Annons

3:e Advent vinn presentkort från Norrgavel

Det går ju inte att ha en julkalender med hållbara svenska och klassiska möbler utan att ha med Norrgavel. Kanske det företag som utmärkt sig allra mest, och tidigast i den kategorin. Norrgavel var först i Sverige med att få Svanens miljömärkning på hemmöbler och tilldelades 1999 Möbelbranschens Miljöpris som delades ut i samarbete med Världsnaturfonden, WWF. Möblerna görs framförallt av björk, ek, bok och ask från FSC-märkt virke. Norrgavel håller sig till massivt trä eftersom de gör bruksmöbler som skall tåla att slitas på. För att behålla träets hygroskopiska egenskaper (förmågan att ta upp och avge vatten) använder de öppna ytbehandlingar som olja, såpa och äggoljetempera som inte täpper till porerna. Som stoppningsmaterial använder de allt från tagel och kroll till naturgummi och sjöfågelfjäder. Deras möbeltextlier är mestadels av linne, ull och Oeko-tex-certifierad bomull. Undantagsvis med en mindre inblandning av syntetfiber då det kan ge ett slitstarkt, formstabilt och därför ett över tid hållbart tyg med hög slitstyrka. Norrgavel eftersträvar också så få olika material som möjligt och om de använder fler i samma möbel så ser vi till att de är väl separerade från varandra. Det underlättar såväl daglig skötsel som eventuella reparationer och framtida destruktion.
Norrgavel har enkelhet som motto. Inte en påver enkelhet som resultat av nöd och brist och inte heller en minimalistiskt sökt enkelhet, utan snarare en längtan efter okonstlad enkelhet. Ungefär som att ett bord får se ut som ett bord. Okonstlat och utsökt.
 
Visste du att? Norrgavels inspirationskällor går långt tillbaka i tiden; Karin och Carl Larssons hem i Sundborn, Ellen Keys Skönhet för alla, 1920-talsklassicismen med Vackrare vardagsvara och HSB, Funktionalismen och folkhemstanken med bostadsområden som till exempel Årsta i Stockholm.
 
Den här veckan har du chans att vinna ett presentkort på 10 000 kr som du kan använda i deras webbshop. För att delta i tävlingen ska du svara på följande två frågor. Lycka till! 
 
1.) När hörde du först talas om Norrgavel? Beskriv ditt första möte med företaget och dess inredningsfilosofi. 
2.) Vad skulle du köpa för ditt presentkort och varför. Motivera kort. 
Tävlingen pågår tom 23/12 kl 08.00 Vinnaren utses av en jury från Norrgavel. Deras beslut kan ej överklagas. OBS! Du måste vara 18 år för att delta. Vinsten skickas endast inom Sverige. Trendenser tar ej ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Genom att fylla i tävlingsinformationen samtycker du till att dina uppgifter lagras i bloggens databas för att vi ska kunna registrera deltagarna, vi kommer inte att använda dina uppgifter för kommersiella utskick. Läs mer om tävlingsvillkoren HÄR.

Kategorier:

Kommentarer

 • Helena skriver:

  Norrgavel har ”alltid” legat på Magasinsgatan. Bland de där mindre butikerna som bara vi göteborgare hittar. När man tagit en stund till att gå igenom passager, när man ville bort lite.
  När plottret och konsumtionen och hetsen och härjet blivit övermäktigt och känslan av att behöva vila ögonen på något vackert kommer, då springer man till Norrgavel, öppnar dörren och när blicken vandrar runt bland det enkla och vackra sjunker både axlarna och pulsen.
  Jag bor i hus men drömmer om en lägenhet, gärna lite småskaligare och mindre, där gammalt använts tills det går sönder och då byts ut till något hållbart och vackert att vila ögonen på. I mitt eget hem.

 • jessica skriver:

  Jag kan väl påstå när dem startade 1991. Det var så skönt att efter allmogetrenden få något som var så ljust och vackert. Man gick den "långa" vägen upp på Kungsgatan och uppför den lilla kullen för att komma till denna fina butik. Påshyllan är väl den jag minns som första produkt.
  Där finns massor jag skulle vilja ha för mitt presentkort. Vackra kuddar, en fåtölj eller varför inte just påshyllan som är fortfarande så hållbart fin.

 • Susanna skriver:

  För flera år sedan när jag besökte Göteborg för första gången så sökte jag på Internet i förväg efter vilka inredningsbutiker som fanns, en av dem var Norrgavel & jag har sedan dess besökt butiken varje gång jag har varit i Göteborg, samt även butiken i Uppsala ett flertal gånger. Då jag bor i ett hus med minimala förvaringsmöjligheter i hallen så skulle jag köpa en påshylla från Norrgavel, samt någon möbel eller en matta.

 • Jag kom i kontakt med Norrgavel för 10 år sedan eftersom det är min svärmors favoritbutik och nu även min. Det är häftigt hur en butik kan tilltala så många olika generationer och samtidigt hålla en tidlös design.
  Om jag vinner skulle jag köpa min drömfotölj Easy Chair i Ek vitolja som skulle bli den sista möbeln för att fullända vår funkistrea.

 • Elina Söderberg skriver:

  1. Mitt första möte med Norrgavel var faktiskt när jag gick förbi butiken på Magasingatan i Göteborg. Jag sneglade in i skyltfönstret och var tvungen att springa in och fantisera om alla saker jag ville köpa. Jag blev kär i känslan av design och kvalitet, som förenats på ett så fint sätt.
  2. Jag skulle köpa ett snyggt matbord. Jag flyttar snart in i min första lägenhet och har samlat på mig en del möbler över åren. Det enda jag inte har är en fin samlingspunkt i köket och det är jag övertygad om att Norrgavel hade löst åt mig!

 • Anna skriver:

  1. Jag pluggade i Lund i början av 90-talet och upptäckte därför Norrgavel tidigt; på den tiden då Nirvana var Erik och butiken var ny. Redan då drogs jag till de mjuka formerna och den eleganta och taktila enkelheten – och till doften i butiken som fortfarande finns kvar. Jag köpte aldrig något då för jag var en fattig student, men gick ändå ofta dit gör att njuta och dra med handen över det mjuka träet. Nu går jag då och då till butiken i Malmö och njuter.
  2. Livet har blivit sårigt och jag måste bygga upp ett nytt liv nu, på egen hand med mina barn. En vacker Easy chair i vitoljat ek eller ett Multi-O bord i Björk skulle bli så vackra och glädja mig så mycket.

 • Marie Rosen skriver:

  Vilken härlig tävling, brukar inte tävla men när det är något man har suktat efter i många är går det inte att låta bli.
  Gick förbi norrgavels butik i Göteborg första gången när jag träffade min sambo för 9 år sedan och affären blev en stor favorit. Varje jul när vi åker till Göteborg står affären högt på listan över saker att göra.
  Har sedan första besöket önskat mig en länstol, skulle göra vårt vardagsrum komplett.

 • Martina skriver:

  Min svärmor visade mig sin favoritbutik Norrgavel för snart 10 år sedan då jag precis flyttat ner från Jönköping till Göteborg. Jag fascineras över att butiken faller flera olika generationer i smaken och håller en väldigt tidlös design.
  Jag skulle köpa min drömfotölj Easy Chair Ek vitolja som skulle bli den sista möbeln att fullända vår funkistrea.

 • Kristina skriver:

  Norrgavel i Lammhult har alltid funnits med på feelgood-turen till Möbelriket i Lammhult. Den något oansenliga byggnaden är inuti en oas. Lugn och harmonisk färgsättning, vackra ting och sköna möbler. Ett paradis för alla sinnen. Jag önskar mig

 • Kristina skriver:

  Jag önskar mig en länstol att krypa upp i framför brasan mörka vinterkvällar med en god bok.

 • Lena Eriksson skriver:

  Vårt första möte med Norrgavel var år 2000 då vi var i Lammhult för att titta på soffor, på Svenssons möbler. Upptäckte Norrgavel och blev sålda.
  Och på den vägen är det……. Åker tillbaka flera gånger om året, ibland för att handla och ibland för att bli inspirerad av den super trevliga personalen.
  Skulle så gärna vilja ha länstolen i grått med fårskinns dyna och till höra den fotpall, snälla tomten!

 • Malin skriver:

  Det var via din blogg som jag som fattig student fick upp ögonen för Norrgavel. Varje besök under den tiden har det ett besök blivit. Suktat och drömt, dreglat och klämt på den fantastiska Länsstolen som var kärlek vid första ögonblick. Med en plan på att bygga hus så skulle jag utan tvekan ta hänsyn till denna pjäs om jag presentkortet vann!

 • Åsa skriver:

  Första gången jag hittade Norrgavel var när jag som fattig student var och hälsade på min lillasyster i Malmö och hon, också student med begränsade medel, tog mig med glittrande ögon till denna skatt. Vi gick andaktsfullt runt och tog i precis allting och gjorde mentala önskelistor till våra framtida hem. Vi kostade på vår mamma ett par handdukar i julklapp den gången, men idag är vi stammisar båda två. Jag dreglar numera varje gång över en vitoljad easy chair med fotpall – helt fantastisk!

 • mandi skriver:

  1. Jag kom först i kontakt med Norrgavel 2001, då jag läste på Södertörns Högskola och en kurs i Designhistoria, från industrialismens utveckling fram till modern tid. Länsstolen från Norrgavel var en av de möbler som vi läste om.
  2. Jag skulle köpa handtag, knoppar, kopplister etc till köket, fårskinnsfäll och en sänggavel.

 • Cecilia skriver:

  1. Norrgavel har funnits i utkanten av mitt medvetande utan att jag riktigt vetat något om dem. Det ändrades dock när Underbara Clara köpte en soffa därifrån och skrev om deras företagsfilosfi. Både soffan och Norrgavels synsätt tilltalade mig. För några veckor sen när jag var nere i Sthlm gjorde jag mitt första inköp från Norrgavel i deras butik i Sickla i form av några kulor till granen.
  2. Har nyligen flyttat till en egen lägenhet och har ingen soffa utan bara en hög med kuddar och filtar på golvet framför tvn. Även om det funkar för mig för tillfället längtar jag efter en soffa så jag kan bjuda hem vänner och bekanta. Så jag skulle i
  första hand lägga presentkortet på en soffa.

 • Hanna Maria skriver:

  Svar 1:
  Hos mina föräldrar en speciell möbel stå,
  som alltid får mitt hjärta att lite extra slå.
  Ett vacker vitrinskåp i massivt trä,
  som hela rummet i en härlig känsla klä.
  Från dem har jag fått höra,
  att Norrgavel dessa skåp göra.
  En plats dit blicken alltid dras,
  både på möbeln och det bakom dess glas.
  Där samlas fotografier, minnen och bös,
  av saker som skapar känslor finns en drös.
  Svar 2:
  Pinnstolens historia löper flera sekel tillbaka,
  en möbeltradition vi lyckats bejaka.
  Från välsuttna stolar ute på var gård,
  till klassiker vi beundrar, lagar och ger möbelvård.
  Kanske den största folkhemsklassiker vi har,
  ingen slump att den i hemmen fortfarande står kvar.
  Vid fyra pinnstolar skulle mitt val landa,
  som får representera en varm och omhändertagande anda.
  Med sin klassiska form och höga kvalité,
  skulle denna komfortabla möbel hos oss göra succé.
  Önskar en fin advent!

 • Eva a skriver:

  Jag är ganska nyligen Norrgavel frälst. Första gången jag kom i kontakt med företaget var för några år sedan när jag såg Länsstolen. Fick googla mig fram till vart den var ifrån och då fick jag även upp några artiklar där grundaren uttalade sig. Där och då fastnade jag för företaget. Jag älskar tänket och grundpelarna som företaget vilar på.
  Trots att norrgavel har så mycket fint att välja på så är det superlätt för mig att välja vad jag skulle använda presentkortet till. Länsstolen som har varit min drömmöbel sen jag såg den första gången!

 • Linda skriver:

  Efter att jag pluggat utomlands i några år så hamnade jag i Göteborg och bodde strax intill Norrgavels butik på Kungshöjd, det måste varit typ 1997?! Då precis som nu var/är det en njutning att gå omkring i butiken och inspireras utav allt fint, och ta in den underbara ”Norrgaveldoften”
  Jag håller på att spara till en svanenmärkt Soffa 100 som vi ska ha resten av livet och då är detta ett toppenpris!

 • Maria skriver:

  Första mötet jag minns är butiken i Malmö tidigt 00-tal när jag besökte en kurskompis som flyttade hem igen efter några år i Umeå.
  Länstolen. Gedigen möbel, tilltalande formgivning och en möbel, fåtölj, jag saknar i mitt vardagsrum.

 • Julia S skriver:

  I Hälsingland fanns den släktgård dit min mamma var mån att ta mig och mina syskon under barndomen. Så som minnen från den tiden kan bli så betydelsefulla, så har det också varit för mig. Hos moster Eva närdes mitt intresse för miljö, färg och form. För finsnickeri och jordiga fingrar. In i Evas värld fick man komma med allt vad man som barn är. Överallt fanns gamla allmogemöbler blandade med vackra möbler från det här nya företaget Norrgavel som kvinnorna i min släkt ofta pratade på. Och trots mina blåbärsfingrar fick jag sitta i hennes ljusa vackra soffa, klädd i linnetyg. Det var som att sitta på moln. Jag har drömt om den egna soffan från Norrgavel. För det hem som nu får vara lite av min värld, min himmel. Nu har jag egna barn och vill tillåta dem en miljö av den estetik och produktion Norrgavel står för. Så tack för det ni gör!
  Varma hälsningar Julia

 • Rebecka skriver:

  1. Det var faktiskt här på Trendenser som jag fick upp ögonen för Norrgavel och när jag o min familj semestrade på Österlen o Kafferosteriet för två somrar sedan tyckte jag om inredningen där så mycket!
  2. Jag skulle önska mig en Länsstol i ask att ställa bredvid vårt matbord med Lilla Åland-stolar. Har tre barn o tänker att stolen kommer finnas med oss länge vilket känns bra!

 • Mia skriver:

  Det var säkert över 20 år sedan jag för första gången klev in i den butiken, och återvänder sedan dess alltid för presentköp både till mig själv och andra. Älskar att allt känns så fräscht, avskalat och hållbart.
  Jag skulle direkt köpa pinnstolar, en knopplist och ett av deras fantastiska linnelakan.

 • Thilda skriver:

  Minns norrgavel butiken i lammhult från när jag var liten. Idag är jag 24 men minns när vi åkte till lammhult för att bada i poolen de har där och då blev det ofta ett stopp på norrgavel för att inspireras. Mamma och pappa älskade butiken. Det har påverkat min inredningsstil mycket och har än idag mycket träslag och natur i min inredning.
  2. Jag har länge velat ha en påshylla till hallen så det skulle jag välja! Magiskt fina och praktiska. Och kanske ytterligare en till mamma och pappa för det hade gjort dem så glada!

 • Thilda skriver:

  Minns norrgavel butiken i lammhult från när jag var liten. Idag är jag 24 men minns när vi åkte till lammhult för att bada i poolen de har där och då blev det ofta ett stopp på norrgavel för att inspireras. Mamma och pappa älskade butiken. Det har påverkat min inredningsstil mycket och har än idag mycket träslag och natur i min inredning.
  2. Jag har länge velat ha en påshylla till hallen så det skulle jag välja! Magiskt fina och praktiska. Och kanske ytterligare en till mamma och pappa för det hade gjort dem så glada!

 • Cecilia skriver:

  Har sett Norrgavels butik i Göteborg i många år men ska jag vara ärlig så var det genom Trendenser som Norrgavels bakgrund och idéer nådde mig. För mig är hållbarhet och giftfri miljö mycket viktigt och skulle jag få vinna presentkortet så skulle jag köpa en ny soffa till min familj. Där skulle jag sätta mig med gott samvete och vetskapen om att mina barn inte utsätts för en massa kemikalier.

 • Åsa skriver:

  I början av 2000-talet började jag plugga på universitetet. Världen öppnade sig lite mer, bl. a. började jag sakta förstå begreppet kvalitet. En kursare till mig berättade då att hon och hennes sambo hade köpt alla sina möbler på Norrgavel – på avbetalning. För min egen studentekonomi var det omöjligt och att köpa på avbetalning var helt främmande för mig. Under åren som följt har jag gått och tittat, kännt och luktat i butiken på Magasinsgatan. Längtat och fantiserat. Inköpen har utgått från min växande budget (från en liten burk äggoljetempera, till hyllplan och ett sidobord). Allt mer har jag förstått vilken investering min kursare gjorde för femton år sedan. Med litet barn och en heltidsensamstående förälders ekonomi är de möbler som kursaren köpte då fortfarande min dröm – tänk att få krypa upp med tvååringen och kvällssaga i en länsstol – som kan gå i arv till honom och till kommande generationer 🙂

 • Sofia skriver:

  Mitt första möte med Norrgavel var när jag gick i högstadiet (är nu 31år) och mamma köpte ett rostrött linneöverkast till mig från butiken. Jag gillade det så mycket att jag blev inspirerad att arbeta med linnetyg på syslöjdsundervisningen i skolan! Nu många år senasre skulle jag vilja inhandla en sängram från Norrgavel, så att överkastet som fortfarande finns kvar och är i fint skick kommer ännu mer till sin rätt!

 • Sara skriver:

  1.) Ända sedan jag var liten har jag och mina föräldrar haft som utflykt varje sommar att (från Jönköping) bila ner i Småland till den av Norrgavels butiker som ligger närmast produktionsbolaget, nämligen på ovanvåningen, i Lammhult.
  Mina föräldrar har inte mycket pengar, men de har alltid sparat, letat på blocket och åkt på diverse utförsäljningar för att kunna bygga sitt drömhem. Rena naturmaterial, tidlösa klassiker och funktionell enkelhet. Norrgavels inredningsfilosofi är jag uppvuxen med och längtar efter att föra in i mitt hem, och vidare.
  2.) För presentkortet skulle jag skjuta till lite extra och köpa Norrgavels Easy Chair i vitoljad Ek. En fotölj jag drömt om sedan jag såg den första gången i Lammhult. Jag ser fram emot att krypa upp i den med en varm kopp te och en härlig bok, eller mer troligt datorn och Trendenser?

 • Tove skriver:

  Det har jag med mig hemifrån. Filosofin först, sedan den enkla stilen och sedan Norrgavel. Det måste ha varit min familj som nämnt det men butiken i Malmö har jag sökt upp på egen hand. Doften därinne är legendarisk!
  Kanske äntligen en Länstol, för att den är så vacker, eller ett lammskinn och pallen Pall till pianot, en Aino julstjärna och så textilier – för att sprida ut Norrgavelkänslan. Vilken drömvinst oavsett! Jag hade blivit så väldigt glad.

 • Nanna skriver:

  1. Jag minns Norrgavel från den tid jag låg i Lund och läste. Ett skyltfönster som var stort och nästan utan reklamtext. Bara namnet. Och så kunde man se in. Och varje sak i butiken stod solitärt, stolt och självklar i rummet. Som om möblernas plats inte behöve skrikas ut på 90-talsvis. Utan. Allt var lugnt och stilla.
  2. Jag tänker nog jag skulle vilja köpa mig en kudde. Ja om jag vinner. Så tänker jag.

 • Carolina skriver:

  Jag mötte norrgavel för första gången för några år sedan, jag mins att en kompis berättade om sina föräldrars hem som var i princip endast inrett med möbler från Norrgavel. Vi började besöka Stockholmsbutiken och hänfördes av alla vackra och eleganta möbler.
  I samband med att vi skaffade jobb och egen lägenhet har jag och sambon börjat drömma om långsiktigt hållbara och enkelt vackra möbler. Om jag vann skulle jag köpa en massiv byrå med ekskiva till vår nyrenoverade hall. Det är den möbel från norrgavel som vi drömt mest om i flera år och som skulle bidra med både form och funktion.

 • Lina skriver:

  På Gotland för 5-6 år sedan, både i en butik och som grundmöblemang på ett hotell i Fårösund. Så imponerad av hur tidlös designen var och hur det smälte in i den gotländska naturen – fastnade direkt!
  Jag skulle investera in en av deras länstolar, något som kan följa en genom livet från lägenhet till hus till sommarhus och till slut serviceboende tänker jag!

 • Catariya skriver:

  1. Flyttade nyligen hem till Malmö efter 13 år utomlands och har suktat så mycket efter utbudet av inredning i Sverige. Gick runt på promenad en av de förra helgens hemma och gick förbi norrgavel på engelbrektsgatan och bara tänkte att wow vilka fantastiska grejer!!
  2. När vi flyttade hem bodde vi (Jag, man och 1 åring) i mitt gamla flickrum i väntan på lägenhet. Nu har vi 100 m2 med knappt något i! Vill vänta och köpa grejer som kommer hålla och som vi kan ha länge länge och norrgavel passar ju perfekt till detta!!

 • Viktoria skriver:

  1. Jag fick först nys om Norrgavel via min pojkväns farmor som har en inredningsbutik. Hon säljer bara möbler och inredning av hög kvalité – för det är det klokaste valet.
  2. Om jag vann skulle jag förse mitt vardagsrum med kuddar och textiler men även lite belysning!

 • Lina Karlsson skriver:

  1. Året var 2001, jag var 21år och min väns syster hade fått sin första lön som syntolk och investerat i ett nytt matbord och stolar. Vi satt i hennes kök och beundrade ett sagolikt vackert matbord och stolar. ”Det är från Norrgavel” sa Jenny och jag satt som ett frågetecken. Hade aldrig hört det varumärket förut men skulle aldrig glömma det heller. Idag äger jag själv en och annan pryl och när jag vill ha lite lugn och ro så går jag in i butiken på Magasinsgatan och slår mig ner i en soffa och bara njuter av harmonin man känner bland möbler och ting som kommer från Norrgavel.
  2. Jag skulle köpa våra söner en bokhylla och skrivbord.

 • Axel skriver:

  1. Min första upplevelse med Norrgavel var när jag, på en loppis, fann ett mörkbetsat soffbord som såg ut som om det gått ett oförtjänt öde tillmötes. Jag köpte bordet, åkte hem och började slipa.
  Under processens gång märkte jag att det här var något annat än vad det såg ut att vara vid köpet. Bakom den mörkbetsade ytan gömde sig en ljus björkskiva och själva upplevelsen av att upptäcka kvaliteten under renoveringsprocessens gång var fantastisk. Idag står bordet fortfarande i mitt vardagsrum och är givetvis helt omöjligt att göra sig av med. Jag skriver om det ellipsformade ’Soffbord’ som fortfarande finns kvar i Norrgavels produktion. Jag går fortfarande över bordet på somrarna då och då med slipmaskin och sandpapper, dels för att påminna mig om den första upplevelsen jag hade med bordet, men även för att såklart återställa det till sitt ursprungliga skick.
  2. Som student är det tyvärr ingen självklarhet att springa inom Norrgavel då och då för att uppdatera min lägenhet. Men med ett presentkort hade jag bytt ut mina rangliga pinnstolar mot nya från Norrgavel. Förhoppningsvis är det sista gången jag skulle behövt byta ut dom!

 • 1) 2001 när tidningsrullbordet lanserades,kärlek direkt.Är så enkelt,funktionellt och stilenligt.
  2) skulle köpa ett tidningsrullbord samt linnebäddset till sängen

 • Louise skriver:

  1) Även om Norrgavel inte är så gammalt känns det som om det alltid har funnits med. Tror det beror på att det är just hållbart och långsiktigt. Något jag minns tydligt var hemma hos reportagen hos Richters.
  2.) Jag skulle köpa en träsoffa i ek. Den är en hållbar klassiker som passar i alla miljöer. I går såg jag ett reportage där den smälte in fullt i en 1700-tals miljö. Det är få möbler som klarar ett sådant konststycke och dessutom hålla i 250 år framöver och kanske en gång i framtiden få representera vad 1700-tals stolarna representerar i dag.

 • Louise skriver:

  1) det känns som om Norrgavel alltid har funnits så jag kan inte riktigt säga. Något som jag däremot minns väl är hemma hos reportagen hos Richters.
  2) En träsoffa i ek. En sådan klassiker som passar in överallt. I går såg jag hur den smälte in bland 1700-talsmöbler. Det är inte många möbler som klarar alla stilar och dessutom själv kan bli vad dagens 1700-tals möbler är för oss i dag om 250 år.

 • Cecilia skriver:

  1) Mitt första möte med Norrgavel var i Göteborg. Jag och min nuvarande man skulle flytta ihop och drömde om ett hem i naturmaterial och enkel formgivning. Vi hittade Norrgavel och förälskade oss i precis allt, men vår ekonomi satte gränser för vad vi kunde unna oss.
  2) Vi har länge önskat oss en pall till Soffa Rak, den första möbel vi köpte från Norrgavel och fortfarande älskar!

 • Marianne Egerdal skriver:

  1) Jeg hørte først om Norrgavel her på Trendenser. Det var før de fantes i Norge. Så var jeg i butikken i Göteborg. Og de siste årene har jeg vært jevnlig i butikken i Oslo. Jeg forbinder Norrgavel med noe grunnleggende og autentisk og upretensiøst. Og det er slik jeg vil mitt hjem skal være.
  2) Jeg ville kjøpt et spisebord i eik, som jeg allerede sparer til. Måltider med familien skal også være et sted for det som er grunnleggende, autentisk og upretensiøst. Spisebordet er familiens hjerte. Og med et vakkert bord er det ikke nødvendig med pynt og distraksjoner.
  Jeg bor i Norge, men håper jeg får være med likevel. (Frakt betaler jeg naturligvis selv, om jeg hadde så flaks å få muligheten…)

 • Amanda skriver:

  1. Jag hade mitt första möte med Norrgavel för fyra år sedan när jag skulle flytta hemifrån. Min älskade mormor tog med mig till butiken på Magasinsgatan för att skämma bort mig med något fint inför min flytt. Hon köpte ett påslakan-set i linne till mig för att ”ett linnelakan har oändligt liv och blir dessutom snyggare för varje tvätt”. Det visade sig att hon hade rätt, som vanligt.
  2. Min kära jätte till sambo brer ut sig över precis hela soffan här hemma. Vi har inte heller införskaffat någon fåtölj än, varför vi konstant käbblar om ”vem av oss som ska få sitta skönt i soffan”. Därför skulle jag införskaffa en Easy Chair i vitoljad ek med sittdyna och ryggkudde i svart nötskinn som skulle gifta sig otroligt fint till vår soffa i tvättat linne. Då skulle jag äntligen ha någonstans att sitta och vi skulle sluta bråka om soffplatsen. Eller så börjar vi istället tjafsa om vem som får sitta i fåtöljen. Det sistnämnda är nog det mest troliga alternativet.

 • Amanda skriver:

  1. Jag hade mitt första möte med Norrgavel för fyra år sedan när jag skulle flytta hemifrån. Min älskade mormor tog med mig till butiken på Magasinsgatan för att skämma bort mig med något fint inför min flytt. Hon köpte ett påslakan-set i linne till mig för att ”ett linnelakan har oändligt liv och blir dessutom snyggare för varje tvätt”. Det visade sig att hon hade rätt, som vanligt.
  2. Min kära jätte till sambo brer ut sig över precis hela soffan här hemma. Vi har inte heller införskaffat någon fåtölj än, varför vi konstant käbblar om ”vem av oss som ska få sitta skönt i soffan”. Därför skulle jag införskaffa en Easy Chair i vitoljad ek med sittdyna och ryggkudde i svart nötskinn som skulle gifta sig otroligt fint till vår soffa i tvättat linne. Då skulle jag äntligen ha någonstans att sitta och vi skulle sluta bråka om soffplatsen. Eller så börjar vi istället tjafsa om vem som får sitta i fåtöljen. Det sistnämnda är nog det mest troliga alternativet.

 • Kristina skriver:

  1) I början av 2000-talet men då som en inspirationsbutik som då var omöjlig att handla i p.g.a. för dyrt för mig 🙂
  2) Ingen speciell möbel utan detaljer till köket för den rätta känslan! Wow, det skulle verkligen vara något!

 • Liza skriver:

  1. Första mötet med Norrgavel var när jag för en tid sedan bläddrade i en inredningstidning för lite inspiration då jag ögonblickligen förälskade mig i deras klassiska länstol, så otroligt välgjord, vacker och tidlös möbel vilket också genomsyrar hela deras koncept.
  2. När det är kärlek vid första ögonkastet så är valet för mig självklart. En länstol hade fått välkomna mig hem varje dag, där jag efter vardagsjäkt och ekorrhjul får landa.

 • Emma L skriver:

  1. För några år sedan via just denna blogg som inte bara presenterat fantastiska Norrgavel för mig men fått mig att öppna ögonen för vikten av hållbar inredning och hållbar konsumtion. För mig representerar Norrgavel sund och medveten inredning, som är skapade för livet med miljön i fokus. Känner nästan doften av tallbarr, jord och havet när jag tänker på Norrgavel, det är Skandinavisk enkelhet som står emot den stressiga och ombytliga konsumtionshetsen.
  2) Jag skulle investera i en Easy chair i vitoljad ek. Vill skapa en hörna i mitt hem där man vill slå sig ner och läsa, ta en kopp te, lyssna på ljudbok eller bara meditera en stund och komma bort från bruset.

 • Lois skriver:

  1. Jag hittade dem först för flera år sedan på nätet när jag som student drömsurfade runt i pauserna i uppsatsskrivandet. Det som framförallt fångade mig var den LÄTTHET som finns i möblerna. De känns genomtänkta, skandinaviska och exklusiva men ändå samtidigt anspråkslösa. Älskar benen på borden tex.
  2. Jag skulle absolut lägga pengarna på ett soffbord kvadrat, har precis fyndat ett par begagnade soffor som behöver ett tidlöst bord som sällskap i mitt lilla vardagsrum ✨

 • Anna Werner skriver:

  1. Jag kom i kontakt med Norrgavel genom Göteborgsbutiken. Som nyinflyttad, fattig student var det butiken med det finaste urvalet av accessoarer till hemmet. Efter att jag börjat jobba, sparat pengar och köpt lägenhet var det hit vi kom för att köpa de där möblerna som vi ska ha livet ut. Både jag och min sambo blev nästintill euforiska när vi monterade matbordet. Finishen, passformen och hantverket!
  2. För presentkortet skulle jag köpa en soffa till vårt småländska 1800-tals torp som vi långsamt renoverar till att passa både sin ursprungstid och idag. Norrgavels tidlösa, enkla möbler passar då perfekt!

 • Elin Dahllöf skriver:

  1) besökte butiken i Malmö då jag var student i Lund. Minns att butiken kändes exklusiv och att alla produkter var valda med största omsorg. Det luktade gott och det var en njutning för ögat att se alla vackra möbler och tyger. Då hade jag inte råd med något utan Ikea var butiken just då. Nu är norrgavel en favoritbutik, det ekologiska och miljömässiga tänket har blivit en del av min vardag och plånboken är större än när jag var student.
  ) vi är i stort behov av en soffa och en fåtölj, så en vacker Easy chair i vitoljat ek hade jag gärna köpt för pengarna eller hade det blivit ett bidrag till någon av deras soffor.

 • Anonym skriver:

  1. Jag upptäckte Norrgavel och deras filosofi förstagångsbesökare när jag av en slump passerade deras butik i lammhult, Småland! Jag hade hört talas om namnet tidigare men det var först då jag fick upp ögonen för hela deras tidlösa koncept. Minns att det jag främst la märke till var hur mjuka och härliga trämöblerna var.
  2. mitt presentkort hade utan tvekan blivit ett bidrag till ett köksbord som skulle stå lika vackert som vardagens mötesplats i generationer.

 • Hanne Karlsson skriver:

  1. Jag upptäckte Norrgavel och deras filosofi förstagångsbesökare när jag av en slump passerade deras butik i lammhult, Småland! Jag hade hört talas om namnet tidigare men det var först då jag fick upp ögonen för hela deras tidlösa koncept. Minns att det jag främst la märke till var hur mjuka och härliga trämöblerna var.
  2. mitt presentkort hade utan tvekan blivit ett bidrag till ett köksbord som skulle stå lika vackert som vardagens mötesplats i generationer.

 • Jennie H skriver:

  Den första gången jag råkade på Norrgavel var när jag fick ett superfint skohorn i trä ifrån dem. Jag fick skohornet i inflyttningspresent när jag flyttade hemifrån av en vän som visste hur viktigt jag tyckte det var med ett bra skohorn. Att det är både vackert och bra kan jag intyga, såväl som jag kan intyga att kvaliteten är fantastisk eftersom jag har använt och använder det dagligen sedan 2011.
  Det jag skulle köpa om jag vann presentkortet är förvaring i form av konsoller och hyllplan till min nya lägenhet där jag flyttar in nu i månadsskiftet. Äntligen får jag min första ”riktiga” hyresrätt efter studenttiden och jag ser så mycket fram emot att få inreda den som jag vill. Jag vill ha inredning som gör mig glad för att den är vacker, i bra kvalitet och hållbart producerad. Ett hyllsystem behöver jag till min ständigt tilltagande boksamling med vackra gamla böcker som jag köper på antikvariat och det hyllsystem som Norrgavel har skulle passa så bra och förgylla hela min lägenhet.
  Tack på förhand och god jul
  Varma hälsningar från Jennie

 • Lina skriver:

  1. Minns inte om det var här på Trendenser jag första gången hörde talas om Norrgavel eller om det var svärmor. Hur som, första gången jag besökte en fysisk butik var så sent som i år i Uppsala. Har dock spanat in länstolen länge länge. Det är min drömstol men älskar absolut allt hos Norrgavel.
  2. Länstolen är min dröm så om jag vann skulle jag utan tvekan slå till på den, i ask, oljad och med fårskinnsklädsel.

 • H skriver:

  1. Jag hörde eller snarare läste om Norrgavel för första gången här på bloggen, nu för ganska länge sen. Norrgavel för mig betyder hållbarhet, stilren skandinavisk design och kvalité.
  2. Jag skulle köpa en ny soffa och finansiera den resterande delen ur egen ficka.

 • Pernilla skriver:

  1. Vet inte exakt när jag upptäckte norrgavel men eftersom jag bor i en ort i möbelriket i Småland har man åkt på rundturer o besökt flera möbelföretag. Norrgavel fångade mitt hjärta med deras rena träslag o design. Kändes direkt hållbart. Verkligen njutbart att besöka deras affärer.
  2. Ett bidrag till en länstol skulle det bli. En dröm.

 • Cecilia skriver:

  1. För mååånga år sedan då jag gick och dagdrömde på Svenssons i Lammhult och upptäckte de vackra möblerna som trots sin "enkelhet" kändes så exklusiva och åtråvärda.
  2. Vinsten skulle göra det möjligt att köpa Länstolen som jag har drömt om så länge. Tänk att få sitta i den framför vår öppna spis. Då skulle jag känna mig som en drottning – åtminstone som dem i sagorna 🙂

 • Madelene skriver:

  1. Norrgavel har funnits i mitt liv så länge jag kan minnas. Mamma och vi barn brukade åka ner till Lammhult för att besöka butiken där och Länsstolen är något jag har haft på min önskelista sedan dess. När jag fyllde åtta år fick jag sängbordet Kub och det hänger numera på väggen i ett blivande barnrum.
  2. Jag skulle köpa ett soffbord i ek eftersom jag älskar trä, det ger en fin värme till inredningen, och behöver ett i en vettig höjd.

 • Theresia Marie skriver:

  Ska jag vara ärlig så är det idag! Väldigt snygga möbler dock, helt i min stil!
  Härliga textiler skulle jag köpa! Exempelvis Pläd Nora, Kuddvar Enkel och Kuddvar Gaspard och det vackra Överkastet i färgen Gröngrå/ljusgrå. Nya textiler gör stor skilland!
  Har levt lite här och där och därför inte kunnat fokusera på inredning som är min stora dröm. Men nu har jag äntligen min lilla etta som jag ska göra till den perfekta.

 • Camilla skriver:

  Jag upptäckte Norrgavel för några år sedan när jag i ett reportage såg ett helt underbart vitrinskåp och det visade sig komma från Norrgavel. Det var kärlek vid första ögonkastet. Hållbarhet är viktigt för mig och med Norrgavels filosofi är saken klar, det där skåpet ska jag ha en vacker dag!
  Vinner jag köper jag alltså utan tvekan ett Massivt högvitrin 2 i grafitgrå, med sockel och vitoljade ekhyllplan och läderlindat handtag i krom.

 • Anonym skriver:

  1. Jag upptäckte det först nu i ert inlägg. Verkar vara ett företag som har underbara såväl möbler som värderingar.
  2. Skulle köpt byrån Opal 1 i varmgrå

 • Anna skriver:

  /
  Mitt första möte med Norrgavel var i Göteborg. Jag skulle flytta och drömde om nya fina möbler i naturmaterial och enkel formgivning
  Jag behöver ett nytt soffbord och förälskade mig i detta:norrgavel.se/mobler/bord/soffbord-/soffbord-o100-1

 • Sofia skriver:

  1) Det var för närmare tolv år sedan, när jag var nyinflyttad i Malmö. Jag hade min första, lite större, lgh och mitt första jobb. Jag hade vissa saker från förr, som jag tyckte om, samtdigt som mkt saknades men jag kände inte brådska att fylla upp det. Jag hade sedan tidigare läst mkt om feng shui, och tilltalades mkt av det. Norrgavels riktning harmoniserar bra med det, och deras filosofi kändes helt naturlig. Det blev ganska många turer in i den träslöjdsdoftande butiken innan jag unnade mig en första möbel från Norrgavel. Den är en av mina käraste ägodelar ännu, nu ett tiotal år senare. Det ger en ”tyngd” i möbler och saker som man sparat länge till och/eller har en historia. Jag tänker likadant idag, och köper hellre mer sällan och samtidigt med större ”tyngd”.
  2) Tidigare i år blev jag mamma för första ggn. Ngt jag gärna skulle vilja ha är en skön och vacker fåtölj från Norrgavel. Att krypa ihop i och vila, amma, och titta ut genom fönstren. Vilsamt och ett smycke i rummet.

 • Anna skriver:

  Hej!
  1996 flyttade jag till Stockholm och min far hjälpte mig att bära, vi tog en paus för promenad och något att förtära. Gick förbi en butik där möbler i trä lockade oss in, och min far och jag blev förälskade, och kunde förenas i både designen, och filosofin! Där och då kände vi exakt samma sak, dotterns smak och finsnickarens hjärtesak.
  Ibland går vi fortfarande dit och botaniserar, och jag om en Easy Chair fantiserar! Den finns där i bakhuvudet som en fåtölj som är moderntraditionell, och som förutom att inspirera till sköna stunder, skulle passa i mitt hem – bättre än en julsmällkaramell.
  GOD JUL!

 • Maja Nilsson skriver:

  1. Mitt första möte med Norrgavel var i deras butik i Lammhult för länge, länge sen. Vi brukade stanna till där på vägen från Karlshamn när vi skulle hälsa på min storasyster i Jönköping. Jag minns särskilt doften och de dova färgerna. Jag minns hur mamma gick runt och klämde och kände på allt fint i butiken och jag minns hur vi köpte examenspresent till mim syster där när hon äntligen var klar med sin utbildning. Samma möbel (en vacker linoljemålad hylla) hänger fortfarande, sisådär 17 år senare, på hennes vägg och är lika fin och det är något av det bästa med Norrgavel, känns hemma och går inte att tröttna ❤️.
  2. Jag skulle vilja köpa ett nytt soffbord i rund fin form som ser ut dom det svävar..Jag har varit inne i butiken och spanat flera gånger redan, och det skulle jag så gärna vilja ha.

 • Helena Andersson skriver:

  1. Jag var 23 år, hade just skrivit på mitt livs första förstahandskontrakt och gick på bokmässan i Göteborg och letade efter inspirerande inredningsböcker och -magasin. I en monter låg en lila bok med titeln ”Hur kan inredning vara viktigt när världen ser ut som den gör?” Jag köpte boken, sträckläste den och där och då fick jag upp ögonen för Norrgavel. Även om jag då var fattig studenten inspirerade boken mig att göra medvetna inredningsval.
  2. En påshylla i renskinn till vår hall. Jag har tittat på den otaliga gånger, både på nätet och butik, och har fallit för dess enkelhet, naturlighet och elegans. Den skulle bli min första riktiga Norrgavelmöbel.

 • Emma Thorén skriver:

  1) När jag gick in i butiken i Göteborg för ca 10 år sedan och det luktade så gott och snällt. (Motsatsen till när man kommer in i en Jula-butik)
  2) En 3-sitssoffa. Behöver verkligen en ny och vill då investera i en i naturmaterial och i tidlös design. Drömmen!

 • 1. Jag har sedan många år tillbaka beundrat Norrgavels fina hantverk i butiken i Malmö och i miljöer i inredningsmagasin över åren. Sen har jag övernattat i Norrgavelhuset på Örum 119 ute på Österlen, och njutit av den harmoni det gedigna hantverket ger.
  2. Jag älskar deras bäddlinne, linnedukar, handdukar och badrockar, så det skulle jag absolut använda presentkortet till om jag vann!

 • Victoria skriver:

  Mitt första möte med Norrgavel var när min pojkväns pappa investerat i norrgavels klassiska Länstol för ett antal år sedan. Jag hade aldrig sett eller hört talas om företaget innan men föll pladask för denna stol, enkel, skandinavisk, tidlös och framförallt väldigt bekväm! Jag vill alltid sitta i den när vi är hos honom på besök och bestämde mig ganska snart för att jag en dag ska investera i en egen Länstol. Det jag gillar allra mest är långsiktigheten, både genom hållbarhetstänket, den höga kvaliteten och genom den tidlösa designen. Det här är inredning som kommer hålla en livstid och gå i arv, inte används tills man tröttnar och vill ha nytt. För mig är det otroligt viktigt!
  Om det inte redan framgått skulle jag alltså bli så glad om jag kunde få investera i en alldeles egen Länstol!

 • Sofia skriver:

  1) Hade hört namnet men fick verkligen upp ögonen för Norrgavel för ca fem år sedan när jag såg deras fåtöljer på en restaurang här i Jönköping. Besökte Lammhult strax efter och vilket underbart ställe Norrgavel har där, vilka intryck! Dofter, känsla, lokalerna mm. ?
  2) Om jag fick äran att vinna presentkortet skulle jag genast sätta mig i bilen och åka ner till Lammhult för att provsitta fåtöljer. Vi renoverar det sista på vårt hus just nu och den möblerbara hallen uppe villhöver en fåtölj från Norrgavel. Det skulle verkligen förgylla hela vår övervåning och dessutom bli en mysig läshörna för oss alla.

 • Celina skriver:

  Jag är från Småland och när jag var liten åkte vi alltid till Lammhult när vi behövde någon möbel till hemmet. Så Norrgavelbutiken i Lammhult är mitt första möte med deras fantastiska möbler! Ny behöver jag och min sambo ett köksbord och har tittat på ett i björk från Norrgavel länge nu. Det vore en dröm! ?

 • Madelaine skriver:

  Hej!
  1) Min första kontakt med Norrgavel var i slutet på 90-talet. Då var jag och min blivande make och hälsade på två damer som arbetade med inredning. Det var första gången jag såg länstolen. Jag blev förälskad!
  2) Jag skulle köpa mig en länstol i såpad björk, precis en sådan som damerna hade i sitt hem.

 • AnnaB skriver:

  1. Mitt möte med Norrgavel har varit genom Trendenser. Härigenom har jag upptäckt företaget, och tycker om att de tillverkar möbler som ska hålla över tid. I min släkt finns många snickare, och uppskattar extra mycket materialvalen, då jag genom mina släktingar sett vilket fint material det är, och arbetet som ligger bakom.
  2. Om jag vinner skulle jag välja två stegpallar. Dessa skulle användas av mina barn till deras bord där de sitter och bygger med lego. Förhoppningsvis kan de sedan när de flyttar hemifrån ta med sig dessa till sina egna hem. Jag skulle också välja lampan Mademoiselle Pho, för att den skulle bli en sådan oväntad möbel, ett sk conversation piece, i vårt hem. Jag väljer också ett "säkrare" kort, lampan Zpindel, för att den helt enkelt är så snygg!

 • Gunilla Falk skriver:

  När jag i början av 2000-talet läste om Nirvan Richter och hans filosofi blev jag väldigt nyfiken på hans möbler och design. Det enkla, naturnära och inte minst miljömedvetna skapande av trä. Sedan dess är Norrgavel en butik i Malmö som jag ofta besöker, en doft av trären skog när man kliver över tröskeln gör mig lugn och harmonisk. Möbler att älska för öga och själ.
  Jag kan tänka mig att inreda med allt, det blir ett svårt val. Något för generationer att följa.

 • Hannah skriver:

  Jag kom i kontakt med Norrgavel genom min sambo som är ett stort fan. Det spelar ingen roll vad han ska köpa, finns det hos Norrgavel är det där det ska köpas. Jag tillhör också beundrarskaran, och får erkänna att han inte direkt behövde övertyga mig. Allt hos Norrgavel är lockande och inspirerande.
  Om jag vann detta skulle jag uppfylla min sambos dröm om en Easy chair i vitoljad ek, världens bästa fåtölj som vi provsitter minst en gång i månaden i vår lokala butik.

 • Johanna skriver:

  Hej! Jag hittade Norrgavel av en slump när jag flyttade från Luleå till Stockholm 2001 för att göra mitt ex-jobb. Som fattig student gick jag ofta in för att bara titta och njuta. 2009 var jag mammaledig med vårt första barn och träffade Norrgavels marknadschef(?) eller dylikt på Villagatans ÖF, som berättade om filosofin bakom och att det var Sveriges första (enda?) miljömärkta möbelföretag. Fantastiskt och det gav ytterligare en dimension till den underbara butiken på Birgerjarlsgatan. Har alltså i 17 längtat efter att kunna inreda mitt hem med hållbara möbler från ett medvetet och stilsäkert Norrgavel. Men med tre barn och avhopp från ekorrhjulet för en i sann mening hållbar livsstil, har hållit inredning från Norrgavel till en fin dröm. Men nu ser jag ju min chans! 🙂 God Jul till alla, hälsningar Johanna på en snöig tredje advent.

 • Johanna skriver:

  Glömde ju! Om jag vann skulle jag köpa det runda matbordet med 2 iläggsskivor i såpad ek. Drömmen!!!!

 • Linda Kinnby skriver:

  Jag kom i kontakt med Norrgavel för 6 år sedan när min syster låg på hospice. Där fanns Norrgavels möbler och det enkla och vackra i möblerna blev på något vis en tröst i sorgen. Jag skulle köpa den vackra länsstolen som jag satt i när livet var som värst. Nu skulle den istället ge tröst och påminna om min älskade syster.

 • Linda Kinnby skriver:

  Jag kom i kontakt med Norrgavel för 6 år sedan när min syster låg på hospice. Där fanns Norrgavels möbler och det enkla och vackra i möblerna blev på något vis en tröst i sorgen. Jag skulle köpa den vackra länsstolen som jag satt i när livet var som värst. Nu skulle den istället ge tröst och påminna om min älskade syster.

 • Sara Eckberg skriver:

  Jag minns när jag sin liten var på besök hos vänner till mina föräldrar. De hade byggt nytt hus och köpt några möbler som var så fina och luktade så gott. Så fick jag upp ögonen för att man kan inreda med rena träslag och klassisk design och ända sedan dess (tidigt nittiotal) har Norrgavel stått för"bra möbler" för mig. Fick ett matbord när jag gifte mig som jag älskar högt och ser fram emot att ha under resten av livet!
  Om jag vann skulle jag välja en Easy chair. Produkten må vara ny men formspråket är väldigt tidlöst och enkelt, vilsamt för ögat och även för ryggen tror jag.

 • Ellen Hansson skriver:

  1) jag hittade Norrgavels butik i Göteborg när den låg på Lasarettsgatan. Kommer inte ihåg om jag såg någon reklam eller om det var en slump.
  2) Om jag vann skulle jag köpa pinnstolar i varmgrått som jag skulle passa perfekt i mitt kök.

 • Malin skriver:

  Åren 1990-94 födde jag tre söner och byggde upp ett hem kring den nya familjen. Vi var studenter och växlade båda mellan studier och föräldraledighet. Med barnen kom en längtan efter ett mr jordnära liv. Vi lämnade Stockholms innerstad, köpte ett torp. skaffade djur och odlade. När vi nån gång var i stan var Norrgavel-butiken ett givet mål. Den fantastiska klängväxten i fönstret mot Kungsgatan suktade jag efter. Vi köpte en grå barnsäng med tulpaner som pojkarna ärvde av varandra. Idag skulle jag köpa easy chair för att komplettera alla de andra möbler som fortfarande står här-inköpta genom sparade studielån på 90-talet.

 • Stina skriver:

  När jag som 19-åring flyttade hemifrån och in på korridorboende var alla möbler där från Norrgavel. Väldigt opraktiskt med möbler som skulle behandlas med såpflingor i en sådan miljö var första tanken men där fick jag lära mig vilken fantastisk kvalitet det är på dessa möbler!
  Nu bygger vi ut vårt hus och ska äntligen få en ordentlig matplats så skulle jag vinna hade jag lagt vinsten på ett matbord. Vi vill satsa på något hållbart, vackert som vi kan ha i många, många år.

 • Louise skriver:

  Minns Norrgavel som butik sedan jag var liten, troligtvis fick jag följa med mamma dit för att kolla på möbler hem. Det var först när jag flyttade till Växjö för att läsa på universitetet som jag hittade till Lammhult och Norrgavelbutiken där. Vilken dröm! Det var som att jag var tillräckligt gammal för att uppskatta det rena, avskalade och den goda kvalitén – ett så underbart uppvaknade!
  Om jag skulle vinna presentkortet skulle jag klicka hem "Bord med utdrag" på studs, har säkerligen vart i butiken på Birger Jarlsgatan 10 gånger nu för att klämma och känna på bordet. Har tvingat med såväl min man, mamma och vänner för att få smakråd i frågan. Kontentan av alla besök är att det större bordet i såpad ek skulle passa som handen i handsken i vårt vardagsrum tillsammans med Y-stolarna jag gav mig själv när jag fick nytt jobb för ett par år sedan.

 • Ulrika skriver:

  1. Jag kom först i kontakt med norrgavel när jag flyttade till malmö för 11 år sedan. Butiken ligger på en mysig gata och varje gång jag går förbi så stannar jag till på grund av två anledningar – dels för att bli inspirerad av deras inredning, stil och ideer, dels gör att få ett lugn, deras färgsättning och stil skänker ett lugn – precis ett sådant hem man vill komma hem till.
  2. Jag och min man har precis köpt ett hus som vi flyttar in i januari. Den stora utmaningen är att inreda detta hus, och vi har hittat vårt drömsoffbord – Norrgavels vitsåpade eksoffbord. Detta skulle presentkortet definitivt gå till!

 • Stina A skriver:

  När jag flyttade till Gbg 2008 och såg deras fanstastiska butik på magasinsgatan, det blev många besök efter det!
  Vi har under småbarnsåren haft ett matbord från Ikea. Det har fått slitas ordentligt men nu ser det inte mycket ut för världen.
  Nu när barnen har växt till sig så vill jag investera i ett robust bord som ska få vara ned oss resten av livet, och ett presentkort hade varit ett perfekt bidrag till det nya matbordet!

 • Malin skriver:

  De måste vara för 6-7 år sedan och det var kärlek vid första ögonkastet. Känslan, materialen men framförallt att Norrgavel tar ansvar för miljön och tillverkar produkter av hög kvalité utan att göra avkall på designen. Än idag älskar jag deras butiker och även om det inte alltid är en produkt som följer med hem är jag alltid full av inspiration när jag lämnar.
  Har under de senaste månaderna sparat till nya soffor. Har inte helt bestämt mig för alla detaljer än men att det blir en soffa från Norrgavel är bestämt sedan länge. Vinsten skulle vara ett välkommet bidrag.

 • Josefin skriver:

  Jag fick upp ögonen för Norrgavel genom en annan inspirerande bloggare, nämligen Underbara Clara! Tanken på hållbar konsumtion och att möbler ska hålla en hel livstid har etsat sig fast och nu funderar jag en extra gång över material och design.
  Om jag vann skulle jag investera i en vacker sittbänk.

 • Anna skriver:

  1. Var ganska tidigt i mitten av 90-talet. Läste en artikel om Nirvan Richter och hans tankar o filosofi. Tilltalades av miljö och hållbarhetsfilosofin. Fattig student då som drömde om dessa vackra möbler.
  2. Utan tvekan hade jag använt pengarna för att köpa en länsstol. Varit förälskad i den ända sen jag såg den första gången för 25 år sedan.

 • Jenny skriver:

  Tror det var runt 2004 som jag fick syn på butiken i Stockholm när jag var på väg någon helt annanstans, blev nyfiken och gick in. Jag minns hur tagen jag blev, känslan av att vilja inreda hela mitt hem så här – naturligt, ljust och den där perfekta avvägningen av enkelt och raffinerat, modernt och klassiskt. Länstolen var min favorit redan då så den skulle jag använda mitt presentkort till. Jag försöker få till ett eget rum (eller åtminstone en egen hörna) i sann Virginia Woolf-anda där jag kan sitta och läsa och skriva, och länstolen är precis den perfekta fåtölj jag drömmer om.

 • Sofia skriver:

  1. Läste i Uppsala. Varvade livet mellan smutsiga studentkorridorskök och dekadenta stängda rum på gamla anrika nationer. Hamnade en shoppinglördag på Norrgavels butik, av ren slump. Och kände: här är jag hemma. Såhär vill jag bo. Jag återkom många lördagar, befann mig bland möblerna, balansen och stämningen. Det rena, enkla tilltalade mig och jag bestämde mig för att köpa en av de klassiska fåtöljerna. Den pryder mitt hem än idag! För mig är den lördagen fortfarande en tydlig symbolik för vad Norrgavel gjorde med mig; skapade rum, klarhet och förklarade att hemmet kan vara en öppen, hållbar miljö och oas mitt bland allt annat rörigt.
  I likhet med studentåren sparar jag nu till en Soffa Rak. Givet och efterlängtad ?

 • Mia B skriver:

  1. Jag har känner till Norrgavel i många år, minns knappt hur jag hittade dem men eftersom jag arbetar med hållbarhetsfrågor och är inredningsintresserad så är det nog inte så konstig. Älskar doften i butiken och tar alltid vägen förbi när jag är i Malmö.
  2. Jag hade köpt ett kvadrat soffbord till pojkarnas tv-hörna på ovanvåningen. Hade passat fint till vår ärvda pinnsoffa från Malmsten. Sen hade jag passat på att köpa linnelakan, ett par temuggar från Calle Forsberg och fler kuddar med tofsar att lägga i vår soffa 85. Även om presentkortet inte riktigt hade räckt ❤️.

 • Alex l skriver:

  1. Det var när jag letade efter den perfekta förvaringen till hallen och hittade påshyllan. Köpte direkt och den är exakt så bra som man förväntar sig!
  2. Åh jag vill ha deras sängklädslar, linnelakan, Sängkappa och lakan. Har gått och klämt och känt på dessa i deras butik så många gånger och tänkt att jag någon gång skall unna mig.

 • Louise skriver:

  1. Genom en vän för säkert 10 år sedan. Tog med mig till Magasinsgatan o jag drömde om det mesta därinne, men kom ut med endast en knopp till städskåpet. Sedan jag läste om att UnderbaraClara köpte er soffa så står den högst på önskelistan av massa orsaker, men hållbarhet, naturmaterial och svensktillverkad är viktigt för oss
  2. Om jag vinner så får ändå soffan stå tillbaka lite. För ett år sedan ändrades livet över en natt och sen dess har mycket handlat om att hantera en ny tillvaro (diabetes typ 1 på sonen). Som ett statement om att vi nu blickar framåt har vi ett nytt projekt att göra om lekrummet till tv-rum. Rummet är målat o färdigt men väntar på inredning när vi får orken. För nån dryg månad sedan fick jag span på lampan ellipse på ett hotell jag bodde på, så ett par lågt hängande ellipse 40 visualiserar jag stenhårt i rummet! Det som blir över blir del av en easy chair m fotpall.

 • Frida falk skriver:

  Jag kom i kontakt med norrgavel för första gången när jag spenderade majoriteten av en retreat i en Länstol från norrgavel på en gård norr om Uppsala. Sittandes i tystnad var det fler saker jag reflekterade över och där väcktes min längtan att någon dag själv ha en Länstol att njuta av i mitt eget hem. Det är även det jag skulle köpa för en presentcheck, en Länstol i temperakulör.

 • Christine skriver:

  1. Jag minns inte när jag kom i kontakt med Norrgavel första gången, de möblerna har liksom bara alltid funnits med mig. Går jag igenom gamla tidningsklipp jag sparat eller mobilbilder jag har kvar så ser jag att det jag tyckt om då är samma jag spanar på nu. Bekräftar att det är tidlösa vilsamma underbara möbler.
  2. Jag drömmer om en länstol. Den skulle jag vila i.

 • Sarah skriver:

  Jag lärde känna Norrgavel för 5 år sedan då jag flyttade till Göteborg och första gången hittade till butiken. Jag letade efter det jag idag förknippar starkt med företaget: enkel elegans med ekotänk, designklassiker och en jordnära färgskala.
  Jag längtar efter ett matbord med utdrag, grå ben med såpad björkskiva. Ett bord jag förälskat mig i från första ögonkast, och fantiserar över hur det ska dekoreras och dukas efter säsong i många år framöver!

 • Fredrika skriver:

  1. Jag har vuxit upp med Norrgavel. Min mamma föll tidigt för Norrgavel, för känslan, designen och kvaliteten och förälskelsen i möblerna har hon fört vidare till mig. Vi hade bland annat påshyllan, där den nedersta påsen var min. Denna påshylla fick jag sedan av mamma när jag fyllde 25. Då hade hon köpt nya (röda) påsar, men stommen var densamma som jag vuxit upp med. Den hänger fortfarande i hallen, men eftersom den har många år på nacken och har följt med i många hem och utstått många flyttar är den nu på ett ställe klistrad, med ett litet snöre som håller ihop den. Håller än gör den dock, så nu är det mina barns vantar och mössor som ligger i den nedersta påsen.
  2. Jag har alltid älskat det runda soffbordet trä i ek, men hade jag verkligen fått drömma så är det länstolen jag hade köpt. Det är den vackraste fåtölj/stol jag vet och jag tror aldrig att jag skulle tröttna på den.

 • Victor skriver:

  Som barn fick jag alltid åka med mina föräldrar på bilresor till diverse inredningsbutiker. Ibland lyckades jag leka med någon kompis men oftast var jag tvungen att hänga med. Som jag hatade det.
  Idag är jag inte lika ledsen över det då jag tror att antalet timmar med mina föräldrar i butiker gav mig mitt inredningsintresse som jag har idag.
  Jag minns när vi var inne på Norrgavel och hur lång tid jag tyckte att det tog för mina föräldrar att välja vilken pall dom skulle ha, vilket jag förstås förstår idag. Pallen står fortfarande i deras kök och används flitigt!
  Jag har precis lyckats att köpa min första lägenhet som jag precis har renoverat. Hitills har jag lyckats hitta några pinnstolar, soffbord och en byrå på second hand så det ekar lite här hemma fortfarande.
  Norrgavels rundade konsol i ek med tillhörande hyllplan hade varit så fint ihop med min fiskbensparkett som är från 40-talet!
  En 120 cm och en 90 cm som man sätter ovanför (tänk köket i den där lägenheten i Göteborg som Norrgavel var med och stylade).
  Det hade varit den bästa julklappen!

 • Elin skriver:

  1. Det var av min svärmor som är en riktig Norrgavelvän. Jag älskar kvalitén och hållbarhetstänket.
  2. Jag köper en fåtölj som jag delar med svärmor, vi får ha den ett år i taget. Dubbelglädje!

 • Hanna skriver:

  1. Första mötet med Norrgavel var vid ett besök i Lammhult med min mamma, när jag var i 15-årsåldern.
  Jag kommer ihåg lukten, de knarrande golven och att mamma visade sin favoritmöbel – länsstolen. Jag, som drömde om att bli inredningsarkitekt, myste runt i butiken i säkert en timma. Kände, luktade, testade.
  2. Jag kommer använda presentkortet till ett soffbord och ett sparringsystem. De kommer göra sig utmärkt i vårt Småländska torp som vi bosätter oss i till våren.

 • Josefin skriver:

  1. För tre år sedan när jag var i Göteborg för att gå på konsert. Av en ren slump gick jag förbi Norrgavel och blev nyfiken. Då hade vi precis flyttat och mitt intresse för inredning och hållbarhet vaknat. Tyvärr tillät inte vår ekonomi att köpa allt jag ville just då men det blev en inspiration och vi har tagit det långsamt och fyllt på under åren istället för att köpa allt på en gång.
  2. En ullmatta till sovrummet

 • Maria Westin skriver:

  1. Fick upp ögonen för Norrgavel efter att ha läst om era möbler på nätet. Nu blir det alltid ett besök i någon av era butiker när jag är i tex Stockholm eller Göteborg. Älskar de ljusa träslagen och hållbarhetstänket.
  2. Skulle utan tvekan köpa ett matbord med utdrag i björk. Vi har länge letat efter något nytt till vår matplats.

 • Ellen skriver:

  1Jag fick först kontakt med Norrgavel när jag flyttade till Stockholm för 8år sedan och av en slump besökt butiken på Birger Jarlsgatan på jakt efter inredning till min då nya lägenhet. Då köpte jag två ljusstakar som fortfarande hänger med.
  2Just nu med andra barnet påväg så drömmer vi om nya sängbord till den nya bredare sängen där hela familjen får plats. Det skulle kännas komplett med en liten hylla på var sida att kunna lägga ifrån sig boken, vattenglaset och andra vardagliga ting.

 • Mimmi skriver:

  1. Första gången jag var i kontakt med Norrgavel var under sommaren som barn när vi var på farmors landställe i Ör i närheten av Lammhult. Vi tyckte dagarna var oändliga och en dag fick vi följa med till Lammhult och gå på Norrgavel och Svenssons och äta pizza, vilken dröm! Sen dess har norrgavel och formgivningen som gick rakt in i mig redan som barn med framför allt ”solfjäderpinnstolen”, haft en speciell plats i mitt småländska hjärta.
  2. En solfjädersstol (Länsstolen) såklart. Men till min mamma som suktat efter den ännu längre än mig.

 • Emilia skriver:

  1) Mitt första möte med Norrgavel var kanske för närmare 10 år sedan när jag följde med min mamma dit för att titta på allt fint. Jag har alltid gillat heminredning och blev helt fast av alla fina kvalitetsmöbler.
  2) Jag skulle köpa deras fina svarta länstol med lös dyna i härligt grått linnetyg. Har suktat efter den så länge!!

 • Markus Friman skriver:

  1, Vi kom i kontakt med Norrgavel vid ett besök i möbleriket Lammhult! Våt första köp var överblivna delar från tillverkningen vid en av deras fabriksförsäljningar. Av delarna byggde vi en hallmöbel! Kvalitén på möbelvirket och hantverket är av högsta klass. Tidigt slogs vi av deras annorlunda tänk och hur det genomsyrar allt från inredningsdetaljer ner till äggoljetemperan från Ovolin!
  2, Vid vinst skulle vi köpa ett nytt matbord i björk! Ett klassiskt bord med genuint hantverk och klassiska funktioner under skivan! Då vi nu bor i lägenhet passar det utmärkt med sina gömda iläggsskivor som kan läggas i vid flytt till hus med plats för större bord. Ett utmärkt val då vi ej behöver köpa ett nytt vid flytt! Tidlös design från naturen!

 • Tina skriver:

  1.
  Norrgavel var för mig som ung student ännu en av de finare butikerna som man aldrig gick in i. Allt eftersom mitt intresse för inredning ökat har deras utbud fångat mitt öga. Och med ett hus från 1914 har fokuset skiftat från fräck design till återbruk, byggnadsvård och långa brukstider. Nu är norrgavel inte inte en butik man ”aldrig går in i”, men däremot en butik jag sällan handlar i, och ännu har det inte blivit något större inköp.
  Därför skulle jag om jag vann:
  2. lägga ett presentkort som grundplåt till den soffa (100) jag trånar efter. En riktig skön ”krypa upp i”-soffa för mig och familjen som kan ersätta den slitna skinnsoffan, som dessutom blir otroligt kall i vårt dragiga gamla hus, vi har nu.

 • Louise skriver:

  1. När jag flyttade in i min första lägenhet så gick jag då och då förbi deras butik i Stockholm och gick in och drömde mig bort (fanns inte på kartan att köpa ngt då jag inte hade ekonomi till det), detta var 1999. Och nu kan jag gå in och titta och njuta av det fina och cleana som de har, det är liksom lugnt, harmoniskt och fint i deras butiker.
  2. Jag skulle köpa en stol som jag trånat efter samt att vår yngsta dotter skulle få deras fina Konsolhyllor (så fin form) i ek i hennes rum för att bryta av den vita ikea stilen…..

 • Charlott W skriver:

  Mitt första möte med Norrgavel var hemma hos min första arbetsgivare i livet någon gång på nittiotalet. De hade en länsstol som jag blev helt förälskad i och i samband med det så berättades det om Norrgavel. Jag fick senare en Norrgavelkudde i linne från dem när vi fått vår förstfödde…
  Om jag vinner ska jag köpa sängkläder och sängkappa i linne! Jag skulle även fräscha upp badrumstextilierna och så räcker det nog till en lunikudde till min samling!

 • Maria skriver:

  1&2) Jag kom först i kontakt med Norrgavel via Underbaraclaras blogg där hon köpt och visade upp sin nya soffa, det var nog tre år sedan. Därefter har jag spanat och längtat tills den dagen barnen är tillräckligt stora för ”sannolkhet att spilla mindre” och ekonomin tillåter. Som lärare i bland annan hållbar utveckling vill jag leva som jag lär och nästa soffköp ska vara för livet och tillverkat så schysst det bara går. Norrgavel har så otroligt mycket fint men ”Träsoffa rak” är min dröm och jag drömmer om att kura under filtar däri med mina tre små många kommande jular.

 • Lisen skriver:

  Första gången jag såg en möbel från Norrgavel var på Bo92, när jag som 17-åring följde med mina föräldrar på bomässa i Örebro. Det var Kärlek vid första ögonkastet för vi föll pladask för hatthyllan som Norrgavel hade i en visningslägenhet.
  Om jag vann ett presentkort skulle jag använda pengarna till ett mellanvitrinskåp, skulle bli så fint hemma hos oss!

 • Emma skriver:

  1. Norrgavel tog mig med storm för fem år sedan. Jag var gravid och började fundera mycket på hållbarhet och framtiden för mitt barn. Nu är det en av mina absoluta favoritbutiker i Göteborg där jag önskar mig precis allt av det som är Norrgavels kännetecken: vackra, hållbara, välgjorda och funktionella möbler.
  2. Jag skulle köpa mina drömmars matbord. Vi har letat matbord till vår växande familj i flera år, och återvänder alltid till Norrgavels. Tänk att få slå till nu när vi snart dessutom ska flytta till ny lägenhet!

 • Karin skriver:

  1. Min första kontakt var när jag hittade till butiken i Uppsala när jag studerade där. Jag minns att jag lade märke till hantverket, naturmaterialen, att det kändes naturnära och avskalat men ändå lyxigt. Som fattig student i korridorsboende gick jag mest och suktade och tittade på allt det vackra.
  2. Om jag vann skulle jag köpa kapp- och skohyllan som jag suktar efter. Det skulle vara ett fantastiskt lyft för vår hall och hjälpa oss hålla ordning på familjens ytterkläder

 • Hanna skriver:

  Jag upptäckte Norrgavel i ett inredningsrepotage för flera år sedan. Det var en bild på deras påshylla. Sedan dess har jag varit i butiken i Lammhult flera gånger och varje gång vill jag flytta in i butiken. Så fantastisk känsla där.
  Jag har precis flyttat till hus där jag vill få til samma värme o hemtrevnad som Norrgavel ger mig. Om jag vann skulle använda pengarna som bidrag till ett större matbord!

 • Kajsa skriver:

  Mitt första möte med norrgavel var på kungsgatan i Stockholm runt 1994 kanske. Minns tystnaden och doften drömde då om hallförvariingen i linnetyg…………
  Vinner jag tävlingen önskar jag den lilla byrån med fårskinn på …………

 • Sanna skriver:

  1. Mitt första möte med Norrgavel och så många andra varumärken var faktiskt via dig och din blogg. Själv är jag inte alls medveten om vilka inredningsmärken som finns och inte, och det beror nog till största del på att de helt enkelt aldrig har funnits ekonomi till att kunna unna sig dyrgripar eller lyxmöbler på så sätt. Utan jag har som ensamstående mamma fått hålla mig till IKEA och enklare varianter.
  2. Om jag vann skulle jag verkligen unna mig, och de med råge då det är något jag aldrig kan eller har möjlighet till annars. De skulle därför bli den otroligt fina byrån (https://norrgavel.se/mobler/forvaring/byraar/opal-byra-1-2) som hade varit perfekt i mitt sovrum där jag saknar bra förvaring. Den hade verkligen blivit hemmets stjärna.
  Kram Sanna

 • Caroline skriver:

  1.) Jag minns att jag blev helt fashinerad när jag gick förbi stockholmsbutiken första gången något år efter jag flyttat hemifrån. När det sen öppnades en butik på hemorten fick jag också veta mer om filospfin med hållbara och slitstarka möbler och lovade mig själv att satsa på att kunna köpa dessa möbler framöver.
  2.) Ett soffbord som jag tittat på sen mitt nuvarande fick skador i faneren. För att inte slösa målade jag istället om det soffbordet men en olycka med nagellacksborttagning och ännu fler år av slitage gör nu att det är svårräddat. Dtt nytt vill jag kunna ha på livstid. Bara norrgavel som känns aktuellt då.

 • Madeleine skriver:

  Jag blev förälskad i Norrgavel efter att ha sett Ernst inreda med en Länstol.
  Om jag vann skulle jag välja ett soffbord tillsammans med min sambo som är lika inrednings-intresserad som jag. Vårt nuvarande soffbord är vår äldsta möbel. Efter 15 år har det gjort sitt.

 • Terese skriver:

  WOW! Lyckliga den som vinner detta pris!
  Min alldeles egna Norrgavel historia börjar där man fick åka med en kompis till Stockholm helt ensamma. Min kompis Amanda bodde i ett gul trähus, hennes pappa var präst och hennes mamma var lärarinna och de hade alltid så fint och ombonat. Klassiska val som fårskinnsfåtöljer, bokhyllor med nationencyklopedin, piano och plädar i fin ull. Jag trivdes alltid så bra där och vi brukade ligga i soffan och kolla i mamma Ritas inredningstidningar och drömma oss bort. Detta tog oss till Stockholm och en av de minnena som är som starkast är Norrgavelbutiken på Birger Jarlsgatan där vi gick in och klämde och kände på allt. Det var den första butiken som jag mig en känsla av hållbarhet. Doften i butiken ligger ( tack och lov) fortfarande kvar och den säger så mycket om materialen, att det doftar trä, stilen är tidlös men ändå helt rätt hela tiden. Nu, såhär 20 år senare är butiken i Malmö min pärla och den är banne mig helt underbar den med.
  Jag drömmer om att äntligen få ett par sängbord som matchar varandra och som har lite förvaring. Tänk att det skulle vara bland de sista jag ser innan jag somnar och bland det första jag ser på morgonen i kanske resten av mitt liv! Bara tanken gör mig lycklig! tänk också om jag skulle kunna få in den där Norrgavel doften i mitt sovrum? Ja ni förstår va?
  Nu håller jag tummarna och önskar Er alla den finaste av jular!

 • Mimmi skriver:

  1) Året var 2007, Vi hade köpt vår första lägenhet & jag blev samtidigt (oplanerat) gravid. Alla planer vi hade haft för vår nya "trendiga" lägenhet var som bortblåst. Jag ville bara ’boa’ för bebisen & istället för vitt, ha det klassiskt, naturligt & lugnt med så mycket "hemmakänsla" som jag helt ärligt alltid upplever hos Norrgavel. Speciellt vid jul.
  Och Norrgavel sådde fröet till vår inredningsresa & eviga önskelista. Att gå ifrån det mindre hållbara till att satsa (och spara) till det gedigna & hållbara möblerna istället.
  ’Länstolen’ står ff på min "lista" för stolen vi ska ha i vårt hus när vi "blir gamla" 😉
  2) Det hade inte blivit en ’Länstol’ om jag nu vann.. Efter ha levt i 7 år med ett matbord som vi fick förlika oss med så att våra barn kunnat få hacka fritt i!!! Men nu så lääängtar jag efter att ert bord med utdrag i vitoljad björk ska få flytta in hos oss. 11 år senare, 2 barn, samma lägenhet & samma dröm om Norrgavel.

 • Efter en tapetserarkurs på Öland gick jag inom affären i Stockholm. Hade hört talas om den flera år innan, men aldrig varit där. Att kunna känna på träarbetet och se de enkla, men mycket välgjorda möblerna var en lycka. Material som är tillverkade med omsorg om miljö och människa. Underbart!
  Om jag vann skulle jag dela vinsten med mina barn och köpa sådant som de och jag har behov av.

 • Vera skriver:

  1. Jag jobbar faktiskt i närheten av butiken på Magasinsgatan i Göteborg och brukar smyga in ibland på rasten. Finns inget som piggar upp bättre! Första gången jag var inne var efter en tuff betygssättning. Jag behövde rensa hjärnan och hittade in till denna pärla och upptäckte Norrgavel! Men jag jobbar som lärare och underbetald sådan. Så jag får mest drömma när jag går runt och kikar i butiken.
  2. Om jag vann hade det blivit en svart Länstol! Denna går jag och drömmer om, inte bara i butiken utan den följer med mig hem. Jag vet precis var jag skulle placera den – i vardagsrummet bredvid min lilla bokhylla! Håller tummarna och hoppas på tur, vore otroligt att vinna!!!

 • Susanna skriver:

  1. Vid mitt absolut första möte så visste jag inget om Norrgavels filosofi. Då satte jag mig bara i min favoritstol hos min fd svärmor. De har mycket svenska möbler som Carl Malmsten, Lamino-fåtöljen och så Norrgavel. Länstolen, lärde jag mig senare att den hette, var ”min” när vi var på besök. Tanken bakom Norrgavel berättade senare min inredningsintresserade chef om. Efter det har det blivit flera besök i butiken på Birger Jarlsgatan.
  2. På landet har jag en sängram från Norrgavel i ett gästrum. Jag skulle gärna vilja att våra gäster fick ett sängbord brevid med plats för bok och vattenglas. Kanske räcker det till nya påslakan också…

 • Karin skriver:

  1. Mitt första möte med Norrgavel var 2004. Vi var unga med två små barn och precis renoverat vår första egna lägenhet. Allt var så fint och nymålat. Det kändes så overkligt! Men pengarna var nästan slut. Jag vet att jag drev frågan hårt om påshyllan som bara tvunget skulle sitta i hallen. Och det blev ett inköp på Norrgavel på Birger Jarlsgatan i Stockholm!
  Hyllan har fyllt sin funktion varje dag sedan dess. Nu sitter den i vårt hus och är fylld med ännu fler vantar och mössor.
  2. Jag skulle investera i en av Norrgavels fina soffor om jag vann!

 • Sofie skriver:

  När jag var 21 och pluggade på universitetet gick jag in i en affär som hade de finaste möblerna jag nånsin sett. Jag såg inga priser i affären men fick på nåt vis reda på dem och insåg att studiebidraget knappast räckte till att köpa något därifrån. Nu många år senare ska jag precis flytta till något större och skulle bli så glad om jag kunde få inreda med något från Norrgavel. Skulle jag vinna skulle det definitivt bli något från massiv-serien. Vilken drömjulklapp!

 • Caroline skriver:

  Jag hörde talas om Norrgavel genom din blogg, gissningsvis för ett par år sedan 😉
  Vi är på jakt efter ett nytt matbord och det utdragbara i ek är det som står högst upp på önskelistan. Skulle vara riktigt riktigt fint att få ett litet bidrag till det inköpet!

 • Katarina skriver:

  Var via denna blogg jag fick upp ögonen för Norrgavel och deras vackra saker
  Har fått vattenskada i badrummet och väntar på renovering av det efter jul/nyår så jag skulle använda mitt presentkort till ett nytt snyggt badrumsskåp och badrumsmatta när renoveringen är klar. Sen skulle jag hitta annan fin inredning också att köpa

 • Ida skriver:

  Var hemm hos någons förälder som hade en länstol som jag föll pladask för. norrgavel har blivit en butik jag gärna går in i för att få inspiration till en enkel lugn avskalad inredning, där började jag också köpa miljövänligt städmaterial.
  För ett presentkort skulle jag köpa en Easy Chair. Gillar tanken på att barnen som pyttisar kan kravla sig upp i den och senare få lyckan att ärva den.

 • Lena L skriver:

  1) Det är nittiotal.Vi får nya vänner med ett då nytt sätt att tänka, spara, köp hållbart, behåll , tyck om länge, återälskas av nya ägare… Där och då mötte jag Norrgavel.
  2) En länstol vore mitt självklara val. Den är så vacker.

 • Annika skriver:

  1. När jag flyttade till Växjö som student körde jag ofta förbi Norrgavel i Lammhult när jag skulle "hem", men det var först när jag blivit äldre och skaffat ett permanent boende som jag främst via denna blogg fått koll på företaget och vikten av hållbar tillverkning och konsumtion.
  2. Jag har i två år tänkt köpa barstolar till vår köksö men det har inte blivit av så det skulle det bli och mjuka dynor därtill 🙂

 • Anna skriver:

  1. Mitt första möte med Norrgavel skedde i min mormors vardagsrum. Jag var runt 5 år gammal och hon hade ett nyinköpt soffbord från Norrgavel som alla de vuxna beundrade. Jag minns så tydligt hur jag stod där vid bordet och strök med handen över den mjuka träytan och f ö r s t o d precis (på ett mycket lillgammalt sätt) att detta var ett mycket speciellt bord. Min mormor har älskat bordet i 20 år och jag har drömt om att en dag själv kunna investera i en möbel från Norrgavel.
  2. Jag skulle köpa soffan Rak om jag vann eftersom den helt enkelt är drömmarnas soffa. Den skulle älskas förbehållslöst och minst lika länge som min mormors soffbord.

 • Sofia Andersson skriver:

  Jag fick upp ögonen för Norrgavel genom din fina blogg, och efter det har ögonen öppnats gång på gång för Norrgavels enkla och tidlösa design. Sedan jag såg Easy chair för första gången har jag drömt om den så många gånger. Tänk och få njuta av en kopp förmiddagskaffe i den en vanlig grå vardag, vilken guldkant den skulle bidra med!

 • Lina skriver:

  1. Norrgavel har alltid funnits i periferin mem det var först när vi behövde nya möbler till nya huset som Norrgavel klev fram och visade sig vara det starkaste alternativet. Då vi bor i ett Svanenmärkt passivhus och jag arbetar med miljövänliga boendekoncept kändes det självklart att möblerna skulle komma från Norrgavel.
  2. Det fina mycket jag skulle vilja köpa men det jag verkligen behöver är nya linnesängkläder och ett skåp el byrå till vardagsrummet.

 • Jennifer skriver:

  Ganska nyligen öppnades ögonen för norrgavel. En härlig instagrammare visade sin underbart vackra fotölj och jag var bara tvungen att surfa in på hemsidan direkt!
  Jag skulle köpa pinnstolarna. Fantastiskt vackra i det enkla. Hållbara och gedigna utan att för den delen bli fula eller klumpiga. Älskar dom!

 • Therese skriver:

  1. När vi bodde i Gbg i ett par år var Norrgavel ett givet besök när vi strosade på stan. Bara doften och att få vila ögonen på de genuint välgjorda och vackra möblerna skapade en känsla inom mig.
  2. Om jag vann skulle jag köpa mig en vacker byrå och ha i hallen. Den skulle bli väl använd och innehålla mössor, vantar, nycklar och andra vardagliga ting som min familj använder.

 • Celina skriver:

  Jag är från Småland och när jag var liten åkte vi alltid till Lammhult när vi behövde någon möbel till hemmet. Så Norrgavelbutiken i Lammhult är mitt första möte med deras fantastiska möbler! Nu behöver jag och min sambo ett köksbord och har tittat på ett i björk från Norrgavel länge nu. Det vore en dröm!

 • Heléne Axberg skriver:

  En solig varm sommardag 1993 på Bomässan, Stumholmen i Karlskrona, stod den plötsligt där: länsstolen från Norrgavel, välkomnande och inbjudande med sin öppna famn för trötta varma mässbesökare, ny, spännande, vacker och välkänd på något vis. Vi hade inte mer än hunnit hem så beställde jag ett exemplar till vårt hem.Den står här än , lite skev i pinnarna, handgjord, charmig och outslitlig.Mycket älskad och uppskattad av alla.
  Några år senare köpte vi även matbord och lätta, tidlösa stolar. Jag skulle vilja ha ett par stolar till för familjen har vuxit och nu är vi ofta så många att båda bordsskivorna behöver dras ut. Duk på bordet krävs inte. Med lite olja då och då är bordet alltid lika blont, sidenmatt och stiligt att duka på. Tack för våra fina möbler!

 • Elin skriver:

  1. Första gången jag hörde om Norrgavel var här på din bligg bör du efterlyste bordet Kub. Jag blev själv kär i bordet. Sedan dess har jag drömt om att fylla hemmet med möbler från Norrgavel, det tar tid för ofta måste man stanna upp och spara till en ny möbel. Är så inspirerad av möbelföretag likt Norrgavel där man vet att allt är i hög kvalitet och designen är så tidlös. Längtar efter att se de möbler vi har från Norrgavel åldras, de blir ju faktiskt bara vackrare!
  2. Jag har länge drömt om Länsstolen så ett presentkort skulle absolut gå till att köpa den!

 • Anna-Maria skriver:

  Jag läste/såg nog Norrgavel på nätet (eftersom de inte hade ngt sortiment här i Umeå förrän på senare år) kanske i ngn inredningsblogg, minns tyvärr inte vilken. Jag fastnade för det ljusa träslaget och när jag sen satte mig i en länstol = perfect match!
  Så som ni förstår skulle mitt presentkort gå till att köpa Länsstolen!

 • Anonym skriver:

  Redan på 90-talet var Norrgavel ett självklart stopp när jag var i Stockholm eller någon gång passerade Lammhult. Till vårt första hus köpte vi påshylla och krokbrädor som sedan funnit en plats i varje boende sedan dess. Stilrent, hållbart och flexibelt!
  Mitt nästa köp från Norrgavel skulle bli en länstol tillsammans med konsolhyllor kommer den skapa en trevlig läshörna.

 • Anna skriver:

  1. Första gången jag kom i kontakt med Norrgavel var för några år sedan jag som student gick förbi deras fina butik på Magasinsgatan i Göteborg. Jag gick in i butiken och det kändes som en ny värld som öppnade sig. Sedan dess har jag gått in i butiken många gånger för att drömma mig bort.
  2. Mitt hem består av diverse blandade second hand-fynd, men jag tycker det känns fint att ha två matchande sängbord, så om jag vann skulle jag köpa två kubik-hyllor! För resten av pengarna skulle jag köpa en fin födelsedagspresent till min moster som aldrig unnar sig något till sig själv.

 • Elisabeth B skriver:

  1. Första mötet var i Stockholm 2006 då jag uppmärksammade Norrgavels skyltfönster då jag strosade runt på stan som nybliven och nyfiken storstadsbo. Där och då kände jag inte till vad Norrgavels varumärke stod för, utan reflekterade mest över den tilltalande designen och det gedigna hantverket. Med åren har jag emellertid "lärt känna" företaget som producerar möbler att såväl beundra som nyttja dagligdags och vars design samt kvalitet håller över tid. Ett företag i tiden och för framtiden känns som en bra beskrivning av Norrgavel.
  2. Vi saknar en fåtölj här hemma så fåtöljen Easy Chair står högt upp på önskelistan till tomten i år.

 • Anna . P skriver:

  1. Mina första minnen av när jag kom i kontakt med Norrgavel var när jag pluggade i början på 2000-talet. Jag läste på Chalmers, och i början av terminen kom en ny tjej från Jönköping till utbildningen, och med henne kom mycket nytt! Det var en tjej med stort intresse för inredning och hon öppnade upp många nya intressen för mig. Hon visade mig hur man inreder ett hem! Och då tog hon med mig till Norrgavel, och efter det blir det alltid ett besök i butiken i Göteborg vid varje stros på stan… Jag gillar vad jag ser och känner där inne, det känns äkta och med rejäl hållbarhet. Både trä och textilier.
  2. I nuläget spanar jag på hyllösningar till köket. Jag behöver mer plats! Så ett skåp kommer ryka och hela väggen ska fyllas med konsolhyllor. Jag ser enkla varianter i ek framför mig, och jag ser helt klart Norrgavels hyllor och konsoler framför mig. Så med ett presentkort hade jag garanterat börjat fylla min köksvägg med nya hyllor!

 • Anna . P skriver:

  1. Mina första minnen av när jag kom i kontakt med Norrgavel var när jag pluggade i början på 2000-talet. Jag läste på Chalmers, och i början av terminen kom en ny tjej från Jönköping till utbildningen, och med henne kom mycket nytt! Det var en tjej med stort intresse för inredning och hon öppnade upp många nya intressen för mig. Hon visade mig hur man inreder ett hem! Och då tog hon med mig till Norrgavel, och efter det blir det alltid ett besök i butiken i Göteborg vid varje stros på stan… Jag gillar vad jag ser och känner där inne, det känns äkta och med rejäl hållbarhet. Både trä och textilier.
  2. I nuläget spanar jag på hyllösningar till köket. Jag behöver mer plats! Så ett skåp kommer ryka och hela väggen ska fyllas med konsolhyllor. Jag ser enkla varianter i ek framför mig, och jag ser helt klart Norrgavels hyllor och konsoler framför mig. Så med ett presentkort hade jag garanterat börjat fylla min köksvägg med nya hyllor!

 • Ylva R skriver:

  Jag gick förbi butiken på Birger Jarlsgatan i Stockholm och tilltalades direkt av det stilrena, men inte tråkiga uttrycket. Jag skulle köpa en Easy Chair, för vi behöver en snygg fåtölj som funkar också för tv-spel.

 • 1) För många många år sedan när en bekant hade köpt en klassisk soffa från Norrgavel. Väldigt annorlunda men snyggt tyckte man då och sedan efter många besök bl a i Lammhult i deras fantastiska lokal som doftar linolja blir man bara mer o mer förälskad i båda möbler, textiler och framför allt det långlivade konceptet.
  2) Skulle nog titta efter ett nätt skrivbord och kanske en spegel.

 • Elisabeth B skriver:

  1. Första mötet var i Stockholm 2006 då jag uppmärksammade Norrgavels skyltfönster då jag strosade runt på stan som nybliven och nyfiken storstadsbo. Där och då kände jag inte till vad Norrgavels varumärke stod för, utan reflekterade mest över den tilltalande designen och det gedigna hantverket. Med åren har jag emellertid "lärt känna" företaget som producerar möbler att såväl beundra som nyttja dagligdags och vars design samt kvalitet håller över tid. Ett företag i tiden och för framtiden känns som en bra beskrivning av Norrgavel.
  2. Vi saknar en fåtölj här hemma så fåtöljen Easy Chair står högt upp på önskelistan till tomten i år.

 • Karolina skriver:

  1) Genom din blogg faktiskt. Har för mig att du skrev ett inlägg om hur "farligt" det är med vanliga soffor och att Norrgavel hade "eko" soffor. Jag sneglade till vår Mio soffa och tänkte "hjälp". Men har tyvärr inte haft råd att byta ut den än.
  2) Jag skulle köpa en Easy Chair som jag istället för vår miljöbov till soffa, skulle kunna sitta och läsa alla mina böcker i.
  God Jul!

 • Beatrice L skriver:

  1. Under mina arkitektstudieår, gick jag ofta förbi butiken på Birger Jarlsgatan på min vandring genom stan på jakt efter inspiration. Jag uppskattade de genuina materialen, det enkla och tydliga formspråket samt lugnet och den ombonade känslan i butiken.
  2. Snart så är det jul, det borde kännas kul. Men grejer överallt och det börjar att bli kallt. Dock för en stund betänk en massiv sittbänk. Den skulle bringa ordning bland mössor, vantar och annat framförallt.
  Så en sådan skulle jag köpa.

 • Camilla skriver:

  Norrgavel är ju ändå något som man hört talas om i många år. Är man intresserad av inredning så är Norrgavel ett företag som sätter sig snabbt. Men ändå minns jag mitt allra första möte, på riktigt. Det var först för några år sedan. När jag kliver in i en fysisk butik i Göteborg. I kall vinterdag. Det var magiskt. Doften, känslan, ljusen, myset och det hemtrevliga. Jag ville aldrig lämna. Det var som att kliva in i en magisk möbelskog. Har aldrig varit med om en liknande känsla förr, i en butik. Det mötet kommer jag aldrig glömma.
  För ett sådant presentkort hade jag köpt mig en East Chair på studs. En vitoljad ek som skulle stoltsera i vardagsrummet. En fåtölj perfekt att bara sitta och njuta i.

 • Johanna M skriver:

  1. Jag kom i kontakt med Norrgavel först förra året när jag helt enkelt såg några av deras möbler på internet, kollade in hemsidan och har sedan dess velat ha typ allt därifrån men äger än så länge bara en knopplist! Inredningsfilosofin lärde jag mig om precis nyss här på trendenser, jag har samma inställning till möbler och inredning själv så nu blir jag ännu mer sugen på Norrgavels möbler.
  2. Jag tänker på riktigt varje dag på att jag måste ha länstolen med lös dyna!! Älskar den så mycket!

 • Cecilia skriver:

  1. Länge fanns på mammas önskelista
  en stegpall som kunde bli hennes sista
  Den ska stå pall genom hela livet
  för kvalitet och skönhet är liksom givet
  Jag gick till butiken för att köpa den
  och fick chansen att upptäcka storheten
  2. 20 löpmeter kroklist i ek
  till shakerköket jag byggt på kärlek 🙂

 • Robert Johnsson skriver:

  1. Första gången var när jag studerade interaktionsdesign. En uppgift var att hitta produkter med god och dålig design. Jag letade runt på nätet och hittade efter ett tag Norrgavel. Sen satt jag där i en timme och bara gosade i all god design.
  2. 4st Pall 3-ben. Det är en otroligt fin pall. Och dessa kommer stå på rad i hallen så vi alla i familjen kan sitta och ta på/av oss skor och dylikt.

 • Mikaela skriver:

  Jag har besökt Norrgavels butiker flertalet gånger men kom faktiskt inte i kontakt med filosofin förrän jag läste ett hemmahos-reportage om Nirvan Richter för bara något år sedan vilket gjorde att mitt intresse för företagets produkter ökade ytterligare!
  Mitt nyårslöfte är att börja tänka mer långsiktigt och hållbart i hemmet vilket gör att presentkortet skulle ge oss möjlighet att investera i en sittmöbel till vardagsrummet som kan brukas i många år framöver.

 • Nickan skriver:

  1: Min första bekantskap började inte alls så bra. Det var för många många år sedan. Var i Lammhult på besök och kikade in på Norrgavel och en annan stor möbelaffär. Gillade inte alls Norrgavels möbler kommer jag ihåg. Det var bara för mossigt och trist. Mest bara rent trä och inte alls kitschigt och blingigt. Jag upplevde då känslan som allt för hållfast och oändlig. Lite Mulle känsla med plyschbyxor och näbbskor….. Inget för mig just då……tänk om jag hade vetat att jag så här alla dessa år senare skulle sitta med en länstol, stort köksbord, 8 köksstolar, pall och lampa som är köpta hos just Norrgavel. Tänk vad man kan ändra sig och vilken tur att smaken blev mer hållbar tänker jag 🙂
  2) Det är en svår fråga att svara på. Om jag fick lägga till en stor slant skulle jag välja ett massiv högvitrin. Men om jag bara kan lägga till lite skulle det bli en fotpall till länstolen och en stegpall i ek plus en bordslampa Gadd.
  Motiveringen till dessa två val är samma, nämligen att få en fin harmoni i hela vårt hus där man känner livet i möbeln för att den är gjord med kärlek och omsorg. Även vetskapen om att möbeln kommer att hålla i all evighet och kunna gå i arv till barnen.

 • Hanna skriver:

  jag har alltid följt med mina föräldrar till olika inredningsbutiker runt om i landet för vår sommarsemester spenderades genom att åka och utforska Sveriges byar och historia. ett givet stopp på dessa resor var alltid möbelbutikerna i Lammhult inklusive Norrgavel. Efter det har jag flyttat till Stockholm från Blekinge och varje gång vi tar bilen mellan hemvisterna så kör vi genom de småländska skogarna för att kunna stanna till på Norrgavel.
  Jag Älskar Easy Chair och den hade blivit kronan i vardagsrummet i vår 60-talsvilla som vi annars konstant letar tidstypiska second hand fynd till för att bevara husets fantastiska karaktär. Annars hade en Plain matta passat perfekt i vårt uterum för att höja mysfaktorn och ombonatkänslan.

 • Lottie skriver:

  För mig är Norrgavel pionjerande ansvarstagare med snabba fötter. Min nystartade inredningsbutik är byggd på hållbarhet- återbruk, vintage och släng. Den hade inte funnits utan den omåttliga inspiration som de har gett mig. Deras resa som går rakt in i hjärtat med manandet KÖR!, (men gör det med hjärtat)! Så det gjorde jag. Jag sneglar och inspireras dagligen av kollektioner, värderingar och strukturer som de har. I deras tillväxt har de också tagit ett extremt ansvar och fortsatt ha förankring till ursprunget och syftet, om inte nu ännu mer. Som de förvaltar kulturarv i deras skapande, på samma sätt vill jag bära snickarbyxorna! Jag är supersvag för deras möbelserier och allra helst skulle jag vilja inreda kontoret som efter nyår ska göras iordning på butikens övervåning… Men med tanke på att vi har satsat allt i detta nystartade och bor PÅ mina svärföräldrar ute på Tynningö i Sthlms skärgård så vill jag tveklöst passa gåvan vidare.. Och kunna ge de någonting för ovanlighetens skull. De delar samma kärlek till er så det vore vansinnigt att få betala tillbaka ett fragment av allt vi har fått på ett sätt som detta! Sen vill jag också bara tacka. Stort. För allt.

 • Johanna Jonsson skriver:

  Mitt första möte med Norrgavel minns jag väl och det har gjort intryck på mig och avtryck i mitt hem som vuxen. Mitt första möte var i tidig ålder när jag fick äran att följa med min mamma på shoppingrunda på stan. Hon tog med mig till butiken och jag sa redan då att ”här ska jag bo”. Allt från Norrgavel signalerar hemtrevlighet för mig och om jag fick drömma skulle varje pinal hemma komma från Norrgavel.
  För ett presentkort skulle jag ha svårt att välja då vi precis flyttat till större och jag kan tänka mig att förgylla många vrår med Norrgavel. Men först ut blir garanterat en sängkappa i ljuvligt linne!

 • Paulsen Anna skriver:

  Jag upplevde Norrgavel långt innan jag visste att det var en butik. Det fanns möbler hos pappa som var lite mer än andra, möbler som var sköna att ta på och som bara blev finare med åren. långsiktiga trotjänare

 • Pausen Anna skriver:

  Brukar de kallas. Möbler i naturmaterial som formade sig efter kroppen, möbler som är sparsmakade och äkta. Hade jag vunnit hade jag unnat mig en länstol i 30 årspresent till mig själv.

 • Amanda skriver:

  Jag har vetat om Norrgavel väldigt länge pga min mamma. Det är min absoluta favoritbutik!
  Jag skulle handla sängkläder i linne och ett soffbord, 100, i såpad ek. Vi försöker spara till både det och soffa men det tar tid..eftersom jag är sjukskriven på heltid. Önskarönskar!

 • Emelie skriver:

  1. Under studietiden läste jag i Malmö, jag brukade planlöst
  Spankulera runt på min lediga tid och fantisera om framtida lägenheter och vackra möbler att inreda med. Butiken på Engelbrektsgatan blev en anhalt på vägen, i den vackraste av byggnader stod möbler som berättade något, som gav en större förståelse för passion och hantverk. Jag som
  alltid trånat efter de danska formgivarnas möbelkonst hittade här något nytt, fullt av funktion men ack så vackra.
  2. Hade jag vunnit hade jag tagit mina sparade pengar och köpt
  Opal 60-skåp 22 i varmvit eftersom detta skåp skulle fulla vårt vardagsrum med lite mer personlighet och värme.

 • Anna skriver:

  Första gången jag hörde talas om Norrgavel var strax efter att jag hade flyttat hemifrån, när mina föräldrar köpte ett bord därifrån. Mamma har alltid hämtat sin inspiration från Carl Larsson, och gjorde det kanske den gången också?
  I ett hem med sex barn behövs dock alltid garderober och just nu är det jag och maken som har allt i kartonger och väskor. Den här garderoben skulle jag välja till oss vuxna om jag vann: https://norrgavel.se/mobler/mobelserier/massiv-forvaringsserie/massiv-kladskap-2-1

 • Johanna skriver:

  Min första kontakt med norrgavel var när vi syskon bjöd vår kära mor på en övernattning på Kafferosteriet i 60 års present. Vi är utspridda över hela landet och ses inte alls så ofta som vi skulle önska. Men där, i mjuka fåtöljer och soffor, omgivna av doften från nybryggt fantastiskt kaffe och en sprakande brasa. Mitt ute på landet utan distraktioner, fick vi tid och utrymme att bara umgås vara. Sedan dess har jag drömt om en alldeles egen länstol. Jag minns hur nackkudden lixom låg perfekt bakom huvudet och hur vinkeln på ryggstödet gjorde mig sådär tungt avslappnad. Aldrig har jag suttit i en så skön trästol.
  En dag, när vi gifter oss, ska jag önska mig en länstol. Men skulle jag vinna detta så skulle min samling på hållbara, välgjorda och svenska möbler kunna starta redan idag. Ett bidrag till min första och alldeles egna norrgavelfåtölj.

 • Pernilla skriver:

  Minns inte värt eller när jag första gången kom i kontakt med Norrgavel men det var länsstolen som fick upp mina ögon för dem och då föddes drömmen om att någon gång skulle få äga denna vackra stol.

 • Maria skriver:

  Första gången jag hörde talas om Norrgavel var när Underbara Clara köpte sin soffa där. Min man och jag hade letat soffa ett tag och precis köpt en halvkompromiss (praktisk, ekonomisk och hyfsat snygg) när Clara visade upp sin nyinhandlade soffa på sin blogg – och jag blev kär direkt! Jag har ofta dåligt samvete när jag pga ekonomi handlar på "billigare" affärer utan hållbarhetstänk och önskar att jag kunde handla möbler på affärer som Norrgavel. Om jag skulle vinna skulle jag köpa en massiv sittbänk. Vi behöver en bänk i hallen för att underlätta för mor- och farföräldrarna när de kommer på besök och kombinationen med lådorna under skulle underlätta förvaringen av barnens alla mössor och vantar och halsdukar som just nu aldrig finns till hands när man behöver dem. 🙂

 • Camilla Sandmark skriver:

  Det var rätt så länge sedan. Jag minns att jag såg deras produkter i en inredningstidning och tänkte "wow, det här var något nytt" Det var en frisk fläkt som blåste in i inredningsvärlden och de hade och har en stil som jag gillar.
  Eftersom mitt hem är rätt så bra möblerat så som det är så skulle jag satsa på sköna sängkläder och fina inredningsdetaljer om jag vann. Plädarna och kuddfodralen är ju bara så snygga!
  [email protected]

 • Kristina skriver:

  Ska jag vara riktigt ärlig minns jag inte riktigt mitt första möte med Norrgavel utan det känns mest som att norrgavel alltid funnits med. Det enkla, vackra och tidlösa tilltalar hjärtat och att möblerna är miljövänliga gör de ännu mer tilltalande
  Om jag fick välja något från webbshoppen så skulle det nog vara ikonen länsstolen då den stått högst upp på önskelistan länge. Dess strama enkelhet gör den magiskt vacker och den är en investering för hela livet och långt därefter.

 • Joanna skriver:

  1.Det hela började med näsan i ett inredningsmagasin och en förälskelse i länstolen med stort L. När jag något år senare studerade till lärare i Hem & konsumentkunskap och fick i uppdrag att skriva en uppsats i hållbar utveckling så visste jag direkt vad jag skulle skriva om, Norrgavel. Här fick jag chansen att verkligen fördjupa mig i företagets filosofi och koppla detta till hållbar konsumtion. Idag skulle ingen höja på ögonbrynen med tanke på hur stort begreppet hållbar konsumtion börjat bli, men där och då var det inte många kurskamrater som såg det jag såg.
  2. Vad jag skulle köpa kan jag inte säga. Ett beslut av inköp i så stora summor måste tänkas igenom ordentligt. Det jag vet är att oavsett vad det blir så kommer jag kunna hitta en vapendragare som får följa med år efter år efter år.

 • Emma skriver:

  1. Norrgavel och butiken i Lammhult har funnits med i mitt liv så länge jag minns. Familjens dröm om en länstol. Eller två. Jag kan fara till butiken i Lammhult för inköp. Men likaväl för doften, kreativiteten och inspirationen – miljön lindar in själen i bomull.
  2. Om jag har lyckan att vinna ett presentkort i webbshopen så skulle det bli ett fint bidrag till Soffa 100.

 • Emma skriver:

  Mina föräldrar har haft Norrgavels ’påshylla’ hemma hos sig under hela min uppväxt. Det var det första man såg i hallen och jag tyckte alltid det var roligt att leta i mammas och pappas fack och låna mössor och annat. Idag jag precis flyttat hemifrån och tycker det är så härligt att samma förvaring hängt där i 20 år – vilket förmodligen inte hade hänt idag. Tidlös och miljömedveten inredning, viktigt idag.
  Jag hade förmodligen börjat med en egen påshylla som jag och min kille kan ha lika länge som mamma och pappa.

 • Eva skriver:

  1. Jag hade aldrig hört talas om Norrgavel när en kompis berättade att hon beställt ett bord som doftade helt underbart. Uppvuxen på ett sågverk är jag otroligt förtjust i olika trädofter och tar varje chans att kastas tillbaka i minnesarkivet. Väl inne i Norrgavelbutiken kunde jag konstatera att det mesta doftade fantastiskt och ett livslångt begär var fött.
  2. Kapp-och skohyllan skulle i så fall äntligen fått byta ut min ständigt överbelastade tamburmajor. Har aldrig sett en så vacker hallmöbel.

 • Cissan skriver:

  Stumholmen och bomässan i Karlskrona 1993. Jag flyttade till Karlskrona för att börja min utbildning i stadsplanering och kom till bomässan som första stopp. Jag slogs av den fina inredningen i Norrgavels lägenhet och blev förundrad över både formspråk och hållbarhetstänkandet. Hållbarheten har jag sedan tagit med mig både ii mitt yrkesliv och i min egna livsstil.
  En soffa som är svanenmärkt och snygg! Min nuvarande soffa är utsliten men jag har svårt att släppa den för något som inte känns värdigt.

 • Beata skriver:

  1. Jag läste nog faktiskt om Norrgavel som företag här på trendenserbloggen för många år sedan. Då insåg jag att det fanns i Göteborg som jag flyttat till och kunde besöka butiken live!
  2. Jag skulle köpa Easy Chair som jag spanat på länge, jag har gått och avvaktat köp på något liknande till vardagsrummet då jag inte vill köpa något billigare och sen byta ut, nu skulle vara perfekt att få sätta prickat över i:et i rummet!
  Dessa val hade jag satsat på:
  https://norrgavel.se/mobler/soffor-fatoljer/fatoljer/easy-chair-1

 • Jennie skriver:

  1. Mitt första möte med Norrgavel var i en väns föräldrahem i Lund på 90-talet. Inredningen var något annat, ett lugn och en tidlöshet som bröt bjärt mot den tidens inredning med gula, blåa och röda väggar. Idag, drygt 20 år senare, känns samma hem fortfarande relevant och tidlöst.
  2. Jag hade köpt fina Easy Chair och ett soffbord till vårt vardagsrum som saknar möbler. Två vackra fåtöljer och ett soffbord med glasskiva skulle innebära att vi äntligen kan njuta av vårt fina rum.

 • Rebecka skriver:

  1. Jag hittade till norrgavel bara för ett år sen, när jag letade efter dom perfekta linnehandukarna (dvs norrgavels våffla). Jag har bott i min egna lägenhet i ett år nu och jag försöker inreda långsamt och eftertänksamt och jag känner att det passar bra med norrgavels filosofi. Jag har försökt att spara ihop till saker som jag vet att jag kommer älska och använda länge.
  2. Främst skulle jag vilja unna mig ett nytt påslakanset i linne! Men jag har också spanat ett tag på mattan "Plain" i den ljusaste färgen och en påshylla till min garderob..

 • Malin skriver:

  Min första kontakt med Norrgavel var när jag var precis nyinflyttad i Göteborg och hittade in i butiken på Magasinsgatan. Jag blev helt förälskad i den tidlösa inredningen som på många sätt skiljer sig så mycket från det annars snabbföränderliga modet. Jag gillar hållbarhetstänket och att en möbel från Norrgavel blir något som får följa familjen under lång tid.
  Om jag vinner skulle jag köpa mig en Länsstol. Jag är gravid med mitt första barn och går och spanar efter en fin amningsfåtölj. Länsstolen är drömmen!

 • Karin Lööf skriver:

  1. Min moster introducerade mig för sitt hållbarhetstänk redan när jag var liten. "Lite tråkigt, det är roligare att köpa billigt och byta ofta", tänkte jag när man fick presenter därifrån i samband med att jag flyttade hemifrån för 8 år sedan. Idag SKÄMS jag för den tanken och tänker idag tvärtom.
  2. Jag har sagt till alla i min omgivning att jag önskar mig en länstol när jag fyller 30 år. Så därför skulle köpa mig en sådan, gömma och glömma den i ungefär 1,5 år… På min födelsedag skulle jag slita upp den och bli överlycklig. Varenda födelsedag tills jag dör skulle jag sedan fira i den stolen (men även vardagen, såklart)!

 • Annelie skriver:

  Jag minns att jag på 90-talet såg Norrgavels namn i tidningarna jag läste. Tyckte redan då att det var enkla och vackra möbler men alldeles för dyra för en tonårings budget! Vilken tur att en mognat sedan dess och insett att klassiker lönar sig i längden, både för miljön och plånboken.
  Jag är i behov av köksstolar och skulle satsa på pinnstolar då de känns tidlösa. Undrar vilka samtal stolarna kommer få uppleva i köket om 10,20 eller 50 år?

 • Alice Sjöqvist skriver:

  Jag kommer ihåg att jag som liten var med min mamma i Norrgavels butik i Västerås där jag kunde strosa, tillsammans med mor min, i evigheter och uppleva all underbar skandinavisk design. Vi blev båda ledsna när vi fick reda på att butiken skulle upphöra. Idag bor jag i Göteborg och jag är tillbaka i vanan att strosa på Norrgavel. Coincidence? I think not! Jag kan verkligen drömma mig bort bland alla klassiker.
  Presentkortet hade gått till en del av nya tidslösa köksstolar som jag drömt om i evigheter!

 • Anna N skriver:

  Första gången jag upplevde Norrgavel var i en artikel om Bo93, bostadsmässan i Karlskrona. Jag som var uppväxt med möbler i äldre, tyngre design blev helt tagen av den moderna allmogestilen, och med genomtänkta värderingar dessutom! Strax därefter fick jag se möblerna "i verkligheten" i Gudrun Sjödéns butik på Regeringsgatan i Stockholm och blev då säker på att det var så jag skulle inreda mitt eget hem. Jag har sedan dess köpt en del norrgavelmöbler, det mesta begagnat. För tio år sedan köpte jag en ny sängram i malmöbutiken och nu vill jag så gärna ha matchande sängbord! Så om jag vinner så köper jag två stycken Litet bord med låda, stor skiva, i ljusgrå tempera med skiva i såpad ek.

 • Julia skriver:

  1.
  I samband med inredning-samarbetet med Örum 119. Jag växte upp på Österlen, bor numera i Lund, men besöker där varje sommar. Sen jag upptäckte Örum-hotellet med den mest perfekta "hemmakänslan" så blir det återkommande besök dit tack vare känslan med inredningen.
  2.
  Som snart färdigstuderande landskapsarkitekt ritas planer på snara-framtida sommarhuset (på Österlen!) som ska byggas. Att få inreda det med Norrgavel hade tacksamt gjort en dröm sann!

 • Alice Johansson skriver:

  Första gången jag besökte en Norrgavel-butik, slog det mig att det luktade exakt som hemma hos en väns barndomshem, ett hem som alltid varit så otroligt ombonat, hemtrevligt och fint. Ett hem som också fortfarande känns aktuellt och ”rätt i tiden”. Först nu, när jag också undersökt saken, har jag förstått att det mesta i detta hem är inhandlat från just Norrgavel.
  Nu står jag själv snart vid tröskeln till vårt nybyggda hus och önskar mig ett hem lika ombonat som min väns barndomshem.
  Det finns så mycket som jag önskar från Norrgavel till vårt nya hus, framförallt vill jag få in de mjuka träslagen i form av klädhängare, pallar, bord och hyllor. Allt för att få ett nybyggt hus att känns minde stelt. Och att lyckas få till en Norrgavel-doft i huset vore pricken över iet.

 • Helen B skriver:

  1. Hört talas om Norrgavel ända från start. När jag redan i min ungdom älskade att bläddra i inredningstidningar och blev bländad av deras ljusa, nordisk och tidlösa stil.
  2. Helt klart en Länstol, som jag blev betagen i redan första gången jag såg den.

 • Ina S skriver:

  1.Det var när jag för en massa år sedan besökte butiken i Malmö för första gången. Allt andades verkligen kvalitet och enkelhet.Det vackra finns i det enkla brukar man säga och det var känslan jag fick när jag strosade runt.
  2. Svårt men kanske hade det blivit en kapp och skohylla till vår lilla hall som har stora krav på sig att ge plats till fyra personer varav två pojkar som gärna slänger kläderna på golvet för att de inte når upp att hänga.

 • Emelie skriver:

  När jag första gången klev in i butiken på Birger Jarlsgatan var det som att hitta en oas. Att något kan kännas så rätt, trots avsaknaden av trender är för mig fortfarande magi. För mig står Norrgavel för hemtrevnad, att det både känns och är hållbart bidrar absolut till den känslan.
  Om jag skulle vinna vill jag köpa ett halvcirkelbord. Det är just ett sådant där hemtrevnadsföremål som står över alla trender. I Norrgavels format känns det både modernt och klassiskt, och något säger mig att det alltid kommer kännas så.

 • 1) När jag runt år 2000 som förvirrad tonåring från landet kom gående längs Birger Jarlsgatan. Kände mig inte hemma i området och plötsligt ser jag de varma tegelröda fasaden och stora fönstren som visade upp inredning som glimmar i mina ögon. Det fanns nog inget jag inte ville ha där inne. Här skulle jag handla mina möbler I framtiden när jag fått ett jobb och eget hem.
  2) Jag håller på att ställa ordning ett kreativt rum där jag ska få stänga in mig och leka. Behöver ett skrivbord för att kunna sitta och teckna vid. Där skulle Multi-O bord vara både vackert och funktionellt!

 • Elisabeth A skriver:

  1) Norrgavelmöbler har jag suktat efter i så många år, så jag kan inte minnas första gången. Jag gillade den avskalade fräschören och den lugna färgskalan.
  2) Presentkortet skulle jag ge bort till min son i 30-årspresent. Hans hem är en blandning av loppisfynd och nytt hållbart över evig tid. Fint att ungdomar tänker så, tycker jag. Presentkortet skulle sitta som en smäck!

 • LINA skriver:

  Jag förknippar Norrgavel med min mamma som drog med mig in i butiken när vi var på besök i Göteborg. Förklarade för mig om kvaliteten, hållbarheten och detaljera på de fantastiska produkterna. Detta bär jag fortfarande med mig och ÄLSKAR fortfarande att gå in i de inspirerande butikerna.
  Jag drömmer om att investera i ett rejält och tidlöst matbord där man kan samlas många, där man kan variera storlek efter behov och som håller år efter år.
  Håller både tummar och tår. 🙂

 • Katharina A skriver:

  Första gången jag kom i kontakt med Norrgavel måste ha varit precis när jag hade flyttat till Göteborg 1999. Nu när jag tänker tillbaka, så känns det som att Norrgavel alltid funnits – det är något speciellt med Norrgavel, något som gör att man så fort man kliver in genom dörren till butiken, får ett lugn och en känsla av harmoni. För mig är det ett varumärke som är så okänsligt för trender, modets tvära kast och all köphets som finns idag. Det står sig starkt oavsett. Den som handlar en möbel på Norrgavel gör det med full medvetenhet och med eftertanke, det är inget som görs av impuls eller modehets.
  Om jag vann ett presentkort på Norrgavel så skulle jag bli helt överlycklig faktiskt. Jag skulle ha svårt att bestämma mig för vad jag ville köpa för presentkortet – men nu när möss- och vantsäsongen kommit på riktigt så skulle en påshylla hjälpa oss att hålla ordning i hallen, och en konsollhylla i köket skulle kunna bära våra tekoppar och teburkar på ett fint sätt.
  God jul och riktigt gott nytt år 2019!

 • Jonna skriver:

  1. Jag måste ha stött på Norrgavel för första gången när jag passerade butiken i Stockholm och lockades in för sisådär 10 år sedan. Då som nu förfördes jag av den stilfulla och tidlösa designen som åldras med värdighet.
  2. Om jag hade 10 000 kr att spendera skulle jag delfinansiera den vägghängda massiva byrån 22, eller en Easy chair med linneklädsel. Både förvaring och sittplatser behövs här hemma!

 • Maria skriver:

  En vacker länstol har stått på min önskelista sen jag för första gången som student klev in i Norrgavels butik i Malmö för över 12år sedan. Att jag skulle lägga ett presentkort på en av mig utvald stol är det inga tvivel om.

 • Linda Gustavsson skriver:

  1. Mitt första möte med Norrgavel var en garderob hemma hos en kollega på glöggmingel för kanske femton år sedan. Minns att jag tyckte den var så tidlöst vacker, så mjuk och att den luktade så gott.
  2. Jag skulle köpa soffbordet i vitoljad björk. Vårt nuvarande soffbord har tjänat oss väl men har tyvärr spruckit mitt över bordsskivan.

 • Angelica skriver:

  1) Flyttade till Malmö år 2000, och hittade efter några månader till Engelbrektsgatan och butiken där, doften i butiken och den egna stilen var och är det som sticker ut för mig hos Norrgavel. Att möblerna och inredningen i butiken från 2000 håller stilmässigt än idag är anledningen till att jag återkommer till Norrgavel för inspiration.
  2) Vi vill investera i ett matbord, har spanat på ett Multi-O bord som jag räknar med kan hänga med genom livet.

 • Maria Andersson skriver:

  1. Jag har alltid varit intresserad av inredning och att vistas i en vacker omgivning. Den nordiska svala stilen har varit min stilkompass sedan många år och jag har dragits till inredningsmagasin och artiklar med just den inriktningen. Norrgavel med dess fantastiska utbud blev för mig känt för många år sedan och då i ett inredningsreportage i Sköna Hem. I hemmet som visades fanns Länsstolen i ljus ask, det var kärlek vid första ögonkastet!! Jag läste att den kom från Norrgavel och surfade in på webshopen…..helt underbart sortiment och fantastisk inspiration! Sedan dess är det en naturlig del av mitt återkommande flöde som jag söker mig till för att inspireras och drömma.
  2. En Länsstol i ask med lös dyna i vackraste linne. Såklart.
  Tack för en fin tävling!

 • Fanny W skriver:

  1) En elegant äldre släkting som jag besökte när jag var tonåring hade ett så utsökt soffbord som hon berättade kom från Norrgavel. Den gifte sig så otroligt bra med hennes resterande möblemang som bestod av gamla allmoge-möbler och nya designermöbler av samtida formgivare. Det lugna uttrycket med sitt dansk/svenska tilltal och den goda doften tilltalade mig enormt. Köpte boken om Norrgavel för ett tag sedan och föll totalt för "Norrgavel-tänket". Något annat har det tyvärr inte blivit ännu pga tajt budget…:/
  2. Spegeln i ljusgrå äggoljetempera i den största modellen (150 cm hög), stegpallen i vitoljad björk, påshyllan i obehandlad björk/naturfärgat linne och gärna en sammetskudde från Caravane också 🙂

 • Maria skriver:

  1. När jag var på kurs i Göteborg för några år sedan och hade lite tid över på kvällen. Gick in utan att veta vad det var för affär. Har sedan dess suktat efter många av deras fantastiska möbler och inredning.
  2. Pendeln Ellips till sovrummet vore perfekt för det rummet påshylla till hallen till mig och hundens alla koppel, bajspåsar etc. och så sängborden Kub med låda, den förvaring jag har idag är inte fin. Älskar idéen om att de sitter på väggen, blir luftigt.

 • Toni Erdmann skriver:

  1. I butiken på Magasinsgatan i Göteborg blev det kärlek vid första besöket. Jag vad ung och pank men med ett brinnande intresse för nordisk design. Tusan vad många lördagar en hängde runt i affären och fingrade sig igenom butiken ?. Har fortfarande samma känsla för konceptet nu som då och det är inte ett dåligt betyg med tanke på mängden design som omger oss. Heja er och ändra er inte??!
  2. https://norrgavel.se/mobler/forvaring/byraar/massiv-byra-1-2 Denna vill jag ge mig själv i julklapp! Blev klar med min 2,5 -åriga hantverksutbildning för några veckor sedan och vill självklara fira detta med det enda rätta; ett riktigt hantverk ?

 • Hanna skriver:

  Jag har känt till norrgavel sen jag var barn, mina föräldrar har ett vardagsrumsbord som forfarande ser ut som nytt både i design och skick, säkert 25 år gammalt.
  Jag drömmer om flera möbler från norrgavel: ett badrumsskåp i ek, en påshylla till hallen och en länsstol, samtliga har stått på dröm-köpslistan länge!

 • Mikaela skriver:

  Första gången jag kom i kontakt med Norrgavel var när jag nyss flyttat till Stockholm och snubblade över deras butik på Birger Jarlsgatan. Jag föll för det enkla och avskalade, och vänder mig till dom när jag letar efter basinredning till hemmet eller för att hämta inspiration i lugnet som råder i butiken.
  Om jag vann ett Norrgavels presentkort skulle pengarna gå till fåtöljen Easy Chair som funnits med mig i tankarna sedan första gången jag såg den för ett par år sedan.

 • Daniella skriver:

  1) Jag fick upp ögonen för norrgavel när jag flyttade till Göteborg för att börja plugga för 5 år sedan. Då var jag på jakt efter inredning till mitt allra första egna hem, och även fast jag inte hade råd att köpa mina möbler därifrån så fastnade jag för känslan, uttrycket och hållbarhetsaspekten som betyder mycket för mig. Sedan dess har flera klassiska norrgavel-detaljer, som knopplisten och kuddarna med tofsar fått flytta in hos mig iallafall.
  2) Om jag skulle få chansen hade jag velat köpa fåtöljen Easy chair och det lilla tidningsbordet med glasskiva. Jag har precis blivit sambo för första gången i mitt liv och vi saknar lite möbler i vår nyinflyttade lägenhet. Det hade varit underbart att kunna fylla vårt hem med möbler som vi kan ha genom hela livet tillsammans.

 • Jenny skriver:

  Det känns som att Norrgavel alltid funnits i mitt medvetande. Påshyllan hade vi tex i familjehemmet. Jobbade nästan granne med butiken på Magasinsgatan i Gbg i 10 år, och det har inhandlats alltifrån tvålar, Caravanekuddar, ljuslyktor, lampa, sängkläder, matta, krukor, till den senaste investeringen: köksbord och pinnträ stolar i varmgrå äggoljetempera.Tänk att allt är lika fint och använt fortfarande, och det är väl det som är tanken med Norrgavels möbler, att det värnar om både människan och miljön. Naturmaterial som är en lisa för själen, både i känsla och doft och funktion. Det är viktigt för mig.
  Jag skulle köpa ett fint klädskåp i gröngrå, det står på min drömskelista.
  God Jul!

 • Denice skriver:

  1. Minns inredningsreportage om Nirvan Richter som jag läste när jag satt som fattig tjugoårig student. Läste om den klassiska soffan och sög åt mig av en värld som kändes avlägsen, omöjlig att nå. Nu har det gått tjugo år, och det är inte omöjligt längre.
  2. Min egentliga dröm är en easy chair, men allra överst på listan står just nu ett beige sängöverkast i linne. Vi har nyligen flyttat, och har för första gången på länge ett så mysigt sovrum, och överkastet är det som saknas än så länge.

 • Mia skriver:

  1. För 8-9 år sedan när jag besökte möbelmässan i Stockholm.
  2. Helt klart en svanenmärkt soffa…fast jag räknar med att få lägga till lite själv 🙂

 • 1. Min första kontakt med Norrgavel var på bloggen när Frida beskrev sin drömsoffa Norrgavel soffa 100. Jag kommer ihåg att det var första gången jag fick upp ögonen för hur viktigt det är med miljövänliga och hållbara möbler, och efter det inlägget fick soffan agera bakgrundbild i min telefon en lång tid för att jag inte skulle glömma bort den. Att höra att Norrgavel dessutom inspireras av Carl och Karin Larsson gör mig ännu gladare då ett av mina bästa sommarminnen är på deras gård i Sundborn!
  2.) Norrgavels soffa 100 är ett självklart val då jag är ute efter en ny, miljövänlig och hållbar soffa!

 • Robin skriver:

  1) Jag, min sambo och vår då nyfödda dotter var på ett bröllop på hotell Örum 119 på Österlen och mycket av möblerna var från just Norrgavel. Efter en lång dag i lite trånga finkläder och kostymskor satte jag mig i en länsstol och ville inte resa mig igen…den var så skön, simplistisk, tidlös och framförallt snygg. Jag var tvungen att fråga personalen var man hittade en och hittade på det sättet er butik i Malmö.
  2) En länsstol, självfallet.

 • Anette Nilsson skriver:

  Det var min mamma som presenterade mig för Norrgavel. På den tiden jobbade hon på magasinsgatan i Göteborg och var granne med butiken. Hon var och är tokig i era möbler och så blev även jag. Varje gång vi åt lunch ihop så avlutade vi lunchen hos er på Norrgavel med att gå in och njuta av allt det vackra. Så varje gång jag går ner till centrum så har det blivit ett måste att besöka er fantastiska butik och möbeln jag suktar mest av allt efter är eran helt magiska easy-chair. Vackrare fåtölj finns inte!

 • Paola skriver:

  Malmö sommaren 1997. Min son var ett halvår gammal och ville inte alls ligga i vagnen. Jag var ute och letade bröllopspresent till min italienska kusin och råkade gå förbi butiken. Vågade mig hans skrikande, och så snart vi kommit in, tystnade han! Det tog jag som ett tecken. Och det var det. jag hittade tyvärr ingen present just där, eftersom min kusins stil är mer åt det tyngre, mörka hållet – men jag fann en ny favoritbutik! Det ljusa och skira men samtidigt robusta och gedigna. Funktionaliteten – en aura av sofistikerat lugn. Äkta vara och massor av passion, både för för råvaran och produkten. Precis det jag gillar, precis min filosofi. Det har blivit många besök efter det.
  Jag är i behov av färg, ljus och en riktigt snygg och rejäl matta. Därför skulle jag välja en jutematta, den större bordslampan Karl samt kuddvar Luni i guld, lila och grått. Sedan skulle jag fylla på med ljuvliga frottéhanddukar i salvia

 • Paola skriver:

  Men attans, typiskt, fel. 1999. Min son är född 1999, inte 1997 :/

 • Maria skriver:

  Första mötet var faktiskt i ett sponsrat inlägg här hos Trendenser för ett par år sedan. Skulle gissa att det var i en lucka i en adventskalender. Namnet hade jag nog stött på i bloggar innan, men det var först då jag insåg vad de faktiskt står för och deras filosofi.
  Jag skulle köpa en av deras mattor, Plain. Måste klura liiiiite mer på vilken färg bara. Jag har haft turen att kunna inreda med 80% arvegods av riktigt bra kvalité här hemma. Det enda jag inte kunnat hitta i gömmorna hos min pappa är en matta som passar i mitt vardagsrum. Jag har matplats och vardagsrum i samma rum och skulle vilja avgränsa soffhörnan med en matta. Den här mattan skulle göra just det, utan att ta över resten av inredningen. Jag har velat lite vad för matta jag jag vill ha, för jag vill ha någon som kan vara med mig hela livet.
  Skulle det blir några pengar över skulle de gå till handdukarna Våffla i petrol. Lin är ett favoritmaterial i handdukar och jag planerar att byta ut mina i bomullsfrotté när de har gjort sitt!

 • Camilla Wiklund skriver:

  Jag bor bara några kilometer från Carl och Karin Larssons hem i Sundborn, och har alltid älskat och inspirerats av deras varma och välkomnande inredningsstil. Så när jag upptäckte Norrgavel via ett blogginlägg här i Trendenser för några år sedan blev jag såklart helt fascinerad, de har ju också samma varma känsla!
  Jag skulle nog satsa på mycket linne till hela familjen: överkast, örngott, lakan och tänk att få duka med dessa vackra linneservetter! Linne är ett fantastiskt material, naturligt men samtidigt lyxigt!

 • Matilda skriver:

  Jag kände nog till Norrgavel innan, men första riktiga mötet var när jag besökte butiken i Lammhult. Jag minns känslan av lugn och hur jag ville känna på varenda möbel…
  Jag har länge drömt om en länstol. Min gammelmormors fåtölj som jag har ärvt orkar snart inte längre och jag vill ersätta med något som håller minst lika länge.

 • Ana K skriver:

  Jag läste om Norrgavel på denna sidan för något år sedan, en känsla jag fick var att de har en stil som är ren, tidlös och användbara produkter.
  Om jag vinner köper jag ett Multi-O Sidobord på direkten utan att blinka.

 • Ingrid Ölund skriver:

  Jag upptäckte Norrgavel när jag läste ett reportage om Nirvan Richter i en av min mammas inredningstidningar. Minns inte hur länge sedan det var men skulle gissa 10-15 år sedan. Jag gillade stilen som var ren och tidlös och samtidigt varm och ombonad och tyckte Nirvan gav ett sympatiskt intryck.
  Jag har i flera år suktat efter ett rejält utdragbart matbord från Norrgavels som kommer rymma många gäster. Ett såpat bord att pyssla om och som blir vackert patinerat med tiden. Kommer passa fint med våra stolar, som vi såpat själva från grunden (med Norrgavels egen såpa) med tanken att de ska gå fint ihop med just detta bord i framtiden. Att det tillverkas i Sverige är fantastiskt. Om vi vann skulle vi äntligen kunna slå till!

 • Jennie AE skriver:

  1. -92 flyttade vi från Norrbotten till Växjö så kontakten med Norrgavel var nog bara något år senare. Min första möbel från Norrgavel köptes för snart 10 år sedan då jag och min man flyttade från Stockholm tillbaka till Småland, då var mitt krav för att flytta att jag skulle få en länstol 😉
  2. För ett år sedan köpte vi en Norrgavelsoffa i julklapp till oss själva så nu saknar vi ett soffbord vilket står på årets önskelista!

 • Mikaela skriver:

  1. Första gången var år 2010. Jag hade just flyttat till Göteborg och hade verkligen inget inredningsintresse alls. Men, en kompis som var en äkta göteborgare tog med mig till Norrgavel när hon skulle köpa födelsedagspresent till sin mamma (vi var båda studenter och hennes budget vår 200 kronor.) Jag minns hur vi finkammade butiken för att hitta den bästa 200-kronorsinvesteringen, och jag minns att det till slut blev ett par kökshanddukar. Hon var SÅ nöjd över att ha handlat på Norrgavel så hon kunde ge sin mamma handdukarna med en fin inslagning i en Norrgavel-påse :). En vecka senare gick jag ensam till Norrgavel för att köpa mig ett par handdukar, för att också kunna stoltsera med min Norrgavel-påse. Nu (snart 9 år senare) köper jag fortfarande mina handdukar på Norrgavel och bär påsarna precis lika stolt.
  2. Jag hade valt en Easy chair. Så otroligt vacker i sin enkelhet, och den saknade pusselbiten till vårt vardagsrum.

 • 1) Min mamma och mina systrar pratade om Norrgavel. Jag älskar Norrgavels möbler och önskar så att ni hade haft en återförsäljare i Tyskland där jag bor.
  2) Jag skulle välja Kapp och Skohyllan, den är så fin och vi har ingen hallmöbel. Transporten från Sverige till Tyskland ordnar jag.

 • ANNE KARLSTRÖM skriver:

  1. Jag är från "landet" och kommer inte så ofta till storstan men då är Norrgavel alltid självklart val. Några större inköp har inte plånboken tillåtit men påshyllan, ulle tofflor och fina krukor m m har fått följa med hem. Men det har framförallt varit en källa för inspiration och en fräsch kundtoalett som inte kostar pengar.
  2. Skulle jag vinna så skulle jag nog köpa ett bord som skulle smycka mitt kök/vardagsrum som man kan sitta vid länge.

 • Urban Andersson skriver:

  1: Behövde en present till frugan. Var i Göteborg på tjänsteresa och råkade ha mötet nära Norrgavel butiken. Gick in och blev helt tagen av stämningen och hållbarhets tänket i butiken. Köpte ett fint skohorn som present till frun och från den dagen är Norrgavel ett självklart val när möbler och andra saker ska investeras. För era grejer är en investering för livet!
  2: Om jag får skarva med lite pengar hade jag köpt två fotpallar till våra Länstolar i vardagsrummet. Det skulle höja bekvämligheten ytterligare om vi kunde lägga upp fötterna när vi sitter och myser ihop jag och frugan.

 • Molly skriver:

  Norrgavels inredningsfilosofi handlar för mig, såklart, om tidlöshet och hållbarhet. Konsten att leva upp till de båda kriterierna utan att bli tråkiga kan nästan lämna mig stum av beundran. Vid flera tillfällen har jag och min kille varit i miljöer, såväl Fäviken som Rörum 19, då han spontant sagt ”Gud vad jag trivs här” och jag har svarat; ”Ja, det är ju Norrgavel”. Mitt första möte infann sig förstås mycket tidigare än så, när mamma brukade vilja stanna vid Norrgavel i Lammhult på väg till mormor i Småland, där det inhandlades nåt litet varje gång, bara för att man inte ville gå därifrån tomhänt. Jag tror till och med att det första jag köpte var en dörrmatta när jag fick studentlägenhet! Nu är det dock stolen BAS med skinnklädsel som kommer inhandlas till nya hemmet, med presentkort eller inte. De är efterlängtade till vårt kök!
  God jul!
  /M

 • Emma skriver:

  1. Som barn brukade mamma och jag åka till Lammhult någon gång per år, och då besökte vi alltid Norravel. Min mamma älskar trämöbler och på den vägen är det väl?
  2. Är väldigt förtjust i länsstolen. Min absoluta favorit! Så vann jag ett presentkort, så skulle jag definitivt slå till på en sådan fåtölj.
  Nu håller jag tummarna och passar på att önska en god jul!

 • Martin skriver:

  När jag var runt 10 år tog min faster med mig till fashionabla inredningsbutiker i Stockholm. Jag minns hur länstolen, formad som en solfjäder eller påfågel, gjorde ett starkt intryck då jag aldrig sett något liknande. Som student sparade jag till en träsoffa som jag köpte på blocket. Jag hade aldrig köpt något så dyrt och jag tvivlade lite. Efter att ha levt med den ett tag började jag inse att Norrgavel inte bara handlade om estetik – det fanns ytterligare en dimension. Jag älskade (och uppskattar fortfarande – soffan har jag kvar) att jag kunde ta isär alla delar för skötsel. När jag via Trendenser började tänka till kring kallskum och likande material blev jag ännu mer nöjd med soffan. Nu har jag efter ett decennium målmedvetet samlat på mig alla ”big ticket items” från Norrgavel som behövs i mitt hem. En blandning mellan nybeställda, Norrgavel vintage och rea samt Blocket. Presentkortet skulle jag istället använda till det som skulle förgylla vardagslivet. En stegpall vid sovrumsfönstret för att lätt kunna öppna överfönstret och vädra. En pall i hallen så att jobbväskan inte hamnar på golvet. Ett litet pinnbod att lägga boken på när katten vill hoppa upp i knäet för lite klapp. Kanske skulle det till och med räcka till en korthållare att ha vid skrivbordet. God jul!

 • Susan skriver:

  För många många år sen när vi skulle åka till Svenssons i Lammhult och stannade till vid den oansenliga butiken i början på samhället. Den rena och fräscha doften av trä och linolja som möter en när man går in, ja sen dess är jag fast. När vi sen letade soffor för något år sen, var det inte många som kunde leva upp till renhet och Svanenmärkning utom Norrgavel. Om jag vann ett presentkort skulle jag köpa kuddar till soffan och deras fina linnepåslakan till våra sängar.
  God jul!

 • Jag var på tjänsteresa i Småland i slutet av 1990-talet, strax över tjugo år och i sällskap av kollegor som var betydligt äldre än jag och som jag verkligen såg upp till de. De tog med mig till Norrgavels butik i Lammhult – det fanns inte lika många butiker på den tiden och jag kände inte till Norrgavel såsom mina kollegor gjorde. Jag blev fullständigt hänförd över det stilrena, vackra, enkla, funktionella, naturnära skandinaviska. Sedan dess har jag längtat efter att få inreda ett eget sommarhem med Norrgavels möbler. Sedan två år äger jag äntligen en stuga – nu ska det bli dags!
  Det faktum att jag har en stående sökning på Blocket för Norrgavels möbel säger något om möblernas kvalitet och hållbarhet över tid. (Det faktum att det sällan kommer möbler till salu tror jag säger något om att ägare till Norrgavels möbler förblir fästa vid dem.)
  Jag vill bli ägare till en vit länstol med fast sits i fårskinn. Därför skulle jag göra presentkort till en delbetalning på denna. En stol som är både sofistikerad och förförisk. Både ett smycke och en funktion.

 • PiaL skriver:

  Jag har svårt att sätta fingret på när jag först kom i kontakt med Norrgavel, de har liksom alltid funnits med. Hos äldre släktingar, hemma hos vänners familjer och lite varstans har de dykt upp med sin rena och enkla design och fantastiska produkter.
  Jag skulle köpa en länstol som skulle få hedersplatsen som en läshörna i vardagsrummet.

 • Johanna skriver:

  1. Minns det från när vi som barn följde med mamma in i Norrgavelbutiken i Stockholm när vi var där på besök. Hon hade alltid någonting hon ville ha därifrån. Två decennier senare är det jag som ständigt har någonting från Norrgavel på min önskelista.
  2. Jag skulle använda presentkortet till en länstol som jag har drömt om i många år. I vår väntar ett nytt boende i ny stad och det hade varit fint att kunna sjunka ner i den med en god bok.

 • Sara skriver:

  Vilken fantastisk tävling! Mina föräldrar har haft möbler från norrgavel så länge jag kan minnas. För mig representerar de kvalitet och enkelhet.
  Om jag vann skulle jag köpa en stor matta plain, den skulle passa perfekt under matbordet!

 • Carola skriver:

  1. Jag besökte bomässan "Bygga Bo 98" på Nybodahöjden 1998. Vi besökte många olika visningslägenheter, som alla var fina på sitt sätt, men det som jag minns speciellt från mässan är just inredningen, färgerna, materialen, miljö- och ekotänket. Om jag minns rätt, så hade jag redan spanat in möbler från Norrgavel för jag minns att jag kände igen Länstolen. Otroligt cool och annorlunda!Har också för mig att man i den lägenheten hade satt upp en rostfärgad, matt panel i badrummet. Häftigt nytänk, som jag gillade mycket.
  2. Vinner jag så köper jag antingen en länstol eller en Easy Chair.

 • Ewa skriver:

  1.Mitt första besök på Norrgavel var i butiken i Lammhult. Jag var på jakt efter möbler till vår nya lägenhet som vi skulle flytta in i hösten 2003. Doften när jag steg in i butiken var så god, möblerna gjorde mig så glad och jag kan återuppleva den känsla om och om igen. Plus ödmjukheten som jag kände då och som jag fortfarande känner inför hantverket när Norrgavels möbler tillverkas.
  2. Om jag vinner så beställer jag/köper jag en länstol med fotpall

 • Rebecca skriver:

  Jag minns fortfarande hur stolen brukade lukta hemma hos min bästa vän.

 • Rebecca skriver:

  Jag minns några ljusglimtar ifrån min uppväxt när jag fick leka hemma hos min bästa vän. Vi samlades ofta i tv-rummet för att se på fotbolls-VM och melodifestivalen. Mitt första möte med Norrgavel var i deras tv-rum. I tv-rummet stod 4 st länstolar i ask. Jag blir sentimental varje gång jag ser en länstol. Jag förknippar länstolen med trygghet, formskönhet och hållbar design. Jag skulle använda presentkortet för att kunna köpa en länstol då stolen kommer att uppskattas i generationer. Jag minns fortfarande hur länstolen brukade lukta hemma hos min bästa vän.

 • Monnah skriver:

  Min faster och hennes man introducerade mig till Carl Malmstens möbler då jag som ung student bodde hos dem. Det blev början på ett stort intresse för hållbara möbler. När jag och min familj flyttade hem från USA 2000 fick jag en hög Sköna Hem från min svärmor och jag är ganska säker på att det var där jag hittade Norrgavels fantastiska klädskåp. Tyvärr hade vi varken plats eller pengar då, men jag har fortsatt drömma om detta vackra skåp. Skulle jag vinna tävlingen hade det varit jättefint att äntligen kunna köpa det.

 • Lotta skriver:

  1. Jag jobbade i närheten av Norrgavels butik och gick ofta förbi. En dag bestämde jag för att gå in och kolla. Resten är historia, som man brukar säga.
  2. En länstol vore drömmen. Så fulländad.

 • Philip skriver:

  Jag går runt i möbelbutiker och provar ut fåtöljer efter att ha flyttat till min nya stad tidigare i år. Jag hittar ingen jag är särskilt nöjd med eftersom jag jämför alla med dom oslagbart sköna fåtöljerna vi har hemma.

  *Ringer mamma*

  ”Hej Mamma, vart har du köpt våra fåtöljer?”

  ”Norrgavel”
  Enkelt. Jag har ännu inte haft budgeten att köpa en Länstol i vitoljad ask och fårskinn. Men med presentkortet skulle jag banne mig slå till. Det är utan tvekan den skönaste fåtöljen som finns, och sedan är det bara ett plus att den är snygg som attan också.

 • Birgitta skriver:

  1)Förr samlades fint, hållbart hantverk i Hemslöjdsbutiker och det var inte lika uttalat vem som designat dem. Men när Norrgavel startade så bidrog man till helt nya uttryck o lösningar, som kändes så nya, snygga och arkitekttoniska. J minns j gav en katalog till min bror när han skulle köpa nytt, så det blev det fina soffbordet, med fin skiva under bordet, som kunde användas för att förlänga bordet. Smarta lösningar som påshyllan är en av mina favoriter! Idag besöker j alltid Norrgavel när j är i Stockholm och det jag nu har tankar på är att byta ut en nästan 40 år gammal Duxsoffa till en ny frän Norrgavel.2) så om j vinner så kommer mitt beslut om ny soffa komma snabbt och då blir det nog även ett soffbord från Norrgavel. Så fortsätt Norrgavel på er väg, ni är fortfarande helt rätt i er filosofi och tankar hur vi människor behöver välja och bevara tingen i vår vardag och att även söka våra inte värden, som j delar helt med Er! J önskar er allt gott och en riktigt God Jul och Gott NyttÅr!

 • Annika O skriver:

  1.
  Kommer inte ihåg när, var och hur,
  men jag har mött Norrgavel – vilken tur!
  Hyser stor respekt för det gedigna och rena,
  som Norrgavel med sin inredningsfilosofi vill mena.
  Att gå på denna linje, inreda mer hållbart,
  är både för plånbok och miljö väldigt smart!
  2.
  Skulle verkligen av denna vinsten ha nytta,
  har separerat och är nu på väg att flytta.
  Vill bygga upp ett hem i Norrgavels anda,
  få känna – jag hemma, är trygg och kan landa.
  Vad jag skulle välja är svårt att precisera,
  men vet att jag behöver ”allt och lite mera”!

 • Maria Strandberg skriver:

  1) Jag kan inte riktigt säga exakt när jag kom i kontakt med Norrgavel för första gången. Jag kan känna att de alltid har funnits med där någonstans och jag har insett nu i efterhand att saker jag tyckt varit snygga och smarta faktiskt kom från dem. Den som faktiskt har öppnat ögonen för mig när det gäller deras filosofi är du på Trendenser, innan dess har jag inte reflekterat över detta på samma sätt som nu.
  2) Har jag turen att vinna hade jag velat lägga presentkortet mot att köpa klassikern länstolen. För mig är det verkligen en tidlös möbel som jag skulle ha glädje av under hela livet, en investering helt enkelt. Fint hantverk och design där man också haft miljön i fokus. Inte nog med detta är den också väldigt skön att sitta i, en oerhört viktig detalj eftersom möbler ju faktiskt ska användas. Den ger mig en slags känsla av Sverige och påminner mig om min farmors gamla möbler. Det är svårt att beskriva men även fast jag aldrig ägt en själv, känns den för mig "som hemma", vilket för mig är det absolut högsta betyget.

 • Hanna Nyberg skriver:

  1. Kom i kontakt med Norrgavel första gången i mitten av nittiotalet. Var hemma hos min mammas vännina som köpt en vacker ny soffa och det var er klassiska träsoffa, tyckte den var fantastisk fin och annorlunda mot alla andra soffor.
  2. Jag skulle köpa ert klassiska soffbord med tidningshyllan som man kan använda som förlängning. Perfekt när man ska ha fest och praktiskt i vardagen.

 • Nette skriver:

  Det var sommaren 1993 i en lägenhet på bomässan i Karlskrona som jag mötte Norrgavel. Det var vackert, hemtrevligt, självklart och tidlöst. Då kändes det modigt och nyskapande att så kompromisslöst satsa på bra material, kvalitet och hållbarhet. Jag har sedan dess aldrig missat ett tillfälle att sticka in näsan och sniffa på Norrgaveldoften när jag passerat era butiker. Och påminna mig om vad känslan av ett hem kan vara.
  Nu, tjugofem år senare, finns det mycket jag fortfarande önskar mig ur Norrgavel sortiment. Kanske äntligen dags för en länstol?

 • Maria Olsson skriver:

  1. Nu 😉 Haha har missat det helt tyvärr, det verkar vara ett riktigt bra märke.
  2. Har inget sängbord i min nya lägenhet, det här var fint tycker jag: https://norrgavel.se/mobler/bord/sangbord/litet-bord-med-lada

 • Caroline skriver:

  1. Min mamma har alltid gillat Norrgavel och när vi flyttade till Göteborg ville hon alltid gå dit när hon var och hälsade på. Så det var bara att haka på och det är jag glad för idag för nu går vi alltid dit när vi är inne i stan.
  2. Jag har alltid gillat sängborden med låda men alltid varit för snål för att köpa dem. Men nu när vi bor i vårt hus känns det som en roligare investering nu när vi vet att vi vill bo här länge. Jag skulle också vilja ha knopplister, stolsdynor och linnekuddarna – för att få till ”the final touch” som ofta blir bortglömt när man nästan är klar med en renovering.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.