Annons

4:e Advent vinn presentkort från G.A.D.

Bakom sista luckan döljer sig svenska G.A.D som firat 20 år under 2018. G.A.D. står för Gute Art och Design och är ett möbelföretag på Gotland. Formgivningen sker i Visby och möblerna tillverkas i Sverige. Oftast på snickeriet i Hemse, på öns södra del. En ansvarig snickare följer varje möbel. När snickaren är nöjd med resultatet signerar hen möbeln och skriver dit datum och serienummer. På så sätt är varje möbel unik och spårbar. 

Alla möbler tillverkas i massiva naturmaterial, med traditionella hopsättningar. Lådorna i förvarinsgmöblerna zinkas för bästa hållbarhet och de som har lådor på rad har lådförstycken från samma träbit. På så vis kan man följa ådringen igenom hela möbeln. Det bidrar till ett harmoniskt utseende och är ett bevis på att det är ett skickligt och noggrant hantverk som ligger bakom.

Visste du att? När G.A.D förekommer på Blocket och på Auktionsverken och säljs då oftast till 70-80% av nypriset.
 
Idag har du chans att vinna ett presentkort på 8000 kr att använda för att köpa valfri möbel eller inredningsprodukt från G.A.D’s webbshop  (maxvärde 8000 kr ex moms, du får gärna lägga till mer om du vill köpa något som är dyrare). För att delta i tävlingen ska du svara på följande två frågor inom en vecka. Lycka till och GOD JUL!
 
1.) När det kommer till mat äter vi gärna närproducerat. Men hur många procent av möblerna i ditt hem är tillverkade i Sverige. På ett ungefär? 
2.) Vilken sak skulle du välja från G.A.D’s webbshop/sortiment och varför. Beskriv den möbel/inredningsdetalj som skulle komplettera ditt hem och varför. 
 

Tävlingen pågår tom 31/12 kl 08.00 Vinnaren utses av en jury från g.a.d. Deras beslut kan ej överklagas. OBS! Du måste vara 18 år för att delta. Vinsten skickas endast inom Sverige. Trendenser tar ej ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Genom att fylla i tävlingsinformationen samtycker du till att dina uppgifter lagras i bloggens databas för att vi ska kunna registrera deltagarna, vi kommer inte att använda dina uppgifter för kommersiella utskick. Läs mer om tävlingsvillkoren HÄR.

Kategorier:

Kommentarer

 • Nanna skriver:

  1 Jag har nog noll möbler hemma tillverkade i Sverige. Men jag har en hel del från Danmark min släkt är dansk och jag har ärvt en del av äldre generationer.
  2. En skärbräda skulle jag vilja köpa. En sån i trä med läderstropp.

 • Lina skriver:

  Vi försöker handla svenskt så mycket det går och gissningsvis har vi 70% svenska möbler hemma.
  Vi älskar G.a.d, alltid när vi är på öjn så går vi inom butiken och drömmer om byråerna med stentopp❤️. Så det hade nog blivit en sån om vi vunnit. Det hade känts extra bra att ha en gotländsk möbel hemma då sambon kommer därifrån.
  Önskar dig en fin jul! ?

 • Malin skriver:

  Min första tanke, det är nig inte många, men när jag tänkte efter så är jag ändå böjd över att de största ich viktigaste möblerna CI har faktiskt är tillverkade i Sverige, procentuellt 25-30%, vilket ändå känns helt OK men en procent jag hoppas stiger i framtiden.
  Jag hade köpt ett ala små bord, mest troligt i börkunderede och 35×35 med höjd 73. Val av toppskick får jag klura lite på 🙂

 • Hannah skriver:

  1. Jag är glad över att ha kommit så långt att åtminstone 30 % av möblerna i min lägenhet är tillverkade i Sverige. Vi har ju så mycket fantastisk design och tillverkning i Sverige och övriga Norden. Jag insåg detta lite sent men nu jobbar jag på att successivt byta ut möblemanget till svensktillverkat, och sälja det begagnade billigt på loppis så det kommer till användning.
  2. Jag älskar borden Ala och skulle gärna ha ett i varje rum. Förstahandsvalet är ett i storleken 35*100, höjd 73 cm i ek med skiva av kalksten. Det skulle passa perfekt som vackert sängbord med favoritprylarna på.

 • Pia skriver:

  Vilken samvetsfråga om hur mycket är tillverkat i Sverige. Har en del från G A D från slutet av 90-talet. Sedan en hel del annat svensk tillverkat. Så vi är nog uppe i minst 70% :-).
  Behöver uppgradera bokhyllor och liknande förvaring så att få en start till det skulle vara att vi äntligen skulle komma till skott

 • Stina skriver:

  1. Vilken tankeställare jag fick nu. Är väldigt noga med att köpa närproducerad mat, men när det kommer till möbler har jag inte alls tänkt så. Skulle gissa max 5%
  2. Min hall är helt tom och en typisk transportsträcka mellan rum. Ett Ala avlastningsbord hade ändrat detta.

 • Maria skriver:

  1. Alla mina möbler är från Ikea, då är de producerade i Sverige antar jag 🙂
  2. Vitrinskåpet https://www.gad.se/produkt/ovide/ är hur coolt som helst. Jag skulle ha det i min lilla lägenhet att förvara finporslin i.

 • Mer än jag trodde faktiskt! 69% verkar det vara. Om jag vann skulle jag köpa en Hejnumbyrå till dotterns rum.

 • Tina skriver:

  Maria: Enligt en artikel från Företagarna 2015 (https://www.foretagarna.se/foretagaren/2015/oktober/ikea-fran-insidan/) hade IKEA ungefär 5% av sin tillverkning i Sverige och Kina var deras största tillverkningsland. De strävade då efter att flytta sin tillverkning ”hemåt” men de lär knappast ha flyttat hela sin produktion till Sverige idag. 🙂

 • Martin skriver:

  1. Blev positivt överraskad av att granska mitt hem ur detta perspektiv. Över 90% av möblerna är svensktillverkade. Jag har inte aktivt valt utifrån geografi, utan med kvalitet, långsiktighet och naturliga material som ledstjärna. Då har det nästan alltid varit svensktillverkat som trumfat.
  2. Lau planteringsbord hade fyllt flera funktioner. Dels hade den massiva betongen tillfört en skulptural volym till mitt burspråk, dels hade själva möbeln underlättat min förkärlek till växter som hämmas av alldeles för smala fönsterbräder.

 • Sarah skriver:

  1. Oj vad svårt! Alldeles för få procent skulle jag tro tyvärr. Jag gissar på 20%. Men nu nör både jag och min man jobbar skapas bättre ekonomiska förutsättningar för att tänka svenskt och hållbart när vi behöver investera i nån möbel.
  2. Vi skulle investera i ett nytt soffbord, ett hejnum soffbord i Björk med kalkstensskiva. Just nu är vår soffjörna alldeles för mörk med mörk soffa och mörk matta och denna hörna skulle behöva mjukas upp med mer naturmaterial och ljusa färger. Ett GAD hejnum soffbord skulle verkligen bli pricken över i:et. Kalkstensskivan skulle göra bordet mer hållbart för barnens framfart och på så sött kommer det att hålla sig fint livet ut!

 • Emma skriver:

  Jag skulle gärna öka andelen svenskproducerade möbler hemma och uppskattar verkligen att du belyser perspektivet. Vi köper idag en betydande del av våra möbler second hand, men resterande möbler är till 80% från Ikea. Min gissning är att 20% av våra möbler är tillverkade i Sverige.
  Om jag hade äran att motta ett presentkort hade jag gärna förgyllt vår hall med pallen Endre i ek. För ett par år sedan såg jag en bänk från GAD second hand som jag verkligen förälskade mig i och fortfarande inte kommit över (hade inte råd ens för ett lite lägre pris). En hel bänk får vi inte plats med i hallen, men jag letar efter en mindre, själfull sittmöbel som kan ge utrymmet mer karaktär och värme.
  Tack för din blogg Frida och din integritet när det kommer till samarbeten!
  God Jul!

 • Elin Dahllöf skriver:

  1) bra fråga, det är nog betydligt mindre än vad de flesta tror, Ikeas möbler är ju knappast producerade i Sverige. Har säng, nattduksbord och hyllor från norrgavel och soffbord från StolAB så där finns en del producerat i Sverige men tippar på att det blir ca 15%. Inte ens norrgavel har ju all produktion i Sverige.
  2) jag skulle köpa details hyllor, har väggar i trappan upp till ovanvåningen som gapar tomma där dessa småhyllor hade passat fint.

 • Josefina skriver:

  1) För det första, mycket bra att du uppmärksammar denna aspekt när det gäller möbler! Det ger åtminstone mig riktiga tankeställare. Vi har nog inte så mycket svenskproducerade möbler hemma, förutom vårt matbord som vi snickrat ihop själva. Det är dock något vi tänker till om allt mer när vi handlar nytt.
  2) Om jag vann presentkortet skulle jag definitivt investera i bänken ”Fårö” med ullklädseö, den skulle passa fint vid ett stort fönster vi har i köket, där man skulle kunna sitta och blicka ut över hästhagen utanför!

 • Charlie skriver:

  1. Jag går omkring och blir faktiskt lite glad och stolt över att jag har ca 50% svensktillverkat, och dessutom flera möbler som har mer affektionsvärde än värde, skrivbord från mormor, en vacker karmstol ett soffbord som min morfar har tillverkat efter egen ritning!
  2. Fårö bänk med ullsits! Jag är uppväxt med fårullsfällar i barndomshemmet, minnet av att dra fingrarna genom lockarna som barn, svårtslaget!

 • Tove skriver:

  Min kamin och allmogemöbler är svenska men säng och piano är nog inte svensktillverkade; 50 %?
  Det mest fantastiska med G.A.D är deras möbler: jag skulle älska ett Ardre slagbord och/eller Sundre vitrinskåp i mitt hem. De är otroligt vackra, tidlösa och användbara. Ur webbshopen skulle jag annars välja sängkläder, kolonn belysning, spillkum, måltidsset i bambu för sommarens utflykter och växbo linhanddukar i sobra färger.
  God jul, alla!

 • Pernilla skriver:

  Har några ärvda möbler efter mor och farföräldrar som är svensktillverkade och den nyinköpta sängen är svensk, resterande vet jag inte men jag misstänker att de är importerade.
  Om jag vann presentkortet skulle det bli Ala små bord 73 cm höga för att kunna ha som sängbord.

 • vera skriver:

  1. Wow, älskar att ni uppmärksammar detta! Så fräscht och helt i tiden. Tror att många skattar sig högt här. Vi tror nog att t.ex. IKEA är svenskproducerat men det är ju långt ifrån sant. Själv skulle jag säga att jag har 30-40%. Önskar att siffran vore högre. Denna tävlingen fick mig att tänka till, så mitt nyårslöfte blir att köpa mer svenskproducerat.
  2. Vitrinskåpet! https://www.gad.se/produkt/ovide/
  Älskar detta. Om jag vinner det lovar jag att bara placera svenskproducerade saker i det!!
  God jul!

 • Lois skriver:

  1. Alldeles, alldeles för få. Även om jag aktivt försöker köpa de flesta av mina möbler i andra hand så är en stor del av mitt hem ändå dussinmöbler från större kedjor. Tyvärr! Och därför…
  2. …skulle soffbordet hejnum med gotländsk sten passa så bra hemma hos mig. Att det är så sammanbundet med Gotland gör det hela bara mer fantastiskt – jag upptäckte ön på riktigt för sex år sedan och tycker den är magisk! Älskar naturen, stämningen, det underbara ljuset längs med kusten. Åker dit till en skruttig stuga varje sommar med mina barn och samlar fossiler och kvällsbadar.

 • Britt-Marie skriver:

  Vårt hem är väldigt skandinaviskt då vi sätter stort värde på hur och var saker tillverkas.70 % är svenskt, 20 % danskt och 10 % från övriga länder. Vi saknar en bokhylla att pryda vår vägg ovanför vår soffa. Gad:s fina Stack hylla skulle bli ett vackert blickfång.
  A

 • Cecilia skriver:

  1) I vårt hem är kanske 75% av möblerna svensktillverkade? Det allra mesta är begagnat och tillverkat under första hälften av 1900-talet.
  2) Ardre slagbord. Vi saknar just nu ett praktiskt bord i massivt trä som kan anpassas för fler och färre.. Ardre slagbord skulle passa utmärkt framför vår gamla kökssoffa och kan förhoppningsvis åldras med samma värdighet!

 • Camilla skriver:

  1. Med en morfar som var möbelsnickare samt med en bror som är superhändig och gärna hjälper till att snickra så är en stor andel möbler faktiskt egentillverkade. Framförallt garderober, byråer, bokhyllor etc.
  Har även en förkärlek för vintage och auktioner, dock är det mesta som inhandlas där tillverkade i Danmark.
  Så skulle säga 50% svenskt och kanske 30% danskt.
  2. Hade gärna köpt deras hyllsystem details för att få ordning på kaoset i hallen. En stor hall är härligt men innebär också att mycket pryttlar ansamlas…

 • Kristina skriver:

  1) Har blandat gammalt och nytt hemma i min lilla lya och tror att kanske 30% är svenskproducerat. Ganska bra ändå!
  2) Har inte mycket plats men ett Ala skulle jag göra plats för om jag fick chansen!

 • AnnaB skriver:

  1. Intressant och tankeväckande fråga! Jag ser ett mönster bland mina möbler: de möbler jag hade med mig från mitt föräldrahem (barnsäng, skrivbord, matbord tex) är svensktillverkade, då min farfar var snickare och gjorde möbler åt mig, plus att min mormor och morfar satte värde i att saker producerats i Sverige och jag har fått ärva en del av deras möbler. Men möbler jag köpt själv är inte svensktillverkade, då jag helt enkelt inte haft råd tyvärr. Eftersom min farfar var snickare vet jag arbetet bakom, och förstår prisbilden. Men det är sorgligt,och otroligt egentligen, att en soffa från tex Kina kan vara billigare än en svenskproducerad, med tanke på bla antal mil den ska transporteras, och olika transportmedel den ska färdas med.
  2. Om jag skulle vinna skulle jag välja GAD Details spegel-Ar, och kökshandduk från Växbo Lin-Ingela.

 • AnnaB skriver:

  Glömde skriva hur många procent jag tror är svensktillverkade här hemma, gissningsvis 30 %.

 • Anna-Maria skriver:

  1) Tyvärr är inte majoriteten svensktillverkat men kanske 20% ändå! Jag får trösta mig med att en del möbler är tillverkade i Norden!
  2) en fåtölj skulle jag köpa! Det behövs alltid sittplatser och gärna en mindre möbel som är lättplacerad lite överallt, som Tofta!

 • Helena skriver:

  Så jäkla bra kalender i år och viktiga frågor du ställer! Hoppas på vinst i en annan lucka men vill applådera detta initiativ. Bra jobbat!

 • Karin skriver:

  De möbler jag ärvt, som är själva stommen i mitt möblemang, är alla svensktillverkade. Så kanske 40 procent?
  Jag skulle gärna ha stolarna Lauter till köket. Vackra enkla rena. Just nu har vi stolar som är så rangliga att inga andra än familjen får sitta på dem. Lauter är stilrena, stadiga, säkra och snygga och kompletterar mitt kök i vitt och ek.

 • Erika Liden skriver:

  Har mest loppis och blocketfynd i mitt hem men skulle tippa på att ca 50% är tillverkat i Sverige.
  Jag skulle välja klinte bokhylla, skulle bli så fin under vårat snedtak:)

 • 1. Skulle tippa på 70 %. Vi har mycket gammalt som är handgjort här i Sverige och sen mycket vi byggt från tex gamla golv från svärföräldrarnas hus. Dom golven i sin tur är gjorda av träd som stått på tomten.
  2.
  Details – Hylla – Stående Stack skulle jag köpa. Vill ha en liten smidig hylla i vardagsrummet och den i vitoljad björk skulle passa perfekt ihop med vårt gamla linneskåp i björk.

 • Ylva R skriver:

  1. Vilken bra, tankeväckande fråga! Inser att jag inte har särskilt bra koll på var mina möbler är tillverkade, och att jag inte ens lyckas googla fram var Stringhyllor produceras. Så det är nog inte mer än kanske 10% svensktillverkat, nämligen ett par ärvda Carl Malmstenstolar.
  2. Fåtöljen Fole behövs i mitt vardagsrum, för en gammal Ikeafåtölj har just gått sönder och då är det ju läge att byta upp sig till riktigt hållbart hantverk!

 • Toni Erdmann skriver:

  1. Tack för ögonöppnaren, mycket lätt att glömma av möbel-och inredningstänket ur det perspektivet. Efter en koll i vår lilla lägenhet landar resultatet på ca 45% trots allt. Mitt personliga mål är att möblerna och inredningen i fortsättningen uteslutande kommer från Sverige och har ett väldigt tydligt miljö-och klimatpåverkantänk. Bra som tusan att ni lyfter frågan.
  2. https://www.gad.se/produkt/ovide/ inga ord behövs varför?
  God Jul och ett Gött Nytt 2019?

 • Anna skriver:

  1. Vilken svår fråga. Har faktiskt inte reflekterat så mycket kring var möblerna är tillverkade… Bra att du väcker frågan! 20%?
  2. Behöver ett nytt soffbord. Tillverkad i Sverige?

 • Anna skriver:

  1. Vilken svår fråga. Har faktiskt inte reflekterat så mycket kring var möblerna är tillverkade… Bra att du väcker frågan! 20%?
  2. Behöver ett nytt soffbord. Tillverkad i Sverige?

 • Sanna skriver:

  1. Tack för ögonöppnaren, det här har jag inte tänkt på förut. Hemma skulle jag nog tippa på att vi har i alla fall 70% trots allt.
  2. Om jag vann skulle jag köpa (https://www.gad.se/produkt/staende-stack-vagghylla/) då jag verligen behöver mer förvaringsutrymme och denna hylla var supersnygg och skulle vara perfekt i vårt vardagsrum.
  Kram Sanna

 • Alice skriver:

  1. Skulle tippa att mina möbler (som jag hittills samlat på mig) till 70 procent är svensktillverkade, mestadels eftersom jag ville spara så mycket som möjligt från min farmors dödsbo. Tyvärr lär det nog blandas upp alltmer nu när jag flyttar, men jag vill verkligen försöka prioritera svenskt!
  2.
  https://www.gad.se/produkt/hejnum/
  Att flytta hemifrån framkallar känslor som lycka och förväntningar – plus en stor dos beslutsångest! Om en månad flyttar jag in i en charmig 60-talslägenhet. Allt är bevarat i original, vilket jag älskar. Men nu vill jag sätta min egen prägel på vardagsrummet – gärna med ett personligt soffbord som går i linje med resten av stämningen i lägenheten, men ändå förmår att bryta av. Då skulle det vara väldigt drömmigt med ett Hejnum-bord!

 • Anna skriver:

  Hej!
  Tyvärr är nog de stora pjäserna i mitt hem inte producerade i Sverige, däremot en hel del av detaljerna som tyger, dekoration och konst. Så rent värdemässigt är nog 20% svensktillverkat.
  Känns som ett givet nyårslöfte att tänka mer i dessa banor när det gäller hemmet, och inte bara maten. Jag har ju faktiskt alla möjligheter, när det nu är dags att bygga om och byta ut. Tror nog att jag behöver ta hjälp av knepet återbruk och second hand – och välja noga när det gäller det nya.
  Botaniserade lite extra hos G.A.D nu och fick en ny favorit – skrivbordet Garda – så enkelt och kul. Men sedan en tid, då jag först som medelålders lärde känna Gotland – och fick ett växtintresse – så är det Lau blomsterbord som är på min önskelista. Lau är också stället jag numera känner mig nästan som hemma i.
  https://www.gad.se/produkt/lau/
  GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

 • Sofia skriver:

  – Min 1,5:a rymmer en svensktillverkad furubyrå, gammal hatthylla från Svenska Trä AB och ett av morfar hemmasnickrat köksbord ”av långtall’n 1929 på Markströms skifte”. Resten har skapats annorstädes och fraktats hit.
  – Sanda soffa. Ohotad etta. Vackraste jag sett på länge! En hybrid av kökssoffa och vardagsrumsmys.

 • Annica skriver:

  Åh, nära nog inget! Har en del danskt från min danska släkt, men dåligt med svenskt! Vurmar så mycket för miljön o närproducerad o eko mat så blir alldeles häpen över hur dålig jag är på detta område!! Skulle jag ha turen att vinna skulle jag börja med att unna mig en stående stacked i vitoljat ek – den skulle lyfta hela vårt hem! Och vara avstampet i den nya satsningen på svensktillverkat hemma hos oss! God jul!

 • Madeleine skriver:

  Vi har kanske 5% möbler från Sverige. En designad stol som jag köpt i julklapp till mig själv och någon stilmöbel från Östervåla där min morfar var snickare.
  Jag skulle köpa ett Lye soffbord med gotländsk kalksten. Det har jag bara vågat drömma om.

 • Eva skriver:

  1. Oj, det var en svår fråga! 98% är köpt i Sverige, en del på det stora möbelvaruhuset, men det senare borgar nog för att det i n t e är svensktillverkat… men jag hoppas att min Gräshoppan från Bruno Mattson är det! Och troligen ett par antikviteter. Annars Finland, Italien.
  2. Har drömt om en Fårö bänk med fårskinn sen jag såg den första gången. Tänkt ha den nedanför sängen, och när jag flyttar ut på landet och skaffar katt ska den sova middag på bänken. Avmätt nordisk elegans x 2.

 • Caroline skriver:

  1. Oh, svårt att säga procentuellt då vi har en del gamla möbler med okänt ursprung. Men av de nya vi har är väl kanske 25% tillverkade i Sverige och Danmark.
  2. Jag skulle vilja ha sängbord Klinte Mini till vårt sovrum som står näst på tur att renovera.

 • Elise skriver:

  1. Jag är stolt över att de flesta möbler jag äger är tillverkade i Sverige. Gissningsvis 60%.
  2. Åh, jag vet knappt var jag skulle börja!
  Jag rev nyligen itu vårt lakan under en mardröm, och påslakanen har fått fläckar ifrån kattkiss som inte går bort, så nya sängkläder ifrån Midnatt hade jag nog börjat med att unna mig. Sedan är det ett pågående projekt att plastbanta hemmet så jag skulle köpa massor med fina städprodukter ifrån Iris Hantverk. En fin Details-bokhylla vore också ett lyft i hemmet!

 • Anna skriver:

  Kanske den bästa fråga som ställts i en sån här tävling? Vi har nog ca 35 % svensktillverkade möbler hemma (fast då gissar jag bara på att Lilla Åland, String, hildingsängar och Örsjö-lampor är tillverkade i Sverige, skämmigt nog vet jag inte). Svensktillverkat blir fr o m nu verkligen en parameter jag kommer ta hänsyn till fortsättningsvis.
  På sikt kommer vi behöva ett nytt soffbord, så det blir ett sådant från GAD i så fall.
  God jul!

 • Annika skriver:

  1. Det är nog bara en 5 %, men andelen utökas långsamt och successivt 🙂
  2. Jag skulle välja en bänk till vår hall så stora och små lättare kan ta på och av sig sina skor 🙂

 • Amanda skriver:

  Så intressant! Ungefär 60-70 % av mina möbler är svenskproducerade eftersom dom flesta är skapta av min egen pappa. Han arbetar som snickare och är fantastiskt duktig på att skapa möbler/använda rester som blir över från sina arbetsplatser. Mitt köksbord, min kökssoffa och nästintill alla hyllor/garderober i mitt hem är skapta av min pappa.
  Jag har länge väntat på att byta ut mitt soffbord (ett DIY gjort av EU-pallar) och väntat på att skaffa ett som kan leva länge. Jag skulle därför köpa ett När ovalt soffbord i björk skulle gifta sig så fint i mitt vardagsrum och alla björkar (bor i björkarnas stad) som skymtas utanför fönstret.

 • Tina skriver:

  Skulle gissa 5-10% kanske, nen mycket är loppisfyndat, så då vet jag inte ursprunget. Har inte haft ekonomi att satsa på kvalitet någonsin i mitt liv, trist att det då IR slut och släng som ens alternativ. Även om jag köpt mycket begagnat så känns det lite trist att så mycket i mitt hem har tveksamt ursprung och kort livslängd.
  Skulle jag vinna blir det ett sidobord för hela slangen?! Det hade känts som ett smycke i mitt hem.

 • Anna skriver:

  Jag har nog i alla fall 70 % skandinavisk-tillverkat; men inser danskt. Svenskt är mest mattor och lampor. Jag skulle älska ett 215 cm Mafrid matbord i såpad björk, även om jag får betala hälften själv. Så fint!

 • Anna skriver:

  Jag har nog i alla fall 70 % skandinavisk-tillverkat; men inser danskt. Svenskt är mest mattor och lampor. Jag skulle älska ett 215 cm Mafrid matbord i såpad björk, även om jag får betala hälften själv. Så fint!

 • Heidi Stenberg skriver:

  1. Vid en ungefärlig uppskattning vill jag tro att ungefär hälften av möblerna i vårt hem är tillverkade i Sverige, men det kanske är en nog så optimistisk uppskattning..?
  2. Det finns en möbel från G.A.D. som skulle få vårt hem att kännas mer välkomnande och bli det där blickfånget – så snart man kliver in i vårt hem. Ala 2 lådor i björk med kalkstensskiva skulle passa perfekt i vår hall, stående vid trappräcket. Det skulle bidra till feng shui (och ordning och reda), eftersom det skulle hindra familjen från att hänga sina kläder på trappräcket och istället lära oss att kläderna ska in i garderoben, samtidigt som ett årstidsanpassat stilleben skulle få pryda den vackra kalkstensskivan. Önskar er en fridfull jul!

 • Liza skriver:

  1. Jag skulle tippa på att ungefär 15-20 procent av våra möbler är svensktillverkade. Barskåpet från 50-60-talet är från Bodafors, sängarna, både vår och barnens är svensktillverkade och stringhyllorna likaså. Vilken tankeställare man får när man börjar fundera på det!
  2. Mafrids matbord 215cm i ek skulle få en självklar plats i vårt hem med plats för familj och vänner. Framförallt nu när vårt gamla köksbord (kinatillverkat, nu skäms man lite) ”har gjort sitt” och är både flagnad i färgen och rangligt.

 • Nickan skriver:

  1: Oj, svårt att veta. De ärvda möbler vi har är flera…var kan de vara tillverkade? Ingen aning. Barnens rum har mestadels Ikea, men i övrigt i huset är faktiskt svensktillverkat rätt så över representerat. Så säg totalt i huset 55% svenskt.
  2: Två Kolonn i oljad ek och så köper jag till två stenfötter. Denna lampa skulle kunna flyttas efter behag vilket jag upptäckt kan behövas ibland. Så den ena ska vara lite mera mobil och lysa där behov finns. Den andra ska stå i ett mörkare hörn och skapa glädje och ljus.
  God Jul!

 • Tove skriver:

  1.) Svårt att säga då merparten är från Erikshjälpen/Stadsmissionen. Men är nog tyvärr på tok för lite.
  2.) En fårö pall hade varit ett fint inslag i min hall och hade underlättat påtagningen av skor.

 • Caroline skriver:

  1. I stort sett alla mina möbler är Blocket-fynd, så vet inte säkert. Men tror att det är väldigt få procent som är tillverkade i Sverige, gissningsvis max 10%. Men en väldig ögonöppnare att tänka på detta!
  2. Det enda jag faktiskt har ett riktigt behov av nu är sängbord. Har just nu tidningsstaplar som sängbord. Så Karlsö sängbord vore ett välkommet tillskott.

 • Elina skriver:

  1. De möblerna som jag är helt säker att de är producerade i Sverige är möbler som min Farfar snickrade ihop för längesedan. Han jobbade på varvet i Göteborg som möbelsnickare i hela sitt liv.
  2. Jag hade köpt ett fint soffbord eftersom det är det enda jag saknar i hemmet jag ska flytta till i början av 2019!

 • Lotta Jonsson skriver:

  Det ärvda från far- och morföräldrar är svensk/nordiskt. Men knappast mer än 20% av hemmet kan sägas med säkerhet vara det.
  Nyårslöftet är att fixa en myshörna för mig och kidsen att hänga och umgås i. Soffor att mysa i med gott samvete finns det få utbud av, så därför är Gothem soffa 2-sits lite av en drömmöbel till det projektet!

 • Emilia skriver:

  1. Antalet svenskproducerad möbler ökar hela tiden i vårt hem. I samma takt som vi försöker konsumera färre saker försöker de saker vi faktiskt investerar i vara både hållbara och svenskproducerade.
  2. Då vi precis renoverat klart vårt hus och i så stor utsträckning som möjligt gjort om vårt 70-tals hus till ett energibesparande hem med hållbara materialval skulle Ala bord med 2 lådor göra sig finfin hemma hos oss.

 • Erika Nilsson skriver:

  1. Alldeles för få av våra möbler är producerade i Sverige, kanske 5-10%. Jag har, med goda vänners hjälp, tillverkat en del möbler själv. Ett betongbord, en svetsad hylla, en bordsskiva, en pall, vilket höjer siffran något.
  2. G.A.D gör helt fantastiska möbler och det vore en dröm att bli ägare till soffbordet "hejum light" med bordsskiva i kalksten. Det skulle sitta som en smäck i vår nya sommarstuga vid Ångermanälvens strand som snart står färdigt.
  Mvh Erika

 • Ellen skriver:

  Efter lite rannsakan så inser jag att det inte är så mycket hos oss som är svensktillverkat. Vi har dock hyfsat mycket loppisfynd så som perstorpsbord och sockerlådor m.m. Men tror nog att vår ungefärliga siffra ligger på 5-7% endast.. Hade jag vunnit skulle jag definitivt lägga lite pengar emellan och köpa den fina sänggaveln!

 • Emma skriver:

  1. Bra fråga! Har inte funderat på det tidigare. Äger en del second hand så förhoppningsvis är i alla fall 40 % av mina möbler svensktillverkade.
  2. Skulle köpa ett av GADs soffbord till min första lägenhet. Skulle bli en möbel som får följa med i många boenden framöver.

 • Margot Björck skriver:

  1. Vårt hem består till största delen av ärvda möbler och de är alla tillverkade i Sverige, en del av släktingar som var möbelsnickare. Nytt är soffan och madrasserna till sängarna samt några IKEA garderober men en gissning är att 80% är tillverkat i Sverige.
  2. Jag skulle köpa Lau planteringsbord. Vilken pjäs! Verkligen som ett konstverk och med en fin blandning av växter som jag också tänker kan variera under årets lopp skulle den göra sig helt fantastiskt hemma hos oss. Och så är det roligt att den heter Lau. Sjöng med min dåvarande kammarkör i Laus kyrka en gång på 90-talet. Landets längsta efterklang i akustiken, om jag inte mins fel var det över 20 sekunder! Kanske blir det mesta bättre om det får ta lite mer tid. Tänkvärt.

 • Madeleine skriver:

  1. Bra fråga, jag har ett allmogeskåp som jag renoverat upp, den tros vara svensk. Sen har jag ett ärvt gustavianskt bord – tillverkning okänd. Så kanske 10% av hemmet?
  2. Hade velat ha ett nytt soffbord, min börjar bli skranglig

 • Malin S skriver:

  1) försvinnande få procent. Mina möbler är inköpta när jag inte tänkte på sånt. Nu är jag mer miljömedveten och bär med mig hållbarhet som ledord på ett annat sätt. Jag skulle aldrig slänga ut mina fungerande möbler, det vore också förkastligt ur hållbarhets synvinkel. Men inför nya köp tänker jag annorlunda. Det finnshelt klart stort utrymme för förbättring av procenten hemma. Men det sker efter hand som
  Något går sönder och inte går att laga.
  2) Karlsö sänggavel är jag väldigt förtjust i. Skulle passa fint hemma hos mig. Älskar fårskinn och naturmaterial över lag.

 • patricia skriver:

  1) Vi försöker tänka hållbart och långsiktigt när vi köper nya möbler, så vi har många svensktillverkade möbler. Gissar att det är ca 85%.
  2) Har en bra plats för stack hyllor. Har spanat på dom ett tag, så det får det bli!

 • Anna S skriver:

  Hej!
  Vi har nog en del gamla ärvda möbler som är från Sverige, sen hade vi en mellanperiod när vi köpte de billiga möblerna och de är säkert från länder långt bort.. Nu väntar vi med att köpa möbler och köper de saker vi verkligen vill ha och då är det oftast tillverkat närmare. Gissar att vi har ca 20% från Sverige.
  Vi tycker att en stackhylla skulle vara fin på väggen!
  Ha en fin dag! /Anna med familj

 • Camilla D skriver:

  1. Jag bor på landet i ett gammalt hus. En stor del av möblerna i vårt hus kommer från mina föräldrars gård eller är köpta begagnade i en lokal inredningsbutik. Soffa och köksbord är danska och köksstolar investerade vi i lokala Leksandsstolar förra året och älskar dem. Där vi inte haft råd att gå på det vi vill ha direkt har vi valt en billigare lösning så länge som vi sedan lämnat vidare till välgörenhet om vi kunnat uppgradera till en slutgilitg lösning. Jag skulle tro att 75% av våra möbler är svenska eller danska och mer kommer det bli.
  2. I flera år har jag drömt om ett Hejnum soffbord till vardagsrummet så självklart är det ett sånt vi skulle investera i om möjligheten fanns! Kalkstensskivan och underredet av ek är den vackraste materialkombination jag vet!

 • Therese skriver:

  1. Tyvärr är inte många av våra möbler tillverkade i Sverige. Men jag kan med stolthet säga att mycket är inhandlat via auktion, loppis, köp/sälj sidor. Det gör gott i mig.
  2. Vi är på jakt efter en ny byrå till vår hall. Gärna i ek, vacker att titta på och praktisk till alla vantar, mössor och halsdukar.

 • Idha skriver:

  1.Hur mycket som är svensktillverkat vet jag inte riktigt, men minst 50% av möblerna hos oss är inhandlade på loppis/blocket/auktion och jag skulle tro att iaf en stor del av dessa är svensktillverkade. Av de köpta är de flesta IKEA :/
  2. Såhär i juletid blir det tydligt att vårt hemmasnickrade matbord på bockar är för rangligt när man sitter många runt. Madrids matbord i Björk skulle bli en utmärkt samlingsplats för kära och nära!

 • Kajsa skriver:

  Det var den bästa frågan du haft i på en tävling.
  Här är det nästan full port av svenska möbler så jag svarar:
  97%
  Vinner jag presentkortet köper jag en pall med fårskin.
  Endre
  Så nätt och stabil skulle få en given plats i hallen.

 • Linnea skriver:

  1. jag skulle tippa på ca 30%. Det är en viktig aspekt för mig när jag handlar, men pga ekonomiska aspekter är det inte alltid lätt. Vi bor i Skåne och har en hel del Smålanändka möbler, samt en säng från grannkommunen. Även köket är från grannkommunen och lampor från en annan grannkommun. Ca 30 % av våra mönster är begagnade eller ärvda och där vet jag inte ursprung.sedan är väl resten från Ikea och troligtvis inte svenskproducerat.
  2.oj, så svårt. Vi har behov av nya hyllor och skulle nog välja Kline till vardagsrummet. Men vill också ha en stack hylla till köket.

 • Helen B skriver:

  1. Om inte 100%, så väldigt nära. Väljer alltid närproducerat om möjligheten finns, även i möbler.
  2. Bänken ”Fårö”. Har gillat den så länge jag kan minnas. Den skulle passa på många platser i mitt hem, som bänk i hallen, i fotänden av min säng eller tillsammans med mina Laminofåtöljer i vardagsrummet.

 • Lina Åberg skriver:

  1. Har inte handlat så mycket nyproduktion de senaste åren då man blivit mån ifråga om produktionsland och konsumtion. Men skulle gissa att 60 % är svenskproducerat, men mest representerat av det son är begagnat då andrahandsvärdet är mer än det som massproduceras i fjärran land.
  2. Lau planteringsbord blir det självklara valet då jag älskar blombord och småmöbler, saknar maffiga fönsterbänkar och älskar växter

 • Katarina skriver:

  1. Tyvärr mycket liten andel. Skulle gissa på runt 20 procent.
  2. Åh.. ett fint slagbord till mitt kök! Önskedröm!

 • Pernilla W skriver:

  1) Alla mina second hand möbler är så gamla och välgjorda i trä från Sverige. Jag har tre rejäla förvaringsmöbler där kläder och saker får plats på ett bra sätt. Jag har nämligen vägrat att köpa sådana möbler från stora möbeljedjorna för att jag tycker inte att de håller måttet funktionsmässigt. Samt jag tröttnar aldrig på gamla möbler. Just nu har jag inga möbler från det stora möbelvaruhuset hemma. Jag tror att det beror på att jag vet att jag kommer att ledsna på de möblerna så fort och jag gillar inte att köpa för att snabbt byta ut.
  Att köpa gamla möbler second hand kan jag varmt rekommendera, du får ofta något unikt som inte alla andra har, det har ofta en bra prisklass (ett matbord med stolar kan fås för några hundralappar) och det finns en historia kring möblerna. Det är vackrast att tänka på, tycker jag.
  2) En förvaringsmöbel ur serien Klinten skulle bli väldigt fint här hemma.
  Håller tummar och tår för vinst.
  G.A.D.s möbler är så tidlösa och matchas lätt i ett hem.

 • Lina Gudmundsson skriver:

  År 2001 hade jag precis tagit examen i fastighetsvetenskap. Jag sommarjobbade på bomässan Bo01 i Malmö och visade lägenheter i Gert Wingårds hus Kajplats 01. Lägenheterna var inredda med möbler med toppdesign och toppkvalitet. Där fanns Wegners Y-stol, saker saker från Norrgavel och så fanns det ett fantastiskt vackert soffbord med en svävande kalkstensskiva! Ett soffbord från GAD. Den svävande skivan har etsat sig fast hos mig och varje gång jag ser ett sådant bord på ett hotell eller i en möbelaffär dröjer jag kvar en stund och njuter. Jag har drömt om den svävande bordsskivan i många år och njuter mycket gärna av den i mitt hem minst lika länge. Ett Hejnum light soffbord 135*60cm helt i björk hade passat perfekt hos mig! I dagsläget har jag uppskattningsvis 10-15% närproducerade möbler. Slit och släng-tänket är fullkomligt passé och jag kommer fortsätta utveckla mitt hem med hållbarhet och långsiktighet i fokus. Med vänliga hälsningar Lina

 • Maria skriver:

  Hej!
  1, vårt hem består till största delen av arvegods. Inte för att det varit någon särskild plan att det skulle vara så mest för att det är vår tur att förvalta grejerna tills barnen tar över. 80 % är nog därmed svensktillverkat. Har insett mer och mer hur svårt det är att hitta svensktillverkat överhuvudtaget. Designat i Sverige javisst, men tillverkat, då försvinner helt plötsligt större delen av de ”mönster och designskatter” som finns och utbudet blir väsentligt smalare.
  2, hade gärna lagt till lite och köpt fåtöljen Gothem.

 • KarinM skriver:

  1. Tror att det är 50% som är svenskt i vårt hem. Mycket är secondhand och arvegods.
  2. OK, det blev ett julrim 🙂
  Om jag vinner nåt från GAD,
  Jag säger som barnen ’Oh, my god!’
  Jag vill i så fall välja en gavel till säng,
  Till detta blir vinsten en välkommen peng.
  Just denna har både föräldrar och bror,
  Jag har önskat en egen när jag nu är stor.
  Ni på GAD har för design ett väldigt bra öga,
  Ni uppfyller mina förväntningar (höga!)
  På hållbarhet och tillverkning i egen regi,
  Jag beundrar er formgivnings-strategi!

 • rebecka skriver:

  Av de stora möblerna (soffa, säng, köksluckor mm- nånstans runt 90%, de mindre är svårare att veta då mycket är från loppis men vet att soffbordet är brittiskt så kanske 50? dock är min moraklocka väldigt svensktillverkad haha
  och vad jag drömmer om är en byrå- om jag kan skaka feam mellanskillnaden skulle det bli en djupvik i mörkare trävarianten… och jag har svårt att sluta titta på mobilerna- skulle sitta perfekt över läshörnans fotölj brevid en hel vägg med alla mina blcker..

 • K.P skriver:

  1) Svår fråga men skulle gissa runt 40 %, däremot de tre senaste möbelinköpen är 100 %. Har de senaste åren fått upp ögonen för vikten av hållbar produktion även när det gäller garderob och inredning (inte bara kyl och skafferi).
  2) Nya sängkläder från Midnatt. Tänker alltid att jag behöver köpa nytt men blir aldrig av… Det hade vart en vardags lyx med nya sängkläder i en härlig färg som sätter guldkant på varje dag.

 • Lena L skriver:

  1) ca 40%
  2) Ala småbord, ek & betong, vilken trygg kombination, en gammal kärlek. Det skulle stå i mitt hem som vägvisare för kommande köp.

 • Maja skriver:

  1. Alldeles för låg procent är svensktillverkat men mer ska det bli. Ca 20%?. Vilken ögonöppnare! Kommer vara väldigt selektiv med vilka möbler som kommer in i vårt radhus som vi flyttar till i mars.
  2. Skulle jag vinna skulle jag vilja investera i Övide vitrinskåp – så fantastiskt fint!

 • Fd Gotländska skriver:

  Pinsamt liten del. Tråkigt att inte fler svenska designers använder vårt avlånga lands virke eller hållbara material för del delen. Andelen sekond hand är däremot stor, jag kan inte minnas att vi köpt någon ny möbel på flera år. Men blir det nytt blir det svenskt och helst gotländskt som den patriot man är.
  Kalksten men lammskinn är en fantastiskt kombination som gör att man längtar hem till öjn. Något ur serien Klinte eller ett Lye soffbord hade satt den gotländska touchen i vårt vardagsrum

 • Emma L skriver:

  1) Några få av mina möbler är faktiskt tillverkade av släktingar, i svenska träslag, kan väl inte bli mer närproducerat än så 🙂 Men totalt skulle jag uppskatta att ca 40 % av möblerna i mitt hem är närproducerade. Skulle gärna öka den andelen ytterligare.
  2) Har letat efter en snygg pall till köket, perfekt som snygg detalj och extra sittplats när det behövs. Hade valt modellen Endre, i vitoljad ek och Tärnsjöläder på sitsen. Så underbart fint 🙂

 • Lars Sundvall skriver:

  Spännande att få försöka summera och kul att först inventera.
  1.) I huset i Själsö på Gotland har vi:
  – 25% svenskt i sovrum 1 (skrivbord Norrgavel)
  – 100% Gotländskt i hallen (svensk byrå beställd av snickare)
  – 15% svenskt i vardagsrum GAD matstolar med ca 75 år gammalt matbord (Gotland) – finsk möbel men den räknas ju ej in.
  – 0% svenskt i sovrum 2
  – 30% svensk i sovrum 3 (antik möbel Gotland)
  – Totalt blir det 34%.
  2.) Det blir Karlsö sänggavel. Den passar väl in med sin fina ton i ek. Och med lammskinn i gavelns spegel, som på GADs hemsida, gifter den in en ombonad värme och trevnad till sovrummet.

 • Linda skriver:

  Jag skulle säga att vi har ca 50 % svensktillverkade möbler hemma hos oss.
  Min drömmöbel är soffbordet Lye som länge har stått högt på önskelistan. Mitt val hade varit underrede i vitoljad ek och bordsskiva i gotländsk kalksten. Både stilrent, vackert, klassiskt och tidlöst. Dom säger ju att drömmar kan gå i uppfyllelse…

 • Gunilla Falk skriver:

  Helt ovetande hur mycket i svensktillverkade möbler jag har gjorde mig väldigt nyfiken att undersöka. Försöker att på senare tid alltid tänka närproducerat och miljövänligt i allt. Jag uppskattar att ca 50% är svensktillverkat, har mycket i massiv ek.
  GAD har ett soffbord som jag tittat på länge. Bläse ellipsformat, i kalksten, är ett konstverk att se med den flytande skivan. Hoppas att den någon gång får pryda mitt hem. Och jag kommer i framtiden att titta mer på köp av svensktillverkat.

 • 1)Jag har 5 möbler som min f.d man tillverkat själv och dessa möbler står mig varmt om hjärtat och de kommer att vara med hela livet ut.
  2) jag skulle vilja ha en träbänk med fårskinnsdyna,den har jag tittat på i många år.

 • Mikaela skriver:

  1. Kanske 30 %, min morfar var möbelsnickare Så det finns en del skänkar och byråer som bär hans namn. Utöver morfars möbler finns det ett par svensktillverkade barpallar och min dotters säng.
  2. Jag skulle välja något av soffborden (beslutsångest!), måste byta vårt nuvarande i svart marmor eftersom det är alldeles för icke barnvänligt med en 1-åring hemma 🙂

 • Maria skriver:

  De flesta möbler vi har kommer från ikea, second hand eller arvegods, arveggodset är till största del svensktillverkat vilket gör att vi landar på kanske 30%.
  Jag hade köpt en fårö bänk till vår hall. En bänk till hallen är en sån där lyxprodukt som vi inte _behöver_ så som man behöver köksbord och stolar och sängar, men som skulle underlätta en hel del när våra äldre släktingar kommer på besök och ska ta på och av skor. En hallbänk är ju också det första man ser när man kommer in i ett hem, fåröbänken är ursnygg!

 • Sofia skriver:

  1. Bra fråga! Mycket arvegods, loppisfyndade allmogemöbler och egentillverkat gör att familjen landar på ungefär 50%. Fast då har jag inte räknat fast inredning och jag kan inte tänka mig att ikea-kök är svensktillverkade.
  2. Jag har redan ett litet sparkapital som med tiden ska bli ett soffbord från er (Hejnum med granitskiva). Som vanligt kommer livet i vägen för sparande och så ska det ju vara, men med det generösa presentkortet skulle jag vara en bra bit på väg.
  Gott Nytt år!

 • Camilla Sandmark skriver:

  Hmm.. Det har jag aldrig funderat på men efter att ha gått runt och kollat så säger jag ca 70 %. Rätt så bra ändå, tycker jag. Finns ju en del ärvt och sådant som är köpt på loppis som är svårt att veta ursprunget på men det har jag inte räknat med.
  Om jag vann så skulle jag nog satsa på bänken Fårö. Precis vad jag skulle behöva ha i hallen. Något skönt att sitta på och snyggt att titta på, bara som avställningsyta eller när man ska ta på sig skorna. Den är ju jättesnygg tycker jag.

 • Paola skriver:

  Obefintligt, tyvärr. Jag har några få saker dock, ett sidobord och en hylla – men det handlar helt enkelt om att jag inte har råd. Jag skulle hemskt gärna investera i hållbara och närproducerade möbler, men jag försöker göra gott där jag har möjlighet.
  Vann jag skulle jag köpa tre Stående Stack i obehandlad björk och måla dem i linoljebaserad färg (som min väninna säljer). Någon ljus färg, kanske lindblomsgrönt, eller mild ockra skulle vara vackert. Förvaring är något jag saknar, och eftersom de skulle få bo i vardagsrummet skulle jag se dem ofta. Roligt med förvaring som är personlig och så fantastiskt funktionell som dessa hyllor. Jag skulle placera dem på lite olika höjder för att förstärka formernas oregelbundenhet.

 • Eva L skriver:

  Bra väckarklocka, heja svensktillverkat! Jag räknar något förvånad till ca 90%. Köksbord, köksstolar och en sänggavel gav 0%. Övrigt är svenskt, flera möbler tom lokalt tillverkade.
  Vi saknar barpallar till vår köksö (som för övrigt ett lokalt snickeri tillverkat). Så valet är lätt- 2 st av de jättefina barpallarna Endre i björk! Det vore fantastiskt att få använda köksön som vi tänkte; till frukostar istället för avlastningsyta. Och eftersom det är en central plats i huset skulle de snygga till hela hemmet!

 • Mathias skriver:

  1) Som just fyllda 27 år har jag idag en helt annan syn på inredning än jag hade för fem år sedan och flyttade hemifrån. Idag väljer jag design med hjärtat, jag ser varje möbel som en investering som ska hålla över tid. Gedigna material och naturmaterial som får fin platina med tiden. Dessvärre tvingas jag erkänna att mina inköp i form av svensktillverkade möbler inte utgör mer än ca 15 – 20 procent av mina möbler, möbler som hängt med sedan jag flyttade hemifrån då fokus låg på funktion till bra pris. Min inredningsstil och mitt hållbarhetstänk har växt fram över tid, vilket främst syns på material och i form av hantverk på detaljer. Idag väljer jag design med hjärtat och låter mitt hem växa fram över tid, där möblerna som inhandlades för fem år sedan sakta ersätts med svensk tillverkat. Tre varumärken som ligger mig extra varmt om hjärtat och som jag i framtiden hoppas utgör grunden i mitt hem är Norrgavel, StolAB och G.A.D.
  2) G.A.D erbjuder design med funktion som håller över tid, ett stilrent sortiment som förser hemmet med harmoni. Det hantverk som ligger bakom varje möbel framgår tydligt i formspråket, vilket för mig är det som kännetecknar svensk design. Jag skulle med stor glädje mötas av Fårö bänk med lammskinn varje gång jag öppnar ytterdörren. En möbel som ligger mig extra varmt om hjärtat och för tankarna till älskade Gotland.

 • Maria skriver:

  1) Vårt hem består till största delen av ärvda möbler vars ursprung jag är osäker på men med stor sannolikhet svenskt. Det som jag gissar inte tillverkas i Sverige är nog snarare innertäcken, kuddar mm som oftast är köpta på Ikea.
  2) Jag skulle ge mig lyxen att gå loss i kategorierna inredning och kök! Finaste planetmobil till sonen medan döttrarna skulle älska de härliga djurkrokarna. Vi vuxna skulleäntligen byta ut lite sänglinne så de gamla får tjäna till att putsa fönster (vilket inte går att undvika längre, varken tradiga sängkläder eller skitiga fönster). Slutligen skulle jag glädja nära och kära med lyxiga Nya diskmedel mm.

 • Charlotte skriver:

  1. Ca 20%. Jag byter successivt ut mina möbler från studentiden och då har det blivit mestadels svenskt producerat (nya och gamla på auktion)
  2. Jag skulle köpa Lye Soffbord, 57×57 cm med gotländsk kalksten att ha bredvid min läsfåtölj i vårt "burspråk". Mina svärföräldrar har den större varianten och jag älskar hur stenen och träet lyfter fram varandra!

 • PiaL skriver:

  1. Jag trodde att det skulle vara 0%, men insåg att det faktiskt är 15%.
  2. Jag skulle köpa Fårö bänk med fårskinn! Fantastiskt fin, som skulle få tjänstgöra som sittbänk i köket. Perfekt när man är många, för på en bänk går det alltid att knö in en rumpa till!

 • Anna J skriver:

  1. Skulle gissa på runt 40% då jag ej vet tillverkningsland för alla möbler i mitt hem. Önskar att den vore högre och strävar efter att nya möbler som köps är klassiska svensktillverkade som håller både kvalitetsmässigt och att se på länge!
  2. Sen flytt för tre år sedan har soffbordet inte passat storleksmässigt in så soffbord är något jag har ögonen på nu. Ett runt 90 cm Hejnum helt i Björk hade varit perfekt både träslag, höjd och bredd på bordet! Ja Hejnum drömmer jag om just nu!

 • Carola skriver:

  1.Jag har väldigt få och gamla möbler, men gissar ändå att ca 30% är svensktillverkade.
  2. Jag har aldrig ägt ett soffbord. Jag använder ett lampbord, från IKEA,som soffbord/matbord. Lampbordet köpte jag i mitten på 80-talet.Det är alldeles för litet. Jag skulle bli överlycklig om jag kunde köpa det fina Soffbordet Hejnum light.

 • Maria S skriver:

  1) Jag uppskattar att det ligger på ungefär 50-60%. Att det ändå är så pass "högt" är väl då för att jag har en hel del gamla möbler som jag fått ärva. De har hållit sig genom tiden. Men det finns helt klart fortfarande rum för att bättra på denna siffra ytterligare.
  2) Har jag turen att vinna hade jag velat lägga presentkortet mot ett runt Hejnum soffbord i ek och med kalkstensskiva. Den runda formen skulle mjuka upp min annars lite hårda och fyrkantiga vardagsrum, samtidigt som bordet fångar upp svenska
  naturliga material. Så enkelt och så fint. Jag tycker att bordet ger en kall och varm känsla samtidigt, vilket jag tycker är intressant. Tidlös och med fina material som är tacksamma att matcha med och som kommer hålla sig över tid tillsammans med mina andra älsklingar.
  .

 • Lars Henning skriver:

  Då hantverk är viktigt och att ursprung är känt, har jag möbler från Sverige till 80%, om jag vinner så gärna tack, jag köper Kolonn och en hylla Stack.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.