Annons

Annons: Lucka 15 – Royal Copenhagen

Bakom dagens lucka står Royal Copenhagen, med chansen att vinna 4st Blue Fluted Mega tallrikar 27cm (dekor nr 2), till ett värde av 3196 kr. Royal Copenhagens porslin och passion för gåvor är två saker som har gått hand i hand sedan det grundades 1775. Minnet av en gåva vid ett särskilt tillfälle eller det vackert dukade bordet står alltid i fokus. För att delta i dagens lucka ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet. Du har 24 timmar på dig, lycka till!
 
1) Vad var Royal Copenhagens ursprungsnamn när företaget grundades 1775?
2) Hur skulle du duka med dina nya Blue fluted mega tallrikar i jul? Motivera kort.
 

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till vinnaren Elisabeth B som tävlade 2017-12-15 kl; 11:13:08 Maila dina kontaktuppgifter (adress, telefonnummer och personnummer) till [email protected] så kommer din vinst inom kort.

Tävlingen pågår tom 16/12 kl 08.00 Vinnaren utses av en jury från Royal Copenhagen. Deras beslut kan ej överklagas. OBS! Du måste vara 18 år för att delta. Vinsten skickas endast inom Sverige. Trendenser tar ej ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. 4 st Blue Fluted Mega tallrikar 27cm (dekor nr 2), ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Läs mer HÄR.

Kategorier:

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  1. The Royal Danish Porcelain Factory
  2. Skulle hedra min Farmor som brukade duka med orginalet med underbara Megavarianten. Röda Amaryllis, Vita Servetter i linne – Julens skål i Klirrande Kristallglas!

 • Maria skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle använda dem som uppläggningsfat till kakor och lussekatter varje gång vi fikar. Det blir stämningsfullt och snyggt!

 • Anonym skriver:

  Den Kungliga Porslinsfabriken.
  Jag skulle duka med gamla jultallrikar från Bing&Gröndal som jag köpt på loppis för ingenting. De skulle bli assietter bredvid dessa underbara tallrikar. Mormors kristallglas med stjärnor. Jag skulle vika granar av styva fina gröna servetter att lägga på. Göra en bukett av en-,tall-och granris från tomten och lägga lite kottar som jag torkat som dekoration på bordet. I riset hänger jag lite ärvt halmpynt.

 • Maje skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Vi är många så fyra räcker inte på långa vägar, men jag skulle använda dem när vi julfikar. Både till kakor och godis. Så vackra. Skulle duka med mina fina gamla ärvda dukar med mönster i blått och använda servetter i rött för att få det mer juligt. Tända ljus i våra gamla ljusstakar som jag ärvt efter farmor med röda ljus i naturligtvis.

 • Karin skriver:

  The Royal Danish Porcelain Factory/Den Kongelige Porcelænsfabrik
  Dukningen skulle gå helt i blått och vitt. Har en ny löpare som går helt i blått och vitt. Har små blå assietter som skulle passa till. Vita linneservetter och mina silverbestick. Illusion glas från Orrefors. Vita hyacinter både för de är vackra och att de doftar gott

 • Åsa skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Min man Jens familj kommer från Danmark och vi har ärvt en del porslin ur serien Musselmalet från Royal Copenhagen. Många av tallrikarna är kantstötta och går inte längre att använda och det vore så roligt att kunna hedra hans danska arv genom att duka med dessa. Jag skulle kombinera med ärvda silverbestick, min mormors linneservetter och barnens egengjorda julpynt.
  Skulle bli sååå glad!

 • Maria skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Dels med mina bestick i guld från Borste Copenhagen – en så fin kombination ihop med dessa! Sen hade jag kört på en stor vit och krispig linneduk, mörkgrå linneservetter med servettringar i guld, Fritz Hansens stora Ikabana vas med ’vilda’ blommor, röda bär, eucalyptus och en massa gröna bland; men även flera minivasar med små natursköna och egenkomponerade vintriga buketter samt mässingsljusstakar i olika storlekar och former – både antika och nya. Och slutligen lite torkade apelsinhalvor, nejlikor, kanelstänger och granris utspritt lite här och var på bordet – som tillför både ljuvlig doft och dekoration. Men det som definitivt hade satt pricken över i:et för juldukningen är utan tvekan dessa Blue Fluted Mega tallrikar från Royal Copenhagen – en ren och skär dröm att ha på bordet! ✨

 • Ida skriver:

  1_Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2_Med bordet fullt av hyacinter.

 • Ellinor skriver:

  1 – Royal Porcelain Factory
  2 – Jag skulle kombinera dem med min vita Swedish Grace servis. Inte helt designsäkert kanske men garanterat vackert. Ibland måste man gå emot det vanliga och utmana även dukningen. Sedan dekorera med grankvistar och skriva bordsplaceringen på bruna etiketter för att bjuda in naturen i hemmet.

 • Diana skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle matcha dessa med mina silvriga tabletter och svarta matta bestick från Lagerhaus! 🙂

 • Caroline skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik.
  2. Vi har redan blåvitt porslin från några olika tillverkare, tallrikarna skulle få ansluta sig till den samlingen. Till jul dukas samlingen fram på en Nobelduk med skogsgröna linneservetter.

 • Martin skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Musselmalet har det funnits massor av hos olika människor i släkt och familj. Stora serviser delas vid arv och ger nya lager till min. Jag älskar hur det går att blanda 200 och 20 år gamla tallrikar, de ser lite olika ut men passar samtidigt. Vi använder Musselmalet till såväl vardag som fest. Till jul ger en linneservetter, silverbestick, tallkvistar, julrosor och ljus en underbar känsla av festivitas. Extra fint är det då att tänka på alla som tidigare ätit på dessa tallrikar genom såväl glädje som sorg. För att det inte ska kännas som vi leker 1800-tal köper vi då och då in nutida delar. Dessa fyra tallrikar vore ett perfekt komplement!

 • Marielle skriver:

  1) Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2) Skulle duka enkelt med linne duk och vi har annat blåvitt porslin. Pynta med lite granris och små ljus lyktor.

 • Carina skriver:

  Den kongelige porcelaensfabriken Jag skulle duka med vit duk mina tallrikar från Gustavsberg vita med blå rand o vita hyacinter röda servetter sen skulle jag lägga fina julköttbullar på det vackra fatet

 • Anna-Maria skriver:

  1. the Royal Porcelain Factory
  2. Med linneduk och linneservetter, Kastehelmis klara förrättstallrikar (som jag ärvt) gamla silversbestick och glas. Plus en stor bukett julbröda tulpaner!

 • 1 Den Kongelige Porcelænsfabrik
  Jag skulle ja svarta bordstabletter , orreforsglas med blå droppar, och silverbesticksom är borstade matt.

 • Lone Villadsen skriver:

  1. Den Kongelige Porcelainsfabrik
  2. Kärleken tog mig till Sverige för 4 år sedan. Att duka ett klassisk svensk julbord med Megamussel skulle värma mitt danska hjärta och jag vill kombinera det med Blå Blomst-servis, som min man ärvde efter sin mamma.

 • Kristina skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Marmor bordstabletter och mässing bestick.

 • Lotta skriver:

  Den vackra delikata blå dekoren skulle stå fram mot ett kontrasterande duktyg i naturfärgad linne. Till dem mina ärvda silverbestick och vita manglade linneservetter. Rent enkelt mot riklig varierad och färgstark julmat.

 • Linda Olsson skriver:

  1. Namnet var The Royal Danish Porcelain Factory/Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Då skulle jag lägga i förlängningsskivorna i det gamla träbordet och lägga på mormors linneduk. På den skulle jag sätta hennes gamla snapsglas tillsammans med farmors silverbestick i en stor glasburk för var och en att ta för sig.

 • Olivia J skriver:

  Svar: Den Kongelige Porcelænsfabrik.
  I en skandinavisk anda skulle det dukas. Med färger som går i blått och mässing. Inspirationen hade kommit från naturen och därmed skulle det dekoreras med en uppsjö av blommor, tall, kvistar och grönt i stora som små vaser. Textilen hade varit i tvättad linne och i ljusgrå toner. Granris, mossa, röda bär och kottar skulle användas som dekoration på bordet och ovanför skulle en stor ljuskrona helklädd i gran hänga och sprida sitt varma ljus.

 • Erika Schollin skriver:

  1. Den Kongelige Porcelaensfabrik (The Royal Danish Porcelain Factory).
  2. Kan väl nästan inte finnas ett vackrare julaftonsporslin?! Jag skulle duka på en midnattsblå linneduk, med ärvda silverbestick och enkla glas, och gärna blomsterarrangemang med doftande vit hyacint och kanske apelsiner med nejlikor för att sprida både färg och väldoft!

 • AL skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle duka med tallrikarna på en naturfärgad linneduk med matchande linneservetter och en uppsättning vackra glas. Runt servetterna skulle jag knyta ett vackert band/snöre och dekorera med en gran- eller tallkvist.

 • Lise-Lotte skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle duka med vit linneduk, fina servetter, vinglas och silverbestick. Perfekt för nyårsfesten!

 • Maria Andersson skriver:

  1. Den kungliga porslinsfabriken (fast med dansk stavning)
  2. Jag skulle dyka bordet med vita hyacinter i glasskålar och murgröna kvistar som slingrade sig fram över den benvita linneduken. Tända vita ljus i silverljusstakar och silverbestick

 • Maria S skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle dyka med vitt porslin, blåa småskålar som jag har, röda servetter och bestick i silver. Även några ljus hade jag ställt fram, även de får nog vara i rött.

 • Sofie skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. I jul ska det byggas ett nytt matbord, fiskbensmönstrat i ask. Med enkla eucalyptuskvistar på bordet, och vänner runt det, vill jag gärna duka upp med Blue fluted Mega och inviga både det nya bordet och det nya året.

 • Rebecka skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle blanda tallrikarna med våra Blue Fluted Plain och duka tillsammans med Nobelbestick från Gense, glas från Orrefors och servetter i lin.
  Väldoftande hyacinter i Holmegaards vaser och mitt på bordet ljusstaken Vänskapsknuten från Svenskt Tenn som får symbolisera vad som är viktigt – Fred och vänskap.

 • Chanette skriver:

  Svar: Den Kongelige Porcelænsfabrik
  Jag skulle satt dessa vackra tallrikar på mina egen virkade bords tabletter. Hade nog blivit vackert

 • Lena skriver:

  Den Kongeliege Porceleansfabrik
  Tallrikarna får stå på gottebordet med kakor, tryfflar och fikon på.

 • Lisa skriver:

  1Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2 Jag skulle låta den vackra dekoren från tallrikarna stå i centrum och addera toner av vitt, krom och kristallglas i dukningen. Vit linneduk och servetter skulle pryda bordet tillsammans med ett överdåd av vita, kort skurna, amaryllis i låga vida vaser. Avslutningsvis skulle två enljus-kandelabrar i ärvt silver sprida ljus och sätta stämning. God Jul!

 • Johanna E skriver:

  Svar 1: Den Kongelige Porcelænsfabrik
  Svar 2: Jag skulle vilja återskapa dukningen som min gammelmormor alltid så vackert skapade med sitt porslin från Royal Copenhagen varje jul. En blandning av klassiskt och modernt. Får jag äntligen chansen att sprida traditionen vidare?
  – Vit linneduk och vinröda linneservetter
  – Ärvda vinglas med kort fot och dekor upptill
  – Silverbestick
  – Hyacinter placerade i "Thermal mug" i samma serie
  – Mässingsljusstakar

 • Ella skriver:

  1 Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle duka med dessa fina ihop med vitt, guld och grönt. Klassiskt och stilrent. Vit linneduk och servetter, kristallglas, ljustakar i mässing och det gröna på bordet i form av hyacinter, amaryllis och granris.

 • Birgitta skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle duka med rött. Röda dukar och röda servetter och lite grönt som dekoration.

 • Teresia skriver:

  1. Den Kongelige Porcelaensfabrik
  2. Vi firar jul i vårat skärgårdshus och vår juldukning har alltid handlat om att man tar det man har. Vi vill i år spegla vår fantastiska miljö och ta in havet och skogen i dukningen. Tallrikarna Blue fluted matchas med ärvda Vindsäter från Rörstrand, det blå symboliserar havet. På bordet pyntar vi med skogens rikedom, mossa, granris och lingonris.

 • Carin skriver:

  1. The Royal Danish Porcelain Factory
  2. Oj så fina, men ska inte bli som mina föräldrar som lät finporslinet få stå och damma i skåpen. De skulle få agera som extra aktörer för när julporslinet inte räcker till, och vilka vackra ”extra”, nästan så att det blir tvärtom. Jag skulle komplettera det blå med julens färger som barrgrönt, äpplerött och stjärnguld. Det blir linneservetter i rött med guld runtom och gröna dekorationer från skogen, säkert en grankvist. I mitten av bordet skulle jag ställa ljushållare fö värmeljus i guld och ett trick jag lärt mig; det går att skära ut värmeljushållare av äpple. Dessa ljushålllare skulle jag blanda på bordet ihop med grankvistar och kanske några kottar. Men främst kommer de vackra tallrikarna från Royal Copenhagen att skina, även julporslinet kommer blekna i dess prakt.

 • Daniella Rusanen skriver:

  1. Den Kungliga Porslinsfabriken.
  2. Eftersom jag är finsk själv så hade jag dukat med en blandning av vitt och blått under julen då vi alltid har ett finskt och svenskt-julbord. Blå löpare, silverbestick, blå servetter i glaset.

 • Catrin skriver:

  1. Den kongelige porcelæns fabrik.
  2. Att blanda stilar med detta vackra porslin skulle jag föredra. Således en naturfärgad grov linneduk, de vackra tallrikarna, gamla silverbestick och de ärvda glasen på fot. Slingor av murgröna på bordet, tända ljus i malmljusstakarna och vita linneservetter vid varje kuvert.

 • Marianne skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Vit linneduk, silverbestick, blå servetter, de ärvda glasen och dekorera bordet med tomtar och värmeljus.

 • Clas skriver:

  Wow, vilket pris!
  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Då skulle det dukas med min äldste sons röda julduk som han gjort i syslöjden. Minstingen skulle vilja pynta med sina flörtkuletomtar, sina figurer av kottar och en värmeljushållare iform av en hand som han gjort på förskolan. För julen är något man delar med sina kära och det gäller även dukningen anser jag :). Själv skulle jag välja min "Ole" muggar som vi dricker glögg ur när vi på tallrikarna äter æbleskiver, en dansk juldessert -en typ av pannkakssmet som gräddas till små gyllenbruna, runda bollar i ett särskilt stekjärn. En fin tradition vi har i vår svensk/dansk/finska släkt. 🙂

 • Titti skarp skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2.men så fina jag skulle duka med en vackervit bordsduk och små genomskinliga runda vaser med en liten dekorkvist av Eukalyptusi varje vas och fina glas (får duga med dom jag har synd nog) och servetter i mörkblått ej mönster och så fina bestick förståss ,ska vara enkelt men ändå stilpå dukningen hoppas på tur

 • Per skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Ikeabesticken, ärva glasen, pappersservetter,skippar duken då vi har småbarn som kan dra i den.:)

 • Josefine skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. För att bryta av, och knyta ihop, den ljuvliga sirliga stil som tallrikarna har, grundar jag med en krispig äggskalsvit linneduk, ovanpå en löpare i dämpat, men ändå ljust, grått, strösslar med grankvistar från granen och ihopbundna (med rått snöre) kanelstänger över löparen (detta blir även servettringarnas tema). Kombinerar med ljusstakar i mässing och trä tre och tre i olika höjder, gärna loppisfyndade blandat med nytt. Globformade vaser fyllda med granris, och avklippta vita amaryllis samt enkla nakna kvistar/smågrenar. Klassiska enkla bestick och glas för att inte stjäla uppmärksamheten från tallrikarna. Nu kan vi äta och njuta gott!

 • Lina skriver:

  Den Kongelige Porcelænsfabrik
  Med fyra nya tallrikar skulle mitt set med tio tallrikar äntligen bli tillräckligt många för att använda till hela familjen vid jul! Jag dukar med linneservetter, grankivstar och vita vackra amarylissar och julrosor. OCh tänkda ljus såklart. Jag och maken tar våra speciella Mega-tallrikar, med namn, som vi fick i bröllopspresent och så får barnen de nya tallrikarna.

 • Jessica S skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Mitt kök på landet går i blått och vitt så dessa tallrikar skulle passa perfekt där. Jag skulle duka med stärkt linneduk, vita linneservetter, de ärvda silverbesticken samt kristallglas. Bordet skulle jag dekorera med naturmaterial i så stor utsträckning som möjligt: granris, kottar och juläpplen ❤️

 • Sanna skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2.Skulle duka med en vit linne duk, silverbestik, vackra vinglas och dekorationer i form av grankvistar och vackra amarylissar på bordet tillsammans med tända ljus för att skapa den rätta stämningen.
  Kram Sanna

 • Sara skriver:

  1. The Royal Danish Porcelain Factory/Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle låta de vackra tallrikarna stå i fokus med en vit bordsduk och julblommor, gärna vita amaryllis.Klassiska enkla bestick och glas för att tallrikarna ska få lyftas fram som de konstverk de är.

 • Malin skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. jag skulle använda dem som uppläggningsfat, och små grankvistar med en röd rosett av sidenband kring, på ena kanten.

 • Rebecka skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Att dekorera mitt bord med en rejäl linnéduk och vackra tallrikar; grankvistar och god dryck i glas förgyller varje middagssällskap. Att huset doftar jul och mat gör mig lycklig och glad. Om jag har riktig tur kanske julklappspaketet är fyllt med fler Blue Fluted Mega!

 • 1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle duka med en vit linneduk, mitten av bordet skulle fyllas av växter: murgröna, vita hyacinter, vit amaryllis och julrosor. Ljushållare med frostat glas i olika naturnära färger utspritt bland grönskan. Klassiska silverbetick, pastellblå linneservetter och kristallglas.

 • Vera skriver:

  1. The Royal Danish Porcelain Factory/Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Åh, vilken DRÖM! Har suktat efter dessa sen jag var i Skagen och fick äta på dem när jag var 11 år.
  Skulle matcha dem med Rörstrand – Swedish Grace i vitt och sedan gå ALL IN på naturmaterial! Granris, lingonkvistar, kottar osv. In med familjen runt bordet och julen är komplett!

 • Elisabeth B skriver:

  1.Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2.Skulle matcha Blue fluted mega tallrikarna med assietter från serien Blue fluted plain. På tallrikarna skulle en linneservett läggas med en mistel på som hålls samman med ett rött sidenband. På den grå linneduken skulle hyacinter i små genomskinliga vaser, i blue fluted plain muggar och i blue fluted mega muggar placeras samt skulle ett flertal låga ljuslyktor i klart glas placeras runtom bordet för den rätta stämningen. Avslutningsvis skulle självklart stilrena vinglas och silverbestick samt placeringskort fastsatta i gamla vinkorkar fullända dukningen.

 • Anna skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle duka med naturfärgad linneduk, ljusstakar med extra höga handstöpta ljus, små tallgrenar i vaser, silverbestick, mina finaste glas och de underbara tallrikarna från Royal Copenhagen. Som pricken över i:et skulle de nya tallrikarna kombineras med Royal Copenhagen uppläggningsfat mina föräldrar fick i bröllopspresent, och som jag nu fått överta.

 • Åsa K skriver:

  1. Den Kongelige Porcelainsfabrik
  2. Eftersom min 5-åriga dotter har kommit på hur roligt det är att duka så kommer det troligtvis att se ut såhär: bordet täckt av julgransglitter (det är tydligen det vackraste som finns!), servetter med Elsa och Anna från filmen Frost (kan eventuellt vara ännu vackrare än julgransglitter), spidermanglas (cooooola!) med snurrsnurrsugrör (oändligt roligt) och egengjorda placeringskort med urklipp ur mormors Hänt Extra. Det kommer att bli ljuvligt. ?
  Allt gott!
  Åsa

 • Brita Linnér skriver:

  1. Den Kongelige Porcelaensfabrik
  2. Jag kör nog med vit manglad linneduk med ljusrosa tygservetter precis som min mamma brukade göra när det var finfest och det blåvita åkte fram.

 • 1. Den kongelige porcelainsfabrik
  2. Skulle duka med linneservetter, silverbestick, material från naturen och mycket levande ljus.

 • Julia skriver:

  1. Royal Porcelain Factory
  2. Jag skulle duka med en gammal vacker vit stärkt duk med rosmönster som jag köpt på loppis, silverbestick från min mans släkt, vita ranunklar och blå anemoner i små låga vaser och både höga och låga guldljusstakar. Klassiskt och enkelt så den vackra blå färgen och mönstret på tallrikarna hamnar i blickfånget.

 • Anna F skriver:

  Wow! Drömmen att duka bordet med!
  1. Den Kongelige Porcelainsfabrik.
  2. Jag hade dukat upp till en god nyårsmiddag. En linneduk, Dom vackra Blue Fluted tallrikarna från Royal Copenhagen, linneservetter med en liten rosett i skinn runt, nätta vattenglas, ljuvliga vinglas med lite gulddekor, levande ljus, bestick i mässing och så klart en lite grönt. Happy New Year! ✨

 • A skriver:

  1. Den kongelige porcelænsfabrik
  2. Jag skulle duka med den fina vita tjocka duken jag har fått av svärmor, vackra silverbestik, vita strukna servetter som rullas ihop och binds med ett tunt läder band, i den skulle jag fästa en liten rönbärkvist och en ihoprullad lapp som dekoration till varje kuvert och som uppgift – dvs varje lapp skulle ha en liten ”uppgift” som skulle göra kvällen lite mysigare/roligare fx håll ett litet tal, ge en komplimang till den på din vänstra sida osv. Ett bord som är dukat till att vara snyggt, jo visst, men mest till att ”hygge sig” som vi säger i Danmark! ?

 • Cecilia Nilsson skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Wow! Det hade blivit en riktig drömdukning. En vit krispig linneduk på bordet, sen de vackra tallrikarna och mina ärvda silverbestick och vinglas. Sen hade jag dekorerat bordet med hyacinter och mässingsljusstakar i olika nivåer.

 • Jesper skriver:

  1. De ursprungliga namnen var The Royal Danish Porcelain Factory/Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Avskalat med vitt porslin som komplement till det vackra blå mönstret, vit duk och som färgklick dekorationer gjorda med buxbom och gran. Silverbestick, kristallglas och vita/blå linneservetter. Levande ljus i mängder för att skapa en varm stämning.

 • Maria skriver:

  1.Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle duka men vitt porslin som komplement till dessa vackra blå, silver bestick med linneservetter, vackra glas i olika storlekar och massor av levandeljus

 • Petronella skriver:

  1) Den Kongelige Porcelænsfabrik / The Royal Danish Porcelain Factory
  2) Det spelar ingen roll vad jag skulle duka med till mina tallrikar – de lyfter vilken måltid som helst i sig.

 • tina skriver:

  1. The Royal Danish Porcelain Factory/Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag gillar att blanda stilar både i inredning och dukning. Att duka med en grov linneduk och med enkla glas till de vackra tallrikarna…besticken EM från Stelton bryter av fint och gärna med blommor/kvistar från trädgården i vasen. Det ska kännas hemtrevligt och ändå genomtänkt. Och såklart ljus i olika lyktor i klarglas!

 • Rolf skriver:

  Den Kongelige Porcelænsfabrik var namnet den gången.
  Dukning är inte min starka sida om det ska se fint ut men med porslin som detta skulle det säkert se fint ut även om jag gjorde ett försök åtminstone i mina ögon.

 • Isabelle skriver:

  The Royal Danish Porcelain Factory/Den Kongelige Porcelænsfabrik.
  Jag skulle ta med dessa till min mamma på julafton, så hon får duka med dessa och sedan behålla dom. Hon hade gjort en superfin dukning med detta vackra porslin!

 • Carin skriver:

  Den kongelige porcelænsfabrik
  Mormors vita linneduk med tillhörande servetter, silverbestick, min mammas ärvda kristallglas, små glasvaser med julrosor, vita anemoner och röda minitulpaner och massor med vita udda ljuslyktor i matt porslin som jag samlat på mig. Om inte annat kan jag åka in till Köpenhamn och titta på årets juldukningar för inspiration 🙂

 • Anneli skriver:

  1. The Royal Danish Porcelain Factory/Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Med vit linneduk och vita linneservetter med en liten grön kvist bunden med ett enkelt band runt om. Silverbestick och snygga glas. Mycket ljus på bordet och grankvistar.

 • 1. Namnet var The Royal Danish Porcelain Factory/Den Kongelige Porcelænsfabrik
  Jag skulle matcha med servettringar i mässing, linneservetter med broderade initialer samt glas i kristall. Murgröna får pryda bordet

 • Ingrid skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. På 40-talet träffade min mammas faster en dansk man som arbetade till sjöss. De bosatte sig i Köpenhamn och hade musselmalet som finporslin. Min mamma har nu fått ärva detta och använder det var dag. Jag tänker det skulle vara fint med en uppdaterad version, att starta en alldeles egen porslinssamling.

 • Mattias skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Såhär i juletider hade jag låtit bordet prydas av granris och fina bärkvistar. Porslinet hade matchats med en enfärgad grå linneduk och röda servetter.

 • Johanna skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Till dessa fina tallrikar hade jag haft en gråbeige linneduk och udda tygservetter i grått, vitt och blått. I små ekollonvaser hade jag satt små eucalyptuskvistar och i en större vas mitt på bordet hade jag haft järnek och grankvistar. Jag hade placerat ut ljusstakar fyndade på second hand och haft stearin- och värmeljus som enda ljuskälla pga så mysigt och det bästa med vintern att man kan ha så många tända ljus.

 • PiaL skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Med blått, vitt och silver. Mörkblå duk och. mörkblå serveringstallrikar (undertallrikar). Höga silverkandelabrar och granris och kottar som dekoration. Enkelt men stilfullt och elegant.

 • Eve skriver:

  1) Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2) Jag har länge suktat efter blåvitt porslin i vår sommarstuga utanför Umeå så jag skulle definitivt ha dem där, och kombinera med naturfärgad linneduk och dito servetter, dekorera med massor av gran- och enris från gårdens skog och några enkla, röda stearinljus för att sätta stämningen. Och med massor av god julmat på tallrikarna såklart!

 • Henrik skriver:

  Med mat lagad med kärlek, och med personer jag borde bjuda oftare. Med vin öppnat med vördnad, och ett löfte att ta det softare.

 • Jasmine skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  Vad vackra!
  Jag skulle använda mina mörkröda tabletter från Laura Ashley.
  Mina antika silvervinglas och mina ärvda Ittala Ultima Thule vattenglas. Min vackra silverservis skulle få en orsak att putsas upp.
  Servetterna skulle jag vika som en pappersloppa (om ni minns leken man lekte som barn och sedan vek man upp en flik och läste vad det stod där.) I dessa framvikta fyra skålar skulle jag sätta tre olika texter med saker jag vill att gästen ska berätta om och en apertiff pralin till vinet. Konversationsämnena brukar bli väldigt underhållande.
  På bordet skulle det stå rosor eller tulpaner i korall. Blått och korall gifter sig så bra!

 • Jasmine skriver:

  Förlåt, tröttmössa.
  Jag skulle använda mina mörkblåa tabletter från Laura Ashley. Jag har inga mörkröda…, haha

 • Anna skriver:

  Den Kongelige Porcelænsfabrik
  på mitt svartbetsade plankbord skulle jag duka ROYAL COPENHAGENs tallrikar blandat med K H WÜRST handdrejade skålar, svarta bestick och givetvis servera dansk FLESKESTEG med alla tillbehör!

 • Viktoria skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag tycker dessa tallrikar verkligen kommer fram i den klassiska juldukningen. Gärna med den vita julduken som gått i generationer, gröna växter längs bordet och de gröna servetterna.

 • Sandra P. skriver:

  Den Kongelige Porcelænsfabrik
  Jag skulle använda dem som uppläggningsfat till kakor. Jag älskar blått-vitt porslin!

 • Lilly skriver:

  1. The royal porcelain factory
  2. Jag skulle duka upp i mitt röda torp i bokskogen i Skåne. En vit duk, och de blåvita tallrikarna tillsammans dekorationer av granris, rönnbär och sparade äpplen från i somras. Gärna glas med någon gulddetalj och servetter med känsla av vaxat papper.

 • Lena skriver:

  1) på engelska – Royal Danish Porcelain Factory
  2) jag skulle mixa blue fluted mega med min mormors gamla delar av musselskalet som jag ärvt. Linneduk, levandeljus och ett glatt sällskap.

 • Charlotte skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle duka väldig enkelt för att framhäva det vackra danska porslinet. Jag skulle duka med en ljusgrå linneduk, och de stilrena glasen Bellman av Ingegerd Råman en kombination av sirligt danskt och klassisk svenskt. Tycker att det enkla är vackrast.

 • Anonym skriver:

  "Den Kongelige Porcelænsfabrik"
  Jag skulle använda dessa generösa tallrikar som uppläggningsfat på mitt julbord. Mycket snyggt och stiligt ihop med övrig dukning. Vilka klassiskt fina tallrikar som jag aldrig skulle tröttna på och samla fler. Med så lång historia kan jag samla länge på deras porslin. Det kallar jag hållbart!!

 • Jenny skriver:

  Den Kongelige Porcelaenfabrik
  Jag skulle servera finfina danska spättor med Remouladesås

 • Anna-Lena skriver:

  Den Kongelige Porcelænsfabrik
  Blue fluted mega blir huvudattraktionen i min dukning med mångkulturella inslag. Den snygga och slitfulla servicen passar till allt och alla. Jag serverar fleaskesteg, thai, Meze, Sushi och till sist ställer jag fram jag en underbart doftande gryta från Marocko med spiskummin, nötter, russin och mynta.

 • Lina skriver:

  1. The Royal Danish Porcelain Factory (Den Kongelige Porcelænsfabrik)
  2. Jag skulle kombinera porslinet med en linneduk i mörkrött och massa antika mässingsljusstakar och vita hyacinter och amaryllis. Enkelt är vackert!

 • Emmy skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle duka med en stor vit och rödrutig duk som min farmor har gjort. Glas och bestick skulle vara gamla kristallglas och silverbestick som vi har i släkten. I mitten på bordet skulle jag lägga granris med julröda äpplen på.

 • Binti skriver:

  1Den KongeligePorceleænsfabrik
  2.Jag hade dukat med en indigofärgad mönstrad afrikansk duk,hallonröda tyger etter, mormors kristallglas, många små små suckulenter i foliepapper och tända ljus så klart.

 • Helena skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle duka upp hos min svärmor som är sjuk och bor på ett hem. Hon har alltid tyckt om design och vackra ting och jag vet att hon skiner upp då vi hittar på något speciellt. En vacker röd duk, levande ljus och de vackra tallrikarna.

 • Kim skriver:

  Den Kongelige Porcelænsfabrik
  Jag skulle göra en väldigt klassisk dukning där tallrikarna får ta huvudrollen. Vit duk, silverbestick, blå servetter och ljusstakarna Cobra från Georg Jensen. Möjligtvis ett par kvistar eukalyptus liggandes på bordet för att få med något grönt.

 • Susanne skriver:

  1. Den Kongelige Porcelaensfabrik
  2. Med min stora blå julduk (handbroderad av min mamma), Imtermezzo-glasen ("blå droppen"), loppisfyndade silverbestick och linneservetter. Linneservetterna är naturfärgade för att inte dukningen ska bli för "högtidlig", och för att plocka upp dekoren på de fantastiska tallrikarna lägger jag ett eller ett par strå havre (hej julkärven!) servetten och binder med grovt snöre. Vita blommor… åh!

 • Emma skriver:

  1) Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2) Åh detta mönster är helt ljuvligt! Hade dukat med krispigt vit linneduk, silverfärgade bestick, ärvda kristallglasen med en liten röd sammetsrosett runt foten, vita linneservetter med servettring i tenn runtomkring. Och massor levande ljus, blandat tenn och mässingsljusstakar, granriskvistar tillsammans med röda nypon i små glasburkar och apelsiner som extra dekor. Vacker, juligt, traditionellt och stämningsfullt. Så vill jag ha det på julen 🙂

 • Therese S skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle duka traditionellt. Älskar julen och när man får damma av rött och grått i porslinsväg och ta fram juldukar och gråa vackra linneservetter. ÅH! Gärna linneservetterna i servettringar med en grankvist i. Älskar ta in naturen i dukningen och dukar gärna med kottar och granris kring julbordet.
  Dessa supervackra tallrikar skulle jag antingen ta fram till desserten som alltid är en saffranskladdkaka. Denna underbara tallrik tillsammans med en gyllengul kladdkaka skulle bli en superfin färgkombination och få kladdkakan att smaka ännu bättre genom det vackra visuella för ögonen. Kan jag inte hålla mig enda dit skulle tallrikarna även få stå i mitten av bordet under middagen med läcker mat på.

 • Jennie skriver:

  1. Den Kungliga Danska Porslinsmanufakturen var namnet 1775.
  2. Grå linneduk, massor av blommor i vitt och grönt a la Claus Dalby, grå linneservetter som knyts ihop med ett grovt snöre och en kvist ilex till varje servett som dekoration.

 • Tove skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag har just renoverat ett gammalt långbord med plats för åtta personer och målat det i matt vit linoljefärg. Jag klär det med en lång vit löpare och placerar två grupper med planteringar av vita hyacinter längs mitten. Där samsas även ett par mässing- och bronsljusstakar i mitten och vardera ände. De fyra tallrikarna är matplatser för sällskapets vuxna. Jag har tallrikar "hamrat glas" från Pukeberg glasbruk för de små samt som glas och assietter. Jag har gott om servetter i matchande mörkblått, och vinglas med blå droppar i foten till. All mat står uppdukad på annat håll. Enkelt och jättefint!

 • Cirsi skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Enkelt, trärent bord, oblekta linneservetter och dricksglas. Vita amaryllis i vas. Tallriken skulle få vara smycket på bordet.

 • jessica skriver:

  Den Kungliga Porslinsfabriken.
  Jag skulle duka upp på en marinblå linneduk och mycket glas på bordet. Klassiskt

 • Maya skriver:

  1.Den kongelige Porcelaensfabrik
  2.Saffranspannkakor med blåbär på Blue fluted dejlig porslin, enbart det bästa för mina vänner,
  så Julefin!

 • Louise skriver:

  1.Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Första året jag ska ha julen hemma hos mig med släkt och familj. Tycker tallrikarna är så vackra att titta på att det inte behövs något annat pynt. Otroligt att de är handgjorda fortfarande. Skulle bara njuta av att få äta på dessa tallrikarna och få vara med min familj.

 • Elin Pettersson skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle kombinera de fina tallrikarna med mitt nyligen inköpta bestickset (guldfärgat). Blått och guld går fint ihop. På mitten av bordet skulle jag haft ett arrangemang av kvistar och kottar, samt en ljusslinga. Mitt matbord, som jag tycker så mycket om, är gjort av återvunnet trä och jag vill inte täcka över det med nån duk. Men jag skulle ha beiga linneservetter. Och såklart mina mönstrade kristallglas.

 • Elin Dahllöf skriver:

  1) Den Kungliga Porslinsfabriken.
  2) Jag skulle duka med dessa tallrikar tillsammans mina assietter från swedish grace som jag har i blåa toner samt, glas på fot från iitalla och gamla silverbestick. Bordet är redan dekorerat med en liten minigran med halmprydnader gjorda av mamma. En djupröd duk ramar in allt fint!

 • Mari B skriver:

  1. Den kongelige porcelainsfabrik
  2. Dessa skulle jag använda med våra Anders Petter bestick och de stilrena glasen (från öb) så tallriken får tala. Servetter ska självklart användas och då vita för att matcha och inte stjäla för mycket uppmärksamhet från tallrikarna.

 • Anna Bäckman skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik (The Royal Danish Porcelain Factory)
  2. Jag skulle duka med en naturfärgad linneduk, och pynta med granris – för att få både syn- och doftintryck.

 • Henrik skriver:

  1. Den kongelige Porcelaensfabrik ???
  2. Med mat lagad med kärlek, och med vänner jag borde bjuda oftare. Med vin öppnat med vördnad, och ett löfte att ta det softare. ?

 • 1. Den kongelige Porcelænsfabrik hette det. Jag tänker Kongelig Dansk i folkmun?
  2. Till jul skulle jag älska att duka dessa underbara tallrikar på en naturfärgad linneduk, med vita brutna linneservetter, silverbestick och vinglas från Skruf. På bordet ställer jag vita ljus och en rejäl vas med vita hyacinter tillsammans med enris.

 • Nina skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik (The Royal Danish Porcelain Factory)
  2. Med en vit linneduk, kottar och en och annan grankvist.

 • Stefan skriver:

  1 Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2:
  Tycker detta mönster är så tjusigt och jag skulle förära det med farmors bästa linneduk och tillhörande servetter. På bordet skulle jag lägga grankvistar, järnek och ställa dit många vita ljus i olika storlekar.Jag skulle binda små servettringar av lingonris, ställa fram kristallglasen och sedan skulle gästerna få träda in….

 • Elisabet skriver:

  Svar: Den Kongelige Porcelænsfabrik)
  Enkel och stilren,på gränsen till stram,
  med duk och servetter i ljusblått.
  På bordet en mistelkvist slingrar sig fram.
  Det tycker jag blir flott!
  Sen bryter jag av med de röda vinglasen,
  det är ju ändå jul.
  Och maten är färgrik uppå kalasen,
  men viktigast är att ha kul!

 • Toni Erdmann skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Dessa ljuvliga fat skulle få äran att bära följande under julen: födelsedagstårta till barn nr 1 den 23 december, födelsedagstårta till barn nr 2 på självaste julafton, fat tre och fyra skulle med stolthet få agera som smårättsbärare till den obligatoriska väntanpåKalle-glöggen??????

 • Kristina Li skriver:

  1.Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle matcha de fantastiska tallrikarna med antika mässingsljusstakar, buketter med amaryllis i olika färger och med rosetter av mörkgröna sammetsband knutna runt linneservetter.

 • susanne skriver:

  1. The Royal Danish Porcelain Factory
  2.Jag skulle duka middag på annandagen med en mörkgrön linneduk, dessa fina tallrikar, silverbestick och IItala Essence vinglas.Servetterna vita med ett fint grönt band om och en liten tunn grankvist.Sedan skulle jag ha fina silverljuslyktor som jag handlat i Vietnam som har ett präglat hålmönster i och sprider ett fint ljussken.Sedan lite julmusik och god mat på det.

 • Per skriver:

  Den Kongelige Porcelænsfabrik
  När jag dukar med dessa går det till såhär.
  Jag ser till att hålla en sober atmosfär.
  Eftersom det blåa i tallriken är dekor för mig
  Måste dukningen mot vitt, rikta sig.
  Bordsduk och servetter i renaste vitt.
  Georg Jensens hela bestick-kit
  Orrefors samarbete med Lagerfeldt
  I dessa glas kommer vinet bli hällt.
  Inget rysch-pysch runtomkring
  Det behövs ju inte med så vackra ting.

 • 1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Det skulle bli så fint med min mammas vackraste hemvävda duk, mina fina guldfärgade bestick och de vackra slipade kristallglasen. På bordet skulle min mässingfärgade Costellastake från Klong ha plats. Jag skulle placera julstjärnor i fina krukor i mässing. Röda blommor passar så fint till mässing. Hemvävda servetter med servettringar i matt mässing från Broste Copenhagen skulle fullborda dukningen. Sen skulle vi äta en utsökt middag på mitt önskeporslin.

 • Åsa skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Vilken önskedröm! Jag vill ha en grön jul, så jag skulle kombinera med en grön kruka som jag unnade mig från Svenskt tenn förra julen, vit hyacint i den och ett vackert serveringsfat i grönt glas som står på årets önskelista, en stor bunt röda tulpaner, vit linneduk, vita linneservetter, Skultunas adventsstake med långa vita ljus, Swedish Grace assietter i vitt (tycker att reliefen fungerar fint med musselmalet) och ärvda tunna snapsglas med tunn guldkant och glas från mormors mor. Vi blir fyra plus en busig tvååring, så hon får ha Mailegtallrik med trumpetande julkanin. God jul!

 • Mia B skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag dukar med vita manglade linneservetter med mörkblå sammetsband runt, mina höga ljusstakar i glas från Orrefors, , vita julrosor i djupblå små krukor från svenskt tenn, silverbestick och glas med silverkant. Och med en värmande brasa i spisen och akustisk musik i högtalarna.

 • Mia skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag har ärv några delar av musselmalet riflet och skulle kombinera dem med de nya Blue fluted mega tallrikarna, duka på en vit linneduk med röda servetter och små röda mini-julstjärnor på bordet.

 • mikaela skriver:

  Den Kongelige Porcelænsfabrik
  Vita servetter, guld bestick, vita julrosor och julmusik i högtalaren

 • Misan67 skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Vit damastduk, mina silverbestick (Uppsala), Champangne glas Orrefors (More), krispiga liljekonvaljer i kristallskålen (Sofiero) från Orrefors och ljuslyktor i frostat och klarglas Kastehelmi från Iittala. Porslinet är det som ska synas på bordet!

 • Mia skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag har ärvt några delar musselmalet riflet som jag skulle kombinera med de nya Blue flute mega tallrikarna, duka på vit linneduk med röda servetter och små röda mini-julstjärnor på bordet.

 • Mia skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag har ärvt några delar musselmalet riflet som jag skulle kombinera med de nya Blue flute mega tallrikarna, duka på vit linneduk med röda servetter och små röda mini-julstjärnor på bordet.

 • Emma skriver:

  1. Den Kungliga Porslinsfabriken
  2. Jag skulle duka med fina gamla linneservetter, snitthyacinter på bordet och fina glas på fot.

 • Karin UF skriver:

  1. Den kongelige Porcelænsfabrik
  2. Med silverbestick, granris och vita ärvda linneservetter och linneduk. Två tennljusstakar får också vara med. Less is more! ?

 • Mia skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag har ärvt några delar musselmalet riflet som jag skulle kombinera med de nya Blue flute mega tallrikarna, duka på vit linneduk med röda servetter och små röda mini-julstjärnor på bordet.

 • Lotta skriver:

  1. Den kungliga porslinsfabriken
  2. Jag skulle duka med dessa tallrikar till gottebordet. Med allt gott man kan lägga på.

 • Maria skriver:

  Fråga 1: Den kungliga porslinsfabriken ( svenska)
  Fråga 2: jag hade velat ha de vackra tallrikarna i fokus på en vit duk. Därefter hade jag adderat med silverbestick, kristallglas och en stor bukett mitt på bordet bestående av amaryllis, hyacinter, anemoner och gröna kvistar. En stor önskan är att få duka med detta fantastiska hantverk som ligger bakom varje enskild tallrik. Undra om inte maten också hade smakat lite bättre?

 • Helena skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag gillar ganska minimalistisk dukning där man har någon hjälte. Med de här fina tallrikarna skulle jag hålla resten ganska sparsmakat. Så enkla bestick och vanliga ofärgade vinglas/vattenglas. Vita vaser med enkla vita blommor. På en klassisk vit duk. Enkelt och vackert!

 • Karin skriver:

  Den Kongelige Porcelænsfabrik. Jag skulle stiga upp tidigt på julaftonsmorgon, lyssna på julmusik och överraska familjen med en riktigt fint dukad och läcker julfrukost på fint porslin och med tända ljus.

 • Annika skriver:

  Den kongelige Porcelænsfabrik
  jag har genom lopis och antikaffärer köpt några B&G som liknar i mönster. De skullejag använda tillsammans. Men också mitt Swedish grace snö för jag vill att Blue Fluted Mega blir det man vilar ögonen på, det som får skina och ta all uppmärksamhet.
  Till detta skulle en natuligt ljus linneduk få ligga på bordet, inslag från naturen i form av något litet grönt och sen massa ljus. Neutrala glas och bestick. vita hyacinter skulle vara fint på bordet.

 • Pernilla skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle duka för att hedra min älskade mor. Jag växte upp med en snickarfar och min mor var hemmafru. Pappa snickrade vårt hus med lösvirke från grunden och köket var i öppen planlösning med vardagsrummet – vilket var ovanligt på det tidiga 80-talet. Allt i vårt kök var i obehandlat trä samt i blå och vita toner. Min mor älskade blått och vitt vilket nu har gått i arv till mig. Jag skulle blanda mitt ärvda uddaporslin – lite Ostindia, lite Blå blom och andra blåvita loppistallrikar – med dessa Blue Fluetedjuveler. Hela dukningen skulle se ut som en skatt full av blandade minnen.
  Something old, something new, something borrowed, something Blue…

 • Linda skriver:

  Den kongelige Porcelaensfabrik
  Jag skulle vilja duka på ett bord i ljust trä med massor av granris, eucalyptuskvistar och röda äpplen i mitten. Jag skulle vilja ha udda glas och bestick från loppis så att tallrikarna står i fokus och så massa god julmat förstås!

 • Eva L skriver:

  Fabriken hette Den Kongelige Porcelænsfabrik.
  I krispigt silver, vitt och blått
  hade då min juldukning gått.
  Granrisgirlang på vit silverduk.
  Tända ljus och musik i rätt stuk.
  Två glas för vita vinet.
  Det allra vackraste porslinet!

 • Pia S skriver:

  1: Den kongelige Porcelainsfabrik
  2: Först min blå linneduk , sedan mina fina nya Blue Fluted tallrikar , vita linne servetter , dom gamla nyputsade silverbesticken , två stycken fina röda julstjärnor i snygga vita ytterkrukor och så till sist stearinljus i mina tennljusstakar . Mys .
  God Jul .

 • Elisabeth W skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Med några mandelmusslor på det blå-vita fatet, ett glas överblivet bubbel, raggsockar på fötterna och en pläd över axlarna, smyger jag ut och sätter mig på trappen då resten av familjen somnat. En stilla julestund.

 • Eliisan skriver:

  1. Den Kongelige Porcelaensfabrik.
  2. Min älskade mamma som inte längre finns med oss, var väldigt förtjust i danskt porslin. Hon dukade alltid så fint, både till vardag och fest. Jag skulle vilja duka som hon gjorde; krispigt vit manglad linneduk och linneservetter, som hon vävt – hon var duktig på allt min lilla mamma! Det fina silverbesticken Franska liljan. Även spröda, fina kristallglas som är ärvda. Gamla, höga, också ärvda,silverljusstakar med mörkblå stearinljus. Små glasskålar med låga blommor, mina favoritblommor är anemoner i lila, rosa och blått, så de skulle jag dekorera med i glasskålarna.

 • Claudia Kerttu skriver:

  Den Kongelige Porcelaensfabrik.
  Jag har skickat vidare mitt gamla porslin då det gjort sitt, nu skulle jag duka detta med associarer i vitt och silver, nyårsdukning blir mitt tema!

 • Elin skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Med röd julduk, vita swedish grace tallrikar i botten för varmt från julbordet, assietterna ovanpå för den kalla maten. Ljusgrå linneservetter, grankvist och naturtråd som servettring. Silverbedticken jag ärvt från mormor.

 • Malin Krantz skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle ge dem som julklapp till mina föräldrar som börjat samla på detta som finporslin. I stället för att slå in dem skulle jag smyga upp på julaftons morgon och duka en riktig lyxfrukost som ska avnjutas på deras nya tallrikar!

 • Ingegerd skriver:

  1. Den kongelige Porcelaensfabrik
  2. Om jag skulle ha turen att vinna så skulle jag duka med dessa fina tallrikar till nyår tillsammans med gamla kristallglas, levande ljus och en stor vit krispig tulpanbukett. Så vackert!

 • Maria W skriver:

  1. Den Kongelige Porcelaensfabrik
  2. Jag skulle duka med en blandning av vitt och blått porslin som jag samlat på mig, en julduk som min mamma broderat, ärvda snapsglas och massor av ljus, amaryllis och hyacint.

 • Birthe skriver:

  1 . Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Självklart med arvegodset från danska farmor, kaffekoppar med fat, sockerskålen och kaffekannan i Musselmaled till julfrokosten! Har tyvärr inga mattallrikar….

 • Ninni skriver:

  Den Kongelige Porcelænsfabrik
  Jag skulle duka med vit linneduk, vita linneservetter, vita julrosor, djupblå ljuslyktor och mina rostfria fiskbestick från Nobelservisen. Jag skulle servera någon fisk- eller skaldjursrätt som jag tror skulle framträda mycket vackert mot porslinet.

 • Ted skriver:

  Den Kongelige Porcelaensfabrik.
  Vilken otroligt fin vinst till min fantastiska fru. Hon älskar porslin och dukar gärna fram vackert på bordet vardag som fest. Hon skulle garanterat duka fram ett vackert bord med dom här vackra tallrikar både på jul och nyår ??

 • Loppan skriver:

  Älskar Musselmalet!!!
  Så bär är mina svar;
  1 den kongelige porcelaensfabrik
  2 jag skulle duka upp med mina musselmalet halvblond som jag ärvt av min mormor på en mörkt blå jättevacker linneduk som jag har hemma. Nyputsade silverbestick, silverljusstakaf och serveringsfat i vitt och blått. Det skulle toppas med några av de antika stearinljus i musselmalet som jag sparat (8 av 36) finns kvar och de är riktigt gamla! Å denna gång hoppas jag verkligen att få vara den lyckliga vinnaren! ❤️

 • Anna F skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Med silverbestick, linneduk och röda julstjärnor

 • Hannah skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag älskar både färgen och mönstret och skulle matcha dem med en dukning i guldtoner, servettringar med gnistrande guld och gyllene ljusstakar från Skultuna. Och vita rosor bundna med guldband

 • Elin skriver:

  1.Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Matcha med enkelt vitt porslin så dessa finna får spela huvudrollen. Hyacinter på snitt, så mörka som möjligt för de doftar ljuvligt. God mat i skålar på borden och personer som står mig nära på stolarna. Dessa passar verkligen för de bästa av högtider!

 • Anonym skriver:

  1) Den kongelige porcelaensfabrik / the Royal Danish Porcelain Factor.
  2) Jag skulle duka med min stora vita linneduk och vita linneservetter. Som servettringar skulle jag använda vanligt brunt snöre och sedan lite granris. Jag skulle också duka med mina Ittala glas och gense Nobel bestick. Sen skulle jag pynta bordet med ljus, hyacinter och granris!

 • Gun A skriver:

  1. Den kongelige porselaensfabrik
  2. Jag gillar verkligen det sätt man moderniserat ett traditionellt mönster genom att arbeta med dekoren i en helt annan skala.
  Jag skulle julduka med megatallrikarna på en midnattsblå linneduk så att det tydligt står fram mot en mörkare bakgrund. Till det mina Ingegerd Råman bestick från Gense, mina fina ärvda vinglas med kvadratiskt fot och mina vita linneservetter ombundna med mörkblått band och en grankvist. Som bordsdekoration skulle jag använda blue flute plain muggarna för vita hyacinter till bordet. Spännande med skalförskjutningen mellan mega och plan och hela respektive delar av mönsterbilder. En enkel bakgrund så att megatallrikarna får vara huvudnumret och gran och hyacintdoften ger juldofterna tillsammans med maten.
  Hoppas hoppas ?

 • Camilla skriver:

  Hej!
  1) Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2) Min mormor var från Danmark och dukningen skulle få gå i hennes anda. Hon älskade att duka upp för fest, så genom henne har jag fått mycket inspiration.
  Linneduk, fina uppläggningsfat som jag ärvt från henne, ihop med mkt rött och kristallglas, stora fina servetter snyggt vikta och självklar en liten sked som hintar om att det bjuds på efterrätt 😉

 • Gun A skriver:

  1.den kongelige porselaensfabrik
  2. Gillar verkligen den förnyelse av mönsterbilder som åstadkommits med skalförskjutningen.
  Jag skulle duka med de vackra Mega tallrikarna på en midnattsblå linneduk så att tallrikarna syns väl. Till de använder jag mina fina Ingegerd Råman bestick från Gense, min vackra ärvda vinglas på kvadratisk fot. Därtill vita manglade linneservetter ombundna med mörkblått band och en Grankvist.
  Bordet dekoreras med vita hyacinter i musselmalet muggar med det traditionella mönstret. Porslinets olika skalnivåer matchar varandra. Dofterna från hyacinter, gran och mat ger en fin bakgrund till vännerna kring bordet

 • Nadja skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik Hette det från början
  2 Med en mörkblå linneduk som jag fått, mitt vita ärvda porslin och de här vackra tallrikarna, glas från Iittala och ljusstakar i silver. Servetterna går i blått och silver. Jag skulle också ha vita blommor i vas… Älskar kombinationen blått och silver kombinerat med vitt.

 • Sandra Rosti skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Det blir bara jag och sambon som firar jul på julafton, så nån finare dukning blir det inte. Men om jag skulle vinna dessa så skulle jag ta fram mina fina Orrefors intermezzo glas som jag tror skulle passa jätte fint till dessa vackra tallrikar.

 • Björn L skriver:

  Den Kongelige Porcelaensfabrik
  Jag skulle duka på ett bord, som jag lagt en fin hemvävd duk på. Sedan skulle jag lägga kniven till höger och gaffeln till vänster om tallriken. Sedan skulle jag placera glasen ovanför, kl 12 om man tänker tallriken som en klocka. Avslutningsvis skulle jag vika en servett och lägga den under gaffeln.

 • Anonym skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2, Med linneduk, linneservetter och det finaste bordssilvret .

 • Larsson skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2, Med linneduk, linneservetter och det finaste bordssilvret .

 • Den kungliga porslinsfabriken- fast på danska då! Jag skulle lägga de fyra olika sorters sill på taölrikaran och ställa dem precis i början av släktens buffebord på julafton. De skulle matcha perfekt då allt går i vitt och blått, vita julrosor, blåa tistlar, vita dukar och silverblå linneservetter, silverbestick och en salig blandning tallrickar så det räcker till alla- men alla i vitt och blått!

 • Gunilla skriver:

  Den Kongelige Porceleansfabrik
  Iskonvaljer, levande ljus, mörkblått linne och silverbestick.

 • Mi skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Tycker om en enkel dukning, ljus duk, låga blommor och ljuslycktor, här kan tallrikarna få huvudrollen…men viktigast är ju folket runt bordet.

 • Henrik skriver:

  1 och 2: All Included.
  Hmm,
   
  Serveringsfaten fick jag i födelsedagspresent
  Att serien borde kompletteras, har jag faktiskt känt.
  Blue Fluted Mega är en servis som andas klass.
  Den Kongelige Porcelænsfabrik, visar såpass.
  Låt oss placera dessa på ett gammalt bord av ek.
  På serveringsfaten, julens cresendo: en skinkstek.
  Vi vill hålla det rent från krusidull och bestyr.
  Låta serien välja – åt vilket håll den styr.
  Fokus och medelpunkt är tallrikarna i sig.
  En kärlekspassion mellan Byzantine och Marseille.
  Besticken bör vara i silver, gärna äldre sort.
  Aino Aalto glas, en gedigen finsk import.
  Gripsholms tabletter i antracit, till Sverige, oss tar.
  På bordets finns isbjörnar av J. Sirnes, som ett par.
  Då är norsk design också närvarande här.
  Låt oss nu äta julbord, i nordisk atmosfär.

 • Matte #1 skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle matcha dem med blå duk, mitt vita porslin, mina fina glas som jag fått ärva. Blommor i vitt och servetter i blått och guld, med guld servettringar och ljusstakar i guld med vita ljus. Älskar blått och guld med lite vitt till.

 • Jeanette R skriver:

  The Royal Danish Porcelain Factory/Den Kongelige Porcelænsfabrik Då skulle jag lägga en gammaldags blåbroderad vit duk på vårt vita bord, ta fram de sällan nyttjade kristallglasen och silverbesticken, servera mat ur blåglaserade keramikformar och skålar. Maten skulle vara något i skaldjursväg, så det fina mönstret får en chans att synas under måltiden

 • Mathilda skriver:

  Den kongelige Porcelænsfabrik
  Jag skulle duka med mina ärvda linneservetter, finbesticket som också är arvegods och så kanske lite mer moderna glas som en kontrast. Växter på bordet i grönt och med lite inslag av blått och så lite surdegsbröd och vispat smör till tilltug innan maten serveras.

 • Susanne skriver:

  1_Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2_Jag skulle kombinera det fantastiskt fina, sirliga blommönstret på tallrikarna med min dotters handplockade små sommarblommor i små, knubbiga vaser!

 • Anton skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfarbrik
  2. Nu är det oftast min sambo som står för de snygga dukningarna i hemmet men om jag har lärt mig någonting av att titta på hennes hantverk skulle jag matcha de fantastiskt vackra tallrikarna med en dovare omgivning så att tallrikarna får spela huvudrollen. Jag skulle också fånga upp det blåa med mässingsljusstakar från Skultuna och en Klongvas

 • Camilla Wiklund skriver:

  1. Den kongelige porcelánsfabrik
  2. Jag skulle duka med grå linneduk, kandelaber i mässing och granris istället för blommor till de ljuvliga tallrikarna.

 • Lisa skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Med en röd duk, Hyacinter, granris, fina glas och bestick. Sen skulle jag bjuda på ett traditionellt julbord…

 • Nina skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfarbrik
  2. Jag tar det bästa av det som redan finns hemma: Grillbesticken med träskaft, udda kristallglas, servetter som mamma har sytt & mormors röda virkade duk på det gamla träbordet som kom med huset.

 • Louise skriver:

  1. Den Kongelige Porcelaensfabrik (The Royal Danish Porcelain Factory).
  2. Jag skulle duka med mina ärvda kristallglas och vackra silverbestick. En härlig ljusbeige linneduk och fullt av ljusstakar. Är det jul så är det, och då vill jag att porslinet ska luftas upp av dukningen.

 • Joanna skriver:

  1. The Royal Danish Porcelain Factory/Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle duka fram dessa magiska tallrikar ihop med en massa hopplock av minnen, släktklenoder, hemmasydda servetter, ren-pyntade julölsflaskor, mormors vita duk som hon fick av morfar i bröllopspresent som jag sen fått ärva, kronljus från IKEA, de vackra blå assietterna som jag hittade i köket på kolonin som jag köpte för fem år sen, besticken som min sambo fick i studentpresent, snapsglasen från Erikshjälpen, grötskålen jag köpte på konstrundan på Österlen 2010 för den hade så oemotståndliga tomtemössbeklädda kossor på ihop med sambons graverade slev som han fick av sin far med texten "första försöket att bli svärdslukare" när han som 6-åring av någon oförklarlig anledning försökte stoppa ner den i halsen. Och mitt på bordet skulle den blå-vita kak-porslinsskålen från Danish Butter cookies få stå. Den som jag vann när jag som 4-åring skickade in en teckning till en kakburksritartävling.
  Älskar hur så många liv kan återspeglas, återupplevas och flätas samman i en enda julig tradition <3

 • Annika skriver:

  1) Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2)
  Dukar upp det vackra porslinet på vit krossad velour, som skapar en julig känsla av snö. Finglasen på fot och guldfärgade bestick väljer jag också till. Är vi många som ska äta skarvar jag med vita tallrikar med guldkant som jag redan har.
  Kvistar och kottar från lärkträdet bryter av snyggt i dukningen!

 • Ylva skriver:

  Den kongelige porcelaensfabrik.
  Midnattsblå linneduk till dessa tallrikar o siverbägare att dricka ur, silverbestick, silverstakar på speglar, det ska glittra o glimma, inte att förglömma grågröna växter till.

 • Mona skriver:

  1.den konglige porcelaensfabriken. 2 en blå linneduk med granrisdekoration , många ljus, och fylla skålen med risgrynsgröt och en liten mandel

 • Fredrika skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag uppskattar naturnära dukningar. Därför önskar jag i jul duka upp vårt matbord men en naturfärgad linneduk, detta vackra porslin och vita amaryllis och hyacinter blandat i en bukett med eukalyptus och hartassbräcken.

 • Maria skriver:

  Den Kongelige Porcelaensfabrik
  En vit damastduk, dessa vackra tallrikar, vita linneservietter, enkla helvita silltallrikar, mormors gamla kristallglas och ett blomsterarrangemang med vita julstjärnor blå och vit hyacinter mossa och några silverfärgade julkulor

 • Maria skriver:

  1) Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2) Jag älskar det skandinaviska formspråket och dukar upp på mitt 60-talsbord i teak från Bukowskis och kombinerar de fina tallrikarna från Royal Copenhagen med enkla vita tallrikar av märket Swedish grace, servetter från svenskt tenn, champagneglas från Iittala och mina loppisfyndade delar av Musselmalet som jag köper varje gång jag befinner mig i Köpenhamn. På serveringsfatet dukar jag upp med det bästa Västkusten har att erbjuda- havskräftor. Bordet dekoreras enkelt med granris och vita hyacinter i klarglas. Tillsammans skapas en elegant, röd tråd med delar från det bästa Norden har att erbjuda.

 • Nadja skriver:

  Ååå, vore en dröm att vinna detta vackra porslin!
  1.Den Kongelige Porcelænsfabrik.
  2. Jag skulle duka upp ett norrländsk bord i blått, vitt och silver. Ljus på bordet samt en vas med blåbärsris och vita tulpaner.

 • Anna L skriver:

  1) Den Kongelige Porcelænsfabrik
  Grön ranka runt grå linneservetter och vackra glaskulor

 • Caroline L skriver:

  1. Den konglige porcelaensfabrik
  2. Det jag vill duka med har jag inte i mitt hem så jag får fantisera. Ittalas Kastehelmi dricksglas (klara) och Hardanger bestick Ramona. Vita amaryllisar och hyacinter. Vita linneservetter.
  Ljusstaken Harmony från Georg Jensen
  Slutligen vill jag ha denna duk:
  nyblomkollen.se/webshop/dukar-servetter/duk-linne-150×300-cm-harry-bla
  Tycker det blir en härlig skandinavisk mix.

 • Ulla Hägglund skriver:

  1 Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2 Jag skulle duka med tre färger – vitt, blått och grönt

 • Anna Marie skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Grundfärgen i porslinet för i juletid mina tankar till snö, den vackra koboltfärgen till is och blommorna och kvistarna till naturen. Jag skulle försöka spinna vidare på den känslan i resten av dukningen med krispiga vita servetter, gnistrande silverbestick, tunna kristallglas, långa eleganta stearinljus och vita julrosor. Tror även att ett par grankvistar skulle sätta pricken (och doften) över i:et!

 • Jennifer skriver:

  Den Kongelige Porcelænsfabrik
  Jag skulle duka tallrikarna tillsammans med svärföräldrarnas gamla Musselmalet med genombrutna kanter och Blå Vifte till kaffet. En enkel vit linneduk med många små vaser med grönt och vita blommor, blandade silverljusstakar i olika höjder och många värmeljuslyktor.

 • Inga-Maj skriver:

  1)Den kongelige Porcelaensfabrik
  2)Tillsammans med vita Swedish Grace tallrikar på röd hellinne duk som mamma vävt och vita linneservetter som svärmor vävt,samt tomtar,lucior och snögubbar som barnen gjort på förskola/skola som jag sparat.(tillsammans blir det ett fint julbord av flera generationer)

 • Linnea skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. I sin enkelhet på vår mörkgrå linneduk, tillsammans ärvda ljusstakar från Royal Copenhagen och mormors välsttrukna vita servetter och lite grönt, så att porslinet får allt fokus!

 • Anna skriver:

  1.Den kongelige Porcelænsfabrik
  2. Jag skulle låsa mig in hos min bror, ta med ljusblå linneduk och små vita julrosor och grankvistar som löpare till bordet, varje kuvert får ett litet paket i ljusblått och vitt, och en chokladtomte i färgglatt rött. Så kommer de hem från sonens sjukhuspermission till ett vackert julbord i hans favoritfärger.

 • Linda skriver:

  1.Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Tallrikarna läggs på mörkt träbord med patina, utan duk, handblåsta glas utan gravyr, mörkröd linneservett. Klart.

 • Emmelie skriver:

  1. Den Kongelige Porcelænsfabrik
  2. Åhhh, vi har en precis nyrenoverad matsal. På vårt nya bord skulle jag duka upp med underbara Blue Fluted Mega tallrikarna. Mitt på bordet skulle jag lägga granris. Jag skulle ockdå försöka fånga den fina blå färgen på tallrikarna med något blått på bordet. Linneservetter som jag knyter en liten grankvist runt. Åh jag kan verkligen se det framför mig! Håller tummarna!

 • Rebecca skriver:

  1. The royal danish porecelain factory
  2. Med kärlek, respekt o farmors kristallglas
  Till fisk eller kött beskådandes en vacker svensk tenn vas
  Med dessa tallrikar i köket genast finna motivation
  Ja och låta maten utgöra en vacker dekoration

 • Camilla K skriver:

  Den Kongelige Porcelaensfabrik
  Går all in och blandar som alltid olika porslin och glas. Blir toppen med fyra nya i vår samling. Vi är ofta många runt bordet och har inte någon full servis.

 • Eva Fridén skriver:

  Den Kongelige Porcelænsfabrik
  Jag skulle duka i mitt växthus med mycket levande ljus och hyacinter!

 • Lisa skriver:

  1. Den Kongelige Porselaensfabrik.
  2. Till jul skulle jag duka med en ljusgrå linneduk. Bordet skulle jag dekorera med små vaser med gran och tallris, varvat med ljuslyktor Kastehelmi, Iittala och lite högre udda mässingsljusstakar. Några röda amaryllis för liten färgklick. Linneservetter ihopknutna med ett grovt snöre och en grankvist instucken. Kristallglas från Orrefors och blanka bestick.

 • Ida skriver:

  1. the Royal Danish Porcelain Manufactory
  2. Jag skulle duka fint för familjen på en mörkblå duk och silvriga bordstablett samt låna fina ärvda silverbestick av mamma. Till detta skulle levande ljus i silverkandelaber få skina tillsammans med granen som går i kungligt blått och silver

 • Maria skriver:

  Den Kongelige Porcelainsfabrik
  Skulle faktiskt ta varannan swedish grace vit tallrik (Vi är åtta), Ikeas glas flimra med fin slipning, vita servetter vikna till brev på varje tallrik med liten kotte delvis dopppad i vit färg och ecalyptys och vita amaryllisar samt ljusslinga som dekor på bordet.Klara ljuslyktor.

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.