Annons

Annons: Lucka 10 – Eldvarm

I dagens lucka har två läsare chans att vinna varsin ”Lantern Emma” från Eldvarm i valfri färg, designade av Emma Olbers. Lyktan finns i färgerna Havane, Lichen och Naturel och kostar 1490 kr styck. Eldvarm är ett varumärke som grundats framför den öppna brasan med starka rötter i skandinaviska traditioner och kultur. För att delta i dagens lucka ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet, inom 24 timmar. Lycka till!
 
1) Var och när skulle du använda en lykta från Eldvarm
2) Vad betyder det att trycka på pausknappen för dig? Motivera kort.
 
Tävlingen är avslutad! Stort grattis till Kristin som kommenterade 2017-12-10 kl: 08:46:03 och Kristina K som kommenterade 2017-12-10 kl: 10:35:48. Maila era kontaktuppgifter till [email protected] så kommer er vinst inom kort!
 
 Tävlingen pågår tom 11/12 kl 08.00 Vinnaren utses av en jury från Eldvarm. Deras beslut kan ej överklagas. OBS! Du måste vara 18 år för att delta. Vinsten skickas endast inom Sverige. Trendenser tar ej ansvar för tekniska problem vid överbelastning av kommentarsfältet. Två ”Lantern Emma” ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Läs mer HÄR.

Kategorier:

Kommentarer

 • Liza skriver:

  1 frukostbordet, kl 0615, sömniga barn, trötta föräldrar. Tända ljus i fin och säker förpackning gör vardagen lite mjukare.
  2. Pausknappen; stanna upp några sekunder i den där vardagen, ge en extra kram, tända brasan en måndagskväll och bara se på eldens lågor ihop en stund. Att njuta av vardagens små stunder och inte vänta på helgen/semestern!

 • Karin skriver:

  Jag skulle ha den tänd i mitt fönster när jag är hemma. Känns som en säker ljuskälla som ger hemtrevnad både inomhus och lyser och visar mysighet från ute:)
  När jag trycker paus har jag mycket levande ljus och stillsam musik, en tidning eller bok. Trycker bort alla måsten – är bara i nuet.

 • Anonym skriver:

  1.soffrummet
  2.pausknappen:att bara vara tyst

 • Jessica Å skriver:

  På köksbordet behövs denna vackra lykta under vinterhalvåret. Paus är att koppla av och koppla ner. Inga elektroniska apparater utan istället läsa en bok eller lägga ett pussel med barnen.

 • Johanna skriver:

  1. Jag skulle absolut ha den på köksbänken! Köket är hjärtat i vårt hus, så där skulle den synas allra mest!
  2. Paus för mej är de gånger jag kan ta en riktigt lång promenad i skogen tillsammans med våra hundar. Tystnaden där är underbar!

 • Charlott W skriver:

  Min lykta skulle användas dagligen i vardagsrummet där vi är mest på ledig tid.
  Att pausa för mig är att stänga av alla telefoner, plattor och tv-apparater och bara läsa magasin eller böcker i en enda stor myshög i soffan hela familjen.

 • Inga-Maj skriver:

  1)mörka årstiden,varje stund jag är hemma
  2)mindfullness

 • Olivia skriver:

  1. Jag skulle ha dem i vardagsrummet så att jag kan ha den tänd på kvällen med en varm kopp te under en filt.
  2. Att trycka på pausknappen är när jag klarar av att pausa från all vardagsstress och planering. Trycka på paus och bara vara här och nu.

 • Pernilla skriver:

  1. På matbordet, där skulle den lysa både till frukost, lunch och middag.
  2. Skogspromenader, bara trädens sus som hörs.

 • Julia Klingspor skriver:

  1. Jag tänder ljus för det är det klart snabbaste sättet att spridda god stämning. Hyggesymbolen nr 1 !
  2. Att fylla på med ny energi. Liksom ljuset som brinner behöver behöver vi syre. Ofta räcker det att bara andas och låta tankarna flyta fritt.

 • Caroline skriver:

  1. badrummet! Finns ju inget mysigare än att komma in i ett badrum och mötas av ljuslyktor.
  2. Just nu har vi en omfattande renovering i gång samtidigt som det är 8 veckor kvar till vår son är planerad. Just nu innebär pausknappen för mig helt enkelt en kväll i soffan utan lister som ska målas eller väggar som ska spacklas. Ibland behövs det inte mycket.

 • PiaL skriver:

  1. Så mycket som möjligt! På matbordet vid måltider, på skönken i vardagsrummet när vi umgås, och på byrån i sovrummet innan sovtid.
  2. Logga ut, slappna av och chilla! Hänga med familjen, äta gott och sova en hel natt! Det är paus för mig!

 • Maria skriver:

  1. Fönsterkarmen i vardagsrummet skulle den få pryda och skänka mig ljus och värme. För efter en lång dag på jobbet vill jag bara varva ner i min ensamhet på kvällskvisten. Slå mig ner i soffan ihop med en bra bok och en god kopp té. ”Lantern Emma” hade tillfört denna stund ännu mer värme och behag.
  2. Att koppla bort en stund från verkligheten. Samla alla tankar och rensa bort de negativa. Stänga av allt vad telefoner innebär. Befinna mig i ett rum med dämpande belysning och levande ljus. Pausknappen är viktig i min annars hektiska vardag – utan den hade jag aldrig orkat.

 • Therese skriver:

  1. Lyktan skulle jag ha tänt på köksbordet som mysljys tidiga stressiga morgnar och eftermiddag och kväll när det är dags för middagsbestyr och läxläsning med barnen.
  2. En härlig löptur i skogen sedan hem och tända massor med ljus och krypa upp i soffhörnet med ett nytt magasin.

 • Ida skriver:

  Köksbordet
  Stilla frukost med levande ljus och kaffe innan resten av familjen vaknar.

 • Anna-Frida skriver:

  1: lyktan skulle få en hedersplats i vardagsrummet, där jag önskar en matchande vedkorg!
  2: pauser i vardagen betyder lugn och ro, där man återhämtar lite energi för att orka den sista disken, tvätten och nattningen.

 • Elin Dahllöf skriver:

  1) skulle få pryda köksbordet
  2) paus för mig är att få chilla i soffan med barnen i soffan, en långfrukost eller att få sitta i lugn och ro med en inredningstidning

 • Kristin skriver:

  1. Den skulle tändas på soffbordet efter att jag lagt mina trillingar. Ihopsjunken i soffan, invirad i en varm pläd. Gärna med en träkåsa glögg nu på vintern med sällskap av smattret och värmen från den öppna spisen. En stunds avkoppling från livet som går i 180 likt en cirkus varje dag. Tid för återhämtning och drömmar om att en dag bli inredare.
  2. Att pausa från en tillvaro med trillingar är inte det enklaste, men välbehövligt för att jag ska ha energi till att vara en glad människa och mamma. Just nu aktiverar jag pausknappen genom att lyssna på olika poddar (gärna inredning) eller medan de sover i vagnen då jag är ute på promenad. Om sommarn stannar jag ofta upp och sätter mig i en park utomhus ”Trendenserläsandes” och tar in solens varma strålar. Hej sommar! Nu om vintern har jag med favorittermosen, en träkåsa och ett fårskinn och upprepar samma procedur -minus solen 😉 + plus pekskärmskompatibla vantar, medan jag njuter och upplever dagens lugnaste stund.

 • Anne-Mari skriver:

  1. Lycktan skulle stå i vardagsrummet och användas varje vinterkväll!
  2.Pausa betyder en god fåtölj med benen högt och inga ljud omkring. 10 min.räcker för att samla ny energi!

 • Emma Persson skriver:

  1. Lyktan skulle få stå på soffbordet i vårt vardagsrum och lysa varje kväll.
  2.Paus är att få krypa ner i soffan med en filt och en stor kopp the. 10 minuter räcker för att få ett lugn i kroppen

 • pernilla skriver:

  1. När mörkret faller skulle jag tända ljuset i vardagsrummet
  2. Paus för mig är när jag är uppkrupen i soffan, bara jag och virkningen + romantisk komedi på tv:n.

 • Sussie N skriver:

  1. På vintern skulle den finnas med på vår inglasade balkong, där vi ofta kurar ihop oss i filter och umgås och på sommaren en given plats på middagsbordet utomhus, när kvällen börjar skymma och den enda ljuskälla som behövs är ett vackert inramat ljus.
  2. Att trycka på pausknappen är att varje göra något roligt, som ökar på min energi!

 • Birgitta skriver:

  1. Efter att ha tänt adventsljus varje dag har jag återupptäckt mysighetsfaktorn med detta, och fortsätter gärna med det också efter julsäsongen, gärna med Eldvarm på frukostbordet!
  2. Paus för mig är att spela piano. Att sätta sig på pianopallen och låta musiken och känslorna komma ut genom mina fingrar-en underbar paus.

 • Rolf skriver:

  Snyggt på köksbordet för att få lite stämningsfull dekoration i vardagen
  Pausknappen betyder för mig att stänga av ljudet från teven när det visas reklam.

 • Miriam skriver:

  1.Vi har börjat duka fint med linneduk och vackert porslin även på vardagarna. Vi vill ta vara på stunderna med varandra , även om maten bara är falukorv och stuvade makaroner, så Eldvarm får en given plats där!
  2. Pausknappen= en film i soffan med hela familjen tätt hopkurade!

 • Cecilia skriver:

  Köksfönstret!
  Så jag kan tända den tiiiiiidiga mörka mornar då jag sitter vid köksbordet och försöker vakna till en ny hektisk men rolig arbetsdag.
  Varvar ner o kurar skymning gör jag lillejulafton med lyktan tänd, talbok, te och skinkmacka och mobilen avstängd.

 • Ellen skriver:

  När jag kommer hem efter en lång dag på jobbet som har spenderats ute i kylan då skulle jag tända denna fina lykta 🙂
  Pausknappen för mig är då jag får träna och glömmer allt annat och bara fokuserar på där och då 🙂

 • Nathalie skriver:

  1. Skulle vilja ge den till min underbara mormor så hon kan tända ett ljus på kvällen när hon sitter i sin favoritfåtölj i sitt vardagsrum.
  2. Tända ljus och på min yogamatta.

 • Elise skriver:

  1. Jag skulle ställa den i fönstret vid matbordet och tända på morgonen,särskilt i vardagen, så att denna tid på dygnet blir något att se fram emot.
  2. Att trycka på pausknappen betyder för mig att lägga ifrån mig mobilen, att ha en helg utan något särskilt inplanerat och kunna göra saker i en långsammare takt.

 • Åsa skriver:

  1. Jag har önskat mig en köksö hur länge som helst och när vi nu flyttar in i nytt hus på alla hjärtans dag nästa år kommer vi få en köksö. Så på alla hjärtans dag skulle jag ställa lyktan på köksön och bara njuta, en finfin alla hjärtans dags-present helt enkelt! Den skulle få lysa där ofta, i blickfånget.
  2. På kvällarna, efter att vi lagt barnen, brukar jag koka en kopp te och tända ljus. Det är min stund, en kort paus i en hektisk vardag.

 • Liza E skriver:

  1. som ett välkomnande skulle den passa på avlastningsbordet i hallen, där vi saknar eluttag. Det skulle lysa upp vår mörka hall och vi skulle även kunna njuta av den från favorithörnet i soffan som man kan se hallen ifrån.
  2. Att trycka på pausknappen för mig är att få vara tillsammans med familjen och ha familjetid! Koppla bort jobbet och bara vara tillsammans.

 • sandra skriver:

  1. Den skulle få stå på köksbordet och göra måltiderna än lite trevligare.
  2. Min pausknapp består av en skogspromenad med vovvarna ute i skogen, gärna med lite snö, frost och någon -grad, för att sedan komma in i värmen, ta en kopp te eller kaffe och bara njuta av lugnet utan att bry sig om livets pussel och vardagsfix.

 • Rebecka skriver:

  1. Den skulle få pryda fönsterblecket i mitt vardagsrum och lysa upp lite extra nu när det behövs som mest här i norra Sverige och vi knappt ser solen på hela dagen… 🙂
  2. Jag trycker på pausknappen när jag snörar på mig löparskorna och tar ut mig allt jag kan, jag är aldrig så lugn i själen och i tankarna som efter en löptur.

 • annika skriver:

  1.Skulle lysa vid bordet på kvällen när jag skriver ner dagens reflektioner på vad som har varit bra
  denna underbara dag.
  2.Min paus knapp skumbad med massor av tändas ljus och lite god cava och en spännande roman.

 • Anna-Maria skriver:

  1. På soffbordetfick den en bra plats, sen skulle den också gärna få följa med ut i trädgården under sensommaren!
  2. För mig är pausknappen att läsa en bok eller ta en promenad, ingen mobil eller surfplatta.

 • Linnea skriver:

  1. När dagens arbete är slutfört, barnen nattade och jag själv ska få ta en stor kopp te skulle jag tända lyktan på soffbordet och bara njuta av lugnet.
  2. Idag, när man förväntas vara tillgänglig hela tiden, är min paus cykelturen till och från arbetet. 45 minuter utan lurar i öronen och utan att behöva svara på frågor. Istället kan jag låta tankarna vandra fritt, helt ostört.

 • Martina skriver:

  1 & 2, Jag pausar gärna med sällskap med tända ljus, med denna lykta hade jag pausat i köket tillsammans med matlagning med sambon, i badkaret, framför brasan, i sängen med en film eller med gudsonen i famnen.

 • Carin skriver:

  1. Lantern Emma skulle stå för något nytt, ett Hopp inför 2018.
  En tänd låga varje morgon, som ett Tack. Havane, på matbordet i mörk valnöt. Ett bord med minnen, som flyttat runt en del. Nästan alltid med tända ljus.
  2. Att trycka på paus – det bästa som finns. Nödvändigt. Att bromsa innan det brister. Bara vara. Gå ut och andas, se årstidsväxlingarna. Eller lägga sig på soffan under filten. Börja läsa en bok men bestämma sig för slummer…..

 • Pia skriver:

  1) På min takterass i mitt paradis i den lilla spanska byn, nära kyrkklockan som klämtar ända till 23.00 vill jag tända lyktan och sammanföra det svenska med det spanska
  2) pausknapp för mig är att sätta in öronproppar och hamna i min egen värld, gärna med en bok, gärna i min säng

 • Ella skriver:

  1. I vårt nybyggda uterum, det har blivit samlingsplatsen och det mysigaste rummet i hela huset. Rummet där vi vill vara hela tiden
  2. Pausknappen = en lång PW vid havet. Helt ensam.

 • VJ skriver:

  Jag hade använt så ofta som möjligt, mörka kvällar, trevliga kvällar med vännerna, mys med sambon.
  Att trycka på pausknappen innebär att få glida ned i soffan eller sätta mig vid middagsbordet med någon viktig. Det innebär att vara här och nu och släppa alla krav och måsten.

 • Cissela skriver:

  1. På köksbordet.
  2. Att efter dagens slut få komma hem!

 • Nina skriver:

  1. Den har en planerad plats i vardagsrummet där ljuset ersätter den varma lugnande känslan av en eldstad.
  2. Pausknappen innebär att man stannar i vardagen och laddar sina batterier genom att släppa måsten, det förflytna och framtiden, och koncentrera på att vara närvarande instunden, kanske på soffan med sina nära och kära eller höra hur dagen har varit vid middagsbordet.

 • Carina skriver:

  På köksbord soffbord älskar att flytta runt då ser man saker ur en annan vinkel Lägga mej en stund i soffan en skön filt o känna hur man sjunker bort ???

 • Elisabeth A skriver:

  1. Jag skulle ta fram den och tända den varje morgon när jag har min yoga-stund. Den skulle fungera som ytterligare en energigivare.
  2. Jag pausar bäst i min finaste läsfåtölj med en god bok, en kaffekopp och en bit choklad.

 • Anna-Lotta skriver:

  1. Den skulle bli en fin julklapp till min vän som nyss flyttat till litet hus på landet. Jag är säker på att ”Lantern Emma” skulle hitta sin plats där bland timmerväggar, vedspis och vintermörka kvällar utan gatubelysning.
  2. Att ge plats åt nya kreativa idéer, att ge tankar utrymme att få luft under vingarna. Ibland behöver man skriva in ett möte med sig själv i kalendern för att få det att funka.

 • Lisa skriver:

  1. Den skulle användas i köket, där är vi mest och där skulle den passa bäst. Den mörkgröna skulle gå perfekt ihop med våra köksskåp! Jag tänder ljus morgon som kväll när det är mörkt så den skulle bokstavligen gå varm.
  2. Det betyder att alla måsten läggs ut sidan. Sen kan pausen i sig likväl vara med en bok, en bra serie eller en löptur.

 • Lena skriver:

  1) tar med lyckan in i badrummet för att ge ett varmt skönt ljus när jag glider ner i badkaret.
  2) att nyttja pausknappen innebär en stunds vila och återhämtning innan vardagen fortsätter. En stund för eftertanke, en paus som ger energi. Jag slår även ett slag för resetknappen, dvs när inte pausknappen är tillräcklig utan vi faktiskt behöver tänka efter och ändra på det som tar all energi utan att något tillbaka.

 • Elin skriver:

  På vardagsrumsbordet för extra mysiga kvällar i soffan
  Att koppla bort alla måsten och gå ut på en promenad i heltystnad ute på landet

 • Kristin skriver:

  1. Jag skulle ha den på soffbordet i vårt glasrum. Där skulle den sprida mys och lite värme.
  2. Att trycka på pausknappen betyder lite olika saker för mig. Det kan vara att stanna upp i stunden och bara ta in här och nu. Verkligen lyssna till boken jag läser för barnen, utan att tänka på vad jag behöver göra härnäst. Det kan också vara att bara slå mig ner i soffan och kolla en serie, läsa en blogg eller tidning efter att barnen lagt sig. Eller gå en promenad i naturen, andas djupa, friska andetag med doft av barr, mossa och löv.

 • Irene Eliasson skriver:

  Den skulle få stå på vårt köksbord. Eftersom jag fortfarande arbetar, och min man är pensionär, så äter vi bara frukost tillsammans på helgerna. Men då sitter vi ganska länge vid köksbordet. Så då skulle denna fina lykta få lysa upp vårt kök!
  Paus för mig är helgerna. Då tar jag det lugnt, och låter alla måsten vara!

 • Sabina skriver:

  1. Lyktan passar perfekt på fönsterbrädan i vår nyproducerade lägenhet för att bryta av med naturliga material. Jag tänder den på kvällen när dottern snusar gott i spjälsängen och vi får lite vuxentid tillsammans.
  2 Jag har en tendens att trycka på pausknappen för sällan. När jag gör det kan det handla om enkla saker som att låsa dörren till badrummet med härlig musik och ta en långdusch med peeling och efterföljande ansiktsmask. En mikropaus i vardagen.

 • Elvira Blomgren skriver:

  Den skulle få stå på bordet i vardagsrummet. Då kan jag ta pauser genom att stänga av TVn och bra njuta av tystnaden i ljusskenet.

 • Linnea Rääf skriver:

  Lyktan skulle stå på vår köksö, att beskåda både vid köksfix och umgänge där.
  När jag har en stund över hemma, tänder jag en kakelugn och fördjupar mig i en god bok.
  God Jul! <3

 • Gunilla skriver:

  Perfekt för vintermys i mörkret. Fyller sin plats i köket tidiga frukostmorgnar och kvällsfika.

 • Kristina K skriver:

  Drömmen har alltid varit en egen kamin. Men i vår lilla lägenhet får det förbli en dröm. Så glad över att det finns fina alternativ, såsom den här lyktan. Den skulle jag ha i vardagsrummet och använda när vintermörkret lägger sig runt knuten och vi vill få den där mysiga stämningen som endast lågans sken kan ge. Lycka!
  Pausknappen för småbarnsmamma med tusen bollar i luften? Helt ärligt, ibland går jag in på toaletten och sitter där extra länge, helt utan att egentligen ha något behov av just toalettbesök. Snarare en pausknapp. Jag vet, det är kanske inte det mest inspirerande svaret men det är sanningen. Jag tror att vi alla behöver hitta den där pausknappen i vardagen som även är möjlig. Toabesök kan ingen protestera emot, även om de ibland ackomponjeras av små barnfingrar i dörrspringan och tonerna av "- Mamma, mamma.." 😉

 • Emelie skriver:

  1. Det är oftast i soffan med en kopp te och skolarbete som jag spenderar mina kvällar, och inte sällan blir de ganska långa. Lyktan skulle få stå på mitt soffbord och tändas när mörket lagt sig, sprida lugn och stillhet och få göra mig sällskap fram mot småtimmarna.
  2. Att trycka på pausknappen för mig är att ta sig tid till att göra något för sin egna skull. Det behöver inte vara stort, särskilt speciellt eller produktivt. För mig kommer vilan oftast i form av musik, middag med familjen, eller en liten utflykt. Gemensamt för dessa stunder är dock att jag lägger mobilen och studierna åt sidan och lever i nuet, bortom vardagens stress.

 • Anna Bäckman skriver:

  1. Den vackra ljuslyktan skulle så på bordet vid min mysfåtölj – där jag sitter och läser eller lyssnar på musik.
  2. Mina pauser kan vara långa, som vid ett lugnande bad med tända ljust och lugn musisk. De kan även vara korta, 3 minuter med slutna ögon och djupa andetag i avskiljdhet

 • Susanne skriver:

  1. Lyktan skulle passa bäst hos oss i köket kombinerat med vardagsrummet. Där är vi mest.
  2. Stanna av och reflektera och tid till att göra vad jag vill just då.
  Ta sig tid till att göra ingenting.

 • Daniel Ström skriver:

  1. Alltid när det är mörkt, så slipper jag tända lampor. Det är ju så mycket mysigare med ljus.
  2. En stunds introspektion och meditation.

 • Monnah skriver:

  1. Vilket vackert komplement denna lykta skulle vara till dagens ibland lite kalla led-ljuskällor! Jag skulle ha den i köket där vi är mest.
  2. Pausknappen – det är den jag trycker av telefonen, teven eller datorn med. Jag, liksom de flesta jag känner, borde ge mig själv långt mer tid bortanför elektroniska hjälpmedel…

 • Sofia skriver:

  1. Jag älskar att ha tända ljus men med ett barn som sträcker sig efter allt vill man gärna ha en avskärmad låga. Er ljuslykta kombinerar form och funktion så bra!
  2. Stänga av telefonen! Vilket är svårare än det borde vara.

 • Elin S skriver:

  1. Den skulle få stå i sovrummet så jag kunde njuta av den på kvällen när jag ligger i sängen och läser.
  2. Avkoppling och paus får jag genom att ta med hunden ut på en promenad i skogen. Att njuta av tysaden och naturen är så vilsamt och laddar verkligen mina batterier.

 • Titti skarp skriver:

  1. den skulle få stå på min fina allmoge byrå i köket så fint
  2.paus för mig ärdå jag och familjen åker och fiskar så rogivande att bara få andas in skogsluft och vänta på hugg

 • Marie-Louise Ehn skriver:

  1. 4jan flyttar jag till ny lägenhet. I den gamla har jag haft öppen spis därför vore det underbart att vinna den fina ljuslykta som jag kan ha istället.
  2. Allt. Varva ner, drömma mig bort. Försvinna i tankarna med jag tittar på elden från en brasa eller ljuset från en lykta.

 • Anna skriver:

  1. Den skulle få stå på vardagsrumsbordet, och tändas för att hitta lugnet med familjen?
  2. Lugnet hittar jag när jag lyckas hålla mig kvar i nuet, det försöker jag göra genom mindfulness och använda ljus, pläd o mysiga människor så man verkligen vill och kan njuta av nuet?

 • Daniella Rusanen skriver:

  1. när man skulle vilja piffa upp den mörka vintern för att få ny energi till studierna.
  2. Paus är när man kan leva i nuet, ta ett djupt andetag och utan måsten.

 • Kristin L skriver:

  Eldvarm! Så hette varumärket! Vet att du varit spokes person för dem förut och har gillat den sedan dess, men glömt bort vad de hette. Skulle i alla fall användas flitigt i vårt pågående projekt inne/uterummet.
  Lite speciellt, men för mig är det total avkoppling att få tid att röja och städa ostört, tvätta och feja utan avbrott och sedan få njuta av det.

 • Cissi skriver:

  1. Alla dagar så fort det börjar skymma tänder jag ljuset.
  2. Att andas och njuta av tystnaden är en fin paus!

 • Linda Rehn skriver:

  Jag skulle använda de hemma eftersom jag har en kakadua som flyger runt så kan jag inte ha levande ljus utan skydd runt hemma vilket är trist vintertid!
  Att trycks på pausknappen är ren mental återhämtning. Har börjat mäta livet inte i timmar utan i energienheter och fördelar numer aktivt min energi på det jag tycker är relevant och givande.

 • Mandi skriver:

  1. Den skulle få flytta ut till vårat fantastiska 1700-talstorp, där vi ska fira jul.
  2.Att pausa är att ta en skogspromenad, lyssna på naturen och inte ha någon tid att passa.

 • Camilla skriver:

  1. Lyktan skulle jag använda i tid och otid, den skulle få följa med i vår husbil, runt jorden! Perfekt för både inomhus och utomhus!
  2. Paus blir för mig enligt ovan och faktiskt ta mig tid för att göra en resa som jag alltid drömt om – det finns så mycket att se i världen – därför tar jag en paus för att se just det!

 • A.S skriver:

  1. En lördagsmorgon på mitt köksbord under en av mina långfrukostar jag brukar hålla i, tradition i mitt kompisgäng att vi gör det minst en gång i månaden. Det brukas ätas extremt långsamt och då behövs det en lykta med ett ordentligt blockljus.
  2. Att trycka på pausknappen betyder för mig att sitta med en kopp kaffe framför öppna spisen med en skön lista spelandes i bakgrunden, kan man inte varva ner då så är nåt allvarligt fel…

 • Jeanette skriver:

  Jag skulle ha den tänd mest hela tiden nu när det är så mörkt ute. Den skulle passa perfekt på vardsgsrumsbordet.
  Att trycka på paus innebär för mig att vara i nuet och njuta av stunden. Att bara stanna upp.

 • 1. Jag skulle tända lyktan i hallen så att både vi och de som kommer och hälsar på får njuta av levande ljus. Det är så rogivande för själ och hjärta.
  2. När jag försöker trycka på "stoppknappen" vill jag att jag bara ska få göra det som jag väljer själv och det som JAG egentligen vil, och helt kan strunta i alla måsten och det som ANDRA tycker att jag ska göra…..

 • Malin Kågström skriver:

  Jag skulle bära den med mig! På köksbordet till middagen, på soffbordet när jag ser på tv, och i sovrummet innan läggdags.
  En paus för mig är den kväll vi hade igår- min man och jag gick på bio och åt middag, barnen hos mormor och morfar. Vi jobbar mycket, och alla med barn vet att vardagen är nog så stressig, och vi unnar oss sällan tid tillsammans. Det behöver inte vara ofta- men en dag då och då gör susen för äktenskap, föräldraskap och ens egna stressdepåer

 • Malin Kågström skriver:

  Jag skulle bära den med mig! På köksbordet till middagen, på soffbordet när jag ser på tv, och i sovrummet innan läggdags.
  En paus för mig är den kväll vi hade igår- min man och jag gick på bio och åt middag, barnen hos mormor och morfar. Vi jobbar mycket, och alla med barn vet att vardagen är nog så stressig, och vi unnar oss sällan tid tillsammans. Det behöver inte vara ofta- men en dag då och då gör susen för äktenskap, föräldraskap och ens egna stressdepåer

 • Emma skriver:

  1) Skulle tända lyktan i vardagsrummet på kvällarna när jag varvar ner i soffan med en kopp te och en bok eller serier på Netflix.
  2) För mig betyder det att släppa alla "att göra/planering/problemlösning" och bara vara nöjd med att existera. Sätter ofta upp massor regler för mig själv; hemmet ska vara fint, jag ska ta tillvara på dagen, motionera, få frisk luft. Även om mycket är bra saker kan det vara behövligt att då och då bara släppa allt och acceptera att det räcker med att bara vara.

 • Anonym skriver:

  1. På köksbordet när mina älskade vilda syskonbarn är på besök och vi ska äta/fika. Mysig stämning och säkerhet i ett.
  2. Min man och jag har börjat gå kvällspromenad, utan att ta med mobiler, lugnt pratandes. Denna paus tillsammans är viktig för att vårt förhållande ska hålla.

 • Mia skriver:

  1. På köksbordet när mina älskade vilda syskonbarn är på besök och vi ska äta/fika. Mysig stämning och säkerhet i ett.
  2. Min man och jag har börjat gå kvällspromenad, utan att ta med mobiler, lugnt pratandes. Denna paus tillsammans är viktig för att vårt förhållande ska hålla.

 • Sanna skriver:

  1. Skulle tända lyktan i vardagsrummet och mysa loss lite i samband med lite serier på Netflix eller en spännande bok i soffan med min mys pläd.
  2. För mig betyder det att lämna alla vardagsmåsten åt sidan, och bara fokusera på nuet och det jag vill göra i stället för det jag borde eller måste göra. Det kan vara allt från att ta ett varmt bad extra länge till att unna mig ett besök hos frisören bara för att. Det viktigaste är att jag tillåter mig själv att återhämta mig, hämta ny energi och njuta av den tid jag har.
  Kram Sanna

 • Elisabet skriver:

  I köket är vi allra mest,
  så på köksbordet blir bäst.
  Där trona med sin elegans,
  med glas som skydd mot kattens svans.
  Min pausknapp är lätt att trycka
  – ut i skogen, det ger lycka.
  Skogens ljud de vill jag höra.
  (Inga lurar i mitt öra)
  Mobilen kvar uti mitt hus.
  Kvar blir jag med skogens sus.

 • 1. Den skulle få stå på matbordet i vardagsrummet så vi kan njuta av dess sken vid alla måltider. Det gör vardagen lite mysigare.
  2. Att pausa för mig innebär att jag stänger ner sociala medier och stänger av mobilen. Jag antingen myser med familjen och busar med vovvarna eller åker på en permobil hundpromenad eller stänger in mig u badrummet och tar ett hett bad och läser en bra bok. Ibland gör jag yoga och mediterar.
  Beror på hur stor paus jag behöver.

 • Hanna skriver:

  1 på vardagsrumsbordet, då syns den från alla håll.
  2 paus är nödvändigt efter ett slitit år… det fina är att pausen kan komma på olika vis. Med en ny tidning, tyst skogspromenad eller god natt saga för mina barn…

 • Agnes Hallén skriver:

  1) Den skulle få stå i fönstret, och ljusa upp för växterna i vintermörkret.
  2) Pausknappen för mig är i dåligt skick, svårt att lägga ifrån mig allt som kräver hemside- och app-klick. Mitt mål är dock att läsa 15 minuter per dag, det tror jag skulle göra mig lugnare och glad.

 • Anonym skriver:

  1. På matsalsbordet som man alltid ser även när man inte sitter runt det med valfritt sällskap.
  2. Att bara vara, låta intryck och inspiration komma till mig.

 • Helena skriver:

  1. På matsalsbordet som man alltid ser även när man inte sitter runt det med valfritt sällskap.
  2. Att bara vara, låta intryck och inspiration komma till mig.

 • Viktoria skriver:

  1. Jag skulle placera denna i fönstret i vardagsrummet. Jag har haft svårt att få till dekorationen just där och denna skulle verkligen passa perfekt. Den skulle få lysa upp kvällarna och sprida värme.
  2. En paus för mig handlar om att ladda batterierna och ta nya krafter. Speciellt i tuffa pluggtider är det enkelt att glömma bort sig själv och hela tiden pusha vidare.

 • caroline skriver:

  1) Den skulle få lysa upp uterummet i vårat nya hus, där behövs värme och ljus.
  2) Jag håller alltid ett finger redo på pausknappen. Varje dag väljer jag vad jag ska lägga energi på och vad jag ska säga nej till.

 • Elin Pettersson skriver:

  1. Nu när det är så mörkt om morgonen, så tycker jag att det är mysigt med levande ljus som lyser upp och gör det stämningsfullt. Jag skulle ställa lyktan på matbordet.
  2. Jag kopplar av när jag får ta långa promenader i skogen och andas frisk luft. Att få egen tid (och lägga undan all elektronik) betyder mycket för mig.

 • Helena skriver:

  1. Den fina ljuslyktan skulle få stå i vardagsrummet och lysa upp vårt sidobord.
  2. En fråga som ligger mig nära då jag nyligen gått igenom en utbrändhet. Att pausa och stanna upp är något jag gör dagligen. Det är olika från gång till gång, ibland är det träning på gymmet för att rensa huvudet och pausa tankarna. Ibland en promenad i naturen. Stänga av alla skärmar och brus och bara vara i nuet. Läsa saga för barnen. Kvällsfika med levande ljus och bara samtala med maken. Sticka. Baka. Fika på stan med en vän.
  För mig är paus inte lika med att vara stilla, det är framförallt att vila själen och göra saker jag mår bra av, som jag gör för min egen skull.

 • Gaia skriver:

  Jag misstänker att denna skulle använts varje dag, och stått på hedersplatsen i vardagsrummet.
  För att koppla av lägger jag bort mobilen och spenderar tid med min kära. Antigen genom att gå en skogstur, ta en biltur eller att sätta mig med en god bok, en kopp te och tända ljus. Bättre än så blir det inte ?

 • Jessica S skriver:

  1. Jag skulle använda lyktan i mitt fritidshus i Norrland. Där skulle den passa bra in, och bidra till den frid jag alltid känner när jag kommer dit.
  2. Pausknappen för mig är att få koppla bort och slippa tänka på det vardagliga – all stress och alla måsten. Gärna i tysthet utan dator, telefon och tv.

 • Emelie skriver:

  (1) Jag håller på med en platsbyggd hylla/Ikea-hack som förhoppningsvis blir klar lagom till jul, och givetvis hade lyktan passat som handen i handsken just där. Eftersom jag dock är en prokastrinerare av rang känns det tryggt att lyktan både passar på och lyfter vilken plats som helst, (2) om hyllan inte blir klar njuter jag lyktan på soffbordet istället, stänger dörren om byggkaos och trycker på paus, projekt kan man ju ta tag i vilken dag som helst.

 • Ingrid skriver:

  Den knubbiga ljuslyktan blir grym på vårt 70-tals bord i vardagsrummet. Jag skulle tända den varje kväll.
  Paus för mig är när jag tillåter mig att somna om en helgmorgon och totalt släppa alla tankar på alla måsten

 • 1. Den skule få lysa och skapa stämning i mörkret varje dag, och jag skulle vara trygg i vetskapen om att ljuset var skyddat där bakom glaset. En stämningshöjare i vacker stilren form, unik i sitt slag!
  2. När jag inte tar jobbet med hem, utan rensar tankarna med hjälp av ridning/stalljobb, danspass på gym eller med en bra bok. Då försvinner allt annat!

 • Denna stilrena lykta hade fått stå på vår skänk bredvid vår kamin där den med all sannolikhet hade kommit till sin fulla rätt.
  Som småbarnsmamma och egenföretagare så är dessa stunder av lugn och ro väldigt få och det beror till stor del mycket på mig själv, då jag måste lära mig att släppa tankarna som "kunde jag gjort bättre ifrån mig på mötet eller kunde jag sålt mer idag?" Men att vara ute i skogen tillsammans med familj och hund är guld värt och som balsam för själen.

 • Julia Hornebrant skriver:

  Jag skulle ställa denna lykta bredvid TVn för att få mer myskänsla när jag kommer hem från jobbet, vardagsmys är det bästa.
  Med ett intensivt jobb på fritids trycker jag på pausknappen på helgerna genom att ta en promenad i skogen eller genom att läsa säker stil i soffan.

 • Petra skriver:

  1) I vardagen, speciellt nu när det är så mörkt ute behövs de där små extra ljuskällorna extra mycket!
  2) För mig är det att komma hem, borsta av skorna på hallmattan och skaka av sig dagen utanför dörren innan jag kliver in. Hemmet är min borg och mitt andhål.

 • Emma Kitti skriver:

  1. Jag skulle placera den på köksön i köket för att få det mysigt och mer stämningsfullt.
  2. För mig innebär det att hoppa över så många "måsten" jag kan och faktiskt bara göra det jag känner för. Att bara njuta av min familj och stanna upp helt enkelt!

 • Ann skriver:

  1. Jag skulle tända ljuset i lyktan en kväll när jag sätter mig i soffan för att läsa den bok jag för tillfället läser. Lyktan skulle passa alldeles utmärkt vid kakelugnen, på stänkskyddet i koppar.
  2. Det tycker jag är att lägga undan mobilen med mail och annat på fredagen när jobbveckan är över och bara koppla av.

 • Maria skriver:

  1. På köksbänken skulle den få stå och lysa
  2. Pausknappen= stanna upp och lyssna inåt

 • Siri Ljungberg skriver:

  1) Lyktan skulle naturligtvis användas hemma vid alla tillfällen som kräver lite mys-stämning. Extra nödvändigt nu i mörka dagar…
  2) Att trycka på paus är att koppla av, att stänga av det stressiga.

 • AL skriver:

  1. Den passar för alla tillfällen under hösten och vintern, till vardags som fest.
  2. Att hoppa av ekorrhjulet för en stund och bara pausa, det kan vara att vila på soffan en stund, kanske med en tidning eller god bok, eller kanske pyssla med något eller bara göra något som jag har längtat efter att hinna göra. En stund alldeles för mig själv.

 • I allrummet så vi jämt kan se dessa vackra ?
  Att stanna upp och känna att det finaste vi kan ge varandra är kärlek , värme och närhet ❤

 • Anonym skriver:

  1. Jag skulle ställa lyktan på det lilla bordet mellan fåtöljerna i vårt vardagsrum och njuta av den tänd tillsammans med en kopp te och en bok alla kvällar nu under vintern, och på sommarhalvåret så skulle den få följa med ut under pergolan och lysa upp de sena kvällarna.
  2. Att trycka på pausknappen – att vara aktivt närvarande med mina barn, att släppa alla andra måsten från jobb och annat och bara vara här och nu och njuta i stunden. Det är för mig att trycka på paus, och det ger mig dessutom så otroligt mycket energi tillbaka för att klara av vardagens alla krav. Så enkelt, men så svårt på samma gång.

 • Katharina skriver:

  Glömde skriva avsändare till svaren ovan.

 • My skriver:

  1. På vinterkvällarna hade den fått stå inne i vardagsrummet, och om sommarkvällarna i uterummet, för värme och lugn.
  2. Jag har ett väldigt stressigt och stimulerande jobb, så att bara få komma hem och andas en stund tillåter mig att pausa i livet och vardagen.

 • Martina skriver:

  1. Lyktan skulle få stå tänd i vardagsrummet, om kvällarna när lugnet lagt sig. Samla tankarna om dagen som varit och inför dagen som kommer.
  2. Pausar gör jag allra bäst i naturen, dofter och ljud som annars går en förbi. Att bara få vara själv, eller upptäcka tjusningen i det lilla tillsammans med de små barnen.

 • Carin skriver:

  1. I fönstret vid matbordet
  2. Att få äta en god middag med tända ljus, en sådan långsittare där man myser, äter, skrattar och samtalar med varandra.

 • Toni Erdmann skriver:

  1. I vårt sovrum, på fönsterbläcket. Det är fint och rogivande att avsluta dagen i ett beckmörkt rum med eld som lyser.
  2. Kasta bort telefonen, laga en god middag från grunden och att få sätta sig att prata med sin familj på riktigt, så som man gjorde förr?.

 • Marianne skriver:

  1. På soffbordet
  2. Strunta i alla "måsten" när man kommer hem. att sätta sig en stund i soffan och bara göra ingenting.

 • Anna W skriver:

  1. På balkongen jag kommer få strax när jag flyttar, den kommer lysa lika fint en varm sommarkväll som på en kall vintereftermiddag 🙂
  2. Trycka på paus för mig är att stanna upp, ställa in alla "måsten", lägga mobilen på ljudlös någon annanstans. Inte vara tillgänglig och inte konstant scrolla igenom sociala medier för att se hur alla andra lever sina liv. Bara få vara jag, helt enkelt.

 • Cecilia Ny skriver:

  1) På matbordet till middagen eller till myskvällarna med mannen när vi sätter oss i soffan, tänder lite ljus, äter och dricker något gott och slår på en bra film eller spelar något roligt spel.
  2) Att slå sig ner i soffan med en kopp kaffe när minstingen sover och de tre stora är på skola och dagis, eller strå ja hem till bästa polarn och bara chilla, snacka skit och glo på mobilen medan tv:n går i bakgrunden.

 • Jasmine skriver:

  1.Vid min dator med en macka och en cappuccino.
  2.
  Kollar att ingen ryckt ut några sladdar
  Sätter hörlurarna på öronen och laddar.
  Nu har jag egentiden isolerad
  Framför datorn är jag placerad.
  Dags att skjuta och döda fienden nu.
  (En paus från att vara mamma och fru.)
  Spela spel är lätt det bästa jag vet.
  Har gjort det sedan Atari. I en evighet.
  Glöm det som alla säger.
  Det här är visst för oss tjejer.

 • Tommy skriver:

  Hej
  Vardagsrummet så jag ser den så mycket som möjligt.
  Att pausa är att koppla bort allt annat, och det gör jag bäst genom att springa. Gärna en längre runda och antingen längs havet eller inne i skogen. Inget mer än migsjälv och naturen….
  Ha det fint
  tommy

 • Karin skriver:

  1. Skulle ställa den på köksbordet och låta den brinna hela kvällarna (bra med tjockt ljus och säker lykta).
  2. Jag har fått lära mig att pausa regelbundet. En löptur (följt av choklad!) och count my blessings är viktigt för att jag ska må bra. Allt blev inte som det var tänkt men det är bättre att fokusera på allt som faktiskt är bra istället för tvärtom.

 • Barbro Larsson skriver:

  På min gamla/antika byrå i hallen som en härlig välkommen in hälsning!
  Har gått i pension och håller att lära mig att jag har sällan tider att passa så jag kan göra det jag själv vill och när jag vill och kan.

 • Lena skriver:

  1. Jag är en sådan som flyttar efter med de lyktor jag tycker om. De finns på köksbordet när vi äter & i vardagsrummet när vi är där, och sedan vid tvn senare på kvällen.
  2. Nu på vinterhalvåret pausar jag gärna med en kopp kaffe, ett tänt ljus och en bra bok. Då laddar jag mitt batteri.

 • Anna . P skriver:

  1. Lyktan skulle få bo på soffbordet. I soffan spenderar jag mycket tid hemma när det är mörkt ute. Så allt som bidrar till mys hamnar där.
  2. Att pausa för mig är att krypa upp i soffan, känna att jag kan andas lugnt och djupt, och bara få vara och ladda om. Släppa måsten och dagen som varit. Ge mig själv en chans att andas ut det gamla och in med nytt som räcker till kommande utmaningar.

 • Maria Andersson skriver:

  1. Varje kväll i vardagsrummet när jag myser i soffan
  2. Trycka på paus är att våga tillbringa dagarna ute i skogen, istället för på senaste innekrogen. Inget ger energi mer än en dag ute i naturen, andas frisk luft och njuta av växtligheten och de vilda djuren

 • Linn skriver:

  1. Den skulle användas morgon och kväll när jag mediterar i min lilla minidojo hemma,
  2. Hela mitt liv är på paus just nu pga av sjukdom. På gott och ont. Försöker ta det tillbaka och en av mina dagliga rutiner är att pausa från intryck några gånger under dagen för att låta sinne och kropp få verklig vila.

 • Micke skriver:

  1. Skulle ha den brevid favoritfotöljen och tända den när jag behöver en lässtund.
  2. Att trycka på paus är en chans till reflektion och kontemplation. En stund för själen.

 • Elisabeth B skriver:

  1.Den skulle tändas var kväll ståendes på brickan på soffbordet vintertid. Under sommarhalvåret skulle den få följa med ut ljumma kvällar på balkongen.
  2.Paus är frånkoppling från jobb, mobil och alla måsten i livet. En paus kan vara utförsåkning en krisp och solig vinterdag såväl som några sidors läsning i lugn och ro. En tillvaratagen paus bidrar inte bara till ett gladare jag utan även till ett inre lugn.

 • Anna skriver:

  1. Utomhus, varje kväll, i synnerhet augustimörkret. Vintertid inomhus i TV-hörnan.
  2. Tyvärr innebär det att säga nej till allt. De sex barnen och de två sjuka föräldrarna är vana vid att jag alltid ställer upp, men några gånger per år säger jag nej tll allt flera dagar i rad. Annars skulle jag dö.

 • stella skriver:

  Skulle använda den på bordet inne i vardagsrummet, där vi sitter när vi har gäster över på middag som vi älskar att ha, och som även lyser upp i resten av rummet.
  Pausknappen är ett sätt att bara stoppa och stänga av allting runtomkring, och bara få vara i sig själv i nuet.

 • Sophie skriver:

  1 När vinden susar utanför huset och strömmen återigen har gått i vinter,då skulle jag gärna vilja njuta framför denna lyktas sken.
  2 Det är när man är i naturen-att sätta sig på en öde strand en varm sommar och bara lyssna in vattnets skvalpande,att ligga och titta på när myrorna arbetar.Ingen dator, ingen mobil,inga andra människor bara jag och naturen.

 • Märta skriver:

  1. Jag skulle använda den när jag kommer in från min eftermiddagspromenad. Då brukar barren ha somnat i vagnen och jag kan passa på att ha en lugn stund med kaffe och choklad!
  2. För mig är det att stänga av all yttre stress och gå på ett yogapass där jag kan fokusera på min kropp och andning och inget annat.

 • Karin E skriver:

  1. Jag skulle låta den lysa i fönstret i köket. Saknar en skyddad ljusstake där. Tänker också att den skulle vara vacker på altanbordet en sommarnatt!
  2. Paus för mig är en bra bok till kvällen. Ingen tv, dator eller telefon utan egna bilder och reflektioner är verkligen en befriande paus.

 • Karin UF skriver:

  1. Varje dag, på matbordet – behöver något rejält och barnsäkert där!
  2. Paus för mig betyder att stänga av alla skärmar och låta tankarna flyga dit de vill – att blockera yttre intryck. Gärna halvliggandes i soffan och titta ut i trädgården.

 • Jessica skriver:

  1. I stålglasfönstret i vårt tv-rum skulle denna lykta passa utmärkt, brasan har vi på bottenvåningen så denna kunde bli en ersättning på mallanvåningen.
  2. Att pausa handlar för mig om att försöka vara i nuet och njuta av de små stunderna och inte låta några skärmar distrahera …

 • Eva Å. skriver:

  1.Skulle finna en bra plats på skänken i köket fint med något lysande där.
  2.Paus kan innebära att pyssla med något roligt eller en promenad i naturen för att lufta kroppen och hjärnan.

 • Mikaela skriver:

  1. Jag vill ha den vid det mörka hörnet bredvid min balkongdörr. Ibland drar det lite kallt därifrån och lyktan kanske skulle värma lite också – vem vet?
  2. För mig handlar det om ett tankesätt. Att koppla bort alla saker som stressar och _tillåta sig själv_ att göra något helt för sitt höga nöjes skull.

 • Lisa skriver:

  1. Varje dag! Jag skulle ha den på matbordet och tända den när vi äter. Älskar att duka fint med servetter och ljus, även till vardags…
  2. Saknat pausknapp under många år men börjar lära mig att koppla av genom att läsa eller promenera! En middagslur på soffan är inte helt fel heller!?

 • EvaMar skriver:

  1. På den ärvda, vackra skänken i allrummet.
  2. PAUSKNAPPEN aktiveras för ..
  Att gå i stället för att springa,
  slippa höra mobilen ringa,
  sms:en plinga-
  Ingen chef som vinkar,
  maibox som blinkar.
  Tid att med maken i skogen vandra
  hinna skoja och prata med varandra!

 • annsophie skriver:

  1, skulle få lysa upp vackert i vårat vardagsrum då vi fått en hundvalp hem igår så mycket mys kommer det bli
  2, min pausknapp just nu blir att prio ett är vår valp resten blir pausknapp <3

 • Diana skriver:

  1. På min skänk i matsalen. Skulle passa perfekt där! 🙂
  2. Att trycka på pausknappen för mig innebär myskläder på, en katt i knät och en bra serie eller bok. Bara få vara och njuta!

 • Funkisistan skriver:

  1)Den skylle få stå på vår nya uteplats
  2) jag ser fram mot paus i vår när uteplatsen är klar. Sitta på ett fårskinn på bänken vi ritat och M byggt, Luta mig tillbaka mot hans arm, lägga upp fötterna på betongbordet vi gjutit, se en liten låga flamma i Eldkvarns fina lykta på bordet. Känns doften från scherminen och kaprifolen..Då blir det paus för hela slanten!

 • 1. på vardagsrumsbordet så jag alltid skulle skulle påminna mej själv om att pausa
  2. pausa för mej är att tända ljus, dricka en kopp gott te under en filt och läsa bra bloggar som din tex. 🙂

 • Jessica Eliasson skriver:

  1) i uterummet där vi kopplar av varje kväll. Ingen radio, tv eller annat som stör. Bara samtalet, en låga från ett ljus, utsikt över åker och hav.
  2) att få denna stund betyder lugn, återhämtning, att landa och reflektera. En avslutning och en nystart.

 • Fru F skriver:

  Hej,
  1️⃣Lyktan skulle få stå där jag vill mysa för stunden, den passar in i alla rum.
  2️⃣Paus för mig är tystnad och att inte vara uppkopplad, dessutom gärna i sällskap med en en god bok? och en kopp kaffe! Helst ute i naturen vid en strand eller i skogen, då får själen ro.

 • Lena skriver:

  Lyktan skulle stå i vardagsrummet men få flytta med in i badrummet när det skall skumbadas. Paus för mej är att stänga av telefonen och ipaden.

 • Elisa skriver:

  1. "Att minnas kan vara ett sätt att mötas"
  I fönstret mot stjärnhimlen skulle den få sprida ljus och samla mina tankar i stunder av längtan efter de som inte längre finns.
  2. Paus är alla former av stillhet – mellanrum i tillvaron.

 • Linda skriver:

  1. Lyktan skulle får stå i fönstret i vardagsrummet på landet så jag kan ligga och titta på ljuset som brinner från soffan.
  2. Pausknappen för mig är att stänga av den automatiska hämtningen av mejlen på mobilen och åka till landet, lugnt tyst, promenader vid havet och alldeles svart på natten!

 • Anna skriver:

  1.Den skulle få stå på mitt skrivbord.
  2.Jag jobbar hemma och då är det svårt att koppla av men att ta med mig kaffekoppen ut på trappan och bara andas är en skön paus.

 • Linnéa skriver:

  1) På min byrå framför min yoga matta
  2) För mina patienter och studier jag har brunnit och i år har jag sprungit. Det var vägen till väggen, mitt minne försvann sen. Att trycka på pausknappen blir livsviktigt att lära, för att kroppen mig i livet ska orka bära. Eldkvarns låga, skulle göra mig sällskap i min nya hobby yoga. 🙂

 • Frida skriver:

  1. Lyktan skulle få stå i lägenhetens centrum, hallen. Den skulle fungera som en liten påminnelse eller symbol för stillhet och lugn.
  2. För mig har pauser i vardagen blivit en väldigt viktig del för att ta mig igenom veckorna. Yoga, andrum, läsning eller bara en god kopp kaffe i soffan med levande ljus ger mig ny energi.

 • Helena skriver:

  Var: I en fönsternisch som just nu är tomt och mörkt där vill jag att ett ljus från eldvarm får lysa upp.
  När :Jag vill att det ska lysa för varje gäst och vän som kommer till mitt hus.
  Pausknappen: Att vila och umgås i skenet av en brasa- då finns det plats för varje människas berättelse.

 • Nina skriver:

  Jag skulle använda den typ jämt. Iallafall hela mörka årstiderna. Förutom att den är snygg skulle den passa perfekt att ställa på vardagsrumsbordet då den skyddar små förbifarande kattsvansar från att ta eld. Vågar inte ha några andra sorters ljusstakar där, då katten brukar ta den vägen.
  Pausknapp här innebör att lägga sig på rygg, blunda och lyssna och känna på en spinnande katt som ligger på ens mage.

 • Therese S skriver:

  1. Lyktan skulle stå på vedspisen i köket (den är sällan tänd). Köket är rummet jag är i nästan jämt, och där är alltid ljus tända. Levande ljus gör att lugnet sänker sig.
  2. Jag vaknar oftast tidigt på helgerna, och att få smyga ut i köket, tyst tyst göra en kopp te, tända ljus och sedan få ligga i kökssoffan med katten i knät och en bra bok, samtidigt som jag vet att min familj sover tryggt i sina sängar – det finns ingen bättre start på dagen! Det är en riktigt välbehövlig paus för mig.

 • Anouk skriver:

  1. In front of our open fire
  2. Logging out . Reading a book in front of the fire watching the snow fall down.

 • Pia-lena skriver:

  I min studio.
  Att landa i här och nu.

 • Bo Stenström skriver:

  Lyktan kommer att stå på en bänk tillsammans med rökelser och det är där jag pausar med yoga och meditation

 • Kim skriver:

  1. Jag skulle ställa lyktan på vårt skåp i vardagsrummet. Där fattas en ljuslykta bland växter och tavlor som trängs i ett härligt virrvarr.
  2. Att trycka på pausknappen för mig är att unna mig och familjen en helg utan måsten. Att gå omkring i pyjamas hela förmiddagen, spela spel, beställa hämtat och bara vara.

 • Ulrika skriver:

  1. Jag skulle använda den större delen av vinterhalvåret. Speciellt på eftermiddagarna efter en lång arbetsdag. Skulle vara så mysigt och rogivande, i synnerhet då jag bor i norra Sverige där det är mycket snö och mörkt en stor del av dygnet just den här tiden.
  2. Att trycka på pausknappen för mig kan vara att göra något alldeles speciellt för min egen skull, som jag tycker om. Det kan vara att ta en powernap, umgås med någon jag tycker om, ta en promenad, njuta av en god kopp kaffe eller te eller att se en bra film. Helt enkelt något som man mår bra av.

 • Mari B skriver:

  Jag skulle placera den i vardagsrummet på den liggandes kallaxen så man så fint ser den då man sitter i soffan och försöker koppla av.
  Att trycka på paus-knappen innebär att stanna av och andas och få lite ny energi.

 • Ulrika skriver:

  1. Glömde skriva vart den skulle stå. Den skulle få växla plats mellan köksbord och vardagsrumsbord, så att den blir riktigt flitigt använd.

 • Feifei skriver:

  Att ständigt tänka, planera, analysera och fundera
  Scrolla, kolla, klicka och notera
  Kroppen är stilla men hjärnan kopplar aldrig av
  Skärmar som lyser och alldeles för många krav
  Då tar jag ett djupt andetag och beger mig till köket
  Hackar grönsaker, wokar och bara allmänt puttrar runt i stöket
  Fokuserar på att vara närvarande i varje uppgift, oavsett hur monoton
  Och när dofterna sprider sig, ja då är stressen långt härifrån
  Sätter mig vid köksbordet och låter Eldvarm-lyktans varma ljus
  Komplettera känslan av andrum och vila i vårt lilla hus

 • Emma S skriver:

  1. Lyktan skulle få stå på mitt skrivbord för att ge lite ljus när jag sitter och pluggar!
  2. En paus för mig är att strunta i alla måsten för en stund och göra något som inte kräver så mycket, som att titta på en serie 🙂

 • Victoria skriver:

  Den skulle stå på vårat lilla vardagsrumsbord så vi kan njuta av det när vi tittar på tv eller sitter i soffan och bara myser.
  När jag behöver sätta på pausknappen så tar jag mig en stund i bastun. Där läser jag alltid heminredningstidningar eller en bra bok och efteråt så blir det en stund i duschen med scrub, hårmask och peeling i ansiktet. Sen är jag redo för världen igen!

 • Hanna skriver:

  1. Den skulle få hedersplatsen i vardagsrummet, så den dels sprider ljus och värme i hela rummet, dels vara nära till hands när strömavbrottet är ett faktum. Det sker titt som tätt här på landet …
  2. När livet snurrar på med en femåring och en femmånaders, med en utmattningsdiagnos och en sambo som driver eget så tar energin slut ibland. När tankar och beslut tenderar bli knasiga behövs ett tryck på pausknappen gör att studsa tillbaka i rätt spår igen.?

 • Maria S skriver:

  1. Jag skulle hitta en bra placering till den i vardagsrummet där den syns eftersom den är så pass fin.
  2. Att trycka på pausknappen för mig är att lägga mig i ett varmt bad och bara koppla.avså länge jag vill. Sedan att även planera in tid där jag gör "ingenting", att man liksom inte ska känna att du måste åstadkomma något hela tiden.

 • Eva Olsson skriver:

  Jag skulle ha den på vardagsrumsbordet. Har öppenplanlanlösning kök/vardagsrum. Då kan jag njuta av den på båda ställena.
  Pausa för mig är att stressa ner från vardagen. Gärna med en bra bok i soffan med sköna kuddar omkring mig och en filt över. Men kan även sätta på mig joggingskorna och ut och springa med rockig musiki öronen

 • M skriver:

  1. Jag skulle ställa dom i badrummet. På hyllan vid badkaret.
  2. Haft ett vidrigt år på jobbet med allmänt kaos och härskartekniker från chefen. Men, att komma hem till familjen – hur mkt som ändå ska honas med- så känns det som en paus. Jag får liv att vara mig själv, i rollerna som fru och mamma. Känner mig älskad precis som jag är! Det är en paus för alla tankar som jobbet gett.

 • Katarina skriver:

  1. På köksön skulle den stå. Här samlas vi alla en stund på kvällen.
  2. En paus varje dag om det går betyder mycket. Det skapar ett rum som jag försöker titta ut ifrån och känna tacksamhet för vad varje dag har gett.

 • Emma skriver:

  1. När skulle man inte kunna använda en Emma? Känns som den smälter in både till vardags och till fest. I köket men även i finrummet.
  2. Pausa, ja kan man det från livet? Återhämtning måste ske löpande, stanna upp och reflektera. Ta in det som händer, har hänt och förhoppningsvis kommer att hända.

 • Camilla skriver:

  1. Skulle få stå i centrum i köket – den plats i huset där hela familjen ofta samlas och där skulle vi njuta av den allra mest!
  2. Paus för mig betyder att samla en ny massa energi 🙂

 • Stina Polvi skriver:

  Dagligen i vårt vardagsrum <3
  Jag har en paus, från jobb, då jag mådde dåligt där jag var. Paus är att få andas, må bra, känna man är en värdig människa, känna man får ro. Även korta stunder i vardagen. Så viktigt <3

 • Tess skriver:

  Mina barn säger att man ska tända ett ljus i fönstret så att alla änglar kan hitta vägen. Jag gillar tanken och tror att det här passar i hallfönstret, för att välkomna alla änglar, både levande och döda.
  Jag trycker på pausknappen för sällan. Men när jag gör det stannar jag upp och försöker bara vara här och nu. Inte tänka på några "sen" eller måsten. Insupa vad som händer precis här och nu i rummet jag är i.

 • Åsa skriver:

  Fungerar lika bra på köksbordet som i vardagsrummet – jättefin!
  Min mamma och jag brukar säga att vi ligger och ”kryllar med tårna” i soffan när vi pausar. Att kunna göra det och bara glo i tomme en stund utan tv eller läsning laddar batterierna. Det behöver inte vara en lång paus, bara man får den ibland.

 • Belinda skriver:

  1. Den skulle få följa med mig runt i hemmets alla rum, och bara finnas till där den behövs för stunden.
  2. I skrivande stund tar jag en paus. Jag sitter med en ansiktsmask på badrumsgolvet. Behövde en paus från både barn och man, samla energi för att sedan göra allt detdär som förväntas av denna mamma i huset.

 • Jane skriver:

  Den skulle få stå på ett litet sidebord i vardagsrummet.
  Pausa gör jag rätt ofta, då sitter jag och gör ingenting. Eller ja, någonting gör jag, men just vad som faller mig in för stunden – och absolut inga måsten. Läsa en bok, bygga lego med barnen, eller kolla på en film, eller varför inte en promenad i mörket. Saker som får mig att må bra!

 • Nadja skriver:

  1. På köksbordet för att vi alltid ska se den då vi äter, så vacker som den är ska den alltid vara framme där man oftast är.
  2. Paus för mig är att träna, det kan vara allt från att gå ut och promenera eller köra ett pass på gym eller i skidspåret för att nämna några.

 • Katarina skriver:

  1.I vardagsrummet skulle denna stå och lysa så fint när vi är hemma på kvällarna
  2. Att pausa för mig är att bara sätta/lägga sig i soffan och koppla bort alla "måsten" en stund och se en film/tv-serie på datorn eller läsa en bok istället

 • Emma skriver:

  1. Den underbara Lantern Emma skulle få stå på bordet bredvid favoritfåtöljen.
  2. Paus är att umgås med min son, spela sällskapsspel, läsa en bok eller baka chokladbollar. Långt bort från alla måsten, bara umgågs och mysa.

 • Nadja skriver:

  1. På köksbordet för att vi alltid ska se den då vi äter, så vacker som den är ska den alltid vara framme där man oftast är.
  2. Paus för mig är att träna, det kan vara allt från att gå ut och promenera eller köra ett pass på gym eller i skidspåret för att nämna några.

 • Matte#1 skriver:

  På köksbordet där vi oftast äter och i köket där vi vistas mest.
  En promenad i friska luften är en riktig paus för mig, där tankarna får fara fritt…

 • Elin skriver:

  1. Lyktan skulle få stå på matbordet och lysa vid varje måltid! Så fin!
  2. Paus för mig just nu är att kunna unna sig de små sakerna i livet, som att tända ett ljus, och ägna någon minut åt hur lyckligt lottad man är som har familj, någonstans att bo, och mat på bordet.

 • Carin skriver:

  På altanen en ljus sommarkväll och på matbordet mörka vintermorgnar.
  Jag tar ett varmt bad, går ner till havet eller lägger mig på soffan/sängen med en värmedyna. Släcker ner och tänder några ljus.

 • Mi skriver:

  1. Spenderar mycket tid vid matbordet inte bara vid måltider, ett ställe att umgås helt enkelt, där skulle den stå.
  2. Att sitta tysta bredvid varanndra och läsa varsin bok, eller lyssna på en pod, och allt är stilla runtomkring.

 • Gunn skriver:

  1. På vår köksö, där ser man den fint från både kök och vardagsrum.
  2. Krypa upp i soffan med en bok och läsa för min lilla Maja. Det är paus i tillvaron…

 • Therese skriver:

  Jag skulle placera Lantern Emma på vår stora tv-bänk som idag är väldigt kall och tråkig. Denna lykta skulle liva upp hela bänken och hela rummet och göra helheten så mycket mysigare.
  2. Paus för mig är att ligga i soffan och läsa bok, eller under sommarn, ligga på balkongen med en podcast på. Då hämtar jag ny energi.

 • Anna skriver:

  1. Lyktan skulle stå i vardagsrummet och tändas varje kväll efter middagen när myset börjar!
  2. Paus för mig är att ta in täcket från sovrummet till vardagsrummet, tända ljus, ha färska blommor hemma och sen se någon riktigt härlig serie med min man. Helst äter jag lite glass samtidigt 🙂

 • Maria N skriver:

  1. På köksbänken där vi äter frukosten på vardagar. Där behövs något varmt och mjukt för att vi ska starta dagarna på bästa sätt.
  2. Paus, att alla i familjen är hemma och pysslar med sitt. Gärna så att vi ser varandra och kan säga saker till varandra då och då.

 • Louise skriver:

  1. I vardagsrummet på soffbordet, så att jag ser den så ofta som möjligt.
  2. Pausknappen hittar jag rent för sällan, nog nästan aldrig när jag nu tänker efter. Oftast blir det tv, telefon eller annan skärmtid när jag tror att jag trycker på paus. Så pausknappen är nog snarare avstängningsknapparna på all elektronik, så att jag istället kan pausa med en mysig bok, tänd brasa och härligt sällskap.

 • 1.Vilken underbar lanterna som hade passat idag när jag satt i lilla stuga på en ö i en källsjö i kylan och frös, tände inte kaminen men satt ändå en stund och mös. Med denna lanterna hade mysfaktorn höjts med 100%, så här får den nog sin plats i mitt underbara lilla minipalats.
  2.Pausa för mig är att göra ett pass Qigong eller att höra på dotterns pianospel och sång men också att åka till ovannämnda ställe,en plats för retreat och kravlöst uppehälle.

 • Claudia Kerttu skriver:

  Snart är det dags att inviga,
  stugan på berget vi först måste bestiga.
  Här saknas alla moderniteter,
  perfekt för Eldvarms Emma som den heter.
  Här i naturen finner vi ro,
  återhämtning som för oss är A och O.

 • Lina cronier skriver:

  1. Jag hade haft den i vardagsrummet. På soffbordet, där jag hänger mest.
  2. Jag trycker på pausknappen när jag fpr komma ut och cykla enhjuling med musik i lurarna. Det ger mig lugn och energi

 • Liisa skriver:

  1. Lantern Emma skulle stå på matbordet och lysa vackert till varje måltid. På kvällen tar vi med den till TV-rummet där ljuset skulle lysa hela kvällen!
  "Den stilrena, vackra lyktan skänker oss ljus,
  den skall lysa upp varje dunkla vrå i vårt lilla hus.
  Lyktans varma sken skall till alla skänka värme och frid,
  vilket behövs i denna mörka, kalla vintertid."
  2. Trycka på pausknappen är för mig att stänga av radion, TV:n och ej vara uppkopplad på några sociala medier. Bara sitta ner helt lugnt och avslappnat, kanske läsa en bok eller handarbeta, Vistas ute i naturen, bara lyssna på fåglarna och barrskogens susande. Det behövs i denna stressade tid när alla ska vara nåbara hela tiden.

 • Anneli skriver:

  1. Jag skulle ha den snygga lyktan i vardagsrummet,där den skulle vara tänd varje kväll.
  2. Att trycka på pausknappen för mig är att lägga mig i badkaret med en massa badskum och varmt vatten. Där kan jag stanna i både 1 och 2 timmar…mys.

 • Eva L skriver:

  Jag har hittat min pausknapp i skidspåret. På längdskidorna rensar jag huvudet, samlar kraft och finner inspiration till hela livet. De bästa turerna går på fjället med vida vyer; mumma för själen!
  Lyktan skulle få stå på bordet i fjällstugan. Tänder den på morgonen när förväntningarna på dagen är höga och snön vräker ner utanför. Den får brinna efter en tur i svampskogen, efter att ha pimplat efter röding på världen, efter ett dopp i sjön i stilla sommarkväll.
  Lyktan blir med mig där och när livet är som bäst!

 • Eva L skriver:

  Gillar inte alltid autokorrekten… det skulle stå vårisen, inte världen 🙂

 • Ann-Sofie skriver:

  1) Jag skulle ha den på vårt vardagsrumsbord och tända den efter nattning på kvällen när det är dags att på allvar varva ner.
  2) Att trycka på pausknappen för mig innebär att man stannar upp när det är för stressigt och tillåter sig själv att göra det och ta det lugnt, för mig innebär det på ett sätt att acceptera att allt kanske inte blir som man tänkt sig eller planerat men att det är gott nog ändå. Är dålig på att inte bara köra på men det är så viktigt att pausa ibland!

 • Annika skriver:

  Denna lyktan skulle betyda mycket, för den kan vara nyckeln till att våga tända ett ljus igen. För tre månader sen så brann det här hemma, och vi har varit evakuerade tills nu – vi fick flytta hem i förra helgen och har fullt ös med att möblera upp vårt hem efter bästa förmåga.
  Eld är jag livrädd för – vilket kanske inte är så kul inför stundande högtid. Jul. Ljus och allt sånt… en lykta som känns bra är A och O då, för visst vill väl även jag kunna tända ett ljus utan att vara rädd att hela huset ska brinna igen?
  Pausknappen. Det är något jag är välbekant med. Den använder jag på kvällen. När ungarna somnat och lugnet lagt sig här hemma, då trycker jag på pausknappen och bara sjunker ner i soffan eller under filten i sängen. Jag bara är. I tystnad och ro, det är min pausknapp.

 • Millah skriver:

  1. Eftersom jag tänder ljus varje dag skulle jag tända denna var kväll och flytta med den vart jag än är.
  2. För mig betyder det att lyssna på sin kropp och ta en paus när man behöver det. Det är så viktigt att vara uppmärksam och lyssna på kroppens signaler. Bjuder på ett rim:
  Att få tända ett ljus och se det brinna,
  skulle både värme och glädje mig bringa,
  perfekt när kroppen behöver en paus,
  med denna skapar jag en egen oas.
  Glad andra advent! 🙂

 • Johanna E skriver:

  Svar fråga 1 & 2:
  Lyktan skulle för mig få symbolisera,
  när jag lite lugn över tillvaron vill brodera.
  Särskilt december består stundtals av kaos,
  och var är då bättre än en ordentlig paus.
  Mitt bästa sätt för att slappna av,
  är att slå mig ner i soffan helt utan krav.
  Mjukiskläder och en rykande kopp te,
  är enligt mig alltid en god ide.
  Till ljuset av ett sprakande sken,
  ”Lantern Emma” som målar upp en scen.
  Skulle den på sidobordet bredvid soffan placera,
  för att den ultimata mys-accessoaren addera.
  Bredvid den skulle jag av en härlig bok njuta,
  medan jag mig mot soffryggen luta.
  …och precis det ska jag göra nu! Glad andra advent <3

 • Teresia skriver:

  1. I vilorummet utanför sjöbastun
  2. Att sitta i bastun och titta ut över havet är 100% paus i livet, kan man dessutom klättra nerför badstegen och ta ett dopp oavsett årstid är det fulländat.

 • Karin Synnergren skriver:

  1)På vardagsrumsbordet,för det är där vi sitter mest gemensamt.Gubben min jobbar ofta sent,så soffmys är allt vi oftast hinner med gemensamt.
  2)Pausknappen för mej är att verkligen umgås och rå om gubben,glömma bort alla måsten,dom springer ju tyvärr inte iväg ändå.Träffa våra vänner och njuta av gemenskapen,man vet aldrig hur länge man har dom kvar!

 • Binti skriver:

  1.Jag skulle använda den vid matbordet till min och 1-åriga dotterns morgon och kvällsmatsritual, alltid tända ljus.
  2.Det är när jag åker till mitt barndomshem, numera föräldrahem,på landet utanför Simrishamn. Tiden tycks stå stilla och luften verkar renare. Det är lyx!

 • Emelie skriver:

  1.På min byrå som ärplacerad i köket med hallen på ena sidan och vardagsrummet på andra, väldigt centralt i huset alltså.
  2. Äter sen frukostn frukost med tända ljus och går sedan ut och skrotar i trädgården.

 • Maje skriver:

  1. Där vi vistas mest; i köket. Så att vi alltid ser den.
  2. Efter många steg på jobbet är det skönt och komma hem Göra ett skönt välgörande fotbad Tända ett ljus Ta fram en bra bok och en god kopp kaffe eller ett glas gott vin Sätta mig ner och kopplav 0

 • Emma-Johanna ? skriver:

  1. Lyktan hade fått lysa upp på köksbordet, vars vi alla familjemedlemmar samlas.
  2. Att få pausa i vardagen, trycka på pausknappen är för mig att att stänga ner all media, tv, telefon, allt som hörs. Tända ett ljus och bara få sätta sig ner i soffan och ta djupa andetag, låta tankarna vandra fritt, känna mig här och nu. Jag tror att vi alla skulle må bra av att ha den rutinen en stund om dagen.
  Jag hade tänt ett ljus i denna fina lykta och bara njutit av skenet från den och tystnaden och gått in i ett lugnare mer harmoniskt 2018.
  ?????????????

 • Anton skriver:

  1 & 2:
  I Blåbergsliden finns mitt smultronställe,
  där pausar jag och flyr undan stad och samhälle,
  undan all stress, all fart och all jäkt
  för att umgås med vänner och släkt.
  Att pausa innebär för mig en kort stund av att
  man om åtaganden och omvärld inte bryr sig ett skvatt.
  Om jag får välja avrundas där var dag
  med bastubad, då tillåts jag njuta ett tag.
  Men ibland, när solen sig ner beger
  man knappt någonting i min bastu ser
  Just då hade det, om jag får bestämma,
  varit perfekt att tända lanternan Emma!

 • Emelie igen skriver:

  PS: Jag kan inte skriva kommentarer längre än fem rader här, då försvinner knappen "skicka kommentar". Förstår att det ärnågot fel på min webbläsare/mobil men hur vet jag vad?
  Vh Emelie

 • Nickan skriver:

  1: Jag tror den skulle flyttas runt lite i vårt hem och den skulle förgylla vår tillvaro med skimmer rätt så ofta. Ute på altanen på sommaren och nu på vintern i en vrå inne.
  2: En varm sovsäck, ett vindskydd, ett gäng scouter och fåglarna som kvittrar tidigt tidigt på morgonen. Alla andra sover och själv har jag vaknat före alla andra. Det är en rejäl paus i mitt liv som laddar mina batterier till max.

 • Linnéa Engman skriver:

  1. Lyktan skulle dels få vara på ett bord nära mig, vid matbordet eller på soffbordet. Där jag befinner mig för stunden.
  2. Trycka på pausknappen betyder för mig att säga nej, för att sedan kunna säga ja till det jag behöver.

 • Elin S skriver:

  1. Jag skulle placera den i ett fint stilleben inne på badrummet.
  2. Att släppa alla krav, sjunka ner i soffan och se en gammal klassiker på Tv:n.

 • Katarina skriver:

  1. I vardagsrummet på soffbordet när vi kollar på tv och umgås i denna stressiga vardag.
  2. Om jag ändå kunde så många måsten så ibland går det tyvärr inte men jag jobbar på det åtminstone att försöka ge mig själv 5 min varje dag egen tid.

 • Sara skriver:

  1. Den skulle få stå på köksbordet och få lysa upp vid speciella och ospeciella stunder.
  2. Att trycka på pausknappen för mig behöver inte alltid vara så märkvärdigt, t. ex så är en av mina bästa (och kanske mest efterlängtade) paustillfällen 9-fikat på en jobbmåndag.

 • De skulle placeras på köksbordet under den mörka tiden på året, till båren skulle de flyttas till satsbordet på i vårt uterum.
  Det ör vid köksbordet jag oftast hamnar när jag trycker på pausknappen. För att ta en paus i vardagen tar jag en kopp kaffe för mig själv och sjunker in i ett inredningsmagasin.

 • Sofia skriver:

  1) Hedersplats i vardagsrummet såklart! Tända ljus har vi varje kväll, i synnerhet när kvällarna är mörka. Blockljus har just nu en renässans hemma hos oss efter många år med kronljus i mässingsljusstakar. Eldkvarn skulle vara ett mer än välkommet tillslag i myset hos oss!
  2) Att trycka på pausknappen kan innebära många saker, framförallt innebär det att lyssna in kropp och knopp och känna vad jag behöver. Ibland behöver jag vara själv, ibland i gott sällskap, naturen helar alltid likaså att kura ned i soffan med en kopp te och tända ljus.

 • Lina W skriver:

  Paus för mig har blivit yogan. Att landa och umgås med mig själv på mattan i 10 min eller en timme, det ger mig så mycket närvaro och energi. Som jag sen kan dela med mig av till mina nära.
  Den fina lyktan skulle få bli en del av mitt yogaspace hemma.

 • Sandra P. skriver:

  Varje kväll i vardagsrummet när jag myser i soffan
  Trycka på paus är att våga tillbringa dagarna ute i skogen. Inget ger energi mer än en dag ute i naturen!

 • Emma skriver:

  1. På vår inglasade balkong i grupp tillsammans med ett par välsvarvade stenar från Torne älv och en växt som passar årstiden.
  2. Att trycka på pausknappen innebär för mig att göra något som jag verkligen gillar men som jag för tillfället tar mig för lite tid till.
  Ibland är det en joggingtur, ibland en stund i soffan framför tv:n, ibland med något läsvärt vid köksbordet och ibland är det en pratstund med en god vän.

 • Sandra Rosti skriver:

  Jag skulle vilja ha en Lantern Emma i utförandet – havane. Den skulle få vara mitt sällskap som ger mig ljus och värme när jag på kvällskvisten sitter vid köksbordet med en kopp te, Sam Smith sköna stämma i ett par hörlurar och med mitt stora puzzel (1500 bitar)framför mig. Detta gör jag varje kväll då jag är ledig dagen efter. Det är mitt sätt att pausa allt. Och jag kan sitta i timmar.

 • Maria skriver:

  1) Lysa upp i vintermörkret i mitt vardagsrum
  2) Stanna upp, varva ner och bara vara i nuet

 • Viktoria skriver:

  1) Tänk att komma hem från jobbet, slå sig ner vid köksön & prata igenom dagen med barnen, ta en kaffe & mysa i ljuset av en Eldkvarnlykta. Livskvalité!!!
  2) Pausknappen – hur ofta vill man inte trycka på den…
  Där vid köksön, när jag skrattar ihop med mina tonåringar – pausknappen! När jag står högst upp på fjället & ser soluppgången innan jag svischar ner för den nypistade slalombacken – pausknappen! Tänk om pausknappen fanns i verkligheten – livskvalité!!

 • Sofia skriver:

  Varje kväll i höst- och vintermörker.
  Att få tystnad, blunda och ta djupa andetag för att minska stressnivån och återhämta sig. Ett par minuter räcker.

 • Amanda skriver:

  1. Perfekt för att höja mysfaktorn i studentlägenheten!
  2. Andas tre sekunder

 • Sofian skriver:

  1) Min fina lykta skulle få dekorera mitt soffbord, i kärt sällskap med en stor vas med favoritblommorna och mina Kastehelmilyktor.
  2) Där, nedsjunken i en stol med en varm pläd om kroppen och en bra bok i handen hoppas jag kunna finna en pausknapp – något jag är usel på, men längtar efter ganska ofta och hoppas kunna bli bättre på framöver.

 • Emmelie skriver:

  1. När jag såg Lantern Emma i den gröna färgen då visste jag precis vart jag skulle ha den – på bordet i vårt tv-rum. Vi har gröna väggar och den här skulle passa så otroligt bra in i rummet och ge en skön och avslappnad känsla när man ser den på bordet och den öppna brasan som sprakar i bakgrunden!
  2. Att uppskatta att just där och då inte göra någonting och verkligen njuta. Jag försöker ta ett varmt bad varje vecka, med ett ljus som fladdrar på badkarskanten. Då trycker jag på pausknappen och bara njuter av nuet.

 • Hannah skriver:

  Jag skulle flytta den mellan kök och vardagsrum beroende på vart jag vill hänga för stunden, det är en riktig stämningshöjare som jag vill ha med mig överallt i mitt hem.
  Att trycka på paus innebär att lägga undan mobil, dator och stänga av två. Då övertalar jag min hund att ligga i mitt knä i soffan en stund och bara tar det lite lugnt.

 • Emma skriver:

  1. På byrån i hallen. Lyktan är så vacker, även när den inte är tänd, att det vore en fröjd att mötas av den synen varje gång man kommer hem. Hallen ses dessutom från övriga rum så när lyktan är tänd kan jag njuta av skenet var jag än är här hemma.
  2. Sjunka ner i soffan iklädd mysdress med en riktigt bra bok är ett perfekt sätt att pausa för mig.

 • Anonym skriver:

  1. På köksbordet så den kunde lysa upp alla måltider i vintermörkret.
  2. Att trycka på pausknappen för mig är att lämna telefonen hemma och ge mig ut i naturen tillsammans med familjen. Att slippa all stress & bara vara tillsammans. Ha med sig matsäck & sitta ner och lyssna på skogen!

 • Sofia skriver:

  1. På köksbordet så den kunde lysa upp alla måltider i vintermörkret.
  2. Att trycka på pausknappen för mig är att lämna telefonen hemma och ge mig ut i naturen tillsammans med familjen. Att slippa all stress & bara vara tillsammans. Ha med sig matsäck & sitta ner och lyssna på skogen!

 • Gunilla skriver:

  1. Lyktan skulle få stå i fönstret i vårt kök. Tycker om att ha tända ljus i fönstret.
  2. Att trycka på pausknappen för mig – kan jag endast göra genom att få ta semester och resa bort. Kommer att jobba hela julen och för fullt hela december. Har för mycket omkring mig just nu, både på jobbet och hemma då även maken fyller jämt i december.

 • Tarja skriver:

  1. Lycktan skulle få stå på matbordet och lysa upp våra måltider.
  2. När jag behöver ta en paus tar jag ett varmt skumbad och bara är en stund.

 • Jennie AE skriver:

  1. Ett ljus i lyktan skulle jag tända varje kväll. Den skulle få stå på soffbordet eller på öppna spisen.
  2. Att trycka på pausknappen är när mina älskade barn ändå somnat för kvällen och jag får en chans att sätta mig i soffan och fundera, dricka te o bara ta det lugnt.

 • Emma Persson skriver:

  1. Den skulle jag ha på mitt sidobord i vardagsrummet!
  2. I skogen och vid havet kan jag få paus, för mig är det avkoppling och lugn och ro.

 • Katarina skriver:

  1) Som ikväll, när jag sitter här i uterummet och ser snön falla ner utanför fönstret, då skulle den definitivt stå och sprida ljus på bordet bredvid mig!
  2) Försöker pausa så ofta det går i vardagen och njuta och minnas stunder som kanske inte verkar så speciella för stunden eller lätt bara svischar förbi. En klapp på kinden av mina barn, en rolig historia de berättar, en bra låt på radion, ja, kan vara i stort sett vad som helst!

 • Helena A Malm skriver:

  1; Jag skulle placera dem i vårt lilla hus vi håller på att bygga i skärgården. Skulle passa perfekt på matbordet med utsikt över vattnet.
  2, Pausknappen för mig är att leka med min lilla son på 6 månader, att upptäcka världen genom hans ögon och vara i nuet som bara ett barn kan. Det är den totala avkopplingen.

 • Mikaela skriver:

  1. Den skulle få förgylla mitt fönster så att både jag och alla förbipasserande skulle få njuta av den!
  2. En paus är då jag har helt tyst omkring mig och bara kan ligga och tänka på livet och alla dess frågor!

 • Jag skulle ha den på vardagsrumsbordet vid fredagsmyset.
  Paus innebär att sätta mig ner och reflektera över mina tankar!

 • Birgitta skriver:

  Skulle ha ljuslyktorna i vardagsrummet. Kommer att bli supermysigt!
  För mig är pausknappen att trycka på on. Och då menar jag springknappen. Att vara ute i naturen och jogga med bara sig själv och sina tankar är den bästa återhämtning och paus jag kan få.

 • Sara skriver:

  Jag skulle ha den på mitt skrivbordet, skulle öka mysfaktorn när jag pluggar enormt!
  För mig betyder trycka på pausknappen att jag varvar ner, gör något lugnt för mig själv. Kopplar bort från alla krav, även de sociala och bara njuter av tillvaron.

 • Johanna skriver:

  1. I stugan skulle de få värma både bokstavligt och bildligt.
  2. Mitt liv är inte försett med någon pausknapp. Jag har med andra ord inte möjlighet att pausa då det är så beroende av andra . Men om jag kunde så skulle det vara att i lugn och ro få läsa en god bok, gärna i stugan som jag aldrig hinner vara i, utan att känna stress över varken arbete eller familj..

 • Erica Ö skriver:

  1. Lyktan skulle få följa med mig var jag än befinner mig. På köksbordet vid middagen, på fönsterkarmen i vardagsrummet när jag ser film och på nattduksbordet när jag läser innan jag somnar.
  2. Min pausknapp är när jag får ta ett redigt skumbad, fylla lungorna med luft och sjunka ner med huvudet under utan. Just där och då stannar tiden. Mitt hår är som en sjöjungfrus och kroppen är lätt som luft. Det finns inga bekymmer i världen!

 • Pauline skriver:

  1. Vardagsrummet! Dvs rummet vi alltid är i. Vi har ett rustikt gammalt träbord som jag tror denna hade passat fantastiskt med!
  2. Att köpa hem nån mat, parkera sig i soffan och vara så långt ifrån min laptop som möjligt.

 • Anonym skriver:

  Skulle ha lyktorna på fönsterbrädan i sovrummet ???
  Paus för mig betyder "lugna ner dig,tjejen!"

 • Becky skriver:

  Skulle ha lyktorna på fönsterbrädan i sovrummet¡??? Paus för mig betyder"lugna ner dig tjejen!" ???

 • Sofie L skriver:

  1. När min roomie försvinner, försvinner också alla mässingstakar i fönstret. Sakta behöver jag bygga upp en egen samling, där Lantern Emma skulle bli ett fint startskott i det djupa vardagsrumsfönstret.
  2. En termos med kaffe ute i skogen vid vattnet. Så nära stan, men ändå så lugnt.

 • Carin skriver:

  1. Lagom till andra advent kom snön hos oss, massor av snö! Då är det tradition att göra en snöborg med sonen, när den är klar sitter vi därinne och dricker varm choklad och pratar om stort och smått, dit in skulle jag ta med lycktan, det skulle göra mysfaktorn ännu högre.
  2 Kvalitetstid med min älskade son, bara vi två, utan alla måsten. Det är att pausa!

 • Isabelle skriver:

  I sovrummet om kvällarna, det behöver bli lite mysigare där.
  Att bara stänga av omvärlden en stund, rensa tankar, andas.

 • Birgitta J skriver:

  1) TV-bänken är den plats man tittar på så ofta och som kräver en lykta som både är stilren och har pondus! 2) I 20 år har j gett mig själv 20 min meditation varje morgon i soffan. Då tänder j ett ljus som syns när j blundar! Bättre pausknapp finns inte!

 • Märta skriver:

  Lyktan får stå på bordet i hallen så den syns
  Då tar jag en promenad och när jag kommer hem lägger jag mig i sängen och läser en bok.

 • Lucaz skriver:

  I sovrummet stretch innan man ska somna sött i denna mörka årstid.

 • Lucaz skriver:

  Trycka på pausknappen innebär att bara koppla av från all hets och komma ut i skogen bara sitta och slappna av där man kan ladda batterierna

 • Joanna skriver:

  1. Jag hade troligtvis flyttat med mig lyktan. Köksbordet till frukost och vardagsrumsfönstret resten av morgonen. När mörkret faller på igen hade den fått lysa upp i hallen tills sambon kommit hem, sen hade jag flyttat in den till köket igen till familjemiddagen, soffbordet efter läggning av båda barnen och sen sovrummet innan läggdags.
  2. Enkelt. Låser in mig och går på toaletten HELT SJÄLV. Inga barn som drar i mina kläder, vill ha mjölk igen för femte gången, inga bajsblöjor eller panikskrik för att vi [infoga valfri aktivitet] i fel ordning och ingen tvåstämmig "men jag vill!!!"-körsång. Bara jag. Och toaletten.

 • Maria skriver:

  1. I mitt snart färdiga vardagsrum. Underbart att kunna tända ett ljus i den vackra lyktan hela vintern lång!
  2. Långpromenader vid havet, brasa och en bok under en filt i soffan. Det är mitt recept för en söndag med total avslappning och en välbehövlig paus från en annars stressig vardag!

 • Jenny skriver:

  1. Var: På soffbordet När: Hela den kalla mörka årstiden får den hålla mig sällskap och lysa upp för mig och värma mig.
  2. Att värdesätta nuet och att ta vara på och göra något av pauserna även om de är korta.

 • Karin skriver:

  1. Den skulle vara i vardagsrummet brevid läsfåtöljen och tändas på kvällen.
  2. Att stänga av och vara i stillhet och reflektera. Tända ett ljus, låta tankarna flyta och sedan avsluta med att hitta dagens guldfrön med saker att vara tacksam för.

 • Lotta skriver:

  1. I mitt vardagsrum. Då kunde jag tända den och drömma mig bort på kvällen
  2. Lugn och ro vid havet

 • Anna skriver:

  1.Jag är mamma ledig tillsammans med mina 3 små barn. Så tänk att varje morgon täda denna vackra på köksbordet när vi startar dager tillsammans stillsamt.
  2.Pausknappen för mig är när jag och min familj åker till ett litet ställe på västkusten som heter Hamburgsund. Där pausas alla måsten, Och man får lov att bara vara. Njuta av luften, vattnet, familjen och den vackra miljön. Det är lycka för själen.

 • Fredrika skriver:

  1. Jag tänder ljus året runt. Det är ett perfekt sätt att stanna upp, minska stressen och njuta av stunden. Denna lykta skulle därför användas flitigt under vinter såväl som sommar.
  2. Att ta en paus innebär för mig se till att stanna upp, att njuta av de små stunderna och att reflektera.

 • Sofia J skriver:

  För att nostalgiskt och med riktig myskänsla drömma mig åter till min barndom, barndomshemmet och friska föräldrar. Kära fadern var en kaminman av dess like av eld tillsammans med kärleken kring braskaminen och respekten är på det varmaste sättet rotat i hjärtat. Min familj har delat mina historier och tror de skulle uppskatta elden hemma i vårt vardagsrum.
  Paus är långt löppass själv i skogen, på stigar man inte sett innan alternativ helt tvärt om med tystnad, en pläd och sprakande titta på ljusets sken.

 • Anna skriver:

  I familjen "Eld" skulle lyktan garanterat användas flitigt både sommar som vinter.
  Paus för mig är att tända ljus och krypa ner i soffan under en filt.
  Paus för mig är en båttur på havet med vind i håret.
  Paus för mig är att promenerandes fylla lungorna med frisk luft.
  Paus för mig är att tillbringa tid med mina nära & kära?.

 • Annika O skriver:

  1. Skulle använda lyktan så ofta jag har tillfälle, är verkligen en riktig stämningshöjare! Både vid köksbordet och framför soffan!
  2. Pausknappen är för mig främst den stunden under dagen när jag tar min kaffekopp och sitter ned en stund…

 • Jennifer skriver:

  Jag skulle ha den i fönstret i köket där man kan njuta av den varje dag. På sommarkvällar får den flytta med ut till uteplatsen.
  Att trycka på paus för mig är en löptur i skogen ensam för att komma ned i varv mentalt.

 • Camilla Wiklund skriver:

  1. Den skulle få stå på glasverandan och lysa upp i den becksvarta kvällen. Här på landet blir det väldigt mörkt! 2. Jag pausar med meditation, är fruktansvärt känslig för stress. Annars funkar en ljudbok lugnande för mig!

 • Emma T skriver:

  Papegoja- varning nu, men favoriten Emma Olbers igen 🙂 Allt hon rör blir ju fantastiskt.
  Paus-knappen hittar jag på två ställen:
  I skogen med löparskorna och efter undanplockning och barnläggning på kvällen tillsammans med tända ljus och te. Ljuslyktan skulle bli svår att ta med i skogen men bredvid te-koppen hade den pasat perfekt!

 • Britt Hägglund skriver:

  1. Jag skulle ha den i köket och sen ta med mig den in i vardagsrummet så att jag kan njuta av den närhelst jag vill
  2. Trycka på paus och bara vara här och nu. Ta plats i favoritfåtöljen med en bra bok

 • Caroline L skriver:

  På soffbordet vill jag ha min lykta.
  Den skulle ge en extra rofylld paùs som består av soffmys med katterna. Gärna med en spännande ljudbok. Eftersom mina katter saknar brandvett så blir denna lykta helt perfekt.

 • Anna L skriver:

  Välkomnande i hallen
  Pausknappen -då ställer jag in allt. tar tid för mig själv att bara vara. stannar i pyjamas och är med mig själv.

 • Pierre S skriver:

  I sovrummet
  pausknapp för mig är två saker.
  skogen
  Träningen
  allt socialt får vänta då!

 • Magdalena skriver:

  1) I sovrummet så att jag kan tända den när jag ska försöka varva ner med en bra bok.
  2) Pausa är för mig att vara snäll mot mig själv och göra det jag känner för och orkar att göra. Om jag är trött så lägger jag mig i soffan efter jobbet med en bra serie och hämtmat.

 • Tove skriver:

  Eldvarm skulle få pryda min kamin som jag tyvärr inte kan koppla in där jag bor nu, men som jag annars haft på mitt rum i hela mitt liv. Det är något speciellt med levande ljus, flammor, eld, speciellt den här årstiden men även att värma en sommarkväll. Doften av bränt trä, gärna med lite knastrande ljud och vinande vind, eller kanske rentav åska. Det är nog mina favoritsaker i livet, de där elementen; vind, vatten, eld och jord. Inget är lika livgivande och avkopplande för mig. Och så åskan, ja, jag tillhör en av de få som fullkomligen älskar det! Det är kanske den bästa pausen, en som kräver absolut uppmärksamhet och vänder upp och ner på hela himlen medan jag sitter trygg och myser i beundran. Knasigt kanske, men jo, så är det.

 • Beatrice skriver:

  Bor i en vindsetta med balkong och tycker det är mysigt att sätta ut lyktor på balkongen även vintertid. Där skulle den få stå året om tror jag bestämt.
  Pausa för mig innebär att många gånger under dagen stanna upp och fundera över saker och människor som betyder mycket för mig och bli varm i kroppen av dom tankarna.

 • Helena skriver:

  1) Jag skulle tända Eldvarm vid våra gemensamma dagliga familjemåltider.
  2) Pausknappen för mig är en stund med mindfulness-övningar.

 • Sofie skriver:

  1. Skulle tända den och ha den med mig vart jag än är i lägenheten, den passar in överallt, och ser ut att ge ett behagligt sken.
  2. Pausknappen kan jag trycka på när som helst, det kan vara att bara stanna upp var som, och andas och reflektera. Det brukar skänka lugn.

 • Åse skriver:

  Jag badar bastu med mannen inför varje helg, så den fina lyktan skulle få lysa upp i relaxen.
  Att sitta tillsammans och timmarna flyger iväg, samtidigt som vi sitter tillsammans och pratar utan telefon eller tv som distraherar är en underbar pausknapp för veckan!

 • magnabus skriver:

  1. Eldvarm skulle stå "på första parkett" i hallen på Asplunds byrå SNÖ och vara välkomnande men samtidigt en trygg ljuslykta som kan brinna även när vi befinner oss i det stora allrummet intill.
  2. Att sätta mig ned vid grillplatsen på "vårt" Rotsidan i Höga Kusten (naturreservat vid havet med klippor, klippor, klippor och hav), öppen eld och havet som kluckar och höra vågornas brus. Det är den absolut bästa "pausknappen" i livet.

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *