Annons

Söndagssummering v 1 – 2017

Nu märks det tydligt att många bloggare (och PR-byråer) kommit tillbaka till jobbet efter julledigheten. Jisses så många pressreleaser som svischat runt den här veckan. Det måste vara någon form av rekord (möjligen också i neutrala naturmaterial, ljusa träslag och bruna toner?). Jag har fått sålla hårt, men här är en summering av viktiga nyheter att ha koll på från veckan som gått!
Vi börjar i grannlandet. Den danska succébutiken Stilleben kommer nämligen att öppna ännu ett inspirerande designparadis på 300 (!!) m2 vid Nørreport Station i Köpenhamn under 2017. 
Duka Kitchen Life har blivit väldigt ombloggade för sina nyheter och nya pressbilder (signerade Pella Hedeby). Nyheterna finns i butik från vecka 8, och säljs i City Gross butiker samt i City Gross App!
Vi har bjudits på ännu en preview av det kommande designsamarbetet mellan Piet Hein Eek och IKEA. Kolla in kollektionen JASSA. Jag är personligen mer förtjust i möblerna än textilierna, men avgör själv. 
Stelton har släppt sina nya färger för 2017: de klassiska kannorna släpps i grått, sand, antracite och dusty green men finast av dem alla om du frågar mig? Serien Collar och serien Theo.
Menu har skickat ut sina pressbilder på 2017 års nyheter. En hel del utveckling av befintligt sortiment men också en och annan renodlad nyhet. Som den minimalistiska soffan Tailor av Rui Alves. 
Sandbergs nya tapetkollektion RAND finns i butik från och med den 18 januari 2017. Styling: Emma Fischer och Charlotte Ryding/Fotograf: Jonas Berg. 

NewWorks har fått fin spridning på sina nyheter / accessoarer för hemmet. Bland annat bordsspegeln AURA i rostfritt stål som har designats av Bjørn Van den Berg.

Veckans kanske mest omskrvina presspacke är nog Tine K’s vår och sommarnyheter för 2017. Kanske för att de nimmer om sol och semestertider mitt i smällkalla vintern, vad vet jag? 
 
Notiser: 
– Konkursade Expert gör comeback i Sverige under nytt namn. Håll koll på Power! 
– Mäklarfirman Historiska hem öppnar butik på Södermannagatan 35 i Stockholm
– IKEA krävs på 18 miljarder av  en rysk affärsman
– Malmöbutiken Olsson & Gerthel och konstnärinnan Ann-Katrin Braf har släppt en gemensam keramikserie – Saluhallen! Tallrikar, fat och muggar i stilren design. 
 
Enligt Boolig.se är det rekordlågt utbud av nya objekt på bostadsmarknaden, men vi avrundar svepet med en bild från JM’s nyproduktion Mjölnaren som är till salu vid Söderdalen i Järfälla norr om Stockholm. Tipstack till Nilla. Här går inredningen i varma toner med bruna inslag, något jag tror vi kommer få se mycket av 2017. Skön söndag till er alla!
Foto: Stilleben, Duka KL, IKEA, Menu, Sandberg, NewWorks, Tine K, JM

Kommentarer

  • Anna skriver:

    Har också sett Sanbergs Rand på flera olika bloggar, men känner bara "zzzzzzzzz….". Ränder liksom? Måste ju vara någon mer som tänker lika samma?
    Jassa gillar jag å andra sidan desto mer.
    Tackar för ännu en bra söndagssummering.

  • Linda skriver:

    Härlig summering som vanligt! Trevlig kväll!

  • Personligen fastnade jag för Theresa Arns nya design för MENU, t ex vasen med mässingsunderrede gillar jag jättemycket och även den nya spegeln designad av Nick Ross.
    Kram Anette

  • Nilla skriver:

    Men oj! Vad kul att jag kunde tipsa dig. Och som alltid ett jättebra söndagssvep! Ha det så bra och ta hand om dig och magen.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.