SPONSORED POST: #influencermeetup2017

I söndags gick årets inspirationsdag för inredningsbloggare av stapeln. Den här gången på Clarion Post i Göteborg. Det är nio år sedan jag tog initiativ till den här typen av konferens för första gången och de har sett lite olika ut varje gång. Årets tema var prissättning och reklammärkning av samarbeten i sociala medier. Vi hade ett helt gäng inspirerande entreprenörer som föreläste för oss. Bland annat Edvin som skapat succékonceptet Mapiful, Hans som grundat Royal Design, teamet bakom affiliateprogrammet Adtraction och inte minst Gunilla Welander från Reklamombudsmannen och Sofi Fahrman från Sofissnapshots / appen Left or right som bjöd på sig själva och sina erfarenheter. 
Frida Zetterström var vår moderator för dagen och höll även i en minst sagt aktiv frågestund. 
I år var även några av de största norska, danska och finska inredningsbloggarna med!
Och sedan avslutades kvällen med mingel och avsmakningsmeny, drinkar och middag!
Stort tack till alla samarbetspartners och engagerade deltagare för att ni gjorde den här dagen möjlig!
Foto: Alice J och Wfoto.se 
 
Inlägget presenteras i samarbete med de sponsorer som bidragit till genomförandet av detta event. Ett speciellt tack till:

Dagens kontor

Idag "kontorar" jag från köksbordet för att återhämta mig efter gårdagens #influencermeetup2017 med efterföljande mingel och middag. Jag var inte hemma förrän strax efter 01 och borde vara helt slut som artist, inte minst på grund av höggravid - men efter en heldag fylld av intressanta föreläsare och samtal så känner jag mig tvärtom mer inspirerad än på länge. Tankarna sprakar ikapp med buketten jag fick efter mitt föredrag. Det liksom spritter under hårstråna. Stor tack till alla som kom igår, till mina kollegor som hjälpte mig ta projektet i mål och inte minst till föreläsarna och sponsorerna. Och Sofi. Du var mer inspirerande än jag hade hoppats på. Tack. Bildrapport kommer inom kort!
 

ANNONS: Tävla & vinn klädhängaren Streck Profil

Den här veckan har en läsare chans att vinna klädhängaren Streck Profil från ILX Interiör, värd 1995 kr. Klädhängaren är handgjord och tillverkad i mattsvart stål i måtten 187 x 30,5 cm. Förutom klädhängare designar ILX Interiör bord i stål och valchromat. Produkterna tillverkas genuint för hand vilket gör de unika och personliga. För att delta i tävingen ska du svara på följande på frågor i kommentarsfältet inom en vecka, lycka till!
 
1. Vad skulle du mer vilja se i ILX sortiment?
2. Vilken produkt i ILX sortiment är din favorit? Motivera kort varför.
 

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till vinnaren Emma som kommenterade 2017-03-02 @ 09:48:41 Maila dina kontaktuppgifter (adress och telefonnummer) till frida.ramstedt[snabel-a]trendenser.se

 
Tävlingen pågår tom 6/3 2017 kl 09.00 Du måste vara över 18 år för att kunna tävla. Vinnaren utses av en jury från ILX Interiör. Dess beslut kan ej överklagas. En klädhängare ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Veckans Söndagssummering v 8 - 2017

Eftersom jag har fullt upp med eventet i Göteborg idag fattar jag mig kort och låter veckans svep passera i raskt tempo. En mix av lanseringar och pressvisningar, diskussioner och.... moraliska aspekter av bloggandet? Scrolla och kolla! 
Svenska Linum går från klarhet till klarhet i sitt varumärkesbyggande och har släppt en serie hyllade bilder på sina vårtextilier i veckan. Visste du att de dessutom enbart använder Oeko-Tex-godkänd infärgning i ett slutet vattensystem. Heja! 
Skultuna lanserar en ljusstake som Thomas Sandell formgav redan 2009 exklusivt för anrika restaurangen Teatergrillen i Stockholm. Nu finns den även till försäljning.
Danska Georg Jensen lanserar en barkollektion i vår. Kolla in Manhattan HÄR!

Note Design i nytt samarbete: 20x Sørensen Fine Leather  by Note
Till diskussionerna då... Martin skrev en krönika om designkopior och jag fick mig en skopa av kritiksleven efter det HÄR inlägget i veckan. Vad tycker du? Nej eller okej?
 
Och minns ni förra veckans Hemnetgodis? Forne inredningsbloggaren och numera ArkDes-medarbetaren Sandra Nolgren skrev ett kritiskt facebookinlägg om avsaknaden av funktion i köket, som Husligheter hakade på med befogad kritik om vissa val. Och vips kokade kommentarsfältet.... En fågel viskade i mitt öra att säljaren och mäklaren av nämnda objekt sedan hört av sig med önskemål om att inlägget skulle tas bort eftersom diskussionen påverkar försäljningen och en privatpersons satsning och ekonomi. Klurigt. Har vi som bloggar ett ansvar där eller är det självklart att man får tycka vad man vill - oavsett hur stor man är? Vad tycker du?   
 

Några notiser
- Patrick Demarchelier ställer ut på Fotografiska 24 februari-14 maj
- Amelia Widells MelMelli lanserar fler möbler
Kents sista bilder auktionerades ut på Bukowskis

Konsumentverket agerar mot Trademax efter klagomål om missvisande prissättning
- Läser du tidningar? Läs då detta.

På tal om danskar. Aiayu öppnar en ny konceptbutik på Store Straendstrade 12 i Köpenhamn i början av mars! Hurra, ännu en anledning att åka dit på en weekend i vår. Veckans mest ombloggade Hemnet-span? Denna pärla på Drottninggatan 55 i Helsingborg tar hem matchen. Skön söndag till er!
Foto: Linum, Skultuna, Georg Jensen, Note design, Faye Toogood, Aiayu, Valvet.se

Helgens bästa

Jag åkte ner för ett besök på Varbergs BB i veckan och på vägen hem svängde jag förbi Second Chance för att spana efter rekvisita till ett jobbprojekt. Oavsett vad man tycker om loppisar så är denna förmodligen en av de bästa på västkusten. Så ren och välsorterad och ändå alltid fylld av fynd. Jag fick med mig en hel del, bland annat en knappt använd pepparkvarn från Peugeot i trä och en fin keramikskål till vårt kök, för 7 kronor stycket! Nu ska jag laga lördagsmiddag och lyssna igenom veckans avsnitt av mina favoritpoddar som jag sparat lite på. Helgens skönaste stund!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Vårens inredningsprojekt

På fredagar brukar det vara lite lugnare på kontoret så då passar jag alltid på att boka in intervjuer. Imorse blev jag uppringd av journalister från flera olika inredningstidningar och en gemensamt återkommande fråga handlade om vilka projekt jag ser fram emot i vår. Jag var faktiskt tvungen att tänka efter. Länge. Jag ska ju föda barn, det känns som en tillräcklig prövning (och omöblering?) i sig. Men det är klart, några inredningsrelaterade justeringar finns ju alltid i bakhuvudet... 
En ny vardagsrumsmatta
Kasthalls mjuka matta Moss har funnits på min önskelista under alla de 12 år jag bloggat om inredning. Även när ryorna var ute i kylan, kanske ska tilläggas. Nu när vi bytte golv i huset gjorde vi en rockad på nedervåningen och plötsligt är vi en matta kort. Det är dags att slå till med andra ord. Måste bara bestämma mig för rätt nyans. 
Byta till en natursäng
Så snart graviditeten har passerat och kroppen återgått till det normala igen står en ny säng på inköpslistan. Jag behöver läsa på och göra hemläxan kring natursängar i vår. Madrasser innehåller så mycket konstiga saker och sängen är ju den möbel vi kanske spenderar allra mest tid på i livet. Just nu står valet mellan IKEA's natursängar, Hildings allergitestade diton, Tyska Prolana och Hästens. Tips någon? 
 
Laga lampan
Jag blev även intervjuad av redaktionen bakom Rullavagn.nu idag och en av deras frågor handlade om huruvida någon kär designpryl åkt i golvet under småbarnsåren. Det dröjde tills vi hade lagt på innan jag kom underfund med svaret. Min PH 3/2 saknar ju den understa glasskärmen. Men inte på grund av 3,5-åringen utan hans trötta pappa som missade hallbyrån och råkade slänga nycklarna på lampskärmen istället... I vår ska jag komma till skott och beställa den reservdel som saknas. Fördel designklassiker, de går att laga - även 9 år efter inköpstillfället!
 
Fixa det sista i uterummet
Alltså ärligt talat. Det är en skam att jag inte gjort klart detta tidigare. Men innan sommaren ska allt i vårt uterum skruvas upp, vitrinskåpet fixas till och det sista piffet komma på plats. Jag lovar!

Tvätta trätrallen och bygga insynsskydd
En annan sak som behöver ske innan försommaren är en rejäl tralltvätt och en byggnation av ett insynsskydd på baksidan. Det är ju relativt lätt fixat, kanske just därför har det tagit onödigt lång tid. Men om jag skriver upp det här kommer jag inte undan. Redovisning utlovas!

Sponsored post: Inspirationsdag för Influencers 26/2 i Göteborg

Nu på söndag arrangerar jag en "Inspirationsdag för influencers inom inredning" med ett späckat program av föreläsare och aktiviteter. Syftet med dagen är att vi som bloggar och instagrammar ska få tillfälle att träffas, byta erfarenheter och utvecklas. Förutom att de flesta stora svenska namnen är på plats i Göteborg så kommer även några av Norge, Finland och Danmarks största influencers inom inredning att delta.

Jag kommer att ge tips om prissättning och berätta om mitt arbete i Sveriges Annonsörers projektgrupp som ska ta fram en gemensam mätvaluta för influencers, Reklamombudsmannen är med för att räta ut alla frågetecken kring annonsmärkning i sociala medier och modeprofilen Sofi Fahrman håller en inspirationsföreläsning där hon bjuder på erfarenheter / lärdomar från sin bransch. Vi avslutar med en paneldebatt där alla har möjlighet att ställa frågor och sedan äter vi middag tillsammans.
 
Eftersom det här är ett slutet event med platsbegränsning krävs föranmälan och registrering. Biljetten kostar 395 kr inkl fika och middag. Vi har totalt 150 stolar i lokalen, men 10 av dem är i skrivande stund lediga på grund av sena avbokningar / återbud. Har du en inredningsblogg eller ett instagramkonto och skulle vilja delta på söndag? Maila oss på inspirationsdag2017@trendenser.se så skickar vi mer information. Hoppas vi ses!
 
 
* inlägget innehåller reklam för ett event arrangerat av Trendenser

Stylingknep: Regeln om udda antal i stilleben

Det mesta inom inredning och styling handlar ju om att skapa balans och harmoni, men när det kommer till dekorationer är tumregeln tvärtemot - att man ska låta udda vara jämnt. Vad som menas med det? Om du vill göra ett fint stilleben till soffbordet, bokhyllan, en byrå eller ett sideboard ska du undvika par och istället sträva efter obalans. Gruppera dina saker om 3, 5, 7, 9 osv enligt "regeln om udda antal". På så vis får ögat en bättre promenadväg och din komposition känns mer intressant att titta på. Testa själv så får du se!
 
Fler tips för att lyckas med ett stilleben:
- Gruppera sakerna istället för att sprida ut dem.  Ett enkelt nybörjartrick för att lyckas med det är att använda en bricka, några böcker eller ett fat som bas. 
- Jobba med olika höjder på sakerna du kombinerar. Tänk tripp, trapp, trull. 
- Sträva efter att bygga ditt stilleben i triangelformationer istället för boxiga och jämna fyrkanter/rektanglar. 
- Blanda gärna in olika strukturer och ytor (tänk motsatser och kontraster ex. mjukt mot hårt, matt mot blankt, slätt mot skrovligt osv).
Försök leda ögats väg som en "slalombana" genom ditt stilleben med hjälp av hur du placerar ut blickfången. Med andra ord försök sy den röda tråden lite mer i zick zack än med raksöm. Lycka till!
Foto: JM Hitta Hem / Emily Laye

Lookalikes: Vaser med lock

Jag är ledsen om jag blir lite upprepande mot Mio, men jag tycker det är så trist att se svenska formgivare bli överkörda av en stor kedja. För det går ju inte att misstolka likheten mellan dessa två. Eva Schildts vas Äng från Klong (som har vunnit pris för bästa inredningsaccessoar av Elle Decoration 2014) och blivit en nutida klassiker med sitt utmärkande och organiskt mönstrade blomsterstöd av massiv mässing - och Mios nyhet Lily som bygger på samma princip. Eller vad säger ni om de här? Lika som bär? 
Bild 1: Vasen Äng från Klong, pris från 765 kr
Bild 2: Vasen Lily från Mio, 499 kr

Hemnetgodis: Aschebergsgatan 1

Jag fastnade för de egengjorda tavlorna i den här lägenheten som preciiiis plockades ner från Bjurfors Göteborgs hemsida (men fortfarande finns att beskåda på mäklaren, fotografens och stylistens instagramkonton). Kolla in @bjurfors_goteborg eller @fotografalencordic eller @sarahwidman - som ju är upphovskvinnan bakom. 
Foto: Alen Cordic, Bjurfors Göteborg

Sponsrat inlägg: Vinnarna i A-hus tävling

Stort tack för alla fina bidrag som kom in i tävlingen jag arrangerade tillsammans med A-hus online. Nu har juryn utsett vinnarna och vi kan gratulera följande personer. Fortsätt gärna att bygga ditt drömhus på https://husbyggaren.a-hus.se/ Det är snabbt, smidigt och du får priset direkt! Inspireras även av andra A-hus på instagram@ahusab

1:a pris Karolina Thylén, villa Kobbskär (se bild)
http://www.a-hus.se/vara-hus/1-plan/kobbskar

Vinst: Inredningskonsultation på Spinneriet i Lindome med Frida Ramstedt på Trendenser där ni tillsammans skapar en moodboard till ert drömhus, dessutom ett presentkort på Rum21.se värde 20.000:- 


Juryns motivering: Karolina har designat sitt villa Kobbskär, ett rymligt 1-plans hus med en separat del för sovrum och en egen del för umgängesytor. Karolina har gjort många personliga och genomtänka val med en röd tråd genom hela huset. Den vita fasaden kombineras snyggt ihop med ljusgrå takpannor, silvermetalliska plåtpartier och vita fönster med spröjs. Pricken över i:et är de silvergrå pardörrarna som ger huset mer liv och en inbjudande entré. Karolinas genomgående tema är grått och vitt som återspeglar sig även interiört både i vardagsrummet genom braskaminen ut till bänkskivan, köksluckorna och de rostfria vitvarorna i köket. 
 

2:a pris Magda Billefjord, villa Vaxholm
http://www.a-hus.se/vara-hus/2-plan/vaxholm

Vinst: Presentkort på Rum21 värde 10.000:-

 3:e pris Helena Sundlöf, villa Lindö

http://www.a-hus.se/vara-hus/1-plan/lindo

Vinst: Presentkort på Rum21 värde 5.000:-

Foto: rendering av tävlingens vinnarbidrag
 
* Inlägget innehåller reklam för och presenteras i samarbete med A-hus

ANNONS: Tävla och vinn handdukar från Gripsholm

Den här veckan har en läsare chans att vinna ett paket med handdukar från Gripsholm, innehållande 1 st Bathrobe Washed Linen, 4 st Towel Waffle Terry 50x70 cm, 2 st Bath Towel Waffle Terry 70x140 cm, 2 st Beach Towel Hamam, totalt värde 2161 kr. Gripsholm erbjuder textila produkter som skapar ett inbjudande och harmoniskt hem med en modern och skandinavisk känsla där kvalité är viktigt. Därför använder sig Gripsholm främst av naturliga material som bomull och linne. Deras breda sortiment omfattar all textil du behöver för bädd, bad och inredning. För att delta i tävlingen ska du som vanligt svara på följande två frågor i kommentarsfältet inom en vecka. Lycka till!
 
1) I hur många färger finns Gripsholms Hamamhanddukar från Turkiet?
2) Var någonstans skulle du helst vilja spendera din semester? Motivera kort.

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till KP som svarade 2017-02-21 klockan 08:54:42 Maila dina uppgifter (adress och mobilnummer) till frida.ramstedt(snabel-a)trendenser.se så kommer vinsten inom kort!

 
Tävlingen pågår tom 27/2 2017 kl 10.00 Du måste vara över 18 år för att kunna tävla. Vinnaren utses av en jury från Gripsholm. Dess beslut kan ej överklagas. Ett handdukskit ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.  

Veckans söndagssummering v 7 - 2017

Månadens näst sista vecka har bjudit på en brokig men konsekvent blåtonad bukett av nyheter och releaser från inredningsbranschen. Här är några av de mest omsnackade lanseringarna att hålla koll på från de senaste sju dagarna!
När jag besökte Frama i december förra året berättade den Köpenhamnsbaserade designstudion om några kommande samarbeten. Bland annat med norska Kråkvik Dorazio och svenska  Dry Studios. Den 23 februari flyttar Frama in i Dry´s lokaler och i vår kan man även se Dry Studio´s gästspela hos Frama i Köpenhamn. 
I veckan hade svenska Layered pressvisning för sin nya satsning på möblerKollektionen består av soffor, fotpallar, fåtöljer, sittpuffar och en dagbädd bl a i midnattsblått. 
Danska VIPP har lanserat en ny vätetålig bricka (Vipp272) och förvaringsburk. 
I lördags kväll passade jag på att plöja Netflix nya satsning - serien Abstract - The Art of Design. Favoritavsnittet är Ilse Crawfordd. Lärorikt och inspirerande! 
 
Notiser: 
- Mediamarkt lämnar Sverige
- Adlibris satsar på två nya sajter och utmanar Panduro med att sälja pyssel
Kieran Long blir ny överintendent och chef för Arkitekturmuseet Arkdes
- IKEA lanserar en ny upplaga av sitt populära Art Event
- och vinner pris för Årets Reklambild!
 
Ett designsamarbete som flög lite under radarn på möbelmässan var det mellan klädmärket HOPE och Lammhult. Resultatet av det är bland annat denna pälsbeklädda stol. Veckans mest ombloggade Hemnet-span? Kolla in den här 3:an på Kungstensgatan i Vasastan. Och med de bilderna säger jag tack och godnatt från mig!
Foto: Frama, Layered, VIPP, Netflix, Trendstefan, Vasastanmäklarna 

Sponsored post: Vårt gnistskydd och golv

För ett par veckor sedan bad jag er läsare om råd kring hur vi skulle göra med gnistskyddet och golvet runt vår kamin. Med eller utan list i mötet mellan stenen och parketten löd frågan. Såhär blev resultatet. Vi börjar med en grå mjukfog. Spricker den på sikt, så kan vi ju alltid lägga på en list i efterhand - men det är ju svårare att göra det omvända resonerade jag. Till er som frågat om vilket golv vi valde så bestämde vi oss till slut för Kährs Cornwall. Helt transparent så är det ekonomiska upplägget att vi har fått en rabatt på parketten som jag förmånsbeskattas för i utbyte mot att jag i ett tydligt sponsormärkt inlägg berättar om varför vi valde just detta - så allt sköts enligt konstens alla regler. Det känns ändå viktigt att poängtera att samarbetetsupplägget med Kährs kom till först efter vi hade varit på byggmarknaderna och tittat på hundratals olika alternativ - så valet av detta golv är 110% vårt eget beslut. 
Kährs Cornwall är en svensk, svanenmärkt, FSC® och Fairtrade-märkt enstavsparkett i mattlackad ek med synliga kvistar. Det är ju en smaksak men många väljer bort kvisthål och räds färgen på ek som ju förändras lite med tiden, jag är lite tvärtemot och gillar när det finns liv och äkthet i ytan. Jag är mer rädd för att vitbehandla - då kan det lätt dra för mycket åt rosa eller grått och få känslan av en onaturlig "hinna" om man har otur. 
Här kan ni se en tydligare närbild på mötet mellan gnistskyddet och parketten. Kalkstenen är en borstad Öländsk Gilberga Hors som vi köpt och betalat fullpris för från Naturstenskompaniet. När stenen kom störde jag mig först på färgen, men sett i sitt sammanhang så tycker jag att stenen balanserar upp tonerna i ekgolvet på ett fint sätt. Hoppas våra val kan inspirera och stort tack för alla tips jag fått från er läsare i detta!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
 
* Inlägget presenteras i samarbete med Kährs 

Happy Weekend!

Efter en vecka som känts lite mer som en månad givet allt jag hunnit med (förlåt att bloggen blivit lidande, men ni kommer att fatta sen) så ska det bli riktigt skönt att ta helg. Jag ser fram emot att slänga mig raklång på soffan ikväll och bläddra i den HÄR som jag fått av Hanna Nova Beatrice. Tidningen Residence andra utgåva av sitt bookazine. En slags "best of" från deras magasin med extramaterial och intervjuer. Den som spar han har. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Sponsrat inlägg: Min köksfilm del 2

I samarbete med Ballingslöv har jag låtit filma hela vår köksrenovering i en webb-TV-följetong, där jag bjuder på en inblick i hur våra tankar gick när vi skulle göra om ett slitet standardkök till en skräddarsydd lösning. I den första filmen fick ni se före-bilder och ta del av våra önskemål och behov. I den andra filmen som släpps idag får ni se lite mer av moodboardet och följa med mig till Ballingslövs butik där Mija Kinning hade ritat upp tre olika alternativ utifrån våra målsättningar: att satsa på en tidlös känsla, mer arbetsytor och rejält tåliga material / ytskikt. 
 
Eftersom både stommar och luckor var slitna kändes det inte som ett hållbart alternativ att lappa och laga på det gamla köket. Därför gav vi bort de delar som fortfarande gick att använda till en granne med liknande kökslayout, flyttade spisen till svärföräldrarnas lantställe, lämnade in vitvarorna på återvinningsbutiken och investerade i ett nytt svensktillverkat kvalitétskök som kommer hålla för lång tid framöver. 
Vi bor ju i ett vitt nyfunkisradhus. För mig kändes det viktigt att förhålla sig till husets karaktär i valet av luckor och design, men samtidigt mjuka upp alla strama och raka linjer med nordiska träslag och "otrendiga" klassiska detaljer. Både jag och Niklas gillar stämningen på restaurangen Peder Oxe i Köpenhamn, så det nämnde vi som en inspiration till Mija. Och det är ett tips om du själv ska göra om. Titta inte bara på andra hus /lägenhetsmiljöer utan även på restauranger och hotell. 
 
Layoutmässigt ville vi:
- Göra köket luftigare genom att lätta upp antalet överskåp 
- Skapa mer bänkyta och ett bättre flöde när man är många som lagar mat samtigt 
- Förbättra ljussättningen med mer genomtänkt och dimbar belysning
 
Förslag 1

Förslag 2
 
Förslag 3 
 
 
I filmen nedan förklarar Mija sina tankar bakom varje skiss. 
På Ballingslövs hemsida kan också se renderade bilder på Mijas förslag. 
 
Vilket alternativ tror du vi valde? 

 
* Inlägget presenteras i samarbete med Ballingslöv

Instamoments @trendenser

Minnet på mobilen blinkade rött idag och påminde mig om att det var länge sedan jag raderade bilder och rensade min iPhone. Hög tid för en uppdatering om vad jag haft för mig den senaste tiden. Om du inte följer mig på instagram och Insta Stories så hittar du mig under användarnamnet @trendenser
1.) Golvslipning, check! Studion tömd, bonad och storstädad. 
2.) Packning pågår. 150 påsar till nästa veckas event....
3.) Projektet Trendenser & Friends rullar på. Nu när lokalen är i ordningställd kan vi äntligen ta emot beställningar igen. Till er som väntat. Tack för ert tålamod. 
4.) Läggbildsplåtning för Newbie. De fina träleksakerna fick jag låna från Little Eco
5.) Till dem som tyckt att jag borde sluta blogga om jag vill göra något verkligt åt miljöfrågan. Glöm det. Förra veckans inlägg är bara början. Det är väl bättre att använda sin influencer-makt till att påverka fler än, att lägga ner? 
6.) Jag må leva ett färglöst liv i övrigt, men jag tar igen det med råge i lunchlådan. 
7.) Plant based fuel. Ja, det är ett försök att kompensera tröttheten och +20 kg pga graviditeten. Uff. Den här omgången har varit helt annorlunda än min första "pregnans" som gick lite mer som en...dans. 
8.) Till er som undrat om tavelhyllan. Den är monterad men det fattas några detaljer. Återkommer med en större bild och bättre beskrivning när jag stängt luckorna. 
9.) Sist men inte minst. Bästa stunden på länge. Premiärgoset med Max nya kusin. Välkommen till världen lilla A!

Lookalikes: Ullmattor med beige kant

Svenska Norrgavel och Kathea har länge samarbetat och deras gemensamma matta Plain är en produkt som tagits fram specifikt till Norrgavels butiker. En handvävd matta i 100% ren ny ull. Vävd på linnevarp för bra stadga och lång hållbarhet - och istället för mattfrans avrundas mattan med en vävd beige bård. Ett enkelt men genomtänkt signum. Igår fick jag Mios vårkatalog i brevlådan och deras nyhet Island är inte helt olik i tanken. Eller vad säger ni om de här? Lika som bär?
Bild 1: Norrgavels och Katheas matta Plain, flera mått och färger. Pris fr 2315 kr/kvm
Bild 2: Mios nyhet Island, flera mått och färger. Pris fr 499 kr 

ANNONS: Tävla och vinn produkter från Vinter & Bloom

Den här veckan har en läsare chans att vinna ett kit med Oeko-tex certifierade babytextilier från Vinter & Bloom. I potten ligger ett paket för barnrummet bestående av bäddset för spjälsäng, spjälskydd, spjälsängsförvaring, babygym och flaggspel. Vinnaren får själv välja om hen vill ha sin vinst i Bluebell (blått) eller Blossom (rosa). Vinstvärde ca 2205 kr. I Vinter & Blooms nya kollektion Forest Friends finns bland annat bäddset för spjälsäng och vagn/vagga, spjälskydd, skötbädd, flaggspel, lekmatta, sängmobil, förvaringskorg och babyfiltar med söta motiv. Produkterna är Oeko-Tex®-certifierade och innehåller inga skadliga ämnen för babyns ömtåliga hud. För att delta ska du svara på följande två frågor inom en vecka. Lycka till! 

1) Var hittar Vinter & Bloom sin inspiration?
2) Vad är viktigt för dig när du väljer bäddset till din bebis? Tipsa / Motivera kort. 

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till Annie som svarade 2017-02-13 klockan 20:23:13 Maila dina uppgifter (adress och mobilnummer) till frida.ramstedt(snabel-a)trendenser.se så kommer vinsten inom kort!

Tävlingen pågår tom 20/2 2017 kl 13.00 Du måste vara över 18 år för att kunna tävla. Vinnaren utses av en jury från Vinter & Blooms. Dess beslut kan ej överklagas. Ett presentkort ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.  

Veckans Söndagssummering v 6 - 2017

De senaste sju dagarna har det varit Stockholm Design Week och möbelmässa och pressvisningar och utställningar och prisutdelningar både till höger och vänster. Omöjligt att inkludera allt i ett och samma söndagssvep, men här är några viktiga händelser och snackisar som du absolut inte får missa från veckan som gått. Scrolla och kolla!
Vi börjar med Elle Decoration Awards som gick av stapeln i måndags. Det delades ut priser i en rad kategorier och Jannice som driver Skönahem-bloggen AddSimplicity hade röstats fram till Årets inredningsbloggare. Stort grattis! Samtliga vinnare hittar du HÄR.
I tisdags öppnade Stockholm Furniture & Light Fair. Formgivaren Jamie Hayon var årets guest of Honour men hans skrytutställning hamnade (entréplaceringen till trots) lite i skymundan. Mest ombloggad blev nämligen Lotta Agatons trendutställning
Årets mässrestaurang, Designbaren hade gestaltats av Note Designstudio. En riktig färgkaramell i signalrrött, kombinerat med jordiga, rostiga och aprikosrosa toner. 
Fogia lanserade b la en ny modulsoffa och visade rådande färgskala exemplariskt. 
Liksom Kråkvik & D’Orazios utställning på ArkDes som gick i liknande färger. Residence samtliga Formpris- vinnare ställdes ut och ni ser ju. Beige, rosa och rost... 
Bolons utställning Innovators at heart har också synts mycket på Instagram. Där visas företagets materialexperimenterande, bland annat i bilder stylade av Tina Hellberg. 
Och ett annat väldigt uppsnackat event nere på stan var öppningen av Louise Liljencrantz och Hanna Wessmans gemensamma studio. Veckans mest ombloggade hem till salu då? Tja, det tror jag är detta "tidningsjobb" / PR-samarbete mellan ESNY och en rad danska företag som återfinns i Elle Decoration. Fler bilder på ESNYs Continental Apartments hittar du i Pella Hedebys blogg. Hon har nämligen stylat och inrett. Jag avrundar med en exempelbild därifrån och önskar en fin start på vecka 7!
Foton: Elle Decoration, Pella Hedeby, Husligheter, Fogia, ArkDes, Bolon, Therese Sennerholt, ESNY

Maktlistan 2017 - Tidskriften Rum

I veckan släppte Tidskriften Rum sin prestigefyllda "Maktlista" för 2017 med de 100 mest inflytelserika namnen i den svenska inredningsbranschen just nu. Och titta! Jag hamnade på plats 23, inemellan en mängd kända och duktiga personer. Tack för en jättefin motivering. Jag känner mig väldigt stolt och glad!

Sponsrat inlägg: Trivselhus satsar på medvetna val

Igår var det äntligen dags för premiären av Trivselhus nysatsning på sitt visningshus i Nacka. Trivselhus jobbar aktivt med hållbarhet och tillsammans med Trendenser vidgar de nu konceptet med att även erbjuda inspiration för den som vill inreda mera medvetet. Igår hade de bjudit in till en föreläsningskväll där jag höll fyra föredrag och bjöd på mina bästa tips och råd. Johanna Pilfalk har stylat visningshuset och jag har valt ut ekologiska och miljövänliga produkter till varje rum, som vi märkt upp med hangtagsen "Selected by Trendenser" där jag kort förklar vad som är bra och viktigt med just dem. HÄR kan du bläddra i foldern som Trivselhus hade tagit fram för eventet och är du nyfiken på hur det ser ut går det bra att boka en visning HÄR
Foto: Trivselhus, Frida Ramstedt och Johanna Pilfalk
 
* Inlägget presenteras i samarbete med Trivselhus

Smart garderosblösning

Jag fastnade för den fiffiga garderobslösningen i det här hemmet som är till salu via bo|sthlm. Drömmer du om en walk in closet men saknar ett rum för det? Fundera på om det här alternativet kan vara en idé. Flytta ut sängen en bit in i sovrummet och bygg en halvvägg mot huvudgaveln. Och gör plats för en en liten walk in closet på baksidan. Ett yteffektivt sätt att inreda på få kvadrat eller i ett lite för långsmalt rum. 
Foto: bo|sthlm / via designoform

Sponsrat inlägg: Hållbarhetsvecka på Jotex

Mycket av det Jotex gör påverkar vårt klimat och vår planet. Därför har de bestämt sig för att deras textilproduktion ska följa, och i många fall överträffa, de tuffaste reglerna. Deras sängkläder till barn är tillverkade i 100% ekologisk bomull som är producerad utan konstgödsel, kemiska bekämpningsmedel och genmodifiering. Dessutom är numera även Jotex största basprogram inom bäddtextil, ZACK, 100% ekologiskt och GOTS-certifierat. Det innebär att allt från odling, plockning, beredning och tillverkning av själva produkten är kontrollerad. Från och med 2017 ska alla Jotex inköp inom textil vara mer hållbara och BCI-certifierade. BCI är en global ideell organisation som utbildar bomullsodlare i metoder för hållbar bomullsodling, till exempel genom effektiv användning av vatten och minimering av bekämpningsmedelsanvändning. BCI tillför också förbättrade sociala, ekonomiska och miljömässiga villkor för bomullsbönderna. 
 
Just nu är det hållbarhetsvecka på Jotex där Trendensers läsare får 30% rabatt på en hel order t o m söndag 2017-02-19 om ni anger rabattkoden: 171311
Foto: Jotex.se
 
*Inlägget presenteras i samarbete med Jotex.se 

Lookalikes: Soffbord med flätad rotting

Tack för all positiv respons, alla mail och tänkvärda kommentarer på mitt förra inlägg om det höga tempot på nyhetsflödet och ombytligheten i vår bransch. Även om ingen av oss sitter på svaren (ännu) så tycker jag det är viktigt att vi vågar utmana varandra i de här frågeställningarna och lyfta det som skaver, inte sopa det under mattan av rädsla för att vi inte beter oss perfekt idag. Visst det är obekvämt. Men jag tror också att det måste få vara just det, för att vi ska komma till nya insikter och nya ageranden. Därför ser jag fram emot att fortsätta den här dialogen - både på bloggen och i andra sammanhang. På tal om nyheter så är ju det ju heller inte alltid första gången man ser allt som lanseras. Igår hade IKEA visning på sin nya Stockholmsserie och jag fastnade för de här borden. Kanske för att de påminner om Borge Mogensens klassiker 272 för Fredericia möbler från 50-talet. Eller vad säger du om de här, lika som bär? 
Bild 1: Nyhet! IKEA Stockholm 2017, bänk i ask & flätad rotting, 995 kr
Bild 2: Borge Mogensen, bänk i ek & flätad rotting. Auktionspris ca 3000 - 22 000 kr

NY-HETS FLÖDET

Varför var du inte på Elle-galan i måndags? Jag såg dig inte på pressfrukosten imorse? Kommer du ut till möbelmässan idag? Det är Stockholm Design Week och min mobil ligger på sängbordet och blinkar av sms från branschkollegor medan jag (som i vanliga fall alltid brukar vara på plats) ligger kvar hemma under duntäcket, med en feberfrossig treåring på armen. Ibland gör sig livet påmint och slår ut schemat så jag åker faktiskt inte upp förrän imorgon. Och kommer förmodligen inte hinna ut till mässområdet alls i år på grund av andra uppdrag. Ingen fara med det såklart. Men där har ni förklaringen, om ni undrar varför det varit tyst på bloggen de senaste dagarna. 

Jag tänker inte glamourisera VAB eller påstå att Peppa The Pigs Themesong på repeat (Tre. Dagar. I. Sträck.) gör en vuxen människa gott - men jag måste ändå tillstå att det finns det något befriande i att underordna sig omständigheterna ibland. Jag tror man får det man behöver och just nu har jag faktiskt inget emot att skrota runt i pyjamas istället för att springa runt på pressvisningar. Det har tvärtom varit ganska nyttigt för mig att byta perspektiv och betrakta designveckan utifrån istället. För när jag inte är mitt uppe i nyhetsflödet själv, så kan jag plötsligt se det lite mer för vad det har blivit på senare år. Ett ny-hets-flöde utan dess like. 

Bilderna som rasslar förbi på Instagram gör det med sådan hastighet att jag inte hinner urskilja vem som postat vad längre. Men det är omöjligt att undgå budskapet. Knappt har den grå väggfärgen torkat i de svenska hemmen förrän vi uppmanas måla om till beige. Linne är så 2016 och sammet är det nya stora. Tillrättalagd inredning är ett skällsord, unikat är det nya modebegreppet och tråkig är det värsta man kan bli påkommen med att vara. Ändå ser jag ju samma soffor, glasbord, piedestaler och lampor överallt. Vad är det vi håller på med? Stockholm hade, för bara några veckor sedan, sämre luft än Peking. Ett isberg större än Gotland är på väg att bryta sig loss från Antarktis. Och jordklotet är nära att förvandlas till vår fiende istället för vår vän tack vare alla utsläpp. Jag tittar på treåringen som ligger på min arm och undrar vad han kommer tycka om mitt jobb som "influencer" när han växer upp. Kommer jag kunna se honom i ögonen? Vad kommer han tänka om att jag var en del av den sista generationen på jorden som hade en valmöjlighet. Som faktiskt kunde bromsa och förändra den negativa klimatutvecklingen. Men som var lite för upptagen med att jaga nyheter och likes på Internet för att göra något vettigt åt saken? 


ANNONS: Tävla och vinn Mora Rexx köksblandare

Den här veckan har ni som läser Trendenser chans att vinna en snygg blandare med diskmaskinsavstängning till köket värd hela 5145 kr i samarbete med Mora Armatur! Mora Rexx är essensen av skandinavisk design och funktionalitet. Serien är minimalistisk och sätter enkelheten i fokus. Här har tradition och hantverk samsats med moderna tillverkningsmetoder och inspirerande formgivning. För att delta i tävlingen ska du svara på följande två frågor i kommentarsfältet till detta inlägg - inom en vecka. Lycka till!

1) När startades Mora Armatur?
2) Motivera kort varför du helst köper svensktillverkade produkter?

Tävlingen är avslutad. Grattis till Clas som svarade 2017-02-06 @ 15:48:21 Hör av dig med dina uppgifter så ser vi till att vinsten kommer till dig inom kort!

Tävlingen pågår tom 13/2 2017 kl 11.00 Du måste vara över 18 år för att kunna tävla. Vinnaren utses av en jury från Mora Armatur. Dess beslut kan ej överklagas. Ett presentkort ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.  

Söndagssummering v 5 - 2017

Sista söndagen innan Stockholm Design Week kickar igång och mailkorgen håller på att sprängas av pressreleaser. Det är omöjligt att få med allt som surrar i etern just nu, men här är ett hopkok av veckans mest ombloggade nyheter och snackisar!
Jotun Lady har släppt en helt ny färg för våtrum, Lady Aqua som ger en vackert silkesmatt yta i badrum och fuktiga tvättutrymmen. Finns i flera fina kulörer.
Ballingslöv har släppt sin nya serie System 10 med finfina pressbilder stylade av Daniella Witte
HEM har öppnat sitt showroom i Stockholm och är dessutom aktuella med sin nyhet - Table Mortar. En bordsmortel inspirerad av kvarnhjul i sten. 
Claesson Koivisto Rune är aktuella med nya produkter i sin serie Smaller objects som lanseras i samband med möbelmässan. Bland annat den nya smörkniven Butero av Shane Schneck. 
Svenska Kasthall är aktuella med sin nya kollektion Arrival of Origin. Stora, eleganta mattor med subtila mönster som skapats med en ny tredimensionell teknik för tuftning. Fler bilder HÄR
Danska Lyngby som är mest kända för sina räfflade vaser lanserar nyheten FORM i vår. Munblåsta glas i en mängd olika former och storlekar som inspirerats av de råformer som Lyngby Porcelæn använt för porslinet. 
Tidningen Residence har släppt sin andra utgåva av sitt samlingsmagasin/bookazine "My Residence" och lockar bland annat med ett hemma hos reportage från Louise Liljencrantz Von Sievers. Spännande!
 
Notiser:  
- IKEA fortsätter satsa på att bli självförsörjande på el och köper vindkraftverkspark i Kanada
- Vi i Villa och FM Mattsson hjälper migranter i Grekland med vatten och avlopp  
- Hanna Wendelbo fd designchef på Boråstapeter och Sandbergs börjar frilansa för Midbec!
- För åttonde året i rad växer Mio mer än möbelhandeln
- Och Tidningen Form lanserar nytt designpris!
 
Avslutningsvis råder det ingen tvekan om att veckans Hemnetobjekt redan är korat. Lotta Agatons lägenhet som ligger ute till salu via ESNY har varvat sig själv på nätet i helgen. Men tongångarna i kommentarsfältet till mitt inlägg om hennes bostad blev oacceptabelt hård. Jag brukar inte censurera men har faktiskt tagit bort de värsta elakheterna av respekt för Lotta och hennes familj. Alla har självklart rätt till sin egen åsikt, men alla har inte rätt att såra andra - i alla fall inte på min blogg. Mer tänker jag inte säga om saken. Jag avrundar veckans svep med ett annat ombloggat objekt. Kolla in Anna-Leenas inredning av Rådmansgatan 70B i Oscar Propertius Lyceum. Till salu via Alexander White. Fin söndag till dig!
Foto: Jotun, Ballingslöv, Hem, CKR, Kasthall, Lyngby, Residence, Alexander White

Sponsrat inlägg: #dwcharm

Nu är det inte långt kvar till Alla-Hjärtans-Dag och många kanske funderar på vad de ska ge bort (eller önska sig) denna kärlekens dag. I samarbete med Daniel Wellington kan jag erbjuda Trendensers läsare 15% rabatt på alla köp från deras hemsida. Använd bara den här koden i kassan: TRENDENSER15 Mellan den 1 – 15 februari 2017 har de dessutom ett fint Alla-Hjärtans-Dag-erbjudande på www.danielwellington.com När du beställer valfri läderklocka från deras kollektioner får du en hjärtformad-berlock samt presentinslagning utan extra kostnad. 
#DWcharm är alltså en liten berlock man kan fästa i läderarmbandens hål. En supersöt detalj! På så vis är klockan fin oavsett vilket håll man ser den från. Här kan du beställa ditt exemplar!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 
 
* Inlägget presenteras i samarbete med Daniel Wellington

Hemnetgodis: Lotta Agaton flyttar!

Det här kommer förmodligen bli veckans (kanske årets?) mest omskrivna lägenhetsobjekt till salu, men trots risk för att posta "samma bilder som alla andra" kan jag ändå inte låta bli. Det vore ju nästan att betrakta som bloggtjänstefel att inte tipsa om superstylisten Lotta Agatons mörkmålade lägenhet som nu ligger ute till salu på Nytorgsgatan 19 A via ESNY. Se fler bilder HÄR och HÄR
Foto: ESNY

Trendenser är Sveriges Främsta Inredningsblogg 2017 - enligt Cision

Jag är lite osäker på om de bloggläsare som inte jobbar med media eller kommunikation känner till Cision så väl, men kort förklarat är det den globalt ledande aktören inom affärsdriven informationshantering (media intelligence) och varje år rankar de bloggare inom olika kategorier baserat på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, läsarkommentarer och popularitet i sociala medier. Och vet ni vad? Trendenser har för andra året i rad utsetts till Sveriges främsta inredningsblogg av dem. Hurra! Det är fult att skryta, jag vet, men givet allt hårt arbete som ligger bakom detta så utmanar jag Jante och unnar mig ett officiellt glädjetjut. HÄR kan du läsa Cisions intervju med mig.
 

Dagens kontor

Det händer inte så ofta just nu (arbetsdagarna går liksom i ett för att vi ska hinna med så mycket som möjligt innan min planerade bebisleverans i april) men idag tog vi oss ändå tid att sitta ner på rumpan en stund och njuta av en gemensam fika på kontoret. För vet ni vad? Max har fått en till liten kusin och jag har blivit ingift moster. Hurra! Jag bjöd på Katjas smarriga mandelsemlor för att fira. Och tänk, om två månader är det min tur att leverera en ny familjemedlem. Jag längtar! Kanske inte så mycket till själva förlossningen, som till att äntligen få träffa den lilla personen som bökar runt i min mage. Stort grattis till Anna och Krille!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Annons
Annonsera