Annons

Arkiv: jul 2017

Annons: Tävla och vinn presentkort på Beslagdesign

Den här veckan har en lycklig bloggläsare chans att kamma hem ett presentkort på 1000 kr att handla beslag för hos Beslag Design. De har ett enormt utbud av handtag, knoppar och beslag för dig som står i färd att renovera eller bara vill uppdatera dina köksskåp, byråer och garderober hemma. Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att svara på följande fråga i kommentarsfältet nedan. Du har som vanligt sju dagar på dig. Lycka till!

1) Välj din favorit ur Beslag Designs sortiment och beskriv var och hur du skulle använda den. Motivera kort!

 

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till vinnaren Emelie som kommenterade 2017-08-02 kl. 21:37:27. Maila dina kontaktuppgifter till [email protected] så kommer din vinst inom kort!

Tävlingen pågår t.o.m. den 7/8 kl 9.00. Du måste vara över 18 år och bo i Sverige för att kunna delta. Beslutet kommer att fattas av Beslag Design och beslutet går inte att överklaga. Ett presentkort i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Veckans söndagssummering v 30 – 2017

Eftersom många PR-byråer, bloggare och mäklare passar på att ta välförtjänst semester i juli – så gör även min nyhetssummering det. Mellan vecka 28 och 31 bjuder jag istället på en annan slags söndagsummeringar med tips på intressanta inredningsfilmer, intervjuer och poddavsnitt inom inredning och design. Perfekt för dig som är ledig och vill ha lite uppslag på ”sommarsurf för inredningsnördar”!

Söndagssummeringen i dess vanliga form är tillbaka igen söndag vecka 32!

 
VECKANS NETFLIX-TIPS

Minimalism
Den omdiskuterade Netflixdokumentären Minimalism: A Documentary About the Important Things” ligger uppe i Sverige nu. Passa på att ta del av denna tankeväckande film. Lovar att du kommer se på ditt hem och dina prylar med andra ögon efteråt. 

VECKANS YOUTUBE-KLIPP

Production of Kubus
Så tillverkas den minimalistiska designklassikern Kubus av ByLassen

 
VECKANS TED-TALK

Less stuff more happiness 
Inredningsbloggaren Graham Hill, som också är grundare av TreeHugger.com och LifeEdited kåserar om flyttkartongen som aldrig packas upp 

VECKANS PODD / ÖRONGODIS

Mindfullness och inredning Nirvan Richter 

Ni skulle inte tro mig om jag berättade hur många gånger jag lyssnat på detta avsnitt. Ge det litet tid bara (det bästa kommer igång i mitten av programmet). 

Läsarfråga: Inspirerande läsning om ekologisk inredning och livsstil

Inlägget innehåller reklamlänkar till Bokus
 
I bloggkategorin Läsarfrågan svarar jag på era frågor och hjälper även till att lösa era inredningsproblem utan kostnad (min tid finansieras med hjälp av sk. annonslänkar till de produkter jag tipsar om). Letar du efter något särskilt eller har du kört fast med ett rum hemma? Skicka beskrivning och bilder till: [email protected] 
 
Fråga: Jag gillade inlägget med boktips om entreprenörskap, även om det inte hörde helt till ämnet för din blogg. Jag undrar om du har några motsvarande tips när man vill läsa in sig på ekologisk inredning, design och livsstil? Bra nybörjarböcker? Tack på förhand, Petra
 
Svar: Självklart har jag det! Här kommer några titlar som fungerat som en spark i baken för mig. Om de kan få fler att reagera tipsar jag gärna vidare! / Frida
 
Ekoenkelt, 55 kr (pocket)
Det är inte bara storföretagen och politikerna som måste ställa om och ställa upp. Alla behöver dra sitt strå till stacken om vi ska ha en livskraftig levnadsmiljö i framtiden. I den här boken får man många bra nybörjartips både på hur man kan tänka och agera, men också konsumera bättre. 
 
Hur kan inredning vara viktigt när världen ser ut som den gör
En bok om miljövänliga möbler och sagan om en formgivares livsdröm att skapa ekologiska möbler – långt innan hållbarhet blev ett modeord för marknadsförare. Slutsåld på Bokus men finns fortfarande att köpa i Norrgavels butiker. 

The Gospel of sustainability
Läsvärt om LOHAS-rörelsen (Lifestyle of health and sustainability). På engelska men värd ett försök oavsett vad du tycker om att läsa på ett annat språk. 

Inlägget innehåller reklamlänkar till Bokus

Intervju – Bloggmammor: så inreder vi för babyn

Det råder en total babyboom bland Sveriges inredningsbloggare och inredningsstylister (vi måste ju vara ett 20-tal som fått bebis bara i Göteborg nu i vår). Många är nyfikna på hur ”bloggmammor” planerar och inreder barn- och babyrummen, och IKEA har intervjuat några av oss. Jag är med på ett hörn. Läs mer HÄR! Happy Friday.
Foto: Alicej.se 

Up & Coming: Studio Nilasdotter

Nu blev det två keramiker på rad i min nya kategori up & coming men jag kan inte låta bli. Jag måste tipsa om Alexandra Nilasdotter som en tjej att hålla ögonen på. Hon har precis tagit examen vid Royal Danish Academy Of Fine Arts nu under 2017 och jag tror det blir ett namn att räkna med. Vill du köpa hennes alster kan du göra det hos TypeO
Foto: lånade från Alexandra Nilasdotters hemsida

Stylingtips: Visuell vikt

Många inredningsmagasin och stylister svänger sig med begrepp som kanske inte alltid är så enkla att hänga med på eller förstå när man inte är skolad inredare. I samband med säsongsskiften mellan sommar och höst/vinter pratas det ofta om ”lätt” respektive ”tung” inredning. Logiskt på ett sätt, men vad betyder det egentligen i praktiken. Det handlar ju nämligen inte om vad saker och ting faktiskt väger i kilo räknat, utan om den upplevda eller så kallade ”visuella vikten”. Men vad är det då vi människor sägs uppfatta som tungt respektive lätt? Här är några exempel
Enligt samma idé om visuell vikt kan man ”lura” ögat och kompensera problemytor genom att inreda med motsatsen. Alltså. Bor du stort kan du dribbla bort den ekande och tomma känslan genom att välja större och visuellt ”tyngre” möbler. Även mättade färger, många detaljer och hög densitet fyller ut och skapar tyngd. Liksom det omvända. Om du bor litet och trångt kan du lura sinnet genom att välja en ljusare och mer transparent inredning som går i kallare nyanser och har enklare former. Kanske låter flummigt men jag tycker det hjälper att ha med sig detta i bakhuvudet när man kört fast eller ska ta sig an ett nytt inredningsprojekt. Testa du med!

Bloglove: @whitelivingetc

Instagramkontot @whitelivingetc publicerar (som namnet antyder) ljusa, vita, luftiga inredningar – only. Anette instagrammar på engelska så det tog ett tag för mig att förstå; hon är ju svensk! Bara egentagna bilder och vilka foton sedan. En skön plats att vila ögat på. Veckans måste-följa-tips till ditt flöde!
Foto: @whitelivingetc with permission

Lookalikes: Pallo glasvas

Jag satte kaffet i vrångstrupen när jag fick syn på Ellos höstnyheter 2017. Ser ni vad jag ser? Är det inte någon som inspirerats av Carina Seth Anderssons populära vas Pallo för Skruf – så säg. Visst är väl de här lika som bär?
Bild 1: Pallo vas av Carina Seth Andersson pris från 3000- 4000 kr beroende på storlek
Bild 2: Ellos nyhet Similla, pris 199 kr

Önskelista juli 2017

Min månadsönskelista i juli domineras av ett tydligt tema. Uteliv och semester! Vi har ju fixat trätrallen på vår altan och i samband med storstädningen/rengöringen sålde jag av vår gamla utemöbler. De var tunga och otympliga och svåra att stuva undan på vintern. Därför trånar jag efter Grythyttans stapelbara klassiker. Bland annat!
1) Mitt drömparasoll kommer från Skagerak. Så fint tycker jag!
2) Behöver få in grönska på altanen. Vet att det råder delade meningar om denna växt men mot vita funkishus tycker jag att buxbomsbollar i lerkrukor är superfint. 
3) Billigast på min önskelista? Bordet FALSTER från IKEA. Avtorkningsbart och tåligt. 
4) Grythyttans karmstol A2 i vitt. Kan även tänka mig att mixa med bryggerimodellen
5) Dynan HÅLLÖ från IKEA som passar till Grythyttan. Tipstack till min kompis Ida!
6) Oljelampa för sena höstkvällar från anrika Karlskrona Lampfabrik
7) Sist men inte minst så vore det kul med en trädgårdsdagbok. Även om vi inte ska bo i det här huset hela livet så är det ju kul att kunna berätta för nästa ägare vad man planterat och vad som brukar blomma, när. 

DIY: Soffbord på hjul

Många av er som studerar kanske har kommit in på era utbildningar nu och planerar inredning av studentbostäder och korridorsrum. Eller så har ni liksom jag bara svårt att hitta det ultimata måttet på ett soffbord. Kolla in det här DIY-tipset från JM’s blogg Hitta Hem. En skiva från byggvaruhandeln och fyra hjul med broms + valfri färg = Klart!
Foto: Emily Laye
1 4