Annons

Annons: Julkalendervinnare lucka 1-18, 2017

Nu lider årets julkalender mot sitt slut och vinnarna i respektive lucka uppdateras löpande allt eftersom de utses. Men, många av de annonserande företagen går på julledighet imorgon och vill göra sina utskick innan de tar helg – därför har jag gjort en sammanställning av alla vinnare som är klara hittils (lucka 1-17) så att informationen inte går någon vinnare förbi. Kanske är du en av de lyckliga som kan se fram emot en extra julklapp. Om inte vankas ytterligare några riktigt toppenfina priser nu på slutspurten!
 
1 december – Rum21 / Soffa – Vinnare Johanna (18:49:49) 
2 december – 200m / Hank – Vinnare Emma L (kl: 13:56:03) + Annica (kl: 14:05:52)
3 december – Royal Design / Flos Taccia small – Vinnare Anna Å (kl 08:30:15 ) 
4 december – NG Baby / presentkort – Vinnare Anonym (kl 09:03:23) 
5 december – Jotex / presentkort – Vinnare Kristin (kl: 09:06:31) 
6 december – Ire / Sittpuff – Vinnare Karin (kl:10:51:16) 
7 december – Bemz / presentkort – Vinnare Clas (kl:10:25:38) 
8 december – Miniroom / presentkort och produkter – Vinnare Camilla K (kl: 08:57:58) 
9 december – Palmgrens / Väska  – Vinnare Johanna (kl: 08:51:35) 
10 december Eldvarm / Lantern – Vinnare Kristin (kl: 08:46) + Kristina K (kl: 10:35) 
11 december Little Eco / presentkort – Vinnare Sara P (kl: 20:49:24)
12 december Rum för papper / produkt – Vinnare Henrik som tävlade (12:11:57)
13 december Iris Hantverk / presentkort – Vinnare Johanna E (kl: 08:27:22)
14 december Gripsholm / produkter – Vinnare Elin Pettersson (kl: 11:25:47)
15 december Royal Copenhagen / tallrikar – Vinnare Elisabeth B 11:13:08 
16 december Tambur / presentkort – Vinnare Johanna (kl: 10:12:20)
17 december Designtorget / Clamp Tray – Vinnare Cecilia Nilsson (kl: 23:13:12) 
18 december Ogland / sängkläder – Vinnare Toni Erdmann (kl: 08:38:28)

* klockslag anges för att särskilja er som tävlat med liknande namn/pseudonym 

 
Om du inte redan har mailat in dina kontaktuppgifter – skicka (ditt förnamn efternamn, adress, telefonnummer samt personnummer (för ev. kontrolluppgift) till [email protected] så kommer ett paket till dig inom kort! 

Kategorier:

Kommentarer

 • Stina Polvi skriver:

  Grattis alla fina, God Jul ???

 • CG skriver:

  Jag tycker att du kan ta bort "motivera kort" från uppgifterna trendenser – jag blir besviken när personer som moteiverar en novell vinner gång på gång och uppgiften är att motivera kort. Annars gäller det att företagen du samarbetar med respekterar att motiveringen ska vara kort.

 • T skriver:

  Jag älskar din blogg och detta är inget mot dig. Det är inte du som väljer vinnarna. Vad som är tråkigt i julkalendern är dock att samma personer år efter år vinner så många luckor med sina slående lika och långa rim. I mer eller mindre alla bloggar som kör julkalendrar! Jag slutade delta i år för man känner att man ändå inte har en chans om man inte kan skriva långa och finurliga rim. Känner att man dock hade haft mer motivation om man bara kunde vinna en lucka och inte kamma hem halva julkalendern bara för att man är en mästare på att rimma. Det är ju inte riktigt det som är fokus när det kommer till inredning och design. Men det har blivit som en skrivartävling mer än en motivering om varför man verkligen hade velat ha en viss vinst.
  God jul ❤️

 • Frida skriver:

  Hej T och CG, jag är ledsen att ni känner så. Lotterllagen kräver en viss verkshöjd på motiveringarna för att det inte ska klassas som lotteri så de kan inte vara hur korta som helst (den formuleringen är en standard för att det inte ska komma in uppsatslånga svar som då blockas av kommentarsfältet, även om det händer ändå förtydligandet till trots).
  Det finns stränga regler för konsumenttävlingar och det gäller även julkalendrar på nätet även om långt från alla bloggar följer dessa regler. Man får inte ha för låg tröskel för deltagande för då klassas det som "lotteri" och det är ej tillåtet att arrangera utan tillstånd i Sverige. Därför får aldrig slumpen avgöra och svaren måste vara särskiljande så jag gissar att många företag då väljer det säkra före det osäkra och väljer någon som lagt till synes mycket tid och engagemang i sitt svar. Jag tar med mig era synpunkter till framtiden och ska se vad vi kan göra inom ramarna för lagstiftningar och regler – för att ändra på detta så att vi får en bättre bredd på vinnarna!

 • Anna skriver:

  Enligt min mening är det inte ju längre rim desto bättre, det är inte särskilt svårt att ösa ur sig meningar på 10-15 ord och få det att rimma på slutet. Att däremot rimma kort och pricksäkert (eller motivera på ett kort och tankeväckande sätt) – DET är svårt. Och roligt och utmanande för oss som gillar att leka med ord. Jag hoppas och tror att företagen väljer bidrag med kvalitet, istället för ordkvantitet. Och hellre det än att de blundar och pekar.
  Att motivera med en bild och lägga ut på instagram kan ju också vara en ide. För den som har tid med detta i julstöket 🙂

 • Marcus skriver:

  Mina åsikter om detta:
  Det finns ett uttryck som heter, ta tills du skäms. Johanna skäms aldrig. Hon tar och tar för 25-30 tusen kronor varenda år men fortsätter utan skam att tävla vidare. Det äcklar mig lite. Jag tycker själv att alla ska få en chans och hade aldrig gjort vad hon gör.. Vinner jag nåt värdelöst, skulle jag tävla för en bättre lucka men vann jag en soffa för 18 lax. Ja då är det dags att skämmas och lägga ner. Ha lite respekt och medkänsla för de andra tävlande. Men till alla som har problem med detta som har skrivit ovan, gör vad hon gör. Härma hennes beteende. Vissa har ju listat ut varför hon vinner alla luckor och hur hon gör. Dessutom är de mycket bättre än hennes individuella fjäskande i alla luckorna. Vissa är riktigt sköna storytellers. Vi får se vart de sista luckorna hamnar men hamnar även de hos johanna, kommer nog du, Frida förlora några fasta läsare. Åren går men Johanna slutar aldrig ta hem minst 4-5 luckor. Själv är jag ingen tävlare. Skulle motivera som en kratta men jag ser likabra som alla andra att detta är ett faktum. Sedan rekommenderde nån instagram. Det är lika illa det med. Proffsfotograferna kommer ta hem rubbet medan vanliga amatörer går bet. Jag tror att det enda man kab göra som bloggägare är att sätta en maxvinst på en grej per person som regel. Vid en eller max två vinster är du och ditt namn/ip eller nåt ute leken. Denna person kammar inte bara hem allt hos dig utan i alla kalendrar hos både bloggare och andra tävlingar. Hon har satt det i system. Vad luckan än handlar om, är det hennes ”stora” passion, jobb eller önskan om att bli bättre i. Otroligt genomskinligt. Tycker ändå att du som bloggägare ska hinta för annonsörerna att just hon redan har vunnit för 10-tusentals kronor och att de kanske kan vara så snälla att välja nån annan. Jag fattar om det kanske inte är så lätt men en vänlig hint vill de nog också få när de delar ut så dyra och fina grejer.

  • Trendenser skriver:

   jag kan se IP-nummer bakom kulissen och alla Johannor är inte SAMMA Johanna, däremot är det väldigt många kritiska och elaka kommentarer som kommer från samma dator…

 • Martin skriver:

  Oj, blir förvånad att någons vinster upprör så. Kan vi inte glädjas åt att en läsare är så duktig på att svara att flera olika företag oberoende av varandra upplever hens svar som bäst? Varför skulle man sluta läsa bloggen för olika företag väljer andra vinnare än de man själv gillar? Det är ju inte så att man blir fråntagen ens egna soffa, eller vad det nu handlar om för produkt. Adventskalendern är ingen demokratisk institution eller rättighet. Sedan förstår jag såklart att det från Fridas perspektiv säkert skulle kännes bättre med så många vinnare som möjligt.
  Jag tycker adventskalendern är imponerande välorganiserad. Spontant gillar jag när företagen försöker lära sig om sina kunders behov (vad saknar ni i sortimentet/lista vad som är viktigast när du köper soffa etc.). Då känns det som att de faktiskt har ett intresse i sina kunder och inte bara ser det som en annonsplats.

 • Anna skriver:

  Martin,
  Johanna tävlar dock i FLERA olika namn i en och samma lucka. Ta och jämför hennes bidrag med vissa andra, alltsomoftast tätt inpå varandra. Man ser att det är en och samma person på långa vägar. Precis samma tillvägagångssätt i alla andra julkalendrar som jag kollade upp i brist på annat att göra.
  Förvisso kan hon sätta sina föräldrars/sambo/makes/vänners namn så att det kopplas till dem om ”hon” vinner. Men fusk är det.

 • Anna skriver:

  Psst. Lucka 23 med String är ett slående exempel på hur olika namn används för en och samma person.

 • Jasmine skriver:

  Det vore verkligen helt makalöst fantastiskt att vinna för en gångs skull. Jag har tävlat i Trendenser i säkert 6-7 år och aldrig varit i närheten av en vinst.
  Johanna får jag ändå beundra att hennes första bidrag alltid kommer in vid 8-tiden. Själv har jag varken tid eller ork att sitta och komponera ihop långa rim innan tuppen galit. Tycker hon är duktig på att rimma men det finns såna som är mycket bättre. Jag tror att när annonsören har läst typ 10 motiveringar, tröttnar de och tar Johannas eftersom hennes långa rim är längst upp. Hon har satt det i system och det får man beundra även om det känns surt att aldrig vinna fast man verkligen tänker och skriver efter hur man känner.

 • Camilla K skriver:

  Har mailat angående vinst men ej fått svar fast förstår väll att det tar tid med helgerna ?

 • Jessica skriver:

  Om det krävs ett rim för att vinna (”verkshöjd”) borde det kanske framgå av tävlingsförutsättningarna? Bara en tanke. God fortsättning!

  • Trendenser skriver:

   Hej, det är tråkigt att så många är irriterade och missnöjda – men jag kan inte rå över hur de sponsrande företagen väljer sina vinnare. Nej – det krävs inget rim i luckorna om det inte anges – men där motiveringen är det utslagsgivande / bästa motivering vinner så finns det ju önskemål om "verkshöjd" i svaret ändå. Det tänker jag att man måste förstå som deltagare då det inte handlar om någon utlottning utan om tävling. Där ligger väl beskrivningen / önskemålet om genomtänkta svar i själva ordets natur?

 • Jasmine skriver:

  @Jessica, Jag tycker att det framgår. Man får två grejer att svara på och det står motivera.

 • Hanna skriver:

  Johanna, samma Johanna som har vunnit för 10.000-tals kronor i din kalender, kammade just hem förstapriset i Husligheters kalender också. Där använde hon samma rim som hon använde hos dig i lucka 21. Denna gång belönades hon dock med ett hyllsystem för 10.000. Hon vann även i Trendspanarnas kalender. Grattis Johanna… undra hur mycket mer du kommer vinna här hos Trendenser när alla luckor är dragna. Flera 100.00 har du vunnit för i dessa tre kalendrar genom åren… kanske borde Frida, Maria och Trendspanarna sätta stopp för dig? Kanske borde nån anmäla dig för skatteverket? Jag vet inte men du skämms ju aldrig…

 • Trendenser skriver:

  Hej, vi har alla haft välförtjänt ledighet under julhelgen så var inte orolig om det tar några dagar innan svar kommer – du är inte bortglömd 🙂

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *