Annons

Arkiv: maj 2017

Bloglove: @robinberkhuizen

Jag har följt Robin Berkhuizen på Instagram under drygt ett år men inte haft tillräckligt stora bilder för att kunna tipsa om honom. Förrän nu. Hans magiska hus ligger nämligen ute till salu i Landskrona, och bilderna som finns att beskåda via Fastigetsbyrån (tipstack till Emma) bjuder på mer inspiration än ett matigt tidningsreportage. Vilket hem. Vilken innergård. Vilken kille han är! Jag ser verkligen fram emot att följa hans nästa projekt. Kolla in hans instagramkonto här: @robinberkhuizen 

Lookalikes: Sideboards i pulverlack

Svenska Domo Design har rönt stora framgångar de senaste åren och synts flitigt i såväl bloggar och instagramstjärnors hem, som i tidningarnas hemma-hos-reportage. Just därför är jag inte ett dugg förvånad över att Åhléns hakat på trenden som Domo skapat med pulverlackade plåtmöbler, bord och sideboards. Dock med kraftigt bantad prislapp (och klumpigare finish). Eller vad säger ni om de här? Lika som bär?

Bild 1: Domo design, pris 6800 kr
Bild 2: Åhlens nyhet Juno, pris 1490 kr

Hemnetgodis: Erik Dahlbergsgatan 24 B

Jag blir lika glad varje gång jag ser Trendenser & Friends konstprints och krokier dyka upp i olika hem på instagram och internet. Den här pärlan som ligger ute till salu just nu via Stadshem  Göteborg fick mig att hoppa jämfota av glädje när jag såg vad som hängde på väggarna. Dessutom bjuder den på fin inredningsinspiration. Fler bilder hittar du HÄR!
Foto: Jonas Berg för Stadshem

DIY: Babygym i trä + inspirerande blogg

Som sagt, tiden för egna kreativa projekt är knapp just nu men det hindrar mig inte från att inspireras av andra. Eller ha behov av det. Jag tror många föräldrar kan känna igen sig i frustrationen över att babysakerna som oftast används i de rum där resten av familjen rör sig (vardagsrum och kök) är så infernaliskt fula. Därför har jag alltid ett öga öppet för snygga alternativ och fastnade för det här fina babygymmet som inspirerande The Merry Thought knåpat ihop. Kolla in den bloggen för mer DIY-inspiration. Dagens tips!
 
Update: På förekommen anledning (efter arga mail och kommentarer) är det givetvis viktigt att se till säkerheten när man gör DIY för barn. En liknande träkonstruktion för babygym finns att köpa HÄR (adlink) om du vill ha en certifierad ställning. 
Foto: bloggen A Merry Thought via Helena Nord

Veckans Söndagssummering v 21 – 2017

Söndag kväll och dags att riva av ännu en veckosummering, men givet långhelgen som uppstod med röd torsdag och klämdagsfredag så har det varit relativt lugnt sett ur ett nyhets- och bloggperspektiv. Här är i alla fall några lanseringar och snackisar från vecka 21 / 2017 värda att slänga ett extra öga på!
Asplund Klingsted har lanserat en ny möbelkollektion; kolla in svenska Lineaire.
Alcros trendspaning för 2017 har så konstnärliga bilder att de är värdiga att ramas in! 
Fine Little Day’s Elisabeth Dunker är aktuell med Väva Spis, en utställning / kollektion med Hemslöjden i Skåne. Moderna tolkningar av gamla mönster. 
H&M Home har fått en hel del uppmärksamhet för sin nya linnekollektion som lanseras i sommar (försäljningsperiod juni – augusti). Säljstart 8 juni.
Missa inte Framas nya bok Dialogues i samarbete med Our Food Stories 
 
Notiser: 
– Ingvar Kamprads assistent stiger i grad, tar över vd-posten för hela koncernen 
– Kosta Boda fyller 275 år
– Cosentino /Silestone har haft en omskriven bloggträff i Göteborg
– Design Onlines nya VD om företagets framtid
– Och Visit Sweden kommunicerar Allemansrätten genom att lägga ut landet på Airbnb 

Oslo Design Fair har släppt teaserbilder på sitt trendtema inför höstens mässa, stylade av Kirsten Visdal och fotograferade av Margaret M de Lange. Fint! Avslutningsvis har designmagasinet Cereal teamat upp med UK baserade mäklaren Aucoot och skapat en popupbutik i en trerummare i ”southeast” London. Se mer HÄR och ha en fin söndag!
 Foto: Linearie, Alcro, Väva Spis, H&M Home, Frama, Oslo Design Fair, Cereal Mag

Läsarfråga: Tips sovrumsinredning

Inlägget innehåller reklam / annonslänkar
 
Det har rasslat in hundratals mail till min nya kategori Läsarfrågan så just nu har jag väldigt många frågor att bita i men om du också vill ha hjälp med ett inredningsproblem utan kostnad (min tid finansieras med hjälp av sk. adlinks i produktkollagen) tveka inte att skicka ett mail med text + eventuella bilder i lågupplöst format till: [email protected] så ska jag kika på det. Den här veckan svarar jag Christina som vill ha tips på inredningsförslag till ett ljusgrått sovrum. Hoppas det kan inspirera fler som är inne på samma färgtema!
Hej! Denna inredningsmässiga utmaning med oräkneliga vinklar och vrår under snedtak ska snart bli familjens föräldrasovrum. Önskar förslag på förvaringslösning och övrig inredning som passar till rummet. Vi ska måla väggar och tak ljusgrå och vill behålla den stora mattan. / Christina
 
Inlägget innehåller reklam / annonslänkar

Produktlänkar: Vit tyglampa / Krokier Trendenser & Friends motiv Contemplate pris 359 kr och Thinking pris 459 kr/ Överkast Joelle / sängkappa i tvättad bomulle / väckarklocka Arne Jacobsen / Kimono Candice / vägglampa Bestlite / doftljus Mad Et Len / dyna Candice / sängbord DOMO
 
Svar:  Det är svårt att råda utan att veta de exakta måtten eller ha sett en ritning på rummet men jag skulle satsat på en grund skåplösning eller byråer längs den ena långsidan av rummet som sväljer vikbara plagg och underkläder och ovanpå får ni plats att ställa doftljus, böcker och stilleben. På andra sidan rummet (som ej syns i bild) skulle jag investerat i garderobsväggar från ex. Lundbergs eller Elfa som kan skräddarsys för snedtak. En länga med garderober för varje förälder och en stor sittpuff i mitten skav rummet, eller varför inte två byråer som ni ställer ihop med ryggarna emot varanda (mitt i den delen av rummet) och täcker med en gemensam toppskiva för WIC-känsla.

Vad gäller inredningen tycker jag att ni ska behålla den ljusa känslan för att inte förminska rummet, välja en sänggavel som döljer elementet under fönstret och en sängkappa som ”binder ihop” enkelsängarna till en dubbelsäng. Istället för en stor tavla satsa på flera små i en grupp. Ett tips är att matcha väggarna med ett ljusgrått överkast och mjuka textilier med struktur som skapar ett skönt lugn och en ram kring sovplatsen även om ni vill ha vita sängkläder. På hösten kan ni plocka upp blåa detaljer från mattan och byta ex kuddar och överkast i en mörkare blå nyans. Här är ett inspirationskollage för ett grått sovrum som jag hoppas kan inspirera flera! Lycka till!

 
Inlägget innehåller reklam / annonslänkar

Trevlig helg!

En av de allra första sakerna vi gjorde i trädgården när vi hade fått tillträde till vårt hus för fyra år sedan var att plantera en syrenbuske. Den har behövt lite tid på sig för att växa till sig men häromdagen stoltserade den med sin allra första blomning. Jag har själv så många härliga barndomsminnen förknippade med försommarens söta syrendoft och nu får jag föra det doftminnet vidare till mina barn. Blev så euforisk av denna upptäckt att jag var tvungen att ta in en symbolisk fredagsbukett. Lycka i det lilla. Fin helg till er!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Instagram moments

1) Telefonsamtalet man inte vill vakna till ”Frida, vi har haft en stor vattenskada på Spinneriet inatt…” Tacksam över att inget oersättligt gått förlorat och att jag är ordentlig försäkrad. Men gamla ”charmiga” hus toppar icke min lista just nu. 

2) Bästa livsmottot för hålla produktiviteten igång? Värt att testa om du kört fast.
3) Uppmärksamma läsare noterar att jag fått tekannan jag önskade mig i födelsedagspresent. Love it. Kan meddela att den går varm nu, dygnet runt. 
4) Sist men inte minst. Jag har duckat för förfrågningar kring bokprojekt i flera år men nu är det dags. Bock på ett av mina nyårslöften!
 
Följ mig gärna på Instagram!
@trendenser

Hemnetgodis: Rimbo Gård

Ni som konsumerar inredningsmagasin kanske känner igen den här bostaden (som ligger ute till salu i Rimbo) från ett aktuellt hemma-hos-reportage som publicerades för ett par veckor sedan? Föga förvånande är den här bostaden renoverad av en rutinerad stylist och inredare. Tittgodis deluxe oavsett om man är spekulant på en stor ombyggd gård eller bara på jakt efter inspiration. Fler bilder hittar du HÄR!

Sponsrat inlägg: Bona på Spinneriet – Så här blev resultatet

Minns ni det här inlägget? Vi fick ju möjlighet att testa Bonas produkter i studion på Spinneriet början av året och jag bad er om råd kring färgpigmenten i oljan till efterbehandlingen. Majoriteten röstade på nummer 7 som i också gillade. Det var en egen blandning med ca 30-40% grått pigment och såhär blev resultatet. Målet var att behålla ”känslan” i det nästan 100 år gamla industrigolvet, men djuprengöra golvet och jämna till färgenför att göra golvet mer lättstädat. Vi är supernöjda med resultatet!
Produktlänkar till möblerna som syns i bild: Soffa i brunt vintageläder / Naturfärgad kelim matta / Svart soffbord/ Ljusstakar Nagel / Vit soffa IKEA Karlanda (har utgått ur sortimentet) / Svart burk med doftstenar från Mad et len.
Själva rengöringsprocessen var supersmidig. Det märktes knappt att golvkillarna varit där förutom att golvet var skinande rent och uppfräschat då förstås. Bonas dammuppsamlingssystem avlägsnar också upp till 99,8 % av dammet när golvet slipas med deras maskiner, jämfört med traditionell slipning, så om du är intresserad av det ska du veta att du inte behöver täcka över någonting. När allt var klart vädrade vi bara ur lokalen ordentligt och ställde tillbaka möblerna, sen har vi kunnat använda kontoret som vanligt. 
Här kan du läsa mer om Bonas Greenguard certifierade produkter som funkar lika bra i privata hem om du har en parkett som behöver fixas till. Du kan få dina golv oljade, lackerade eller vaxade beroende på vilken typ av utseende du vill ha. Bonas vattenbaserade lacker har hög slitstyrka och en mycket låg halt av VOC (flyktiga organiska ämnen), vilket gör dem bättre för dig och din familj, dina husdjur och din inomhusmiljö.
 
* Inlägget innehåller reklamlänkar och presenteras i samarbete med Bona
1 4