Annons

Arkiv: jun 2017

#livet

Silence is golden, unless you have kids, then silence is just plain suspicious…. Till er som också har små barn med konstnärsambitoner därhemma kan jag meddela att pennmärken på Sebra-sängar går bort med hjälp av våtservetter en gnutta fönsterputs och (Gud förbjude, men vad gör man när inget biter på det allra sista…) lite nagelacksremover. Voila, slutet gott allting gott. Happy Frida(Y)!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

From where I sit

Ovädret har hängt i luften hela kvällen och himlen är blyertsgrå. Jag sitter här, i min favoritfåtölj i uterummet och hör hur de första regndropparna träffar taket. Det är rätt mysigt ändå, med ett smattrande sommarregn. Man får ju inte säga att man gillar oväder i Sverige men jag måste erkänna att jag tycker om att sitta inne och kura emellanåt. Trots att det är juni. Eller kanske just för att det är det. En regnig sommarkväll kan ju rent av kännas befriande och just nu har jag så mycket att fundera över och bestämma mig för att det här är precis vad jag behöver. En lugn stund, med min favoritplaylist i högtalarna.
Något jag däremot inte gillar är när bloggare lägger ut dimridåer och skriver kryptiska inlägg, så jag ska försöka undvika det själv. Vad jag grubblar över? Mina kommande tio år. Vad vill jag göra med dem egentligen. En baksida med att nå sina mål är ju att man måste sätta nya. Eller åtminstone bestämma sig för vad man vill göra sen. Och jag vet inte riktigt det. Ekonomiskt klarar jag mig nu. Jag behöver inte jobba mer om jag inte vill. Men jag har aldrig trivts med att gå sysslolös så det är absolut inget alternativ att lägga ner och sluta med bloggen. Däremot är jag redo för någon form av förändring eller ny utmaning till vardags. Om inte nu, så i alla fall när Oscar ska börja förskolan om ett år. Och de beslut jag vrider och vänder på har ju vissa ledtider jag måste ta hänsyn till. Så där hittar ni mig just nu. Fysiskt i nuet, men mentalt i framtiden. Vart nästa steg leder mig återstår att se. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Önskelista juni 2017

Jag är verkligen ute i elfte timmen när jag postar månadens önskelista två dagar innan bokslut. Men bättre sent än aldrig som det brukar heta. Vad som rört sig i huvudet i juni? Jakten på den perfekta ringen (läs: ”pushpresenten” till mig själv) fortsätter. Som synes. Efter att ha somnat ifrån flera nätauktioner har jag gett upp planerna på att hitta den perfekta vintageringen och har istället bestämt mig för att slå till på en Petit Wave från Engelbert. Här är den, och fem fina saker jag önskar mig just nu.
1. Engelbert ring Petit Wave vitguld
2. Jag köpte den här keramikskålen på fot i höstas, och vill gärna ha fler. Finns på Stilleben i Köpenhamn – och i deras webbshop om man inte har vägarna förbi. 
3. En klassisk Le Klint skulle vara fin som taklampa i blivande bebisrummet. 
4. Inser att det blir en sommar i luftiga byxor för mig i år pga oformlig efter graviditeten. Detta budgetkap från H&M är jag spekulant på. Fina till vita sneakers och en vit t-shirt eller (en vit volangblus beroende på tillfälle). 
5. Inför sommarsemestern behöver jag se över familjens bagagebestånd. Kör själv rullväskans rolls royce, tyska Rimova. Det kommer bli ohemult dyrt om alla ska matcha men om man slår ut det över en livstid. För så länge håller de ju säkerligen. Vad blir det egentligen för KPA (Kostnad Per Användning) då tro? 

Bloglove: @scandinavianlovesong

Danska Johanne Dueholm bor i en lägenhet i Randers och har både en fin blogg och ett snyggt instagramflöde som jag vill tipsa er om att följa. I alla fall om ni går igång på ljusa interiörer och skandinavisk design. Så rofyllt och fint inrett. Och snart flyttar de till hus, så det kommer mer att se. Vill du följa hittar du henne på @scandinavianlovesong
Foto: Johanne Dueholm 

Stylingknep: Ta bort det visuella bruset

Att buller, störande läten och entonigt ljud i bakgrunden kan skava i öronen är det få som säger emot. Alla som någon gång har försökt somna med en surrande mygga i rummet vet precis vad jag menar. Det krävs inte mycket för att reta gallfeber på våra hörselgångar. Men att motsvarigheten, i termer av visuella intryck, skulle kunna störa våra ögon på samma sätt är det inte lika många som skriver under på. 
 
Man tänker kanske att man måste vara utpräglad minimalist eller anhängare av Feng Shui för att reta sig på sådant. Jag tror inte det. Oavsett om man gillar att ha mycket eller lite saker runtomkring sig kan det ju finnas grejor som triggar irritation. Var ärlig mot dig själv. Titta runt i rummet du befinner dig i just nu. Finns det något som stör ditt undermedvetna utan att du tänker på det? Nu menar jag inte självklarheter som stök och oreda, eller små avlastningshögar som uppstår i hemmet och på jobbet emellanåt. Utan en sak eller en färg eller en möbel som skaver i ditt sinne. 
 
När vi blir varse om ljud som stör oss tar vi ofta aktiv handling direkt. Vi skruvar ner volymen eller stänger av om vi kan. Vi ber dem som pratar lite för högt att dämpa sig och stänger igen dörren mot det som hörs för mycket. Men när det kommer till visuella störningsmoment kan vi låta dem bli kvar runt oss i evigheter – utan att vi gör något åt saken. Jag har ingen aning om det finns vetenskaplig grund för mitt påstående, men ta detta för vad det är. Ett knep som ofta funkar när jag stylar och hjälper till hemma hos kunder. Ställ dig själv frågan om det finns något som skaver och du kommer bli förvånad över hur skönt det känns när du tagit itu med ditt visuella brus. 
 

Danske Boligarkitekter

Att jag är svag för Dansk arkitektur, funkishus och rena siktlinjer är ingen nyhet men jag kan tycka det är lite knepigt att hitta inspiration på nätet. Därför blev jag glad när jag hittade sajten Danske Boligarkitekter som har samlat ett inspirationsgalleri med renoveringar, nybyggen och tilllbyggen från olika danska hus. Man får scrolla igenom en hel del stela interiörer som kanske känns lite väl avskalade med våra mått mätt – men det  finns gott om guldkorn och spännande arkitektur och ombyggnationer att spana in som gör mödan värd. Så spännande att få kika in i danska hem.
Foto: Pia Enghild / Danske Boligarkitekter

Trendensers läsarundersökning 2017

Jag står inför flera avgörande beslut i höst och skulle behöva lite vägledning. Dessutom är jag nyfiken på hur jag kan göra bloggen bättre för dig som läser. Genom att svara på min läsarundersökning 2017 kan du hjälpa mig att få veta mer om dig och vad du tycker om, eller inte tycker om och hur jag kan utveckla innehållet framöver. Deltagandet är helt anonymt men alla som svarar på enkäten och motiverar vad som är det bästa/sämsta med Trendenser har möjlighet om att tävla om ett presentkort att köpa blommor för värde 2000 kr – om ni bara anger en mailadress jag kan kontakta er på. Jag utser en vinnare den 8/8 kl 08.00. Tusen tack på förhand! 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kvällsljuset och kvällslugnet

När kvällsbadet, vällingen och nattningen är avklarade. När man smyger ner för trappen så tyst man bara kan för att den inte ska knarra och väcka. När man går en snabb vända genom huset med ostkroksformad rygg för att rafsa ihop de sista leksakerna och det enda som hörs är diskmaskinens dova surrande. När man kan lägga tillbaka soffkuddarna på sin plats, kamma de små legobitarna ur vardagsrumsmattan och lyfta blicken för en kort sekund och se sitt hem så som det var tänkt att se ut. När tankarna får ta plats igen och när dagens händelser kan sjunka in och landa mjukt. När kvällsljuset är som vackrast, och man har några skälvande minuter på sig att umgås med sina egna vuxna funderingar. Innan tröttheten tar över. Just där, just här, just nu stannar jag gärna tiden en stund. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Lookalikes: Skrivbordskalender i trä

Efter det här blogginlägget där jag tipsade om snygga kontorsprylar fick jag många frågor om block-kalendern i obehandlat trä från danska House Doctor. Höjde därför på ögonbrynet när jag sprang på den här lookaliken på Jysk, i ett helt annat ärende – för en femtedel av priset. Inte identisk men ganska samma lika koncept?
Bild 1: Block calendar från Housedoctor 249 kr
Bild 2: Skrivbordskalender i trä från Jysk, 49,95 kr

Veckans söndagssummering v 25 – 2017

Låt oss avsluta denna midsommarhelg med en resumé av den gångna veckans nyheter och snackisar i inredningsbranschen. En fullmatad mix av etablerade och nya företagsreleaser!
IKEA har gett en försmak på hur det hade kunnat vara om de också sålde kläder. Detta ombloggade DIY-tips från Livet Hemma visar hur man syr kimonos av IKEA’s metervara. 

Sandqvist och Grandpa har varit vänner sedan väskföretagets start 2004. Nu lanserar de sin första produkt tillsammans – en kombinerad kylväska och ryggsäck, för alla som vill picnica lite snyggare. Uppskattat vad det verkar, iaf av reaktionerna att döma. 
Fantastic Frank och Fotografiska inleder samarbete i höst. Konceptet Walls of art går ut på att den kända mäklarfirman ska styla och visa verk från Fotografiskas postershop.  

Carl Hansen & Son är aktuella med en rad nyheter, senaste ut i raden är de de nya mattorna Botanica & Oceania designade av Naja Utzon!
Danska Hübsch har släppt pressbilder på sin höstkollektion AW 2017. Fler bilder HÄR

Och landsmännen på House Doctor har också visat höst. Och vinter. Innan sommaren.  

Notiser:
– Desenio öppnar sajt nr 10 med 99 miljoner i bagaget 
– Leila’s General Store lanserar exklusiv möbelkollektion 
Duka aktuell med ny kollektion av KitchenLife för CityGross
– Royal Copenhagen i samarbete med Mette Hannemann 
– Uppstickaren WeGot (som säljer designkopior?) närmar sig 100 Mkr i omsättning…
– Sverige är ett av de mest belånade länderna i världen speciellt på bostadsmarknaden
– Och Frama Studio Kitchen nu på Artilleriet som lanserar en bok!

 

Sofi Fahrman följer upp vinterns succé med en ny kollektion anteckningsböcker för Bookbinders. Prydda med hennes favoritcitat. 

Och på tal om modeprofiler. Patricia Back arbetade tidigare som moderedaktör på Damernas Värld i 10 år och sedan som mode/livstilschef på mama i 5 år. Nu har hon flyttat till Frankrike och startat ett nytt varumärke för barn att hålla ögonen på. Fina linnekuddar och gardiner! Spana in Atelier lune!
Veckans mest ombloggade hem? Jämnt skägg mellan denna finska historia (stylad av Sanna Vento och plåtad av Rikka Kantinkoski) och JM’s senaste projekt stylat av Pella Hedeby. Njut av fler bilder HÄR och ha en skön start på den nya veckan!
Foto: IKEA, Grandpa, Fotografiska, Carl Hansen, Hübsch, House Doctor, Rikka, JM 
1 6