bli så ljuvligt fint med denna skänk, som skulle få bli ett linneskåp med filtar och lakan på display.

 • Emma Kitti skriver:

  1. Hantverk, tidlöst och Holly
  2. Jag skulle utan tvekan välja stolen miss Holly som enligt mig är ett konstverk i sig och det jag mest förknippar med Stolab. I ljust trä skulle den få en huvudposition i min entré.

 • Emelie Dahl skriver:

  Jag förknippar Stolab med ord som natur, hållbarhet och framtid. Att med genomtänkt produktion och känsla för form skapa möbler som är skapade av naturen, för naturen. Det är framtiden.
  En wrap 8015 hade varit perfekt i vårt vardagsrum. En fåtölj som kan följa med min familj in i framtiden och bli en del av vår familjehistoria. Vilken drömvinst!

 • Anonym skriver:

  Jag förknippar Stolab med ord som natur, hållbarhet och framtid. Att med genomtänkt produktion och känsla för form skapa möbler som är skapade av naturen, för naturen. Det är framtiden.
  En wrap 8015 hade varit perfekt i vårt vardagsrum. En fåtölj som kan följa med min familj in i framtiden och bli en del av vår familjehistoria. Vilken drömvinst!

 • Emelie Dahl skriver:

  Jag förknippar Stolab med ord som natur, hållbarhet och framtid. Att med genomtänkt produktion och känsla för form skapa möbler som är skapade av naturen, för naturen. Det är framtiden.
  En wrap 8015 hade varit perfekt i vårt vardagsrum. En fåtölj som kan följa med min familj in i framtiden och bli en del av vår familjehistoria. Vilken drömvinst!

 • Kristina skriver:

  1. Nordiskt, nära, älskat
  2. Jag skulle önska mig matbordet Please! Det skulle få hedersplatsen i burspråket i köket, tillsammmans med våra Lilla Åland stolar i grått och mormors kökssoffa. Underbart vackert!

 • Liza skriver:

  Hej!
  1. Jag förknippar Stolab med klassiskt, gediget och familjärt.
  2. Matbordet Holly i massiv ek skulle spela en central roll i vår familjs hem, i köket. Där de vardagliga men ack så viktiga samtalen med barnen äger rum över middagen. Hur deras dagar har varit när vi varit ifrån varandra. En naturlig plats för oss att samlas, där vi kan njuta av (förhoppningsvis) långa helgfrukostar tillsammans, en plats för sällskapsspelkvällar, en plats för framtidens läxläsning. En plats att ställa matkassarna på efter storhandlingen, Men också en plats för vänner och familj. Matbordet Holly skulle ha en plats i vårt hems hjärta.

 • Emma Thun skriver:

  1. Spontant tänker jag kvalitet, Sverige och klassiskt.
  2. I flera år har vi pratat om och tittat efter nya köksstolar, de vi har nu är köpta på blocket och om-målade gång på gång och i ärlighetens namn orkar jag inte slipa alla pinnarna igen för ommålning. Blev inte riktigt bra sist heller…
  Svårigheten att hitta nya beror mycket på att jag sedan många år varit kär i miss Holly. ( https://emmassamling.wordpress.com/2015/08/10/pm-hotell-vaxjo/ ) som är över vår prisklass, men har man sett den perfekta stolen så bleknar allt annat. Inte heller sugen på köpa något och ändå drömma vidare efter den där perfekta Holly…
  Skulle en miss Holly få flytta in hos oss hade hon blivit sutten på dag efter dag efter dag efter dag. : )

 • Daniela skriver:

  1. Modernt, design, hållbart
  2. Alltid velat ha Lilla Åland-stolar och skulle såklart vilja ha dessa i köket. Jag har ärvt taklampan från mitt barndomshem och lilla Åland skulle också bli en möbel från vårt hem som våra ungar alltid skulle förknippar hemma med.

 • Josefin skriver:

  1. Design, tidlöshet och hållbarhet man sällan finner på möbelmarknad idag.
  2. Jag skulle vilja vinna en Wrap fåtölj till mitt blivande vardagsrum. Just nu är det ett jordstampat golv där jag tänker placera fåtöljen men om ett par månader kommer den att stå på ett vackert furugolv vi själva ska tillverka i min svärfars sågverk.

 • Kristina Lilja skriver:

  Kvalitet, livstid och vackert
  Om jag fick välja fritt skulle jag välja lilla åland. Den har varit min drömstol i säkert 15 år och jag smeker dess rygg varje gång jag råkar på den. Det är höjden av tidlöshet och passar in i alla olika typer av hem. Hos mig skulle den få leva ett liv runt matbordet med diverse andra stolar som genom åren fått sig lite ny färg och framhärda frukostar, måndagskvällis och nyårsmiddagar, allt i en salig blandning. Kanske skulle min lille pojke på 4 år välja ut den som sin favorit och kalla den sin då han har en tendes att gilla vackra saker.

 • Julia skriver:

  Kvalitet, formgivning, äkta
  Lilla Åland: trots bekvämare sittplatser som soffa eller fåtölj finner jag mig allt som oftast sittande vid köksbordet. Tidig vardagsmorgon, lång helgmorgon, sena kvällar, före middag eller efter. Läsande en tidning, läxor med barnen, skratt och gråt. Lilla Åland blir min bästa vän, stabil, pålitlig och trygg står hon stadigt vid min sida (eller snarare under min baksida)

 • Signe skriver:

  1. Håller i evighet
  2. Jag är från Norrbotten och det finns helt enkelt ingen stol som klarar av norra sveriges supertorra vintrar. Allt lim torkar och så får man en fin hög med svarvade pinnar istället! Jag vill väldigt gärna ha vita lilla åland-stolar, då jag hatar att saker går sönder. Det känns så bortkastat att leta, bli kär i och köpa om de ändå ska gå sönder. Hittills har jag sparat ihop till 2 st under min studietid, och helt ärligt är det min enda önskan på årets önskelista (mina föräldrar har också lilla åland och är nöjda så de kanske vill köpa en åt mig!). Snart har jag då eventuelt så jag kan slippa tänka på köksstol-köp under resten av mitt liv. Tanken är att jag eventuellt kommer flytta norrut igen, självklart med mina hållbara stolar, så stolarna kommer få ett långt liv och förmodligen bli kompisar med ett köksbord från stolab när jag väl har plats med ett riktigt fint slagbbord.

 • Märta skriver:

  Hej!
  1.Lilla Åland
  2.Massiva träet
  3.Svensk tillverkning i Smålandsstenar
  Min favorit är Prio förvaring, har en lång kal vägg i rummet som skulle prydas av det vackra skåpet.

 • Tove skriver:

  Vill bara säga tummen upp för årets mer återhållsamma koncept!

 • Tove skriver:

  Vill bara säga tummen upp för årets mer återhållsamma koncept!

 • 1. Tre ord jag för knippar med stolab är Genuint, Hållbart, Generationsöverskridande
  2. Om jag vann skulle jag välja en Miss Holly stol. Hon skulle få vara startskottet för utbytet av mina nuvarande stolar som är från morfars moster och inte längre håller att laga. Miss Holly skulle få fint sällskap hemma hos mig eftersom hon skulle få stå vid matbordet från gammelfarmors barndomshem. Jag tänker att fröken skulle bli perfekta balansen mellan gammalt och nytt med den röda tråden, hållbart över lång tid!

 • Charlott W skriver:

  1. Svenskt, klassiskt och hållbart!
  2. Jag skulle välja en Arka i ljus mattlack! Det är en drömstol som skulle få sin plats i hallen med en mjuk fårskinnsdyna på. Den skulle vara snygg, praktisk och välkomnande! En tron för alla som behöver sitta en stund för att snöra på/av skorna eller bara pausa.

 • Therese skriver:

  1. Jag förknippar stolab med klassiskt, hållbart och skandinaviskt.
  2. Jag skulle dö lite om jag vann och kunde få välja fåtöljen wrap till mitt hem. Den skulle göra hela hemmet med sin tidlösa design. Så himla snygg!

 • Anton skriver:

  Jag förknippar Stolab med tidlöshet, kvalité och design.
  Miss Holly i svart vore en dröm att inreda hemmet med, en fantastisk stol som skulle lyfta vår matsal ytterligare en nivå.

 • Anna s skriver:

  1. Kvalite, stilfullt, hållbart
  2. Jag skulle köpa lilla Åland och de skulle säkert täckas med sylt och matkladd från våra barn. Och förhoppningsvis med samma kladd från våra barnbarn.

 • Maja skriver:

  1.kvalitet, svenskt, hantverk
  2.skulle vilja kröna hallen i vårt nyköpta radhus med en prio förvaring. Det känns helt rätt att fortsätta utsmyckad ett 60-tals hus med möbler som kommer hålla och tjäna minst lika länge som det gjort och kommer göra.

 • Anna skriver:

  Hantverk, naturmaterial, kvalitet.
  Jag skulle välja Miss Holly; https://www.stolab.se/sv/mobler/stolar-pallar-bankar/9080-9280-miss-holly-stol-kladd/. I hallen saknar vi helt och hållet sittmöbel, och Miss Holly ser ut att bli en varm famn att sjunka ner i efter den långa promenaden, eller för gamla mammas trötta ben när hon kommer på besök.

 • Caroline skriver:

  1. Klassiskt, kvalitet, hållbart
  2. Lilla Åland-stolar har legat på min önskelista sen jag flyttade till eget boende (ca 15 år) 🙂 En dag så…

 • Rebecka skriver:

  1. Hållbarhet, bekvämlighet, enkelhet
  2. Jag tror inte jag kan tröttna på Lilla Åland, har provsuttit vid flera tillfällen och det är en väldigt skön och snygg stol i vackert trä. En stol som funkar till alla tillfällen, vardag som fest. Och vem vill inte sitta skönt när man vill vila, äta, umgås och bara ha det gott. Därför står nya stolar till mitt matbord på önskelistan.

 • Anna K skriver:

  1.klassiskt, kavlite och hemkänsla
  2. I mitt barndomshem stod Vardags som den fina matsalsmöbeln. Som liten tyckte jag inte alls om det, det passade ju inte alls in i 80-talsestetiken, men ju äldre jag blev desto mer har jag uppskattat formen och känslan, det är vackra möbler som hållit u många år och som kommer fortsätta hålla många år till. Både funktionellt och estetiskt. Nu har min föräldrar dem som köksmöbel och de får användas varje dag och jag vet att dessa en dag även ska få stå även i mitt hus när sen tiden kommer. Tills dess skulle jag önska mig en Arka loungestol då mitt vardagsrum skulle behöva en bekväm och nätt stil att flytta runt efter behov.

 • Pernilla W skriver:

  1) OTROLIGT TIDLÖSA MÖBLER
  2) Prio skänk låg.
  Har ni sett att den är gjord av trä rakt igenom, de tjusiga urskålade handtagen och för att inte tala om den avrundade benställningen.
  Jag tror jag smälter av ren och skär inredningsglädje.
  Det är också så jag kommer att njuta av denna möbel varje gång jag tittar på den i mitt hem. Liksom LE STORT åt detta designobjekt som inte går att ledsna på och därför kan ärvas av barn och barnbarn.
  Ha en fin dag!
  /Pernilla

 • Marie Lövmo skriver:

  Stolab
  1. Hållbart, klassiskt och stilrent.
  2.
  Hej Stolab,
  Vi är en ung familj med två små barn som snart flyttar in i en gammal släktgård. Vår vision är att inreda och skapa plats för umgänge. Gammalt kommer blandas med nytt, vi vill ha gedigna material som ek, linne och ull. Vi vill bo och bli gamla på gården, därför vill vi välja möbler och textil som håller en livstid. Bordet Miss Holly hade blivit så fint hos oss för framtida middagar med familj och vänner!

 • Linda skriver:

  1. Hållbart, massivt och komfort.
  2. Lilla Åland till köket. Frukost, lunch, middag, hjälp för att nå och kojbygge. Stolarna skulle användas till det mesta, både till vardag och fest.

 • Karoline skriver:

  1. Funktion, form, komfort
  2. Arka loungestol i jubileumsmodellen! vitoljat ek eller kanske oljad ek? Den skulle användas flitigt i 17-årige sonen Elliots rum och skulle sen följa honom genom livet… studier och ett eget hem är inte så långt bort.

 • Madelene krantz skriver:

  Genuint trä och hållbart
  Önskar mig ett köksbord Holly i Björk som tål det mesta då det ska stå pall för 3 barn, med läxläsning, bakning, legobyggen, långa middagar sena kvällar med tända ljus o vin. Ett bord som ska vara med oss länge o åldras vackert.

 • Charlotte skriver:

  1. Gediget, taktilt, vackert!!!
  2. Lätt! Miss Holly stol i ek. Jag har suktat efter den i flera år. Det är en rackarns fin stol, enkel och otroligt elegant på samma gång. Jag har stått och dragit handen över ryggstödet till den det går liksom inte att låta bli. Jag skulle ställa den i sovrummet och göra mitt yttersta för att inte ”dekorera” den med kläder och liknande. Den förtjänar att lysa ensam.

 • Kajsa skriver:

  Livskvalite livet ut ………..
  En Arka stol i ek……..
  En dyna av ull………
  En stol för alla……….
  En stol att älska……….livet ut………

 • Cissela skriver:

  1. Kvalité, enkelhet och miljötänk.
  2. Fyndade för många år sedan Lilla Åland-stolar på loppis. Tog bort all gammal gulnad lack (massa timmar i garaget ?) och lämnade in dem på sprutmålning. Svarta fick det bli. Men efter tre barn har några pinnar gått av, färgen skavts och limningen har börjat släppa så de knarrar när man sätter sig. Så nu behövs det nya stolar runt köksbordet. Vad vill jag ha nu då? Svarta Lilla Åland-stolar igen. Finns ingen skönare stol! Nu med ett barnbarn i familjen så ska nästa generation få slita på de nya ❤️

 • Jennifer skriver:

  De tre orden jag förknippar stolab med är hållbart, kulturarv och stolthet.
  Planen är att fylla köksbordet med människor som sitter på lilla Åland. Kärlek, värme, skratt, mat, diskussioner och kanske ett bråk. Gråt, försoning, läxläsning, en hand som hålls. Ja mycket ska hända runt köksbordet. Allt med en trygg och stabil stol som stöd. En som backar upp och står tryggt. En som ger glädje med sin färg. En som visar att i det enkla så bor det vackra.
  Önska vinna lilla Åland. En i gult. Solen, glädjen och hoppets färg.

 • Nickan skriver:

  1: Gedigenhet, Framåtanda och Svenskt
  2: TUREEN – En bricka, ett bord och som ett vackert smycke på vardagsrumsmattan. Bordet skulle få vara med om lite TV tittande, en hel del bokläsning, höra hemligheter under innerliga samtal och bara vara när någon vilar i soffan. Det skulle få mysa med brasan och bära läsglasögon och en skål med nötter och torkad frukt. Ibland även smyckas med en blomvas eller en ljuslykta. Ja, detta bord skulle helt enkelt få vara en del av vårt liv på vår stora runda röda vardagsrumsmatta.

 • Maje skriver:

  1.Hantverk, gediget och stilfullt är ord som jag förknippar med Stolab.
  2. Ett vitrinskåp i ek i serien Prio står högst på min önskelista, men vilken av dem har jag svårt att bestämma mig för. Alla är ju så fina! Men i alla fall finns det en hörna i vårt stora kök där det ryms in, oavsett vilket jag skulle välja…

 • Karin skriver:

  1. Trä, Lilla Åland, kvalitet
  2. Nytt matbord står högt på min önskelista. Jag har fallit för boret Carl. Jag har inte mycket plats och ett litet runt bord med möjlighet till extra iläggsskiva. Jag har vita stolar så ett vitt eller blått bord.

 • Elina Söderberg skriver:

  1. Kvalitet, skandinaviskt, design tänker jag på när jag hör stolab!
  2. Jag blev kär i bordet Miss Holly, det runda i en grå färg. Det hade förgyllt mitt nya kök/vardagsrum, som jag ska inviga till våren. Kan redan se alla trevliga middagar jag kommer att ha med vänner vid bordet framför mig!

 • Camilla B skriver:

  1. Tidlöst, klassiskt och kvalité
  2. Först tänkte jag direkt på en fin pinnstol till vårat kommande matrum men när jag såg satsbordet TUREEN så blev jag helt enkelt kär ( om man nu kan bli det i ett bord 🙂 ). Står i startgroparna att renovera kök/matrum och vardagsrum och satsborden hade varit pricken över i:et.

 • Emelie.R skriver:

  1. Jag förknippar det med Design, kärlek och tidlöshet.
  2. Min absoluta drömstol är Arka, framför kaminen i mitt kök skulle den göra sig väldigt bra i år efter år.

 • Malin skriver:

  1. Hållbarhet, tidlöshet och kvalité
  2. Vi har köpt vårt drömhus, och med tanke på klimathot, konsumtionshets och privatekonomi är vårt mål att enbart fylla hemmet med det som vi kommer vilja ha lika mycket idag som i framtiden. Materialen ska vara genomtänkta och möbler och inredning ska hålla i generationer. En sak som stått högt på vår önskelista (framförallt min mans) är Arka. Tänk om jag kunde vinna den, och ge den till honom på hans 40 födelsedag i januari? Håller varenda tumme jag har!

 • Karolina skriver:

  1. Tidlös, stilren och hållbardesign!
  2. Det skulle vara oerhört svårt att välja. Då fåtöljen Arka och Miss Holly Matgrupp har varit högst upp på min lista i många år! Är glad att det finns företag som satsar på hållbarhet!

 • KarinM skriver:

  Mina tre ord: Träarbete, hantverk, klassiskt ✨
  Med tre små barn blir det lätt en röra,
  man undrar uppgivet ’vad ska jag göra?’.
  När de i hallen plötsligt blir väldigt klena,
  Jag vill säga ’lägg allt i förvaringen Serena!’

 • Charlie skriver:

  1. Jag förknippar Lilla Åland med min mors kök på Gotland, inbjudande och varmt och alltid finns det plats runt bordet!
  2. Ny plats i livet och jag önskar en egen uppsättning Lilla Åland för att skapa samma känsla i mitt nya hem!

 • Alex L skriver:

  Mina tre som jag tänker på först är:
  Lilla Åland
  Långsiktighet
  Trä
  Bordet Please, vi har ett litet vardagsrum och jag har länge varit på jakt efter det perfekta bordet för vår familj. Det behöver vara litet men kunna bli större. Jag har inte velat göra några förhastade inköp och men jag skulle gärna vilja att vi kunde pyssla och äta tillsammans med både vänner och familj. Borde måste fylla både dessa funktioner och det är inte helt lätt.
  Dessutom vill jag att företaget man handlar ifrån skall ha ett ekologiskt tänk och att möbeln skall hålla i lång framtid.
  Jag hoppas på mysiga kvällar och mornar vid detta bord.

 • Madde skriver:

  Stolab är: hållbart, skandinaviskt & design
  En svart Miss Holly hade helt klart fått en speciell plats i hemmet. Den är så vackert designad på så många sätt så att orden knappt räcker. Den står helt klart högt upp på önskelistan. Det är helt enkelt "that one"!

 • Maria Andersson skriver:

  1. Hållbart för miljö och över tid, tidlöst och gediget.
  2. Miss Holly runda matbord i massiv ask, vilken dröm! Bordet skulle stå i min matplats i husets centrala del, en plats för samtal, måltider, läxor och fika, här startar dagen med frukost och här slutar den med kvällsmaten, husets nav helt enkelt. Ett runt bord har varit på min önskelista länge av den anledningen att ett runt bord bjuder in alla, ingen som måste sitta på en kant eller på undantag vid ett hörn, alla får bara sin plats vid bordet, på samma villkor.

 • Anna skriver:

  Björk, robust och vackert! En Arka skulle jag vilja vinna. En drömmöbel som aldrig riktigt har funnits pengar att köpa till mitt hem. Den skulle få plats mitt i vardagsrummet och utgöra mittpunkten i vårt röriga hem nu när barnen är lite större och en del leksaker har kunnat kastas ut så vi har fått lite plats åter i vårt lilla hus!

 • Maria skriver:

  Hej! Jag förknippar Stolab med stilrent, snyggt och hållbara möbler.
  Jag skulle så gärna vilja vinna vitrinskåpet Polaris i täckande vit kulör. Jag har precis köpt lägenhet för första gången, den är relativt liten och jag har beställt mina möbler och inväntar dessa med spänning. Kunde ej beställa allt jag behövde för det kostar ju en del. Önskar ett vitrinskåp i vardagsrummet där jag kan ha porslinssaker, tex. Mina fina muminmuggar som jag samlar och som det börjar bli lite värde i. Hoppas på tur, ha en vacker decemberdag!

 • Rebecka skriver:

  1. Småländskt, tidlöst & genuint.
  2. En stol med både stjärte-och hjärterum. Där båda barnen kan få plats. Stolen Arka har allt och lite till, den skulle placeras i köket och få min gullunge att sitta still! En vacker och kvalitativ stol som består, och såklart håller i många många år!

 • Malin skriver:

  Hållbart, klassiskt, skandinaviskt
  Jag hade valt pallen Lilla Snålland som ligger helt rätt i tiden, att tillverkas av spillbitar och ta tillvara på resurser. Hemma hos oss hade den nog blivit en allt i allo, en extra sittplats vid behov, en pedistal för en blomkruka, ett avlastningsbord eller bara en finfin detalj i inredningen. Med dess mjuka men ändå lite kantiga form hade den mjukat upp och samtidigt givit en liten värme till vårt vita hem (som är under liten förändring).

 • Linda Olsson skriver:

  1. Hållbart, stilrent och gediget.
  2. Jag drömmer om att få ersätta vårt nuvarande plastigt vita IKEA-vitrinskåp med ett vitoljat PRIO. Ut med billigt slitochsläng, in med hållbarhet och kvalitet i form av en möbel som kan komma att gå i arv och glädja generationer.

 • Malin skriver:

  1. Hållbart, stilrent och hantverk
  2. Jag drömmer om Lilla Åland! Sex vitoljade stolar som kommer ersätta/komplettera mina loppisfyndade köksstolar som jag köpte för en massa år sedan men som nu håller på att rasa ihop. För att inte tala om familjen som nu växer med barnens respektive och där av behövs fler sittplatser. Skönare stol än Lilla Åland finns ju inte!

 • Rikard skriver:

  Kvalitet, hållbarhet, tidlös
  Till sommaren gifter jag mig med kärleken i mitt liv, och till våren flyttar vi in i lägenheten där vi kommer kunna bilda familj.
  Jag drömmer om att kunna ge min blivande fru bordet Miss Holly.Ett bord där våra barn kan få växa upp kring, där vi som familj kan skapa våra egna minnen och som vi sedan kan lämna över till nästa generation.
  Tillsammans med oss kommer Miss Holly få många härliga stunder. Sena middagsbjudningar med levande ljus, saftspill och barnkalas. Det är runt Miss Holly vi lever våra liv.

 • Fanny skriver:

  1. Kvalitet, Småland, hållbarhet.
  2. Bordet Miss Holly står högst upp på min önskelista. Jag frilansar hemifrån och drömmer om ett bord som går lika bra att arbeta vid, som att samma kväll bjuda nära och kära på middag vid. Miss Holly är så typiskt Stolab för mig, genuint hantverk i samklang med tidlös design. Ett perfekt samarbete mellan en framstående svensk formgivare och en svensk producent.

 • Louise skriver:

  1. Umgänge, gemenskap och fest
  2. Åh jag har ju länge längtat efter Allegro bordet med matchande Lilla Åland stolar i vitolja så måste jag välja blir det startkapital till det och blir det endast en möbel får det ju bli en kär Lilla Åland stol där vi i framtiden förhoppningsvis kan samlas kring fest, umgänge och gemenskap.

 • Christoffer skriver:

  1, Svenskt, hantverk, kvalité.
  2, Jag skulle byta ut mitt nuvarande ganska tråkiga vitrinskåp mot Polaris vitrinskåp. Gillar att det är öppna ytor och inte en dörr på det. Och jag skulle nog använda det som vitrin/barskåp. Skulle uppskattas inte bara av mig utan säkert av mina gäster.

 • Carina skriver:

  Småland nytänkande tradition Arkan är så fin den skulle passa så bra på så många platser i mitt hem så den kan flytta runt o den tål ögats slitage

 • Camilla Sandmark skriver:

  1. Kvalitet, tidlöshet, skandinaviskt.
  Jag föll pladask för soffan Wrap. Den skulle jag ha i mitt arbetsrum som en bekväm sittplats när jag har besök och kanske om man kryper ihop lite så kan man ta sig en liten tupplur i den också.

 • Elinor skriver:

  1. Miljöansvar, kvalitet och design
  2.
  En Prio 7076,
  är ett ståtligt skåp som få,
  skulle bli vardagsrummets Rex,
  med många kära saker på

 • Pernilla skriver:

  1. Genuint SMÅLÄNDSKT, fin KVALITÉ och helt UNDERBART
  2. En Miss Holly skulle gärna få en speciell plats i mitt hem. En dröm.

 • Caroline skriver:

  Tidlöst, genuint, hållbart
  Vilken dröm det vore att få byta ut barnens väl använda stolar mot Vardag karmstol! Min far hittade 6 Vardag stolar som jag fick när jag flyttade för att studera. Dessa stolar hänger fortfarande med, 20 pr senare!

 • Hanna skriver:

  1. Oändlighet, Kvalité och Enkelhet
  2. Om jag vann skulle jag välja denna fantastiska stol "Arka
  LOUNGESTOL I MASSIV BJÖRK ALT. EK PRODUKTNR: 9018-9019" som jag suktat efter länge!
  Den skulle få en plats i hallen där alla som kommer på besök dels får vila ögonen på stolen men även kan slå sig ned för att vila benen. Jag kan se mina barn sitta tillsammans i stolen på mornarna, påklädda och klara för förskolan, medan jag själv irrar runt för att packa ned det sista vi behöver innan vi går hemifrån. Jag kan se mig själv sitta på stolen i väntan på sambon som bara ska gå på toaletten innan vi ska gå ut. Jag kan även se vår framtida katt ligga på en fårfäll på stolen och sova på nätterna samtidigt. Stolen skulle få en central plats i vårt hem och bli ett fint arvegods för framtiden!

 • Petra skriver:

  Tidlöst, hållbart, hantverk!
  Jag trodde att torpet jag köpte i somras var från 20-talet, men när jag rev upp plastgolven fann jag tidningar från 1906 över ett vackert trägolv. Nu när jag renoverar mitt lilla hus för att behålla charmen men ta in den i framtiden skulle ett grått Allegro bli ett perfekt tillskott i mitt blivande matrum! Har haft svårt att hitta ett matbord som passar i det lite smala rummet där mysiga middagar ska spenderas framför den gamla vedspisen. Sedan är huset redo för 100 nya år!

 • Karolina skriver:

  1. Hållbarhet, tidslöst, funktionellt
  2. Miss Holly skulle göra sig fantastiskt i det kök vi just nu bygger precis vid kaminen där vi kommer spendera snabba familjemiddagar så väl som långa helkvällar med släkt och vänner.

 • Karolina skriver:

  1. Hållbarhet, tidslöst, funktionellt
  2. Miss Holly skulle göra sig fantastiskt i det kök vi just nu bygger precis vid kaminen där vi kommer spendera snabba familjemiddagar så väl som långa helkvällar med släkt och vänner.

 • Louise skriver:

  1. Hantverk, hållbarhet, tidlöst.
  2. Jag så gärna velat se ett Miss Holly bord hemma hos oss för att samla familj och vänner kring!!

 • Caroline H skriver:

  1. Alltid i tid
  2. För 10 år sedan ärvde jag och min man hans mormors då väldigt slitna köksbord. Hon i sin tur köpte det när hon var i vår ålder och då var det ett av hennes största köp. Sedan dess har bordet bott hos flera släktingar, i flera hem och till slut hamnade det hos oss där det på vingliga ben har serverat familj och vänner allt från långkok till snabbmakaroner. En gång i tiden var bordet vitt och fräscht. Idag är det fläckar som vittnar om roliga fester och kladd under bordsskivan som skvallrar om barnfingrar. Vi älskar det här bordet men tyvärr är det bortom räddning. Jag skulle precis som min mans mormor har gjort, vilja starta en kedja av ett arv som hinner passera flera generationer och som kommer ge oss, våra barn, och kanske till och med barnbarn nöjet att sitta vid ett matbord som levt livet genom vår familj.

 • Cajsa skriver:

  1. Smålandsstenar, Hemma, Trygghet
  2. Stolarna Vardags i mörkt grön skulle komplettera vårt andrahandsfyndade matsalsbord och skåp i ek, från Carl Malmsten.

 • Sofia skriver:

  1. Kvalitet, tidlöshet, svenskt
  2. Arka loungestol skulle gärna få flytta in hos mig. Med ett fårskinn på skulle den användas flitigt på sin plats framför kakelugnen.

 • Hanne Karlsson skriver:

  1. Stolab är ANSVARSTAGANDE.
  Ansvar är idag viktigare än någonsin när ett av vår tids största problem är överkonsumtion och klimathot.
  Stolab går över GENERATIONER.
  Jag har ärvt lilla Åland stolar av min mormor som är vackrare idag än nånsin.
  Stolabs möbler är TIDLÖSA.
  Trender kommer och går men gedigna tidlösa möbler kommer alltid ha en given plats i våra nordiska hem.
  2. Skulle jag få äran att få en möbel att vårda i förhoppningsvis generationer, så skulle jag välja något vi får njuta av alla dagar i veckan.
  Bordet MISS HOLLY skulle stabilt fylla sin funktion i köket i vårt nya hus, under alla årets dagar. Från stressiga vardags frukostar, till mysiga söndagsmiddagar! Från bebis klabb till tonårs slarv flera år senare!

 • Tilda Bengtsson skriver:

  1. svenskt, trä, medvetna
  2. Drömmen är ju att WRAP Fåtöljen skulle kunna få plats och hitta sitt nya hem hemma hos oss. Sture (ja så heter fåtöljen) skulle ha ett varmt hem hos två smålänningar som flyttat till skåne, men som saknar skogen. Sture hade fått hedersplatsen på ovanvåningen hos oss, under fönstret, med utsikt över en hästhage. På så sätt hade Sture aldrig varit helt ensam, utan alltid varit i sällskap av hästarna medans vi är på jobbet. Några gånger i veckan hade Sture fått sällskap i sin mjuka sits av mig, när jag kollar på hockey på datorn, samtidigt som min sambo spelar dator bredvid. Då har vi familjetid tillsammans. Min sambo spelandes datorspel, med vännerna på nätet. Jag med vännerna på hockeyrinken. Och Sture med oss och hästarna som vänner. Bättre liv kan man inte önska för en fin liten Sture.
  Hoppas han får flytta in och bo hos oss!

 • Lotta Bååth skriver:

  Stilren hållbar design (stilrent, hållbart, design)
  Jag drömmer om att vårt hem skall inneha en Arka loungestol i ek.
  Vi har ett renoverat hus i Skåne från slutet på 1600-talet som vi nu gör en större utbyggnad på. Den nya entrén hade varit en given plats för den! Precis innanför glasdörren kommer det bli det vi, våra gäster, vänner och bekanta isåfall ser och möts av. Det bli både en ögonsten och ett stilleben med dess fina design i sin enkelhet samtidigt som den med sitt runda breda yttryck ger en välkomnande känsla. Arka skulle också ge oss funktionen att kunna sätta sig ner medan man tar av sina skor eller liknande. I vardagen kommer den också bli en plats för vår snart fyraåriga pojke och små tvillingtjejer att sätta sig på för att mysa lite och ta det lugnt alternativt klättra och leka i full fart och fantasi.
  Sist men inte minst anser jag den passa in så bra för att brygga mellan det ”gamla” och det nya. Stilren hållbar design – ja en Arka loungestol hade varit så välkommen hem till oss!

 • Karin skriver:

  1. Ansvarsfull, bestående och tidlös.
  2. Jag skulle en gång för alla byta ut köksstolarna från diverse loppisar till klassiska Lilla Åland. Möbeln som på flera sätt bygger hållbara relationer. Mäktig stol med så många år i ryggen och vacker i alla olika hem.

 • Sara skriver:

  1. Stolab förknippar jag med kvalitet, hantverk och därmed hållbarhet.
  2. Jag, min sambo och vår lilla bebis har tagit oss an ett livsprojekt. En gård i min barndomsby där vi allt eftersom rustar upp och renoverar de byggnader som finns här på gården. I sommar blev vi färdiga med nedervåningen och håller sakta men säkert inreda med möbler som betyder något för oss. Mest ärvda eller hittade på loppis. De möbler vi köper i nyproduktion är få men istället utvalda både för att vi vet att de kommer att hålla länge och att vi inte kommer att Iedsna på designen. I köket står nu fyra Lilla Åland. Det känns fint att tänka på att de kommer att följa med genom vår lilla tjejs uppväxt. Precis som de gjorde för mig i mitt barndomshem. Möbeln som står näst på vår lista är Arka loungestol i Björk. Den skulle passa så fint framför vår eldstad i vardagsrummet. Jag ser framemot många mysiga stunder framför brasan i vinter!

 • Helen Westerling skriver:

  Kvalitet, miljötänk, estetik
  Min moster har Lilla Ålandstolar i köket, och har haft i många år, och de ser fortfarande nya ut! Dessutom är de snygga och sköna också så jag skulle välja gråa Lilla Ålandstolar om jag vann!

 • UA skriver:

  1) Smålänsk – tidlös – design!!
  2) Om jag vann skulle jag vilja ha en svart ”my chair” till mitt nyinköpta skrivbord som ännu inte fått någon egen stol.

 • Annelie skriver:

  1. Svenskt, hållbart, hantverk.
  2.Jag skulle välja den klassiska stolen Lilla Åland till vårt hemmakontor. Stolen är mjuk och fin i formen men samtidigt tillräckligt hård för att komma ihåg att ta en välbehövlig paus från dataskärmen lite då och då!
  Gillar förresten starkt initiativet med en hållbar julkalender ?

 • Amanda skriver:

  1.) Trendkänsla, kvalitét och tidslös.
  2.) Loungestolen Arka är bland det vackraste jag sett.
  Och i tiden känns den verkligen helt rätt.
  Arka vill gärna flytta hem till oss,
  Även om vi inte har ett hus byggt av Pål Ross.

 • Amanda Adolfsson skriver:

  1. Designklassiker, trähantverk, hållbart
  2. Ett halvt decennium jag på universitetet spenderat,
  men på trippla kvadratmeter det snart blir huserat,
  Som student jag handlat mycket second hand,
  Då börsen gapat tomt och enbart inrymt sand,
  Med mitt diplom i handen står jag i januari,
  Men så tomt på möbler att det ser ut som Kalahari,
  En möbel som inte känner tid och rum jag drömmer om,
  Tankar såsom medveten enkelhet och miljöansvar ligger bakom,
  Till mitt vardagsrum att för evigt beundra,
  En ARKA jag mig önskar för att slippa plundra.

 • PiaL skriver:

  1. Klassiskt, hållbart, tidlöst
  2. En Arka loungestol i vitoljad ek skulle gärna få flytta hem till mig! Den skulle få flytta runt i lägenheten, och stå där den gör mest nytta för tillfället; i hallen när man ska ta på sig skorna, i vardagsrummet för läsning, vid matbordet när man är fler än vanligt runt bordet, i sovrummet och husera dagens klädhög. Den skulle verkligen komma till användning!

 • PiaL skriver:

  1. Klassiskt, hållbart, tidlöst
  2. En Arka loungestol i vitoljad ek skulle gärna få flytta hem till mig! Den skulle få flytta runt i lägenheten, och stå där den gör mest nytta för tillfället; i hallen när man ska ta på sig skorna, i vardagsrummet för läsning, vid matbordet när man är fler än vanligt runt bordet, i sovrummet och husera dagens klädhög. Den skulle verkligen komma till användning!
  (Missade mailadressen i förra kommentaren, så här kommer den!)

 • Isabel skriver:

  1. Kvalitet, tidlös och miljömedveten
  2. Nu när jag äntligen har fått flytta,
  behöver jag någonstans att sitta.
  Med en bok i min hand eller bara för att fundera,
  användningsområdena för denna pärla är flera.
  Min nya miljövän jag håller så kär,
  ett äkta hantverk som stillar mitt sittbegär.
  I snygg design och tidlös form,
  tar jag och fåtöljen Wrap vardagsrummet med storm.

 • Ann-Sofie skriver:

  1. Kvalitet, tidlöshet och ansvarsfullhet!
  2. Har länge drömt om Lilla Åland till mitt kök!
  En klassiker som kan leva vidare i generationer.
  Brukar faktiskt ”smygprovsitta”en när jag vaktar huset åt min granne och är inne för att vattna deras blommor, och drömma om att en gång ska jag med ha Lilla Åland i min ägo! 🙂

 • Sarah skriver:

  1. Kvalitet, hållbarhet och framtiden.
  2. Palle skulle få flytta in hos oss och bo i hela vårat hem! Han skulle få följa med in i alla rum för att få hjälpa till när något är för högt upp, en väska behöver läggas ner eller fötterna behöver läggas upp för att vila. Och så klart som extra sittplats när vännerna är fler än stolarna.

 • Gunilla skriver:

  1. vackert tidlöst hantverk
  2. efter flytt till kök med mindre skåp saknas det plats för det vackra fina som vill synas så som, glas, vaser och skålar, men det saknas även plats för det mindre vackra men ack så viktiga piffet, servetter, ljus, grattisflaggan och ballonger. Prio Vitrin i mörkgrönt skulle inte bara pryda sin plats i hörnet i vardagsrummet utan även fyllas med alla de ting som nu inte har ett eget "bo".".

 • Elvira skriver:

  1.Genuint, tidlöst, robust
  2. En Arka, en kopp te, en god bok och några stearinljus så är min kväll komplett!

 • Alice skriver:

  1. Ikonisk, jordnära och kvalitet.
  2. Jag önskar mig vita Lilla Åland stolar till mitt köksbord. Framför mig ser jag hur stolarna kommer följa med längst livets gång. Vid ensamluncher, stressiga frukostar och långdragna bruncher. De kommer rengöras från kladdiga små ketchuphänder och användas för att nå högst upp i köksskåpen. Att tänka på miljön och investera i möbler som håller över tid är framtiden!

 • Alice skriver:

  1. Ikonisk, jordnära och kvalitet.
  2. Jag önskar mig vita Lilla Åland stolar till mitt köksbord. Framför mig ser jag hur stolarna kommer följa med längst livets gång. Vid ensamluncher, stressiga frukostar och långdragna bruncher. De kommer rengöras från kladdiga små ketchuphänder och användas för att nå högst upp i köksskåpen. Att tänka på miljön och investera i möbler som håller över tid är framtiden!

 • Jenny skriver:

  Jag förknippar Stolab med tidlöst, hållbart och naturligt.
  Jag skulle välja vitrinskåpet Prio i björk, det skulle få ta plats i min 15-årings rum. Han är mån om att det ska kännas rejält och vi har pratat en del om att välja hållbara saker och möbler till hemmet. Med ett sånt härligt skåp kan han gå och stryka på ytan precis som hans morfar lärt honom, så blir träet ännu mjukare med tiden.

 • Miljötänk, klassiskt, hållbart.
  Drömmer om att få inreda med Prio vitrin i björk.
  Skulle ha det i vardagsrummet där det skulle både användas och beundras för dess skönhet och funktionalitet.
  I underskåpet skulle jag förvara min garner och i överdelen skulle min ärvda servis förvaras. Den används både till vardag och fest.
  Kan inte tänka mig bättre förvaring än vitrinskåpet.

 • maja vi skriver:

  Hej.
  3 ord, Enkla, hantverk, förevigade.
  Drömmen vore att få en PRIO skänk låg. Den skulle få stå i vårt vardagsrum, där vi spenderar mest tid med våra barn, syskon och kusiner med spelkvällar och middagar. Jag skulle fylla den med alla våra spel och ser framför mig hur barnen alltid kommer förknippa skänken som spelskänken, där mycket glädje och skratt skapades. Skänken får växa med mina barn och följa deras väg i livet, förhoppningsvis vill något av mina barn sedan ta över skänken så den kan skänka glädje vidare.

 • Matilda skriver:

  1. Natur, liv och framtid
  2. Jag tänker att Arka skulle få stå i vårt vardagsrum med naturen som bakgrund genom livet och sedan följa barnen in i framtiden.

 • Maria skriver:

  1. Gediget, klassiskt och tidlöst.
  2. Bordet Vardags av Carl Malmsten är en dröm! Det skulle passa så fint i vår ljusa matsal där bordet från Ikea nu gjort sitt efter alla småbarnsåren.

 • Maja skriver:

  1. Tidlöst, gediget, hållbart
  2. Drömmer om ett Miss Holly-bord i storleken större än de lilla matbordet vi har idag. Drömmer egentligen om allting i storleken större än vi har just nu, för vi har växt ur vår lilla lägenhet sen vi fick en liten Elise i vårt liv. Ett större matbord representerar egentligen förändringen väl – en större familj, gemenskap och sällskap att samla runt matbordet. (Även om jag känner mig lyckligt lottad som har sånna angenäma problem som att tränga ihop familjen runt matbordet)

 • Lisa Fors skriver:

  1. Klassiskt, hållbart och personligt
  2. Hos oss hade Lilla Åland fått flytta in. Två höga barnstolar som kommer få ett innehållsrikt liv. De kommer få vara med vid högtider, målarstunder, bakning, matvägran och middagssamtal. De kommer inte sittas på dom längre stunder och de kan få sig en och annan törn, men så mycket de kommer få uppleva!
  Två vanliga Lilla Åland får också flytta in. Där kommer det sittas länge men med snabba punktinsatser för att se till att folket på Lilla barnstols Åland har det bra. Dessa stolar kommer också att få leva. Genom glada och ledsna, djupa och lättsamma samtal, kommer vi sitta stabilt på våra stolar.

 • Ingrid skriver:

  1. Aktuella, starka och flexibla!
  2. Bästa Stolab, jag har spanat på er för vi behöver ett matbord som fixar allt. Ett runt bord som är flexibelt och gediget, som fixar den lilla frukosten och den stora middagen, har en höjd på 72cm, klarar våra stolars karm på 65cm samt är stiligt och svart i massiv björk.
  Det fixar ni med Björka, eller hur?

 • Ana Kokol skriver:

  1. Konsekvenstänkande, lokalt och användbara
  2. Matbordet är hemma går inte att laga mer, snart ger det sig helt. Allegro fyller mina krav, och jag älskar iläggsskivan <3 Hade passat perfekt med ett nytt bord efter nyår.

 • Maria skriver:

  Svar 1: Hantverk, hållbarhet, vackert
  Svar 2:
  KARMSTOLEN STURES DAGBOK
  10 december
  Det är med blandade känslor jag lämnar Smålandsstenar. Har precis tagit farväl av alla vänner på Stolab. Samtidigt väntar spännande äventyr hos en ny familj. Det är nu det börjar.
  15 december
  Mottagandet har gått över förväntan. Aldrig har jag fått så fina komplimanger. Vill inte skryta men ord som stilig, vacker och modern klassiker har nämnts mer än en gång. Det är nästan så mitt ek-beklädda ansikte rodnar.
  24 december
  Delar bord med flera nya vänner. Vi är ett spretigt gäng i blandade åldrar, men olika är bra visst? Det är fullt upp idag men ville passa på att önska en god jul.
  2 januari
  Har precis fått min första tatuering. 2-åriga Theo gav mig ett svårtolkat streck på benet. Den klär mig, måste jag säga. Den berättar en historia.
  11 januari
  En månad har gått sedan jag lämnade Stolab. Trivs oförskämt bra. Visst har jag stött på utmaningar. Senast i morse fick jag en skvätt kaffe på sitsen. Men Stolab har rustat mig för det människorna kallar livet. Tack vare välgenomtänkt design, hållbara material och ansvarsfull produktion klarar jag det mesta. Ser fram emot de många år jag har framför mig.

 • Robert Johnsson skriver:

  1. Gediget, Tidlöst, Vardagslyx
  2. Bordet Carl. I vår gillestuga har vi idag ett TUUNGT runt bord med iläggsskiva från IKEA. Det har hängt med länge men åååh vad jobbigt det är att flytta till markplan när det ska vara kalas. Carl är nätt och smidigt samtidigt som det är ett av de snyggaste runda bord jag sett. Sen är detett plus att det är min gamla lärare Marit Stigsdotter som ritat det också. Skrytfaktor vid familjemiddagarna.

 • Sara skriver:

  1.Genuint
  Okomplicerat
  Passionerat
  2. Loungestolen Arka
  I mitt hemhem (som vi studenter kallar vårt föräldrahem) har Arka alltid funnits som en del av vardagen. Vi satt i den i köket och kollade på när mamma och pappa lagade mat och den blev första datorstolen som både jag och brorsan fick plats i om vi trängdes lite. På senaste tiden har den haft sin plats som trotjänare i hallen och hjälpt familjen att ta sig iväg hemifrån och sedan landa. För mig är det möbler som denna som väckt ett genuint intresse för möte mellan vardag, design och hållbarhet.
  Nu som student börjar resan för att bygga mitt eget hem och det här är en möbel som för mig alltid haft en lika självklar plats i min framtid som i mitt förflutna. Första platsen i mitt vardagsliv blir i hörnet av mitt lilla korridorsrum med en fårskinnspläd på och en tekanna bredvid. Men det är som sagt bara starten på en lång resa för min Arka.

 • Ida skriver:

  1. Jag förknippar Stolab med orden tidlöst, genuint & hållbart.
  2. Svenskt hantverk som sprider kärlek över generationer då jag fått ärva en gammal Arka av min mor, så jag skulle önska en nyproducerad Arka att ställa bredvid. Det är något särskilt fint när gammalt & nytt får mötas.

 • Monnah skriver:

  Harmoni, bekvämlighet, släktklenodspotential
  Carl Malmstens Lilla Åland har länge varit min drömstol. Sedan två år tillbaka bor vi i ett hus som funnits lika länge som StolAB. Vi har arbetat hårt med att älska det tillbaka i form. Köket har blivit vårt hems hjärta och Lilla Åland skulle få vara med om allt från läxläsningsångest till härliga familjefester!

 • Maria Ulrika S skriver:

  1). Kvalitet, Harmoniskt, Skandinaviskt.
  2). Två Arkastolar skulle jag köpa. Den är perfekt var den än står i hemmet, hos oss skulle de få stå mittemot vår soffa. När vi frågar varandra ”om-du-vinner-en-miljon-vad-skulle-du-köpa-först-då-frågan-förutom-att-donera” så har svaret under lång tid varit ”- En Arkastol”. Så hoppas, hoppas på vackraste klapparna jämte granen i år! 😉

 • Mästerligt, hantverk, tidlöst.
  Lilla Småland stolen kommer att ge mig Småländsk hantverksglädje i mitt enkla kök.

 • Clara skriver:

  1). Kvalitet, hantverk, tidlöst
  2). Lilla Åland stolar har stått på min önskelista i över 10 år. Den perfekta stolen som aldrig går ur tiden, och som dessutom verkar så hållbar! En kompis föräldrar har ärvt sina Lilla Åland av sina föräldrar, bara en sån grej!

 • Hanna skriver:

  1. Tidlös, äkta och hållbar – de tre orden förknippar jag Stolab med.
  2. Om vår familj vann skulle vi välkomna matbordet Carl i ek. Vi behöver ett nytt matbord då vårt nuvarande spruckit på ena sidan. Det har varit med oss i 7 år, nu vill vi hitta en ersättare som håller längre än så. Vi söker ett tidlöst matbord som ska fungera i många sammanhang. Matbordet är platsen där vi äter, läser läxor, bakar, samlas för att prata och ibland fungerar det även som koja för vår yngsta familjemedlem. Bordet Carl skulle ha en central plats i vårt hus och vara den tidlösa, äkta och hållbara möbel vi nu saknar.

 • Anna Öman skriver:

  1. Gediget, tidlöst, hållbart
  2. Ett matbord från Stolab har stått på önskelistan länge. Vi har Lilla Åland-stolar och skulle gärna matcha dem med ett lika fint och tidlöst matbord. Därför skulle jag vilja ha bordet Please. Stilrent och enkelt men med en liten tvist – precis så som jag gillar. Bordet skulle bli både vardagens köksbord och användas vid kalas (så bra med iläggsskivor!). I och med att det är gjort i massivt trä och är utdragbart så verkar det vara både hållbart och flexibelt. Därför hoppas jag att det ska hänga med oss länge, genom livets olika skeden.

 • Johanna skriver:

  Mina tre ord: skandinaviskt, klassiskt, nytänkande.
  Satsborden Tureen skulle gärna få flytta in i mig. Där skulle de få bo i vardagsrummet och vara den perfekta anledningen till att äntligen flytta undan ett bord som alltid varit för stort att ha framför soffan. De kommer få stå nära varandra men också flyttas vid behov. Jag tycker ofta vi ser alldeles för statiskt på vår möblering och glömmer bort att de inte är fastfrusna i golvet. Tureen kommet få borra ner sina fötter i ryamattan och både hålla ett och annat doftljus som en varm tekopp. Borden kommer säkert påminna mig om båda att torka av dem och använda underlägg. Jag lovar att verkligen försöka. Framförallt ser jag hur Tureen kommer få finnas i familjen länge och växa med oss!

 • Mie skriver:

  1) De tre saker jag först tänker på är:
  Skandinaviskt – Jag har bott länge utomlands, men den skandinaviska stilen representerar fortfarande hemma.
  Kemikaliefritt – Som biolog har jag arbetat mycket med kemikalier och jag vill att framför allt mina barn ska andas så ren luft som möjligt.
  Framtid – Jag tror och hoppas att fler kommer att välja en mer hållbar livstil i framtiden.
  2) Jag skulle vilja ha matbordet Carl Björk. Vårt bord köpte vi för ca. åtta år sen för 50 kr på loppis. Familjelivet har satt sina spår och eftersom vi spenderar mycket tid tillsammans runt bordet skulle det vara roligt om det var fint.

 • Paola skriver:

  Hållbarhet Hela Vägen
  Kära Annie!
  Förlåt för att jag inte har skrivit på länge. Här mår vi alla bra. Barnen går i skolan – det är slitigt nu sista åren på gymnasiet. Jag har lika lite fritid som vanligt och maken stressar på! Men det är väl så livet är … Vi skulle bli SÅ glada om du ville komma till oss. Köket känns så obekvämt, som om någonting verkligen fattas. Ja, du vet ju att köket är hemmets hjärta – särskilt i vår familj med matlagningsnördar 😉 Vi som tillbringar nästan all vår samvarotid i just köket. Vi som trivs bäst just där. Kring bordet. Därför hoppas vi att du vill komma hit och förgylla vårt hem. Jag vet att du kommer att stanna i många år, och jag vet att din skönhet bara blir allt större med tiden. Jag vet att du längtar efter att få göra det du är bäst på – vara en självklar del av livet hos oss, vardag som fest. Med detta korta brev hoppas jag nu att du känner dig riktigt välkommen.
  Annie, jag hoppas vi ses snart!
  (Annie pelarbord i massiv björk)

 • Jonathan skriver:

  1) Ansvarsfull hållbar tradition
  2) När barnen flyttar ut sker en drastisk förändring i hemmet … Inte bara blir det tomt på liv och rörelse, utan av någon underlig anledning töms även linneskåp och förråd – och TILL OCH MED möbler försvinner. Jag fattar inte hur. Det har i alla fall resulterat i att vårt gamla arvebord som tidigare tjänat som förvaringsbord i källaren, numera utgör soffbord. Inget fel i det, absolut inte, men avskavt, hackigt furu känns inte riktigt ”vi”. Ska inte sticka under stol med att det vore väldigt trevligt att åter få känna att vardagsrummet har en viss aura av stil och klass. Vi bygger gärna vidare på hållbarhetskonceptet à la furu, men väljer hellre något som är mer i vår stil. EMMA runt soffbord är vad vi söker, så nu håller jag tummarna för en julklapp som barnen INTE ska få lägga vantarna på.

 • Susanne skriver:

  1.Svenska tidlösa möbler
  2.Jag skulle välja stolen Arka i svart formgiven av Yngve Ekström. I vårt hem finns sedan tidigare två Lamino samt en äldre fåtölj som Ynge Ekström också formgivit så en stol till från den Ekströmska familjen skulle välkomnas med glädje. Vi har en plats för den!

 • Jessica Melin skriver:

  Exklusiva nordiska klassiker.
  Jag drömmer om en Arka som skulle få hedersplatsen i matsalen. Den skulle gå i arv i generationer.

 • Karin skriver:

  1. Hållbart, stilrent, smart
  2. Hade jag vunnit hade jag valt Pinnockio stolarna i vitt. De hade fått den viktigaste platsen i huset; matsalsbordet! Bordet har jag byggt själv med min pappa. Det har vita ben och mörkt betsad trä som bordsyta. Stolarna hade fått sällskap av en bokhylla från 50 -talet, en skänk som tillhörde min sambos morfar och såklart en katt som kommer att krypa upp på dem!

 • Sophia skriver:

  1. När jag hör Stolab tänker jag på småländsk genuin kvalitet.
  2. I tre generationer har vi mötts runt vårt matbord från Småland, som i Landeryd snickrades och slipades för hand.
  Nu börjar det bli nött av tidens tand
  så vi letar efter ett annat bord från samma land.
  Ett bord där drömmar kan födas och maten mättar,
  där läxor läses, skrivs och rättas.
  I ytterligare tre generationer hoppas vi
  att bordet Carl från Stolab vill stå oss bi.

 • Anna J skriver:

  1. Hållbart, vackert och tidlöst. Så tänker jag när jag tänker Stolab!
  2. Jag drömmer om ett runt Emma soffbord, 90cm i oljad Björk. Soffbordet just nu som stor i husets hjärta är för stort efter flytt för tre år sedan, men ska inte bara bytas ut bara för att. Det ska bytas till något hållbart som jag vill åldras med. Därför drömmer jag om Emma! Jag vill ha samma soffbord i 30-50 år precis som mina föräldrar och mor-farföräldrar!

 • Johanna skriver:

  1. Jag förknippar Stolab med kvalitet, miljötänk och genuinitet
  2. Jag skulle vilja ge min mamma Lilla Åland med armstöd. Hon har under hela min uppväxt pratat om hur gärna hon skulle vilja ha dem men har aldrig slagit till. De skulle få stå runt det stora, runda bordet i massivt furu som står i hennes stuga i fjällen där släkten samlas runt högtider och äter middagar och spelar spel. Det stora bordet står kvar från de förra ägarna och skulle få nytt liv med andra stolar runt.

 • Småkakor, bitsocker och kärlek.
  Jag, tre-fyra år sitter på Farmors hemsydda stolsdynor- Brunt, grovt tyg fastknutna snören med rosettknut. För liten för att nå upp till bordet ordentligt. För liten för att sitta still, rakt upp och ner för den delen. Halkigt och korvigt på vita pinnstolar. Röd saft i glas med ett smalt, smalt sugrör. Schackrutor och kanelbullar, rätt snålt med pärlsocker på. Desto mer sött i Farfars kaffekopp bredvid. Och i sockerskålen, på en rutig duk mitt på bordet dit jag inte heller når. Värme och djupaste omsorg. Farmor och Farfar.
  Nu 28 år senare har jag stolarna- Lilla Åland i mitt kök och det är ett fint arv. Jag hade önskat mig ett bord till dem: Carl. Köksbordet och stolarna som står runt det det är tveklöst den själfullaste möbeln i ett hem. Varje dag, bra och dåliga. Runt matbordet växer barn upp. Kanske barnbarn. Uppfostring och livskunskap. Kaffekoppen. Havregrynsgröt. Söndagsmiddag. Läsa tidningen. Slösurf. Fredagstacos. Talgoxen utanför fönstret i februari och svalorna i maj. Jag kan inte beskriva vilken roll det spelar bättre. Det är den viktigaste bara.
  Tycker jag.

 • Sofia skriver:

  1. Tidlös, kvalitet, kärlek
  2. Om det inte vore för att jag redan är en stolt ägare av en Arka hade jag valt en sådan. Fullkomligt älskar den stolen och har en riktig fäbless för vackra pinnstolar! Om jag vann hade jag därför valt pinnstolarnas pinnstol – Lilla Åland. Både till oss stora och till den väntade tillökningen till familjen. Stolarna hade fått en central del i köket där vi under middagar med familj och vänner hade njutit av den goda komforten under goda samtal och skratt. Stolarna skulle sedan få gå i arv till yngre generationer och pryda framtidens kök precis som min mamma just har ärvt mormors Lilla Åland stolar. Kvalité och enkelhet i design går aldrig ur tiden!

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.